20 willekeurige dingen die ik best zou willen kunnen

dingen die ik wel zou willen kunnen

We zijn niet allemaal overal goed in. Gelukkig maar. Anders zouden tekstschrijvers, kappers, loodgieters en ICT-ers nog maar weinig werk te doen hebben. Maar er zijn ook skills die je niet per se nodig hebt om jezelf in leven te houden. Kunnen uitslapen tot later dan half negen bijvoorbeeld of een geweldige pokerface opzetten als je een goede grap maakt. Dit zijn 20 (niet al te essentiële) dingen die ik nog best eens zou willen kunnen.

 1. Lekker zelfverzekerd en met een goed doordracht plan mijn eigen haren knippen. Dat zou juist nu niet bepaald een overbodige skill zijn.
 2. In een heftige discussie altijd mijn woordje klaar hebben zonder een rood hoofd te krijgen of spontaan te gaan stamelen.
 3. Op mijn telefoon typen met twee vingers in plaats van met één vinger. Op mijn computertoetsenbord tik ik als een malle, maar op mijn telefoon gaat het nog altijd langzamer dan ik zou willen door mijn onhandige één-vinger-typsysteem. Hoe doen anderen dat toch?
 4. Zelf het enorme wollen plaid breien dat ik al heel lang wil, maar waarvan ik het prijskaartje van € 290,- in de winkel iets te veel van het goede vind.
 5. Mijn wenkbrauwen bijtekenen. Nooit geprobeerd, omdat ik weet dat mijn talent ergens anders ligt dan bij het subtiel aanbrengen van wenkbrauwpoeder.
 6. In het weekend uitslapen tot half tien zonder dat ik dan al een uur of twee doelloos naar het plafond lig te staren. Tegenwoordig is het haast al een wonder als ik tot half negen blijf liggen.
 7. Twee films achter elkaar kijken. Dat klinkt niet echt als een #yolo-moment, maar ik kan gewoon niet zo goed lang achter elkaar stilzitten met mijn volledige aandacht bij de film. En als het stilzitten wél lukt, dan komt dat waarschijnlijk doordat ik bij film 2 dreig in te kakken.
 8. Nagels lakken zonder dat de helft van de nagellak náást mijn nagel zit en zonder dat ik al binnen een minuut mijn net gelakte nagels verpruts door zo voorzichtig mogelijk (not!) alvast wat met mijn handen te gaan doen.
 9. Ballonnen opblazen. Al heel vaak geprobeerd, maar ik word daar nogal licht van in mijn hoofd en laat dit klusje dus meestal maar over aan iemand anders.
 10. Excel-spreadsheets in elkaar knutselen waar daadwerkelijk formules en verbanden achter schuil gaan. Mijn vader heeft laatst zoiets supersonisch voor mijn administratie ontwikkeld. Mijn eigen Excel-skills beperken zich tot het invullen van die supersonische sheet.
 11. In het vliegtuig of in de auto slapen. Van valeriaan tot kruidenthee voor het slapengaan – niets werkt om mij in een zittende houding in slaap te krijgen. Dat is toch jammer als je urenlang in een vliegtuig of in de auto zit, zeker als de mensen om je heen ondertussen wel in dromenland zijn beland.
 12. Iets grappigs vertellen met een pokerface. Ik heb duidelijk van mijn vader geërfd dat ik geen grappen kan vertellen zonder zelf al in lachen uit te barsten voordat ik tot de clue ben gekomen. Maakt de grap er meestal niet echt veel beter op.
 13. Urenlang luisteren. Ik ben dus niet echt gemaakt voor een symposium van acht uur. Een flesje water biedt steun om het vol te houden, maar echt scherp ben ik na een uur of twee niet meer. Laat mij maar na anderhalf uur weer zelf achter mijn computer kruipen of iets anders actiefs doen.
 14. Klimop levend houden. De verzorging van veel planten gaat me inmiddels aardig goed af, maar klimop blijft het bij mij steeds vergeven Ik heb inmiddels mijn vierde klimopplantje staan. Viermaal is scheepsrecht toch?!
 15. Fluiten op mijn vingers en knippen met mijn vingers. Niet omdat dat dingen zijn waarmee je op een verjaardag hoge ogen gooit, maar wel omdat mensen me al zo’n 100 keer hebben uitgelegd hoe dat moet en ik er nog steeds niets van bak.
 16. Mijn band plakken. Nu heb ik al in geen jaren een lekke band gehad. Maar toch, het voelt een beetje knullig dat ik een YouTube-tutorial nodig zou hebben als mijn fietsband het een keer besluit te begeven.
 17. Eyeliner aanbrengen zonder meteen op een rebelse puber met iets te zwaar aangezette ogen te lijken. Kan ik gewoon niet!
 18. Handig zijn met het internet op mijn televisie. Ligt het aan mij of werkt het gewoon echt heel irritant om met een afstandsbediening met een paar knoppen een heel websiteadres te moeten intikken en vervolgens te moeten inloggen? Ik haak al af bij het idee alleen al en kijk daarom Uitzending Gemist altijd op mijn computer.
 19. Mijn wachtwoorden onthouden. Ik weet mijn weg naar de ‘Wachtwoord vergeten’-knop op welke site dan ook inmiddels iets te goed te vinden.
 20. Kaartlezen zonder de kaart te moeten omdraaien. Ik snap dus echt niet hoe andere mensen dat doen. Mijn brein werkt daar gewoon niet aan mee.

Goh, misschien is deze quarantainetijd wel hét moment om aan deze “skills” te werken. Uitgeleerd ben ik voorlopig niet. Verveeld vast ook niet.

Wat zou jij nog wel willen kunnen?

Volg:
Deel:

39 Reacties

 1. Kristel
  26 april 2020 / 07:26

  Ik herken er mij helemaal in. Alle 20!!! Ik zou al blij zijn om 1 film uit te kijken. Ik val altijd halverwege in slaap. Nu ben ik wel al zo slim geworden de film op te nemen zodat het einde voor de volgende dag is. En de weg vinden…. zonder GPS kom ik er niet.

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:33

   Hihi, leuk om te horen dat je het hele lijstje met punten herkent! En eigenlijk wel een goed idee om een film soms in twee delen te kijken. Misschien ga ik dat ook eens proberen :)

 2. 26 april 2020 / 07:31

  Er zitten een aantal dingen bij ik ook niet kan, andere dingen gaan me (te) makkelijk af, zoals slapen in de auto. Ik heb zelf geen rijbewijs dus Andre rijdt altijd, maar ik kan serieus al na tien minuten in slaap vallen. Echt slapen dan hè, niet gewoon met mijn ogen dicht liggen. Ik kan sowieso overal slapen, ik zeg altijd; als het moet, zou ik zelfs staand kunnen slapen;-) Wachtwoorden onthouden? Haha, super makkelijk, ik gebruik gewoon overal het zelfde wachtwoord. (Ik weet het, ik weet het, super onverstandig;-))
  bychristiana blogde over…Je hond leren los lopen? Zó hebben wij dat aangepakt!

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:33

   Haha, het lijkt me stiekem héérlijk om overal te kunnen slapen. In het vliegtuig en in de auto hoop ik altijd vurig dat ik in slaap val, zodat de reis lekker snel gaat. Maar helaas tot nu toe zonder succes ;)

 3. 26 april 2020 / 08:03

  Nummer 12 zou ik ook wel willen kunnen! Ook als het na het vertellen van mijn grap te lang stil blijft begin ik zelf maar gewoon met lachen, haha.

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:31

   Haha, als ik weer eens om mijn eigen grap lach, denk ik altijd maar: toch fijn als je je grappen zelf leuk vindt. Dan lacht er in ieder geval nog iemand ;)

 4. Donna
  26 april 2020 / 08:29

  Niet kunnen kaartlezen een typisch vrouwending? Beetje seksistisch Romy… Had dat niet van je verwacht.

  • Romy
   Auteur
   26 april 2020 / 09:33

   Het is een artikel geschreven met een knipoog ;) Die opmerking is dat dus ook.

   • Donna
    26 april 2020 / 10:33

    Vind het nog steeds ongeplaatst. Dit is hoe je vervelende vrouwonvriendelijke stereotypes in stand houdt, door ze te bevestigen!

