Heb je ook weleens van die momenten waarop je je realiseert hoe gelukkig je je voelt? Zelfs als je even niet lekker in je vel zit, kunnen dat soort fijne momenten er zijn. Dat hoeft niet eens te maken te hebben met iets groots als een geboorte, een huwelijksaanzoek of een droomreis te zijn. Ook daarbuiten om kun je momenten hebben waarop je even niet van een roze wolk af te krijgen bent, een glimlach hebt van oor tot oor en je wel duizend vreugdedansjes kunt doen. Zie je het beeld al voor je? Ik wel! Ik wil je graag inspireren om die momenten eens te verzamelen. Daarom noem ik 20 momenten waarop ik me intens gelukkig voel.

momenten intens gelukkig gevoel

Ik voel me intens gelukkig…

 1. …als ik heel veel mensen om me heen heb die me dierbaar zijn en ik me bedenk hoe bijzonder dat is.
 2. …als onze kat Paco met zijn pootje op de deur krabt, omdat hij zo graag op mijn bed wil liggen terwijl ik daarnaast op mijn laptop aan mijn blog werk. *smelt*
 3. …als ik iets meemaak of hoor wat zo grappig is dat mijn mondhoeken net met plakband omhoog geplakt lijken te zijn en ik niet meer kan stoppen met lachen.
 4. …als je op het moment dat je het niet verwacht bijzonder leuk nieuws te horen krijgt.
 5. …als ik na een rondje hardlopen door de regen een warme douche neem en daarna met een kop thee van mijn favoriete tv-programma kan genieten.
 6. …als ik met een vriendin ben en we samen honderduit praten en de tijd volledig vergeten.
 7. …als het juist even stilvalt en dat eigenlijk ook heel goed voelt, omdat je gewoon puur geniet van de omgeving, van de rust of van het samenzijn met die persoon.
 8. …als iemand anders je geheel spontaan een knuffel geeft of een arm om je heen slaat.
 9. …als ik me op vakantie in een bijna sprookjesachtige omgeving (Sintra, Rome, Boedapest!) waan en niet meer kan stoppen met foto’s maken van de prachtige plek.
 10. …als ik ’s ochtends vroeg wakker word, een seconde nadenk over wat mijn plannen voor die dag ook alweer zijn en me dan realiseer dat ik iets geweldig leuks voor die dag op de planning heb staan.
 11. …als ik een blogreactie, een mailtje of appje ontvang met een boodschap die zo onwijs lief is dat ik er bijna kippenvel van krijg.
 12. …als ik een wandeling maak door een prachtig natuurlandschap en de vogels hoor tsjirpen, waardoor ik mezelf even moet knijpen dat dit de werkelijkheid is.
 13. …als ik (al is het maar op YouTube) een bruiloft, een huwelijksaanzoek of een zwangerschapsaankondiging zie en zie hoe gelukkig die mensen zijn. Dat maakt ook mij dan intens gelukkig.
 14. …als ik een uurtje bij mijn oma ben geweest, ze me een handgebreide sjaal (hoe lief!) meegeeft en zegt dat ze het zo fijn vindt dat ik er even was.
 15. …als ik me plotsklaps realiseer dat, ondanks dat ik ook minder fijne dagen heb en niet altijd alles 100% leuk en fijn is, er zo veel dingen zijn waar ik dankbaar voor mag zijn. Bijvoorbeeld een leuke baan, een huis, lieve familie en fijne mensen om me heen.
 16. …als ik mijn grenzen durf aan te geven en me vervolgens realiseer hoe trots ik daar eigenlijk op mag zijn.
 17. …als ik alleen autorijd, alles vlekkeloos verloopt, mijn lievelingsmuziek uit de speakers schalt en ik eraan terugdenk dat mijn rij-instructeur ooit niet zo in mij geloofde na drie gefaalde rijexamens (iets met de aanhouder wint!).
 18. …als ik iets spannends heb gedaan waar ik al tijden tegenop zag en ik opgelucht kan ademhalen omdat het toch maar mooi is gelukt.
 19. …als ik iets bijzonders heb meegemaakt of geweldig nieuws heb gehad en bij thuiskomst blijkt dat mijn ouders of vriendinnen minstens zo blij voor me zijn als ikzelf. Dan kan ik een traantje bijna niet inhouden.
 20. …en last but not least, als ik in mijn pyjama en dikke vest helemaal klaar zit om me volledig op de meest cliché romantische komedie of (nog beter!) op de allermooiste Disneyfilm te storten.

Wat maakt jou intens gelukkig?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Veronique 3 januari 2018 op 6:12 am - Beantwoord

  Lekker met een kop thee en een boek in bed, op de bank of in bad. Heerlijk! Als alles goed is, zoals het is. Dan voel ik me gelukkig. Als ik me gewoon goed voel ?

  • Romy 3 januari 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Oh, dat klinkt heerlijk inderdaad! Het is zo fijn om je even gewoon goed te voelen 🙂

 2. yvonne 3 januari 2018 op 6:26 am - Beantwoord

  Mooie momenten! Mij maakt het gelukkig als ik zie hoe blij mijn dierbaren zijn met iets kleins. Dat geeft een heel goed gevoel

  • Romy 3 januari 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Dat is zeker iets heel moois! Het kan mij ook heel blij maken als ik weet dat anderen om me heen blij zijn 🙂

 3. Darina 3 januari 2018 op 6:46 am - Beantwoord

  Mooie momenten. De schoonheid van de natuur ervaren, lekker op de bank met een goed boek of een serie of werken aan mijn boek zijn mijn gelukkige momenten.

 4. Aneta 3 januari 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Leuk om daar over ma te denken. Ik word gelukkig van goede gesprekken, slapen en knuffelen.

 5. Iris 3 januari 2018 op 7:39 am - Beantwoord

  Ah ja, ik word ook blik van onze kat! Wat een fijn lijstje weer! Van de natuur word ik ook blij. En Disney films kun je echt ontelbaar vaak kijken. Heerlijk!

 6. Laetitia 3 januari 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat mooi Romy! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de titel las en dacht ‘oei, ik zou niet verder komen dan 1 of 2 momenten’. Maar als ik je lijstje zo lees dan herken ik wel heel veel! Dus bij deze kan ik iets toevoegen aan het lijstje: een inspirerende blog lezen en beseffen dat je eigenlijk best goed bezig bent :).

 7. evelien 3 januari 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat lief van de kat! Super lief, ik smelt ook helemaal.
  Is zo fijn om bij dit soort momenten stil te staan, krijg je ook helemaal een happy-boost van!
  Liefs,
  Evelien

 8. Liset - Beautydagboek 3 januari 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Goed om bij die momenten stil te staan en te beseffen hoe gelukkig je bent! Zelf ben ik altijd intens gelukkig als ik ’s morgens wakker word en de kinderen even bij ons in bed kruipen om lekker te knuffelen. Dan begint de ochtend wel heel erg goed :).

  • Romy 3 januari 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een mooi punt om te horen 🙂 Ik merkte ook dat mijn lijstje steeds langer werd naarmate ik ermee bezig was. Een geluksgevoel kan eigenlijk uit zo veel meer dingen voortkomen dan alleen hele grote en onvergetelijke momenten.

  • Romy 3 januari 2018 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat een mooi moment inderdaad! Ik kan me voorstellen dat zo’n moment met de kinderen als moeder onbetaalbaar is 🙂

 9. Katrien 3 januari 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Mooi lijstje!
  Wat mij heel gelukkig maakt is samen met mijn vriend in de auto onderweg naar ergens, gewoon in stilte, niks hoeven zeggen maar toch is die stilte voor ons zo veelbetekenend. Dan voelen we ons heel erg verbonden. Onze blikken zeggen dan genoeg :-).

  • Romy 4 januari 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat omschrijf je dat mooi! Op zo’n moment samen kan inderdaad juist stilte heel bijzonder zijn en nog eens extra onderstrepen hoe bijzonder jullie band samen is 🙂

 10. marije 3 januari 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Ik word mij steeds bewuster van de kleine dingen waar ik blij van word zoals lieve berichtjes of gewoon goed wakker worden.

 11. Saskia 3 januari 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Ja om te genieten!<3
  Waar ik gelukkig van kan worden? Elke dag is er wel iets denk ik.
  Ik geniet van een boek, thee, katten, bloggen, series/films kijken… met vriendinnen en M. wat ondernemen. De kleine dingen maken het leven mooi ben ik van mening!

  Fijne Woensdag!

 12. Lies 3 januari 2018 op 10:31 am - Beantwoord

  Ik heb dat vaak bij een concert: helemaal ondergedompeld in je favoriete muziek, uit volle borst mee zingend.

 13. Hermien - KouweKleren 3 januari 2018 op 10:49 am - Beantwoord

  Ah dat wakker worden met iets leuks op het programma maakt mij ook zo gelukkig. Ik noem het ‘ het schoolreisjesgevoel’ . Fijne lijst!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Dat is een leuk woord en past zeker bij het gevoel dat zo’n moment oplevert! Normaal vind ik opstaan in de winter nog wel een uitdaging, maar op zo’n moment kan ik echt blij uit mijn bed opveren 🙂

 14. Loes 3 januari 2018 op 11:17 am - Beantwoord

  Dit zijn inderdaad allemaal fijne momenten, wat een heerlijk lijstje! Ik voel me intens gelukkig als ik met mijn vriend in de auto zit, muziekje aan en onderweg naar zee ben. Dat is zo’n fijn gevoel!

 15. marleen 3 januari 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Aaah, wat mooi Romy! Ik kreeg gewoon even een glimlach op mijn gezicht, haha! Dat gevoel van lachen is zo lekker, haha! Of dat je zó hard moet lachen dat je niet meer kan praten :’)

 16. Josephine 3 januari 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Een erg mooie lijst, ik vind het goed dat je hierbij stilstaat. Volgens mij zijn zulke momenten de essentie van een gelukkig of tevreden leven. Ik kan soms heel gelukkig zijn op het moment dat ik gewoon met mijn man een avondje op de bank zit. Wat een mazzel dat we elkaar zijn tegengekomen!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Haha, elke vorm van keihard en oprecht lachen is inderdaad een geweldige geluksboost. Ik heb zelfs weleens die zogenaamde lachtherapie in het A’damse bos overwogen. Dat lijkt me héérlijk 😉

  • Romy 4 januari 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Zeker weten! Juist stilstaan bij dit soort fijne momenten helpt me om het leven echt te waarderen en tevreden te zijn met alles wat ik heb. Wat mooi dat je er op zo’n moment samen bij stilstaat hoe fijn het is dat je man en jij elkaar hebben ontmoet. Zelf heb ik dat besef weleens met dierbare vriendinnen. Wat is het dan toch eigenlijk bijzonder dat je net zo’n lief persoon soms toch op vrij toevallige wijze bent tegengekomen.

 17. Simone 3 januari 2018 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een mooie momenten om gelukkig van te worden! Ik word gelukkig van het idee dat ik weer een baan heb en nog gelukkiger van het feit dat ik ga trouwen! <3

  • Romy 4 januari 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Wauw, dat zijn zeker twee mooie dingen om onwijs blij van te worden 🙂

 18. Anna 3 januari 2018 op 12:22 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, ik word er zelf ook helemaal blij van! Geluk zit ‘m in de kleine dingen, zelf kan ik ook heel erg genieten van dit soort momentjes. Ik denk dat ik vanavond lekker ga relaxen met een maskertje op en een boek, daar kijk ik heel erg naar uit!

 19. Sam - singlereadytomingleblog 3 januari 2018 op 1:02 pm - Beantwoord

  Reizen of festivals! Maar dat zijn al vrij grote zaken. Ook gewoon zalig niks doen na een paar drukke dagen of weken. Mijn twee neefjes zien. Frietjes (altijd frietjes). Bruisballen. Oh, en Harry Potter (vooral de allerlaatste die ik van achter naar voren kan meequoten, oeps)!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk lijstje! Daar staan zeker fijne, kleine dingen tussen. Ik moest wel lachen om je Harry Potter-bekentenis. Alleen al dat laat blijken dat je liefde voor Harry Potter groot is 😉

 20. Sandra 3 januari 2018 op 2:34 pm - Beantwoord

  Ah wat een mooi lijstje heb je Romy! Ik kan mij daar ook in vinden! Waar ik ook intens gelukkig van word is als mijn vriend ’s avonds uit zijn werk komt, ik het eten al klaar heb staan en we vervolgens lekker een hele avond voor ons hebben. Dat moment vind ik elke dag zó fijn!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat een fijn moment moet dat inderdaad zijn! Heerlijk om samen na een drukke dag een rustige avond voor de boeg te hebben 🙂

 21. Charel 3 januari 2018 op 3:05 pm - Beantwoord

  Heel fijn om te lezen! Zeker zo herkenbaar die aanzoeken en aankondigingen, ohw ik smelt daar zo van! It makes my day

 22. Anouk 3 januari 2018 op 6:48 pm - Beantwoord

  Heel veel zijn heel herkenbaar, fijn om hier eens bij stil te staan. Dat doen we nog te weinig tegenwoordig (ik in elk geval wel)

  • Romy 4 januari 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Precies! Ook ik besefte pas tijdens het opstellen van dit lijstje dat ik eigenlijk nog wel meer mag stilstaan bij dit soort fijne momentjes.

 23. Evelyne 3 januari 2018 op 6:53 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen! Waar ik intens gelukkig van word? Mijn oma voor even zien opfleuren ondanks haar dementie. Thuiskomen na een lange harde werkdag en gewoon even in de zetel ploffen met de laptop. Een mailtje openen met alleen maar positiviteit in 🙂

  • Romy 4 januari 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Wat een prachtige momenten noem je op! Ik vind het moment van je oma inderdaad ook heel bijzonder. Ik kan me voorstellen dat het juist nu zo speciaal is als zij even opfleurt.

 24. Nikita 3 januari 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

  Mooie momentjes! Ik geef je helemaal gelijk dat het allemaal zo ingewikkeld en gek moet zijn om ervan te genieten. Als je met de juiste personen bent dan is het makkelijk om te genieten en maakt het niet altijd uit wat je doet. Een momentje van geluk wat ik had was trouwens gisteren. Mijn zusje en ik wilden al een tijdje schaatsen in het donker (omdat er dan allerlei lichten op de piste schijnen) en het park is dan ook volledig in kerstlichtjes gehuld en ik was gisteren aan het schaatsen en stopte eventjes om al die prachtige lichtjes te bekijken. En ik weet niet, ik werd er vanbinnen een beetje emotioneel van. Ik besefte welke gelukzak ik ben, hoe fijn ik mijn leven vind. Ik besefte hoeveel mijn visie op het leven en op mezelf was veranderd en dat maakte me oprecht gelukkig. En daar kan echt geen nieuwe smartphone of weet ik veel welk nieuw koopje tegenop. Gisteren had ik echt al mooie koopjes gedaan door de wintersolden, maar dat is niet vergelijkbaar. Dat was echt een moment van beseffing en dat kan je met geen miljoenen ter wereld betalen.

  En ook besef ik hoe hard die band tussen mij en mijn zusje gegroeid is. We hadden vroeger net als gewone zussen heel veel discussies en ruzies, maar we hebben het volledig bijgelegd en door de jaren heen is het hechter geworden. En nu het thuis soms wat lastiger is, trekken we ons op aan elkaar en dat steunt heel erg. En dat maakt die band nog hechter natuurlijk. En ik besef me telkens weer hoe bijzonder het is om zo’n band met je jongere zusje te hebben. We doen werkelijk alles samen. Ik vertelde haar gisteren nog dat ik veel dingen het allerliefst met haar doe. Ik vind het superleuk om dingen te doen met vrienden of vriendinnen, maar met mijn zusje voelt dat net anders. We zijn echt twee handen op een buik 🙂 En ook dat is iets wat mij echt gelukkig maakt!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Hele mooie dingen noem je op! Ook zoiets als een warme douche of wakker worden na een goede nachtrust is inderdaad al zo’n fijn moment.

  • Romy 4 januari 2018 op 12:17 am - Beantwoord

   Wat een prachtig moment en vooral heel mooi hoe je daar bewust bij stilstond en je realiseerde hoeveel zo’n moment eigenlijk waard is. Daar kan inderdaad zelfs de allerbeste aankoop in de sale niet tegenop 🙂
   Ik vind het ook heel mooi om te horen hoe de band tussen jou en je zusje in de loop de jaren beter is geworden. Prachtig dat jullie nu echt veel aan elkaar hebben en ook zo veel leuke dingen samen kunnen ondernemen. Het maakte mij ook echt gelukkig toen ik laatst met mijn broertje een dag weg ging en besefte hoeveel we eigenlijk op elkaar lijken en hoe fijn het is om samen iets te doen. Juist als je zo’n speciaal iemand in je familie hebt, is dat heel veel waard, omdat familie voor altijd is 🙂

 25. Nesrin 3 januari 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

  Wat vind jij de allermooiste Disneyfilm? Ik vind dit een heel mooi lijstje Romy!

  • Romy 4 januari 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Dankjewel! Mijn favoriete Disneyfilm is op dit moment Frozen. Die film heb ik op Oudejaarsavond voor het eerst gezien en ik vond zowel het verhaal als de beelden als de liedjes en boodschap supermooi! 🙂

 26. Michelle 3 januari 2018 op 8:32 pm - Beantwoord

  Wat een fijne dingen! En soms zijn het echt die kleine dingentjes in het leven he? Voor mij wel, tenminste ik probeer hier dagelijks bij stil te staan. Een lekker zonnetje, mooie bloemen op de vaas, een lekker kopje thee of koffie, favoriete chocolade, een fijne (feelgood) film, knuffelen met me meisje of hondje, uitgerust wakker worden, een warme douche..

 27. Sara | MevrouwMiauw 3 januari 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk en herkenbaar lijstje is dit. Ik kan me ook echt intens gelukkig voelen tijdens een goed persoonlijk gesprek met iemand die me heel dierbaar is. Dan lijkt het alsof ik in een gesprek van een half uur een enorme persoonlijke groei doormaak waar ik heel dankbaar voor ben.

  • Romy 4 januari 2018 op 12:20 am - Beantwoord

   Zo’n gesprek met een dierbare is inderdaad echt goud waard. Het is zo fijn als iemand anders je inzichten kan geven die je écht verder helpen.

 28. Maaike 4 januari 2018 op 11:01 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen 😀 Ik word heel intens gelukkig van de kleinste dingen. Zoals mijn kat die dan bij me wil komen liggen.

 29. Mariska 6 januari 2018 op 2:31 pm - Beantwoord

  Ah wat een fijne momentjes en wat fijn dat je je hier zo bewust van bent! Ik vind het altijd moeilijk om me bewust te zijn van de leuke dingen dus zo’n lijstje zou voor mij heel goed zijn 🙂

 30. Odetta 7 januari 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Wanneer ik iets moois zie in onze Nederlandse natuur: een vogeltje, een vlinder, een eekhoorntje of een mooie bloem.
  Wanneer ik iets gezellig ga doen met vrienden in een ongedwongen sfeer en het zo’n dag met een gouden randje wordt.
  Het spotten van mooie spulletjes op een brocante markt.
  En vooral chocolade in mijn favoriete smaak.

  • Romy 7 januari 2018 op 10:26 am - Beantwoord

   Wat een prachtige momenten om gelukkig van te worden! Mooie vondsten in de natuur of bij de kringloopwinkel vind ik ook altijd geweldig. En ik kan me voorstellen dat chocola ook niet op je lijstje mag ontbreken 😉

 31. Jenn 10 januari 2018 op 1:46 pm - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad hele fijne, herkenbare momenten!