2022 2

22 in 2022 | 22 dingen die ik dit jaar wil gaan doen

 • 19 januari 2022
 • 12 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Nieuw jaar, nieuwe plannen. Januari wakkert altijd iets in mij aan: de behoefte om nieuwe plannen te smeden, lijstjes te maken en doelen te stellen. Mijn persoonlijke doelen voor 2022 deelde ik hier al eerder. Dit keer een lijstje met 22 random dingen die ik wil hebben gedaan voordat we op 31 december proosten op het volgende jaar. Van recepten die ik vlekkeloos wil leren maken tot niet-pijnlijke massages. Dit zijn mijn 22 leuke doe-dingen voor 2022.

Naar een idee van Merel van De Groene Meisjes. Thanks voor je inspiratie!

Mijn 22 voor 2022

Net als Merel, is ook mijn 22-lijst geen afvinklijstje dat ik koste wat kost op 31 december volledig moet hebben afgewerkt. Lukt iets niet of komt er een ander geweldig plan voor in de plaats? Helemaal top! Kan ik wel iets afvinken? Nog geweldiger! Het zijn puur intenties voor dit jaar, waarvan ik er hoop – voor mijn eigen plezier – zoveel mogelijk waar te maken.

1. Een keer met mijn vader en een keer met mijn moeder een lange strandwandeling maken. Dan wel het liefst pas zodra de gure wind verruild wordt voor de lentezon.

2. Leren hoe ik aubergine uit de oven maak die niet smaakt alsof je je tanden zet in een plastic zak. Hét succesrecept heb ik nog niet gevonden. 

3. Bart rondleiden op Texel en een dag of een weekend van dat mooie eiland genieten.

4. Een keer een verrassingsuitstapje regelen voor Bart en mij samen, en daar dan heel veel voorpret voor hebben (en me moeten inhouden om niets aan hem te verklappen).

5. Rondrijden door de omgeving om te ontdekken waar Bart en ik ons ooit willen gaan settelen als we dit appartement verruilen voor een burgerlijke eengezinswoning. Nu we soms het woord ‘verhuizen’ laten vallen, merk ik des te meer hoe gehecht ik ben aan dit fijne appartement en deze omgeving. Maar zover is het nog niet. Een keer samen op ontdekkingstocht gaan en allerlei leuke dorpen verkennen om te kijken wat voelt als “iets voor ons”, maakt het een stuk leuker en concreter. Tot nu toe zijn we nog niet veel verder gekomen dan dat het ergens tussen Aalsmeer en Utrecht in moet liggen…

6. Meer openlijk praten over mijn vroegere ervaringen met een eetstoornis. Bij het vijfjarig jubileum van mijn blog schreef ik er voor het eerst iets over. De reden dat ik er niet eerder over vertelde? Ik denk schaamte, misschien ook angst dat mensen dan anders naar me zouden gaan kijken. Vorig jaar ben ik mede door een uitzending van Dream School iets gaan inzien: schaamte kan een boel kapot maken. Je kunt je schamen voor wat je hebt meegemaakt en daardoor misschien niet alles verwerken, maar je kunt ook je verhaal “ownen” en trots zijn op waar je bent gekomen. Inmiddels ben ik op een punt dat ik juist kracht haal uit mijn verhaal delen over het gevecht dat ik heb gevochten. Ik heb altijd geroepen: “Ik wil er iets mee doen om anderen te helpen”. Nu voelt als het juiste moment daarvoor. Ik hoop er dit jaar nog meer over te praten. Met mensen om me heen, maar ook op mijn blog of misschien wel op andere platforms of in voorlichting aan jongeren.

7. Meedoen aan een podcast. Heel toevallig staat dat punt gepland om heel binnenkort af te strepen. Om precies te zijn: morgenmiddag. Gaaf!

8. Hopelijk weer een keer de grens over gaan voor mijn eerste buitenlandse vakantie met Bart (als dat corona-wise goed voelt). Nederland is prachtig en ik hoef ook zeker niet naar verre bestemmingen af te reizen. Maar het lijkt me fantastisch om een keer met hem naar Duitsland, Frankrijk of België te gaan. Vanwege corona zijn we samen nooit verder gekomen dan Vaals. Ook bijzonder mooi overigens!

9. Zelf een heerlijke kikkererwtenburger of linzenburger leren maken, met wat goede hulp van mijn broertje (die daar overduidelijk vele malen meer verstand van heeft dan ik).

10. Een aantal vegan alternatieven voor kaas uitproberen. En hopelijk dé vegan kaassoort vinden die ik oprecht naar iets enigszins kaasachtigs vind smaken. Ter toelichting: ik wil als vegetariër niet volledig veganistisch worden, maar ben wel aan het kijken of ik sommige producten vaker kan vervangen door iets niet-dierlijks. Kaas is een van de producten waarvoor ik nog niet een voedzaam én lekker alternatief kon vinden.

11. Eindelijk een keer een klusjesman laten komen voor een paar klussen waarvoor wij al te lang geen tijd vrijmaken (kitrandjes vervangen, een deur opnieuw schuren en schilderen, een slechte kraan maken, etc.). Allemaal van die dingen die je op zich zelf kunt doen als je er een weekend voor uittrekt. Maar ik weet zeker dat een klusjesman die dingen drie keer sneller en minstens tien keer netter doet dan ik. En als ik moet wachten op mijn motivatie om ze uit te voeren, dan staat dit punt vast volgend jaar op mijn 23 dingen om te doen in 2023-lijstje 😉

12. Zelf een recept bedenken voor een kwarktaart die rechtovereind blijft staan, heerlijk smaakt en niet uit Dr. Oetker-pakjes komt. Mijn eerste poging met een recept van internet smaakte naar meer. En met een heel jaar oefenen moet dit vast lukken.

13. Me verdiepen in minimaliseren via podcasts, blogs en online cursussen. En natuurlijk met die inzichten ook iets doen door te kijken wat er hier in huis nog te ontspullen valt (van mijn spullen dan; ik beloof hierbij plechtig dat ik Bart mijn minimalistische bevliegingen zoveel mogelijk zal besparen).

14. Twaalf boeken lezen: eentje per maand. Met al anderhalf boek op de teller lig ik goed op schema.

15. Een nieuwe laptop kopen die vele malen sneller opstart én investeren in een goede webcam, zodat ik in calls voortaan niet meer alleen een donkere en vage waas ben. Nu maar hopen dat mensen niet schrikken als ze zien hoe ik er haarscherp uitzie 😉

16. Door een fotograaf foto’s laten maken voor mijn blog en zakelijke website. Niet dat ik niet meer op het meisje van de foto’s lijk. Maar ik vind het alleen al tof om weer eens voor een professionele fotograaf te staan in plaats van steeds zelf wat te staan glimlachen, scherpstellen, klikken en poseren tegelijk voor de zelfontspanner. 

17. Minimaal drie keer een massage boeken. En dan niet een broodnodige fysiomassage van iemand die op uiterst pijnlijke wijze je veel te stramme rug kraakt en duwt en trekt. Nee, zo’n echt fijne massage waarvan je ontspannen en zen terugkomt.

18. Me nog meer verdiepen in de Curly Girl-methode en voortaan standaard naar de krullenkapper gaan (de eerste afspraak staat voor volgende week!) in de hoop zo in 2022 mijn krullen meer tot leven te brengen. 2021 was een mooi begin, maar ik weet zeker dat er veel meer tips en tricks online te vinden zijn als ik me er verder in verdiep.

19. Me op één of andere manier inzetten voor vrijwilligerswerk. Ik overweeg al een tijdje om bij de Kindertelefoon aan de slag te gaan, maar dat vraagt om best wel een grote tijdsinvestering. Dus misschien wil ik wat laagdrempeliger beginnen door bijvoorbeeld voorlichting te geven of buddy te worden voor iemand. 

20. Hopelijk een stap verder komen met mijn prikkelbare-darm-syndroom-klachten. Ik weet nu al dat dat vast vraagt om wat extra assertiviteit (tot nu toe ben ik niet veel verder gekomen dan het huisartsadvies “Joh, lijnzaad doet wonderen!”) van mijn kant. Maar ik hoop eind dit jaar beter door te hebben wat wel en niet helpt, en hopelijk vaker verlost te zijn van mijn opgeblazen buik.

21. Een creatieve workshop volgen. Misschien samen met Barts zussen – nog gezelliger! Maar ook in mijn uppie vind ik iets creatiefs doen altijd tof. Aquarellen lijkt me te gek, leren breien ook, en een tekening maken is vast ook tof. Kortom: ideeën genoeg.

22. Minimaal zes wandelingen maken met de app Walk the City. Aalsmeer heb ik na twee jaar zo’n beetje vanuit elke mogelijke hoek wel gezien. Tijd om nieuwe steden te verkennen!

Wat staat er bovenaan jouw lijstje met 2022-plannen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 19 januari 2022 op 8:13 am - Beantwoord

  Mooie plannen voor dit jaar. Ik ben vooral heel benieuwd of het gaat lukken om Bart niet iets te verklappen voor je hem gaat verrassen met een uitje;).

 2. Darina 19 januari 2022 op 8:35 am - Beantwoord

  Mooie plannen, vooral het verrassingsuitje 🙂

 3. Daenelia 19 januari 2022 op 9:07 am - Beantwoord

  Koop jongere (betere) aubergines. Oude aubergines hebben een hardere ‘schil’. Volgens mij moet je dan voor de kleinere soort gaan en ze moeten zacht aanvoelen als je er in knijpt (niet kapotknijpen, maar het moet aanvoelen als een tomaat). Hoe harder de aubergine voelt, hoe steviger de schil. En hoe bitterder de smaak. Je kunt met rijpe aubergines best lekker koken, maar schil ze dan. Zo, dat punt moet dus lukken 😉
  Ik heb natuurlijk ook wel dingen die ik dit jaar of volgend jaar wil doen, maar ik heb geen zin meer om dat in lijstjes te zetten. Onze hoogste prio is om weer familie te kunnen bezoeken, en dat gaat hopelijk dit jaar eens lukken.

 4. Laurine 19 januari 2022 op 3:13 pm - Beantwoord

  Hele leuke plannen! Een wandeling langs het strand klinkt heerlijk, zelfs bij koud weer kan het fijn zijn om even uit te waaien. Dat verrassingsuitje klinkt ook heel spannend!

 5. Ilona Wielinga 19 januari 2022 op 3:25 pm - Beantwoord

  Oeh een fijn lijstje. Ik hoop toch ook echt weer naar het buitenland te kunnen. Het liefst naar een goede vriendin die in Noorwegen woont. Maar we gaan het zien…
  Linzenbrugers/linzenballetjes vind ik trouwens altijd heel lekker, dus ben dan wel benieuwd naar de zelfgemaakte variant.

 6. jenn 19 januari 2022 op 4:21 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Die app ken ik niet, ik ga er eens naar kijken!

 7. Johanne 20 januari 2022 op 8:27 pm - Beantwoord

  Mooie doelen voor dit jaar! Gek eigenlijk he, dat je door corona relatie ‘firsts’ die eerst normaal waren (zoals samen naar het buitenland gaan) dat nu eigenlijk helemaal niet meer zijn. Of ja, langzaamaan wel weer. Gelukkig! Ik heb begin dit jaar al een paar hele mooie strandwandelingen in Spanje kunnen maken en enorm genoten. Verder heb ik eigenlijk niet echt doelen? Of ja, weer wat meer rust vinden en 20 boeken lezen.

 8. Saskia 21 januari 2022 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Ik ga ook eens nadenken wat er om mijn lijst voor dit jaar komt te staan.
  Ik ben flink minder koolhydraten gaan eten en ben daarmee verlost van dat opgeblazen gevoel.

  • Romy 4 februari 2022 op 7:40 am - Beantwoord

   Wat goed dat dat voor jou zo’n verschil heeft gemaakt qua opgeblazen gevoel! Ik hoop zelf ook de komende tijd uit te zoeken of ik misschien minder goed tegen bepaalde voedingsstoffen kan. Ik weet tot nu toe alleen zeker dat ik rauwe groenten/sla niet goed kan verdragen, maar wie weet is er meer.

 9. Saskia 24 januari 2022 op 8:46 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik ga er ook eens zo eentje opstellen, om zo mooie, kleine & grote haalbare doelen te creëren. Dank dus voor de inspiratie.

 10. Meaghan 26 januari 2022 op 8:10 pm - Beantwoord

  Mooie doelen hoor! Heel veel succes ermee! Ik hoop dat je ze aan het einde van het jaar allemaal hebt kunnen afvinken. We zullen vast wel een aantal van deze dingen in je artikelen voorbij zien komen! 🙂
  Mijn doelen voor 2022 zijn:
  – meer experimenteren in de keuken op het gebied van baksels en avondeten
  – van mijn huis een thuis maken
  – een housewarming geven voor familie en vrienden (misschien zelfs meerdere als de maatregelen dat vragen, ook gezellig!)
  – een opleiding of cursus volgen via mijn werk

  Het zijn er geen 22, maar alsnog wel mooie doelen waar ik komend jaar mee aan de slag kan!

  • Romy 3 februari 2022 op 9:36 pm - Beantwoord

   Wat een mooie plannen voor het komende jaar! Hopelijk kun je vooral met heel veel plezier in je nieuwe woning wonen en dat met veel lieve mensen om je heen kunt inwijden 🙂

Recente blogs

Action Gift Tag Set | Review en zelf kaarten maken

27 juli 2019|DIY|

Toen ik afgelopen week op zoek was naar een paar cadeautjes bij Action, bleef ik meteen even plakken bij de afdeling met knutselspullen. Niet omdat de lijm net had gelekt, maar omdat ik wel heel leuke pakjes met tags zag liggen. Sinds mijn hobbykamer gebruiksklaar is en niet meer vol staat met verhuisdozen, heb ik de knutselzin weer helemaal te pakken. En dus moest de fleurige Action Gift Tag Set wel mee naar huis. Of beter gezegd 'sets', want ik nam er maar meteen drie mee. Ik laat je in dit artikel de sets zien en show ook meteen de kaarten die ik ermee heb gemaakt.

Mijn nieuwe Nordkisa nachtkastjes

3 april 2020|Interieur|

Tja, je moet toch wat met je extra vrije tijd. Een Ikea-bestelling plaatsen leek mij de ideale bezigheid. De inhoud? Onder andere twee Ikea Nordkisa nachtkastjes, waar ik al maanden geleden mijn oog op had laten vallen. Inmiddels staan de nachtkastjes in elkaar gezet en wel naast mijn bed te pronken. Hoog tijd om je de mini-upgrade van mijn slaapkamer én mijn nieuwe nachtkastjes te laten zien.

Wat ik jou wens voor Kerstmis

25 december 2023|Positiviteit, Zelfliefde|

De één kan niet wachten totdat het uitgebreide gangendiner begint. De ander kijkt uit naar een dag in kersttenue met The Gringe voor de 33e keer op repeat. Weer een ander vindt deze dagen helemaal niet zo fijn en ziet vooral halsreikend uit naar het moment waarop in januari de kerstbomen de deur uitgaan en de rust wederkeert. Wat jouw plannen, wensen en gedachten ook zijn deze kerst, ik hoop dat je deze dagen mag doormaken zoals dat goed voelt voor jou. Met veel liefde, fijne lichtpuntjes en lekker eten (of gewoon een afhaalpizza - dát kan ook). Dit zijn 9 dingen die ik jou wens voor Kerstmis.