veluwe13

30 fijne momenten uit 2020 die ik wil koesteren

 • 21 december 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mooie momenten sparen – ik doe niets liever dan dat. Toegegeven: het voelt wat dubbel om dit artikel te schrijven. Ik heb in 2020 een dierbare verloren en mijn lieve broertje zit middenin een zwaar revalidatietraject. 2020 bestond dus zeker niet alleen uit roze wolken en regenbogen. Het was het jaar waarin ‘anderhalvemetersamenleving’ niet alleen het woord van het jaar, maar ook de bizarre werkelijkheid was. Toch geloof ik dat een jaar niet in zijn geheel geweldig of ronduit sh*t kan zijn. Verdrietige en mooie momenten kunnen elkaar afwisselen of zelfs tegelijkertijd komen. Mij helpt het enorm om juist dán de mooie momenten niet uit het oog te verliezen. Daarom dit overzicht van 30 grote en kleine momenten uit 2020 die mij dierbaar zijn.

 1. Voor het eerst een weekend weg met Bart in februari. We mochten voor een blogsamenwerking naar Venlo (wat op zich al aardig #goals was, zo’n mini-reis voor mijn blog), verbleven in een mooi hotel en scheurden rond op een e-chopper. Het weekend begon met bezoek van de Wegenwacht, maar eindigde met een dikke, vette glimlach.
 2. Net als vele anderen de Tulpendag in Amsterdam beleven begin januari (toen je nog in grote mensenmassa’s bij elkaar mocht komen). Hoewel we het bosje tulpen aan onze neus voorbij lieten gaan (iets met een enorme rij!), was het tripje alsnog heel geslaagd en een fijn hoogtepunt van dit jaar.
 3. De kringverjaardagen van mijn vader, opa en een vriendin die we in februari nog konden vieren. De laatste van dit jaar! Daardoor ben ik de kringverjaardagen van vroegâh wel meer gaan waarderen. Zelfs zo erg dat ze dus een plek in dit artikel verdienen.
 4. De podcast van Celine Charlotte luisteren over introvert zijn. Klinkt misschien gek, maar die podcast van 30 minuten heeft me oprecht heel veel geleerd over wat voor mij wel en niet werkt en waarom.
 5. De serie Dertigers bingewatchen. Ik heb nog nooit in mijn leven een serie zó leuk gevonden dat ik er meer dan twee afleveringen achter elkaar van kon zien (ik ben allesbehalve een bingewatcher!). Maar deze serie was zo leuk dat ik er niet mee kon stoppen.
artikel met pippa in viva
 1. Met mijn poes in een tijdschrift staan. Nee hoor, dit is niet wat je denkt. Ik verscheen met Pippa in VIVA in een artikel over trotse kattenvrouwtjes. Pippa – die normaal liever niet opgetild op de foto gaat – werkte zowaar mee en kreeg van de fotografe zelfs het compliment “Jeetje, wat een fotogenieke kat!”. Ik ben dan ook nog steeds heel blij met de vrij zeldzame en dierbare foto’s van Pip en mij die ik aan ons tijdschriftavontuur heb overgehouden.
 2. De vele fijne wandelingen die ik met mijn moeder of vader maakte deze lente en zomer. Dank jullie wel, lieve papa en mama, dat jullie er zo veel voor me zijn geweest!
 3. Met Bart 4 dagen vakantie in eigen land vieren in een huisje midden in het bos op de Veluwe. Mijn eerste echte vakantie sinds twee jaar en wat was het fijn! Het was eigenlijk niet één mooi moment, maar een hele reeks van mooie momenten.
 4. Vervolgens thuiskomen van vakantie en door Pippa miauwend, spinnend en kopjesgevend worden verwelkomd (daar kan geen spandoek of Hello Goodbye-begroeting tegenop!). Noem me een gek kattenvrouwtje, maar ik vond het oprecht een beetje spannend om Pip voor het eerst vier dagen te missen en vond het zó fijn om haar weer te zien.
 5. Het eerste kappersbezoek na de lockdown in het voorjaar. Mijn lok hing aardig voor mijn ogen en ik kreeg al van Zoom-collega’s de vraag of ik voor een nieuwe coupe was gegaan. Ik heb een bezoekje aan de kapper (met mondkapje) nog nooit zo gewaardeerd als toen.
ikea satsumas plantenstandaard
 1. De muur van mijn woonkamer (met flinke kriebels in mijn buik, want oh, laat het alsjeblieft mooi zijn) een totaal andere kleur geven en achteraf heel blij zijn met het resultaat.
 2. Mijn nieuwe bureaustoel in gebruik nemen. Totaal niet fotogeniek, maar wel heel ergonomisch verantwoord. Dat was een nieuwe aanwinst waar vooral mijn rug en nek erg gelukkig van werden dit jaar.
 3. Het moment nadat ik mijn baan had opgezegd om fulltime voor mezelf te gaan werken. Het opzeggen zelf was een van de engste dingen die ik ooit heb gedaan, maar een paar minuten daarna voelde ik zo veel adrenaline, trots en opluchting in mijn hele lijf dat ik eindelijk mijn hart had gevolgd. Dat moment was echt goud waard (die keuze ook trouwens – nog steeds heel blij mee!).
 4. Op 15 mei mijn allerlaatste werkdag hebben. Zonder afscheidsborrel of drie zoenen, maar wel met een trots gevoel, met heel veel zin in mijn fulltime-ondernemersavontuur en met een mooie bos bloemen van mijn collega op tafel.
 5. Op mijn verjaardag wakker worden in een met slingers versierd huis (met dank aan Bart) en me door alle digitale felicitaties, kaartjes en lieve cadeaus alsnog mega-jarig en héél erg 27 voelen.
gele jurk met zonnebloemen
 1. Het moment dat ik mijn vurig gewenste gele jurk van Fabienne Chapot binnenkreeg. Spullen maken niet gelukkig, maar bij deze jurk was dat stiekem wel het geval (mijn vriend – die mijn twinkelende ogen zag toen het pakketje in de brievenbus lag – kan erover meepraten).
 2. Op een terras zitten (mijn enige terrasbezoekje dit jaar!) met Bart en van twee mannen naast ons – toen we na twee uur opstonden – spontaan de volgende opmerking krijgen: “Wat is het mooi om jullie zo samen te zien. Heel veel geluk nog samen!” Ik glunderde van oor tot oor.
 3. De autopicknick die Bart voor me had geregeld voor ons eenjarig samenzijn toen de regen met bakken uit de hemel stortte en een gewone picknick op een kleedje dus letterlijk in het water viel. Een geweldig alternatief dat misschien nog wel knusser was dan op een kleed zitten!
 4. De bruiloft van een lieve vriendin op video terugzien. Door corona ging hun grootse feest niet door (hopelijk volgend jaar wel!), maar wat was het mooi om via de video toch een beetje bij de bruiloft te zijn. Het was voor mij de eerste keer dat een vriendin trouwde en dat alleen al was heel bijzonder.
 5. De Amsterdamse Waterleidingduinen ontdekken als nieuwe wandelplek en daar zelfs voor het eerst een hert op de foto krijgen. Ik heb dit jaar (op 2 uur in Duitsland) na geen stap over de Nederlandse gens gezet, maar heb voor mijn gevoel alsnog heel veel mooie plekken (in eigen land) mogen ontdekken. De duinen waren absoluut favoriet!
tekening tee-jays
 1. Bart voor ons eerste jubileum verrassen met een portret van ons samen, dat ik speciaal had laten maken door Tee-jays. Ik ben heel slecht in verrassingen ook echt een verrassing houden (omdat ik te enthousiast ben om zoiets niet te delen), maar dit keer lukte dat gelukkig vrij goed.
 2. De nieuwe achtergrondjes ontvangen die Liefs Karlijn voor mijn Vaker Vrolijk-gedichten had gemaakt. Klinkt misschien als iets kleins, maar voor mij was dat zo’n leuke mijlpaal! Het zorgt ervoor dat ik mijn gedichten met nog veel meer plezier online deel.
 3. Als een van de allereersten een bezoekje brengen aan de behoorlijk kleurrijke attractie FloriWorld in mijn eigen dorp en daar op dat moment zelfs de enige gast zijn (over coronaproof gesproken!).
 4. Na een paar maanden met alleen app- en videobelcontact sommige vriendinnen (op afstand) weer kunnen zien. Wat was dat fijn! Dat soort kleine (totaal niet vanzelfsprekende) dingen ben ik veel meer gaan waarderen. Ook heb ik dit jaar de gezellige wandelafspraken helemaal ontdekt.
 5. De eerste regenbui na de intense hittegolf in augustus. Nog nooit ben ik zo enthousiast geweest toen Buienradar een enorme hoosbui in mijn omgeving aankondigde.
volkswagenbusje toeren
 1. Rondrijden met een Volkswagenbus door het mooie Zuid-Holland en – na een tijdje op de bijrijdersstoel te hebben gezeten – uiteindelijk toch de moed bij elkaar rapen om zelf ook achter het grote stuur en de gammele versnellingspook te kruipen. Een onvergetelijke ervaring!
 2. Een nieuw succesrecept (in ieder geval hier thuis) ontdekken: gado gado met quornsaté. Er volgden na die eerste keer nog vele keren dat dit op tafel kwam. Het recept voor gado gado staat ook op mijn blog.
 3. De online kerstbingo via Teams met de hele familie. Een dolle boel die alleen al door de gezellige chaos deed denken aan hoe onze Sinterklaasavonden normaal altijd zijn.
 4. De keren dat ik een ‘ja’ kreeg van opdrachtgevers op mijn offertes voor onwijs toffe opdrachten. Dat geweldige gevoel went nooit!
 5. Professionele foto’s laten maken van Bart en mij door een fotografe. Alleen al die ervaring was heel leuk om eens mee te maken!
 6. Alle liefde die ik dit jaar – ondanks dat ik minder mensen zag dan ooit – heb gevoeld. Juist in dit hectische jaar kreeg ik veel fijne berichten, had ik waardevol contact met mensen (digitaal of in het echt) en voelde het alsof anderen er voor mij en ik er voor anderen kon zijn. Dat bijzondere gevoel was misschien wel het mooiste wat dit bizarre en soms verdrietige jaar me heeft gebracht. Liefde – en niet zo’n beetje ook!

Wat is een mooi moment uit 2020 dat jij wilt koesteren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 december 2020 op 8:04 am - Beantwoord

  Hele mooie momentjes om te koesteren en vooral het laastste is iets wat mij dit jaar, onder andere, heeft gesteund. Een bizar jaar, maar toch ook met mooie hoogtepunten, zoals opdrachtgevers die iets zien in mijn artikelen en de grote maandenlange verbouwing van ons huis dat nu bijna klaar is…en vooral wat ik over allemaal mijzelf geleerd heb.

  • Romy 24 december 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Wat een mooie hoogtepunten, vooral de laatste! En hoe fijn dat de verbouwing nu echt bijna achter de rug is. Ik kan me voorstellen dat je er enorm naar uitziet om volgend jaar in een verbouwd huis zonder klussers over de vloer te starten 🙂

 2. Daenelia 21 december 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Ik ben blij dat je de zilveren lijntjes ziet achter de wolken.
  Voor mij zijn dit jaar de dalen echt dieper geweest dan dat blij zijn met een cappuccino of een broodje kroket kan goedmaken. Dus nope, ik erken dat dit voor mij gewoon een rotjaar was, ook zonder corona. Maar ik geniet wel can jouw verhalen. 2021 mag wel even een rustig jaar worden.

  • Romy 24 december 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Wat heftig om te horen dat 2020 voor jou in meerdere opzichten zo’n lastig jaar is geweest. Laten we hopen dat het in 2021 alleen maar beter kan worden en je meer fijne momenten en in ieder geval meer rust zal brengen.
   Sterkte!

 3. Shirley 21 december 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Toch een aantal mooie momenten. Het was een jaar om niet te vergeten. Helaas op een andere manier dan van tevoren verwacht. Voor mij is een mooi moment in het algemeen dat mijn relatie ook bestand is tegen lockdowns en fulltime samen thuis zijn. We hebben het eigenlijk heel gezellig.

  • Romy 24 december 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te lezen! Wat dat betreft is de lockdown wel echt een samenwoonuitdaging volgens mij. Zo te horen zijn jullie daar in ieder geval met vlag en wimpel voor geslaagd 🙂

 4. Janne 21 december 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat is dit een fijn lijstje! 2020 is een moeilijk jaar geweest, maar gelukkig waren er genoeg lichtpuntjes. Die eerste foto van jou en Bart op de hei is zo mooi. Ik snap helemaal dat die mensen op het terras jullie een leuk stel vonden.

  Nummer 19 herken ik, ik heb dit jaar ook online voor de eerste keer een vriendin zien trouwen. Van achter mijn scherm kon ik in ieder geval in alle privacy wat traantjes wegpinken, want oh wat was dat een mooie bruiloft.

  Ik moest een beetje gniffelen om “met mijn poes in een tijdschrift staan”. Ik heb de indruk dat je het afgelopen jaar alleen maar meer lol in het schrijven hebt gekregen, ik hoop dat je dat ook zo voelt!

  • Romy 24 december 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt – zowel je lieve woorden over ons als over mijn plezier in het schrijven! Ik heb ook zeker meer lol in het schrijven dan ooit – geniet er zo van. Echt heel leuk om te lezen dat je dat ook kunt merken!

   Hoe mooi trouwens dat jij ook online een vriendin hebt zien trouwen. Zelfs over video is de sfeer van zo’n bijzondere dag nog zo goed voelbaar. En inderdaad, die privacy voor de traantjes is een fijn extra voordeel.

 5. Anna 21 december 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een prachtig lijstje, ik word er helemaal vrolijk van! <3 Mijn 2020 was, ondanks corona, een van mijn beste jaren. Zowel op privé als zakelijk gebied. Ook al voelt het toch een beetje als een 'verloren jaar', denk ik dat 2020 me oprecht goed heeft gedaan!

  • Romy 24 december 2020 op 11:28 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je dat zegt en wat bijzonder dat dit jaar je zowel privé als zakelijk zo veel heeft gebracht! Alleen al in dat opzicht is het dan zeker geen verloren jaar geweest 🙂

 6. Johanna 21 december 2020 op 11:35 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! En ik ben het met je eens, niets is zo heerlijk als een waardering of een kopje van je poes. Die zijn gewoon gelukkig en tonen dat, heerlijk. Soms vraag ik me of jouw lijstjes denken niet een beetje te veel is. Maar ach, ik lees ze, dus het heeft een doel. Succes

  • Romy 24 december 2020 op 11:27 pm - Beantwoord

   Yup, ik ben wel een lijstjesmeisje, geloof ik 😉 Niet echt met een doel trouwens, maar meer omdat ik er zelf blij van word anekdotes in lijstjes te verzamelen 🙂

 7. Lilian Visser 21 december 2020 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wat een mooi jaar, ondanks alles. Het is ook net hoe je er naar kijkt. Voor mij is 2020 het jaar dat ik begonnen ben aan mijn eerste roman (en weet dat ik nooit meer ga stoppen met het schrijven van fictie). En we hebben als gezin veel mooie dingen meegemaakt, Anna wordt steeds groter, onze neefjes ook (en die zagen we gelukkig nog zo nu en dan). Dus ja, genoeg mooie dingen om van te genieten.

  • Romy 24 december 2020 op 11:25 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat ook jij bij de lichtpuntjes van dit jaar kunt stilstaan! En zeker heel mooi dat je dit jaar met je eerste roman bent begonnen en daar ook meteen een nieuwe passie in hebt gevonden. Iets om volgend jaar dus volop mee door te gaan 🙂

 8. Lianne 21 december 2020 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat mooi om dit zo op te schrijven en te beseffen dat er ook veel mooie en lichtpuntjes waren dit jaar. Zo belangrijk om die te koesteren! Ik kan echt jaloers worden op het stuk van die mannen die dat zeiden over jou en Bart, haha! Maar gelukkig heb ik ook veel mooie dingen meegemaakt, zoals het uitgeven van mijn eigen boek en alle mooie en toffe reacties die ik erop kreeg. Dat is zo mooi en echt iets om te koesteren!

  • Romy 24 december 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Absoluut iets om te koesteren, het uitgeven van je boek en alle prachtige (en verdiende) reacties daarop. Wat mag je ontzettend trots zijn op alles wat je dit jaar hebt bereikt, lieve Lianne! Juist in een gek jaar als dit! <3

 9. bychristiana 21 december 2020 op 1:24 pm - Beantwoord

  Wat een mooie momenten, veel dingen kan ik me ook nog wel herinneren uit jouw blogs. Leuk is dat! Ik kan niet zeggen dat ik het heel erg vind dat het jaar bijna voorbij is. Ik heb wel zin in een frisse start, maar ja, wie niet na 2020;-) ?

  • Romy 24 december 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk inderdaad dat veel mensen een frisse start wel kunnen waarderen volgend jaar 😉

 10. Anouk 21 december 2020 op 2:26 pm - Beantwoord

  Wat ik het meest ga koesteren van dit jaar is onze bruiloft, dat was zo’n geweldige mooie dag. Precies midden in de zomer toen corona op zijn minst was, beter hadden we het niet kunnen timen. We moesten wel de gastenlijst halveren, maar eerlijk is eerlijk, het was daardoor wel veel leuker omdat je met 30 mensen wel even met iedereen kan praten en ik niet volledig overprikkeld was na een half uur feest. En dat was met 60 toch echt niet gelukt.

  • Romy 24 december 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige mijlpaal om met veel plezier op terug te kijken! En hoe mooi dat je ook juist het positieve inziet van een wat kleinere gastenlijst. Zo’n iets intiemere bruiloft heeft ook wel weer wat, denk ik.

 11. Johanne 21 december 2020 op 4:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje, Romy. Wat fijn ook dat het zo goed gaat tussen jou en Bart en dat jullie ondanks al die lockdowns en anderhalvemeters steady doorgaan. Ik ben het wel met je eens niet in zijn geheel geweldig of kut kan zijn. Ondanks alle zware momenten dit jaar, zijn onze twee jongens (verrassing :p) toch wel het hoogtepunt. Ze zijn zo lief, mooi en grappig. En soms ook mega gefrustreerd, maar dat mag ook…met alles wat ze hebben meegemaakt.

  • Romy 24 december 2020 op 11:16 pm - Beantwoord

   Dank je voor je mooie reactie! Ik ben ook heel blij en dankbaar voor hoe dit alles Bart en mij juist sterker heeft gemaakt.
   En wat een mega-mooie mijlpaal heeft 2020 jou ook gebracht! Het jaar is voor jou ook zeker niet altijd makkelijk geweest, maar wat mag je trots zijn op waar jullie en de jongens nu staan. Zo leuk om je twee stoere jongens via Insta te kunnen bewonderen 🙂

 12. Naomi 21 december 2020 op 5:35 pm - Beantwoord

  Wat mooi, om ook (of misschien wel juist) na zo’n heftig jaar te kijken naar momentjes die je wilt onthouden. En als ik het zo lees, denk ik: wat kan er in een jaar veel veranderen.

 13. Evelyne - Gouden Momenten 21 december 2020 op 8:36 pm - Beantwoord

  Heel mooie momentjes! Hopelijk kunnen we allen in 2021 ook nog vele mooie momentjes maken!

 14. Audrey 21 december 2020 op 8:39 pm - Beantwoord

  Ooo, wat maakte deze blogpost me vrolijk! Zo fijn om al je hoogtepunten te lezen.

 15. Auti-Man 22 december 2020 op 4:33 pm - Beantwoord

  Ik ben blij dat je ondanks de coronamaatregelen toch nog een leuk jaar had met leuke herinneringen die je nu hebt neergeschreven in je leuke blog.

 16. Giovanna Jansen 22 december 2020 op 8:12 pm - Beantwoord

  Wat een mooie fijne momenten van dit jaar! Zeker iets om te koesteren!!

Recente blogs

Twee jaar samen

25 augustus 2021|Persoonlijk|

"Wil je mijn vriendinnetje zijn?" Die vraag stelde hij me vandaag precies twee jaar geleden. Toen een tikkeltje zenuwachtig volgens mij. "Tuurlijk!", riep ik uit. En nu, twee jaar later zou ik die vraag nog steeds hetzelfde beantwoorden. Het was een jaar met ups & downs door dingen die om ons heen gebeurden - meer dan we zelf ooit voor mogelijk konden houden. Maar ook een jaar waarin we besloten van mijn huis ONS huis te maken. Een jaar waarin we vaak op elkaar konden leunen voor een aai over de bol of een knuffel, maar waarin er gelukkig ook heel veel onvergetelijk mooie momenten waren. En een jaar dat ik met niemand anders had willen beleven dan met hem.

5 dingen waar ik eigenlijk wél spijt van heb

4 november 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik roep altijd heel hard dat ik niet geloof in spijt. Wel als je de favoriete witte blouse van je partner per ongeluk roze en in maatje 92 uit de wasmachine haalt. Maar ik heb niet snel spijt over grotere dingen die ik nu anders zou aanpakken. Ik geloof liever dat alles wat is gebeurd en ongelukkige keuzes die ik heb gemaakt, me linksom of rechtsom naar hier hebben gebracht. Klinkt allemaal heel mooi en wijs. Maar heel eerlijk zijn er wel een paar dingen waar ik stiekem spijt van heb. Of die ik op z’n minst liever totaal anders had aangepakt.

December (nóg) leuker maken? Dit zijn 7 tips!

17 december 2018|Positiviteit|

December. Zelfs als geboren zomerliefhebber kan ik deze maand wel waarderen. Ik neem de lage temperaturen graag voor lief aangezien ik daar gezellig samenzijn, vrije feestdagen en een flinke dosis kerstsfeer voor terugkrijg. Maar tegelijkertijd is december soms ook de maand van drukte, feestdagenstress en last-minute boodschappenuurtjes. Hoe overleef je de decemberstress en maak je december (nóg) leuker? Met deze 7 tips maak ik van de decembermaand een feestje.