50mm2 10

12 herfstclichés die mij toch heel gelukkig maken

 • 28 september 2019
 • 26 Reacties
Categorieën: Lifestyle
herfstclichés die mij gelukkig maken

Zodra de blaadjes beginnen te verkleuren en de ‘r’ in de maand zit, kun je er niet meer omheen. In tijdschriften, op internet en op andere blogs is het woord ‘herfst’ niet meer te missen. De tijd om te cocoonen, herfsttheetjes te drinken en vooral lange wandelingen te maken is officieel aangebroken. En daar slaat menig theeleverancier en herfstprulletjes-voor-in-huis-verkoper een slaatje uit. Marketingtrucs of niet – er zijn heel wat herfstclichés waar ik me met veel plezier aan schuldig maak. Dit zijn 12 clichés waarvan ik zeker weet dat ik er ook dit jaar weer aan zal meedoen.

 1. Herfstkiekjes maken. Ja sorry, maar ik vind de natuur dus echt heel erg mooi in de herfst. Ik heb lopen door een flink herfstbriesjes dan ook graag over voor een paar mooie foto’s van alle gele bomen en andere herfstpracht. Zie bijvoorbeeld dit artikel over Amsterdam in de herfst en dit artikel over Kasteel de Haar.
 2. Thee drinken doe ik eigenlijk het hele jaar door, zelfs hartje zomer. Maar een kop thee smaakt toch echt het allerlekkerst in combinatie met het Hollandse herfstweer, de gure wind en de donkere avonden. Ook al drink ik stiekem geen herfstthee, maar gewoon mijn favoriete kokosthee die elk seizoen lekker smaakt.
 3. Alle truien verzamelen! Al een paar maanden ligt mijn bescheiden truienverzameling in de kast te popelen om van hun plank te mogen. En uiteraard sta ik zelf ook te popelen om onder andere mijn favoriete gestreepte trui weer aan te trekken.
 4. Okergeel, kom maar tevoorschijn! Herfstkleuren doe ik niet aan, maar okergeel is wel een kleur die bij mij vooral in de herfst tevoorschijn komt. Mijn okergele trui en oranje jurk kunnen niet wachten om deze herfst veel gedragen te worden.
 5. Appels plukken is in mijn ogen een heerlijk cliché herfstuitje, maar is misschien juist daarom zo leuk. Ik deed het vorig jaar samen met opa en oma en hoop ook dit jaar weer verse elstars te kunnen plukken voor het ultieme herfstgevoel.
 6. Zonder schuldgevoel tv kijken. In de zomer voelt het voor mij altijd alsof ik iets buiten “moet” doen om van het zomerweer te profiteren. Ha, de herfstbuien zijn dus een goed excuus om wel gewoon binnen te blijven plakken als er iets leuks te zien op tv op Netflix te zien is. Ik wacht ongeduldig op het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Dat zou de herfstpret (en -clichés) compleet maken.
 7. Lichtjes, kaarsjes en andere herfstspullen. Ik ben niet per se iemand die acuut blaadjes, egeltjes en andere herfstspullen bij Action gaat inslaan in de herfst. Maar lichtjes, kaarsjes en plaids zijn altijd goed. Daarmee hoop ik mijn huis zonder geld uit te geven toch een klein beetje herfstklaar te maken. Of beter gezegd: iets gezelliger te maken voor de koude en lange avonden.
 8. Tv kijken onder een plaid. Over herfstaccessoires gesproken, een plaid mag wat mij betreft in de herfst niet ontbreken. Warm onder een dekentje zitten? Niets liever dan dat! Nogmaals, het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw en andere kneuterige televisie hoeft wat mij betreft niet lang meer op zich te laten wachten. Mijn plaid en ik zijn er klaar voor.
 9. Herfstkoken. Ik ben niet zo van het seizoenskoken, maar vind toevallig de herfstgerechten wel heel lekker (ook het hele jaar door trouwens). Vriendlief en ik gaan binnenkort pompoensoep maken en ook pepernoten en appeltaart staan op de planning. Dat alles zelf maken is extra leuk nu ik 1) mijn eigen fijne keuken heb, en 2) dat gezellig samen met vriendlief kan kokkerellen.
 10. De regen die tegen de ramen tikt. Regen mag dan niet leuk zijn als je erdoorheen loopt en tevergeefs moet proberen je kapsel in het gareel te houden, maar is wél fijn als je zelf onder de warme dekens ligt en de regen enkel zachtjes hoort tikken terwijl jij op het punt staat naar dromenland te vertrekken. Oh, de clichés!
 11. Wandelen totdat je een ons weegt. Nee hoor, als ik een ons weeg wordt een wandeling maken knap lastig. Maar rustig wandelen is een van mijn favoriete bezigheden in de herfst. De blaadjes, de vogels, de laatste zonnestralen. Nooit kom ik zo graag in het bos als in de herfst!
 12. Wegdromen bij herfstclichés. Eerlijk is eerlijk, ook al zijn de ‘leuke dingen om te doen in de herfst’-artikelen elk jaar weer niet aan te slepen, ik krijg er nooit genoeg van. Meegenieten van de herfstclichés van anderen, bladeren door tijdschriften vol pompoenen, warme chocolademelk en oranje truien is precies waar ik blij van word. Clichés – ik heb er wel wat mee. Ook al ben ik lang niet de enige.

Wat is jouw favoriete herfstcliché?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 28 september 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. De herfst en ik zijn niet bepaald vrienden, maar als ’t dan toch moet, dan zijn er twee dingen die voor mij toch wel zo z’n charmes hebben. Ten eerste een wandeling met knisperende herfstbladeren onder je voeten en ten tweede een boek lezen terwijl de regen tegen ’t raam tikt.

  • Romy 29 september 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Dat zijn inderdaad wel twee van de fijnste herfstclichés! Ook ik ben geen groot fan van de seizoenen die na de zomer komen, maar dit soort clichés maken de herfst toch zo erg nog niet.

 2. Darina 28 september 2019 op 8:08 am - Beantwoord

  Ik hou van de herfst en kan mij helemaal vinden in dit lijstje!

 3. Lianne 28 september 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Ik ben niet zo gek op de herfst (vooral niet met dit weer), maar de dingen die je noemt vind ik wel leuk aan het seizoen. Ik vind het ook heerlijk om nu op een terras weer eens warme chocomel te drinken, hmm! Kan ik zo van genieten 🙂

  • Romy 29 september 2019 op 8:49 am - Beantwoord

   Hmm, dat klinkt ook zeker niet verkeerd inderdaad! 🙂 Ik ben zelf ook geen groot fan van de koudere seizoenen, maar dit soort clichés maken de herfst toch een beetje fijner.

 4. Audrey 28 september 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Ik ben geen fan van de herfst, maar mijn favoriet is nadat je nat bent geregend jezelf thuis voorzien van een lekkere mok warme chocomel met slagroom. Of ja, in mijn geval: slagroom met warme chocomel 😉

  • Romy 29 september 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Oeh ja, sowieso is een warme douche en frisse kleding na een herfstbui extra fijn 🙂

 5. Shirley 28 september 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Chocolademelk, pyjamadag, dekentjes, pepernoten, winterkleding, de natuur. Ik denk dat knus de boventoon voert in mijn lijstje.

  • Romy 29 september 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Herfst en knusheid zijn gewoon onlosmakelijk met elkaar verbonden 🙂 Fijn lijstje!

 6. Rianne 28 september 2019 op 10:20 am - Beantwoord

  Dit artikel is zó herkenbaar! Ik ben al een week lang “hefst morning routines” aan het bingewatchen op youtube. Uiteraard in stijl, onder een dekentje, met een kopje thee. Beetje regen erbij en mijn dag kan niet meer stuk 🙂

  • Romy 29 september 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk! Dat soort filmpjes zijn ook zo fijn om te zien, zeker in combinatie met een kop thee of chocolademelk!

 7. Anna 28 september 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel, het herfstgevoel komt meteen bij mij naar boven, haha :D. Oh ja, in de zomer heb ik ook altijd het gevoel dat ik naar buiten moet. Heerlijk dat we nu onder een dekentje kunnen kruipen en lekker knus TV kunnen kijken, al vermoed ik dat ik daar ook vrij snel zat van ben :p.

  • Romy 29 september 2019 op 8:55 am - Beantwoord

   Precies! In de herfst hoef je niet meer per se naar buiten en dat heeft ook wel wat fijns. Alhoewel ik er ook geen problemen mee zou hebben als de zomer vijf maanden en de herfst één maand duurt, haha.

 8. Evelyne 28 september 2019 op 12:37 pm - Beantwoord

  Op een regenachtige dag als vandaag denk ik ook sneller aan de herfst dan andere dagen 😉 Ik kan al niet wachten tot de herfst echt zijn intrede maakt en ik met mijn camera door de herfstbladeren kan wandelen 😉

  • Romy 29 september 2019 op 8:57 am - Beantwoord

   Herfstfoto’s maken is zo fijn! De natuur is dan echt een feestje om vast te leggen met je camera, dus ik kan me voorstellen dat je daar al naar uitziet.

 9. Jorinde 28 september 2019 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ik vind de omschakeling naar de herfst weer groot, maar kan me stiekem ook wel weer verheugen op theetjes, kaarslicht en een goede film!

 10. Anouk 28 september 2019 op 3:18 pm - Beantwoord

  Ik vind het zo heerlijk dat ik weer onder een dekentje op de bank kan zitten met een kop thee! Genieten.

 11. Zo simpel is dan geluk 28 september 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Herfst is niet echt mijn ding, vooral de regen niet.
  Wat ik er wel leuk aan vind? Lekker op de bank kruipen met een mok thee en een goed boek!

  • Romy 29 september 2019 op 9:00 am - Beantwoord

   De herfstbuien zijn inderdaad niet altijd fijn, behalve dan als je er vanachter het raam met een plaid, een kop thee en een goed boek van kunt genieten.

 12. Els 28 september 2019 op 4:30 pm - Beantwoord

  Haha, wel herkenbare punten, zoals tv kijken onder een plaid (al doe ik dat in de zomer ook gewoon 🙂 ). De kleuren van de herfst vind ik ook echt prachtig. Verder kan de herfst me gestolen worden… bah, vroeger donker. Dat vind ik echt het ergste.

  • Romy 29 september 2019 op 9:00 am - Beantwoord

   De korte dagen vind ik inderdaad ook niet echt geweldig. Ik houd van de gele kleuren buiten en een aantal andere herfstclichés, maar het meest van alles ben ik toch echt een zomermens.

 13. Iris - Thebeautymagazine.nl 28 september 2019 op 5:30 pm - Beantwoord

  Haha ik heb ook dit jaar weer zo’n artikel geschreven. Ik word er blij van 😀

  • Romy 29 september 2019 op 9:01 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch?! Ik kan het ook nooit laten om in de herfst een leuk herfstartikel te plaatsen.

 14. Mariska 29 september 2019 op 8:01 pm - Beantwoord

  Vooral de lichtjes en de kaarsjes vind ik zo fijn! Heb een lekkere kaars van Woodwick gekocht (mijn favoriete merk ook voor waxmelts) met de geur Candy Cane Cupcake, zo lekker zoet 🙂 Ook weer een lading van die lekkere geuren als cookies en kruidige geuren van Woodwick.

  • Romy 6 oktober 2019 op 9:20 am - Beantwoord

   Oeh, die geur klinkt echt heerlijk! Dat soort geurkaarsjes zijn inderdaad zo fijn én lekker herfstachtig.

 15. Giovanna Jansen 30 september 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, ik kan mij er helemaal in vinden! 🙂
  Veel van deze dingen staan bij mij ook op de herfst bucketlist, maar herfstkiekjes maken is toch wel het meest favoriet!

Recente blogs

Inkiekje #85 | Vogelcadeautjes, verjaardagsvoorbereidingen & vintage vondsten

22 mei 2023|Lifestyle|

Door mijn telefoonfoto's scrollen blijft een fijne bezigheid. Ben ik blij dat ik dat elke twee weken traditiegetrouw doe voor dit Inkiekje! Zo kun je nog eens wat fijne (en soms ook minder fijne) momenten herbeleven. Met dit keer onder andere een niet heel welkom en zeer slecht getimed cadeau van de vogels, een fijne verrassing van Albert Heijn, culinaire voorbereidingen op mijn verjaardag, verdergaan met onze huizenjacht (compleet met hoge spanningsniveaus) en een mini-thuiswerkgadget die ik mezelf cadeau deed en die nu al een ware verademing blijkt.

Oude spullen wegdoen? | 11 manieren om ze een tweede leven te geven!

26 november 2021|Lifestyle, Groen doen|

Een middag pure opruimwoede kan geweldig zijn. Of nee, vooral het resultaat ervan voelt vaak fantastisch: een opgeruimd huis waarin je niet eerst allerlei dozen ondersteboven hoeft te keren voordat je je lang gezochte boek weet te vinden. Maar wat doe je met alle oude spullen die je niet meer gebruikt? Zomaar oude spullen wegdoen is soms zonde. Dit zijn 11 mooie manieren om je overbodige meuk een tweede leven te geven.

Je kledingkast opruimen | 11 bruikbare tips (ook voor niet-opruimgoeroes)

18 april 2023|Outfits, Lifestyle|

Als structuurmiep ga ik erg lekker op orde en netheid. Ook in mijn kledingkast heb ik het liefst alles op nette stapels liggen en op kleur gesorteerd aan hangertjes hangen. Maar opgeruimd of niet, er komt altijd een moment dat je kledingkast dichtslibt. Je hebt meer kleding dan plek, je bent het overzicht kwijt of de ooit zo nette stapels zijn veranderd in ongeorganiseerde hoopjes kleren. Ook ik heb daar na een tijdje last van. Daarom las ik elke 3 maanden een opruimsessie in. Een Marie Kondo ben ik niet, maar ik heb wel zo mijn eigen tips om je kledingkast op te ruimen. Dit zijn 11 dingen die ik doe om de kast netjes te maken en te houden.