2019 was mijn mijlpalenjaar. Het was een jaar waarin ik me van de ene mijlpaal in de andere leek te storten. Mooie mijlpalen welteverstaan. Niet voor niets kijk ik met een enorme glimlach op 2019 terug (even afkloppen, want het jaar is nog niet voorbij!). Het was een jaar waarin er veel is veranderd. Laatst wees iemand me erop dat ik daar eigenlijk maar weinig bij heb stilgestaan. Daarom dit 19-lijstje! Dit zijn 19 mooie mijlpalen die 2019 onvergetelijk maakten en die het stilstaan meer dan waard zijn.

mijlpalen van 2019
Foto gemaakt door Iris Zaagman.
 1. Ik ging voor het eerst alleen met het vliegtuig. De bestemming? Valencia! Op het vliegveld werd ik gezellig opgewacht door mijn vriendin en haar vriend om er samen drie leuke dagen van te maken. Het was oprecht heel bijzonder.
 2. Ik zette mijn handtekening onder het koopcontract voor een huis. Een HUIS. Mijn eigen huis. Ik kon het zelf op dat moment ook nauwelijks gelopen.
 3. Ik bracht mijn allereerste bezoekje sinds jaren aan Gamma. De aftrap van mijn klusperiode! Ik verfde voor het eerst muren, leerde hoe ik verwarmingen moet schuren en sleurde een heleboel spullen van woonwinkel naar appartement. Dat alles om mijn huisje “echt mij” te maken.
 4. Ik werd geïnterviewd voor De Telegraaf over mijn woning en belandde met mijn klusfoto in de krant en op de website.
 5. Ik liet mijn opa en oma vereeuwigen in twee mooie portretten van Pippa Knus (klik hier om ze te bekijken!), die nog steeds een prominente plek boven mijn bed hebben.
 6. Mijn allereerste nacht in mijn gloednieuwe tweepersoonsbed in mijn eigen appartement was een mijlpaal op zich. Zelfs na een half jaar voelt onder mijn eigen roze dekbed slapen nog speciaal.
 7. Vanaf 26 mei 2019 was ik niet meer alleen. Ik haalde mijn lieve Pippa-vriendinnetje op in het oosten des lands. Thuiskomen is vanaf dat moment nooit meer hetzelfde. En ik zou het ook niet meer anders willen. Mijn allerliefste huisgenootje!
 8. Ik besloot dat ik ook wat plantengezelschap wel kon waarderen en haalde mijn allereerste groene aanwinst in huis. Dat die mijlpaal naar meer smaakte, kun je vast wel merken aan het feit dat er inmiddels 17 (!) planten in mijn huis staan.
 9. Voor het eerst sinds 13 jaar woonde ik weer een bruiloft bij. En ik viel meteen met mijn neus in de boter, want een lieve vriendin van mij werd ten huwelijk gevraagd en stapt volgend jaar in het huwelijksbootje.
 10. Deze zomer kreeg ik voor het eerst een écht grote opdracht als tekstschrijver. Zo trots was ik! Onder meer door die opdracht ging ik me realiseren hoe geweldig ik het ondernemerschap vind.
 11. Ik gaf een lezing over “anders zijn (of beter: jezelf zijn”) op de Roodharigendag. Dat was een enorme eer en ontzettend spannend tegelijk, maar bovenal heel erg gaaf.
 12. Nog een mijlpaal die ik aan mijn blog te danken had: ik kwam in de uitzending van Man Bijt Hond en vertelde daar uitgebreid over mijn kleurrijke kledingstijl. Ik geloof dat ik nog nooit zo NIET ontspannen op de bank voor de tv heb gezeten, maar was gelukkig heel tevreden over het eindresultaat.
 13. “Wil jij mijn vriendinnetje zijn?” werd me op 25 augustus gevraagd. Daar hoefde ik geen minuut over na te denken. Heel bijzonder om na vier jaar single zijn het leven met een jongen te delen die ik toevallig ook nog eens de allerleukste vindt. Misschien wel mijn mooiste mijlpaal van dit jaar! <3
 14. Ik leerde de (diep in mij verstopte) keukenprinses in mezelf ontdekken. Oké, met vallen (lees: verzopen spinazie en niet lang genoeg gekookte aardappels) en opstaan. Maar dat ik er weleens in slaag gerechten te maken die daadwerkelijk op de receptfoto lijken, vind ik een mijlpaal op zich.
 15. Mijn autootje overleefde zijn eerste APK-keuring en ik was beretrots. Beetje jammer dat een maand daarna mijn accu vervangen moest worden, maar dat nam ik maar voor lief.
 16. Ik kreeg groen licht om deel te nemen aan een geweldig mooi coachingstraject voor ondernemers in mijn gemeente. Een kans waar ik heel dankbaar voor ben en die me veel heeft gebracht!
 17. Ik zocht mijn eerste eigen kerstboom uit, versierde die met roze en blauwe ballen en kon dat ook nog eens – om de mijlpaal extra bijzonder te maken – voor het eerst met mijn lieve vriend doen.
 18. Ik lanceerde op het nippertje van 2019 mijn eigen zakelijke website. Een ware bevalling, maar met het digitale kindje dat eruit kwam ben ik onwijs blij.
 19. En als laatste mijlpaal gaf ik gisteren een presentatie voor mijn werk en had ik voor het eerst in mijn leven het idee dat een presentatie écht vlekkeloos verliep. Een zeldzame uitspraak uit mijn mond (als perfectionist met niet al te veel presentatie-ervaring).

Die laatste mijlpaal staat eigenlijk wel symbool voor wat 2019 me heeft gebracht. Heel erg veel uitdagingen, spannende stappen, ontdekkingen, mooie eerste keren én persoonlijke groei.

Ik wacht dan ook vol spanning af wat de laatste weken van dit jaar voor mij in petto hebben 😉

Wat was jouw mooiste mijlpaal van 2019?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 14 december 2019 op 8:16 am - Beantwoord

  Het was een bijzonder jaar voor je. Heel erg mooi om te lezen. Mijn grootste mijlpaal was denk ik toch de lancering van mijn blog?.

  • Romy 15 december 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Dat is nog eens een mooie mijlpaal. Ik wist helemaal niet dat je blog pas zo kort bestaat. Je mag hartstikke trots zijn op wat je al in zo’n korte tijd hebt weten te bereiken. Je hebt echt een mooie, persoonlijke en oprechte blog 🙂

 2. Darina 14 december 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Een heel mooi en bijzonder jaar was dit voor jou! Mijn grootste mijjlpaal was dat ik het roer omgegooid heb op stress niveau en daar nu beter mee kan omgaan.

  • Romy 15 december 2019 op 12:38 am - Beantwoord

   Wat een prachtige (en waardevolle) mijlpaal! Zeker iets om met trots op terug te kijken!

 3. Shirley 14 december 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Wat een jaar heb je gehad. Ik heb nog helemaal niet het gevoel dat het tijd is om terug te blikken. Het is voorbij gevlogen. Mijn grootste mijlpaal was mijn verhuizing naar België. Mijn appartement verkopen, was toch ook wel een ding.

  • Romy 15 december 2019 op 12:39 am - Beantwoord

   Jouw jaar was ook gevuld met nogal wat mijlpalen. Een verhuizing naar het buitenland, daar een nieuw leven opbouwen en een nieuwe baan weten te vinden – dat zijn heel wat stappen. En natuurlijk heel fijn dat je die laatste mijlpaal alsnog in 2019 mocht meemaken 🙂

 4. Jacqueline 14 december 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Zoveel mijlpalen als jij, daar kom ik lang niet aan. Wat een geweldig jaar was 2019 voor jou!
  Ik mag ook niet klagen: op mijn werk kon ik na een jaar deels ziek gemeld zijn weer opbouwen tot ik mijn hele aanstelling weer werkte. En dat gaat nu helemaal goed. En op dansgebied heb ik een paar mooie optredens om op terug te kijken.

  • Romy 15 december 2019 op 12:40 am - Beantwoord

   Wat een prachtige mijlpaal is dat! Een enorme stap vooruit dat je nu weer kunt gaan opbouwen naar je volledige aanstelling. Hopelijk brengt 2020 je in dat opzicht alleen nog maar meer moois (en hetzelfde gun ik je natuurlijk op dansgebied).

 5. Giovanna Jansen 14 december 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een prachtig jaar heb je achter de rug! Leuk om al die dingen zo op een rij te zien. Echt heel veel highlights!
  Mijn mooiste mijlpaal is denk ik dat ik door reorganisatie en gerommel op het werk (parttime baan) tot het besluit ben gekomen (reuze spannend en een hoop gewik-en-geweeg en overleg met het thuisfront aan vooraf gegaan) om vanaf het nieuwe jaar fulltime met mijn onderneming aan de slag te gaan.

  • Zo simpel is dan geluk 14 december 2019 op 10:06 am - Beantwoord

   Echt een bijzonder jaar is dit voor je geweest. Prachtige mijlpalen heb je beleefd met als kers op de taart denk ik toch wel dat je je leven nu samen met een geliefde deelt. Mooi om te lezen!
   Ik zit even na te denken, maar volgens mij heb ik niet echt mijlpalen meegemaakt dit jaar. Oh jawel, ik ben ook voor het eerst alleen op vakantie geweest om mijn zus op te zoeken.

   • Romy 15 december 2019 op 12:43 am - Beantwoord

    Dat is ook een heel mooie gebeurtenis om niet snel te vergeten, die eerste vakantie alleen naar je zus. Zeker iets om met plezier op terug te blikken!

  • Romy 15 december 2019 op 12:42 am - Beantwoord

   Wauw, wat een enorm mooie stap! Heel erg spannend, maar volgens mij wel een stap die heel goed bij jou past en die vooral past bij waar je hart echt ligt. Alvast heel veel succes in deze prachtige nieuwe uitdaging 🙂

 6. Dio 14 december 2019 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een mooie mijlpalen. Alleen op vakantie gaan en de liefde vinden zijn toch wel één van de mooiste mijlpalen. Leuk om al die positiviteit te lezen

 7. Iris 14 december 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Zo veel leuke dingen! Je hebt een enorme groei doorgemaakt! Een huis komen, op je zelf gaan, opdrachten. Super knap en tof!

  • Romy 15 december 2019 op 12:43 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! <3

 8. Mariska 14 december 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik heb volgens mij ook alles wel echt gelezen op je blog en natuurlijk super leuk dat je ook de liefde hebt gevonden! ♥

 9. Saskia 14 december 2019 op 12:05 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige mijlpalen dit jaar zeg! Echt genieten van deze mooie momenten, belevenissen en herinneringen 🙂
  Uiteraard is de mooiste mijlpaal dit jaar de geboorte van ons zoontje<3 Zo bijzonder om mama te mogen zijn

  • Romy 15 december 2019 op 12:44 am - Beantwoord

   Jij hebt ook een jaar vol mijlpalen achter de rug, waarvan de geboorte van Noa natuurlijk de meest bijzondere is. Prachtig wat dit jaar jou voor (mooie) veranderingen heeft gebracht als kersverse moeder, ook al zijn een aantal van die veranderingen natuurlijk ook best lastig of flink wennen.

 10. Evelyne 14 december 2019 op 12:47 pm - Beantwoord

  Mooie mijlpalen! Ik geloof niet dat ik er zo’n lijst kan opnoemen, maar er is toch wel 1 mijlpaal dit jaar die ik niet ga vergeten. Ik mocht getuige zijn van mijn Nonkel zijn huwelijk. Een pittig en emotioneel moment (oma heeft dit helaas nooit kunnen meemaken)

  • Romy 15 december 2019 op 12:45 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend mooie mijlpaal is dat, zeg! Zeker iets om met heel erg veel plezier op terug te kijken! Het is niet zomaar iets om getuige te mogen zijn.

 11. Anna 14 december 2019 op 2:00 pm - Beantwoord

  Wauw Romy! Gefeliciteerd met deze ontzettend mooie mijlpalen! Wat een jaar, het is je gegund! <3 Liefs

 12. Anouk 14 december 2019 op 2:55 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lijst met mijlpalen. Ik denk dat mijn grootste mijlpaal toch wel mijn (cum laude) bachelor biologie is die ik heb gehaald!

  • Romy 15 december 2019 op 12:47 am - Beantwoord

   Wauw, dat is ook wel echt een mega-mijlpaal te noemen. Gefeliciteerd nog met het behalen van je bachelor! En dan ook nog eens met zo’n prachtig mooi resultaat!

 13. Sarah 14 december 2019 op 7:55 pm - Beantwoord

  Wat een mooie mijlpalen! Soms heb je van die jaren waarin je grote sprongen voorwaarts maakt. Heerlijk om op terug te kijken. Voor mij was 2019 vooral een vrolijke verderzetting van eerdere mijlpalen. Maar toch: de eerste stapjes van mijn dochter, een tweede verhaal dat goedgekeurd werd voor publicatie, minder gaan werken… én ik ontdekte deze blog die ik nu elke ochtend bij het ontbijt lees 😉

  • Romy 15 december 2019 op 12:49 am - Beantwoord

   Ah jeetje, wat een lieve woorden over mijn blog! Ik voel me vereerd dat Vaker Vrolijk bij jouw mijlpalenlijstje mag horen 🙂 Je andere mijlpalen zijn trouwens ook heel erg mooi. Wat ontzettend tof dat je tweede verhaal binnenkort gepubliceerd wordt. Dat betekent een heel goed vooruitzicht voor 2020 waarschijnlijk 🙂

 14. Lianne 14 december 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

  Wauw, wat heb jij veel mijlpalen meegemaakt dit jaar! Je kunt trots zijn op al die prachtige dingen die jij hebt meegemaakt! Als ik dit lijstje zo zie heb ik dit jaar eigenlijk niet echt mijlpalen beleefd (dat huis hebben we vorig jaar al gekocht), maar ik denk dat de grootste mijlpaal was dat ik gestopt ben met loondienst en 100% als ondernemer aan de slag ben gegaan!

  • Romy 15 december 2019 op 12:51 am - Beantwoord

   Dank je wel! Maareh, jij hebt volgens mij ook heel veel mooie en stoere stappen gezet in het afgelopen jaar. Je stap naar 100% ondernemerschap is bijvoorbeeld niet zomaar een stap. Dat is een mega-mijlpaal waar je supertrots op mag zijn 🙂

 15. Jorinde 15 december 2019 op 11:40 am - Beantwoord

  Wat een bijzonder jaar was het! Wat gaaf! Mag je trots op zijn! Het starten van mijn eigen onderneming was voor mij dit jaar mijn hoogtepunt.

  • Romy 21 december 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Dank je wel! En echt heel tof dat je dit jaar je eigen onderneming bent gestart. Een enorme stap waar je zeker trots op mag zijn!

 16. Meaghan 15 december 2019 op 12:09 pm - Beantwoord

  Wat een mooie en bijzondere blog! Heerlijk om even van jouw mijlpalen te mogen meegenieten. Zowel op persoonlijk- als op zakelijk vlak heeft het je dit jaar echt wel meegezeten. Zo mooi om te lezen en ook leuk om dat een jaar lang te hebben gevolgd. Wat een ontwikkelingen! Ik word er zelf helemaal blij van, hihi!
  Mijn grootste mijlpaal dit jaar was toch wel het behalen van mijn pre-master en daarmee ook de start van mijn master aan de universiteit! Daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Hopelijk kan ik volgend jaar zeggen dat ik dat zo gewenste masterdiploma op zak heb en dat het me allemaal is gelukt!

  • Romy 21 december 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Ah wat een lieve woorden zeg. Ik krijg er helemaal een brok van in mijn keel. Dank je wel! <3
   Jouw mijlpaal is trouwens ook een enorm grote. Je mag hartstikke trots zijn op jouw diploma. En hopelijk kun je daar volgend jaar ook je felbegeerde masterdiploma aan toevoegen.

 17. Femke 15 december 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

  Wauw Romt,
  Wat een geweldige mijlpalen allemaal zeg! Echt een heel mooi jaar heb jij achter de rug :-).

 18. Anna 16 december 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie mijlpalen! Zo te lezen heb je een prachtig jaar achter de rug <3 Hopelijk wordt 2020 ook een fantastisch jaar vol hoogtepunten!

 19. Johanne 16 december 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Jeetje, wat heb jij een mooi jaar gehad Romy. Zo goed allemaal!! Kan alleen maar hopen dat 2020 even goed of nog beter voor je wordt <3.

  • Romy 21 december 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel! <3 Ik hoop ook dat 2020 voor jou een geweldig mooi jaar wordt, samen met je kersverse mannengezin straks 🙂

 20. Simone 18 december 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Wow wat een hoop mooie mijlpalen heb je gehad dit jaar! Maar ik denk dat je er nog 1 mist: kerst en oud en nieuw met een lieve vriend! Vind ik ook wel een mooie mijlpaal <3 Mijn mijlpaal is natuurlijk dat we de sleutel kregen van ons huis en na een dik half jaar weer een eigen plek hebben!

  • Romy 21 december 2019 op 10:26 am - Beantwoord

   Zo fijn dat jullie dit jaar in jullie eigen huisje zijn getrokken. Een hele mijlpaal na alle lange wachten dat eraan voorafging!
   Enne, je hebt zeker gelijk wat mijn mijlpalen betreft. Kerst met mijn vriend vieren is ook al een mijlpaal op zich, die ik volgende week ook maar mooi aan dit lijstje kan toevoegen 🙂

 21. Irene 18 december 2019 op 5:34 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, echt prachtige mijlpalen heb je mogen meemaken dit jaar! En wij een beetje met jou want zo fijn dat we dat gewoon mee mochten volgen 🙂
  Als ik er zin in heb schrijf ik binnenkort ook eens zo’n post!

  • Romy 21 december 2019 op 10:33 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om dat te horen! Ik vind het ook wel heel mooi dat ik op mijn blog een soort dagboekje voor mezelf heb over alle mijlpalen door er steeds over te schrijven 🙂
   Zou heel leuk zijn als je ook zo’n overzichtje op jouw blog plaatst. Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar jouw mooiste mijlpalen.

 22. Beau 20 december 2019 op 9:05 pm - Beantwoord

  Ik kwam jou tegen via de Instagram van Geurwolkje. Wat een vrolijke feed en wat een positiviteit straal jij uit. 2019 was niet bepaald mijn jaar, maar ik ga in 2020 proberen het wel mijn jaar te maken. Ik ga je in ieder geval volgen. Fijne feestdagen en op veel nieuwe mijlpalen in 2020! Liefs.

 23. Nikita 1 januari 2020 op 5:42 pm - Beantwoord

  Mooi jaar heb je gehad, op naar nog zo eentje zou ik zeggen! Ik heb alles met je meegemaakt gezien ik je blog al zo lang volg. Alles wat ik lees als mijlpaal herinner ik me nog door de artikels die je erover hebt gepubliceerd. Eigenlijk wel grappig, want ik heb je nog nooit persoonlijk ontmoet, en toch voelt het wel zo.

  2019 was bij mij een heel lastig jaar. Ik heb veel meegemaakt, er zijn twee dierbaren gestorven, ik heb heel veel problemen met mijn eigen mentale gezondheid gehad. Maar toch sta ik nog overeind. De mijlpalen die ik heb zijn dat ik in augustus een baan vond waar ik nog steeds met plezier werk. Qua lezen was het een minder goed jaar, ik tikte de 65 boeken aan. Dat is nog steeds veel, maar de jaren ervoor waren het zeker twintig boeken meer. Maar ik heb mijn vibes terug te pakken dus dat komt helemaal goed in 2020! En een andere mijlpaal was dat ik mezelf eindelijk heb geaccepteerd. En daar kan geen enkele job, ambitie, aankoop of wat dan ook tegen op. Jezelf accepteren is iets waar je de rest van je leven de vruchten van plukt.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:50 am - Beantwoord

   2019 was voor jou een heftig jaar, maar wel een jaar waarin je ook enorme stappen hebt gezet. Want hoe mooi is het dat je dit jaar leerde jezelf te accepteren! Daar mag je heel erg trots op zijn.
   Ik hoop dat 2020 je heel veel moois, persoonlijke groei en ook vele uren leesplezier zal brengen. Het is je enorm gegund!