Bucket lists. Ik ben er gek op. Het liefst stel ik lijstjes op met haalbare doelen voor de korte termijn, zodat ik er snel mee aan de slag kan gaan. Dat deed ik met mijn 25 doelen voor mijn 25e verjaardag, omdat ik dat een grote mijlpaal vond. Maar 26 worden volgend jaar mei is natuurlijk minstens zo’n goede reden om een nieuw lijstje met doelen op te stellen. Dit jaar dus 26 doelen! En die variëren van rodelen in Duitsland tot het Anne Frank Huis bezoeken, maar ook het lezen van een stapel boeken mocht niet ontbreken. Dit zijn 26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word.

26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word

 1. Afreizen naar Toscane, Oostenrijk of een mooi eiland (Santorini!) en eindelijk weer eens van een week of langer vakantie genieten.
 2. Een koopappartement vinden dat helemaal naar mijn zin is en daar intrekken met een eigen kat (geen enorme druk overigens, maar dit moet vast in de komende 350+ dagen wel lukken!).
 3. Op Netflix de series 13 Reasons Why en New Girl kijken. En nog meer series, maar laat ik hiermee beginnen!
 4. Een keer rodelen door de Duitse bergen en daar maar meteen een dag shoppen aan vastplakken met een vriendin.
 5. Minstens 5 zelfhulpboeken van mijn ellenlange to read list lezen. Te beginnen met Fuck the quarterlife crisis!
 6. Een behandeling bij de schoonheidsspecialiste boeken en daar ultiem ontspannen, wat ik vaak zo lastig vind.
 7. Me verdiepen in beleggen en daar een voorzichtige eerste poging toe doen.
 8. De Japanse tuin in Den Haag bezoeken om in eigen land toch een beetje van Japan te proeven.
 9. Een ballonvaart maken in mijn eigen omgeving, die opeens in een prachtig miniatuurlandschap verandert.
 10. Naar het strand in Scheveningen gaan en daar bij zonsondergang foto’s maken van de bekende pier (ahum, ik heb niets met clichés, hoor!).
 11. Een cursus mindfulness volgen of iets anders wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.
 12. Een abonnement op PhotoShop of Adobe Light Room aanschaffen en me er zo in verdiepen dat ik mijn foto’s mooier kan bewerken.
 13. Minstens 15 films kijken in een jaar tijd. Moet toch lukken!
 14. Een stedentrip maken naar een buitenlandse stad. Rome, Parijs of misschien een charmante Belgische stad!
 15. Een keer een dag met een van mijn broertjes of met allebei op stap met de trein.
 16. Me eindelijk aanmelden voor een stijldanscursus om – ook als houten hark met een ritmegevoel van niks – de eerste stappen op de dansvloer te zetten.
 17. Een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis, een langgekoesterde wens die ik al vanaf groep 8 heb.
 18. Nu toch echt eens voor het eerst in mijn leven (shame on me!) Friesland bezoeken.
 19. De nieuwe vegetarische kip-kerriesalade van De Vegetarische Slager eens uitproberen op brood.
 20. Een keer een bloggermeet-up bijwonen of die desnoods zelf organiseren om zo een keer een hele groep leuke bloggende meiden te ontmoeten.
 21. Die enorme LinkedIn-handleiding die ik laatst ontving doorploegen en daar eens werk van maken.
 22. Afreizen naar Kasteel ter Haar bij Haarzuilens en daar foto’s maken in de sprookjesachtig mooie kasteeltuinen.
 23. Een van de roze koffietentjes bezoeken die Amsterdam rijk is. Al is het alleen al voor de geweldige foto’s!
 24. Foto’s (laten) maken met mijn opa en oma samen, zodat ik voor altijd dierbare portretten van ons samen heb.
 25. Een keer in het buitenland autorijden, ook al is het maar 5 kilometer over de grens.
 26. Echt van start gaan als freelance tekstschrijver naast mijn werk. Oftewel 1) hard werken aan een mooie site en die live zetten, en 2) volop op zoek gaan naar opdrachtgevers! Op naar een mooi jaar! ♥

Naast al deze plannen wil ik mezelf vooral ook laten leiden door wat op dat moment goed voelt. Wie weet eindig ik wel onverwacht op Curaçao, in een hutje op de hei of bij een yogaretraite. Zeg nooit nooit! Ik laat me graag verrassen door wat het leven voor mij in petto heeft.

Heb jij een mooi plan dat je heel graag dit jaar wilt realiseren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 6 juni 2018 op 6:06 am - Beantwoord

  Mooi lijstje met een paar hele haalbare punten.

  Ik word dit jaar 40 en grootste wens was de lipoedeem in mijn benen aanpakken voor mijn verjaardag. Die droom gaat uitkomen.

  • Romy 6 juni 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi dat je die prachtige droom voor je 40e verjaardag kunt laten uitkomen. Ik kan me voorstellen dat de operatie een enorme positieve stap is die je hopelijk heel veel goeds zal brengen.

 2. Darina 6 juni 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Ik wilde voor mijn 40e (bijna! :)) een helikoptervlucht maken en die droom is uitgekomen.

  • Romy 6 juni 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend gaaf dat je een helikoptervlucht hebt gemaakt! Dat is ook echt zo’n typisch bucketlistdingetje volgens mij 🙂

 3. Els 6 juni 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar een koopappartement aan het kijken bent :-). Verder erg mooie dingen :-).

 4. Daenelia 6 juni 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Als je naar het Anne Frank huis wil, ga dan in de ochtend en het liefst op maandagochtend. Dan is het het minst druk. Geloof ik. Je bent er zo doorheen (het is echt niet groot) en het is echt zonde van je tijd om uren in de rij te staan met alle toeristen (bloody tourists).
  Bucket lists zijn niks voor mij. Ik heb wel een Day Zero Project lopen, maar ik denk er nooit aan. Echte ‘plannen’ met een deadline heb ik dus ook niet. Natuurlijk werk ik wel naar dingen toe, zoals nu met mijn opleiding. En ik plan wel dingen in die ik daarvoor moet doen, maar dat is praktisch en niet romantisch dromend. Ik ben ook gewoon erg praktisch 🙂

  • Margaux 6 juni 2018 op 9:39 am - Beantwoord

   Toen ik er heen ging had ik op voorhand tickets gekocht! Je kiest zelf het uur (voor zover er nog plaats is natuurlijk, soms is het snel volgeboekt) en dan hoef je maar eventjes te wachten 🙂 Dit was wel al 2 jaar geleden dus ben niet 100% zeker dat dit systeem nog hetzelfde is, maar ik denk het wel!

   • Daenelia 6 juni 2018 op 9:46 am - Beantwoord

    Ohhh, in dat geval: ga snel, Romy! Geen excuus meer!
    (Bedankt voor de tip, Margaux! Gelukkig doen steeds meer musea aan op voorhand tickets bestellen: dat deden we zelfs voor de musea in Florence. En daar waren de wachtrijen nog langer!)

   • Romy 6 juni 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

    Goede tip! Ik heb inderdaad ook weleens gehoord dat je voor het Anne Frank Huis van tevoren kaartjes online kunt bestellen. Dat scheelt al snel een flinke wachtrij. Volgens mij geldt dat nog steeds. Dus mocht ik binnenkort naar het Anne Frank Huis gaan, dan ben ik zeker van plan om eerst de website even te checken 🙂

 5. Maaike 6 juni 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Jeetje wat een lijst. Ik zou haast zeggen is het niet wat ambitieus? Maar volgens mij ben jij dat wel dus past het ook weer goed bij je! Dus ik bedoel het positief ?. Ik heb de mazzel dat ik drie keer een ballonvlucht heb mogen mee maken. Adembenemend is dat! Mijn tip is, verdiep je er wel een beetje in. Want het is niet zo dat je denkt dat je zaterdag dat wilt gaan doen, het ook daadwerkelijk kan. Vaak is er een wachtlijst en het is erg weersafhankelijk. Zo’n bloggermeet-up is ook leuk hè. Ik zie momenteel heel veel verslagen en foto’s voorbij komen van ‘Blogger by nature’. Dat ziet me er toch gezellig en leerzaam uit!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Ik heb inderdaad gehoord dat je voor het Anne Frank Huis het beste kunt reserveren, omdat er altijd een enorme rij met toeristen staat. Als ik daar eens naartoe ga, wil ik dus zeker van tevoren online alvast kaartjes kopen 😉
   Zo’n lijstje zonder strakke deadline met meer praktische plannen is ook gewoon prima, toch?! Als dat voor jou beter werkt, hoeft het allemaal niet zo romantisch en dromerig te zijn 😉

  • Romy 6 juni 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Haha, het is best een volle en ambitieuze lijst inderdaad 😉 Ik houd er zelf wel van om de lat hoog te leggen, maar ben gelukkig ook nuchter genoeg om het helemaal prima te vinden als er over een jaar nog wat punten onafgevinkt op mijn lijstje blijven staan 😉 Ik zie wel hoe ver ik kom.
   Wat ontzettend gaaf trouwens dat je al meerdere keren een ballonvlucht hebt gemaakt. Zeker een goede tip om je van tevoren een beetje in te lezen in hoe dat gaat. Het is ook een vrij dure belevenis, dus alleen al daarom zou ik me er van tevoren wel goed in verdiepen 🙂

 6. Liset - Beautydagboek 6 juni 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Ik zou ook nog wel eens Photoshop of Lightroom willen aanschaffen, lijkt me super fijn om daar handigheid in te krijgen!

 7. Josephine 6 juni 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Een mooie lijst, wat een plannen zeg! Naar Haarzuilen wil ik ook nog eens gaan. Ik ben er wel een paar keer geweest met de Elf Fantasy Fair (Elfia), maar zonder die entourage wil ik het ook nog een keer zien.

  Zelf maak ik niet zozeer doelen voor een jaar, maar soms wel per seizoen. Bijvoorbeeld in de zomer écht meer naar buiten gaan, wnat binnen boeken lezen kan altijd nog als het regent. Verder heb ik nog wel een lijstje musea die ik zou willen bezoeken.

 8. Jenn 6 juni 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Mooi lijstje, en lijkt me zeker haalbaar! Stijldansen is superleuk (zegt deze niet-elegante stijve hark ;))

 9. Marloes 6 juni 2018 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst heb je. En 15 films in een jaar? Kijk je normaal zo weinig films? :p Wat grappig, haha. Ik ben wel benieuwd om over een jaar te lezen of je alles hebt kunnen afstrepen 🙂 Zelf stel ik eigenlijk nooit zulke lijstjes op, maar wat ik wel graag meer wil doen dit jaar is wat vaker ’s avonds vegan koken thuis . En ik had voor kerst een prachtig bak-boek gekregen waar ik nog maar vrij weinig uit gemaakt heb. Daar wil ik ook verandering in brengen!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

   Grappig om te horen, want ik heb namelijk precies hetzelfde met Haarzuilens. ik ben er al eens geweest bij de Elf Fantasy Fair, maar wil ook graag eens in alle rust door de kasteeltuinen wandelen. Dat zal vast weer heel anders en op een andere manier magisch zijn dan met Elfia 🙂
   Seizoensdoelen zijn ook wel slim trouwens! Zelf stel ik ook vaak wel per seizoen een lijstje met plannen op. Zo wil ik in de lente vaak wel minstens 1x naar de Keukenhof. Zo’n lijstje helpt me dan om dat plan niet te vergeten en daadwerkelijk waar te maken 🙂

  • Romy 6 juni 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Haha, het aantal films dat ik per jaar kijk, is inderdaad schrikbarend laag 😛 Ik denk dat de teller in 2017 op maximaal 5 films stond, omdat ik series vaak leuker vind dan films. Maar ik moet zeggen dat ik al goed op weg ben en ik heb zo’n vermoeden dat ik dankzij Netflix misschien nog wel een eind boven de 15 uitkom 😉
   Wat leuk trouwens dat je meer vegan wilt gaan koken! Ik ben heel benieuwd naar alle gerechten die je gaat maken. En zo’n bakboek is zeker een goede stok achter de deur om de komende tijd ook meer aan het bakken te slaan 🙂

 10. Haydée 6 juni 2018 op 10:53 am - Beantwoord

  Heerlijke lijst! Dat koopappartement is zo spannend! Ik zou zeggen: niks forceren en je ogen goed open houden. 🙂 En ja, ik vind het soms ook moeilijk om een behandeling bij de schoonheidsspecialist te boeken. Maar als je het dan doet voelt het echt alsof je je leven helemaal op orde hebt, en je jezelf bij je prioriteiten plaatst, haha!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik wil er geen enorme druk achter zetten om een huis te vinden en juist daardoor vind ik die huizenzoektocht zo leuk 🙂 Ooit vind ik vast wel een mooi plekje!
   Ik denk ook dat een behandeling bij de schoonheidsspecialiste me heel erg goed zal doen. Toch een perfect stukje me-time, lijkt me! Ik kijk daar nu al naar uit 🙂

 11. Shirley 6 juni 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Rodelen in de Duitse bergen lijkt me zo cool. In gedachten heb ik al een reis uitgestippeld. Maar dat heb ik voor zoveel bestemmingen gedaan die ik voorlopig niet ga bezoeken. Mocht je een bloggermeet-up gaan organiseren dan ben ik alvast geïnteresseerd, lijkt me heel leuk. Ik ben benieuwd hoe je volgend jaar terugblikt op deze lijst. Misschien alles afgevinkt, misschien toch heel ergens anders 🙂

 12. Lianne 6 juni 2018 op 1:23 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke dingen wil je gaan doen aankomend levensjaar! Ik wil ook nog heel graag naar het Anne Frankhuis, een weekendje naar een Europese stad en een luchtballonvaart maken 🙂 Wat een leuk idee om een bloggersmeeting te organiseren! Dan kom ik sowieso 🙂 Misschien zijn er nog een hoop dingen uit je lijstje die we samen kunnen gaan doen!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Ja, gaaf hè?! Ik heb weleens in Oostenrijk gerodeld als kind en om een of andere reden spookt die herinnering nu steeds door mijn hoofd en moet en zal ik weer eens gaan rodelen, haha.
   Superleuk dat een bloggermeet-up jou ook wel wat lijkt. Het kwam een beetje spontaan in me op, maar lijkt me eigenlijk wel heel tof om een keer een aantal bloggers te ontmoeten. Wie weet! 🙂

  • Romy 6 juni 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook enthousiast bent over een aantal van mijn plannen! Het Anne Frank Huis kunnen we sowieso wel op korte termijn een keer samen doen 🙂 Lijkt me hartstikke leuk en gezellig! Snel maar eens een datum prikken. Zo leuk dat we regelmatig elkaar helpen om onze bucket lists waar te maken ♥

 13. Nienke 6 juni 2018 op 1:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje zeg! Ik kan me dit artikel van 25 dingen doen voordat ik 25 word nog goed herinneren! Oh, en New Girl is echt een geweldige serie, zeker snel gaan kijken dus!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

   Ik ben ook onwijs benieuwd naar New Girl! Volgens mij is het een heerlijke feelgood-meidenserie 🙂

 14. Geke 6 juni 2018 op 2:16 pm - Beantwoord

  Aan je lijstje te zien ga jij een leuk en boeiend jaar beleven 🙂 Heerlijke dingen staan erop. Hopelijk lukt het je om er zoveel mogelijk te beleven en ervan te genieten.
  O ja, een tip in verband met een misschien Belgische stad. Ik zou je Gent wel durven aanraden (tenzij je er al geweest bent). Brugge is ook leuk (romantisch vooral- hoewel dat het laatste van mijn interesse was vroeger als de trein weer eens vertraging had en ik daardoor de rechtstreekse bus naar mijn werk miste en dus de hele stad door moest 😉 ) maar minder ‘bruisend’.

  Ik heb niet echt grote plannen, moet eigenlijk vooral meer in het ‘nu’ proberen te zijn in plaats van steeds te denken aan wat nog moet, wat ik nog wil 🙂
  De tuin is wel mijn project dit jaar, elke dag iets erin / eraan / ervoor doen om zo met kleine stapjes dichter bij dat paradijsje te komen.
  Voor de rest proberen genieten van de kleine dingetjes… en tijd maken voor de dingen die ik leuk vind ipv altijd werk en huishouden voorop te stellen.

  • Romy 6 juni 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

   Een jaar met veel mooie dingen zal het vast en zeker worden 🙂
   Ik ben toevallig de afgelopen twee jaar een keer naar Gent en een keer naar Brugge geweest. Beide steden vond ik geweldige steden om een weekend naartoe te gaan 🙂 Wie weet wel een leuk idee om nog eens terug te gaan, bijvoorbeeld voor een dagje. Met de auto is het ook niet eens zo ver reizen vanaf Nederland.
   Wat een mooi doel trouwens dat je juist meer in het nu wilt leven en ook meer wilt genieten! Dat is eigenlijk nog veel mooier dan concrete plannen hebben. Maar een mooie tuin is natuurlijk ook wel een gaaf project om aan te werken, waar je hierna hopelijk nog heel lang van kunt genieten.

 15. Sarah 6 juni 2018 op 3:18 pm - Beantwoord

  Oh, wauw! Wat een leuke en interessante lijst! Veel succes ermee. Het Anne Frank huis bezoeken wil ik zelf ook héél graag doen. Staat al zo lang op mijn to-do lijstje maar het komt er gewoon maar niet van. Van puntje 13 schrok ik overigens wel eventjes. Haha. Ik ken niemand die maar zo weinig films bekijkt. Straf! Ofwel kijk ik er gewoon belachelijk veel, dat kan natuurlijk ook zijn 🙂 Hoe dan ook… ik ben alvast benieuwd wat je volgend jaar allemaal van je lijstje hebt kunnen vinken. Spannend!

  • Romy 6 juni 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Haha, vervelen zal ik me zeker niet! Ik heb genoeg plannen om me nog een hele tijd te vermaken 😉

  • Romy 6 juni 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

   Haha, ik kijk inderdaad eigenlijk wel bizar weinig films. In ieder geval het afgelopen jaar 😉 Daar wil ik dan ook zeker verandering in brengen en met mijn nieuwe Netflix-abonnement gaat dat vast geen enkel probleem zijn. Ik hoop stiekem dat de teller nog een eind boven 15 uitkomt 😉
   Dankje voor je enthousiaste reactie! En wat leuk dat jij ook graag naar het Anne Frank Huis wilt. Volgens mij is het heel indrukwekkend, zeker als je het Dagboek van Anne Frank ooit hebt gelezen.

 16. Nou jij gaat je niet vervelen dit jaar! Wat ontzettend leuk dat je dit schrijft en zulke plannen maakt!

 17. Evelyne 6 juni 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Veel succes er mee! Enne.. als je in Curaçao, stuur je mij dan een kaartje? :’D

  • Romy 6 juni 2018 op 9:28 pm - Beantwoord

   Haha, zal ik doen! Alhoewel ik vrees dat die reis in Curaçao er dit jaar niet in zit, omdat er helaas een flink prijskaartje aan zo’n reis hangt 😉

 18. Anna 6 juni 2018 op 8:01 pm - Beantwoord

  Adobe Lightroom is zó fijn! Ik heb het via school aangeschaft en kan niet meer zonder! Ik wil heel graag veel reizen voordat ik 20 word volgend jaar! Liefs

  • Romy 6 juni 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

   Goed om te weten dat je Adobe Lightroom zeker een aanrader vindt. Het lijkt mij ook een heel fijn programma om mee te werken en volgens mij kun je er mooie effecten mee bereiken.

 19. Elisabeth 8 juni 2018 op 12:33 pm - Beantwoord

  Mijn ultieme plan is om een heel aantal kilootjes lichter te worden. Als ik dat bereikt heb kan ik verder met andere doelen 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat een mooi doel! Ik ga hard voor je duimen dat het gaat lukken 🙂 Je kunt het! 🙂

 20. Esmeralda 9 juni 2018 op 5:28 pm - Beantwoord

  Op 1 september as. loopt mijn contract af en door bezuinigingen wordt mijn contract helaas niet omgezet in een vast contract. Daarom dus in goed overleg met mijzelf besloten om als ZZP’er aan de gang te gaan. Dit is dus best een grote en spannende uitdaging maar ik heb er mega veel zin in!

  • Romy 10 juni 2018 op 1:28 am - Beantwoord

   Wat ontzettend spannend zeg dat je die stoere stap hebt gezet! Heel dapper dat je na het vervelende nieuws over je contract nu voor jezelf gaat beginnen. Met zo veel enthousiasme moet dat vast helemaal goed komen 🙂 Heel veel succes als zzp’er!

 21. Nikita 10 juni 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

  Ik trek het ietsje ruimer, ik trek het door tot mijn 30ste omdat ik binnenkort (over twee weken, hoera!) 21 wordt. Maar ik wil heel graag voor mijn dertigste een boek hebben uitgegeven en afstuderen aan de hogeschool met illustratie. Als dat tweede niet lukt omdat ik het niks vind of het gewoon te hoog gegrepen is, dan zal ik dat uiteindelijk ook accepteren. Maar ik ga zeker niet mijn droom opgeven. Ik wil illustrator worden, want ik denk niet dat ik ooit een hobby heb gehad die me gelukkiger maakt. Ik denk dat ik je goede voornemen over films kijken maar overneem. Ik ben een filmliefhebber, maar tijd? Dat is een ander paar sokken…

  • Romy 12 juni 2018 op 6:51 am - Beantwoord

   Wat een mooie doelen heb je voor jezelf voor de komende 9 jaar! Zo te horen ben je vastbesloten om deze prachtige dromen waar te maken. Zo mooi! Met deze insteek moet het vast en zeker lukken om in ieder geval volop te gaan voor wat je zo graag wilt 🙂

 22. Saskia 11 juni 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  8 & 10 zijn tof. Samen doen 😉 ? Lijkt me echt fijn wat mooie plekjes in Nederland te ontdekken.

  • Romy 12 juni 2018 op 7:11 am - Beantwoord

   Lijkt me een tof plan! 😉 Er zijn inderdaad genoeg mooie plekken in Nederland om een keer te bezoeken.

 23. Melanie 11 augustus 2018 op 10:34 pm - Beantwoord

  8 en 14 zou je – soort van – kunnen combineren. In Hasselt (‘check’ 14) zit de grootste Japanse tuin van Europa kennelijk. Tot eind oktober open (ga zelf het laatste weekend van oktober met oudste zoon, een Azië fan). Die van Clingendael is maar 2 x pj 4 weken open, dus wat lastiger te bezoeken, maar volgens mij in oktober ook open. Staat bij ons op het lijstje voor 2019 🙂

  • Romy 12 augustus 2018 op 10:03 am - Beantwoord

   Oh wat een goede tip! De Japanse tuin in Hasselt kende ik nog helemaal niet. Misschien dat ik daar ook maar een keer naartoe ga in oktober ? Dankje voor de tip en jullie ook alvast veel plezier daar eind oktober!