    • Romy
     Auteur
     26 april 2020 / 17:59

     Ik heb het wat anders verwoord. Vrouwonvriendelijkheid is zeker niet mijn bedoeling – ik sta zelf juist nogal feministisch in het leven. Het was meer bedoeld als zelfspot (en ik heb ooit gelezen dat vrouwen over het algemeen op een andere manier navigeren dan mannen – niet “minder goed”, maar anders), niet als stereotypering.

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:30

   Haha, toch fijn om te horen dat ik niet de enige ben die niet bepaald overal in uitblinkt ;)

 5. 26 april 2020 / 09:31

  Oh jee, ik zie hier ook wel veel dingen bij staan die ik niet kan. Nummer 15 is een waar ik om moest lachen. Ik ben echt een kneus als het om dit soort dingen gaat. Mijn man lacht mij altijd uit omdat ik het écht niet kan. 😂
  Ik zou trouwens heel graag heeeel goed vloeiend Engels willen spreken en schrijven.
  Sandra blogde over…Photo Diary #239 | Yoga, mega Strelitzia kopen & witlof?!

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:29

   Vloeiend Engels spreken lijkt mij inderdaad ook heel tof om te kunnen. Wie weet ooit. Tot die tijd red ik me gelukkig aardig met mijn niet helemaal perfecte maar wel oké Engels ;)

 6. 26 april 2020 / 09:48

  Waauw, wat een mooie foto! En een fijn lijstje. We zijn inderdaad niet allemaal perfect en hebben allemaal andere talenten ;) Gelukkig maar.

 7. 26 april 2020 / 10:22

  Haha , ik herken ook wel wat dingen. Fluiten kan ik ook niet, maar ik voel me ook niet geroepen om het te leren. Ik zou graag wat beter zijn in rekenen zodat ik Stefan niet nodig heb om allemaal Excel sheets te maken en mijn belastingaangifte te doen. Ik ben gaan ondernemen om iets met taal te doen. Wiskundige klusjes laat ik wel aan iemand anders over. Maar als ik er iets beter in was geweest had het in mijn vroegere jaren ook heel veel gescheeld!
  Lianne blogde over…Bekendmaking: ik breng een verhalenbundel uit!

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:28

   Superfijn dat Stefan dat voor je kan oppakken! En je hebt groot gelijk: de een is goed met taal, de ander met rekenen. Kun jij hem vast weer juist helpen met taalvragen :)

 8. 26 april 2020 / 10:31

  Haha, heerlijk dit! Tweevingerig telefoontypen kan ik wel, net als Excel. Maar met je vingers knippen, fluiten op je vingers, grappen vertellen zonder pokerface, slapen in een auto… Nope, dat gaat hier ook niet lukken. Ik verlang trouwens soms wel terug naar de tijd dat ik als tiener moeiteloos tot 10 of 11 uur kon uitslapen!
  Audrey blogde over…Recept: couscous met veel groenten en verse zalm

 9. 26 april 2020 / 11:53

  O, mijn eigen haar knippen zou ik op dit moment ook heel erg graag willen kunnen! En er zijn dus mensen die met twee vingers op hun telefoon kunnen typen? Hoe dan? Ik niet hoor;). Voor dat kaartlezen hebben ze een oplossing, toch? Die heet navigatie. Tenminste, dat zeg ik altijd tegen mezelf;). Zit je trouwens nog wel met ‘na 300 meter’, want wat is nou weer 300 meter? Zeg dan gewoon: ‘na de ijssalon’. Ja toch?
  Echt een heerlijk artikel dit!
  Naomi blogde over…Boekenpraat: De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:26

   Haha, toch een opluchting dat ik niet de enige ben die niet met twee vingers op haar telefoon typt. Ik vraag me ook af hoe dat überhaupt past op zo’n klein schermpje ;)
   Zo te horen sta jij er hetzelfde in met navigatie als ik, haha. Ik ben ook meer van het “bij de kerk linksaf” dan “over 300 meter naar links”. Met die eerste opmerking kun je tenminste iets :P

 10. johanna
  26 april 2020 / 12:00

  Ik herken maar 3 dingen. Maar heb vermoedelijk 17 andere dingen die ik nog zou willen leren… En ja, die opmerking van “typisch vrouwending” is mij ook verkeerd gevallen. Had dat van jou, als moderne en zelfstandige vrouw, niet verwacht. Maar ok… Vooroordelen met glimlach blijven vooroordelen!

  Prettige zondag.

  • Romy
   Auteur
   26 april 2020 / 16:54

   Ik heb die opmerking er maar even uit gehaald :) Het was bedoeld als een opmerking met een knipoog. Ik sta aardig feministisch in het leven (ik stem zelfs altijd uit principe op een vrouw), dus het is absoluut niet mijn bedoeling om daar iets denigrerends mee te zeggen.

   • Jasmijn
    26 april 2020 / 19:36

    Romy wat knap dat jij hier zo netjes op kan blijven reageren! Ik vind het allemaal beetje overdreven om er zo over te vallen…..

    • Donna
     26 april 2020 / 21:37

     Vervelende gnderstereotypes in stand houden door er flauwe grapjes over te maken is niet perse overdreven.

 11. 26 april 2020 / 20:29

  Leuk en herkenbaar lijstje! Ik zou willen dat het mij lukt om één film aan één stuk te kijken, haha. Daar heb ik het geduld niet voor. Minstens drie keer sta ik even op om thee te zetten, iets te pakken, of wat dan ook om even wat te doen. Stilzitten is niet echt mijn ding.
  Giovanna Jansen blogde over…Boekrecensie Nooit meer te druk

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:22

   Haha, heel herkenbaar! Ook één film kijken vind ik soms al een uitdaging qua stilzitten ;)

 12. 27 april 2020 / 09:26

  Wat een leuk artikel! Eyeliner aanbrengen, mijn band plakken en wachtwoorden onthouden zijn dingen waar ik ook zeker niet in uitblink :p. En ergens lijkt het me wel fijn om altijd vroeg wakker te zijn, want ik behoor nog steeds tot team (het liefst altijd) uitslapen en dat is helemaal niet handig.
  Anna blogde over…De lekkerste homemade vegetarische hamburger!

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 10:17

   Haha, zowel niet vroeg kunnen opstaan als niet goed kunnen uitslapen heeft inderdaad nadelen ;)

 13. 27 april 2020 / 13:09

  Haha werd ik maar elke dag rond half 9 wakker! Mijn standaard tijd is nu 9 uur, maar dat vind ik prima. Wel blijf ik af en toe veel te lang in bed liggen, en in het weekend kom ik er soms pas om half 11 uit… Oeps haha

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 09:58

   Haha, moet ook kunnen toch. Het lijkt mij juist ook weleens lekker om heel lang te kunnen slapen. Dat kan ik dan weer niet ;)

 14. 27 april 2020 / 21:57

  Hahaha herkenbaar! Ik zou ook heel graag kunnen dansen, want ik heb echt totaaaaal geen gevoel voor ritme. Als ik uitga sta ik altijd maar wat te stampen haha, dus een béétje gevoel voor ritme zou wel leuk zijn haha :)
  Lesley blogde over…EUH JA #6

 15. 28 april 2020 / 14:21

  Hihi wat een leuke en random dingen! Er staan er ook een paar tussen die ik zou willen kunnen, zoals beter zijn in Excel, slapen in een voertuig, kunnen breien, altijd een woordje klaar hebben en iets grappigs vertellen met een poker face, zonder dat ik al in de lach schiet voordat ik het aan het vertellen ben. ;-)
  In het tekenen van wenkbrauwen en eyeliner ben ik dan wel weer goed, maar ook daar heb ik echt meer dan een jaar op moeten oefenen voordat ik de truc doorhad!
  Meaghan blogde over…Werken in Coronatijd (5) | Politieagent

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2020 / 00:04

   Haha, heel leuk om te horen wat jij uit dit lijstje herkent. Juist die reacties lezen maakt dit soort artikelen een feestje om te schrijven. Wat knap trouwens dat jij zo handig bent met het tekenen van je wenkbrauwen en met eyeliner! Wie weet is er ook voor mij nog hoop… ;)

 16. 8 mei 2020 / 15:05

  2, 7, 8, 15 & 16 kan ik wel haha.

  4 & 11 kan ik ook niet :’)
  Ik zou ook graag van die mooie dingen willen haken, maar dat is totaal niet mijn ding. Leuk artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge