2 4 2

20 willekeurige dingen die ik best zou willen kunnen

 • 26 april 2020
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

We zijn niet allemaal overal goed in. Gelukkig maar. Anders zouden tekstschrijvers, kappers, loodgieters en ICT-ers nog maar weinig werk te doen hebben. Maar er zijn ook skills die je niet per se nodig hebt om jezelf in leven te houden. Kunnen uitslapen tot later dan half negen bijvoorbeeld of een geweldige pokerface opzetten als je een goede grap maakt. Dit zijn 20 (niet al te essentiële) dingen die ik nog best eens zou willen kunnen.

dingen die ik wel zou willen kunnen
 1. Lekker zelfverzekerd en met een goed doordracht plan mijn eigen haren knippen. Dat zou juist nu niet bepaald een overbodige skill zijn.
 2. In een heftige discussie altijd mijn woordje klaar hebben zonder een rood hoofd te krijgen of spontaan te gaan stamelen.
 3. Op mijn telefoon typen met twee vingers in plaats van met één vinger. Op mijn computertoetsenbord tik ik als een malle, maar op mijn telefoon gaat het nog altijd langzamer dan ik zou willen door mijn onhandige één-vinger-typsysteem. Hoe doen anderen dat toch?
 4. Zelf het enorme wollen plaid breien dat ik al heel lang wil, maar waarvan ik het prijskaartje van € 290,- in de winkel iets te veel van het goede vind.
 5. Mijn wenkbrauwen bijtekenen. Nooit geprobeerd, omdat ik weet dat mijn talent ergens anders ligt dan bij het subtiel aanbrengen van wenkbrauwpoeder.
 6. In het weekend uitslapen tot half tien zonder dat ik dan al een uur of twee doelloos naar het plafond lig te staren. Tegenwoordig is het haast al een wonder als ik tot half negen blijf liggen.
 7. Twee films achter elkaar kijken. Dat klinkt niet echt als een #yolo-moment, maar ik kan gewoon niet zo goed lang achter elkaar stilzitten met mijn volledige aandacht bij de film. En als het stilzitten wél lukt, dan komt dat waarschijnlijk doordat ik bij film 2 dreig in te kakken.
 8. Nagels lakken zonder dat de helft van de nagellak náást mijn nagel zit en zonder dat ik al binnen een minuut mijn net gelakte nagels verpruts door zo voorzichtig mogelijk (not!) alvast wat met mijn handen te gaan doen.
 9. Ballonnen opblazen. Al heel vaak geprobeerd, maar ik word daar nogal licht van in mijn hoofd en laat dit klusje dus meestal maar over aan iemand anders.
 10. Excel-spreadsheets in elkaar knutselen waar daadwerkelijk formules en verbanden achter schuil gaan. Mijn vader heeft laatst zoiets supersonisch voor mijn administratie ontwikkeld. Mijn eigen Excel-skills beperken zich tot het invullen van die supersonische sheet.
 11. In het vliegtuig of in de auto slapen. Van valeriaan tot kruidenthee voor het slapengaan – niets werkt om mij in een zittende houding in slaap te krijgen. Dat is toch jammer als je urenlang in een vliegtuig of in de auto zit, zeker als de mensen om je heen ondertussen wel in dromenland zijn beland.
 12. Iets grappigs vertellen met een pokerface. Ik heb duidelijk van mijn vader geërfd dat ik geen grappen kan vertellen zonder zelf al in lachen uit te barsten voordat ik tot de clue ben gekomen. Maakt de grap er meestal niet echt veel beter op.
 13. Urenlang luisteren. Ik ben dus niet echt gemaakt voor een symposium van acht uur. Een flesje water biedt steun om het vol te houden, maar echt scherp ben ik na een uur of twee niet meer. Laat mij maar na anderhalf uur weer zelf achter mijn computer kruipen of iets anders actiefs doen.
 14. Klimop levend houden. De verzorging van veel planten gaat me inmiddels aardig goed af, maar klimop blijft het bij mij steeds vergeven Ik heb inmiddels mijn vierde klimopplantje staan. Viermaal is scheepsrecht toch?!
 15. Fluiten op mijn vingers en knippen met mijn vingers. Niet omdat dat dingen zijn waarmee je op een verjaardag hoge ogen gooit, maar wel omdat mensen me al zo’n 100 keer hebben uitgelegd hoe dat moet en ik er nog steeds niets van bak.
 16. Mijn band plakken. Nu heb ik al in geen jaren een lekke band gehad. Maar toch, het voelt een beetje knullig dat ik een YouTube-tutorial nodig zou hebben als mijn fietsband het een keer besluit te begeven.
 17. Eyeliner aanbrengen zonder meteen op een rebelse puber met iets te zwaar aangezette ogen te lijken. Kan ik gewoon niet!
 18. Handig zijn met het internet op mijn televisie. Ligt het aan mij of werkt het gewoon echt heel irritant om met een afstandsbediening met een paar knoppen een heel websiteadres te moeten intikken en vervolgens te moeten inloggen? Ik haak al af bij het idee alleen al en kijk daarom Uitzending Gemist altijd op mijn computer.
 19. Mijn wachtwoorden onthouden. Ik weet mijn weg naar de ‘Wachtwoord vergeten’-knop op welke site dan ook inmiddels iets te goed te vinden.
 20. Kaartlezen zonder de kaart te moeten omdraaien. Ik snap dus echt niet hoe andere mensen dat doen. Mijn brein werkt daar gewoon niet aan mee.

Goh, misschien is deze quarantainetijd wel hét moment om aan deze “skills” te werken. Uitgeleerd ben ik voorlopig niet. Verveeld vast ook niet.

Wat zou jij nog wel willen kunnen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kristel 26 april 2020 op 7:26 am - Beantwoord

  Ik herken er mij helemaal in. Alle 20!!! Ik zou al blij zijn om 1 film uit te kijken. Ik val altijd halverwege in slaap. Nu ben ik wel al zo slim geworden de film op te nemen zodat het einde voor de volgende dag is. En de weg vinden…. zonder GPS kom ik er niet.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:33 am - Beantwoord

   Hihi, leuk om te horen dat je het hele lijstje met punten herkent! En eigenlijk wel een goed idee om een film soms in twee delen te kijken. Misschien ga ik dat ook eens proberen 🙂

 2. bychristiana 26 april 2020 op 7:31 am - Beantwoord

  Er zitten een aantal dingen bij ik ook niet kan, andere dingen gaan me (te) makkelijk af, zoals slapen in de auto. Ik heb zelf geen rijbewijs dus Andre rijdt altijd, maar ik kan serieus al na tien minuten in slaap vallen. Echt slapen dan hè, niet gewoon met mijn ogen dicht liggen. Ik kan sowieso overal slapen, ik zeg altijd; als het moet, zou ik zelfs staand kunnen slapen;-) Wachtwoorden onthouden? Haha, super makkelijk, ik gebruik gewoon overal het zelfde wachtwoord. (Ik weet het, ik weet het, super onverstandig;-))

  • Romy 3 mei 2020 op 10:33 am - Beantwoord

   Haha, het lijkt me stiekem héérlijk om overal te kunnen slapen. In het vliegtuig en in de auto hoop ik altijd vurig dat ik in slaap val, zodat de reis lekker snel gaat. Maar helaas tot nu toe zonder succes 😉

 3. Shirley 26 april 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Haha, wow het grootste deel is herkenbaar. Wij hebben een toetsenbord bij de tv, maar meestal ben ik te lui om die te pakken. We hebben een afstandsbediening met een Netflix- en YouTube-knop erop. Als ik de gewone zenders zoek, ben ik ze altijd kwijt.

 4. Nathalie 26 april 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Nummer 12 zou ik ook wel willen kunnen! Ook als het na het vertellen van mijn grap te lang stil blijft begin ik zelf maar gewoon met lachen, haha.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:31 am - Beantwoord

   Haha, als ik weer eens om mijn eigen grap lach, denk ik altijd maar: toch fijn als je je grappen zelf leuk vindt. Dan lacht er in ieder geval nog iemand 😉

 5. Anouk 26 april 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Heel veel van deze dingen zijn zo herkenbaar. Klimop begin ik niet eens meer aan. Typen met twee vingers kan ik dan weer wel

 6. Donna 26 april 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Niet kunnen kaartlezen een typisch vrouwending? Beetje seksistisch Romy… Had dat niet van je verwacht.

  • Romy 26 april 2020 op 9:33 am - Beantwoord

   Het is een artikel geschreven met een knipoog 😉 Die opmerking is dat dus ook.

   • Donna 26 april 2020 op 10:33 am - Beantwoord

    Vind het nog steeds ongeplaatst. Dit is hoe je vervelende vrouwonvriendelijke stereotypes in stand houdt, door ze te bevestigen!

    • Romy 26 april 2020 op 5:59 pm - Beantwoord

     Ik heb het wat anders verwoord. Vrouwonvriendelijkheid is zeker niet mijn bedoeling – ik sta zelf juist nogal feministisch in het leven. Het was meer bedoeld als zelfspot (en ik heb ooit gelezen dat vrouwen over het algemeen op een andere manier navigeren dan mannen – niet “minder goed”, maar anders), niet als stereotypering.

 7. Neverdullmoments 26 april 2020 op 8:40 am - Beantwoord

  Hahaha, toen ik je titel las, dacht ik: even kijken hoeveel ik er hier wel al van kan. Nou, niet een score om over op te scheppen, hihi. Zeer herkenbaar!

  • Romy 3 mei 2020 op 10:30 am - Beantwoord

   Haha, toch fijn om te horen dat ik niet de enige ben die niet bepaald overal in uitblinkt 😉

 8. Sandra 26 april 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Oh jee, ik zie hier ook wel veel dingen bij staan die ik niet kan. Nummer 15 is een waar ik om moest lachen. Ik ben echt een kneus als het om dit soort dingen gaat. Mijn man lacht mij altijd uit omdat ik het écht niet kan.
  Ik zou trouwens heel graag heeeel goed vloeiend Engels willen spreken en schrijven.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:29 am - Beantwoord

   Vloeiend Engels spreken lijkt mij inderdaad ook heel tof om te kunnen. Wie weet ooit. Tot die tijd red ik me gelukkig aardig met mijn niet helemaal perfecte maar wel oké Engels 😉

 9. Evelyne 26 april 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Waauw, wat een mooie foto! En een fijn lijstje. We zijn inderdaad niet allemaal perfect en hebben allemaal andere talenten 😉 Gelukkig maar.

 10. Lianne 26 april 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Haha , ik herken ook wel wat dingen. Fluiten kan ik ook niet, maar ik voel me ook niet geroepen om het te leren. Ik zou graag wat beter zijn in rekenen zodat ik Stefan niet nodig heb om allemaal Excel sheets te maken en mijn belastingaangifte te doen. Ik ben gaan ondernemen om iets met taal te doen. Wiskundige klusjes laat ik wel aan iemand anders over. Maar als ik er iets beter in was geweest had het in mijn vroegere jaren ook heel veel gescheeld!

  • Romy 3 mei 2020 op 10:28 am - Beantwoord

   Superfijn dat Stefan dat voor je kan oppakken! En je hebt groot gelijk: de een is goed met taal, de ander met rekenen. Kun jij hem vast weer juist helpen met taalvragen 🙂

 11. Daenelia 26 april 2020 op 10:29 am - Beantwoord

  Ik zou graag Japans willen begrijpen. … dus ik ben daar maar mee begonnen om dat te leren.

 12. Audrey 26 april 2020 op 10:31 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk dit! Tweevingerig telefoontypen kan ik wel, net als Excel. Maar met je vingers knippen, fluiten op je vingers, grappen vertellen zonder pokerface, slapen in een auto… Nope, dat gaat hier ook niet lukken. Ik verlang trouwens soms wel terug naar de tijd dat ik als tiener moeiteloos tot 10 of 11 uur kon uitslapen!

 13. ELs 26 april 2020 op 11:03 am - Beantwoord

  Punt 11: In het vliegtuig of in de auto slapen, dat is toch iets wat ik zo graag zou kunnen! Dat lijkt em dus echt heerlijk. Instappen en wakker worden bij aankomst.

 14. Naomi 26 april 2020 op 11:53 am - Beantwoord

  O, mijn eigen haar knippen zou ik op dit moment ook heel erg graag willen kunnen! En er zijn dus mensen die met twee vingers op hun telefoon kunnen typen? Hoe dan? Ik niet hoor;). Voor dat kaartlezen hebben ze een oplossing, toch? Die heet navigatie. Tenminste, dat zeg ik altijd tegen mezelf;). Zit je trouwens nog wel met ‘na 300 meter’, want wat is nou weer 300 meter? Zeg dan gewoon: ‘na de ijssalon’. Ja toch?
  Echt een heerlijk artikel dit!

  • Romy 3 mei 2020 op 10:26 am - Beantwoord

   Haha, toch een opluchting dat ik niet de enige ben die niet met twee vingers op haar telefoon typt. Ik vraag me ook af hoe dat überhaupt past op zo’n klein schermpje 😉
   Zo te horen sta jij er hetzelfde in met navigatie als ik, haha. Ik ben ook meer van het “bij de kerk linksaf” dan “over 300 meter naar links”. Met die eerste opmerking kun je tenminste iets 😛

 15. johanna 26 april 2020 op 12:00 pm - Beantwoord

  Ik herken maar 3 dingen. Maar heb vermoedelijk 17 andere dingen die ik nog zou willen leren… En ja, die opmerking van “typisch vrouwending” is mij ook verkeerd gevallen. Had dat van jou, als moderne en zelfstandige vrouw, niet verwacht. Maar ok… Vooroordelen met glimlach blijven vooroordelen!

  Prettige zondag.

  • Romy 26 april 2020 op 4:54 pm - Beantwoord

   Ik heb die opmerking er maar even uit gehaald 🙂 Het was bedoeld als een opmerking met een knipoog. Ik sta aardig feministisch in het leven (ik stem zelfs altijd uit principe op een vrouw), dus het is absoluut niet mijn bedoeling om daar iets denigrerends mee te zeggen.

   • Jasmijn 26 april 2020 op 7:36 pm - Beantwoord

    Romy wat knap dat jij hier zo netjes op kan blijven reageren! Ik vind het allemaal beetje overdreven om er zo over te vallen…..

    • Donna 26 april 2020 op 9:37 pm - Beantwoord

     Vervelende gnderstereotypes in stand houden door er flauwe grapjes over te maken is niet perse overdreven.

    • Romy 3 mei 2020 op 10:23 am - Beantwoord

     Dank je voor je mooie reactie!

 16. Giovanna Jansen 26 april 2020 op 8:29 pm - Beantwoord

  Leuk en herkenbaar lijstje! Ik zou willen dat het mij lukt om één film aan één stuk te kijken, haha. Daar heb ik het geduld niet voor. Minstens drie keer sta ik even op om thee te zetten, iets te pakken, of wat dan ook om even wat te doen. Stilzitten is niet echt mijn ding.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:22 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Ook één film kijken vind ik soms al een uitdaging qua stilzitten 😉

 17. Anna 27 april 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Eyeliner aanbrengen, mijn band plakken en wachtwoorden onthouden zijn dingen waar ik ook zeker niet in uitblink :p. En ergens lijkt het me wel fijn om altijd vroeg wakker te zijn, want ik behoor nog steeds tot team (het liefst altijd) uitslapen en dat is helemaal niet handig.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:17 am - Beantwoord

   Haha, zowel niet vroeg kunnen opstaan als niet goed kunnen uitslapen heeft inderdaad nadelen 😉

 18. Wies | Nature of Happiness 27 april 2020 op 1:09 pm - Beantwoord

  Haha werd ik maar elke dag rond half 9 wakker! Mijn standaard tijd is nu 9 uur, maar dat vind ik prima. Wel blijf ik af en toe veel te lang in bed liggen, en in het weekend kom ik er soms pas om half 11 uit… Oeps haha

  • Romy 3 mei 2020 op 9:58 am - Beantwoord

   Haha, moet ook kunnen toch. Het lijkt mij juist ook weleens lekker om heel lang te kunnen slapen. Dat kan ik dan weer niet 😉

 19. Lesley 27 april 2020 op 9:57 pm - Beantwoord

  Hahaha herkenbaar! Ik zou ook heel graag kunnen dansen, want ik heb echt totaaaaal geen gevoel voor ritme. Als ik uitga sta ik altijd maar wat te stampen haha, dus een béétje gevoel voor ritme zou wel leuk zijn haha 🙂

 20. Meaghan 28 april 2020 op 2:21 pm - Beantwoord

  Hihi wat een leuke en random dingen! Er staan er ook een paar tussen die ik zou willen kunnen, zoals beter zijn in Excel, slapen in een voertuig, kunnen breien, altijd een woordje klaar hebben en iets grappigs vertellen met een poker face, zonder dat ik al in de lach schiet voordat ik het aan het vertellen ben. 😉
  In het tekenen van wenkbrauwen en eyeliner ben ik dan wel weer goed, maar ook daar heb ik echt meer dan een jaar op moeten oefenen voordat ik de truc doorhad!

  • Romy 3 mei 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Haha, heel leuk om te horen wat jij uit dit lijstje herkent. Juist die reacties lezen maakt dit soort artikelen een feestje om te schrijven. Wat knap trouwens dat jij zo handig bent met het tekenen van je wenkbrauwen en met eyeliner! Wie weet is er ook voor mij nog hoop… 😉

 21. Saskia 8 mei 2020 op 3:05 pm - Beantwoord

  2, 7, 8, 15 & 16 kan ik wel haha.

  4 & 11 kan ik ook niet :’)
  Ik zou ook graag van die mooie dingen willen haken, maar dat is totaal niet mijn ding. Leuk artikel!

Recente blogs

3 favoriete vegetarische recepten van de afgelopen tijd

29 augustus 2019|Recepten|

Zoals ik eerder al op mijn blog verklapte, ben ik geen culinair wonder. Ik ben niet zo iemand die op gevoel wat dingen bij elkaar gooit die vervolgens verrukkelijk bij elkaar blijken te smaken. Gelukkig vind ik het wel leuk om te leren, waardoor ik alsnog langzaamaan culinaire stapjes vooruit zet. De afgelopen tijd maakte ik een paar vegetarische recepten voor 1 persoon die verrassend goed uitpakten. Daarom besloot ik ze te delen in dit artikel met snelle vegetarische recepten voor 1 persoon. Want als ik ze kan maken, kun jij dat ook!

Lasagnette recept met héél veel groenten (vega & snel)

13 januari 2022|Recepten|

Lasagne gaat er hier altijd goed in. Het lange wachten op de schaal in de oven en het vele werk dat je eraan hebt, vind ik alleen een minpunt. Dat moet toch simpeler kunnen, dacht ik. En dus waagde ik me aan een lasagnette recept. En daarvoor liet ik de pakjes en zakjes van Knorr en andere merken in het supermarktschap staan. Dit lasagnette recept maak je gewo