30

24 kleine, fijne dingen die ik in 2024 wil doen

 • 26 januari 2024
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Dat ik geen groter dan grootse voornemens heb voor 2024 verklapte ik eerder al. Ik vond verhuizen op zich al genoeg meeslepende doelen voor de komende 340 dagen. Wel houd ik ervan om lekker concrete leuke-dingen-lijstjes te maken. Met van die toffe, kleine en soms juist grote dingen die ik voor komende tijd op de planning heb staan (of wil gaan zetten). Deze lijstjes helpen mij om dat soort leuke dingen daadwerkelijk om te vormen van een plan naar een afspraak met mezelf in de agenda. Dus vandaar: 24 leuke, fijne en toffe dingen die ik dit jaar met veel plezier wil gaan doen.

 1. Een cursus over Instagram of personal branding volgen. Eigenlijk heb ik er al eentje bij Celine Charlotte gezien die in mijn winkelmandje zit (maar nog niet besteld is). Dit weekend ga ik de knoop doorhakken of die het wordt of dat ik toch voor een andere ga. Maar dat ik iets met Instagram en branding wil gaan doen, weet ik wel. Gewoon omdat ik het boeiend vind, en eigenlijk al jarenlang “maar wat doe”.
 2. Naar Parijs gaan met Bart. Ons voorlopige vakantieplan is om deze zomer met de Thalys naar Parijs te gaan en dan een knusse Airbnb op het Franse platteland daar vlak bij te huren. Treintickets zijn nog niet geboekt. Laat staan hotels. Maar zodra de ergste klusweekenden achter de rug zijn, gaan we snel eens concrete vakantieplannen smeden. Na 4,5 jaar verkering kan ik niet wachten om de stad van de liefde eindelijk aan míjn liefde te laten zien (hij is er nog nooit geweest namelijk).
 3. Het boek ‘Verslaafd aan liefde’ (luisterend) lezen. Dat boek heb ik nu al zó vaak getipt gekregen van mensen dat ik het toch eens van mijn Storytel-luisterboekenplank wil halen. Het boek gaat o.a. over angst voor afwijzing en zoeken naar bevestiging. Het schijnt onder andere voor mensen met please-neigingen een enorme eye-opener te zijn.
 4. Onze trap van een giga-make-over voorzien. Dat dit plan volgende week al werkelijkheid wordt, maakt het een nóg leuker ding op mijn lijstje. De beide trappen krijgen een traprenovatie van Upstairs (yup, die van de vtwonen-programma’s – ik ben zwaar beïnfluenced). Dat gaat héél veel kraakgeluiden schelen die bij mij steeds door merg en been gaan. Daarnaast krijgen we een trapkast van Mublio om van de loze ruimte onder onze trap een fijne garderobe te maken en voor altijd van slingerende schoenen verlost te zijn.
 5. Een vegan bakworkshop volgen. Ik kan volgens mij heel aardig bakken zonder eieren en melk, maar leer altijd graag bij van de meesterbakkers. Dit lijkt me een geslaagde en boeiende manier om nog meer te leren over de theorie achter al die baksels, en wie weet weer eens iets totaal anders dan anders uit de oven te toveren.
 6. Mijn nieuwe telefoon installeren. Oké, dit is niet echt een favoriet “leuk ding”. Als in: ik vind het hartstikke leuk als die nieuwe telefoon straks werkend is, ik ben verlost van het kraakgeluid van mijn huidige telefoon en ik geen mega-barst in mijn scherm meer heb. Maar van telefoons overzetten krijg ik acute neigingen tot uitstelgedrag. Zelfs zo erg dat die nieuwe telefoon nu al 1,5 maand op mij ligt te wachten. Een goed plan voor dit jaar dus! Wat zeg ik? Voor komende week. Beloofd.
 7. De zolder behangen met fleurig behang. Onze zolder is nu nog een klushok. Er is precies niets aan gedaan sinds we de sleutel hebben, behalve dat we er al onze verhuisdozen en kluszooi hebben uitgestald. Nu gaan we er dit weekend laminaat leggen, dus dat fleurt de boel al iets op. Maar het grootste verschil krijgen we vast als er behang op de muren komt. Ik ga één van de behangsoorten uit dit lijstje met behang-inspiratie gebruiken en de andere muren krijgen een mooi laagje verf. En als we nog tijd, zin en verfenergie over hebben, krijgt ook het washok een fleurig sfeertje.
 8. Veel lunch-dates met Bart. De afgelopen tijd zijn we nauwelijks aan weekenddates toegekomen. Ook niet aan doordeweeks-dates die verderkwamen dan de bank trouwens. Veel tijd ging zitten in werk, verbouwen, verhuizen, opknappen en meubels shoppen. Ook leuk! Maar het wordt tijd om weer samen pannenkoeken te eten, superdeluxe broodjes te bestellen en oneindig te kletsen onder het genot van muntthee. Gelukkig ken ik genoeg heerlijke vega en vegan restaurants in Amsterdam (ook buiten Amsterdam trouwens) waar dat méér dan prima kan.
 9. Een hypergeorganiseerde kruidenla creëren. Dat is al jarenlang mijn droom. Zo’n la met een bamboe rekje en op alfabet gesorteerde kruidenpotjes met chique stickers erop. Op dit moment is onze kruidenla nog een georganiseerde chaos. Maar als ik binnenkort de perfecte kruidenpotjes heb gevonden, ga ik helemaal los om er een hysterisch gestructureerde bedoening van te maken. Dan komt de opruimmiep in mij los.
 10. Weer aan de pilates gaan. En dan niet alleen als ik met rugpijn op de bank zit en merk dat ik het écht te lang niet heb gedaan. Maar het liefst juist om diezelfde rugpijn te voorkomen. Ik ken genoeg fijne YouTube-workouts en pilateslesjes online, maar vorig jaar kwam de klad daar een beetje in. Dit jaar ga ik het echt – écht – weer oppakken. Misschien met online lesjes,bmisschien toch in een sportschool in de buurt. Kan ik meteen meer mensen in de stad leren kennen!
 11. Perfecte vegan Mac ’n Cheese maken. Ik heb heus een paar pogingen gewaagd, maar meestal werd het nou niet bepaald zoals ik in gedachten had. Mijn experimenten met mosterd, miso, sojasaus, edelgistvlokken en meer van dat pakten niet bijster goed uit. Dit jaar ga ik er maar eens een uitdaging van maken om wel iets lekkers dat écht kazig smaakt op tafel te zetten. Laat ik die missie meteen nog uitdagender maken: zorgen dat zelfs Bart – in het algemeen geen vegan-kaas-dingen-fan – ervan smult. Wish me luck!
 12. Op de fiets naar Amsterdam. Ehm, hoera, dat kan nu gewoon! De hoofdstad is niet aan het eind van de straat. Ook niet aan het eind van de wijk. Maar als ik enthousiaste fietszin heb, is het zeker een optie om er al trappend naartoe te gaan. Als student vond ik het magisch om op de fiets door de hoofdstad te crossen en je bent dan vaak ook nog eens sneller op allerlei plekken dan als je het openbaar vervoer pakt. Die studentikoze magie wil ik vaker beleven door gewoon een middag door de stad te fietsen. Wel bij voorkeur op een lekker zonnige dag dan.
 13. Met stokjes leren eten. Die uitdaging was ik met Laurie aangegaan. Bij ons bezoekje aan de Vegan Sushi Bar schaamde ik me een tikkie toen ik de restaurantmeneer om mes en vork moest vragen, omdat het tergend lang ging duren als ik elk sushi-hapje met mijn totale onhandigheid tussen twee stokjes moest zien te wurmen. Zelfs aan de beginnersstokjes (“Met deze lukt het echt iedereen!”) durfde ik me niet te wagen. Wat me meteen leidde tot een belofte aan Laurie: zodra ze terug is, kan ik met stokjes eten. Die belofte staat nog steeds. Nu de oefening nog, zodat ik de volgende keer wél indruk kan maken met mijn eetkunsten bij hetzelfde heerlijke sushi-tentje.
24 before 2024 2
 1. Housewarmings houden. Geen groot feest. Maar gewoon mensen los uitnodigen om het huis vol trots te laten zien. En dan natuurlijk bij voorkeur als het er hier iets meer af en ingericht en doosvrij uitziet dan nu. Ik ben gek op ons plekje en op wat we ervan hebben gemaakt. Ik kan niet wachten om dat trots met anderen te delen!
 2. De tuin op een low-key manier zomerklaar maken. Onze tuin is een project waar we ooit in de toekomst nog eens een plan voor moeten maken. Er staan een fantastisch olijfboompje en wat prachitge lavendel. Maar verder is het een kleine overbevolkte ravage geworden. Iets met te lang gegroeide klimop, onkruid, grind dat overal ligt en zelfs een oud zonnescherm dat we nog op één of andere manier bij de stort moeten krijgen. Ik heb niet de illusie (en heb er ook niet de tuinvrouwskills voor) dat onze tuin er over vier maanden opeens bloeiend en boeiend bij staat. Maar met een paar plantenpotjes, gesnoeide klimop en minder onkruid ziet het er vast al vrolijker uit.
 3. Overgaan op een nieuwe bril. Wel iets wat lijkt op wat ik nu heb (ik eindig op één of andere manier altijd met een bijna dezelfde bril). Maar hij mag ietsje opvallender. Iets mooier. Iets chiquer. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Daar laat ik me graag over adviseren door de opticien. Maar dat nieuwe montuur staat zeker op de wensenlijst.
 4. Aan vomit writing doen. Die tip kreeg ik laatst een keer van iemand. Je schrijft 10 minuten lang allerlei emoties van je af. Dus al je verdriet, boosheid, hieperdepiepenthousiasme of wat je dan ook voelt. En dat doe je op een lekker rap tempo, zodat je vooral niet gaat proberen het perfect te doen. Het mag best een hoop kots lijken voor een perfectionist als jij (vandaar de term ‘vomit writing’). Volgens mij is dat perfect voor momenten dat ik een vol hoofd heb of gewoon even wat wil spuwen zonder daar anderen mee lastig te vallen.
 5. Een laptoptas kopen. Misschien wel die van deze wish list. Feit is dat mijn vergane (maar o zo mooie) kantoortas van Essenza er een beetje zielig uitziet met alle losse draadjes, een gat in de stof en vervaagde kleuren. Daar mag iets nieuws voor in de plaats komen. Dat ik eigen baas ben en goed voor de dag moet komen, vind ik een extra goed excuus om maar geld te steken in een gloedjenieuw exemplaar.
 6. Een dagje Antwerpen met Bart. Ondanks dat ik er al vaker ben geweest, voelt het als de hoogste tijd om deze stad vlak over de grens weer eens op te zoeken. De vorige keer dat we er waren, bezochten we vrienden van Bart en zagen we weinig van de stad zelf. Tijdens de steptocht door Antwerpen zag ik heel veel plekken waarvan ik achteraf dacht “Hier wil ik heen!”. Dus, daar gaan we misschien maar eens heen dit jaar. Samen, als er meer tijd is dan tijdens dat flitsbezoekje.
 7. Een goede schoonheidsspecialist vinden. Vorig jaar lag ik voor het eerst sinds jaren weer in de stoel van de schoonheidsspecialist. Mijn huid is door acne (wat tot nu toe een bijwerking lijkt van mijn pil…) totaal overhoop. Het maakt me om eerlijk te zijn soms best wel verdrietig. Ik heb nooit in mijn leven puistjes gehad en mijn gezicht zit nu aardig onder. Mijn bezoek aan de schoonheidsspecialist vorig jaar bleek alleen geen groot succes: ze gebruikte nogal heftig spul, waardoor ik met een knalrood hoofd en vurige jeuk terugkwam. Toch maar een huidspecialist mét mildere producten zoeken in mijn nieuwe woonomgeving.
 8. Me braaf inschrijven bij een nieuwe huisarts, apotheek, ondernemersvereniging, etc. Dat zijn van die dingen die ik na mijn vorige verhuizing veel te laat omzette, waardoor ik nog heel lang ritjes naar mijn oude woonplaats moest maken voor een mini-huisartsvraag. Dit keer ga ik mijn leven beteren en zorg ik dat het eerder is gefixt.
 9. De Amersfoortse kringlooproute doen. In Amersfoort schijnt een verzameling straatjes te zijn met alleen maar tweedehands winkels. Als fanatieke kringloopshopper móet ik daar natuurlijk een keer zijn geweest. En hopelijk kom ik er vandaan met een stuk meer gewicht (aan tweedehands koopjes) dan dat ik er kwam.
 10. Eendaagse stedentrips in eigen land. Daar ben ik altijd gek op! Ik geloof nog altijd dat ook ons eigen land genoeg te bieden heeft om je een dag lang te vermaken. Leuke steden in Nederland zijn er zat. En er zijn er ook zat die ik nog niet (goed genoeg) ken. Voor dit jaar staan onder andere Amersfoort, Zwolle, Gouda en Rotterdam hoog op het lijstje.
 11. Mijn eigen schilderij ophalen. Dat is dan meteen een goede reden om naar Rotterdam te gaan, want daar staat het schilderij tegen die tijd klaar. Voor boven onze eettafel is Studio Aya Aya een prachtig schilderij aan het maken. Het is een kunstwerk met een heel speciale, persoonlijke betekenis voor ons en precies in de kleuren van onze woning. Héél bijzonder! We hebben er expres voor gekozen om het niet te laten opsturen, maar persoonlijk op te halen. Dan maken we er echt een momentje van. Bij voorbaat al één van mijn lievelingsmomenten van 2024!

Wat staat er sowieso op jouw doen-in-2024-lijstje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lien 26 januari 2024 op 9:00 am - Beantwoord

  Tip: in de maanden april tot eind augustus is er op donderdagochtend Kaasmarkt ik Gouda, super leuk!

 2. Naomi 26 januari 2024 op 9:42 am - Beantwoord

  Wat een geweldige lijst! Een nieuwe bril staat bij mij ook op de lijst voor 2024 en ik denk dat ik die kringlooproute in Amersfoort daar dankzij jou aan toe ga voegen. Lijkt me heel leuk.

 3. Darina 26 januari 2024 op 2:24 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Als je Parijs tips wilt, hoor ik het wel 🙂
  Oja, ga er niet heen tijdens de Olympische Spelen, veels te druk en ze gooien de prijzen omhoog.

 4. Ina 26 januari 2024 op 3:42 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen, en ook een paar erg herkenbare haha. Ik heb toevallig gisteren een flinke lading kruidenpotjes binnen gekregen om de kruidenlade flink te reorganiseren (van Soothe, bij Bol.com te koop). En met stokjes eten probeer ik ook al sinds ik op mn verjaardag bij een Chinees restaurant een paar stokjes cadeau kreeg, maar tot nu toe wil het niet erg lukken 🙈. Wij hopen dit jaar eindelijk weer eens een weekje op vakantie naar Duitsland te gaan, dat is er sinds Ome Co nog niet van gekomen, dus hebben we wel iets leuks om naar uit te kijken. En verder ook veel nieuwe baksels en gerechten uitproberen!

 5. Saskia 28 januari 2024 op 3:42 pm - Beantwoord

  Wat een lange lijst met vele leuke plannen. Heel erg veel plezier met het uitvoeren ervan. Ben benieuwd, eind 2024 wat je allemaal kan afstrepen. In 2024 wil ik vooral veel rust. Genieten. Offline zijn en tijd met Noa samen. Echt 1-1 tijd maar ook als gezinnetje leuke dingen ondernemen, met de verbouwing is dit minder gelukt afgelopen jaar. Iets om naar uit te kijken dus!

Recente blogs

Favorieten | Boterhamgrappen & gouden vondsten

7 juni 2020|Lifestyle|

Mijn laatste artikel met favorieten kan ik me haast niet meer herinneren. Daar moest maar eens verandering in komen! Ik heb er namelijk ook in coronatijd heel wat nieuwe favorieten bij gekregen. Met onder andere een Instagram-account waar ik dagelijks om moet lachen, een onweerstaanbare vleesvervanger en een douchegel die ik niet had willen missen. Ik zet ze hieronder allemaal in de welverdiende spotlights.

April 2021 | Minder racen, meer rust & gewoon wat meer Romy

30 april 2021|Persoonlijk|

April was een goede maand. Eentje waarin ik stuiterde van enthousiasme om een doos groenten, mezelf de tijd gunde om meer mijn eigen ding te doen en tegelijkertijd genoot van de nieuwe situatie die samenwonen heet. Ik verkocht een aantal keer met knikkende knietjes 'nee' aan opdrachtgevers en zei tegelijkertijd heel hard 'ja' op dingen waar ik wél een stoot aan enthousiasme van krijg. Ik was in de hieperdepiepstemming om een bloesemfoto, lanceerde een nieuw project voor werk en was een feestdag net niet helemaal vergeten. Laten we terugblikken op april!

Outfit of the day: buiten mijn comfortzone?

13 januari 2017|Outfits|

Al jarenlang kun je zeggen dat ik best wel een eigen kledingstijl heb ontwikkeld. Als ik met vriendinnen ga winkelen, weten ze vaak moeiteloos aan te wijzen wat een 'Romy-jurkje' is en wat niet. Toch merk ik de laatste tijd dat het me soms begint tegen te staan dat ik zo vast zit aan hetzelfde soort kleding. Dit jaar wil ik meer buiten mijn comfortzone stappen, ook wat kleding betreft. In kleine stapjes, dat dan weer wel. In Barcelona zette ik een eerste stap door weer eens een mooie trui met een verrassend detail uit de kast te trekken. Vandaag laat ik je mijn outfit zien.