Na een jaar wachten (sorry, flauw!), is het moment daar: ik ben 26! Hoewel het niet meer zo is dat ik niet kan slapen van de spanning over cadeautjes en traktaties, voelt mijn verjaardag toch nog altijd als een bijzondere dag. Ik ben zo iemand die op 25 mei even extra stilstaat bij de mijlpalen van het afgelopen jaar en die van ieder berichtje of kaartje wel blij wordt. Deze verjaardag is ook nog eens speciaal: het is de eerste verjaardag in mijn nieuwe huis. En waarschijnlijk ook nog eens de dag voordat ik iets héél leuks en spannends ga doen. Maar daarover later meer.

26e verjaardag
Foto gemaakt door Melanie Smulders.

De magie van verjaardagen

Vooral als kind vond ik verjaardagen altijd iets magisch hebben. Ik voelde me extra speciaal met mijn papieren muts op en een dienblad vol K3-cakejes die mijn moeder vakkundig had gebakken en van een flinke dot zuurstokroze glazuur had voorzien. Vaak kwamen dan op zaterdag vriendinnen langs om het hele cake-versieren-festijn nog eens dunnetjes over te doen met hele ladingen suikerballetjes en flinke toeven slagroom. De suikerpolitie van tegenwoordig zou er vast wat van vinden, maar ik genoot er zichtbaar van. Ik weet nog dat ik soms uit spanning op zaterdag al om zes uur naast mijn bed stond. En nee, dat kwam niet door de suiker.

Jarig zijn en 26 worden

Tegenwoordig ziet mijn verjaardag er niet meer zo uit en laat ik de slagroom, cake en glazuurballetjes met liefde achterwege. Toch blijft 25 mei altijd een beetje als “mijn” dag voelen. Ieder kaartje, berichtje of appje voelt wel heel speciaal. Zeker nu ik dit jaar doorbreng in mijn nieuwe huisje, waar iedere dag een beetje als een feestje aanvoelt nu ik niet meer dagelijks tussen de potten verf en het schuurpapier zit. Tegelijkertijd moet ik mezelf even knijpen dat ik nu toch echt de 26 aantik. Niet dat ik acuut anti-rimpelcrèmes tevoorschijn tover en mijn voorliefde voor Disney-films het ruim uit schop, maar ik verbaas me er ieder jaar weer over dat het getalletje van mijn leeftijd toch iets anders zegt dan mijn gevoel. Eens zien hoe lang het duurt voordat ik aan deze twee getallen gewend ben.

De verjaardagsochtend met de wasmachinemonteur

Mijn verjaardag begint dit jaar al vroeg met gezellig bezoek van de wasmachinemonteur die een nieuw apparaat komt plaatsen (ik zal je het lange verhaal besparen!). Het is al een cadeautje op zich dat ik daarna weer zelf wasjes kan draaien. Verder heb ik een heerlijk weekend voor de boeg. Ik voelde me al extra jarig door wat leuke verjaardagspost en zelfs een lief verrassingspakket waarvan ik braaf tot na mijn ontbijtje wacht met uitpakken. De rest van de dag benoem ik tot een gezellige rommeldag, precies zoals ik mijn zaterdag graag zie. Ik heb me al voorgenomen om een keer boodschappen te doen zonder op het bonnetje te letten en om ’s avonds iets anders voor mezelf klaar te maken dan een vegetarisch AVG’tje. Een cadeautje van mezelf aan mij!

En héél leuke plannen!

Ook de rest van de dag kan ik me écht jarig voelen. Vanmiddag ga ik gezellig bij mijn ouders langs om samen mijn verjaardag te vieren. Verder geef ik geen groots feest – dat hoeft van mij niet zo. Wel krijg ik dit weekend wat gezellig bezoek van een paar lieve vriendinnen, iets waar ik erg naar uitzie. Maar misschien wel het allerleukste onderdeel van dit verjaardagsweekend moet zondag nog komen. Dat heeft overigens niets met mijn verjaardag te maken, maar is misschien wel het allermooiste cadeautje dat ik zou kunnen vragen. Ik ga namelijk zondagochtend al heel vroeg op weg naar een heel lieve poes die ik misschien ga adopteren. Zo leuk, spannend en bijzonder!

Maar nu eerst genieten van mijn verjaardag zelf. Het is tijd om om mijn verrassingspakketje open te maken en me snel om te kleden voor mijn gezellig vroege verjaardagsbezoek in de vorm van de wasmachinemonteur. Zou ik verjaardagskorting krijgen…?

Wat vind jij het leukste aan verjaardagen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 25 mei 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Leuk om te lezen over je dag (fijn om weer een wasje te kunnen draaien) en wat spannend, morgen naar een adoptie poes!

 2. Tineke 25 mei 2019 op 7:18 am - Beantwoord

  Jarig zijn is altijd wel bijzonder. Ik werd in maart 27, maar kom nu wel steeds dichter bij de 30. Dat hoeft van mij eigenlijk nog niet haha. Van harte gefeliciteerd en ik ben erg benieuwd wat voor leuks je gaat doen. Maak er een hele leuke dag van!
  Liefs

  • Romy 29 mei 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond 26 ook alweer een stap richting 30, haha. Toch bijzonder dat veel mensen (ik wel in ieder geval) zich een stuk jonger voelen dan ze zijn 😉

 3. Ilona Wielinga 25 mei 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd!! Maak er een leuke dag van 🙂

 4. Darina 25 mei 2019 op 7:59 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele mooie dag gewenst. Spannend morgen, ben benieuwd!

 5. Wendy 25 mei 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! En hopelijk “klikt” het met de kat!

 6. J 25 mei 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele mooie dag gewenst! Wat spannend dat je morgen gaat kijken naar een poes. Als het een match is zou dat toch wel een extra mooi cadeautje zijn.

  • Romy 29 mei 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Een mooi cadeautje is de kat zeker 🙂 Zo leuk om vanaf nu mijn huisje met een lieve kat te delen!

 7. Yvonne 25 mei 2019 op 8:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! Zo’n mooie leeftijd. Vind je het gek, ‘in je eentje jarig zijn’? (nouja, met de monteur dus, hahaha). Ik vond dat altijd wel een gek idee toen ik nog alleen woonde. Maar gelukkig zo te zien veel leuks om naar uit te kijken. Heeeel veel plezier met het bezoeken van het poezenbeest 🙂

  • Romy 29 mei 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond het inderdaad wel even vreemd om in mijn eentje jarig te zijn. Ik ben gewend dat altijd wel meteen iemand me feliciteert als ik uit bed kom. Dat was nu even anders, haha. Maar dankzij de appjes en de visite later op de dag voelde ik me later op de dag toch wel echt jarig 🙂

 8. Martine 25 mei 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een heel gezellig weekend toegewenst!

 9. Odetta 25 mei 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Lieve Romy, Van harte gefeliciteerd en geniet van jouw verjaardag op jouw manier! Succes bij het vinden van jouw poezenkind! Ik hoop dat het een lieve poes wordt die ook heel erg blij met jouw wordt. Het leukste aan verjaardagen vind ik felicitaties en vooral post voor mijn verjaardag! Het liefste vier ik één op één met vriendinnetjes zodat ik lekker met ze kan bijkletsen, zoals gisteren met een vriendin tijdens high tea. Het was nog een verjaardagscadeau voor mij van haar in januari, maar gisteren zaten wij toch maar lekker te high teaen op het terras wat uiteraard in januari nooit gelukt zou zijn.

  • Romy 29 mei 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve felicitatie en natuurlijk voor de geweldig leuke en mooie blije doos! Daar werd ik zeker heel blij van 🙂 Heerlijk toch dat je je verjaardag wat verlaat alsnog met haar kon vieren en dan op een terrasje. Dat is inderdaad veel fijner dan op een donkere avond je handen aan een kop thee te moeten warmen.

 10. Odetta 25 mei 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  En oh ja, heel veel plezier met het uitpakken met de blije doos en verwen jezelf met jouw boodschappen!

 11. Jacqueline 25 mei 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Dat wordt vast een memorabele verjaardag zo voor het eerst in je eigen huis… met een wasmachinemonteur.

  • Romy 29 mei 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat was het zeker. Toch wel heel fijn om mijn visite in mijn eigen huisje te verwelkomen 🙂

 12. Audrey 25 mei 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd, Romy! Hier schijnt de zon, hopelijk bij jou ook. Maak er een mooi verjaardagsweekend van! Wat zou het leuk zijn als je morgen de kat van je dromen vindt… Ik duim!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je lieve felicitatie! Het was zeker een heerlijk weekend 🙂

 13. Shirley 25 mei 2019 op 9:33 am - Beantwoord

  Heeeele fijne verjaardag gewenst! Morgen krijg je dan (hopelijk) wel het allermooiste cadeau <3 Het verjaardagsbezoek van de monteur valt hopelijk onder de garantie. Geniet van je verjaardag!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je lieve felicitatie! Een mooie verjaardag was het zeker 🙂 De wasmachine valt helaas niet onder de garantie (de ingebouwde wasmachine van de bewoners bleek helaas total loss te zijn), maar ik heb nu gelukkig wel een goed werkend nieuw exemplaar die niet ingebouwd is en waar wél 5 jaar garantie op zit 🙂

 14. Sandra 25 mei 2019 op 9:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

 15. Sandra 25 mei 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  En morgen heel veel succes met het kennismaken bij misschien wel je nieuwe huisgenootje

 16. Naomi 25 mei 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Ik houd niet zo heel erg van verjaardagen. Of nouja, misschien ook wel, maar dan vooral van de kaartjes en de appjes inderdaad. Een huis vol visite is niet zo mijn ding (en doe ik dus ook gewoon niet meer).
  Maar ik ben net als jij ook wel een beetje ‘melancholisch’ op zo’n dag. Beetje terugblikken enzo. Moet kunnen, vind ik.

  • Romy 29 mei 2019 op 8:41 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En inderdaad, met een beetje melancholisch zijn op je verjaardag is niets mis. Goed dat je bent gestopt met het uitnodigen van een heleboel visite. Je verjaardag moet je natuurlijk vooral vieren op een manier die jou blij maakt 🙂

 17. Karin 25 mei 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Groot gelijk dat het een bijzondere dag voor je is. Ik bedacht me laatst hoe saai dit soort dagen voor mij zijn geworden als volwassene, dat magische wat het had als kind zijnde is er af waardoor het bijna een gewone dag wordt en das natuurlijk zonde! Veel plezier vandaag!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:42 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je lieve felicitatie! Inderdaad best jammer soms dat een verjaardag zo anders is als je volwassen bent. Juist daarom probeer ik er toch maar een feestje van te maken, zodat het toch nog echt als mijn dag voelt 🙂

 18. Lianne 25 mei 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, lieve Romy! Ik wens je alvast een fijne dag toe en ik kom vanavond gezellig even langs! <3

  • Romy 29 mei 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je lieve felicitatie! Superleuk dat je er was zaterdag! <3

 19. Saskia 25 mei 2019 op 10:16 am - Beantwoord

  Hier ook nogmaals van harte gefeliciteerd!<3 Geniet van vandaag… En uiteraard van morgen bij de poes.

 20. Lilian 25 mei 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Dus eigenlijk krijg je een poesje voor je verjaardag, een cadeau waar ieder kind van droomt! 😉

  Fijn weekend!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:45 am - Beantwoord

   Haha, klopt! Het grappige is dat mijn ouders als cadeau de adoptiekosten voor de poes hebben betaald, waardoor ze officieel zelfs echt een verjaardagscadeautje is 😉

 21. Laurine 25 mei 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Veel mensen vinden verjaardagen niet zo bijzonder, maar ik vind het zelf ook altijd een dag om juist éxtra te genieten van de kleine dingen. Fijne dag nog! 🙂

  • Romy 29 mei 2019 op 8:46 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En inderdaad, je verjaardag is juist een dag om extra te genieten en jezelf lekker in het zonnetje te zetten 🙂 Heerlijk toch?!

 22. Anouk 25 mei 2019 op 11:55 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! En ach als je verjaardag vroeg begint kan je er ook lekker lang van genieten!

 23. Sabrina 25 mei 2019 op 12:25 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Een hele fijne dag en morgen spannend naar je hopelijk nieuwe maatje!

 24. Corine N 25 mei 2019 op 12:26 pm - Beantwoord

  Hiepedepiep! Van harte gefeliciteerd!

 25. Giovanna Jansen 25 mei 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Een hele fijne verjaardag toegewenst! ?
  En wat geweldig leuk dat je morgen je eigen kat op gaat halen! Eindelijk je eigen ?.

 26. Janne 25 mei 2019 op 3:23 pm - Beantwoord

  Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik ben zo benieuwd naar de kat die je gaat adopteren! Ik hoop dat het allemaal lukt en goed gaat, en dat jullie gauw vrienden worden.

 27. Simone 25 mei 2019 op 3:38 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd lieve Romy! Op naar een schitterend jaar!

 28. Anna 25 mei 2019 op 4:51 pm - Beantwoord

  Wat heb je dit leuk geschreven! Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een hele fijne dag hebt <3

 29. Dana 25 mei 2019 op 6:55 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! En wat een leuk verjaardagscadeau dat je een kat gaat adopteren 🙂

 30. Evelyne 25 mei 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Hopelijk had je een fijne dag. Op mijn verjaardag verwacht ik niets speciaal, maar ik vind het wel fijn dat mensen aan mij denken op die dag 🙂

 31. Anita te Gussinklo 25 mei 2019 op 8:09 pm - Beantwoord

  Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag Romy.
  Nog een fijne avond.

 32. Katrien 25 mei 2019 op 8:49 pm - Beantwoord

  Gelukkige verjaardag, geniet van jouw feestweekend!

 33. Linda 25 mei 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd lieve Romy! En wat spannend dat je zondag je nieuwe huisgenoot op mag halen. Ik hoop dat alles goed mag gaan onderweg en dat jullie veel mooie jaren én avonturen mogen beleven samen ♥️

  • Romy 29 mei 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Gelukkig is alles goed gegaan met Pippa. Ik heb goede hoop dat we heel snel echt vriendinnetjes worden 🙂

 34. Meaghan 25 mei 2019 op 10:11 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een heerlijk blogje heb je geschreven. Leuk om zo terug te blikken naar je verjaardagen van vroeger en hoe je het nu gaat vieren. Ik hoop dat je vandaag een ontzettend leuke en liefdevolle dag hebt gehad! En natuurlijk veel plezier alvast met je bezoekje aan de mogelijke adoptiepoes, spannend hoor! Hopelijk is er een klik!
  Liefs!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je onwijs lieve felicitatie en reactie! Het was zeker een heerlijk weekend, mede door mijn nieuwe adoptiepoes! <3

 35. Jasper 26 mei 2019 op 12:15 am - Beantwoord

  Hey Romy, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik wens je een vrolijk nieuwe levensjaar toe en ik hoop
  dat je binnekort een hoop foto’s van je nieuwe poes kan plaatsen!

  • Romy 29 mei 2019 op 8:54 am - Beantwoord

   Hey Jasper! Dankjewel nog voor je felicitatie! Je kunt je inderdaad voorbereiden op heel wat poezenspam 😉 Mocht je het leuk vinden om een keer op “kraambezoek” bij Pippa te komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom!

 36. Nikita 26 mei 2019 op 1:36 pm - Beantwoord

  Ik had het je gisteren al gewenst op Facebook, dus ik was je verjaardag niet vergeten! Op mijn verjaardag voel ik me altijd wel bijzonder, net als iedereen. Ik probeer er ieder jaar weer wel een fijne dag van te maken, als het lot dat anders beslist is dat helaas heel jammer. Mijn vorige verjaardag was een van de meest bijzondere in de tijd dat ik al rondloop op de wereldbol. Ik studeerde af, had proclamatie en mocht mijn diploma ontvangen op mijn verjaardag! Een beter cadeau is er niet denk ik. In de ochtend was ik al in Brugge en mijn vriendin kwam me tegen en ze heeft me toen ook getrakteerd voor mijn verjaardag. Het was een feestje. In de avond hadden we ter ‘afscheid’ ook een etentje gepland met de hele klas, wat supergezellig was natuurlijk! Exact een maand later is het trouwens mijn beurt, dan word ik alweer 22. Spannend!

  Ik duim trouwens dat je een heel tof kattenvriendje vindt voor je nieuwe woonst. Dan voelt je huisje straks nog meer als een thuis! Ook dat is spannend, en ik ben zeker benieuwd naar de verhalen over je nieuwe kat! Ik wens jullie vooral een veilige en goede reis naar huis en veel vriendschap!

  • Romy 30 mei 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Dankjewel nog voor je lieve felicitatie via Facebook én voor je onwijs lieve wens voor het ophalen van de kat! <3
   Wat een geweldige verjaardag had jij vorig jaar. Inderdaad een wel heel bijzondere combinatie van mijlpalen die je niet meer vergeet. Ik kan me voorstellen dat je daar nog steeds met een grote glimlach op terugkijkt.
   Nog maar heel even en dan kun je genieten van je 22e verjaardag 🙂

 37. Mariska 26 mei 2019 op 2:00 pm - Beantwoord

  Alsnog gefeliciteerd! 🙂

 38. Pauline 26 mei 2019 op 6:15 pm - Beantwoord

  Van harte! Ik hoop dat je een fijne verjaardag gehad hebt en ben benieuwd of de poes jouw nieuwe maatje gaat zijn.

 39. Josephine 26 mei 2019 op 6:56 pm - Beantwoord

  Oeps, te laat! Alsnog van harte gefeliciteerd! 🙂

 40. Laura 27 mei 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een leuk weekend hebt gehad!

 41. Maaike 27 mei 2019 op 4:59 pm - Beantwoord

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!! 🙂