Gisteren was het precies 2 jaar geleden dat ik besloot om van mijn fantasieën over een eigen blog werk te maken. Mijn eigen website Vaker Vrolijk was een feit en ik plaatste mijn allereerste artikel op het internet. Met dank aan mijn ouders en een paar trouwe fans onder mijn vriendinnen had ik nog een handjevol lezers ook. Toen kon ik nog niet bedenken dat ik 2 jaar en 730 artikelen later nog steeds met net zo veel plezier en passie zou bloggen. Toch is het echt zo! Om deze blogverjaardag te vieren, zet ik in dit artikel mijn bloghoogtepunten van het afgelopen jaar op een rij. Pak een glas champagne (of een kop thee) en feest gezellig mee!

vaker vrolijk 2 jaar hoogtepunten
 1. De leukste contacten. Een blog is veel meer dan een wit WordPress-scherm dat zich langzaamaan vult met tekst. Mijn blog heeft me bijvoorbeeld veel leuke contacten opgeleverd. Mensen die ik in het echt heb ontmoet of regelmatig spreek, maar zeker ook de mensen die regelmatig een reactie plaatsen of die juist speciaal de moeite nemen om één keer te reageren. Elke lieve, hilarische, herkenbare, enthousiaste, motiverende of juist aan-het-denken-zettende reactie maakt bloggen voor mij nog een stukje leuker.
 2. De meest toffe samenwerking. Het afgelopen jaar had ik meerdere samenwerkingen voor mijn blog, waarvan ik vind dat die bij mij en mijn blog passen. De meest bijzondere daarvan was toch wel mijn samenwerking met Miss Abeille Rouge. De eigenaresse, Debbie, maakte voor mij een rok en een jurk op maat. Precies in mijn stijl en in mijn maten. Hoe bijzonder dat ik nu mijn eigen customized kleding heb!
 3. De meest spontane actie. In november 2017 zette ik een spontane kerstkaartenactie op. Elk jaar maak ik zelf kerstkaarten en het leek me wel wat om een paar lezers te verrassen met een zelfgemaakte kaart. Het kostte even wat “knutselwerk”, maar het was wel héél leuk om te doen. Wie weet nog eens voor herhaling vatbaar, maar dan met Valentijn!
 4. De grootste stap. In mei van dit jaar zette ik een spannende stap door mijn eigen bedrijf op te starten. Ik schreef me in als freelance tekstschrijver en blogger (naast mijn baan) bij de KvK. Een heel nieuw avontuur, maar het is me tot nu toe heel goed bevallen. Pitchen voor opdrachten, onderhandelen over tarieven en facturen versturen…ik leer elke dag wel weer wat bij. Ook de Masterclass Ondernemen van Tedje en Femke was een hoogtepunt op zich.
 5. Het meest bijzondere artikel. Ik heb altijd al een zwak gehad voor slagzinnen en Sinterklaasgedichten. Een artikel schrijven op rijm was dan ook een stille droom. Op 5 december 2017 besloot ik dat het er maar eens van moest komen en schreef ik ‘Mijn Sinterklaasgedicht voor jou, volledig op rijm. Mede mogelijk gemaakt door mijn rijmwoordenboek!
 6. De meest fantastische herinnering. Vaker Vrolijk is voor mijzelf ook een verzameling van mooie herinneringen die voor altijd zijn vastgelegd. Dat gold zeker toen ik op de avond voordat we terugvlogen vanuit Italië niet kon wachten om mijn reiservaringen tot een artikel te verwerken. En dus zat ik tot diep in de nacht enthousiast aan mijn reisverslag te werken. Het was de wallen waard, want ik krijg nog steeds een spontane glimlach op mijn gezicht als ik het artikel teruglees.
 7. De grootste prestatie. De invoering van de AVG (de nieuwe privacywet) was voor mij geen hoogtepunt op zich, maar de afronding van mijn eigen privacyverklaring was dat zeker wel. Wat zag ik daar als een berg tegenop van tevoren en wat was ik trots toen ik er uiteindelijk na 10 uur werk tóch een volledige privacyverklaring uit had weten te persen.
 8. De spannendste bekendmaking. Wanneer er iets bijzonders in mijn leven gebeurt, vind ik het nog altijd heel speciaal om dat op mijn blog te delen. Als bloglezers zijn jullie toch een beetje betrokken geraakt. Afgelopen jaar was mijn spannendste nieuws mijn nieuwe baan. Ik werd overweldigd door veel lieve reacties en dat maakte het delen van dit nieuws zelfs nóg leuker.
 9. De gekste zoekwoorden. Tussen de zoekwoorden waarmee mensen op mijn blog zijn gekomen, zaten ook dit jaar weer pareltjes waar ik smakelijk om heb moeten lachen. De gedeelde eerste prijs gaat wat mij betreft naar ’tinder drama’ (Is mijn kortstondige Tinder-carrière zo erg?!), ‘vrolijke dansplaatjes van oma’ (Eh oma, heeft u nog tips?) en ‘nerd kledingstijl’, waar mijn outfits blijkbaar dé definitie van zijn…
 10. De grootste records. Strooien met blogstatistieken is niet mijn hobby, maar er zijn wel een paar mijlpalen waar ik stiekem trots op ben. Zo trekt mijn artikel met zondagtips al een paar maanden iedere zondag best wel wat lezers en had ik in augustus in totaal een recordaantal van 20.000 unieke bezoekers in een maand tijd (normaal ligt dat rond de 12.500 unieke bezoekers). Hoe dan?! Die cijfers zijn niet waar ik het bloggen voor doe, maar ik stond wel even verbaasd te kijken toen ik dat later ontdekte.

Belangrijker nog – ongeacht hoe hoog of laag “de cijfers” zijn – ik waardeer vooral het feit dat ik al twee jaar met veel passie, plezier en enthousiasme dagelijks iets kan plaatsen op dit kleine stukje van het web dat van mij is. En het feit dat niet meer alleen mijn ouders en een handjevol vriendinnen meelezen, maar dat ook anderen blijkbaar geïnteresseerd zijn in wat ik meemaak en schrijf? Dát maakt bloggen nog vele malen leuker. Al twee jaar.

vaker vrolijk 2 jaar hoogtepunten

Wie je ook bent en om welke reden je mijn blog ook volgt, dankjewel! Dankjewel dat jij het bloggen zó leuk maakt! Vaker Vrolijk: 2 jaar and still counting! HOERA!

Om dit jubileum te vieren, heb ik iets leuks voor je in petto: een winactie. Morgen komt de winactie online en kun je zien wat er te winnen valt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 september 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik lees je blogs met heel veel plezier!

  • Romy 12 september 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie (en sowieso voor alle lieve reacties die je bijna dagelijks achterlaat)! Dat waardeer ik echt enorm 🙂

 2. Shirley 12 september 2018 op 7:04 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je jubileum. Ik lees nog steeds met veel plezier mee. Wat een mooi bezoekersrecord ook! Uiteindelijk zijn andere dingen, zoals plezier, belangrijker. Maar het is wel een mooie blijk van waardering.

  • Romy 12 september 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! 🙂 En inderdaad, die bezoekersaantallen zijn wel een heel mooie stimulans om vooral nog heel lang met bloggen door te gaan.

 3. Geke 12 september 2018 op 7:35 am - Beantwoord

  Heel erg gefeliciteerd! Jouw blog is mijn rustpuntje in de ochtend, even wakker worden voor de dag echt begint 🙂
  Hopelijk worden we nog lang verwend met jouw aangename leesvoer!

  • Romy 12 september 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! 🙂 En ik ben zeker van plan om nog héél lang door te gaan met bloggen.

 4. Anouk 12 september 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy!

 5. Smurfigeknutselfan 12 september 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Je hebt een leuk blog, niet al je artikelen zijn mijn ding maar toch kijk ik iedere dag even wat je te melden hebt.
  Gefeliciteerd met deze mijlpaal???????????. Dat er nog vele vrolijke artikelen mogen volge n. Ge niet er maar van.??

  • Smurfigeknutselfan 12 september 2018 op 7:53 am - Beantwoord

   Ps, als ik je adres had dan stuurde ik jouw een mooie zelfgemaakte kaart.???

  • Romy 12 september 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 12 september 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en felicitatie! En wat leuk dat je me een kaartje zou willen sturen 🙂 Hoe lief! Ik stuur je even een mailtje.

   • Smurfigeknutselfan 13 september 2018 op 6:32 am - Beantwoord

    Hoi Romy,
    Had jij mij een mailtje gestuurd ?? Ik kan het namelijk niet vinden.
    Groetjes.

    • Romy 13 september 2018 op 8:58 am - Beantwoord

     Gisteravond was het er niet meer van gekomen, maar ik heb je vanochtend gemaild 😀

 6. Sandra 12 september 2018 op 7:57 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd lieve Romy! Wat een mooie mijlpaal is dit. 2 jaar bloggen is al heel wat! Zo mooi ook dat je er veel fijne dingen uit haalt waar je blij van wordt. Hihi, en ik heb jouw kerstkaartje nog steeds hoor. Die is zo leuk! 🙂
  Ga zo door met alles! Op naar de volgende mijlpalen. 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Zo leuk dat je mijn kerstkaartje nog hebt staan! 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie (en natuurlijk ook voor al je andere lieve reacties)! <3

 7. Josephine 12 september 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Hartelijk gefeliciteerd Romy! Ik lees je blog nog elke dag met veel plezier! Het is leuk om je zo te zien groeien naar professioneel blogger, en ik geniet ook altijd van je steeds mooiere foto’s!

  Nog vele blogjaren gewenst!

 8. Irene 12 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Dat er nog veel jaren bij mogen komen! Volgende week is het mijn blogverjaardag! Ook twee jaar ^^ Ik ga eens terug lezen naar je eerste artikel want dat heb ik gemist toen.

  • Romy 12 september 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden en complimenten! Ik waardeer je reacties nog altijd heel erg en vind het ook nog steeds heel bijzonder dat we ooit op bijna hetzelfde moment begonnen met bloggen en dat nu nog steeds allebei met veel plezier doen 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En hoe leuk dat we bijna tegelijk zijn begonnen met bloggen! 🙂
   Mijn eerste blogartikel is niet echt indrukwekkend, hoor, haha. Maar ik vond het zelf ook wel leuk om weer eens wat artikelen terug te lezen van toen ik net was begonnen.

 9. Jessica J. 12 september 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, Romy! Ik volg je blog al sinds de start en lees je artikels nog steeds met veel plezier. En uhm, 20.000 unieke bezoekers? Wauw, wat een mijlpaal!

  • Romy 12 september 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En hoe bijzonder dat je mijn blog al vanaf het begin volgt 🙂 Thanks voor je lieve reactie!

 10. Laurine 12 september 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Proficiat, Romy! Je hebt van Vaker Vrolijk echt een prachtige blog gemaakt vol vrolijkheid (jawel!), gezelligheid en goede tips. Ik lees jouw artikels altijd met veel plezier en ik hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen. Feest er maar goed op los, je hebt het verdiend! x

 11. Danielle 12 september 2018 op 9:26 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wauw twee jaar alweer! Ik volg je blog inmiddels al een tijdje en laat eigenlijk bijna nooit een reactie achter (sorry). Maar ik word iedere keer weer vrolijk van je blog, dankje daarvoor 🙂 ! Op naar de volgende mijlpaal!

  • Romy 12 september 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Superlief zeg, je reactie! Dankjewel voor al je mooie woorden! 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Hoe leuk dat je een reactie achterlaat! Dankjewel voor je mooie woorden! 🙂

 12. Anja - Minimalist Dutchie 12 september 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Mooie mijlpaal, van harte gefeliciteerd. Lekker zo doorgaan! Benieuwd wat de komende tijd brengt voor je, ik hoop een eigen woning!

  • Romy 12 september 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En inderdaad, hopelijk kan ik mijn driejarige jubileum vieren vanuit mijn eigen woning 🙂

 13. Marloes 12 september 2018 op 9:41 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze vrolijke mijlpaal! Ik volg je blog nu zo’n anderhalf jaar en elke keer weet je weer een glimlach op mijn gezicht te toveren met je positieve insteken. Ik ben benieuwd naar alle leuke artikelen die nog komen. Ga zo door Romy 🙂

 14. Lizzy 12 september 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! Ik volg je blog al bijna van het begin en lees het nog steeds met veel plezier. Wij zijn rond dezelfde tijd afgestudeerd, dus ik vond destijds veel herkenning in jouw artikelen over een baan vinden en volwassen worden. Ik hoop nog veel jaren je blog te kunnen lezen.

  • Romy 12 september 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn blog al zo lang volgt en dat je ook veel herkende in mijn artikelen over starten op de arbeidsmarkt. Bizar hoe er ook in dat opzicht in twee jaar veel kan gebeuren, hè?! 🙂
   Dankjewel voor je lieve reactie en voor het trouwe volgen van mijn blog! 🙂

 15. Wendy (B) 12 september 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Proficiat!

  • Romy 12 september 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

 16. Janne 12 september 2018 op 9:57 am - Beantwoord

  Wauw Romy, 2 jaar lang iedere dag een leuk artikel online hebben is niet niks. Ik vind het bewonderenswaardig dat je al die tijd zulke goede stukken hebt geschreven en nog niet door je inspiratie heen bent! Jouw blog is kwalitatief een van de beste die ik ken, zeker ook omdat ik er iedere dag iets nieuws en inspirerends kan vinden. En je schrijft mooi en stijlvol.
  In veel dingen lijken wij niet zo op elkaar – ik draag nooit rokjes, heb een hekel aan roze, ben een bèta en een nerd. Maar we houden allebei van notitieboekjes en kaarten knutselen, van de Nederlandse taal, van vrolijke kleurtjes en thee en warme sokken 🙂 Ik vind herkenbaarheid op je blog, maar ook dingen waar ik totaal niet aan zou denken, en dat is een leuke afwisseling.
  Ik vind het erg leuk dat je onze comments zo waardeert en je vaste groep volgers. Ik vind het leuk om mee te denken met wat je schrijft, en om te laten weten wat ik ervan vind. Het is zo leuk dat je eigenlijk altijd antwoordt!
  Ik proost met m’n kopje thee: op naar drie jaar Vaker Vrolijk! <3

  • Romy 12 september 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Wauw, zó veel complimenten in één reactie! Ik word er helemaal stil van. Dankjewel voor je mooie complimenten! <3
   Ik vind het juist leuk om te horen dat je, ondanks onze verschillen, toch herkenning vindt in mijn artikelen en mijn blog. Dat vind ik echt een mooi compliment.
   Dankjewel voor jouw mooie en lieve reacties en voor de reacties die me soms juist op nieuwe ideeën brengen! Die waardeer ik stuk voor stuk echt heel erg en daar reageer ik dan ook steeds met plezier op. 🙂

 17. Loes 12 september 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! En wauw, wat een mooie getallen!

 18. Yanine 12 september 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Heel knap hoe je het tot zo’n succes hebt gemaakt binnen twee jaar. Op naar nog heel veel jaren :)))

  • Romy 12 september 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Thanks voor je felicitatie! 🙂 En inderdaad op naar nog veel meer jaren bloggen! 🙂

 19. Else-Marie 12 september 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Leuk artikel weer. Ik voelde me aangesproken bij de ‘iemand die de moeite neemt om 1x te reageren’. Lees een hoop van jouw artikelen, maar niet altijd neem ik de moeite om te reageren. Vandaag wel, vandaag is het reden voor een feestje. Geniet ervan!?

  • Romy 12 september 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Hihi, wat lief dat je speciaal voor dit artikel de moeite neemt om een reactie achter te laten! Dankjewel voor je lieve felicitatie!

 20. Iris 12 september 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Ah wat een leuke mijlpaal. Gefeliciteerd! Op naar nog veel meer jaartjes!

 21. noor 12 september 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Woehoe, wat vliegt de tijd zeg! Jouw blog is zeer uniek, voor mij dus een reden om deze te bezoeken (en af en toe een reactie achter te laten ;))

  Wat ik me afvraag: zorgt de Kvk er voor dat je met het bloggen – aangezien dit nu ook jouw werk is – dat je een pensioen krijgt ? Ik vraag me namelijk af wat voor voordeel je hebt als je je inschrijft 🙂 In België bestaat er zoiets (denk ik) niet en kan me er dus niets bij voorstellen (schrijf je je online of in moet je echt naar een gebouw gaan? Haha) Maar bloggen is hier dan ook niet zo hip natuurlijk!

  Proficiat met het 2-jarig bestaan van VV!

  • Romy 12 september 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat een mooi compliment! 🙂
   Wat betreft de KvK-inschrijving, pensioen staat daar los van. Als je fulltime zzp’er bent, moet je zelf pensioen opbouwen of je aansluiten bij een pensioenfonds. Zelf ben ik in dienst bij een werkgever (mijn bloginkomsten zijn alleen maar bijverdiensten), dus ik ontvang via mijn werkgever pensioen en hoef me daar gelukkig verder niet druk over te maken 😉
   De KvK is echt een gebouw waar je langsgaat om je in te schrijven, maar dat is eigenlijk een kwestie van hooguit 20 minuten werk, haha. De inschrijving bij de KvK houdt in dat je elk kwartaal belastingaangifte doet (eerder moest ik mijn inkomsten heel onhandig via overige inkomsten indienen) en kunt profiteren van de voordelen die je als ondernemer hebt. Zo kon ik bijvoorbeeld de btw van mijn camera aftrekken bij de aanschaf.
   Eigenlijk is een inschrijving bij de KvK vooral een manier om officieel te maken waar ik al een tijdje mee bezig was en heeft het dus een paar voordelen, maar het is niet zo dat het mijn hele leven heeft veranderd, haha.

 22. Karin 12 september 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik vind het heel knap van je dat het je is gelukt om twee jaar lang regelmatig te bloggen. Daar mag je trots op zijn!

 23. Lianne 12 september 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Jij kunt zo trots zijn wat jij in die 2 jaar allemaal bereikt en opgebouwd hebt. Je bent zo enorm gegroeid met je blog en als persoon, en blijf zeker zo doorgaan <3 Jij bent een van de weinige bloggers die ik echt heel vast volg. Gewoon vanwege je vrolijkheid en je leuke, inspirerende en afwisselende artikelen. Zo fijn dat je dit met zoveel plezier doet en dat straal je ook echt uit! Op naar de 3 jaar 🙂

 24. Ellie 12 september 2018 op 11:52 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je Blog! Ik vind je blog erg leuk en afwisselend, en vooral erg vrolijk en kleurrijk 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 9:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! En niet alleen voor deze, maar voor al je mooie en lieve reacties! <3 Daar word ik zó blij van! Ik ben ook heel blij dat ik jou door het bloggen heb leren kennen, nog in mijn eerste blogjaar. Het is zo leuk om de passie voor schrijven, roze, thee en natuurlijk nog veel meer dan dat te delen <3

  • Romy 12 september 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 25. Anna 12 september 2018 op 12:11 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie mijlpalen! Van harte gefeliciteerd met je 2e blog verjaardag! En wow, 20.000 unieke bezoekers per maand!? Ik denk dat er nog maar weinig Nederlandse blogs zijn die dat halen, haha. Anyway, ga zo door, want je blog is een van mijn ultieme favorieten! 🙂

  • Romy 12 september 2018 op 10:02 pm