*27* Hoera, ik ben jarig!

jarig 27

En dan mag je opeens 27 kaarsjes uitblazen. Althans, ik schrijf dit artikel nog als 26-jarige. Maar als jij dit leest, mag ik toch echt een jaartje bij mijn leeftijd optellen. Uiteraard ga ik dit niet vieren met een groots discofeest (doe ik sowieso al nooit!) en staat er ook geen gezellig kringgesprek op het programma. Maar de verse taart staat klaar, mijn lieve vriend is er en ik voel me ondanks alles superjarig. Of ik me ook 27 voel? Mwah, aan dat getalletje moet ik nog even wennen.

Trip down memory lane

Ook al ligt de tijd van ‘s avonds niet kunnen slapen vanwege de cadeautjesspanning al een jaar of 15 achter me, mijn verjaardag voelt nog altijd een beetje speciaal. Ik sla uiteraard – sentimenteel als ik ben – op de dag voor mijn verjaardag standaard aan het terugblikken. Wat is er dit jaar allemaal gebeurd? Waar sta ik nu? Daar is dit jaar geen uitzondering op. Als ik zo terugkijk, was dit jaar absoluut mijn bijzonderste levensjaar tot nu toe (of zeg ik dat elk jaar?). Mijn leven veranderde zo’n beetje op elk mogelijk vlak: ik verhuisde naar mijn eigen woning, kreeg een relatie, verwelkomde een kersvers huisgenootje (Pippa dus) en maakte de overstap naar fulltime ondernemen.

Van toiletpapier tot plantenkindjes

Maar er waren dit jaar ook gekke momenten. Zo had ik nooit verwacht nog eens met een mondkapje bij de kapper te zitten en dolblij te zijn over het scoren van een pak toiletpapier. Ook kwam ik terecht bij een loopbaancoach, ging ik op mijn 26e nog aan de beugel en had ik daardoor een tijdje een mini-gat in mijn mond. Ik verwelkomde zo’n 20 planten in mijn leven, ontpopte me tot een crazy catlady en besloot voortaan met een korter kapsel door het leven te gaan. Het was een jaar met bijzondere én verdrietige momenten, maar ook met mooie mijlpalen, veel liefde en veranderingen die me goed hebben gedaan. Al met al een jaar dat ik absoluut niet had willen missen!

Geen drie zoenen, wel veel dankbaarheid

Mijn verjaardag is dit jaar een tikkeltje anders dan andere jaren. Niet meer tig keer drie zoenen ophalen bij familieleden (besmettingsgevaar!), niet iets te veel mensen in een iets te klein huis uitnodigen (1,5 meter afstand!) en ook geen verjaardagsknuffel van mijn ouders. Dat alles mis ik wel, maar kan ik vast volgend jaar na het coronatijdperk een keer inhalen (fingers crossed!). Er zijn mensen die in deze tijd vechten voor hun leven, dierbaren hebben verloren of enorme onzekerheid hebben over hun financiële situatie. In plaats van te balen dat een feestje er niet in zit, ben ik vooral dankbaar dat die drie dingen voor mij niet gelden.

Liefde, appeltaart en verrassingspost

Gelukkig kan er ook nog heel veel wél. Vandaag is een gewone werkdag, maar het voelt alleen al als een cadeautje dat ik op deze werkdag aan mijn eigen bedrijf mag werken en mag doen wat ik het liefst doe. Daarnaast voel ik me hartstikke jarig. Zo werken vriendlief en ik vandaag gezellig samen in mijn thuiskantoor en ga ik lekker met hem en Pippa knuffelen. Verder is mijn vriend gisteravond met “iets” bezig geweest in de woonkamer. Ik heb zo’n vermoeden. De lieverd! Ook liggen er al een paar dagen spannende pakketjes op me te wachten, mag ik vandaag onze appeltaart aansnijden en ga ik vanavond (vanaf afstand) gezellig op bezoek bij mijn ouders. Dat alles natuurlijk in mijn lievelingsjurk! Of ik me jarig voel? Nou en of!

Geen verjaardagsknuffels en kringgesprekken dit jaar, maar wel een héérlijke dag. En wat ben ik blij en dankbaar dat ik die samen met mijn lieve vriend, mijn kleine pluizenbol (Pippa dus, niet mijn vriend!) en mijn ouders mag vieren. En vanaf een afstandje ook met de andere mensen die er toch een beetje bij zijn.

Of je nu jarig bent of niet, maak er een mooie dag van! Geniet!

Volg:
Deel:

41 Reacties

 1. Else-Marie
  25 mei 2020 / 06:28

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van deze mooie dag:)

 2. Lisa
  25 mei 2020 / 07:06

  Gefeliciteerd en geniet er van! Is Pippa ook zo gek op kado papier proppen?

 3. 25 mei 2020 / 07:57

  Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooie dag van! Een andere invulling dan op sommige vlakken verwacht, maar hopelijk niet minder mooi.

 4. Jantine
  25 mei 2020 / 09:01

  Gefeliciteerd Romy! En hopelijk weer de start van een mooi en bijzonder nieuw levensjaar! De start is door de omstandigheden al bijzonder, in elk geval.
  Groetjes
  Jantine

 5. Danielle
  25 mei 2020 / 09:11

  Gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van! En wat een mooi jaar heb je achter de rug!

 6. 25 mei 2020 / 09:32

  Gefeliciteerd! En je hebt helemaal gelijk, in deze tijd is het belangrijk om extra dankbaar te zijn voor wat er wel is. Zoals taart! En liefde :-) Fijne dag!
  Lilian blogde over…Wat als ik het mis heb?

 7. 25 mei 2020 / 10:09

  Gefeliciteerd! Gelukkig kan je je ondanks alles nog een beetje jarig voelen. Als je het zo opsomt geloof ik meteen dat dit je meest bijzondere jaar ooit is geweest. Wat een mijlpalen! Ik ben zelf ook laatst jarig geweest en moet zeggen dat het wel heel raar voelt als niemand je kan feliciteren op je verjaardag. Volgend jaar beter. :)
  Sanne blogde over…5 volwassendingen die ik nóg niet onder de knie heb

 8. Janne
  25 mei 2020 / 10:25

  Gefeliciteerd! Op naar een jaar waarin minstens zoveel goede dingen gaan gebeuren :)

 9. 25 mei 2020 / 10:32

  Maak er een prachtige dag van lieve Romy. Mijn kaartje komt eraan (iets verlaat i.v.m. tandjes drama hier in huis met Noa en slapeloze nachten) maar zeker niet minder gemeend. Geniet van vandaag & al het moois wat nog komen gaat.

 10. johanna
  25 mei 2020 / 11:23

  Gefeliciteerd! Op naar de volgende gezonde en gelukkige jaren!

 11. 25 mei 2020 / 11:35

  Gefeliciteerd, op een mooie dag als begin van een mooie nieuw jaar! Mijn verjaardag gaat er eind van de week waarschijnlijk ongeveer hetzelfde uitzien, al krijg ik wel een kleine 1,5-metervisite van ons gezin. Dat is voor het eerst sinds erg lang en ik verheug me daar dan ook het allermeest op.
  Hermien – KouweKleren blogde over…Zo zorg je dat ongedragen kleding vaker uit de kast komt

 12. 25 mei 2020 / 11:38

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Ik hoop dat je een mooie dag hebt vandaag, ondanks dat het allemaal wat anders is door deze gekke omstandigheden. Nu kun je in elk geval zeggen dat je je verjaardag op een alternatieve manier hebt gevierd in Coronatijd! En wat een mooie recap op afgelopen jaar! Ik wens je weer veel liefde, geluk en plezier toe in je nieuwe levensjaar en dat dat maar net zo mooi mag zijn als je vorige levensjaar! Je hebt vandaag in elk geval prachtig weer! Enjoy!
  Meaghan blogde over…Mijn favoriete klassieke Disneyfilms

 13. 25 mei 2020 / 11:51

  Fijne verjaardag Romy! Op naar een mooi nieuw levensjaar hé :) Ik hoop dat je een leuke dag hebt!
  Irene blogde over…Klein Geluk #1

 14. N8W8
  25 mei 2020 / 16:13

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Ook je ouders en vriend gefeliciteerd! Je hebt inderdaad een heleboel dingen om dankbaar, vrolijk en met liefde terug te kijken op het afgelopen jaar! Goed dat je dat altijd beseft! K wens je sterkte met de verdrietige dingen! En over je verjaardag vieren: als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat!
  Op naar de volgende 365 vrolijke dagen en een fijne dag!!!

 15. Marian B
  25 mei 2020 / 17:34

  Van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

 16. Anita te Gussinklo
  25 mei 2020 / 20:54

  Van harte Gefeliciteerd Romy,
  Nog een fijne avond.

 17. Lisa
  26 mei 2020 / 08:49

  Appeltaart en liefs in elke vorm is altijd geweldig. Alsnog gefeliciteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge