3 dingen waar ik op dit moment trots op ben

waar ik trots op ben

Soms komt er een vraag voorbij die je even aan het denken zet. Soms zelfs iets langer dan “even”. Dat had ik toen ik laatst in een vlog van Bonnie de vraag “Welk compliment zou jij jezelf geven?” voorbijkwam. Een mooie vraag om een paar dagen te laten bezinken. En om vervolgens – nadat ik de “Ja maar, is dat niet arrogant?”-gedachten had weggewuifd, een blogartikel aan te wijden. Dit zijn 3 dingen waar ik as we speak trots op ben.

1. Dat ik het voor elkaar boks in mijn uppie

Op 8 mei was het precies een jaar geleden dat ik voor het eerst in mijn appartement sliep. Leuk en spannend tegelijk! Ik had nog geen flauw idee wat ik kon verwachten van het op mezelf wonen. Het voelde eerst vooral alsof ik een heel vakantiehuisje voor mij alleen had. Tegelijkertijd was het in het begin weleens eenzaam, zeker als ik mijn dag niet had. Als je me toen had verteld dat ik vanwege corona een jaar later de hele dag thuis zou zitten en vrijwel niemand zou zien, dan had ik vast lichte paniek gekregen. Maar gelukkig ben ik inmiddels bijna een jaar en heel wat ervaring verder.

Laatst vroeg iemand me hoe ik me voel in deze coronatijd. Ik kon het juiste woord niet meteen vinden (en dat gebeurt bij mij als taalliefhebber niet heel vaak!). Niet altijd een blij ei, niet continu verdrietig, niet boos, ook niet echt bang. Wat dan wel? Opeens wist ik het: trots. Ik ben trots op hoe ik mezelf weet te redden. Ik ben trots dat ik mijn leven zo heb vormgegeven dat ik het ook in mijn eentje prima kan rooien. En ik ben trots dat ik mensen (en een kat) om me heen heb verzameld die ervoor zorgen dat ik me niet vaak écht alleen voel, zelfs nu niet.

En oké, trots ben ik ook op het feit dat ik mijn huis inmiddels met meer dan 15 (levende) planten deel én dat ook poes Pippa er nog altijd springlevend én blij uitziet. Heb ik vast iets goed gedaan!

2. Dat ik heel veel dingen doe ik superspannend vind

Dat ik dit jaar volledig voor mijn eigen bedrijf heb gekozen, heb ik op mijn blog vast al zo’n 3020283 keer benoemd. Natuurlijk ben ik trots op mijn bedrijf op zich. Maar vooral ben ik er trots op dat ik mede door mijn bedrijf heel wat dingen doe die ik oprecht superspannend vind. Dat varieert van nieuwe klanten bellen tot berichtjes plaatsen op LinkedIn (vond ik in het begin doodeng!). En van onderhandelen over prijzen tot de allerspannendste stap van allemaal: mijn baan opzeggen.

De afgelopen tijd doe ik bijna iedere dag wel iets wat me lichte kriebels in mijn buik bezorgt. Niet altijd gaat dat vanzelf en soms sta ik heus op het punt om terug te krabbelen. Maar ik doe het wel en ga het alsnog aan. Daar ben ik trots op.

3. Dat ik doe wat goed is voor mij

Ten slotte ben ik trots dat ik meer voor mezelf kies. Ik twijfelde even: is dat iets om trots op te zijn? Moet je niet juist trots zijn als je altijd voor anderen klaarstaat (iets wat ik natuurlijk ook zo veel mogelijk probeer te doen)? Maar ik denk dat voor jezelf kiezen óók iets is om je trots over te voelen. Ik ben dat in ieder geval wel, omdat ik in het verleden niet altijd deed wat goed was voor mij. Op mijn lijstje met prioriteiten bungelde mijn eigen geluk lange tijd ergens onderaan.

 • Verwachtingen waarmaken vond ik belangrijker dan mijn dromen waarmaken.
 • Altijd voor anderen klaarstaan stond bij mij boven goed voor mezelf zorgen.
 • Eens even goed uitzoeken waar ik écht blij van word? Dat stond al jarenlang op mijn lijstje, maar daar had ik vanwege punt 1 en 2 precies nul tijd voor.

Dat alles is nu (over het algemeen) wel anders. Nu heb ik niet opeens meer tijd dan eerst, maar ik heb wel mijn prioriteiten verlegd.

De afgelopen tijd ben ik bijvoorbeeld bewuster voor mijn lijf gaan zorgen. Ik neem meer de tijd om écht lekkere dingen te maken in plaats van haastje-repje wat diepvriesgroenten op te warmen. Mijn weekenden zijn weer weekenden inclusief rustmomenten (heel wat credits daarvoor gaan naar mijn lieve vriend!). Ik ben gaan sporten omdat dat goed is voor mijn lijf, niet omdat ik wil presteren en perfect wil zijn. Ik ben met mensen gaan praten (écht praten – niet alleen over koetjes en kalfjes), stel me kwetsbaarder op en heb uitgezocht waar IK blij van word. Dat heeft me tot nu toe veel gebracht.

Nope, al die punten lukken echt niet elke dag even goed. Maar de afgelopen maanden wel beter dan ooit. Ook daar ben ik diep van binnen best een beetje trots op.

Wat zijn 3 dingen waar jij op dit moment trots op bent?

Volg:
Deel:

27 Reacties

 1. 10 mei 2020 / 09:34

  Heel mooi geschreven! Eigenlijk zouden we veel vaker mogen stilstaan bij dingen waar we trots op zijn! Een mooie on daar eens over na te denken. Je hebt stuk voor stuk dingen opgeschreven waar jij zeker oprecht trots op kunt zijn! Even kijken, 3 dingen waar ik oprecht trots op ben:
  1: dat ik al 8 jaar een lieve vriend heb, sinds 2 jaar een mooi koophuis samen en ook 2 lieve katjes.
  2: dat ik ga voor mijn dromen en voor waar ik blij van word, ook al zijn dat soms enge en spannende stappen. Zoals de verhalenbundel en de roman die ik zelf wil gaan uitgeven. Ik vind het allemaal nog steeds spannend, maar wel heel leuk!
  3: dat ik net als jij, nu mezelf op één zet en geen anderen meer doe pleasen, zoals toen ik in loondienst werkte. Ik zorg nu ook veel beter voor mijn lichaam en ik luister naar wat ik wil. Nog maar één keer per maand een weekend werken en niet langer dan 5 dagen achter elkaar werken. Ik ben trots dat ik die stap heb gezet om voor mezelf te beginnen!
  Lianne blogde over…Maandoverzicht #4 Hoe ging het in deze gekke april?

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:23

   De stappen die jij hebt gezet, zijn ook echt enorm en vooral enorm bewonderenswaardig! Zo mooi dat je nu echt je hart volgt en doet waar jij gelukkig van wordt. Er is niets zo belangrijk als dat. Daar mag je supertrots op zijn <3 Net als op de andere twee punten natuurlijk!

 2. 10 mei 2020 / 10:07

  Dit zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn! Mooi ook om dit zo uitgebreid en open in een post te delen. Drie dingen waar ik trots op ben?

  Op het moederschap en hoe wij het ouderschap samen toch maar even doen. (ik sta er even extra bij stil zo op mijn eerste Moederdag hoe alles loopt en hoe gek het was vorig jaar Noa in mijn buik te hebben op Moederdag en de Moederdag ervoor toch verdrietig te zijn over de lege buik, gek hoe alles kan lopen)

  Op het feit dat ik alle ballen (op mijn manier) in de lucht hou. Het moederschap, werken, privé… Soms wordt het me wel eens teveel maar ik zit nooit bij de pakken neer en ga door. Ik ben trots op keuzes die ik heb gemaakt en dat ik altijd goed weet wat ik wel en niet weet daardoor.

  En het laatste puntje; ik ben trots op het feit dat ik de afgelopen weken met het Corona virus gewoon heb doorgewerkt. Kids heb opgevangen van vitale beroepen en ondanks alles gewoon ben door gegaan.
  Saskia blogde over…All those beautiful moments | Momenten die mijn leven veranderde

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:21

   Wat een mooie punten allemaal! Daar mag je echt heel erg trots op zijn. En wat bijzonder toch hoeveel er in een jaar (en in twee jaar) kan veranderen! Zeker als je erbij stilstaat dat er nu al een heel groot mannetje op je schoot zit <3

 3. 10 mei 2020 / 10:52

  Wauw, wat een mooie punten! Daar mag je zeker trots op zijn en het is ook mooi dat je het besef daarvan hebt en er zo op reflecteert! Ik vind het altijd heel gaaf om te merken via je blog hoe je je ontwikkelt en ook stil staat bij de successen die je doormaakt. Dat is voor mij ook altijd heel inspirerend!

  3 Dingen waar ik momenteel trots op ben zijn:
  – Dat ik zo ver ben gekomen in mijn master. Alle vakken zijn afgerond, behalve mijn masterscriptie waar ik nu heel hard voor werk. Een jaar geleden had ik echt niet kunnen denken dat het me zo goed zou afgaan en dat ik nu bijna klaar ben met studeren!
  – Ik ben (eindelijk) begonnen aan Mindgym van Wouter de Jong en merk echt dat dit een goede en positieve investering is in mijzelf. Ik gebruikte steeds het excuus dat ik er geen tijd voor had, maar voor zulke dingen moet je tijd maken en dan zie je vanzelf dat je het makkelijk in je dagelijks leven kan integreren, als is het maar vijf minuten. Ik ben trots dat ik ben begonnen en het na 4 weken nog heel goed kan volhouden en elke dag weer leer.
  – En ik ben trots dat ik mij zo positief in de Corona crisis weet te houden. Vroeger zou ik helemaal in paniek zijn geweest dat mijn dagelijkse, normale ritme wordt verstoord, maar eerlijk? Met wat kleine aanpassingen kan ik nog steeds gewoon mijn normale ritme aanhouden, al is het wat aangepast allemaal. Ik spreek nog steeds mijn vriendinnen, kan mijn vriend gewoon zien in het weekend, ik kan blijven studeren en sporten. Oké, de bezoekjes aan de dierentuin en de kinderboerderij lukken even tijdelijk niet en ook een etentje in een restaurant gaat er niet inzitten, maar als dat het ergste is, dan valt het allemaal best mee!
  Meaghan blogde over…Werken in Coronatijd (6) | Wiskundedocent

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:19

   Wat een mooie en lieve complimenten! Dank je wel! <3
   En wauw, wat goed dat je nu echt klaar bent met studeren en nu alleen nog je masterscriptie hoeft af te ronden. Een enorme prestatie om supertrots op te zijn! Maar je derde punt vind ik misschien nog wel het allermooist. Het is niet makkelijk in deze periode waarin opeens alles anders is. Hoe knap is het dat je daar toch maar mooi je draai in hebt weten te vinden.
   Je inspireert me trouwens om mijn Mindgym-boek er ook eens bij te pakken. Ooit gescoord bij de kringloopwinkel, maar ik had er tot nu toe nog niets mee gedaan. Nu krijg ik zin om het toch maar eens te lezen.

 4. 10 mei 2020 / 10:56

  Wat een super mooi artikel! Ik heb toevallig afgelopen week net zo’n blog geschreven nadat ik geïnspireerd was geraakt door Bonnie, leuk om te lezen dat jij haar ook volgt!
  Anouk blogde over…3 complimenten aan mezelf

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:17

   Ha wat leuk! Great minds thinking alike! Ik ga jouw artikel ook meteen even lezen :) Ik vond het zo’n mooie inspirerende vraag van Bonnie dat ik er direct zelf ook een blog over wilde schrijven.

 5. 10 mei 2020 / 11:49

  Wat leuk om te lezen! Je nummer 2 vind ik ook erg leuk en inspirerend om te lezen :-)

  Ik ben er trots op dat ik goed voor m’n gezin zorg (het is toch moederdag, dus … ;-))
  Dat ik veel leer en daar vervolgens ook stappen mee zet.
  En ik ben begonnen aan een roman! :-)
  Lilian blogde over…#3 | Zet je leukste ervaringen op een rij

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:16

   Wat tof dat je aan een roman bent begonnen! Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd :) En de zorg voor je gezin mag je ook absoluut heel trots op zijn. Op Moederdag, maar eigenlijk gewoon elke dag natuurlijk.

 6. 10 mei 2020 / 12:38

  Wat een mooi artikel. Terecht dat je daar allemaal trots op bent :-). Dit vond ik een veel zeggende zin in je artikel: ik ben gaan sporten omdat dat goed is voor mijn lijf, niet omdat ik wil presteren en perfect wil zijn. Echt heel mooi verwoord en dat je het zo doet :-).
  Els blogde over…DIY #67: Houten onderzetter maken (makkelijk en budgetproof)

 7. johanna
  10 mei 2020 / 14:58

  Ik moet Lianne totaal gelijk geven. Zulke lijstjes moeten we regelmatig maken. En nu ik jouw lijstje lees, moet ik heel lang denken om mijn 3 dingen te vinden. Daar is dus nog verbeteringspotentiaal bij mij! (is eigenlijk jouw punt 3).
  Nu blij ben ik dat ik in de zomer ’19 mijn bachelor met een goed cijfer heb afgerond. (daar ben ik zelfs heel trots op!) Verder het me onze poes goed gaat. Ze is in een heel angstige toestand uit een (erg lief en vriendelijk) asiel bij ons gekomen. Maar stapje voor stapje gaat het beter. We weten ook niet wat er in het verleden gebeurt is. Het is een poes die snel in de stress komt als er iets anders is. Maar we maken vooruitgang. Ja, en dan nog een 3e punt…. nu dat moet nog bedacht worden.
  Ik print je lijste uit, zodat ik me dagelijk kan herinneren dat ik eraan moet denken.
  Mijn compliment voor je vooruitgangen, en het belangrijkste is “jezelf niet te verliezen”. Iets wat is te vaak doe.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:15

   Dank je wel voor je mooie reactie! En wat goed dat je toch twee punten opnoemt waar je met recht heel erg trots op mag zijn. Wat mooi dat je kat toch een flinke vooruitgang heeft geboekt qua angst en stress. Ik herken het zelf een beetje van Pip, die in het begin ook regelmatig stressreacties had. Het is dan zo mooi en waardevol als je langzaamaan stapjes vooruit ziet.
   P.S. Laat je het weten zodra je het derde punt weet? Ik weet heel zeker dat het je lukt om een derde compliment aan jezelf te bedenken :)

 8. 10 mei 2020 / 16:02

  En of je hier trots op mag zijn Romy! Wat mooi dat je hier zelf ook bewust van bent. Maakt het zoveel waardevoller!

  Ik ben op veel dingen trots, maar op dit moment is dat toch dat ik mezelf maar weer heb weten te herpakken nadat ik mijn droombaan verloor, nu toch gewoon werk heb en nog steeds inzie dat er heel veel mooie en leuke dingen zijn om vrolijk van te worden :)
  Justine blogde over…My life in photos – mei 2020 #1

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:11

   Daar mag je echt wel heel trots op zijn! Het is heel heftig als je door deze hectische periode plotseling afscheid moet nemen van je droombaan. Wat knap dat je je zo snel hebt herpakt en nu alsnog kunt genieten van de dingen die wél leuk zijn.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:10

   Wat een mooie punten! Mag je absoluut supertrots op zijn (en regelmatig vol trots bij stilstaan!) <3

 9. 11 mei 2020 / 12:50

  Wauw Romy, wat ben je goed bezig! Fijn dat je kan uitspreken waar je zo trots op bent :) Ik vind het ook zo knap hoe je het allemaal voor elkaar bokst!

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:37

   Wat lief, dank je wel! Ik ben ook supertrots op jou trouwens en op alle stappen die jij de afgelopen jaren hebt gezet! <3

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:43

   Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! Ik heb destijds heel lang getwijfeld of ik het aandurfde, in mijn eentje een huis kopen. Maar ik ben nu heel blij dat ik het tóch heb gedaan (ook al ontmoette ik mijn vriend een paar maanden na het kopen van mijn huis).

 10. 12 mei 2020 / 17:05

  Je bent sowieso super goed bezig en daar mag je ook enorm trots op zijn. Tof dat je dingen doet die best een beetje eng zijn in het begin, je doet het wel gewoon! Elk artikel wat je schrijft is ook gewoon raak, dat zie je wel aan de output die je terugkrijgt.
  Rachel Kromdijk blogde over…Willen wij een hond aanschaffen?

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 13:47

   Wat een lief compliment! Dank je wel! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge