unnamed file 5 13

25 niet eerder gedeelde feitjes over Vaker Vrolijk

 • 24 november 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Als feitenliefhebber en nieuwsgierig aagje ga ik graag op onderzoek uit naar leuke weetjes. Zo ook als het op mijn blog aankomt. Als blogger ben ik bijvoorbeeld reuze nieuwsgierig wie mijn blog zoal bezoekt en welke woorden mensen zoal intikken in de zoekbalk. In de hoop dat jij als bloglezer net zo nieuwsgierig bent aangelegd als ik, geef ik je vandaag heel wat kijkjes achter de schermen van Vaker Vrolijk. In dit artikel deel ik 25 feitjes die je (misschien) nog niet over mijn blog wist.

blij lijstje
Foto gemaakt door Iris Zaagman.

Wist je dat…

 1. …de naam ‘Vaker Vrolijk’ min of meer toevallig in me opkwam toen ik met letters aan het spelen was. Ik heb een zwak voor alliteratie (woorden die met dezelfde letter beginnen).
 2. …de tweede kanshebber voor een blognaam destijds ‘Liever positiever’ was. Ik ben nog altijd blij dat de naam Vaker Vrolijk toch als winnaar uit de bus kwam.
 3. …ik geen strakke blogplanning heb. Vaak besluit ik de dag van tevoren welk artikel ik de volgende dag plaats. Wel heb ik bijna altijd een paar artikelen klaarstaan om te plaatsen.
 4. mijn eerste bloglay-out wit met oranje en niet bepaald fancy was.
 5. …ik daarna twee jaar lang een leuke header had die Romy van Muchable voor mij maakte. Je kunt hem in dit artikel nog terugzien.
 6. …ik haast dagelijks wel op z’n minst een beetje tijd in mijn blog steek.
 7. …ik in mijn eerste maanden als blogger soms dappere pogingen deed tot beautybloggen (zie bijvoorbeeld dit artikel). Inmiddels laat ik dat liever over aan mensen die écht verstand hebben van lipsticks en crèmes.
 8. …ik tot een jaar geleden niets met Pinterest deed, terwijl inmiddels een groot deel van mijn bezoekers via mijn Pinterest-borden op Vaker Vrolijk belandt.
 9. ik qua social media vaak maar wat doe. Geen weldoordachte plannen of strategieën. Ik plaats gewoon op de dag zelf wat ik leuk vind.
 10. …ik geen kaas heb gegeten van Photoshop en al mijn foto’s bewerk met een gratis bewerkingsprogramma (Photoscape – dikke aanrader!).
 11. …ik in 2019 tot nu toe meer dan 200.000 unieke bezoekers op mijn blog mocht verwelkomen.
 12. …ik nooit had verwacht nog eens recepten op mijn blog te zullen delen, maar dat toch verrassend leuk vind om te doen.
 13. mijn meeste bezoekers tussen de 25 en 34 jaar oud zijn.
 14. …in het afgelopen jaar 20% van mijn bezoekers man was. Vind ik nog best veel voor een blog met een nogal vrouwelijke touch.
 15. …mijn meeste bezoekers uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht komen.
 16. …ik voor mijn flatlayfoto’s vaak spullen uit alle hoeken van het huis tevoorschijn haal. Mijn badkamerkastjes, de servieskast en mijn bureaulades worden allemaal geplunderd voor de ideale foto.
 17. …ik weleens bizarre samenwerkingsverzoeken krijg. Dat varieert van een verzoek om een persoonlijke blog te schrijven over gameverslaving (daar heb ik natuurlijk veel ervaring mee als niet-gamer!) tot de vraag of ik een artikel wil schrijven in ruil voor onderzetters. Nee, bedankt!
 18. …de helft van mijn blogartikelen in de bus is geschreven en de andere helft aan mijn eettafel. Niets geen hippe koffietentjes!
 19. …een van de meest gebruikte zoektermen op mijn blog ‘kringloopvondsten’ en ’tweedehands’ is. Leuk om te zien dat ik niet de enige kringloopkoopjesliefhebber ben.
 20. …mensen in de zoekbalk op mijn blog ook vaak de zoektermen ‘vriend’, ‘relatie’ en ‘date’ invullen, ook al voordat ik een relatie had. Nieuwsgierige aagjes!
 21. mijn best gelezen artikel een oudje is, namelijk dit artikel over dingen om te doen als je alleen bent.
 22. …ik mijn hoogste bezoekersaantallen had op maandag 5 augustus 2019. Dat kwam doordat mijn artikel over vegetarische recepten ergens was gedeeld.
 23. …ik het geen enkel probleem vind om op mijn blog vrij open te zijn over gevoelens of gebeurtenissen, terwijl ik het een stuk spannender zou vinden om bepaalde dingen in het echt aan een onbekende te vertellen.
 24. …het meest gave dat ik dankzij mijn blog heb meegemaakt een presentatie geven op de Roodharigendag was. Ook meteen een van de meest spannende dingen die ik ooit heb gedaan trouwens!
 25. ik zo’n 50 nog niet gepubliceerde (en vaak ook niet helemaal afgemaakte) concepten heb. Grappig genoeg heeft een van die tot nu toe ongepubliceerde artikelen de toepasselijke titel ‘7 artikelen die ik nooit heb gepubliceerd’.

Wat is een leuk feitje over jou (of over jouw blog)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 24 november 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Ik blijf dit soort dingen leuk vinden om te lezen! Je hebt echt veel bezoekers, joh. Ik heb de laatste tijd ook opeens veel meer bezoekers via Pinterest. Vroeger plaatste ik er wel eens wat op, maar nu besteed ik er meer aandacht aan. Leuk om te zien dat dat loont!

  • Romy 28 november 2019 op 9:49 pm - Beantwoord

   Wat goed dat Pinterest jou ook al heel wat nieuwe bezoekers heeft opgeleverd. Ik had er van tevoren een hard hoofd in, maar merk dat het toch best wel loont. En stiekem vind ik Pinterest ook gewoon heel leuk om mee bezig te zijn, ook los van mijn blog 😉

 2. Naomi 24 november 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik ben ook gek op feitjes. Ik ben nu trouwens ook heel nieuwsgierig naar dat artikel over blogs die niet geplaatst werden;). Pinterest gebruik ik alleen nog privé en niet voor m’n blog. Eerlijk gezegd ontdekte ik ook pas afgelopen jaar de charme van Pinterest (en sindsdien ben ik verslaafd!).

  • Romy 28 november 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk dat ik het artikel over mijn nooit eerder gedeelde artikelen binnenkort zal delen. Ik was het conceptartikel zelf ook een beetje uit het oog verloren 😉
   Leuk dat jij Pinterest ook helemaal hebt ontdekt! Ik gebruik het zelf trouwens ook vooral privé. Al is het maar voor de leuke interieurinspiratie, recepten en kattenplaatjes!

 3. Mirjam 24 november 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Superleuk om te lezen! En wauw, die bezoekersaantallen zijn echt veel. Maar je blogt natuurlijk iedere dag en hebt veel aansprekende titels én leuke content, dus eigenlijk verbaasd het me helemaal niets 😉 Leuk om te lezen en ik ben benieuwd naar het blog over 7 blogs die je nooit publiceerde 😉 Mijn blog gaat vooral over schrijven, maar ik merk dat als ik een persoonlijk artikel plaats, de statistieken vaak de lucht in schieten.

  • Romy 28 november 2019 op 9:54 pm - Beantwoord

   Wat een lieve woorden, zeg! Dank je wel!
   En ook leuk om dat feitje over jouw blog te lezen! Het blijft toch grappig dat persoonlijke artikelen (hoe openhartiger, hoe beter ;)) het vaak het beste doen.

 4. Darina 24 november 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Leuk artikel en zo meer te weten te komen over jouw blog. Je mag heel trots zijn op die bezoekersaantallen, daar kan ik alleen maar van dromen haha. Maar je schrijft ook hele leuke artikelen en ik lees je blog daarom ook graag.

  • Romy 28 november 2019 op 9:54 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! Ik lees jouw blog andersom ook met heel veel plezier 🙂

 5. Giovanna Jansen 24 november 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen allemaal! Het meest onverwachte feitje vond ik denk ik wel dat je verteld dat je vaak de dag ervoor pas weet wat je de volgende dag gaat plaatsen. Omdat je elke dag blogt, had ik verwacht dat je dat minstens een week van te voren al helemaal bedacht en ingepland zou hebben, leuk om te lezen dat dat niet hoeft om toch elke dag aanwezig te zijn.
  Ik heb voor mijn flatlay foto’s wel een mandje met een aantal ‘rekwisiten’ (papieren bloemen, vilten blaadjes, gummetjes embellisments etc.) waar ik altijd wel wat uit pak als ik ga fotograferen, maar sleep toch ook regelmatig van overal in huis dingen vandaan. 🙂

  • Romy 28 november 2019 op 9:56 pm - Beantwoord

   Soms vraag ik me stiekem wel af of het niet handiger zou zijn als ik toch meer met een blogplanning werk. Ik schrijf soms wel een paar dagen vooruit, maar merk dat er regelmatig toch een artikelidee tussendoor komt dat ik dan eerst wil uitwerken.
   Leuk om te horen dat jij ook graag van alles en nog wat erbij pakt om flatlayfoto’s te maken. Het is toch ook eigenlijk wel een leuke hobby op zich, naast het bloggen. Ik kan in ieder geval echt genieten van het samenstellen van dat soort foto’s 🙂

 6. Ilona Wielinga 24 november 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen! En ik ben nu wel benieuwd naar de blogs die de publicatie niet gehaald hebben 😉

 7. Lianne 24 november 2019 op 10:35 am - Beantwoord

  Mooie foto! En wat leuk dat je deze feitjes deelt. Wat grappig, sommigen wist ik niet! Ik dacht dat jij jouw blogs ruim van tevoren zou plannen. En fotograferen ben ik niet zo in thuis, dus op dat gebied doe ik ook echt maar wat. En wauw, 200.000 bezoekers! Als ik elke dag zou bloggen en er elke dag veel tijd in zou steken zou ik er misschien ook wel aan komen, maar ik vind het prima hoe het zo nu gaat. Het moet wel leuk en haalbaar voor jezelf blijven! Het scheelt ook dat jij alleen maar aan jouw blog schrijft. Ik schrijf daarnaast ook nog verhalen en dan moet je de tijd zien te verdelen. Mij is ook vaker Pinterest aangeraden, omdat je daar inderdaad ook bezoekers uit kan halen. Maar ik vind Instagram soms al veel werk en ik wil niet nóg een social media kanaal erbij te hoeven onderhouden. Ik vind het goed zo!

  • Romy 28 november 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Enne, dat je plezier beleeft aan je blog is véél belangrijker dan hoeveel bezoekers je trekt of hoe vaak je iets plaatst. Juist mooi dat je daarin je eigen pad volgt en je blog combineert met andere mooie schrijfprojecten 🙂

 8. Anouk 24 november 2019 op 10:59 am - Beantwoord

  Oh nu ben ik nieuwsgierig naar die eerste blog lay-out haha, maar ik denk dat alles jaren later echt niet meer kan. Mijn blog layout is een standaard wordpress layout en ook echt niet bijzonder.

  • Romy 28 november 2019 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, wat je zegt klopt wel! Ik weet nog dat ik mijn eerste bloglay-out toen hartstikke leuk vond, net als sommige foto’s die ik maakte. Maar inderdaad, je gaat naar bijna alles na een tijdje wel anders kijken.

 9. Josephine 24 november 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen Romy! Ik vond je eerste layout ook mooi hoor, al snap ik wel dat je huidige stijl veel professioneler is, er erg goed in elkaar zit!
  Fijn dat Pinterest voor jou zo goed werkt. Ik was er een tijdje veel mee bezig, maar ik merk dat de laatste tijd het klad erin is gekomen. Ik vind niet alle updates handig werken, eerlijk gezegd. Toch staat het op mijn to-do-lijst om weer op te pakken!

  • Romy 28 november 2019 op 10:01 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook weer met Pinterest aan de slag wilt gaan. Ik heb zeven jaar geleden Pinterest aangemaakt voor mijn scrapbookhobby en heb mijn account daarna ook jarenlang nauwelijks gebruikt, maar ik merk dat het eigenlijk wel een heel fijn platform is. Ik doe er ook graag woon- en kookinspiratie op.

 10. bychristiana 24 november 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

  Allereerst; wat een mooie foto van jou! Leuke feitjes, ik vind dit soort Behind the scenes artikeltjes altijd heel erg leuk. Ik schrijf zelf graag ook van dit soort lijstjes, zeker nu het jaar bijna afgelopen is. Terugblikken blijft leuk om te doen. Ik sta er inderdaad van te kijken dat 20% van jouw bezoekers man is, haha;-) En liever positiever vind ik trouwens erg leuk, maar Vaker vrolijk spreek je wel makkelijker uit;-) Verder ben ik erg benieuwd naar jouw niet geplaatste posts. Ik zit nu te denken dat ik volgens mij nog nooit een concept gehad heb wat uiteindelijk geen artikel geworden is. Foto’s, DAT is een heel ander verhaal. Ik heb de afgelopen jaren wel duizenden misbaksels in de virtuele prullenbak gegooid;-)

  • Romy 28 november 2019 op 10:02 pm - Beantwoord

   Haha, van ongebruikte foto’s heb ik er inderdaad ook heel wat. Ik heb laatst nog foto’s van mijn SD-kaart gehaald die ik een jaar geleden had gemaakt om nog eens te gebruiken. Inmiddels zijn ze al zo achterhaald dat dat geen zin meer heeft 😉

 11. Laurine 24 november 2019 op 12:16 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Die zoektermen die mensen op je blog zoeken, vind ik altijd hilarisch! Soms vraag ik me weleens af of die mensen eerst überhaupt een blik op mijn blog hebben geworpen voor ze iets gingen opzoeken. Hele mooie foto ook, trouwens!

  • Romy 28 november 2019 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, grappig hè die zoektermen?! Ik verbaas me er ook vaak over wat mensen zoal intypen. En dan heb ik de meest gênante zoektermen nog niet eens genoemd 😉

 12. Haydée 24 november 2019 op 12:59 pm - Beantwoord

  Leuk om lezen! Ik herinner me nog je blog met de oude header. En ja, dat van die ongepubliceerde concepten is zo herkenbaar! Ik heb ook een schatkamer aan ‘kladjes’ op mijn laptop staan, maar op een of andere manier geraken ze nooit gepubliceerd. 😀

  • Romy 28 november 2019 op 10:05 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met talloze ongeplaatste conceptartikelen. Ik had bijvoorbeeld nog een artikel klaarstaan over mijn presentatie op de Roodharigendag, die ik in augustus gaf. Beetje achterhaald inmiddels, maar toch kan ik het concept onmogelijk weggooien 😉

 13. Anna 24 november 2019 op 2:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuke feitjes! Ik lees je blog altijd met veel plezier, dus extra leuk om te lezen dat je ook zo geniet van het bloggen! 😀 Onze doelgroepen komen precies overeen haha, wat grappig! En wat fijn om te lezen dat Pinterest zo waardevol is voor je blog.

  • Romy 28 november 2019 op 10:05 pm - Beantwoord

   Superleuk om te lezen! Ik lees jouw blog andersom ook ontzettend graag 🙂 En grappig om te lezen dat we precies dezelfde doelgroep hebben!

 14. Marsha 24 november 2019 op 6:12 pm - Beantwoord

  Wat leuk om dit allemaal te lezen! Vaker Vrolijk klinkt inderdaad wel beter! 😉

 15. Jantine 24 november 2019 op 8:29 pm - Beantwoord

  Fijn inderdaad dat “Vaker Vrolijk” gewonnen heeft van “Liever Positiever” ?
  Ik weet niet meer hoe ik op je blog terecht kwam ooit, maar ik val buiten de mainstream van bezoekers. Maar ik lees het toch graag!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 28 november 2019 op 10:07 pm - Beantwoord

   Ontzettend leuk om te horen dat je mijn blog graag leest! Dank je wel voor je fijne reacties – die lees ik andersom ook met veel plezier!

