willekeurige feitjes

20 willekeurige feitjes over mij #11

 • 13 november 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier random feitjes over mezelf deelde. Nu weet ik niet of je die niet al te belangrijke informatie hebt gemist, maar toch deel ik vandaag graag weer eens een paar weetjes over mij. Allemaal totaal willekeurig. Dat varieert van mijn nogal verrassende lievelingseten tot een niet al te professionele bekentenis over mijn werk. En van het allerengste wat ik ooit heb gedaan tot mijn gebrek aan talent voor verrassingen. Deze 20 dingen wist je vast nog niet over mij.

feitjes over mij blog
 1. Sommige huishoudelijke klussen vind ik helemaal niet erg. Zo vind ik de was doen en de was ophangen geen enkel probleem. De douche en wc schrobben zou ik dan weer wel liever aan iemand anders overlaten.
 2. Ik ben hypermobiel. Dat klinkt alsof ik een hypermoderne auto heb en daarmee de hele wereld over rijd. Maar nee, het houdt gewoon in dat ik mijn armen en benen een stuk verder kan draaien en bewegen dan veel anderen (zonder daar ooit oefeningen voor te hebben gedaan). Zo schijnt het er heel eng uit te zien als ik mijn arm draai.
 3. Ik ben niet vies van kleur in huis, maar er zijn een paar kleuren die je niet snel in mijn huis zult zien. Met felrood, oranje en paars heb ik bijvoorbeeld niet zoveel. Het grappige is dat ik die kleuren bij andere mensen in huis dan weer wél heel tof kan vinden.
 4. Ik ben heel slecht in mijn eigen verrassingen een verrassing houden. Ik ben dan zo enthousiast dat ik per ongeluk allerlei hints ga geven. Toen ik bijvoorbeeld een verjaardagscadeau voor mijn vriend had liggen, bleef ik maar vragen of hij niet “Misschien toch een hint wilde?”.
 5. Andersom heb ik verrassingen van anderen vaak snel door. Het is geloof ik best lastig om dingen voor mij verborgen te houden. Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat het mogelijk zou zijn om een surprise party voor mij te organiseren zonder dat ik dat in de smiezen heb.
 6. Ik heb best wel een sterk reukvermogen en ben heel gevoelig voor luchtjes in huis. Ik word dan ook altijd heel blij als de geur van wasmiddel in mijn huis hangt. Stinkende koelkasten of gootstenen kan ik dan weer echt niet uitstaan.
 7. Ik ben een tekstschrijver zonder printer. Ik heb mezelf altijd voorgenomen om pas een printer te kopen als ik die echt heel hard nodig heb. Ik houd van paperless werken. Nu moet ik bekennen dat het wel redelijk gênant is als ik vriendlief moet vragen om retouretiketten voor mij te printen. Maar omdat dat hooguit één keer per twee maanden is. geloof ik dat hij dat nog wel met liefde voor me doet.
 8. Het voordeel van alleen wonen is dat je nooit avondeten hoeft te eten dat je niet lekker vindt. Om die reden heb ik bijvoorbeeld al 1,5 jaar geen witlof, zuurkool en rode kool op.
 9. Ik eet best wel een flinke berg groenten op een dag. Bart is inmiddels gewend dat er nogal een hoop groenvoer op mijn bord belandt, maar keek me in het begin van onze relatie vaak vreemd aan als ik mijn eten opschepte. Ik gok dat ik minimaal zo’n 400-500 gram groenten per dag eet, misschien nog wel meer als ik ook soep eet bij de lunch. Gewoon omdat ik dat lekker vind (en omdat er dus geen witlof, zuurkool en rode kool op mijn bord ligt).
 10. Toen ik nog voor een baas werkte, stond ik altijd om 7 uur op. Nu ik als ondernemer mijn eigen werktijden kan bepalen, staat de wekker meestal om 8 uur. Ik moet zeggen dat ik een stuk lekkerder ga op dat ritme. Ik roep voor de grap weleens dat ik een ochtendmens ben, maar pas vanaf 8 uur.
 11. Mijn vwo-profielwerkstuk ging over microfinanciering. Best een bijzonder onderwerp voor iemand die daarna Nederlands is gaan studeren! Maar het grappige is dat het onderwerp wel weer heel goed past bij het ondernemerschap. Alsof ik toen al wist dat ik uiteindelijk deze kant op zou gaan! En om eerlijk te zijn heb ik cijfertjes ook altijd best leuk gevonden.
 12. Ik ben niet echt een uitsteller, behalve als het om kleine dingen in huis gaat. Zo heb ik nu al drie maanden een losse schroef liggen, die ik alleen even snel onder mijn stoel hoef te schroeven. Daar stoor ik me blijkbaar niet genoeg aan om er even een halve minuut tijd voor te maken.
 13. Ik gebruik eigenlijk nooit scheldwoorden, ook niet als ik iets laat vallen of boos ben. Niet omdat ik nou zo braaf ben, maar gewoon omdat ik dat niet per se nodig vind. Ik denk dat mensen uit mijn omgeving me ook vreemd zouden aankijken als er opeens wél een scheldwoord uit mijn mond ontsnapt.
 14. Ik doe standaard één keer per week boodschappen en ken eigenlijk altijd mijn boodschappenlijstje uit mijn hoofd. Ik werp van tevoren snel een blik op mijn koelkast en weet dan vaak in de supermarkt vanzelf precies wat ik nodig heb. Ik houd ook heel erg van lekker gestructureerd boodschappen doen, dus impulsaankopen zal je mij niet snel zien doen.
 15. Ik ben aardig onhandig. Ik heb mezelf bijvoorbeeld al tig keer gesneden aan een scherp snijmes, bots regelmatig met mijn hoofd tegen mijn afzuigkap (die er ook al 1,5 jaar hangt) en stoot ook geregeld mijn teen aan stoelen en deuren. Het is een wonder dat ik nog geen enkel bord in duizend stukjes heb laten vallen.
 16. Ik heb geen piercings of tattoos. Die zullen er ook niet komen. Twee oorbellen is voor mij genoeg.
 17. Het engste wat ik ooit heb gedaan, is indoor skydiven. Was wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar! Maar goed, wel weer een bucketlistding afgevinkt.
 18. Er zijn een paar dingen die ik zó lekker vind dat ik ze het liefst overal doorheen zou gooien. Pindakaas en kokosmelk bijvoorbeeld. Ik vind zelfs pindakaas door mijn kwark lekker.
 19. Ik ben altijd al best wel ambitieus geweest. Dat is soms geweldig, zeker nu ik als ondernemer zelf mijn projecten kan bepalen. Maar het is soms ook wat onhandig, bijvoorbeeld als ik alsmaar nóg meer wil doen in plaats van stil te staan bij waar ik al sta. Leerpuntje!
 20. Ik ben niet bang voor insecten behalve als ze groter zijn “dan hoort”. Zodra een beestje groter is dan 5 mm krijg ik de bibbers. Ik heb zelfs laatst een vaas kapot laten vallen omdat ik zo schrok van een “te grote” kever.

Welk foodproduct zou jij het liefst overal doorheen gooien?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 november 2020 op 7:14 am - Beantwoord

  Wat een leuke feitjes om te lezen. Het uitstellen om een klein klusje te doen is herkenbaar. Zo moet ik nog steeds de radiatorbuizen verven, klein klusje maar ik blijf het maar uitstellen.

 2. Ida 13 november 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik heb ook weleens last van uitstelgedrag, maar sinds kort heb ik een goede tip gehoord en het heeft mij erg geholpen: alle dingen die je maar een paar minuten kost, direct doen! Het laatste puntje zou je misschien aan Pippa over kunnen laten? Haha, katten lusten wel graag een insect en anders de stofzuiger, haha

 3. Audrey 13 november 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  4 en 15 zijn HEEL herkenbaar! Met die verrassingen is mijn probleem ook dat ik heel makkelijk te lezen ben. Zo wist mijn moeder ook altijd wie ik had met lootjes trekken vroeger, haha.

 4. Giovanna Jansen 13 november 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! En heel herkenbaar om een verrassing meteen te willen delen. Ik ben soms gewoon opgelucht als John het (zonder dat ik hint) het al raadt, dan kan ik er tenminste alles over delen haha.
  En ook een sterk reukvermogen hebben is heel herkenbaar! En inderdaad lekker geuren ruiken is dan dubbel genieten, maar vieze luchtjes (koelkasten, vuilnisbakken, zweet lucht bij iemand in de bus voor je – pre-corona dan, want nu vermijd ik het openbaar vervoer) is dubbel onprettig. Toch zou ik het niet minder sterk willen hebben, want de intensiteit van heerlijke bloemen, versgebakken koekjes etc. is het helemaal waard.

 5. Dorien Boekema 13 november 2020 op 11:02 am - Beantwoord

  Granaatappell melasse..is zooooo lekker

 6. Daenelia 13 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Dat van die insecten, dat herken ik. Raar is dat, he? Het wordt trouwens wel minder eng naarmate je ouder wordt, gelukkig. Ik ben nu stukken minder begriezeld (dat moet een woord worden) door insecten.
  Mijn gozer eet pinda’s of cashewnoten met zijn kwark, dus ik kijk niet zo vreemd op van pindakaas door de kwark. Je zou pindakaas met appel of banaan eens moeten proberen… Zelf hou ik eigenlijk vooral van puur. Maar worcestershiresaus op de brocolli of spruiten vind ik dan wel weer heel lekker, maar is ook niet zo vreemd, geloof ik. En satésaus maakt alles beter. dat wist je al. Mijn enige vreemde combi is kaas en chocola. dat schijnen mensen echt niks te vinden en ik vind het heerlijk.

 7. Meaghan 13 november 2020 op 11:34 am - Beantwoord

  Hahaha wat een heerlijke feitjes weer! Punt 4 en 5 zijn voor mij herkenbaar! Ik hou ook niet zo van verrassingen, heb altijd de neiging om hints te geven als ik zelf een verrassing wil doen en als anderen een verrassing voor mij hebben, dan heb ik dat altijd al vrij snel door. Daarom kan ik me ook niet voorstellen dat iemand een surprise party voor mij zou kunnen organiseren zonder dat ik dat weet. En net als jij schep ik ook altijd heel veel groenten op bij het avondeten (lees: mijn avondmaal bestaat vaak uit enkel groenten, met ernaast hooguit wat (zoete) aardappeltjes, zilvervliesrijst, volkorenpasta of quinoa). Ik ben er ook dol op en tijdens het ontbijt of de lunch krijg ik het niet binnen, dus dan maar lekker veel in de avond!

 8. Mirjam 13 november 2020 op 12:11 pm - Beantwoord

  Pindakaas door m’n kwark, ga ik binnenkort ook eens proberen 🙂 Wat grappig die random feitjes, best wel veel dingen zijn herkenbaar voor mij 😉 En door jouw blog ben ik net naar mijn kamer gelopen om oorbellen in te doen, ik vergeet dat zó vaak!

 9. Lianne 13 november 2020 op 2:08 pm - Beantwoord

  Oh ja sommigen zijn heel herkenbaar, vooral nummer 19! Het gekke is dat ik in het dagelijks leven ook niet zo van de scheldwoorden ben, maar als ik verhalen schrijf ga ik er nogal eens los op. Omdat ik het dan zelf niet zeg, maar op dat moment iemand anders ben in mijn hoofd 🙂

 10. Maaike 13 november 2020 op 4:14 pm - Beantwoord

  Heel leuk lijstje! 😀

 11. Naomi 13 november 2020 op 4:21 pm - Beantwoord

  Leuke weetjes! En nummer vier is zó herkenbaar. Voorpret met z’n tweeën is gewoon leuker dan voorpret in je eentje;).

 12. Ilona Wielinga 14 november 2020 op 2:40 pm - Beantwoord

  Hier nog zo’n pindakaasliefhebber, haha. Een broodje pindakaas kan me ook echt blij maken.

 13. Zo simpel is dan geluk 14 november 2020 op 7:22 pm - Beantwoord

  Weet je wat lekker is. Kwark of yoghurt met banaan en pindakaas! En natuurlijk nog wat muesli of iets dergelijks erbij. Mmmmmm!
  Ik ben ook echt mega onhandig. Zo liet ik laatst op het werk nog mijn theeglas vallen. Hele keuken onder het glas, oeps!

 14. Haydée 14 november 2020 op 9:00 pm - Beantwoord

  Haha, dat wordt nog een moeilijke klus om een huwelijksaanzoek voor jou te plannen, vooropgesteld dat dit effectief het plan is. 😀 Ik ben ook iemand die alles heel snel door heeft, dus mijn vriend heeft het uiteindelijk zo opgelost door vaak momenten te creëren waarop een aanzoek kon plaatsvinden (wel wat zenuwslopend voor mij moet ik eerlijk toegeven), waardoor het dan toch een verrassing was wanneer dit echt zou gebeuren. We hadden op voorhand wel al vaak gesproken over trouwen, dus ik wist dat dit er vroeg of laat zat aan te komen. Maar uiteindelijk was ik toch verrast over het moment waarop hij het vroeg!

 15. Lotte 14 november 2020 op 9:41 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik vind de was doen ook echt heerlijk haha. Stofzuigen vind ik vaak een gedoe, omdat je dan eerst die stofzuiger de trap af moet slepen enz. Gelukkig hebben we het zo verdeeld dat ik de was doe en mijn vriend stofzuigt. 😛 Dat is dan weer een voordeel van samenwonen. Het nadeel is alleen dat ik juist wél dol ben op witlof, maar mijn vriend niet… dus dat eet ik heel af en toe als hij een keertje ergens anders eet.

 16. Simone 15 november 2020 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat een leuke feitjes haha! Heb je ook pijn door je hypermobiliteit?

 17. Anouk 15 november 2020 op 12:12 pm - Beantwoord

  Pindakaas gooi ik het liefst ook overal doorheen, ik krijg er alleen acné van (van die hele dikke pijnlijke bulten). Dus ik laat het tegenwoordig toch maar staan.

 18. Saskia 15 november 2020 op 3:00 pm - Beantwoord

  Leuk om al die weetjes te lezen 🙂 Niet alles wist ik nog, leuk om je dus op deze manier beter te leren kennen.
  Ik vind insecten prima, behalve zilvervisjes… Iewww.

 19. Justine 16 november 2020 op 12:56 am - Beantwoord

  Sommige dingen zijn zo herkenbaar, zoals dat reukvermogen. Ik vind het soms ook echt irritant dat ik zoveel ruik en mijn vriend dus totaal niet. Ik kan me dan ook heel snel ergeren als ik iets ruik wat ik niet lekker vind..
  Grappig trouwens dat je nooit scheld. Dat had ik ook niet achter je gezocht als ik er nu zo over nadenk, maar toch haha.

 20. Els 16 november 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Haha, slecht in eigen verrassingen, zo herkenbaar. Ik ben dan zelf zo enthousiast dat ik het dan zo graag wil vertellen en/of geven :-).

 21. Anna 16 november 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Dat met boodschappen doen en vaak wel weten wat je nodig hebt, heb ik ook. Zo handig, haha :D. Pindakaas is ook zo lekker, vooral in combinatie met hagelslag. Hagelslag kan ik trouwens ook wel overal doorheen gooien, haha. Mijn reukvermogen is op de een of andere manier echt ontzettend sterk, wat soms wel irritant kan zijn :p.

Recente blogs

Oktober 2020 | Moois, moeilijks & hartjes

29 oktober 2020|Persoonlijk|

Oktober duurt dan misschien nog drie dagen, maar ik besloot alvast terug te blikken op de afgelopen maand. Het was een maand waarin mooie en helaas ook moeilijke momenten elkaar afwisselden. Maar ook een maand waarin ik mijn comfortzone vergrootte door achter een iets groter autostuur te kruipen en door de moed bij elkaar te rapen om mijn muur van een kleurtje te voorzien. Verder verdiepte ik me in verzekeringsshizzle en liep ik niet het coronavirus maar wel het leesvirus op. Over dat alles vertel ik je in geuren en kleuren in dit maandoverzicht.

Inkiekje #74 | Van Pakjesavond naar een kerstdiner op de Veluwe

19 december 2022|Persoonlijk|

De afgelopen weken stonden onder andere in het teken van een (iets te) grote kerstboom, een hele stapel werk en een kerstdiner in een prachtig stukje Nederland. Maar ook waren er ondernemersdates, zelfgemaakte lampen, blanco agenda's en een moment van afscheid. Kortom: ik heb me niet verveeld! Ik neem je mee op ons weekend naar de Veluwe en ook gewoon naar de winterse taferelen bij ons in de buurt (die me meteen een nieuwe goede gewoonte aanleerden). Spiek vooral mee!

Persoonlijk | Positief, steek ik dan mijn kop in het zand?

13 december 2017|Persoonlijk|

Mijn blog Vaker Vrolijk ben ik begonnen om een stukje vrolijkheid het wereldwijde web op te slingeren. Dat vind ik geweldig om te doen en ik haal er zelf ook veel positiviteit uit. Toch knaagt er soms iets aan me als ik een vrolijk artikel publiceer. Niet alles wat er in de wereld gebeurt, is namelijk vrolijk en blij. Er zijn gebeurtenissen die mensenlevens op zijn kop zetten en die je keihard met de neus op de feiten drukken. Ik heb het over naar nieuws dat mij soms een dubbel gevoel geeft als ik over iets vrolijks schrijf. Want steek ik daarmee mijn kop in het zand? Dat is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. Ik besloot mijn gedachten op papier te zetten.