coronaproof dingen die ik wil doen

29 (corona-proof) dingen die ik deze zomer wil doen

 • 17 juni 2020
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Deze zomer is natuurlijk anders dan alle andere. En dan niet alleen omdat Balkonië mijn langverwachte vakantiebestemming wordt in plaats van Londen. Gelukkig ben ik over het algemeen niet iemand die zich snel verveelt. Ook voor deze staycation heb ik genoeg leuke plannen om de zomermaanden goed door te komen. Dit zijn 29 corona-proof dingen die ik wil doen deze zomer.

 1. Van een aantal zelf geschreven gedichtjes een bundel laten maken. Niet om als boek uit te geven en in veelvoud af te drukken, maar puur voor mezelf.
 2. Minimaal 1 SEO-cursus volgen voor mijn werk als tekstschrijver. Voor de kennis, maar stiekem ook gewoon voor de leuk!
 3. Bridget Jones’ Diary Baby kijken. Eindelijk! En daarna mijn Netflix-abonnement stopzetten. Ook ein-de-lijk, want ik roep al maanden dat ik dat ga doen.
 4. Zelf een keer linzenburgers, courgetteburgers en bonenburgers maken. En ontdekken welk van die drie het meest een succes is.
 5. Een nieuwe cameralens kopen. Ik heb mijn oog laten vallen op de 35mm-lens en heb mezelf beloofd dat ik die (of een andere lens) mag kopen zodra ik voor een paar honderd euro aan “oude spullen” via Marktplaats heb verkocht. Meteen een goede stok achter de deur om de berging flink op te ruimen!
 6. Minimaal 5 leuke boeken lezen. Past mooi bij mijn doel voor dit jaar om 12 boeken van voor tot eind te lezen. Still going strong!
 7. Mijn zakelijke website aanpassen aan mijn huidige diensten. Daar ga ik de komende maanden met mijn businesscoach mee aan de slag. Leuk leuk!
 8. Mijn allereerste diamond painting afmaken en een mooi plekje in huis geven.
 9. Iets moois vinden om aan de muur te hangen boven mijn televisie (nee, de diamond painting is geen kandidaat!). En dat “iets” ook daadwerkelijk met boor en al ophangen in plaats van het te kopen en in de voorraadkast te laten stof happen. Je hoort het: ik spreek uit ervaring.
 10. Een coach bezoeken die jaren geleden heel veel voor me heeft betekend. Gewoon om haar nog eens te bedanken.
plannen zomervakantie

 1. Plantjes op mijn balkon zetten. Al is het maar omdat iemand laatst tegen me zei “Goh, ik ben toch benieuwd welk van de kleurrijke balkons in je straat van jou is” en ik ietwat beschaamd moest bekennen dat een van de weinige balkons zonder ook maar enige decoratie van mij is. Maar niet voor lang!
 2. Naar de Veluwe gaan met mijn vriend. Geen vakantie in het buitenland de komende maanden, maar waarschijnlijk wel een paar dagen weg in eigen land.
 3. Een nieuwe Fabienne Chapot-jurk scoren. Het liefst via een tweedehandssite, die ik daarvoor natuurlijk een paar maanden lang uitgebreid ga stalken.
 4. Bij wijze van culinaire uitdaging een week lang alleen maar koken uit kookboeken. En ja, daar zal ik een artikel over online zetten! Ben zelf ook heel benieuwd hoe het me bevalt.
 5. De stad Amersfoort bewonderen en dan meer bekijken dan alleen het treinstation. Hopelijk over een tijdje!
 6. Vieren dat mijn vriend en ik 1 jaar samen zijn. En een strak plan bedenken voor hoe we dat op een creatieve manier gaan vieren.
 7. Buiten picknicken met een vriendin. Door corona heb ik maandenlang geen vriendinnen gezien (net als bijna ieder ander). Weer eens buiten op 1,5 meter afstand afspreken zou al een feestje zijn.
 8. Een roadtrip maken door eigen land en op één dag meerdere plekken bezoeken die al heel lang op mijn nog-in-Nederland-bekijken-lijstje staan.
 9. Een flinke fietstocht door Amsterdam maken, juist nu de stad nog rustig is. Nog zo’n bucketlistding!
 10. De “schade” van drie maanden niet kringloopwinkelen inhalen door weer wat vaker de kringloopwinkel te bezoeken. Maar dit keer bewust op rustige doordeweekse ochtenden en op een veilige manier.
 11. Een gnocchirecept vinden waarmee ik mijn vriend (a.k.a. geen gnocchiliefhebber) wél weet te overdonderen. Iemand ideeën?
 12. Het nieuwe huis van mijn oom en tante eindelijk in het echt bewonderen, inclusief mijn tantes gloednieuwe hobbykamer. Drie keer raden naar welke kamer ik het meest benieuwd ben…
 13. Een bezoekje aan Ikea brengen. Gewoon omdat ik dat echt zo’n winkel vind waar ik minimaal één keer per half jaar eens naartoe “moet”. En omdat ik me weer eens heb laten verleiden door de vele Ikea-reclame op Instagram.
 14. Een nieuwe laptop kopen of mijn oude herriemakende laptop laten repareren. Even kijken wat handiger is!
 15. De heide fotograferen of de Veluwe vastleggen tijdens golden hour. En daar dit jaar dus op tijd bij zijn.
 16. Een bezoekje brengen aan het strand op een doordeweekse ochtend. Uitwaaitijd!
 17. Afstandswandelingen maken in het Amsterdamse Bos met een vriendin of met mijn ouders.
 18. Mezelf minimaal 1 week vrij gunnen. Als je werk tegelijkertijd je grootste hobby is, is het best verleidelijk om continu door te gaan. Ik zal mezelf dankbaar zijn dat ik dat deze zomervakantie bewust niet doe!
 19. Onze (trein)vakantie naar Londen omboeken naar volgend jaar. En daar nu al enorm naar uitzien. Hopen dat het dan allemaal weer kan zonder mondkapjes, quarantaine en andere perikelen!

Ga jij nog op vakantie deze zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 juni 2020 op 6:13 am - Beantwoord

  Hele leuke dingen om te doen. Jij zal je zeker niet vervelen. Wij zijn ook van plan om een paar dagen weg te gaan in eigen land. En Amersfoort is écht een aanrader, hele leuke en mooie stad.

 2. Tineke 17 juni 2020 op 7:18 am - Beantwoord

  Het strand is altijd een goed idee! Bridget Jones baby heb ik destijds gezien in de bios en is echt een aanrader.
  Liefs

 3. Hermien - KouweKleren 17 juni 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Heeelijke lijst! Wij gaan ook lekker naar de Veluwe en ik kijk er zo naar uit! Gnocvhi baklen of uit uit de oven is heel anders dan gekookt en erg lekker. Misschien is dat je kans? Ik gebruik vaak een recept uit De Groene Bakplaat met ricotta.

  • Romy 28 juni 2020 op 8:06 pm - Beantwoord

   Oeh, gnocchi met ricotta klinkt goed! Dat ga ik onthouden. Ik had laatst gnocchi uit de oven met geitenkaas gemaakt. Dat vond hij wel beter dan gekookte gnocchi, maar toch nog niet helemaal je van het 😉

 4. Anouk 17 juni 2020 op 7:31 am - Beantwoord

  Wij gaan nog wel op vakantie, in Nederland of net over de grens in Duitsland denken we nu. We zouden maar Zweden maar dat stellen we maar even uit.

 5. Lianne 17 juni 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een superleuke dingen! Lijkt mij ook wel leuk om weer eens iets af te spreken 🙂 Wij gaan een weekendje naar Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Zijn we toch een klein beetje in het buitenland!

  • Romy 28 juni 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Lijkt mij ook superleuk om elkaar weer eens te zien! Door de 1,5 meter afstand misschien wel wat anders dan anders, maar we kunnen vast alsnog iets leuks en creatiefs bedenken 🙂

  • Romy 28 juni 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Lijkt mij ook superleuk om elkaar weer eens te zien! Door de 1,5 meter afstand misschien wel wat anders dan anders, maar we kunnen vast alsnog iets leuks en creatiefs bedenken 🙂

 6. Audrey 17 juni 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Heel leuke ideeën! Ben benieuwd naar de burgers en je kookboek-experiment. Ik heb nu vakantie en ondanks dat we nergens heen gaan (alleen wat dagjes door het land), is het echt heerlijk!

 7. Simone 17 juni 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik heb een fantastisch en makkelijk gnocchi recept voor je.
  Hoeft alleen maar ff de oven in! 🙂 Ik palk hem in het websiteveld, anders wordt mijn reactie vast als spam gezien….

  • Romy 28 juni 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Oeh dat klinkt héél goed! Dank je voor de tip! Ik ga hem zeker onthouden om eens met vega-kip te maken.

 8. Anna 17 juni 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, echt iets om naar uit te kijken! 🙂 Ik heb binnenkort ook vakantie, ik hoop stiekem nog wel op een vakantie in het buitenland, maar dat ga ik dan wel even bekijken. Ik hoop in ieder geval lekker een dagje (of weekendje) naar Duitsland te gaan!

 9. Meaghan 17 juni 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Ooh wat een leuke ideeën allemaal! Ik ga dit jaar helaas niet op vakantie, maar mijn vriend en ik gaan wel daagjes weg. Net als jij gaan wij waarschijnlijk ook naar de Veluwe, naar het strand (mijn vriend woont vlakbij het strand!) en naar de Ikea, een beetje dat soort dingen. Ik hoop ook dat jij en je vriend volgend jaar wel naar Londen kunnen gaan, zou fijn zijn als dat lekker zorgeloos kan! Wat leuk trouwens dat jouw doel dit jaar is om 12 boeken te lezen. Dat was vorig jaar ook mijn doel en dat is me gelukt! Lezen is gewoon heel leuk, maar tegenwoordig hebben we daar zo weinig tijd voor. Je moet er echt tijd voor maken!

  • Romy 28 juni 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

   Jouw vakantieplannen klinken ook heerlijk! Toevallig zijn wij gisteren ook naar Ikea geweest. Dat is al een leuk uitje op zich 🙂
   En wat je zegt, lezen is zoiets fijns. Het is eigenlijk zonde om daar nauwelijks tijd voor vrij te maken. Alleen al daarom leek dit doel me een goed idee om voor mezelf in te stellen.

 10. johanna 17 juni 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Een lange lijst. Zijn het ideeen of is het een to-do lijst? Voordeel van geen vakantie is, dat je geld overhoud. En bij jou in de buurt zijn vast ook leuke restaurants met een terras aan het water of in een tuin! Dus genieten kan je daar ook! Succes

  • Romy 28 juni 2020 op 8:23 pm - Beantwoord

   Het is meer een lijst met ideeën 😉 Als iets hiervan niet lukt, is dat natuurlijk geen probleem. Het is niet voor niets vakantie 🙂
   Bij mij heel vlakbij zijn inderdaad heel fijne restaurants aan het water. Ik vind het nu nog wat riskant met corona om uit eten te gaan, maar over een tijdje lijkt dat me héérlijk (letterlijk en figuurlijk, haha).

 11. Geke 17 juni 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! De tijd zal vast omvliegen met al dit op het programma.
  Van de gnocchi, was het zelf gemaakte? Of die glutenvrije van Schar? Die laatste vind ik namelijk ook echt niet lekker, zo plakkerig en elastiek lijkt het wel… Maar het kan wel lekker zijn want ooit in ons favoriete pastarestaurantje vroeger (voor het glutenvrije tijdperk) echt heel erg lekkere gegeten. Maar daar komen we dus helaas niet meer.

  Geen vakantie op verplaatsing hier. Maar met onze tuin hebben we er ook niet echt behoefte aan. Vaak gaan wij ook pas in september weg, dan is het overal iets rustiger. De Veluwe is zo mooi hé, heb er ook een zwak voor <3 Zou graag nog eens teruggaan. Misschien volgend voorjaar.

  • Romy 28 juni 2020 op 8:26 pm - Beantwoord

   Het was inderdaad de glutenvrije gnocchi van Schär. Jammer dat we tot nu toe nog niet echt andere glutenvrije gnocchi hebben gevonden. Misschien moeten we toch nog eens zelf gnocchi gaan maken 🙂
   Wat heerlijk dat jij lekker van de tuin kunt genieten! Kan me voorstellen dat weggaan dan niet eens per se hoeft. En wie weet zit een vakantie naar de Veluwe er volgend voorjaar alsnog in inderdaad. Ik duim met je mee!

 12. Simone 17 juni 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je allemaal. Super tof ook dat je een gedichtenboekje wilt maken voor jezelf. Je maakt dan ook hele leuke gedichtjes moet ik zeggen. Wij gaan in september nog een weekje weg in NL. Dat hebben we in maart al daar naar toe moeten verschuiven. Dus dat is wel een fijn vooruitzicht.
  Hopelijk ook nog met vrienden varen in de Biesbosch, dat zou echt super leuk zijn! En we gaan op bezoek bij mijn oom en tante op de camping (en misschien blijven we dan nog wel een nachtje weg). Verder nog geen concrete plannen eigenlijk, want ik werk gewoon door deze zomer.

  • Romy 28 juni 2020 op 9:37 pm - Beantwoord

   Jouw vakantieplannen klinken ook echt niet verkeerd! Wat een fijne vooruitzichten allemaal! Met die dagjes weg tussendoor is doorwerken in de zomer eigenlijk zo erg nog niet 🙂 Voor mij geldt hetzelfde: tussen de leuke dingen door, werk ik ook nog en dat vind ik stiekem helemaal niet zo erg.

 13. Naomi 17 juni 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Volgens mij heb jij een dubbele zomer nodig;). Superleuke ideeën!

 14. Janne 17 juni 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Een paar honderd euro aan spullen verkopen via Marktplaats, dat lijkt me best een ambitieus doel! De meeste spullen die ik opruim zijn de moeite van het verkopen niet eens waard en gaan naar de kringloop of de textielbak in.

  Je kunt proberen om je laptop schoon te maken met perslucht. Ze verkopen die spuitbussen gewoon bij de Action. De laptop van mijn vriend deed telkens alsof hij wilde opstijgen, maar toen we het stof uit de ventilatoren hadden gespoten, deed hij weer normaal. Een oplossing van een paar euro die de moeite van het proberen zeker waard is als je een loeiende laptop hebt!

  Ik vind gnocchi uit de oven erg lekker, want dan worden ze lang niet zo zompig als wanneer je ze gewoon kookt. Genoeg olijfolie erop doen, zodat ze mooi bruin kleuren. De Groene Meisjes hebben een recept voor gnocchi met tuinbonen uit de oven.

  Ik ga deze zomer hopelijk/waarschijnlijk tóch naar het buitenland. Ik ben aangenomen om een maand te werken op een Franse camping. Ik mag er yogales geven en het zwembad beheren. Het is een niet al te grote camping totaal in the middle of nowhere, dus ik verwacht dat het daar goed corona-proof vertoeven zal zijn. Er is heel veel bos om in te wandelen of te hardlopen, en ik ben van plan om mijn e-reader helemaal vol te stoppen met boeken – met het werk ben ik maar een paar uur per dag bezig en er wordt voor de medewerkers gekookt, dus tijd zat om helemaal te ontspannen.

  • Romy 28 juni 2020 op 9:41 pm - Beantwoord

   Ik had nog wat grote spullen staan om te verkopen (mijn oude nachtkastjes, Timberland-laarzen en andere wat duurdere spullen), dus wie weet lukt het toch om dat ambitieuze doel te verwezenlijken. Het zal mij benieuwen 😉 Kleine dingetjes heb ik ook gewoon naar de kringloopwinkel gebracht. Dat soort kleine dingen vind ik ook de moeite niet waard.

   Dank je voor de tip over de perslucht trouwens! Denk dat ik zo’n spray volgende week maar eens ga halen bij Action 🙂 Zeker de moeite waard voordat ik mijn laptop naar een reparateur stuur!

   Supertof trouwens dat je deze zomer naar een Franse camping gaat om daar te werken! En yogales geven, hoe gaaf is dat?! Ik kan me zo voorstellen dat je nu al enorm naar de zomer uitziet 🙂

 15. bychristiana 17 juni 2020 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je Romy! Zo zie je maar, er is genoeg te doen, ook als je niet op vakantie gaat. Wij willen misschien een paar daagjes naar Zeeland gaan, dan kan Sketch ook lekker mee, maar we gaan in ieder geval niet naar het buitenland. Verder heerlijk van onze nieuwe tuin genieten, het grote werk is nu gedaan, nu nog wat laatste dingen opruimen, schoonmaken en dan nog verder aankleden.

  • Romy 28 juni 2020 op 9:42 pm - Beantwoord

   Ik kan me zo voorstellen dat in jullie gloednieuwe tuin zitten op zich al een beetje als vakantie aanvoelt 🙂 En Zeeland is natuurlijk ook een heerlijk idee!

  • Romy 28 juni 2020 op 9:42 pm - Beantwoord

   Ik kan me zo voorstellen dat in jullie gloednieuwe tuin zitten op zich al een beetje als vakantie aanvoelt 🙂 En Zeeland is natuurlijk ook een heerlijk idee!

 16. Noor 17 juni 2020 op 5:59 pm - Beantwoord

  Ik zou graag een ondernemerscursus willen volgen, weten hoe alles in z’n werk gaat (belastingen, btw, ondernemersschap inschrijven enz). Heb jij (toevallig) ook een ondernemerscursus gevolgd? Ik meen me iets te herinneren op jouw blog omtrent coaching of was dat nog iets anders? in ieder geval, het lijkt me boeiend om een artikel te lezen over jouw ervaring van deze cursus.

  • Romy 28 juni 2020 op 9:47 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je ook meer over ondernemen wilt leren, eventueel met een cursus!
   Ik heb inderdaad een coachingstraject gevolgd. Dit was een traject dat (kosteloos) door mijn gemeente werd aangeboden aan startende ondernemers uit mijn gemeente, dus dat is helaas niet een specifiek traject dat ik je kan aanraden 😉 Of nou ja, tenzij je toevallig ook in Aalsmeer woont!

   Op dit moment volg ik een traject bij een businesscoach – degene die mij ook heeft begeleid tijdens het coachingstraject in mijn gemeente. Dat is wel een vrij duur traject (het is ook echt op maat), maar wat mij betreft is het de kosten meer dan waard.

   Op wat voor vlak wil je precies gaan ondernemen? Je zou eens kunnen zoeken naar gerichte coachingstrajecten voor het vak dat jij wilt uitoefenen. Ik weet bijvoorbeeld dat er speciale trajecten zijn voor Virtual Assistants en copywriters. Daar heb je denk ik het meeste aan 🙂 Of je zou in je gemeente kunnen kijken of daar misschien ook iets wordt georganiseerd. Je weet maar nooit!

  • Romy 28 juni 2020 op 9:47 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je ook meer over ondernemen wilt leren, eventueel met een cursus!
   Ik heb inderdaad een coachingstraject gevolgd. Dit was een traject dat (kosteloos) door mijn gemeente werd aangeboden aan startende ondernemers uit mijn gemeente, dus dat is helaas niet een specifiek traject dat ik je kan aanraden 😉 Of nou ja, tenzij je toevallig ook in Aalsmeer woont!

   Op dit moment volg ik een traject bij een businesscoach – degene die mij ook heeft begeleid tijdens het coachingstraject in mijn gemeente. Dat is wel een vrij duur traject (het is ook echt op maat), maar wat mij betreft is het de kosten meer dan waard.

   Op wat voor vlak wil je precies gaan ondernemen? Je zou eens kunnen zoeken naar gerichte coachingstrajecten voor het vak dat jij wilt uitoefenen. Ik weet bijvoorbeeld dat er speciale trajecten zijn voor Virtual Assistants en copywriters. Daar heb je denk ik het meeste aan 🙂 Of je zou in je gemeente kunnen kijken of daar misschien ook iets wordt georganiseerd. Je weet maar nooit!

 17. Giovanna Jansen 19 juni 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je voor deze zomer! Jij hoeft je zeker niet te vervelen. Ik ben ook nog steeds eens van plan om linzen-, groente- of bonenburgers te maken. Lijkt mij zoveel lekkerder, zelfgemaakt.
  O, goede reminder om naar de Veluwe te gaan als de hei nog in bloei staat! Wij waren er vorig jaar september. Toen was het er ook prachtig hoor, maar was de hei wel uitgebloeid. En dat terwijl ik mij zo verheugd had op het maken van mooie hei-foto’s. 😉
  Ben wel benieuwd trouwens waarom je je Netflix-abonnement op gaat zeggen. Ik heb het zelf niet, maar ik hoor iedereen er altijd zo vol enthousiasme over, dus benieuwd wat er dan toch aan tegen kan vallen.

  • Romy 28 juni 2020 op 10:24 pm - Beantwoord

   Goede vraag van het netflix-abonnement! Het is eigenlijk puur mijn persoonlijke voorkeur. Ik kijk zelf vaak liever Nederlandse series of anders interessante documentaires op YouTube of NPO. Die kijk ik tegenwoordig op NLZIET, waar ik een abonnement op heb genomen. NLZIET en Netflix allebei vind ik wat overdreven. Daarom wil ik Netflix opzeggen. Misschien ga ik over een tijdje toch weer over, mocht ik alles op NLZIET gezien hebben, maar ik denk dat dat nog wel even duurt 😉
   Mocht je liever Engelse series (of gewoon de meest bekende series) kijken, dan is Netflix wel een grotere aanrader.

 18. Els 21 juni 2020 op 9:03 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je schrijft dat je Amersfoort beter wil bekijken. Toevallig vorige week geweest. Ik vind het persoonlijk een erg fijne stad, mooi en gemoedelijk.

  • Romy 2 juli 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Hopelijk kan ik deze zomer ook nog eens een kijkje in die stad nemen. Ben heel benieuwd!

 19. Dinja 21 juni 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen op je lijstje (en Amersfoort is echt een aanrader, ik heb het geluk dat m’n vriend er woont dus ben er regelmatig te vinden)! Ik ben benieuwd welke dingen je tegen het eind van de zomer allemaal kan wegstrepen 🙂

Recente blogs

Vegan kip-kerrie met rijst & gebakken banaan

6 september 2023|Recepten|

Als er een combinatie is waarmee je bij mij altijd goed zit, dan is het wel kip-kerrie. Maar dan wel de vega-variant in mijn geval! Als klein meisje zweerde ik al bij die Johma-bakjes met deze gouden combinatie. Tegenwoordig eet ik vegan kip-kerrie het liefst in combinatie met rijst. Sinds kort heb ik een heerlijke variant op het traditionele recept: vegan kip-kerrie met rozijnen en gebakken banaan. Daardoor krijgt de kip-kerrie een lekker zoet tintje. Als je net zo goed gaat op gebakken banaan als ik, dan word je vast blij van dit snelle én overheerlijke gerecht.