2 7 1

3 dingen waar ik op dit moment trots op ben

 • 10 mei 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Soms komt er een vraag voorbij die je even aan het denken zet. Soms zelfs iets langer dan “even”. Dat had ik toen ik laatst in een vlog van Bonnie de vraag “Welk compliment zou jij jezelf geven?” voorbijkwam. Een mooie vraag om een paar dagen te laten bezinken. En om vervolgens – nadat ik de “Ja maar, is dat niet arrogant?”-gedachten had weggewuifd, een blogartikel aan te wijden. Dit zijn 3 dingen waar ik as we speak trots op ben.

1. Dat ik het voor elkaar boks in mijn uppie

Op 8 mei was het precies een jaar geleden dat ik voor het eerst in mijn appartement sliep. Leuk en spannend tegelijk! Ik had nog geen flauw idee wat ik kon verwachten van het op mezelf wonen. Het voelde eerst vooral alsof ik een heel vakantiehuisje voor mij alleen had. Tegelijkertijd was het in het begin weleens eenzaam, zeker als ik mijn dag niet had. Als je me toen had verteld dat ik vanwege corona een jaar later de hele dag thuis zou zitten en vrijwel niemand zou zien, dan had ik vast lichte paniek gekregen. Maar gelukkig ben ik inmiddels bijna een jaar en heel wat ervaring verder.

Laatst vroeg iemand me hoe ik me voel in deze coronatijd. Ik kon het juiste woord niet meteen vinden (en dat gebeurt bij mij als taalliefhebber niet heel vaak!). Niet altijd een blij ei, niet continu verdrietig, niet boos, ook niet echt bang. Wat dan wel? Opeens wist ik het: trots. Ik ben trots op hoe ik mezelf weet te redden. Ik ben trots dat ik mijn leven zo heb vormgegeven dat ik het ook in mijn eentje prima kan rooien. En ik ben trots dat ik mensen (en een kat) om me heen heb verzameld die ervoor zorgen dat ik me niet vaak écht alleen voel, zelfs nu niet.

En oké, trots ben ik ook op het feit dat ik mijn huis inmiddels met meer dan 15 (levende) planten deel én dat ook poes Pippa er nog altijd springlevend én blij uitziet. Heb ik vast iets goed gedaan!

waar ik trots op ben

2. Dat ik heel veel dingen doe ik superspannend vind

Dat ik dit jaar volledig voor mijn eigen bedrijf heb gekozen, heb ik op mijn blog vast al zo’n 3020283 keer benoemd. Natuurlijk ben ik trots op mijn bedrijf op zich. Maar vooral ben ik er trots op dat ik mede door mijn bedrijf heel wat dingen doe die ik oprecht superspannend vind. Dat varieert van nieuwe klanten bellen tot berichtjes plaatsen op LinkedIn (vond ik in het begin doodeng!). En van onderhandelen over prijzen tot de allerspannendste stap van allemaal: mijn baan opzeggen.

De afgelopen tijd doe ik bijna iedere dag wel iets wat me lichte kriebels in mijn buik bezorgt. Niet altijd gaat dat vanzelf en soms sta ik heus op het punt om terug te krabbelen. Maar ik doe het wel en ga het alsnog aan. Daar ben ik trots op.

3. Dat ik doe wat goed is voor mij

Ten slotte ben ik trots dat ik meer voor mezelf kies. Ik twijfelde even: is dat iets om trots op te zijn? Moet je niet juist trots zijn als je altijd voor anderen klaarstaat (iets wat ik natuurlijk ook zo veel mogelijk probeer te doen)? Maar ik denk dat voor jezelf kiezen óók iets is om je trots over te voelen. Ik ben dat in ieder geval wel, omdat ik in het verleden niet altijd deed wat goed was voor mij. Op mijn lijstje met prioriteiten bungelde mijn eigen geluk lange tijd ergens onderaan.

 • Verwachtingen waarmaken vond ik belangrijker dan mijn dromen waarmaken.
 • Altijd voor anderen klaarstaan stond bij mij boven goed voor mezelf zorgen.
 • Eens even goed uitzoeken waar ik écht blij van word? Dat stond al jarenlang op mijn lijstje, maar daar had ik vanwege punt 1 en 2 precies nul tijd voor.

Dat alles is nu (over het algemeen) wel anders. Nu heb ik niet opeens meer tijd dan eerst, maar ik heb wel mijn prioriteiten verlegd.

De afgelopen tijd ben ik bijvoorbeeld bewuster voor mijn lijf gaan zorgen. Ik neem meer de tijd om écht lekkere dingen te maken in plaats van haastje-repje wat diepvriesgroenten op te warmen. Mijn weekenden zijn weer weekenden inclusief rustmomenten (heel wat credits daarvoor gaan naar mijn lieve vriend!). Ik ben gaan sporten omdat dat goed is voor mijn lijf, niet omdat ik wil presteren en perfect wil zijn. Ik ben met mensen gaan praten (écht praten – niet alleen over koetjes en kalfjes), stel me kwetsbaarder op en heb uitgezocht waar IK blij van word. Dat heeft me tot nu toe veel gebracht.

Nope, al die punten lukken echt niet elke dag even goed. Maar de afgelopen maanden wel beter dan ooit. Ook daar ben ik diep van binnen best een beetje trots op.

Wat zijn 3 dingen waar jij op dit moment trots op bent?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 10 mei 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven! Eigenlijk zouden we veel vaker mogen stilstaan bij dingen waar we trots op zijn! Een mooie on daar eens over na te denken. Je hebt stuk voor stuk dingen opgeschreven waar jij zeker oprecht trots op kunt zijn! Even kijken, 3 dingen waar ik oprecht trots op ben:
  1: dat ik al 8 jaar een lieve vriend heb, sinds 2 jaar een mooi koophuis samen en ook 2 lieve katjes.
  2: dat ik ga voor mijn dromen en voor waar ik blij van word, ook al zijn dat soms enge en spannende stappen. Zoals de verhalenbundel en de roman die ik zelf wil gaan uitgeven. Ik vind het allemaal nog steeds spannend, maar wel heel leuk!
  3: dat ik net als jij, nu mezelf op één zet en geen anderen meer doe pleasen, zoals toen ik in loondienst werkte. Ik zorg nu ook veel beter voor mijn lichaam en ik luister naar wat ik wil. Nog maar één keer per maand een weekend werken en niet langer dan 5 dagen achter elkaar werken. Ik ben trots dat ik die stap heb gezet om voor mezelf te beginnen!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:23 pm - Beantwoord

   De stappen die jij hebt gezet, zijn ook echt enorm en vooral enorm bewonderenswaardig! Zo mooi dat je nu echt je hart volgt en doet waar jij gelukkig van wordt. Er is niets zo belangrijk als dat. Daar mag je supertrots op zijn <3 Net als op de andere twee punten natuurlijk!

 2. Saskia 10 mei 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Dit zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn! Mooi ook om dit zo uitgebreid en open in een post te delen. Drie dingen waar ik trots op ben?

  Op het moederschap en hoe wij het ouderschap samen toch maar even doen. (ik sta er even extra bij stil zo op mijn eerste Moederdag hoe alles loopt en hoe gek het was vorig jaar Noa in mijn buik te hebben op Moederdag en de Moederdag ervoor toch verdrietig te zijn over de lege buik, gek hoe alles kan lopen)

  Op het feit dat ik alle ballen (op mijn manier) in de lucht hou. Het moederschap, werken, privé… Soms wordt het me wel eens teveel maar ik zit nooit bij de pakken neer en ga door. Ik ben trots op keuzes die ik heb gemaakt en dat ik altijd goed weet wat ik wel en niet weet daardoor.

  En het laatste puntje; ik ben trots op het feit dat ik de afgelopen weken met het Corona virus gewoon heb doorgewerkt. Kids heb opgevangen van vitale beroepen en ondanks alles gewoon ben door gegaan.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:21 pm - Beantwoord

   Wat een mooie punten allemaal! Daar mag je echt heel erg trots op zijn. En wat bijzonder toch hoeveel er in een jaar (en in twee jaar) kan veranderen! Zeker als je erbij stilstaat dat er nu al een heel groot mannetje op je schoot zit <3

 3. Meaghan 10 mei 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie punten! Daar mag je zeker trots op zijn en het is ook mooi dat je het besef daarvan hebt en er zo op reflecteert! Ik vind het altijd heel gaaf om te merken via je blog hoe je je ontwikkelt en ook stil staat bij de successen die je doormaakt. Dat is voor mij ook altijd heel inspirerend!

  3 Dingen waar ik momenteel trots op ben zijn:
  – Dat ik zo ver ben gekomen in mijn master. Alle vakken zijn afgerond, behalve mijn masterscriptie waar ik nu heel hard voor werk. Een jaar geleden had ik echt niet kunnen denken dat het me zo goed zou afgaan en dat ik nu bijna klaar ben met studeren!
  – Ik ben (eindelijk) begonnen aan Mindgym van Wouter de Jong en merk echt dat dit een goede en positieve investering is in mijzelf. Ik gebruikte steeds het excuus dat ik er geen tijd voor had, maar voor zulke dingen moet je tijd maken en dan zie je vanzelf dat je het makkelijk in je dagelijks leven kan integreren, als is het maar vijf minuten. Ik ben trots dat ik ben begonnen en het na 4 weken nog heel goed kan volhouden en elke dag weer leer.
  – En ik ben trots dat ik mij zo positief in de Corona crisis weet te houden. Vroeger zou ik helemaal in paniek zijn geweest dat mijn dagelijkse, normale ritme wordt verstoord, maar eerlijk? Met wat kleine aanpassingen kan ik nog steeds gewoon mijn normale ritme aanhouden, al is het wat aangepast allemaal. Ik spreek nog steeds mijn vriendinnen, kan mijn vriend gewoon zien in het weekend, ik kan blijven studeren en sporten. Oké, de bezoekjes aan de dierentuin en de kinderboerderij lukken even tijdelijk niet en ook een etentje in een restaurant gaat er niet inzitten, maar als dat het ergste is, dan valt het allemaal best mee!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:19 pm - Beantwoord

   Wat een mooie en lieve complimenten! Dank je wel! <3
   En wauw, wat goed dat je nu echt klaar bent met studeren en nu alleen nog je masterscriptie hoeft af te ronden. Een enorme prestatie om supertrots op te zijn! Maar je derde punt vind ik misschien nog wel het allermooist. Het is niet makkelijk in deze periode waarin opeens alles anders is. Hoe knap is het dat je daar toch maar mooi je draai in hebt weten te vinden.
   Je inspireert me trouwens om mijn Mindgym-boek er ook eens bij te pakken. Ooit gescoord bij de kringloopwinkel, maar ik had er tot nu toe nog niets mee gedaan. Nu krijg ik zin om het toch maar eens te lezen.

 4. Anouk 10 mei 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een super mooi artikel! Ik heb toevallig afgelopen week net zo’n blog geschreven nadat ik geïnspireerd was geraakt door Bonnie, leuk om te lezen dat jij haar ook volgt!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:17 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk! Great minds thinking alike! Ik ga jouw artikel ook meteen even lezen 🙂 Ik vond het zo’n mooie inspirerende vraag van Bonnie dat ik er direct zelf ook een blog over wilde schrijven.

 5. Lilian 10 mei 2020 op 11:49 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Je nummer 2 vind ik ook erg leuk en inspirerend om te lezen 🙂

  Ik ben er trots op dat ik goed voor m’n gezin zorg (het is toch moederdag, dus … ;-))
  Dat ik veel leer en daar vervolgens ook stappen mee zet.
  En ik ben begonnen aan een roman! 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 1:16 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je aan een roman bent begonnen! Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd 🙂 En de zorg voor je gezin mag je ook absoluut heel trots op zijn. Op Moederdag, maar eigenlijk gewoon elke dag natuurlijk.

 6. Naomi 10 mei 2020 op 11:56 am - Beantwoord

  Supermooie complimenten aan jezelf. Terecht ook, maar ook wel herkenbaar dat je makkelijker complimenten aan een ander kunt geven dan aan jezelf;).

 7. Els 10 mei 2020 op 12:38 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel. Terecht dat je daar allemaal trots op bent :-). Dit vond ik een veel zeggende zin in je artikel: ik ben gaan sporten omdat dat goed is voor mijn lijf, niet omdat ik wil presteren en perfect wil zijn. Echt heel mooi verwoord en dat je het zo doet :-).

 8. Audrey 10 mei 2020 op 1:49 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Je mag absoluut heel trots zijn op jezelf 🙂

 9. johanna 10 mei 2020 op 2:58 pm - Beantwoord

  Ik moet Lianne totaal gelijk geven. Zulke lijstjes moeten we regelmatig maken. En nu ik jouw lijstje lees, moet ik heel lang denken om mijn 3 dingen te vinden. Daar is dus nog verbeteringspotentiaal bij mij! (is eigenlijk jouw punt 3).
  Nu blij ben ik dat ik in de zomer ’19 mijn bachelor met een goed cijfer heb afgerond. (daar ben ik zelfs heel trots op!) Verder het me onze poes goed gaat. Ze is in een heel angstige toestand uit een (erg lief en vriendelijk) asiel bij ons gekomen. Maar stapje voor stapje gaat het beter. We weten ook niet wat er in het verleden gebeurt is. Het is een poes die snel in de stress komt als er iets anders is. Maar we maken vooruitgang. Ja, en dan nog een 3e punt…. nu dat moet nog bedacht worden.
  Ik print je lijste uit, zodat ik me dagelijk kan herinneren dat ik eraan moet denken.
  Mijn compliment voor je vooruitgangen, en het belangrijkste is “jezelf niet te verliezen”. Iets wat is te vaak doe.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:15 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie! En wat goed dat je toch twee punten opnoemt waar je met recht heel erg trots op mag zijn. Wat mooi dat je kat toch een flinke vooruitgang heeft geboekt qua angst en stress. Ik herken het zelf een beetje van Pip, die in het begin ook regelmatig stressreacties had. Het is dan zo mooi en waardevol als je langzaamaan stapjes vooruit ziet.
   P.S. Laat je het weten zodra je het derde punt weet? Ik weet heel zeker dat het je lukt om een derde compliment aan jezelf te bedenken 🙂

 10. Justine 10 mei 2020 op 4:02 pm - Beantwoord

  En of je hier trots op mag zijn Romy! Wat mooi dat je hier zelf ook bewust van bent. Maakt het zoveel waardevoller!

  Ik ben op veel dingen trots, maar op dit moment is dat toch dat ik mezelf maar weer heb weten te herpakken nadat ik mijn droombaan verloor, nu toch gewoon werk heb en nog steeds inzie dat er heel veel mooie en leuke dingen zijn om vrolijk van te worden 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 1:11 pm - Beantwoord

   Daar mag je echt wel heel trots op zijn! Het is heel heftig als je door deze hectische periode plotseling afscheid moet nemen van je droombaan. Wat knap dat je je zo snel hebt herpakt en nu alsnog kunt genieten van de dingen die wél leuk zijn.

 11. Ilona Wielinga 10 mei 2020 op 4:08 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs mooi artikel! Ik ben trots op het feit dat ik ondanks de hele situatie waar ik in verkeer, ik toch mijn eindexamenopdracht zo goed als afgerond heb. En ik ben trots op hoe goed ik de laatste tijd voor mezelf zorg. Best waardevol om eens stil te staan waar je trots op bent!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:10 pm - Beantwoord

   Wat een mooie punten! Mag je absoluut supertrots op zijn (en regelmatig vol trots bij stilstaan!) <3

 12. Zo simpel is dan geluk 10 mei 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen waar je trots op bent. Zeker de laatste vind ik erg mooi. Uiteindelijk zal je toch eerst om jezelf moeten denken voordat je voor anderen klaar kan staan.

 13. Anna 11 mei 2020 op 9:46 am - Beantwoord

  Prachtig om te lezen! Je mag zeker trots zijn op jezelf! En zo mooi ook, dat je nu beter naar jezelf luistert. Als je zelf niet lekker in je vel zit kun je er ook niet voor anderen zijn.

 14. Claire 11 mei 2020 op 12:50 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, wat ben je goed bezig! Fijn dat je kan uitspreken waar je zo trots op bent 🙂 Ik vind het ook zo knap hoe je het allemaal voor elkaar bokst!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:37 pm - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel! Ik ben ook supertrots op jou trouwens en op alle stappen die jij de afgelopen jaren hebt gezet! <3

 15. Giovanna Jansen 11 mei 2020 op 7:26 pm - Beantwoord

  Super goede dingen! Terecht dat je hier trots op bent! Ik heb het altijd super stoer van je gevonden dat je gewoon in je uppie een huis bent gaan kopen en niet dacht ik huur wel wat en later als ik een partner heb ga ik wel kopen, of zo. Maar ook dat je dat wat eng is én wat goed voor je is toch doet, is iets om trots op te zijn!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:43 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! Ik heb destijds heel lang getwijfeld of ik het aandurfde, in mijn eentje een huis kopen. Maar ik ben nu heel blij dat ik het tóch heb gedaan (ook al ontmoette ik mijn vriend een paar maanden na het kopen van mijn huis).

 16. Rachel Kromdijk 12 mei 2020 op 5:05 pm - Beantwoord

  Je bent sowieso super goed bezig en daar mag je ook enorm trots op zijn. Tof dat je dingen doet die best een beetje eng zijn in het begin, je doet het wel gewoon! Elk artikel wat je schrijft is ook gewoon raak, dat zie je wel aan de output die je terugkrijgt.

Recente blogs

Mijn ervaring met Sellpy voor het verkopen van tweedehands kleding

17 februari 2023|Groen doen, Lifestyle|

Vinted en Marktplaats kende ik al wel. Dat zijn allebei platforms waar je je eigen kleding tweedehands kunt verkopen of de mooiste pre-loved pareltjes van anderen op de kop kunt tikken. Maar laatst ontdekte ik door een vlog van Teske een nieuw verkoopplatform: Sellpy. Het grote verschil: je hoeft zelf helemaal niets voor de verkoop te doen. Sellpy fotografeert en verstuurt de items voor je. Ideaal, leek me! Ik vind het verzenden of laten ophalen van kleding altijd zo'n gedoe. Is Sellpy ook echt zo'n succes? Ik deel mijn ervaring met Sellpy als verkoper en deel mijn uiteindelijke opbrengsten.

Favorieten | Oranje jurk, vega-koopje & Utrechtse hotspot

20 augustus 2019|Lifestyle|

Na een hele tijd wachten vond ik het hoog tijd om weer een paar favorieten in het zonnetje te zetten. Zo kocht ik een jurk in een voor mij bijzondere kleur. Ook kreeg ik een wel heel kleurrijke maaltijd voorgeschoteld en ontdekte ik het tweede seizoen van een serie die mij hard aan het lachen maakt. Dat en meer favorieten van de laatste tijd laat ik je uitgebreid zien in dit artikel. Met als grote hoogtepunt goedkope vega-burgers die zelfs ietwat geplet nog overheerlijk zijn.

Welkom, 2023! | Dit zijn mijn doelen voor het nieuwe jaar

2 januari 2023|Persoonlijk|

De avond van oudejaarsconferences, oliebollen en klinkende glazen zit er weer op. Of beter gezegd: er zit een heel jaar op. Vaarwel 2022, welkom 2023! Ik wens jou allereerst een fantastisch 2023 toe. Dat dit maar een jaar mag worden waarin je stoutste dromen uitkomen, je veel doet waar je vrolijk van wordt en allerlei grote en kleine geluksmomenten op je pad krijgt om intens van te genieten. Verder wens ik je voor de momenten dat het tegenzit alle (zelf)liefde en steun om de moeilijke dingen lichter te maken. Over dromen en doelen gesproken, ik heb een lijst klaarstaan voor het nieuwe jaar. Dit zijn de doelen waar ik komend jaar mee aan de slag wil gaan.