281 2

Dankbaarheid | 25 dingen om dankbaar voor te zijn

 • 18 mei 2018
 • 27 Reacties
Categorieën: Positiviteit

“Dankjewel!” Dat zeg je vast weleens tegen een collega die je heeft geholpen. Maar ben je ook weleens dankbaar voor de dingen die zo simpel en vanzelfsprekend lijken, maar dat eigenlijk niet zijn. Het water dat uit de kraan komt of het dak boven je hoofd bijvoorbeeld of dat heerlijke broodje humus waar je dagelijks bij de lunch van geniet. Tijd om eens stil te staan bij 25 dingen om dankbaar voor te zijn. Omdat de dingen die voor de een zo gewoon lijken soms de dingen zijn waar een ander alleen maar van kan dromen!

dingen om dankbaar voor te zijn

Ben jij er weleens dankbaar voor dat…

 1. …dat je lieve mensen om je heen hebt die oprecht benieuwd zijn hoe het met je gaat.
 2. …dat je jezelf kunt zijn met jouw unieke kenmerken, sterktes, zwaktes, levensstijl en kledingkeuzes.
 3. …dat je een supermarkt vol met keuzes hebt, waardoor je ook als vegetariër of met een dieet elke dag iets lekkers op tafel kunt zetten.
 4. …dat je ook zonder auto het land door kunt crossen dankzij treinen, metro’s, bussen en boten.
 5. …dat er goede gezondheidszorg is, ook als je geen spaarrekening met een saldo met zes nullen hebt.
 6. …dat het water uit de kraan gewoon prima te drinken is.
 7. …dat je maar je laptop open hoeft te klappen om contact te leggen met lieve vrienden aan de andere kant van het land (of zelfs van de wereld!).
 8. …dat er voor bijna elke bewuste keuze, guilty pleasure of struggle wel een (online) community bestaat om ervaringen en tips te delen.
 9. …dat je maar één Google-speurtocht hoeft te doen om te achterhalen hoe je ‘te allen tijde’ schrijft, wat de symptomen van een burn-out zijn en hoe je de lekkerste asperges klaarmaakt. En voor al die andere prangende vragen die je nú beantwoord wilt hebben natuurlijk!
 10. …dat je de kans krijgt of hebt gekregen om naar school te gaan en te leren.
 11. …dat je zelf je pad kunt uitstippelen en niet vastzit aan een voor jou gekozen baan, studie of parner.
 12. …dat je elke dag eten op tafel hebt staan om je lichaam mee te voeden.
 13. …dat je een dak boven je hoofd hebt en een fijn bed met een warme deken om onder te slapen.
 14. …dat je mag stemmen (als je 18+ bent) op de partij van jouw keuze.
 15. …dat je elke dag op z’n minst één fijn vooruitzicht hebt om met plezier aan te denken.
 16. …dat er mensen om je heen zijn die van je houden en die het beste met je voor hebben.
 17. …dat je als kind (hopelijk) kind kon zijn en je druk kon maken over kauwgomballen, kinderfeestjes en Furby’s of flippo’s in plaats van over de grote volwassen issues van het leven.
 18. …dat er seizoenen bestaan, waardoor je niet het hele jaar hoeft te puffen van de hitte of juist te blauwbekken van de kou.
 19. …dat er in de natuur prachtige bloemen, tjirpende vogeltjes, enthousiast fladderende vlinders en uitgebloeide paardenbloemen te vinden zijn.
 20. …dat je vragen kunt stellen, nieuwsgierig kunt zijn en altijd kunt blijven leren.
 21. …dat je elke dag de kans hebt om je eerdere keuzes te veranderen.
 22. …dat de tijd voorbijgaat en aan elke dag een einde komt, zodat je de volgende dag fris kunt beginnen.
 23. …dat je deze wereldbol deelt met heel veel dieren, die de wereld voorzien van heel veel extra schattigheid én die de wereld een stukje mooier maken.
 24. …dat je elke dag de kans hebt om minstens 15 minuten iets te doen waar jij blij van wordt.
 25. …dat je morgen een nieuwe dag voor de boeg hebt die je zomaar eens iets heel moois kan brengen.

Dus…waar ben jij dankbaar voor vandaag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 mei 2018 op 6:49 am - Beantwoord

  Een heel mooi en dankbaar artikel! Ik ben dankbaar voor mijn goede gezondheid en die van mijn dierbaren. En dat ik dingen kan doen die ik wil doen.

  • Romy 18 mei 2018 op 7:02 pm - Beantwoord

   Dat zijn zeker twee mooie dingen om dankbaar voor te zijn! We staan er niet altijd bij stil, maar het is eigenlijk heel waardevol om gezond te zijn en lieve mensen om je heen te hebben.

 2. Ilona Wielinga 18 mei 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Een erg mooi artikel. Ik zit zelf helaas momenteel in een donkere periode en ben t dan ook niet overal mee eens, maar zeker een mooi lijstje!

  • Romy 18 mei 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat onwijs naar om te horen dat je op dit moment zo’n lastige periode doormaakt! Ik hoop dat het zonnetje ook voor jou snel iets meer gaat schijnen ♥ Hoe rot het nu ook is, ik weet zeker dat er ook voor jou betere tijden zullen komen. Heel veel sterkte!

 3. Daenelia 18 mei 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Eigenlijk ben ik wel heel dankbaar voor mijn doorzettingsvermogen. Dat is niet vanzelfspreken, ik heb er hard voor moeten werken en ik worstel er nog steeds mee. Maar ik geef niet op en blijf zoeken naar oplossingen zodat ik een stapje verder kom met plannen. Grappig, want mij werd altijd verteld dat ik zo snel opgeef XD … maar misschien heb ik daar wel dat doorzettingsvermogen aan over gehouden…
  En wat kleine alledaagse dingen betreft: ik ben dankbaar dat chihuahua’s bestaan en dat er eentje in ons huis rondloopt. Er is niks mooiers dan onze chihuahua en de twee katten zien, weten dat wij met z’n vijfen thuis zijn. Sowieso: honden maken dat ik elke dag kan glimlachen.

  • Romy 18 mei 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Wat knap dat je zo hard hebt weten te werken aan je doorzettingsvermogen, waardoor je nu al een stuk meer in oplossingen denkt en gaat voor je plannen. Daar mag je zeker trots op zijn!
   Sms werken dat soort opmerkingen als “Wat geef jij snel op!” inderdaad als een lap op een rode stier. Ik heb dat zelf met mensen die zeggen “Dat kun jij nooit!”. Dan ga ik ook des te harder werken om het tegendeel te bewijzen 😉
   Dieren zijn trouwens ook wel echt iets moois om dankbaar voor te zijn. Ik word ook altijd weer blij als ik onze katten zie of wakker wordt met onze Paco op mijn voeteneinde 🙂

 4. Simone 18 mei 2018 op 10:35 am - Beantwoord

  Ik ben dankbaar voor het super lange weekend, die ik al sinds gistermiddag (!!) heb. Ik heb/had het ook echt even nodig. Ik zit even niet zo lekker in mijn vel door het werk. Veel dingen waarmee ik zit. Maar nu kan ik het even een plaatsje gaan geven.

  • Romy 18 mei 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je nu van een lekker lang weekend kunt genieten. Zeker na zo’n nare week is het fijn om er een lange tijd uit te zijn. Geniet er lekker van! En ik hoop dat je echt even tot rust komt nu je even niet zo lekker in je vel zit.

 5. marije 18 mei 2018 op 10:46 am - Beantwoord

  Heel mooi lijstje! Dankbaarheid is zo belangrijk.

 6. Loes 18 mei 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Ik ben ook heel dankbaar voor de seizoenen. Toen ik in Amerika woonde, was het met kerst gewoon 27 graden. Dat is toch wel een bizarre gewaarwording haha. Het is leuk om een keer mee te maken, maar ik vond het bijvoorbeeld heel jammer dat ik alle mooie herfstkleuren had gemist!

 7. Lieke van Veen 18 mei 2018 op 11:08 am - Beantwoord

  Ik ben er vandaag dankbaar voor dat ik een lieve vriend heb die mij altijd steunt in alles.

  • Romy 18 mei 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Haha, zo’n warme kerst lijkt me inderdaad ook wel heel apart! Dan ben ik toch wel blij dat we hier de seizoenen hebben. Juist doordat het niet altijd 30 graden is, kan ik het ook des te meer waarderen als het, zoals in deze maanden, weer langzaamaan warmer wordt 🙂

  • Romy 18 mei 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen! Dat is ook wel echt iets om dankbaar voor te zijn 🙂

 8. Claire 18 mei 2018 op 12:11 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje. Sommige dingen zijn voor ons zo vanzelfsprekend zoals water uit de kraan. Fijn om af en toe bij stil te staan 🙂

 9. Anna 18 mei 2018 op 1:40 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel, zeker iets om stil bij te staan! Ik ben ook heel erg dankbaar dat er dieren bestaan, ik denk weleens, de wereld zou zo saai zijn zonder (huis)dieren… En water uit de kraan is ook zo fijn, net als de Nederlandse supermarkten. In het buitenland besef je vaak pas hoe goed we het hier eigenlijk hebben!

  • Romy 18 mei 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Absoluut! De wereld zou zonder dieren een stuk saaier zijn. Ik zou me ook geen huis zonder katten of op z’n minst een konijn of cavia kunnen voorstellen bijvoorbeeld 😉 Die beestjes brengen zo veel gezelligheid!
   En inderdaad, vaak merk je in de buitenlandse supermarkten pas hoe fijn de supermarkten hier eigenlijk zijn, alleen al als het op vleesvervangers aankomt 🙂

 10. Justine 18 mei 2018 op 2:02 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje dit. Een goede reminder voor als je eens een baaldag hebt!
  Een van de dingen die ik echt mega waardeer tegenwoordig is inderdaad ons drinkwater. Jeetje, nooit gedacht da tik daar zo gelukkig van kon worden!

  • Romy 18 mei 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Soms weet je pas hoe fijn iets is als je het moet missen, zoals met het Nederlandse drinkwater 😉 Ik besef ook pas weer hoe blij ik ben met de smaak van ons water als ik in bijvoorbeeld Spanje of Portugal steeds naar de supermarkt moet om grote flessen water te kopen.

 11. Nikita 18 mei 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

  Mooi artikel! Ik ben elke dag dankbaar, maar gisteren voelde ik dat net iets meer. Ik had een slechte dag en alles frustreerde me waardoor ik bij alles wilde huilen. Ook als de computer bijvoorbeeld eens vastliep of de wifi niet meewerkte. Ja, we hebben allemaal die dagen. Normaal ben ik wel positief. Na de pauze van 10u zag mijn ene vriendin dat er duidelijk iets scheelde en ze stond er bijna op dat ik meteen naast haar kwam zitten om te vertellen waar ik mee zat. We hadden les, dus dat kon niet. Maar in de middagpauze hebben mijn twee vrienden geluisterd, me geknuffeld en ik heb bij hun uitgehuild. En ze waren zo lief! Mijn ene vriendin benadrukte dat als ik ergens mee zat dat ik haar altijd mocht bellen en ze er altijd voor me zou zijn, en mijn andere vriendin zei dat ook. Toen de bui was gedaald was deden ze er alles aan om me terug aan het lachen te maken. En ik had de slappe lach daardoor en mijn ene vriendin zei toen: ‘Ik hou er toch zo van om jou gelukkig te zien, echt waar’. Weet je, dat moment is goud waard. En waar ik ook dankbaar voor ben, is onze boiler. En het feit dat er water uit de kraan komt. Maar hij was van de week kapot en vanmiddag konden ze het al herstellen en nu hebben we terug warm water. Wat snel was. Ik ben voor zoveel dankbaar, en ik besef dat ons leven niet vanzelfsprekend is. Er is een liedje van Dicecream waarin gezongen wordt: ‘Moet je weten dat het leven niet voor eeuwig is, en elke dag dat je wakker wordt een zegen is’. Zo de waarheid! Ik ben nog steeds niet helemaal uit mijn dipje, maar ik ben wel lief voor mezelf. Nu die boiler hersteld is, ga ik mezelf vanavond maar eens laten genieten van een goed warm bad 🙂 En nee, ik sta niet terug op nul qua zelfvertrouwen of perfectionisme en die dingen. Iedereen heeft wel eens een dipje, en ik kom hier ook wel weer uit 🙂 Ik kan dit.

  Wat er trouwens gebeurt als ik in een schrijfbui ben haha. Weer een lange reactie maar volgens mij vind jij dat niet zo erg haha

  • Romy 19 mei 2018 op 9:18 am - Beantwoord

   Wat ontzettend lief wat je vriendin tegen je heeft gezegd! Dat soort uitspraken en momenten zijn inderdaad goud waard. Ik hoop dat je snel uit het dipje komt. Zo te horen ben je in ieder geval heel hard bezig om iets liever voor jezelf te zijn en dat scheelt al zo veel 🙂

 12. Daniëlle Springer 18 mei 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

  Het zijn eigenlijk zulke kleine dingen waar je niet altijd bij stilstaat, maar heel goed om dit eens door te lezen. Eigenlijk hebben we het hier in Nederland onwijs goed!

