eerste keren

23 eerste keren (klein en groot!) die ik bijzonder vond

 • 19 mei 2019
 • 19 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In een mensenleven maak je heel wat eerste keren mee. Dat begint natuurlijk al als baby wanneer je voor het eerst je flesje lauwe melk inruilt voor groenteprutjes en wanneer je vervolgens stopt met over de vloer banjeren en begint met stappen zetten. Maar ook later in je leven doe je nog regelmatig dingen voor het eerst. Magisch mooi vind ik dat vaak! En het bijzondere is dat eerste keren die misschien weinig lijken voor te stellen soms toch het meest bijzonder kunnen zijn. Daarom beschrijf ik in dit artikel 23 eerste keren die soms misschien heel simpel lijken, maar die voor mij wel heel bijzonder voelden.

bijzondere eerste keren
Foto gemaakt door Melanie Smulders.
 1. De eerste ontmoeting in het asiel met onze lieve poes Lily (die ik moet missen nu ik niet meer thuis woon). Liefde op het eerste gezicht!
 2. De allereerste werkdag bij mijn eerste échte baan. Ik weet nog hoe ik ’s ochtends vroeg gespannen voor mijn kledingkast stond. Hoe werkt dat allemaal, dat werkzame leven? Nu, tweeënhalf jaar later en een baan verder, voelt het studentenleven haast als een eeuw geleden.
 3. Mijn allereerste gesprek met een opdrachtgever als freelance tekstschrijver. Bloednerveus was ik, maar voldoening gaf het zeker toen ik de opdracht daarna kreeg.
 4. En ook voor het eerst een akkoord op een offerte als freelancer krijgen. Dat leidde tot heel wat vreugdedansjes.
 5. Maar ook: voor de allereerste keer mijn ontslag indienen (bij mijn vorige baan). Dat vond ik misschien nog wel spannender dan solliciteren.
 6. Mijn eerste vakantie naar New York en daarmee mijn eerste reis buiten Europa. Ik vergeet nooit meer hoe ik me als een klein meisje op een filmset voelde tussen alle wolkenkrabbers en neonreclame.
 7. Het eerste ritje in mijn eigen auto, dat ik stiekem bloedstollend spannend vond. Inmiddels ben ik al heel wat plezierige ritjes en vele kilometers verder!
 8. Mijn eerste keer in mijn eentje vliegen. Voor de een misschien niets bijzonders. Ik voelde me toch stiekem best wel stoer toen ik na mijn tripje naar Valencia zelf met mijn trolley het vliegtuig uit liep en besefte dat ik dat toch maar mooi had gedaan.
 9. Voor het eerst de boodschappen uitstallen in mijn eigen koelkast en voorraadlade. Inclusief de aardbeien uit de bonus, gewoon omdat ik die te lekker vond om te laten liggen. (Ja, ik ben sentimenteel genoeg om een uitstapje naar de supermarkt een bijzonder ding te vinden.)
 10. Voor het eerst mensen via mijn blog ontmoeten met wie het eigenlijk direct verrassend goed klikt. Bijvoorbeeld Lianne en Johanne.
 11. Voor het eerst besluiten dat mijn blote benen a.k.a. melkflessen (nee hoor, dit is geen gesponsorde link naar Campina) ook best aan de buitenwereld getoond mogen worden in plaats van ze altijd maar in panty’s te hullen.
 12. Voor het eerst sinds mijn rij-examen (vier jaar geleden) met de auto door het centrum van Amsterdam rijden. Zonder brokken te maken.
 13. Voor het eerst sinds jaren (zeker een jaar of tien!) een uitnodiging voor een bruiloft krijgen. De dresscode grijp ik maar meteen aan als een goed excuus om een mooie jurk te zoeken.
 14. Voor het eerst een paar muren in een kleurtje verven. Okergeel, roze en blauw it is! Stiekem vind ik de muur alleen maar nóg leuker nu ik weet dat er heel wat klodders verf van mezelf op de muur zitten.
 15. Voor het eerst van iemand een vetplantje krijgen. Hierbij beloof ik plechtig dat ik mijn uiterste best ga doen om een goede plantenmama te zijn worden.
 16. Voor het eerst rondlopen over het eiland Burano waar ieder huis een vrolijke kleur heeft (kijk hier maar!). Die eerste keer wil ik nog weleens overdoen.
 17. Voor het eerst met een foto in de krant komen. Een nogal bijzonder stukje over mijn eigen huis, inclusief de opmerkelijke kop “Vrouw kaapt woningmarkt” met mijn foto erbij. Maar dat mocht de pret niet drukken (en maakte me een Geen Stijl-vermelding en daarmee een flinke lachbui rijker).
 18. Voor het eerst het koopcontract voor een woning tekenen. Officieel grote-mensen-dingetje, hoor!
 19. Voor het eerst slapen in mijn eigen huisje onder mijn eigen roze dekbed. Die mijlpaal beleefde ik vorige week en inmiddels ben ik al tien fijne nachten (en dagen) verder.
 20. Voor het eerst een Ikea-nachtkastje in elkaar zetten. Het ging maar om een paar onderdelen en drie schroefjes, maar toch vond ik het met mijn gebrek aan technisch talent een bescheiden prestatie.
 21. Voor het eerst een klacht indienen bij de klantenservice van een bedrijf en stiekem een beetje trots zijn als dat zijn vruchten afwerpt. Assertiviteitsdingetje!
 22. De eerste keer een telefonische verkoper al na 10 seconden afkappen in plaats van hem zijn oninteressante energie-aanbieding volledig te laten uitleggen.
 23. Voor het eerst eten bij mijn ouders nu ik niet meer thuis woon. Best wel een vreemde gewaarwording om na 25 jaar thuis te hebben gewoond opeens “op bezoek” te gaan bij je ouders.

Welke eerste keer heb jij recent beleefd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. CreaCat 19 mei 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  Ik wil ook gaan bloggen, en zit nu tussen alle blog die jij post te kijken, maar waar maak je die blog? Moet je dan super Creatief zijn en helemaal met codes gaan werken, of bestaat er gewoon een site die jij gebruikt?

  • Romy 20 mei 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je wilt gaan bloggen! Een blog beginnen is op zich niet heel ingewikkeld 🙂 Ik heb eerst een domeinnaam (VakerVrolijk.nl dus) gekocht via Antagonist.nl en heb daar een handige handleiding gevolgd over het opzetten van een eigen site in WordPress. Ik was zelf toen totaal niet handig met codes enzo, maar zelfs mij is het gelukt om de site op te zetten 🙂 WordPress is het systeem waarmee ik mijn blog nog steeds run en het werkt echt ideaal. Veel knoppen spreken redelijk voor zich, waardoor je eigenlijk gaandeweg wel wegwijs wordt in het systeem.

 2. Naomi 19 mei 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Er zitten voor mij een paar herkenbare ‘grote’ eerste keren tussen dit lijstje. Vooral alle dingen rondom mijn huis. Overigens merk ik dat ik bij mij moeder niet echt ‘op bezoek’ kom, sinds ik niet meer thuis woon. Ik duik gewoon zodra ik bij haar kom de snoepkast nog in, net als de andere uitwonende kinderen:).
  Mijn recente eerste keer was een inschrijving voor een cursus. Vrijwillig. Nooit gedacht dat nog eens te doen, maar ik ben heel benieuwd.

 3. Meaghan 19 mei 2019 op 11:29 am - Beantwoord

  Wat een bijzondere momenten allemaal. Mooi dat je ze allemaal op een rijtje hebt gezet. Al die eerste keren zijn echt momenten om te koesteren. Ik vond het erg leuk om ze te lezen! Zelfs de kleine momentjes kunnen inderdaad heel speciaal zijn, zoals voor het eerst boodschappen doen voor je eigen keuken en voorraad. Dat blijft toch een memorabel moment, helemaal door de geur van aardbeien hihi! Heb jij dat ook? Dat je een bepaalde geur associeert met een bepaalde herinnering? Ik heb namelijk als ik een bepaalde geur ruik dat er dan een bijbehorende herinnering bij mij naar boven komt. Heel apart, maar dat wekken sommige geuren toch bij mij op!

 4. J 19 mei 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik sta niet zo heel vaak stil bij eerste keren, maar nu ik dit zo lees is dat eigenlijk zonde. Onlangs ben ik voor het eerst begonnen met een bullet journal en dat vind ik ontzettend leuk, ondanks dat ik altijd riep totaal niet creatief te zijn. Oh, en nog een eerste keer; mijn eerste reactie op jouw blog nadat ik al een tijdje stil meelees 🙂

  • Romy 20 mei 2019 op 8:49 am - Beantwoord

   Wat leuk en attent dat je de moeite hebt genomen om voor het eerst een reactie achter te laten! Daar word ik blij van 🙂 Dankjewel!
   Ook erg leuk dat je in een bullet journal bent begonnen. Wat een fijne hobby, hè?! En ik weet zeker dat die creativiteit, als die er nog niet zou zijn, vanzelf wel komt. Veel bullet-journalplezier!

 5. Dana 19 mei 2019 op 3:09 pm - Beantwoord

  Super leuk om te lezen! Gek hoeveel eerste keren je in het leven meemaakt en nooit bij stil staat..

 6. Anouk 19 mei 2019 op 5:13 pm - Beantwoord

  Ik heb vorige week voor de eerste keer EMDR therapie gehad, vond ik doodeng. Maar het gaat vast heel veel goeds voor mij brengen! Mijn eerste baan zoeken en solliciteren lijken me ook enorm spannende eerste keren, en nu ik nog maar 2 jaar hoef te studeren komt dat angstaanjagend dichtbij.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:23 am - Beantwoord

   Wat goed dat je met EMDR-therapie bent begonnen! Ik kan me voorstellen dat dat heel spannend was, maar hopelijk gaat het inderdaad veel moois brengen 🙂

 7. Jacqueline 19 mei 2019 op 8:11 pm - Beantwoord

  Dat zijn een hoop toffe eerste keren!
  Ik had vandaag voor het eerst een breakdance workshop! Heel pittig en compleet buiten mijn comfortzone, maar wel superleuk.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:24 am - Beantwoord

   Wat gaaf, die workshop! Ik kan me voorstellen dat dat nogal spannend was. Fijn dat het toch zo goed beviel 🙂

 8. Nikita 19 mei 2019 op 8:38 pm - Beantwoord

  Een paar eerste keren die ik heel bijzonder vind zijn bijvoorbeeld toen ik in 2015 in september voor het eerst de trein opstapte naar Brugge. Voor mijn allereerste schooldag bij mijn school waar ik de afgelopen drie jaar zat. Was met bibberende knietjes en heel veel wennen. Maar het was het allemaal dubbel en dik waard! Ik kon geen betere keuze maken. En ook toen ik afgelopen zomer de eerste keer een klant had bediend aan de kassa voelde vrij bijzonder. Of de eerste keer iets kunnen kopen van geld waar ik zelf voor had gewerkt. Nee, ik ben niet lui geweest de afgelopen jaren. Ik ben juist heel dankbaar geweest voor wat ik kreeg en had, ik vond dat ik niks tekort kwam. Of de aankoop van een dure tablet (aka mijn trouwe iPad mini) zelf afhandelen voor het eerst. En zelf beslissen of ik daar wel of geen verzekering op neem. Natuurlijk nog niet zo groots als een huis of job, maar toch best wel al een pittige aankoop. Ik zit in een fase van mijn leven waar er nog veel meer ‘eerste keren’ zullen volgen. Spannend, maar ik kijk er ook wel naar uit! 🙂

  • Romy 22 mei 2019 op 7:26 am - Beantwoord

   Wat een prachtige eerste keren noem je op! Ik kan me voorstellen dat je daar met veel plezier op terugkijkt. Als je zo’n duurdere aankoop met je eigen geld betaalt, voelt dat inderdaad wel extra bijzonder 🙂 Gaaf hoor!
   Hopelijk mogen er nog veel meer eerste keren volgen 🙂

 9. Lianne 20 mei 2019 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat lief dat je mij noemt! En zo voel ik het ook 🙂 Leuk om ook dit soort lijstjes op te stellen! Iets heel kleins kan voor jezelf inderdaad al heel groots en bijzonder aanvoelen. Dat van die telefoonverkopers en zeker dat van het bloggen zijn ook voor mij heel herkenbaar!

  • Romy 22 mei 2019 op 7:54 am - Beantwoord

   Absoluut! Vaak kunnen juist kleine dingen een mooie grote mijlpaal of een bijzonder moment zijn 🙂

 10. Odetta 20 mei 2019 op 1:09 pm - Beantwoord

  Momenteel niet echt veel. Maar mijn eerste keer in 2017 via internet een autovakantie boeken naar een camping in Bénodet in Bretagne (Frankrijk) vond ik wel heel erg spannend. Maar wat ik heb genoten. Het was één van mijn beste keren.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:14 am - Beantwoord

   Dat lijkt me best wel spannend inderdaad. Het is toch altijd afwachten hoe zo’n vakantie in het echt zal bevallen. Fijn dat het zo goed uitpakte en dat jullie er volop van hebben genoten 🙂

 11. Evelien 21 mei 2019 op 7:54 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen dit! Ik hoop dat mijn eerste keer huis kopen er binnenkort aankomt 🙂 we zijn in elk geval druk op zoek. M’n meest memorabele eerste keer was in 2012 toen ik voor het eerst alleen naar Canada vloog om een paar maanden te reizen. Heeeuul spannend en ook meteen geleerd dat ik zo lang niet van huis hoef te zijn.
  Wel heel leuk dat je de kleine dingen ook benoemd; ik vond de eerste keer boodschappen doen voor mezelf ook wel iets bijzonders. Mag je toch echt zelf uitzoeken wat je mee gaat nemen en even onthouden dat je het ook allemaal zelf op moet eten haha dat overschatte ik nog wel eens.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk en ook stoer dat je naar Canada bent gegaan om daar rond te reizen. Ik kan me voorstellen dat dat wel heel spannend was, zeker als je daar een paar maanden blijft.
   Heel herkenbaar trouwens van die eerste keer boodschappen doen, haha. Ik was ook een beetje overenthousiast de eerste keer met fruit inslaan. Ik heb dagenlang aardbeien kunnen eten 😉

Recente blogs

Meer geduld | Ongeduldig zijn en geduldig worden (10 tips)

30 mei 2019|Persoonlijke groei|

Geduld. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het mij daar weleens aan ontbreekt. Wanneer de bus weer eens tien minuten te laat komt, ontsnapt er regelmatig een zucht uit mijn mond. Ook heb ik een looptempo dat bij menigeen de vraag oproept of ik de trein moet halen, terwijl ik in mijn beleving rustig naar de supermarkt wandel. Tja, ik kan er niet onderuit dat ik de vraag “Wat is jouw ontwikkelpunt?” bij sollicitatiegesprekken standaard moet beantwoorden met “Dat ik een beetje ongeduldig ben!”. Waar komt ongeduld vandaan? En wat kun je eraan doen? Ik verdiepte me daarin en deel 10 tips voor meer geduld.

Je minder aantrekken van wat andere mensen vinden | 7 tips

31 oktober 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Ik ben vast niet de enige die er soms een handje van heeft zich druk te maken over wat anderen denken. Bijvoorbeeld als ik nieuwe mensen verwelkom in mijn nogal kleurrijke huis, als ik een belangrijke keuze maak of als ik iets doe wat niet gebruikelijk is. Wat zullen mensen daar wel niet van vinden? Wat nu het niet begrijpt? Allemaal gedachten die eigenlijk nog geen seconde van je tijd waard zijn. Maar hoe kun je je minder druk maken over wat andere mensen vinden? Dit zijn 7 tips om jou (en mezelf) hierbij een handje te helpen.

Hoe schrijf je een blog? Mijn 11 schrijftips!

12 januari 2021|Carrière en ondernemen|

Schrijven is na 27 jaar nog altijd mijn liefste bezigheid. Ooit deed ik dat in een dagboekje voor mezelf; nu deel ik mijn anekdotes, tips, struggles en random gedachten alweer 4,5 jaar hier op mijn blog. Schrijven voor een blog is natuurlijk wel net even anders dan je hersenspinsels aan een dagboek toevertrouwen. Daarom leek het me leuk om na zo'n 1500 artikelen een veelgestelde vragen te beantwoorden: "Hoe schrijf je een blog?". Dit zijn mijn 11 beste schrijftips op basis van mijn eigen blogervaring.