Zelf kan ik altijd genieten van tijd met vriendinnen. Een avondje bijkletsen vind ik heerlijk, maar iets leuks ondernemen samen is ook altijd fijn. Er zijn natuurlijk talloze vrij standaard dingen die je kunt doen met vriendinnen. Denk aan winkelen totdat je erbij neervalt of op een terrasje mensen kijken terwijl je van een sorbet geniet. Hartstikke leuk en niets mis mee. Maar soms zoek je meer originele dingen om te doen met vriendinnen. Inspiratie nodig voor een gezellige middag of avond? Dit zijn 23 leuke dingen om te doen met vriendinnen.

23 leuke dingen om te doen met vriendinnen

 1. Moodboard maken. Niets zo leuk als samen over de toekomst fantaseren, toch?! Met een moodboard maak je dat samen heel concreet en beleef je ook nog een creatieve middag. Pak er een stapel tijdschriften bij, haal een schaar en lijm tevoorschijn en maak allebei een moodboard met jullie dromen voor over 5 jaar.
 2. Kledingkast opruimen. Ja echt, opruimen kan best leuk zijn als je het samen met een vriendin doet. Zeker als het om je kleding gaat. Dan heb je er meteen een kritisch oog bij dat kan beoordelen of je bepaalde items wel of niet moet houden.
 3. Tweedehands shoppen. Winkelen is een van de typische dingen om te doen met vriendinnen. Maar iets origineler is het om samen tweedehands te gaan shoppen. Jullie kunnen bijvoorbeeld een kringloopwinkel bezoeken of naar de dichtstbijzijnde vlooienmarkt (de IJ-hallen misschien!) gaan. Lees hier mijn tips voor tweedehands winkelen.
 4. Doorgeefverhaal schrijven. De term doorgeefverhaal heb ik voor het gemak zelf bedacht. Wat ik daarmee bedoel? Je schrijft steeds om en om een zin op om zo samen een fictieverhaal te schrijven. Met een beetje creativiteit kom je uit bij een verhaal waarvan jullie beide een grote glimlach op je gezicht krijgen.
 5. Toerist in eigen land. Er zijn in Nederland talloze leuke steden te bezoeken. Maak er eens een gezellige middag treinen van met je vriendin. Je kunt bij Blokker, Kruidvat of HEMA regelmatig goedkope dagkaarten kopen, waarmee je voor weinig geld het hele land door crosst.
 6. Throwback. Ken je je vriendin al een tijdje? Neem dan eens de tijd om herinneringen op te halen. Misschien hebben jullie nog leuke gênante foto’s van vroegâh of hebben jullie elkaar ooit lange brieven geschreven. Pak ze erbij en haal samen je mooiste herinneringen op.
 7. Pinterest-pogingen. Op Pinterest (of YouTube) vind je vaak de leukste ideeën en tutorials om dingen te maken. Misschien een lifehack, een handgemaakt beautymasker of een ingewikkeld kapsel. Ga aan de slag met een leuke DIY. Als het mislukt, heb je in ieder geval kunnen lachen met en om elkaar.
 8. Maak een fietstocht samen. Lichaamsbeweging is goed voor je, maar het is misschien extra gezellig om het samen te doen. Ga eens op stap met de fiets en trek er samen op uit in de buitenlucht. Eventueel kun je dan als afsluiter op een terrasje in alle rust mensen kijken.
 9. Doe aan spullenruil. Heb je laatst drastisch opgeruimd in huis? Misschien heb je wel spullen waar de ander nog iets mee kan. Spreek met vriendinnen af voor een spullenruil. Neem bijvoorbeeld allebei make-upproducten mee die je niet meer gebruikt. Wie weet maak je de ander er nog blij mee.
 10. Bordspel spelen. Nog iets leuks om te doen met vriendinnen is een bordspel spelen. Haal die gezelschapsspellen of je oude kaartspel maar tevoorschijn, zet de hapjes klaar en maak er een gezellige middag van. Nu maar hopen dat iedereen tegen haar verlies kan.
 11. Volg een workshop. Workshops volgen vind ik zelf ook altijd leuke dingen om te doen met vriendinnen. Van bloemschikken tot creatief schrijven en van handboogschieten tot fotograferen – opties genoeg. Jullie hebben vast wel een gezamenlijke interesse of iets waar je allebei meer over wilt leren.
 12. Organiseer zelf een proeverij. Koop bij de winkel allerlei producten die je nog nooit hebt gegeten of gedronken. Denk aan verschillende smaakjes thee, allerlei gekke smaken chips of snoep dat jullie nog niet kennen. Test alle producten samen uit. Lachen gegarandeerd!
 13. Houd een filmmarathon. Jullie hebben vast wel een film of serie waar jullie beide fan van zijn. Zo niet, dan is het tijd om de ander kennis te laten maken met een film of serie die jij graag kijkt. Maak zelf popcorn, dim de lichten en geniet van een avondje films of series kijken samen.
 14. Plan een leuk uitje. Op actiesites (Groupon, Actievandedag.nl etc.) vind je vaak leuke uitjes voor (relatief) weinig geld. Dat kan variëren van een proeverij tot een musical en van een workshop tot een middag paintballen. Houd die websites in de gaten en ga er samen een dagje op uit.
 15. Ga naar de kinderboerderij. Zijn jullie gek op dieren? Waarom zou je dan niet weer eens een bezoekje brengen aan de kinderboerderij? Samen schapen aaien of op het terrasje zitten met een ijsje kan ook na je kindertijd nog hartstikke leuk zijn.
leuke dingen om te doen met vriendinnen

