jarig2

*27* Hoera, ik ben jarig!

 • 25 mei 2020
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

En dan mag je opeens 27 kaarsjes uitblazen. Althans, ik schrijf dit artikel nog als 26-jarige. Maar als jij dit leest, mag ik toch echt een jaartje bij mijn leeftijd optellen. Uiteraard ga ik dit niet vieren met een groots discofeest (doe ik sowieso al nooit!) en staat er ook geen gezellig kringgesprek op het programma. Maar de verse taart staat klaar, mijn lieve vriend is er en ik voel me ondanks alles superjarig. Of ik me ook 27 voel? Mwah, aan dat getalletje moet ik nog even wennen.

jarig 27

Trip down memory lane

Ook al ligt de tijd van ’s avonds niet kunnen slapen vanwege de cadeautjesspanning al een jaar of 15 achter me, mijn verjaardag voelt nog altijd een beetje speciaal. Ik sla uiteraard – sentimenteel als ik ben – op de dag voor mijn verjaardag standaard aan het terugblikken. Wat is er dit jaar allemaal gebeurd? Waar sta ik nu? Daar is dit jaar geen uitzondering op. Als ik zo terugkijk, was dit jaar absoluut mijn bijzonderste levensjaar tot nu toe (of zeg ik dat elk jaar?). Mijn leven veranderde zo’n beetje op elk mogelijk vlak: ik verhuisde naar mijn eigen woning, kreeg een relatie, verwelkomde een kersvers huisgenootje (Pippa dus) en maakte de overstap naar fulltime ondernemen.

Van toiletpapier tot plantenkindjes

Maar er waren dit jaar ook gekke momenten. Zo had ik nooit verwacht nog eens met een mondkapje bij de kapper te zitten en dolblij te zijn over het scoren van een pak toiletpapier. Ook kwam ik terecht bij een loopbaancoach, ging ik op mijn 26e nog aan de beugel en had ik daardoor een tijdje een mini-gat in mijn mond. Ik verwelkomde zo’n 20 planten in mijn leven, ontpopte me tot een crazy catlady en besloot voortaan met een korter kapsel door het leven te gaan. Het was een jaar met bijzondere én verdrietige momenten, maar ook met mooie mijlpalen, veel liefde en veranderingen die me goed hebben gedaan. Al met al een jaar dat ik absoluut niet had willen missen!

Geen drie zoenen, wel veel dankbaarheid

Mijn verjaardag is dit jaar een tikkeltje anders dan andere jaren. Niet meer tig keer drie zoenen ophalen bij familieleden (besmettingsgevaar!), niet iets te veel mensen in een iets te klein huis uitnodigen (1,5 meter afstand!) en ook geen verjaardagsknuffel van mijn ouders. Dat alles mis ik wel, maar kan ik vast volgend jaar na het coronatijdperk een keer inhalen (fingers crossed!). Er zijn mensen die in deze tijd vechten voor hun leven, dierbaren hebben verloren of enorme onzekerheid hebben over hun financiële situatie. In plaats van te balen dat een feestje er niet in zit, ben ik vooral dankbaar dat die drie dingen voor mij niet gelden.

Liefde, appeltaart en verrassingspost

Gelukkig kan er ook nog heel veel wél. Vandaag is een gewone werkdag, maar het voelt alleen al als een cadeautje dat ik op deze werkdag aan mijn eigen bedrijf mag werken en mag doen wat ik het liefst doe. Daarnaast voel ik me hartstikke jarig. Zo werken vriendlief en ik vandaag gezellig samen in mijn thuiskantoor en ga ik lekker met hem en Pippa knuffelen. Verder is mijn vriend gisteravond met “iets” bezig geweest in de woonkamer. Ik heb zo’n vermoeden. De lieverd! Ook liggen er al een paar dagen spannende pakketjes op me te wachten, mag ik vandaag onze appeltaart aansnijden en ga ik vanavond (vanaf afstand) gezellig op bezoek bij mijn ouders. Dat alles natuurlijk in mijn lievelingsjurk! Of ik me jarig voel? Nou en of!

Geen verjaardagsknuffels en kringgesprekken dit jaar, maar wel een héérlijke dag. En wat ben ik blij en dankbaar dat ik die samen met mijn lieve vriend, mijn kleine pluizenbol (Pippa dus, niet mijn vriend!) en mijn ouders mag vieren. En vanaf een afstandje ook met de andere mensen die er toch een beetje bij zijn.

Of je nu jarig bent of niet, maak er een mooie dag van! Geniet!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Else-Marie 25 mei 2020 op 6:28 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van deze mooie dag:)

 2. Darina 25 mei 2020 op 6:31 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele mooie dag gewenst.

 3. Literasa 25 mei 2020 op 7:04 am - Beantwoord

  Gelukkige verjaardag en geniet ervan!

 4. Lisa 25 mei 2020 op 7:06 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd en geniet er van! Is Pippa ook zo gek op kado papier proppen?

 5. Lianne 25 mei 2020 op 7:19 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd lieve Romy, en maak er evengoed een mooie dag van! <3

 6. Shirley 25 mei 2020 op 7:57 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooie dag van! Een andere invulling dan op sommige vlakken verwacht, maar hopelijk niet minder mooi.

 7. Geke 25 mei 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Zo te horen wordt het een heerlijk dagje, ondanks alles. Lekker genieten en je in de watten laten leggen 🙂

 8. Audrey 25 mei 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Het ziet ernaar uit dat het een prachtige dag wordt – en terecht 😉 Gefeliciteerd met je verjaardag, Romy!

 9. Giovanna Jansen 25 mei 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd Romy! Een prachtige, gezellige en stralende dag toegewenst!

 10. bychristiana 25 mei 2020 op 8:52 am - Beantwoord

  Hieperdepiep hoera, hartelijk gefeliciteerd met je 27e verjaardag! Wat een mooi (levens)jaar heb je achter de rug, dat je nieuwe levensjaar maar minstens zo fijn mag zijn met veel kleine en grote geluksmomentjes.

 11. Jantine 25 mei 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! En hopelijk weer de start van een mooi en bijzonder nieuw levensjaar! De start is door de omstandigheden al bijzonder, in elk geval.
  Groetjes
  Jantine

 12. Danielle 25 mei 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van! En wat een mooi jaar heb je achter de rug!

 13. Lilian 25 mei 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! En je hebt helemaal gelijk, in deze tijd is het belangrijk om extra dankbaar te zijn voor wat er wel is. Zoals taart! En liefde 🙂 Fijne dag!

 14. Anna 25 mei 2020 op 9:33 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd Romy! Maak er een mooie dag van! Het zonnetje werkt al goed mee!

 15. Josephine 25 mei 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Romy! Geniet van je dag!

 16. Anna 25 mei 2020 op 9:46 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je ondanks de situatie een super leuke dag hebt. Geniet ervan!

 17. Sanne 25 mei 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Gelukkig kan je je ondanks alles nog een beetje jarig voelen. Als je het zo opsomt geloof ik meteen dat dit je meest bijzondere jaar ooit is geweest. Wat een mijlpalen! Ik ben zelf ook laatst jarig geweest en moet zeggen dat het wel heel raar voelt als niemand je kan feliciteren op je verjaardag. Volgend jaar beter. 🙂

 18. Janne 25 mei 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Op naar een jaar waarin minstens zoveel goede dingen gaan gebeuren 🙂

 19. Bettie 25 mei 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Jij ook gefeliciteerd met je verjaardag.

 20. Saskia 25 mei 2020 op 10:32 am - Beantwoord

  Maak er een prachtige dag van lieve Romy. Mijn kaartje komt eraan (iets verlaat i.v.m. tandjes drama hier in huis met Noa en slapeloze nachten) maar zeker niet minder gemeend. Geniet van vandaag & al het moois wat nog komen gaat.

 21. johanna 25 mei 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Op naar de volgende gezonde en gelukkige jaren!

 22. Hermien - KouweKleren 25 mei 2020 op 11:35 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, op een mooie dag als begin van een mooie nieuw jaar! Mijn verjaardag gaat er eind van de week waarschijnlijk ongeveer hetzelfde uitzien, al krijg ik wel een kleine 1,5-metervisite van ons gezin. Dat is voor het eerst sinds erg lang en ik verheug me daar dan ook het allermeest op.

 23. Meaghan 25 mei 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Ik hoop dat je een mooie dag hebt vandaag, ondanks dat het allemaal wat anders is door deze gekke omstandigheden. Nu kun je in elk geval zeggen dat je je verjaardag op een alternatieve manier hebt gevierd in Coronatijd! En wat een mooie recap op afgelopen jaar! Ik wens je weer veel liefde, geluk en plezier toe in je nieuwe levensjaar en dat dat maar net zo mooi mag zijn als je vorige levensjaar! Je hebt vandaag in elk geval prachtig weer! Enjoy!

 24. Irene 25 mei 2020 op 11:51 am - Beantwoord

  Fijne verjaardag Romy! Op naar een mooi nieuw levensjaar hé 🙂 Ik hoop dat je een leuke dag hebt!

 25. Daenelia 25 mei 2020 op 11:51 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! De zonneschijn krijg je voor niets. Maak er een mooie dag van!

 26. Naomi 25 mei 2020 op 1:27 pm - Beantwoord

  Klinkt als een prima verjaardag voor in deze coronatijd. Van harte gefeliciteerd en fijne dag!

 27. Ilona Wielinga 25 mei 2020 op 1:27 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Hopelijk heb je ondanks deze rare tijd een fijne dag. De zon schijnt in ieder geval, een goed begin 😉

 28. Marije 25 mei 2020 op 2:26 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd!

 29. N8W8 25 mei 2020 op 4:13 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Ook je ouders en vriend gefeliciteerd! Je hebt inderdaad een heleboel dingen om dankbaar, vrolijk en met liefde terug te kijken op het afgelopen jaar! Goed dat je dat altijd beseft! K wens je sterkte met de verdrietige dingen! En over je verjaardag vieren: als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat!
  Op naar de volgende 365 vrolijke dagen en een fijne dag!!!

 30. Mirjam 25 mei 2020 op 4:37 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

 31. Marian B 25 mei 2020 op 5:34 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

 32. Zo simpel is dan geluk 25 mei 2020 op 6:15 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je nog een hele fijne avond.

 33. Justine 25 mei 2020 op 8:06 pm - Beantwoord

  Jeeeeej, gefeliciteerd Romy! Nog een hele fijne avond <3

 34. Suzanne 25 mei 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

 35. Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet nog van je avond, en heerlijk appeltaart!!

 36. Anita te Gussinklo 25 mei 2020 op 8:54 pm - Beantwoord

  Van harte Gefeliciteerd Romy,
  Nog een fijne avond.

 37. Lisa 26 mei 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Appeltaart en liefs in elke vorm is altijd geweldig. Alsnog gefeliciteerd.

 38. Wendy (B) 26 mei 2020 op 1:11 pm - Beantwoord

  Proficiat!

 39. Simone 26 mei 2020 op 2:28 pm - Beantwoord

  Oeps, een dag te laat. Maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

 40. Tamara 26 mei 2020 op 4:09 pm - Beantwoord

  Ojeee beter te laat dan nooit; Gefeliciteerd!!!!! Hoop dat je genoten hebt gister. In ieder geval nog een virtuele verjaardagsknuffel (of mag dat ook niet meer haha?) voor je 27ste verjaardag!

 41. Anouk 27 mei 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Een beetje te laat maar nog gefeliciteerd! Ik las al dat je super toffe cadeaus had gekregen!

Recente blogs

Gebakken havermout met banaan & kersen (zoet & vullend)

9 maart 2021|Recepten|

Oh la la, sinds mijn feestontbijtjes-challenge zijn mijn ontbijtjes nooit meer hetzelfde. Havermout uit de oven staat hier met stip op nummer 1. En dan specifiek dit recept voor gebakken havermout met banaan, kersen, pindakaas en amandelmelk. Meestal bewaar ik dit ontbijtje voor het weekend, want je moet er eventjes geduld voor hebben totdat je je eerste maaltijd van de dag naar binnen kunt schuiven. Maar wat mij betreft is deze gebakken havermout het wachten absoluut waard.

Kleur geven aan je leven (letterlijk én figuurlijk!) | 7 tips

24 januari 2019|Persoonlijke groei|

Niet voor niets gebruik ik op Instagram standaard de hashtag #kleurrijkleven bij mijn foto's. Kleur maakt mij vrolijk en ik geef dan ook met alle liefde kleur aan mijn leven, oftewel ik zorg er graag voor dat elke dag de moeite waard is en mij op welke manier dan ook blij maakt. Kun jij ook wel wat kleur (in plaats van sleur) in jouw leven gebruiken? Dit zijn 7 tips waarmee jij (letterlijk én figuurlijk!) een gekleurde kwast door je leven kunt halen om meer plezier in je leven te brengen.

Inkiekje #93 | Valkenburg, vuurwerk, verhuisstatus & verkooptraantjes

11 september 2023|Persoonlijk|

Terwijl ik dit dagboek typ, zit ik in de auto op weg naar huis vanuit Valkenburg. Met ietwat stijve kuiten na een stevige wandeling in de hitte, maar ook met veel mooie herinneringen in mijn hoofd. En met twee volle weken achter de rug! We werden officieel eigenaar van ons nieuwe huis, stelden ons appartement open voor bezichtigingen en toastten onder het genot van vuurwerk op onze nieuwe start in een nieuwe woonplaats. Daarnaast ging ik met Pippa twee keer op (onvrijwillig) mini-avontuur door samen bij mijn ouders te werken, maakte ik mijn meest geliefde restauranttaartje na en raakten we een paar pittige pindakaaspotten aan de straatstenen niet kwijt. Ik praat je bij in dit Inkiekje!