2 1 7

20 kleine dingen waar ik trots op ben

 • 19 oktober 2019
 • 26 Reacties

Trots zijn op mezelf is iets wat er bij mij nogal eens bij inschiet. Ik ben geneigd om van de ene naar de andere mijlpaal te racen zonder er echt bij stil te staan wat ik nu eigenlijk heb bereikt. Zonde toch! We doen allemaal regelmatig dingen waar we met recht trots op mogen zijn. En dan heb ik het niet alleen over de grote mijlpalen en jubilea, maar ook over de kleine dingen die je misschien snel vergeet. Tijd om daar daar wat vaker met trots op terug te kijken. En wat is nu een beter moment om daarmee te beginnen dan vandaag? Daarom deel ik 20 kleine dingen van de afgelopen tijd waar ik trots op ben.

dingen waar ik trots op ben
 1. Dat ik voor het coachingstraject voor ondernemers in mijn gemeente twee keer mijn onderneming en ideeën heb gepitcht. Ondanks dat ik alleen al van het woord elevator pitch haast de kriebels krijg.
 2. Dat mijn Ford Ka zijn eerste APK-keuring heeft overleefd én dat mijn verzekeringspremie flink is verlaagd, omdat ik in mijn eerste jaar autorijden in een eigen autootje geen enkele keer brokken heb gemaakt. Even afkloppen.
 3. Dat ik de afgelopen maanden bijna alles vers koop en er wat handigheid in heb gekregen om alsnog geen groenten te hoeven weggooien.
 4. Dat ik me er niet door mijn onzekerheid over het tijdelijke gat tussen mijn tanden (met dank aan beugelperikelen, waarvoor ik van een ondertand afscheid moest nemen) van laat weerhouden om met nieuwe mensen in gesprek te gaan.
 5. Dat poes Pippa en ik ons mini-huishouden toch maar mooi samen weten te runnen. (Ons teamwork houdt in dat Pippa het huis vanaf de vensterbank heel goed bewaakt, terwijl ik de rest doe.)
 6. Dat bijna al mijn planten er nog steeds verbazingwekkend levend bij staan. En dat mijn stippenplant zelfs al een paar keer bloemen heeft gekregen.
 7. Dat ik zelf de administratie voor mijn onderneming bijhoud en mijn belastingaangiftes indien. En dat nog leuk vind om te doen ook.
 8. Dat ik bij de orthodontist voor mijn doen vrij pittig reageerde toen dat even nodig was.
 9. Dat Pippa en ik na vijf maanden goede vriendinnen zijn. Ik ben er best wel trots op (en blij mee) dat ze – mede door heel wat geduld – de laatste tijd gezellig bij mij op schoot komt zitten. Dat had ik de eerste dagen en vóór haar sterilisatie nauwelijks durven hopen.
 10. Dat ik me in kledingwinkels weet in te houden en een stuk kritischer ben geworden op wat ik nieuw koop.
 11. Dat ik, nadat ik begin dit jaar al mijn spaargeld in notariskosten, woonboulevards en potten verf moest steken voor mijn verhuizing, nu weer netjes elke maand geld op mijn spaarrekening kan storten.
 12. Dat ik nog enigszins begreep waar de loodgieter het over had toen hij het over de afvoer in mijn keukenkastje had.
 13. Dat ik inmiddels handigheid heb gekregen in brood eten met een beugel, waardoor niet meer de helft van de kruimels in de krochten van mijn ijzerwerk achterblijft.
 14. Dat ik alweer meer dan 100 Vaker Vrolijk-gedichten heb geschreven voor de Instagram-pagina van Vaker Vrolijk.
 15. Dat ik er tegenwoordig vóórdat ik naar bed ga al aan denk om mijn bed op te maken.
 16. Dat mijn culinaire improviseerkunsten met pasta, champignons, doperwten, knoflook en tomaat laatst verrassend goed uitpakten.
 17. Dat ik laatst een whitepaper voor een financiële dienstverlener mocht schrijven.
 18. Dat er tegenwoordig nieuwe kleuren in mijn kledingkast hangen. Groen bijvoorbeeld.
 19. Dat ik de laatste tijd altijd een flesje water bij de hand heb (nadat ik jarenlang bijna standaard vergat om genoeg te drinken).
 20. Dat ik tegenwoordig aan toeristen durf te vragen om een foto van mij te maken in Amsterdam, ook al ben ik zelf niet bepaald een toerist. Gewoon omdat ik dat leuk vind. De foto hierboven is gemaakt door een aardige Indiase man.

Kun jij iets kleins (of groots) noemen waar jij nu trots op bent?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 19 oktober 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Superleuke dingen om trots op te zijn! Die toerist zou ik geloof ik niet durven, maar waarom eigenlijk niet?! Ik denk dat ik trots ben op het feit dat ik voor volgende week een afspraak af heb gezegd. De agenda was te vol. Schrappen durfde ik nooit, maar nu dus wel!

  • Zo simpel is dan geluk 19 oktober 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Allemaal dingen waar je zeker trots op mag zijn!

  • Romy 19 oktober 2019 op 11:16 am - Beantwoord

   Wat goed dat je die afspraak hebt afgezegd en daarmee wat tijd voor jezelf hebt genomen. Ontzettend belangrijk om zoiets te doen als je voelt dat je even te veel op je bordje hebt!

 2. Hilly Nicolay 19 oktober 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Om trots op te zijn, supergoed.

 3. Daenelia 19 oktober 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Ehm. Indiaase mannen in Amsterdam, zuid, zuidoost, werken daar. Zijn geen toeristen. Just sayin. 🙂

  • Romy 19 oktober 2019 op 11:17 am - Beantwoord

   Haha, dat zou ook kunnen! Maar hij was foto’s aan het maken van zijn vrouw, dus ze zagen er aardig toeristisch uit 😉

  • noor 19 oktober 2019 op 6:26 pm - Beantwoord

   ‘@ daenelia

   Waarom kunnen het geen toeristen zijn? :’). just sayin

 4. Darina 19 oktober 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Een heel mooi en inspirerend lijstje waar je heel trots op mag zijn!

 5. Audrey 19 oktober 2019 op 10:51 am - Beantwoord

  Die foto is echt heel leuk! Ik ben trots op mezelf omdat ik gewoon stukken van 2/3 uur met de auto rijd 🙂

 6. Evelyne 19 oktober 2019 op 1:44 pm - Beantwoord

  Mijn job. Jawel, ik ben trots op mijn job en al het werk die ik er in verwerk. Het is soms eens spannend of ik bepaalde dingen wel haal en of ik dingen moet switchen om toch een vruchtbaar werk af te leveren, maar wanneer mij dat dan lukt ben ik heel trots op mezelf.

  • Romy 28 oktober 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat prachtig om te horen dat je trots bent op je baan! Volgens mij is werken in de zorg echt wel een uitdaging, zeker in combinatie met onregelmatige uren. Knap hoe je dat doet!

 7. Sanne 19 oktober 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

  Haha wat leuk van die foto! Vooral omdat die aardige meneer dus helemaal gehurkt is gegaan voor hét shot, dedication right there. Wederom zo’n leuk en positief lijstje van je om te lezen.

  • Romy 28 oktober 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Die toerist bleek haast een professionele fotograaf te zijn 😉

 8. bychristiana 20 oktober 2019 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! De dingen die je schrijft over Pippa zijn nu voor mij heel herkenbaar. We hebben Sketch (onze pomeriaan puppy) woensdagavond opgehaald dus nu is ze een paar dagen bij ons en ik geloof niet dat ik eerder zo trots ben geweest, want ze doet het ZO goed! We hebben steeds meer een schema met z’n drieën, als het gaat om eten, slapen, naar buiten etc. etc. De eerste dag plaste ze nog wel in huis, maar dat doet ze nu al niet meer. Ook loopt ze heel goed aan de lijn. Ze is super lief en enthousiast, heerlijk! Nou ja, ik kan hier nog wel even zo doorgaan, maar dat zal ik binnenkort maar gaan doen op mijn eigen blog haha;-) Kortom, hier een heel trotse hondenmama;-)

  • Romy 28 oktober 2019 op 12:33 am - Beantwoord

   Ah wat geweldig om te horen dat Sketch het zo goed doet. Ik heb al heel wat foto’s van haar voorbij zien komen op je Instagram en ze is zó lief. Ik kan me voorstellen hoe trots je op haar bent (en op hoe jullie het met haar doen). En ik kan echt niet wachten op je blogartikel over haar 🙂

 9. Ilona Wielinga 20 oktober 2019 op 10:48 am - Beantwoord

  Dit zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn! Mooi om te lezen. Denk dat ik ook maar een keer zo’n lijstje maak.

  • Romy 28 oktober 2019 op 12:43 am - Beantwoord

   Wat mooi! Zo’n trotslijstje is zeker een aanrader om eens te maken. Het kan je ook echt een mooie zelfvertrouwenboost geven.

 10. Saskia 20 oktober 2019 op 5:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijn artikel, met zeker heel wat puntjes waar je trots en blij mee kunt zijn 🙂
  Trots op? Het feit dat ons kleine mannetje (en ook wij) het zo goed doen. Trots dat ik mijn werk kan combineren met het gezinsleven en dat ik mezelf niet probeer te vergeten.

  • Romy 28 oktober 2019 op 9:34 am - Beantwoord

   Wat een prachtig lijstje met punten waar je oprecht heel trots op mag zijn! Het is niet niks om er een kleintje bij te hebben en je ritme te moeten omgooien, maar volgens mij gaat het jullie ontzettend goed af 🙂

 11. Meaghan 21 oktober 2019 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een mooi en positief lijstje! Dit zijn zeker dingen waar je enorm trots op mag zijn hoor! En ik vind het niet alleen kleine dingen hoor, bijvoorbeeld het pitchen is heel spannend, het schrijven van een whitepaper is niet niks en ook 100 gedichtjes is wel echt een mijlpaal! Wat een leuke foto heeft die meneer trouwens van je gemaakt! Meestal als ik aan onbekende mensen vraag om een foto te nemen, is hij net niet wat ik wilde.

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:24 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie op mijn trotslijstje! Ik was trouwens ook blij verrast door de foto die de toerist van mij maakte. Meestal zijn dat soort foto’s net niet helemaal scherp, maar deze was zelfs nog volledig symmetrisch ook 🙂

 12. Suzanne 21 oktober 2019 op 12:09 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Heel mooi dat je zo trots kunt zijn op dit soort kleine dingen, die worden nogal vaak vergeten!

 13. evelien 22 oktober 2019 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje met mooie dingen waar je zeker trots op mag zijn!
  En wat stoer dat je aan vreemden vraagt om een foto van je te maken! Ik merk dat ik dat nogal spannend, en een beetje ongemakkelijk vind. Terwijl dat helemaal niet hoeft te zijn!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:35 am - Beantwoord

   Absoluut! Het is even een drempel die je over moet om iemand anders te vragen een foto van je te maken, maar eigenlijk is het zo gek nog niet. Ik heb andersom ook vaak genoeg foto’s gemaakt voor passerende toeristen, dus andersom is eigenlijk zo’n vreemd idee nog niet 🙂

 14. Anna 22 oktober 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! En wauw, 100 Vaker Vrolijk gedichten alweer? Zo leuk! 😀 De foto die de toerist had gemaakt is trouwens super goed gelukt.

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:45 am - Beantwoord

   Dank je! Ik vond het ook wel een bijzondere mijlpaal, 100 gedichtjes 🙂
   Grappig hè dat de foto van de toerist nog verrassend goed gelukt was? Ik was ook verbaas dat de foto én scherp én symmetrisch was. Dat maak ik niet vaak mee 😉

Recente blogs

Een week Zwarte Woud | Mijn (soms letterlijke) vakantie-hoogtepunten

11 juli 2022|Persoonlijk, Op reis|

Wauw, het zit er alweer op! Vandaag zetten we voet op Nederlandse bodem na een week tussen de Duitse heuvels. We reden vele kilometers door de natuur, bewonderden stadjes die ik tot nu toe alleen van Pinterest kende, zetten onze tanden in de lekkerste Kartoffeln (aardappels), deden onze beste pogingen om ons middelbare-school-Duits weer eens af te stoffen en maakten samen herinneringen voor het leven. Omdat herinneringen vasthouden nog beter gaat als ik schrijf, hierbij een kleine terugblik in lijstjesvorm op onze week weg. Dit waren de letterlijke en figuurlijke highlights. 

Geshopt! | Een paar leuke aankopen van de laatste tijd

6 augustus 2019|Lifestyle|

Ik ben niet per se iemand die na een dag winkelen terugkomt met een tas vol spullen. Maar zo nu en dan zie ik toch iets leuks waar ik met liefde wat geld voor neertel. En dan heb ik het niet alleen over mijn wekelijkse boodschappen om de koelkast aan te vullen en de broodnodige voordeelverpakkingen met schuursponsjes, maar vooral over iets leukere en uniekere aankopen. Een tweedehands rotan poef bijvoorbeeld, en ook een roze kussen en een felgroene blouse. Ik laat je mijn aankopen met plezier zien.

Happy Mail! | 10 ideeën voor echte post

2 december 2017|Lifestyle|

We leven in een tijd van social media, appjes of desnoods een e-mail op z'n tijd. De meeste communicatie is vluchtig en wordt van apparaat naar apparaat verstuurd. Maar is het juist in dit digitale tijdperk niet geweldig om weer eens échte post te versturen? Zelf stuur ik nog altijd voor iedere feestelijke gebeurtenis een kaart. Het is namelijk steeds een feestje om mensen daarmee een verrassing op hun deurmat te bezorgen tussen de blauwe enveloppen en reclamefolders. Wil je ook echte post versturen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 10 ideeën om echte post te versturen.