Nog meer leuke dingen om met vriendinnen te doen

 1. Vul de Most Likely To-tag in. Op Raadsels.nu kwam ik laatst de Most Likely To-tag tegen. Ook als je niet vlogt, is het leuk om samen die vragen te beantwoorden. Wie zou bijvoorbeeld het eerst plastische chirurgie ondergaan? Gespreksstof genoeg zo! Ook mijn lijst met 55 vragen om te stellen aan je vriendin is misschien een leuk idee.
 2. Ga samen bakken of koken. Duik samen de keuken in om de lekkerste dingen te gaan maken. Bak samen een mooie taart of schotel elkaar een voor een je eigen beste recepten voor.
 3. Doe elkaars kapsel of make-up. Jullie hebben vast allebei wel een andere make-up- of haarroutine. Spreek eens af dat je het kapsel of de make-up van de ander op jouw manier doet. Een middagje tutten samen kan heel gezellig zijn en wie weet levert het je nog inspiratie op.
 4. Bezoek het theater of een concert. Ga voor een gezellige middag of avond met vriendinnen eens naar het theater of bezoek een concert. Dat hoeft niet per se een hele dure voorstelling te zijn. Vind je dat te duur? In de zomer worden ook weleens goedkope of gratis voorstellingen in het park georganiseerd.
 5. Lach om YouTube-video’s. Houd een marathon met allerlei all time favourites waar jullie nooit genoeg van kunnen krijgen. Bijvoorbeeld leuke proefvideo’s, de hilarische sketches van Klikbeet of grappige Instagram Reels.
 6. Maak een restjesdiner. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en daag jullie zelf uit om met die restjes een geweldig diner op tafel te toveren. Voor hoeveel gangen jullie gaan, is aan jullie.
 7. Bezoek een plek die voor jullie bijzonder is. Bijvoorbeeld de plek waar jullie elkaar ooit ontmoetten, de plaats waar een van jullie geboren is of de plek waar jullie eerste weekendje weg ooit naartoe ging. Roept vast een heleboel herinneringen op!
 8. Stel een bucketlist op. Misschien heb je zelf al eens een bucketlist opgesteld, maar het is extra leuk om er ook samen een te hebben. Wat zijn dingen die jullie nog eens samen willen doen (misschien iets van deze 50 ideeën)? Zo weet je zeker dat je je hele leven nog genoeg leuke dingen om te doen met vriendinnen hebt.

Nog een laatste leuke tip: de onderstaande boeken en quiz zijn ook erg leuk om samen in te vullen. Soms goed voor lachen, gieren, brullen en soms juist voor een fijn en goed gesprek! (*affiliate links)

Wat vind jij nog meer leuke dingen om te doen met vriendinnen?

dingen om te doen met vriendinnen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 2 augustus 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Bij ons blijft het door drukke schema’s meestal bij samen eten. Eten moeten we toch allemaal. We zijn begin dit jaar wel een weekendje weggeweest. Maar meestal is een uitje lastig. Doordeweeks werken we en ik heb een weekendrelatie. Best wel slecht. Maar de doordeweekse etentjes proberen we er wel in te houden.

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ook heerlijk, zo’n weekendje weg! Maar ik kan me voorstellen dat leuke uitjes wat lastig zijn met een druk werkleven en een weekendrelatie. Ik heb zelf ook niet altijd de tijd voor vriendinnen die ik zou willen hebben, maar dat zorgt er wel voor dat ik het des te meer waardeer als ik wel iets leuks met vriendinnen kan afspreken 🙂

 2. Darina 2 augustus 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. Vooral het doorgeefverhaal vind ik erg leuk! Ik ga vaak met mijn vriendin een stad bezoeken, meteen ff lekker lunchen en bijkletsen.

 3. Rachel 2 augustus 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Samen een workout of een workshop volgen is wel super leuk!

 4. Sofie 2 augustus 2017 op 9:06 am - Beantwoord

  Laatst kon ik voor het eerst in heel veel jaren nog eens weg met een vriendin, en we zijn naar de dierentuin geweest 🙂

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je er even met een vriendin tussenuit kon! En de dierentuin is ook een fijne bestemming voor zo’n dagje samen weg 🙂

 5. Kim 2 augustus 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Leuke dingen! Een moodboard zou ik zo snel niet verzinnen, maar dat is inderdaad super leuk, al helemaal wanneer iedereen op zichzelf gaat wonen! Wel gaan we regelmatig naar een stad als Scheveningen of Utrecht.

 6. Susan 2 augustus 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Oh wat een goede tips!

 7. Josephine 2 augustus 2017 op 9:46 am - Beantwoord

  Leuke ideeën zeg! Ik vind samen een high tea organiseren ook heel leuk! Of naar het museum gaan! Traditionele optut-dingen zoals haar en make-up doen, of samen kleding opruimen heb ik dan weer zelden gedaan.

 8. Danique 2 augustus 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën allemaal! Wij spelen vaak allerlei spelletjes en af en toe houden we ook een high tea met onze eigen baksels. Laatst zijn we een nachtje weg geweest en dat was ook erg leuk!

 9. marleen 2 augustus 2017 op 11:07 am - Beantwoord

  Die most likely tag is wel heel grappig! Leuke dingen allemaal, ik ben ook dol op afspreken met mijn vriendinnen en onzinnige meisjesdingen te doen!

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Leuk idee, zo’n high tea of museumbezoekje! Dat zijn inderdaad ook fijne dingen om met een vriendin samen te doen. Zelf heb ik overigens ook nog nooit echt iets als optutten met vriendinnen gedaan, maar eigenlijk lijkt dat me toch nog wel leuk om een keer te doen 🙂

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Wat een leuke dingen noem je op! Zo’n nachtje weg lijkt me inderdaad ook heel gezellig om eens met vriendinnen te gaan doen.

 10. Donna 2 augustus 2017 op 11:09 am - Beantwoord

  Kledingkast opruimen is zo’n goed idee. Het is bij mij ook heel hard nodig. Ik ga eens iemand uitnodigen, hopelijk kan ze beter dingen weggooien dan ik anders komt er nog niks van haha.

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Haha, het schijnt echt te helpen als je de hulp van iemand anders inschakelt bij een opruimsessie. En het wordt in ieder geval een stuk gezelliger op die manier 🙂

 11. Jessica J. 2 augustus 2017 op 11:48 am - Beantwoord

  Wahh, een doorgeefverhaal! Dat doet me denken aan de verhalen die we in de lagere school schreven. Je schreef een zinnetje, vouwde het papier om en de volgende schreef een volgende zin, … Doordat je niet weet wat de vorige geschreven had, kan je je vast voorstellen dat die “verhalen” helemaal op niets sloegen, haha!
  Ik hou geregeld een movie marathon met m’n brother from another mother. Altijd erg gezellig! Goede tips, dit!

  • Priscilla 2 augustus 2017 op 12:09 pm - Beantwoord

   Ja! Mij deed dat doorgeef verhaal ook meteen denken aan de lagere (en middelbare) school. Net als alle andere spelletjes die we deden zoals kamertje verhuren en woordslang maken .

 12. Priscilla 2 augustus 2017 op 12:08 pm - Beantwoord

  Dit zijn echt leuke ideeen! Meestal ga ik met mijn vriendinnen lunchen, even de stad in of een film kijken (of heel veel films) en soms kook ik voor m’n vriendinnen en hebben we een soort eetclubje bij mij thuis. Dat vind ik altijd heel gezellig. Met één vriendin heb ik afgesproken dat we een soort vriendinnen-bucketlist gaan maken en dat samen gaan afstrepen. Het idee ligt er al maar de lijst is nog niet helemaal af. Jij hebt me in ieder geval wel weer wat inspiratie gegeven !

 13. Loes 2 augustus 2017 op 12:09 pm - Beantwoord

  Leuke ideetjes! Zo’n proeverij lijkt me echt tof om eens te doen. Ik heb al wel eens een high tea thuis georganiseerd en dat was ook heel leuk!

 14. Sandra 2 augustus 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat heb je een leuke ideeën op een rijtje gezet! Ik vind het heel leuk om met vriendinnen te shoppen, uiteten te gaan, theetjes te drinken, een film te kijken en te koken. 🙂 Ohja, en oude foto’s en filmpjes terug kijken, want wij kennen elkaar allemaal al heel lang! Een proeverij organiseert is echt een leuk idee. 😀

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jullie dat soort verhalen ook op de basisschool schreven! Juist als er een onzinverhaal uitkomt, is het zo grappig om te doen!

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat ik je een beetje kon inspireren! Superleuk dat je samen met een vriendin bezig bent om een bucketlist op te stellen. En zo’n eetclubje is ook echt een leuk idee!

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Ja, good old times! Volgens mij heb ik zo’n doorgeefverhaal zelf ook ooit op de basisschool gemaakt, maar ik moest er bij het maken van dit artikel opeens weer aan denken 🙂

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Jouw lijstje met dingen om te doen met vriendinnen klinkt ook heel leuk 🙂 En extra bijzonder dat jullie elkaar al zo lang kennen! Zo leuk als je samen heel veel herinneringen hebt 🙂

 15. Marielle 2 augustus 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Ik ben fan van naar de kinderboederij gaan haha <3

 16. Aneta 2 augustus 2017 op 3:03 pm - Beantwoord

  Aan spullen ruil heb ik serieus wel eens over nagedacht met mijn vriendinnen maar het is er nog steeds niet van gekomen. Wel plannen we ieder jaar een weekendje weg. Vorig jaar zijn we naar Parijs geweest hebben we in een luxe tent geslapen. Dit jaar staat nog niks in de plannen maar dat komt omdat mijn vriendin net is bevallen.

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie elk jaar een weekendje weg gaan! Het lijkt me heerlijk om zoiets eens met een grote meidengroep te doen. En Parijs is dan al helemaal leuk als bestemming 🙂 Hopelijk kunnen jullie volgend jaar weer een mooie reis maken samen.

 17. Typisch Kim 2 augustus 2017 op 3:41 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke en handige lijst! Daar zitten echt leuke tips tussen!

 18. Melissa 2 augustus 2017 op 3:58 pm - Beantwoord

  Onwijs originele ideeën zeg! Meestal komt het bij mij neer op samen boodschappen doen, samen koken, filmpje kijken, terrasje pakken of winkelen haha. Ik kan zeker dus wel iets met deze ideeën

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn ideeën hebt 🙂 Maar jouw lijstje met ideeën klinkt ook heel leuk en gezellig!

 19. Annika 2 augustus 2017 op 5:08 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Ik zie mijn beste vriendin niet zo vaak, omdat we niet bepaald bij elkaar om de hoek wonen, dus meestal blijft het bij heel lang bijkletsen!

  • Romy 2 augustus 2017 op 7:43 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat bijkletsen dan vaak al een hele daginvulling is! Zeker als je elkaar niet zo vaak ziet, raak je niet snel uitgepraat 🙂

 20. Els 2 augustus 2017 op 6:01 pm - Beantwoord

  Goede ideeën hoor :-). Meest ben ik gewoon met vriendinnen shoppen of kletsen.

 21. Evelyn 2 augustus 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

  Doorgeefverhaal schrijven, dit deed ik vroeger met vriendinnen op de lagere school, fantastisch was dat! En bij mijn kledingkast opruimen mogen zij mij zeker helpen (zoveel kleren, haha). Wat een leuke blogpost, zo kan ik de laatste weken van mijn vakantie goed vullen!

  • Romy 3 augustus 2017 op 5:56 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn ideeën kunt! Zo’n doorgeefverhaal heb ik ook járen geleden eens geschreven, maar het kwam opeens in me op dat dat eigenlijk wel leuk is om weer eens te doen 🙂

 22. Marsha 3 augustus 2017 op 12:49 am - Beantwoord

  Wat een super leuke tips heb je gegeven! Daar moet ik er echt een paar van gaan doen hihi. Zitten hele leuke tussen!

 23. Saskia 3 augustus 2017 op 11:03 am - Beantwoord

  Super leuke lijst met fijne inspiratie. Ik ga meestal lunchen met vriendinnen, shoppen, bakkie bij mij of hun thuis.. High tea’en… Fijn om zulke contacten te houden met mijn dierbare.

 24. Simone 3 augustus 2017 op 4:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën. Mijn vriendinnen zie ik niet super vaak. Gemiddeld eens in de twee weken. Vaak kletsen we dan helemaal bij of gaan we gezellig winkelen. Soms lekker uiteten of een spelletjesavond. Alle tijd met mijn vriendinnen waardeer ik echt enorm!

  • Romy 3 augustus 2017 op 6:31 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je je tijd met vriendinnen zo erg kunt waarderen! Juist als je ze niet zo vaak ziet, is die tijd samen inderdaad echt iets om te koesteren 🙂

 25. Djuli 4 augustus 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

  Koken, picknicken, high tea’en. Zo lang er maar eten is haha 🙂

Recente blogs