 16. Saskia 25 november 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Haha leuk om te lezen. En over die bizarre samenwerkingsverzoeken kan ik mee praten… :’)

 17. Simone 25 november 2019 op 3:49 pm - Beantwoord

  Voor deze blog, blogde ik op simoneblogt punt nl. Ik had daar regelmatig toffe samenwerkingen, maar het werd daardoor een moeten en het plezier raakte ik kwijt. Toen ben ik deze blog begonnen met bijna helemaal een schone lei. Het beste wat ik kon doen!

  • Romy 28 november 2019 op 10:12 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je nieuwe blog je echt je blogplezier terug heeft gegeven! Ontzettend belangrijk natuurlijk dat je vooral blogt voor je eigen plezier en dat het niet als een ‘moetje’ voelt.

 18. Karin 25 november 2019 op 10:28 pm - Beantwoord

  Ik vind het nog steeds indrukwekkend dat je geen blogplanning hebt! En zoveel drafts! :O

 19. Evelyne 26 november 2019 op 6:11 pm - Beantwoord

  Ik ben wat achter met het blogs lezen *oeps* Maar dergelijke lijstjes vind ik leuk om te lezen.

 20. Suzanne 28 november 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Heel erg leuk om te lezen!

 21. Nikita 28 november 2019 op 10:46 pm - Beantwoord

  Het voelt best wel grappig om die feitjes te lezen, vooral die van de gemiddelde leeftijd. Ik val daar namelijk buiten met mijn 22 jaar. Ik vind het eigenlijk best wel verbazend om te lezen dat je geen vaste planning hebt. Ik heb een tijdje dagelijks geblogd en zelfs MET planning liep het al eens mis. Jij doet het dan nog wel zonder planning. Maar ik ben wel van het principe dat we allemaal onze eigen methodes hebben en die niet perse voor iedereen werkt.

  Ik heb vroeger een boekenblog, maar daardoor werd lezen een moetje. Nu dus niet meer. Ik ben daar in april 2017 mee gestopt, maar ik merkte wel dat ik het schrijven mistte. Ik ben en blijf iemand die graag schrijft. Dus toen werd Sensitive Soul geboren! Op Sensitive Soul blog ik nu al twee jaar eigenlijk, gek hoe snel het gaat. Maar met heel veel plezier en de stijl waarin ik blog is nog steeds in verandering en groei. Uiteindelijk zal mijn blog wel uitdraaien op hetgene wat ik wil. Het belangrijkste is dat ik gelukkig ben met wat ik deel en hoe ik blog. En dat ben ik, ik zou mijn blog niet meer kunnen missen

  • Romy 28 november 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

   Dat klopt zeker! Iedere blogger houdt er weer een andere manier van werken op na en dat is prima. Voor de een werkt een strakke planning geweldig, voor een ander is wat meer losheid misschien fijner. Zolang je maar doet wat voor jou goed voelt 🙂
   Heel mooi dat je qua bloggen je hart hebt gevolgd door een nieuwe blog te starten. Een blog moet toch vooral iets zijn waar je met plezier tijd aan besteed, geen moetje. En zo te horen voldoet jouw nieuwe blog daar voor jou helemaal aan. Geweldig hoeveel plezier zo’n eigen stukje op het wereldwijde web je kan brengen 🙂

Recente blogs

Druk op het werk? 10 tips voor meer rust als freelancer

8 september 2023|Carrière en ondernemen|

Terwijl je hard je best doet om die ene opdracht vóór 17.00 uur door te sturen naar je klant, gaat je telefoon. Oeps, deze móet je nemen! Ondertussen zie je vanuit je ooghoek een e-mail binnenkomen. Een mogelijke nieuwe klant! Je kunt je nieuwsgierigheid niet bedwingen en klikt met je aandacht nog maar half bij het telefoontje het bericht open. Tegelijkertijd komt er een factuur binnen die je moet betalen. En oh ja, een andere klant vraagt je via WhatsApp ook nog iets. Yup, dat is hoe het freelancersleven kán gaan. En hoe het er in mijn eerste freelancersjaar standaard aan toeging. Gelukkig zijn er genoeg manieren om als freelancer de druk op het werk te verlagen. Probeer deze 10 tips!