 13. Irene 18 mei 2018 op 8:32 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Ik werk nu als huishoudelijke hulp en de mensen waar ik werk zijn vaak blij met me, ze zeggen heel vaak dankjewel als ik weer geweest ben. Ik heb daar in het begin heel erg aan moeten wennen. Bij een gemiddelde baan krijg je niet iedere dag een dankjewel.

  • Romy 19 mei 2018 op 9:19 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat het werk als huishoudelijke hulp zulk dankbaar werk is! Ik kan me voorstellen dat dat even wennen is, maar dat het op termijn ook wel heel fijn is om een dankjewel te krijgen voor het werk dat je doet.

 14. Evelyne 18 mei 2018 op 8:45 pm - Beantwoord

  Ik ben mij dagelijks bewust voor dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik zeg bijna dagelijks dankjewel aan mijn collega’s, ouders en vrienden. Maar je beseft pas wat je hebt wanneer je het mist. Stel je voor, het water is afgesloten voor onbepaalde duur of er word gewerkt aan de elektriciteitspaal. Eigenlijk zijn wij heel erg verwend met heel wat luxe en dat beseffen we amper.

  • Romy 19 mei 2018 op 9:20 am - Beantwoord

   Absoluut! Vaak weet je pas hoe fijn het drinkbare water hier is als je het een keer moet missen. Grappig eigenlijk hoe dat vaak werkt!

 15. Saskia 21 mei 2018 op 9:02 am - Beantwoord

  Dankbaarheid is ZO belangrijk vind ik zelf. Dat maakt het leven een stuk mooier<3 Kijken naar de positieve dingen en de dankbaarheden die je wél hebt. tegenwoordig is het meer klagen dan dat je stil staat bij de mooie dingen. Mooie, uitgebreide lijst Romy! Leuk om te lezen. Waar ik dankbaar voor ben vandaag? Dat het een stuk beter gaat met Yara<3

  • Romy 21 mei 2018 op 9:50 am - Beantwoord

   Wat onwijs fijn om te lezen dat het een stuk beter gaat met Yara! Echt een opluchting! ♥ En ik ben het helemaal met je eens dat focussen op de dingen die fijn zijn en waarvoor je dankbaar kunt zijn zo belangrijk is, juist in een periode waarin het heel gewoon lijkt om vooral te klagen over wat niet fijn verloopt.

Recente blogs

10 tips voor je huizenjacht (+ mijn ervaringen)

28 mei 2020|Lifestyle|

Alweer zo'n twee jaar geleden vond ik het tijd voor mijn eigen plek onder de zon. Binnen een mum van tijd veranderde ik in een heuze Funda-stalker en begaf ik me voor het eerst in de wondere wereld van makelaars, huisbezichtigingen en koopcontracten. Mijn huizenjacht ging niet altijd van een leien dakje, maar heeft me uiteindelijk wel een superfijn huis opgeleverd. En heel wat wijze lessen en handige tips voor de huizenjacht (bij een eventuele volgende keer). Ik neem je graag mee in mijn huiskoopavontuur. En dat aan de hand van 10 tips voor je huizenjacht die mij hebben geholpen.

Bij Kinderdijk wandelen | Hét toeristische uitstapje in eigen land

16 september 2021|Op reis|

Al 28 jaar loop ik rond in dit kikkerlandje. Toch had ik nog nooit van mijn leven de molens bij Kinderdijk gezien. Wel op stockfoto's en Pinterest-plaatjes natuurlijk, maar niet in het echie. Aangezien ons vakantiehuisje er niet ver vandaan was, moest dit typische toerist-in-eigen-land-uitstapje er zonder twijfel van komen. We gingen op een semi-zonnige dag bij Kinderdijk wandelen en voelden ons net een echte toerist. Ik laat je graag meegenieten van ons dagje Kinderdijk.

51 leuke dingen om te doen met je vriend (binnen & buiten)

20 februari 2024|Lifestyle|

Zitten jij en je vriend verveeld op de bank met die ene lastige vraag "Wat zullen we eens doen vandaag?"? Of zoeken jullie gewoon eens een andere activiteit dan het zoveelste tripje naar de schoonfamilie of bioscoopbezoek #5029? Ik vind het zelf altijd leuk om meer bijzondere uitjes met Bart te bedenken, juist omdat we niet wekelijks hele dagen op stap gaan samen. Kun jij ook nog wat inspiratie gebruiken voor leuke dingen om te doen met je vriend? Dit zijn 49 originele ideeën. Zowel voor buiten in het zonnetje of in de sneeuw als gewoon voor binnenshuis.