ontdekkingen

25 nogal willekeurige ontdekkingen die ik deed in 2019

 • 22 december 2019
 • 17 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
ontdekkingen in 2019

Uitgeleerd ben je als mens gelukkig nooit. Zeker dagelijks beleven we wel “Oh ja”-momenten en leren we belangrijke dingen bij. Over onszelf, over de wereld om ons heen of gewoon over hoe dat ene gekke knopje op de wasmachine werkt. Het leek mij leuk om een aantal ontdekkingen van het afgelopen jaar te delen. Verwacht geen grootse levenslessen (die volgen nog in een ander artikel), maar gewoon 25 totaal willekeurige ontdekkingen die 2019 mij heeft opgeleverd.

 1. Je kunt maar beter niet in Instagram-advertenties trappen. Het kalmerende mandje “dat echt iedere kat lekker vindt liggen” viel toch echt meer in de smaak bij mij dan bij mijn katachtige huisgenoot.
 2. Bestellen bij AliExpress is ook zeker geen goed idee. Daar wist Arjen Lubach me wel van te overtuigen.
 3. Mannen kunnen roze in je interieur helemaal oké vinden. Tot nu toe vindt de vriend des huizes mijn roze stoel en slaapkamermuur hartstikke prima.
 4. Er bestaan katten die het leuk vinden om voor het douchegordijn heel geduldig minutenlang te wachten totdat je de douche uitstapt. Ik noem geen namen.
 5. Het boek “Ik ben oké en jij bent een sukkel” (over omdenken in relaties) moet je dus echt niet per ongeluk bovenin je koffer stoppen als de Nederlandse douane tassencontrole doet. True story.
 6. Als ondernemer hoef je helemaal niet eenzaam te zijn. Sterker nog, ondernemen heeft mij juist heel veel mooie contacten opgeleverd.
 7. Radiatoren schilderen kun je leren. Ik ben de schilder die mij de tips en tricks leerde vast de rest van mijn leven bij elke schilderbeurt dankbaar.
 8. Een website opzetten (zie dit artikel!) is zo eenvoudig nog niet. Maar zelfs dat kun je leren!
 9. In je eentje een hele bloemkool kopen is niet zo’n goed idee. Hetzelfde geldt voor mega-zakken verse spinazie, waar je na drie dagen spinazie eten echt niet meer zo enthousiast over bent als toen je die zak in een zin-in-spinazie-bui scoorde in de supermarkt.
 10. Niet iedere mee-eter is even gecharmeerd van mijn voorliefde voor pittig eten. Note to self: iets minder enthousiast met chili- en kerriepoeder omgaan om mijn gasten niet met stoom uit de oren weg te jagen van tafel.
 11. Planten levend houden is zo lastig nog niet. Mijn planten niet een overdosis aan water toedienen bleek de truc.
 12. Groningen is echt een leuke stad, ook al ligt het zo’n beetje aan de andere kant van de wereld voor mij.
 13. De NOS-app is verrekte handig als je alleen woont en normaal pas ’s avonds laat het journaal kijkt. Ahum, daar ging dus een ietwat beschamend onder-welke-steen-heb-jij-geleefd-moment aan vooraf.
 14. Alles is maar relatief. Zelfs als iemand je de grond in boort over een bepaalde eigenschap, kan een ander je zomaar over diezelfde eigenschap een spontaan compliment geven.
 15. Sowieso kunnen mensen je totaal verrassen. Ja, ook als je nietsvermoedend voor je uit staart in de rij voor de supermarktkassa.
 16. Er is leven na het plaatsen van een beugel in je mond. Ook al voelt het de eerste dagen met beugel alsof eten nooit meer hetzelfde zal zijn, het komt goed!
 17. Haal altijd de prijsstickers van je schoenen. Ahum! Met je prijsstickers onder je schoenen op tv komen was een harde les.
 18. De gave om uit te slapen tot ergens na 9 uur ben ik toch echt in mijn tienerjaren ergens kwijtgeraakt.
 19. De gave om op te blijven tot twee uur overigens ook.
 20. Ik vind presenteren oprecht heel erg leuk om te doen, ook al ben ik niet per se een natuurtalent.
 21. Een bus eerder van huis nemen geeft nogal wat extra rust.
 22. Lombok is niet alleen een Indonesisch eiland, maar ook een wijk in Utrecht (die ik tot 2018 dus niet kende).
 23. Soms moet je van dingen een punt maken, omdat je weet dat ze voor jou een punt zijn.
 24. De kleur oranje staat me helemaal niet zo slecht als ik altijd dacht.
 25. Je kunt altijd ongemerkt meer mijlpalen in een jaar proppen dan je denkt, waardoor je je aan het eind van het jaar bijna afvraagt of er niet twee in plaats van één jaar voorbij is.

Wat was een willekeurige ontdekking die jij dit jaar deed?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 december 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Die van de wasmachine en de leuke knopjed. Hm, ja, lekkere ontdekkingen zijn dat;). Mijn ontdekking van het jaar, op ‘simpel’ vlak, was toch wel Pinterest. Wat een heerlijk iets is dat!

 2. Anouk 22 december 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst met ontdekkingen. Ik neem altijd graag een trein eerder dan de trein waarmee ik precies op tijd de collegezaal binnen dat geeft inderdaad zoveel rust. Mijn meest willekeurige ontdekking is dat het volkoren brood van de albert heijn even lekker en de helft van de prijs is als het brood dat ik altijd kocht bij de Poiesz haha 🙂

  • Romy 1 januari 2020 op 9:21 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een handige ontdekking om geld mee te besparen! Ik ontdekte dit jaar iets soortgelijks: dat het sesambrood van Lidl nog lekkerder is dan dat van Jumbo en ook nog eens veel voordeliger is. Altijd fijn om te besparen zonder te hoeven inleveren op de smaak 😉

 3. Johanne 22 december 2019 op 11:55 am - Beantwoord

  Ho ho, Groningen is heus niet zooooo ver :p. Sinds ik in het midden van het land woon, vind ik het zo grappig om van mensen te horen dat ze het zo dapper vinden dat ik twee keer per week (tegenwoordig minder) naar Groningen rijd. Maar goed, ik ben het denk andersom altijd gewend geweest om vanuit Groningen ergens naartoe te moeten reizen. Zo schattig dat Pippa je opwacht na het douchen! Fabrizio ging altijd op het toilet zitten om te wachten tot ik klaar was. Buttons vind het kabaal van de douche niet zo leuk, dus die peert ‘m al snel weer als ze ziet wat er te gebeuren staat.

  • Romy 1 januari 2020 op 9:26 pm - Beantwoord

   Haha, daar zit wat in. Groningen is niet het einde van de wereld. Middelburg is nog altijd meer dan een uur verder vanuit mijn woonplaats 😛
   Wat schattig hoe Fabrizio reageerde als je onder de douche stond. Ik vind het nog steeds té lief hoe katten je het gevoel kunnen geven dat het geweldig is dat je er bent, zelfs als je niets speciaals doet 🙂

 4. Irene 22 december 2019 op 7:53 pm - Beantwoord

  Ik ben ook zo iemand die altijd een bus of trein vroeger neemt, behalve als ik naar m’n werk ga nu want dan ben ik echt idioot vroeg en nog langer van huis (en het is ook geen ramp als ik later ben). Wel cute dat Pipa je opwacht aan de douche, hihi. Je bent nooit alleen hé met zo’n dier in je huis 😀

  • Romy 1 januari 2020 op 9:27 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Dieren brengen gewoon altijd gezelligheid in huis, zelfs tijdens het douchen vanaf een afstandje dus 😉

 5. bychristiana 23 december 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Nummer 4! In onze woonkamer hebben wij een deur met daarachter een trap naar boven. Sketch kan daar ook heel geduldig liggen wachten op mij totdat ik weer naar beneden kom. En de ‘willekeurige’ ontdekking die ik dit jaar deed? Tja, die heeft toch ook met Sketch te maken; ik wist niet dat mijn hart ZO groot was. Ik ben een enorme trotse hondenmama haha;-) En met haar heb ik ook opeens heel erg veel geduld met alles. Wist ik dus ook niet, dat ik dat blijkbaar kon hebben!

  • Romy 1 januari 2020 op 9:35 pm - Beantwoord

   Hoe schattig is die actie van Sketch! De foto die je laatst op Instagram deelde van haar pootjes die onder de deur door kwamen, was ook echt té lief.
   Wat een mooie lessen trouwens. En heel herkenbaar wel als baasje van Pippa. Eergisteren ging ik voor een tijdschrift op de foto met Pippa. Toen de fotografe zei dat ze nog nooit zo’n meewerkende kat had gefotografeerd, voelde ik me even een heel trotse en verliefde kattenmoeder.

 6. Anna 23 december 2019 op 12:41 pm - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk artikel! Ik moest echt hard lachen om dat boek in je koffer haha, ik zie het al helemaal voor me :p. Maarre, Groningen is niet zo ver hoor ;-). Maar ik denk dat dit voor de meeste mensen wel zo voelt omdat het niet echt een handige, centrale plek is (behalve om regelmatig naar Duitsland en de Waddeneilanden te gaan dan, ook leuk!) 😀

  • Romy 1 januari 2020 op 9:42 pm - Beantwoord

   Haha, die actie met het boek van Omdenken was ook echt weer iets voor mij. Ik denk wel mijn grootste door-de-grond-zakken-moment in mijn leven tot nu toe 😛
   Je hebt stiekem wel gelijk dat Groningen niet zo ver is als ik soms denk. Met de trein is het eigenlijk best goed te bereiken. En het handige is dat ik gewoon vanaf Schiphol kan blijven zitten 🙂

 7. Meaghan 23 december 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Groningen is inderdaad een leuke stad. Een van mijn beste vriendinnen woont daar, maar voor mij is dat nou ook niet bepaald om de hoek. Hihi en ook mijn vriend kan roze in het interieur wel waarderen, als het maar geen suikerspin huis wordt. En wat leuk dat je de smaak van het presenteren helemaal te pakken hebt! Ik krijg er ook zo veel energie van. Presenteren vind ik altijd een van de leukste dingen om te doen!

  • Romy 1 januari 2020 op 9:44 pm - Beantwoord

   Echt heel tof dat jij zo graag presenteert en er veel energie uit haalt! Ik moet nog steeds vaak wel een drempeltje over, maar ik merk dat ik er veel voldoening uit haal als ik het dan tóch doe.
   Ideaal trouwens dat ook jouw vriend niet vies is van wat roze. Groot gelijk heeft hij, want eigenlijk is een beetje roze juist heel mooi 🙂

 8. Maaike 23 december 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Ik heb ook wel wat ontdekkingen gedaan dit jaar. Zoals voorzichtiger zijn met het kopen van kleding. Zeker omdat goedkopere kleding gemaakt is in arme landen onder zware, slechte omstandigheden.

  • Romy 1 januari 2020 op 9:44 pm - Beantwoord

   Wat een waardevolle ontdekking! En je hebt (helaas) helemaal gelijk: helaas wordt nog steeds niet alle kleding onder goede omstandigheden gemaakt.

 9. Nikita 1 januari 2020 op 6:55 pm - Beantwoord

  Wat ik heb ontdekt de afgelopen tijd is dat ik heel veel muziek luister. Nu, dat wist ik al. Maar Spotify maakt aan het einde van het jaar altijd een overzichtje op met statistieken (het aantal minuten dat je muziek luistert onder andere.) en artiesten en ontdekkingen. De cijfers waren nog net iets meer dan dat ik in gedachten had. Op zich geen ramp hoor, een leuke ontdekking haha! Ik neem tegenwoordig ook liever een bus en trein te vroeg dan te laat. Vooral omdat ik in 2019 al zoveel stress heb gehad en dan probeer ik dat op simpele dingen te vermijden. En daarnaast is het altijd een feestje als ik te vroeg ben in het station, want de trein is er meestal al en je kan al instappen. Tegen tien minuten langer lezen zeg ik zeker geen nee. Er is sinds kort ook een Albert Heijn in onze buurt geopend die we al verkend hebben, en ik heb daar heel veel lekkere dingen ontdekt! Ik weet trouwens niet of jij jouw kwark bij de Albert Heijn haalt, maar ik zag gisteren de potten van 1 kilo staan en ik moest onmiddellijk aan jou denken haha.

  • Romy 2 januari 2020 op 11:07 am - Beantwoord

   Heerlijk toch om wat langer van je boek te kunnen genieten in de trein! Ik vind reizen met het OV daarom ook nooit een straf.
   Wat grappig trouwens dat je bij de kilobakken kwark meteen aan mij dacht. Ik koop de mijne altijd bij Jumbo, maar mijn vriend moet ook regelmatig lachen als ik weer twee van die énorme potten in mijn koelkast heb staan 😉

Recente blogs

Outfit | Zwierig rokje en roze blouse

21 augustus 2019|Outfits|

Eens in de zoveel tijd laat ik mijn jurkjes voor wat ze zijn en trek ik een rokje uit de kast. Vooral zwierige rokjes hebben mijn hart een beetje gestolen. Van die rokjes die alle kanten op gaan als je een pirouette zou draaien. Dat haalt nog altijd het kleine meisje dat ergens in mij zit naar boven. Ook in de outfit die ik vandaag laat zien, staat een zwierig rokje centraal. Kijk je mee?

Nieuwe camera | Dolblij met mijn Canon EOS 750D!

21 augustus 2018|Lifestyle|

"Elk nadeel heb z'n voordeel." Dat Johan Cruijff met die uitspraak zeker een punt had, heb ik op vakantie wel ervaren. Toen mijn vorige camera het besloot te begeven in het fotogenieke Verona (gelukkig op de laatste vakantiedag!), stond ik niet bepaald te stuiteren van enthousiasme. Máár...dat was wel de perfecte reden om mijn oude, vertrouwde Canon EOS 1100D na zeven jaar veelvuldig gebruik te vervangen. Op advies van een medewerker verliet ik de camerawinkel dan ook met een gloednieuw model: de Canon EOS 750D. Ik laat je met plezier een paar foto's zien die ik met mijn nieuwe camera heb gemaakt.

15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed (+ winactie)

1 oktober 2020|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Nieuwe dingen voor het eerst doen, heeft iets magisch. Er gaat niets boven nieuwe dingen leren, nieuwe plekken ontdekken en eens in de zoveel tijd iets doen waar je nog totaal geen kaas van gegeten hebt. Soms lukt het in één keer. Een andere keer blijkt er iets meer oefening nodig. Maar succesvol of niet, nieuwe dingen proberen betekent nieuwe dingen leren. En laat ik - en met mij vast vele anderen - daar nu net gék op zijn. Daarom deel ik 15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed. En ik heb ook een leuke (en leerzame) winactie voor je.