24 before 2024 2

24 dingen die ik nog wil doen vóór 2024 (of net daarna)

 • 28 november 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Wait what? Nog minder dan vijf weken en we zitten alweer met oliebollen, poedersuiker en (alcoholvrije) champagne naar een oudejaarsconference te kijken. Voor Bart en mij is het einde van dit jaar extra bijzonder, omdat het ook de laatste dagen in ons appartement zijn. Bijna elk jaar maak ik een ’24 before 2024′-achtig lijstje in de laatste maand van het jaar. Dit jaar besloot ik het niet té fanatiek te maken. Een verhuizing is al genoeg groots en meeslepends voor een maand wat mij betreft, dus veel uitjes staan er niet op de planning. Maar ook kleine dingen zijn soms al énorm leuk. Daarom geen goede voornemens voor januari, maar juist 24 kleine dingen die ik nog dit jaar hoop te doen.

 1. Onze Pathé Thuis-kaarten van GAMMA gebruiken om thuis twee leuke romcoms te kijken. ’s Avonds op de bank ploffen is plotseling één van mijn lievelingsbezigheden in deze klusperiode.
 2. Overbodige spullen op Marktplaats zetten. Niet al onze spullen krijgen een plek in ons nieuwe huis. Een paar spullen vinden hopelijk via Marktplaats een nieuwe eigenaar. Ik heb goede hoop dat we in elk geval onze eettafel en een paar lampen weten te slijten. Elke verdiende euro komt goed van pas voor de IKEA-bezoekjes en woonboulevardbezoekjes die er nog aan zitten te komen. Dus ik ga mijn beste Marktplaats-onderhandelskills maar weer eens in de straat gooien!
 3. Pepernotentaart maken. En dan het liefst natuurlijk nog voordat de Sint ons land weer verlaten heeft. Ik zag laatst een heerlijk idee voor een dadeltaart met vulling van pepernoten. Dat klonk té geweldig om niet een kans te geven. Als het lukt, ga ik daar mijn zaterdagochtend maar eens aan besteden. Voor wie ook aan het Sint-bakken wil slaan, deze pepernotenmuffins en mijn vegan kruidkoek zijn ook heel lekker.
 4. Appel & Ei bezoeken. Onder de categorie kleine uitstapjes die er ábsoluut van moeten komen, valt ook zeker een bezoekje aan Appel & Ei. Mijn favoriete tweedehands winkel! Dit keer om zowel een tas vol kleding weg te brengen als om hopelijk wat nieuwe pareltjes in te slaan. Dat heb ik al té lang niet meer gedaan.
 5. Een nieuw kitsch kerstornament kopen. Elk jaar maak ik er een traditie van om één of twee niet-standaard kitscherige dingen voor in de kerstboom te kopen. Een ophangbare donut, een roze peperkoekmannetje met een verensjaal om zijn nek of iets in die richting. Hoe meer glitter, hoe beter! Ik zag online veel mooie ornamenten van het merk Vondels, onder andere een Nijntje in Van Gogh-kostuum. Klinkt fout én leuk genoeg om te kopen voor in onze boom!
 6. De voorraadkast leeg-eten. Nou ja, in elk geval leger dan-ie nu is. Van onze voorraad eten zou waarschijnlijk een gezin van vier nog een maand kunnen eten. Op zich handig om te hebben, maar niet zo handig als je al die spullen ook in dozen moet meesjouwen naar het nieuwe huis. Zéker niet handig als daar ook zware blikken en meelpakken van 1 kilo bij zitten. Dus heb ik het plan gesmeed om komende maand het koken en bakken uit de voorraadkast nieuw leven in te blazen. Om te beginnen door dingen te maken met de exotische soorten meel die ik nog heb liggen. Iemand lekkere recepten met kokosmeel, kastanjemeel en teffmeel? Ik sta overal voor open!
 7. Sinterklaasavond vieren. Dat deden we dit weekend al bij mijn opa en oma met de hele familie, maar deze zondag doen we het nog eens dunnetjes over met mijn gezin. De cadeaus worden langzaamaan bij elkaar geraapt en de eerste gedichtletters zijn al op papier gezet. Kortom: tijd om op 3 december vervroegd 5 december te vieren!
 8. Koken in de nieuwe keuken. Oh my, gaat dit echt gebeuren? Onze keuken wordt volgende week al geïnstalleerd. Het aanrechtblad en de tegeltjes laten nog iets langer op zich wachten, maar met een beetje mazzel hebben we met Kerst een keuken die af is. Een grijze met roze tegeltjes, een barretje en héél veel opbergplek voor al mijn bakspullen. Dit is bij dezen dan ook mijn favoriete nog-doen-voor-2024-puntje.
 9. Een date night met Bart. Al onze vrije tijd samen gaat op aan klussen, woonboulevards of verjaardagen en andere decemberdingen. Dus waren we het er laatst roerend over eens dat één ding een must is voor deze maand: een keer samen de deur uit zonder huisreden. Gewoon weer eens uit eten! Ik kijk er nu al naar uit.
 10. Heel veel Kopen of Slopen kijken. Dit programma is onze nieuwe favoriet onder de woonprogramma’s. Het kan niet tippen aan Kopen Zonder Kijken, maar komt wel dicht in de buurt. Voor de komende weken is dit programma vaste prik en genieten we er extra van, omdat we zelf zowel het koop- als sloopavontuur de afgelopen maanden hebben meegemaakt.
 11. Mijn jaaragenda voor 2024 kopen. Best handig om die vóór het nieuwe jaar in huis te hebben! Net als de afgelopen drie jaar, ga ik ook dit jaar weer voor de lekker betaalbare én mooie jaarplanner van HEMA. Voor € 8,- heb je een geweldig ding in huis met genoeg schrijfruimte om zelfs per kwartier aan te geven wat je gaat doen. Ik ben fan!
 12. Lampen uitzoeken. Veel interieuraankopen kunnen prima wachten totdat we een tijdje in het huis wonen. Maar één type aankoop is best handig om alvast te hebben: lampen. Nu hebben Bart en ik nogal een verschillende lampensmaak, dus daar gaan vast nog wel een paar online scrolsessies overheen.
24 before 2024
 1. Bijpraten met een vriendin die naar Nederland komt. Een lieve vriendin zit voor lange tijd in het buitenland, maar komt binnenkort een weekje over naar Nederland. En ze komt ook naar mij: om ons huis te bekijken, om samen een nieuw afhaalrestaurant te proberen én om vooral heel veel bijkletsen in te halen van de afgelopen weken.
 2. Een gastcollege geven op een hogeschool. Ik moet mezelf ook nog knijpen dat dit gaat gebeuren. Ik mag bij Fontys Hogeschool in Eindhoven aan eerstejaarsstudenten Economie een gastcollege geven over ondernemen als introvert. Mega-tof, zeker omdat het een onderwerp is dat ik én heel belangrijk vind én waar ik graag over praat!
 3. Een nieuwe voordeur kiezen. Nooit gedacht dat ik nog eens mijn hoofd zou breken over dit soort keuzes! Maar vanochtend brengen wij onze tijd door bij een voordeurenwinkel om precies dat te doen. Onze huidige voordeur was heel oud, sluit niet goed meer én was niet onze stijl. Met het geld dat we verdiend hebben door spullen uit ons appartement te verkopen, gaan we een nieuwe voordeur én bergingdeur uitzoeken. We hopen op iets met een mintgroen of lichtblauw kleurtje.
 4. Starten met ademhalingscoaching. Door een training presenteren die ik laatst volgde, ontdekte ik dat ik onbewust al jarenlang verkeerd adem. Nu denk je misschien “Ademen gaat toch vanzelf. Hoe kun je dat verkeerd doen?”. Dat vroeg ik me ook even af, maar blijkbaar gaat mijn buik onbewust naar buiten bij het uitademen en naar binnen bij het inademen (note: het hoort precies andersom). Aangezien ik 1000% gemotiveerd ben om daar zo snel mogelijk van af te komen, heb ik een afspraak gepland met een ademhalingscoach. Ik maak me geen illusies dat ik er na één uur als een anders ademend mens vandaan kom, maar heb goede hoop dat er het nodige te verbeteren valt 😉
 5. Onze geverfde woonkamer bewonderen. Nog maar een paar weken en onze benedenverdieping is zo goed als af! Dan zitten alle kleuren op de muren, ligt de vloer op de grond en komen de eerste meubels binnendruppelen. Daar grondig van genieten en honderden foto’s van maken, staat zeker op de planning.
 6. Afscheid nemen van dit appartement. Het aantal foto’s dat ik nog van dit stekkie (mijn eerste eigen huis) heb gemaakt, is niet meer op één sd-kaart te krijgen. Laten we het erop houden dat een deur letterlijk dichtdoen mij een beetje emo maakt. Ik ben van plan om Oud & Nieuw in ons huis met z’n tweeën te vieren. Op de bank samen met Pip erbij op de plek die lang ons thuis was. Dat leek me een mooi en waardig afscheid!
 7. Naar een workshop met een opdrachtgever. De eigenaar van een tekstbureau waarvoor ik schrijf, nodigde me laatst uit om mee te gaan naar een workshop van DENK Producties. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Binnenkort schuiven we samen aan bij een workshop over samenwerken met verschillende typen mensen in het AFAS-theater. Een supertoffe kans!
 8. Nieuwe hardloopschoenen kopen. Het is bijna schandalig dat ik al 12 jaar rondren op dezelfde hardloopschoenen. Ik gok dat mijn fysio niet trots op me is als ze dat hoort. Laat ik mijn leven daarom eens beteren vóórdat het tijd is om met goede voornemens te strooien. Die nieuwe hardloopschoenen ga ik komend weekend uitzoeken. Nieuw jaar, nieuw huis, nieuwe (niet afgetrapte) hardloopschoenen!
 9. Aanschuiven bij onze niet te uitsloverige kerstdiners. Wat ben ik blij dat wij nooit meedoen aan de acht-gangen-kerstdiners met luxe liflafjes. Begrijp me niet verkeerd: ik zou er graag van mee-eten, maar het lijkt mij een hels karwei om zoiets te organiseren. Gelukkig hoeft mijn schoonvader alleen de gourmet aan te zwengelen en brengen we bij mijn ouders meestal ieder een eigen gerecht mee met Kerst. Lekker overzichtelijk en alsnog heel lekker!
 10. All You Need Is Love-huilbuien beleven. Het is voor mij geen echte kerst zonder dat Robert Ten Brink zijn doos vol tranentrekkende verhalen heeft opengetrokken. Bart krijg ik nog steeds niet enthousiast om 2,5 uur mee te kijken naar dit romantische tranendal. Gelukkig kijk ik het met net zoveel liefde in mijn eentje terug op kerstochtend.
 11. Officieel Amstelveners worden. Toen ik hier laatst een vraag over stelde bij de gemeente, kreeg ik zelfs een e-mail terug van de “Afdeling Migratie”. Blijkbaar is het serious business als je van de ene naar de andere gemeente verhuist. Anyway, een praktisch ding dat ik nog voor 2024 wil doen, is me officieel in de gemeente inschrijven. Vanaf dan zijn we Amstelveners, en dat vind ik nu al leuk.
 12. Een rits aan “Dag 2023”-blogs schrijven. In de laatste week van het jaar schiet mijn sentimentaliteitsgehalte altijd als een raket omhoog. Daarom tik ik elk jaar traditiegetrouw een heleboel eindejaarsblogs. Van mijn favoriete producten van het jaar tot mijn lievelingsmomenten en een serie doelen waar ik volgend jaar mijn focus op wil leggen. Een mooi moment om, tussen de verhuisdozen, terug te blikken op een heel bijzonder jaar!

Kortom: genoeg nog om te doen én vooral om van te genieten dit jaar voordat de champagnefles wordt getrokken voor 2024.

Heb jij dingen die je nog in 2023 wilt doen?

24 dingen die ik nog wil doen voor 2024

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 28 november 2023 op 9:46 am - Beantwoord

  Toen ik de titel zag, dacht ik: wel heel ambitieus als je ook nog gaat verhuizen, maar daar had je dus al rekening mee gehouden met de plannen. Heel leuk lijstje met veel fijne dingen. Die zwijmelblogs wil ik ook nog schrijven dit jaar. Lekker even terugblikken op de hoogtepunten. Heerlijk! O, en die huilbuien met Robert ten Brink teken ik ook voor, net als de afleveringen van Kopen of Slopen.

 2. Daenelia 28 november 2023 op 10:11 am - Beantwoord

  Ah, Amstelveen zit inderdaad vol ‘kouwe k*k’. ‘Afdeling migratie’… pfft … Maar. Ik snap het wel, we zijn nog steeds twee losse gemeentes, maar de samenwerking tussen de twee plaatsen is strak. Verder vind ik het altijd leuk om te lezen wat voor jou nog belangrijk is om te doen, want echt bij bijna alles sta ik dus niet stil. Ik kan geeneens romcom tips geven (Deadpool telt vast niet voor jou, ondanks dat ík dat dus een top-romcom vind 😉 ) En wij gaan deze week uit eten, maar ik noem zoiets nooit een date-night (want ik heb echt geen romantische kant).
  Nee, wat ik echt nog wil doen dit jaar is mijn tante (en haar nieuwe kitten) opzoeken en de plannen voor mijn bedrijf voor volgend jaar goed uitwerken en in gang zetten. En Baldur’s Gate spelen :), maar dat ga ik volgend jaar gewoon doorzetten.

 3. Johanna 28 november 2023 op 1:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. Vooral dat gastcollege. Jammer dat je die mooie eettafel wegdoet. Theoretisch zou ik hem wel willen hebben, maar ja… het transport. Dus nee. Een lijstje met 24 dingen die ik nog wil doen, zou ik ook eens op moeten stellen. Het lijstje met 24 (x 24) dingen die ik nog moet doen, creërt zichzelf… helaas. Overigens de mooie hema agenda met blauwe sterrenhema heb ik al! Succes met alles!

 4. Ondernemen als een baas 29 november 2023 op 12:23 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik wil ook nog een bijzonder lelijke, kitsche kerstbal kopen. Zo’n lelijke dat die mooi is. Ik doe het elk jaar.

 5. Saskia 29 november 2023 op 4:51 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. Ik wil vooral genieten en bijkomen van een hectische tijd.

Recente blogs

IJ-hallen shoplog | Mijn bescheiden buit van zaterdag

12 juni 2018|Lifestyle|

Afgelopen zaterdag besloot ik last-minute om ’s ochtends vroeg naar Amsterdam-Noord af te reizen. Vroeg opstaan op zaterdagochtend, wie doet dat nu vrijwillig? Tja, voor een bezoekje aan de IJ-hallen kom ik zelfs voor dag en dauw nog enthousiast mijn bed uit! Dit keer bleef mijn buit bij de IJ-hallen vrij bescheiden, maar er gingen toch een aantal aankopen mee naar huis. Zo kocht ik de perfecte bloemige sneakers, heb ik er nu een knalrode jurk bij en vond ik twee leuke boeken waarvan ik niet kan wachten om ze te lezen.

Een kat adopteren | 10 tips uit eigen ervaring

22 juli 2020|Lifestyle|

Het is alweer meer dan 1 jaar geleden dat ik mijn Pippa in een reismandje mee naar huis nam. Klaar om voortaan mijn huis met dit pluizige meisje te delen! Een kat adopteren was voor mij een bewuste keuze. Tegelijkertijd stond ik voor allerlei praktische vragen. Waar kun je een kat adopteren? Waar moet je op letten? En gaat dat eigenlijk wel goed, zo'n adoptiekat in huis? Tijd om mijn 10 tips (uit eigen ervaring) met jou te delen! Inclusief een paar dingen die ik achteraf anders zou hebben gedaan.

15 willekeurige feitjes over mij #10

4 april 2020|Persoonlijk|

Hoe dan? Ik heb gewoon al tien keer 15 willekeurige feitjes over mezelf gedeeld. En blijkbaar is er nog steeds aan totaal onbenullige informatie over mij geen gebrek, want ook in dit artikel deel ik weer 15 nieuwe feitjes met je. Zo heb ik al vanaf de middelbare school een slechte verstandhouding met een broodnodig gebruiksvoorwerp. Ook heb ik een bekentenis te doen over mijn koelkastinhoud én over mijn slaaptaferelen. En ik vertel je waar je mij op verjaardagen écht niet blij mee maakt.