1 jaar ondernemer 2 1 1

33 dingen waarvan ik nooit had verwacht er nog eens zo blij van te worden

 • 15 juli 2021
 • 17 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Vroeger dacht ik nooit “zo iemand” te zijn die bijna maandelijks in het tuincentrum komt, vol interesse een bevallingsvlog op YouTube kijkt en al tien uur van tevoren kan uitkijken naar het ontbijt van de volgende dag. Maar mensen veranderen. Ik ook. En mijn geluksmomentjes ook. Dit zijn 33 dingen waarvan ik nooit had verwacht dat ze me ooit een grote glimlach zouden bezorgen.

 1. Kliekjes eten van de vorige dag. Dat betekent namelijk een avond niet (of bijna niet) koken.
 2. Een trotse blik (of drie) werpen op een opgeruimde voorraadkast waarin elk pakje, zakje, potje en doosje op precies de goede plek staat.
 3. Een uur in mijn eentje in de auto zitten. Een moment van onverwachte me-time waarin ik meestal gezellig een podcast tegen me aan laat praten!
 4. Het allerlaatste (heerlijk smeuïge) restje uit een pak yoghurt knijpen. (Bart bewaart die laatste happen zelfs standaard voor mij.)
 5. Vertellen aan wie het maar wil weten over de avonturen van mijn kat. En – als mensen dan nog niet zijn afgehaakt – ook uitgebreid mijn filmrol vol Pip-foto’s showen.
 6. Vlogs kijken waarin mensen vertellen over de routine van hun peuter, hun avondeten van de dag ervoor of hun frustraties in de supermarkt. Yup, ik vind juist vlogs over dat soort onbenullige dagelijkse dingen boeiend. En geloof het nog niet: van mijn favoriete YouTubers kijk ik zelfs aandachtig de bevallingsvlogs.
 7. Mijn dag starten met het ochtendjournaal van 7.00 uur (vaak wel een kwartier later, in de herhaling).
 8. Na 20 minuten proberen en proberen juichend een doos groenten in de wacht slepen. Wie net zo’n Too Good To Go-fan is, begrijpt de vreugde.
 9. Door het centrum van Amsterdam autorijden. Ik heb het vele achterom kijken voor trams, fietsers en metro’s er graag voor over om een glimp van de prachtige grachtenpanden op te vangen.
 10. Bijna dagelijks op Funda spieken naar te koop staande huizen om maar interieurs van anderen te bewonderen én (over het algemeen heel hoge) prijzen te gokken van huizen.
blij van worden

 1. Met de Swiffer het huis door gaan – mijn lievelingsklus in het huishouden. En even een groot applaus voor degene die de Swiffer heeft uitgevonden. Ge-wel-dig ding!
 2. Heel Pinterest afspeuren op zoek naar een creatief ontbijtidee voor morgen. En dat voor iemand die al die acaï bowls, havermoutachtige dingen en sowieso al het ontbijtachtige waar een oven aan te pas komt, altijd maar onzin vond. Nu niet meer!
 3. Avondwandelingen maken door mijn eigen wijkje. Vijf jaar geleden nog vond ik wandelen iets sufs wat ik standaard met oudere mensen en Nordic Walking-stokken associeerde; nu vind ik het een fijne dagelijkse bezigheid.
 4. Een uur in een tuincentrum rondhangen en me naderhand verdiepen in blogs over de verzorging van die en die plant. En dan te bedenken dat ik tot drie jaar geleden nog volhield nooit een plant in huis te zullen halen.
 5. Op zaterdagochtend vroeg mijn administratie bijwerken, facturen inboeken en Excels-sheets updaten. Ik houd verbazingwekkend veel van cijfers voor iemand die voor haar werk “dingen” met woorden doet.
 6. Leuke salesgesprekken voeren op mijn eigen niet-salesachtige manier.
 7. Foto’s (héél veel foto’s!) maken van eten en daar gerust een minuut of vijftien over doen om vervolgens zonder morren mijn koud geworden eten nog maar een keer op te warmen.
 8. Op de fiets naar de supermarkt gaan. Enkel en alleen omdat ik er elke keer weer aan herinnerd word hoe enorm slecht mijn vorige fiets was en wat een verbetering dit exemplaar is.
 9. Een haartje dat niet in mijn wenkbrauw thuishoort na vijf minuten priegelen eruit weten te trekken. Dat overwinningsgevoel – onbetaalbaar!
 10. Thuiskomen na een kwartiertje wandelen. Pippa maakt van elke thuiskomst een warm welkom waar zelfs de meest enthousiaste mensen uit ‘Hello Goodbye’ niet aan kunnen tippen.
 11. Mijn blogideeën, contactpersonen en heel veel andere gegevens in handige Excel-sheets gooien, terwijl ik er vroeger van overtuigd was dat ik nóóit zou zou worden. Overzicht – ik ben er gek op!
 12. Hand in hand over straat lopen. Cheesy maar waar.
 13. Op menukaarten iets met geitenkaas spotten (en bestellen). De rest van het menu doet er dan al haast niet meer toe. Geef me geitenkaas en ik ben blij.
 14. Een nieuw blad aan een plant. Word ik direct een trots plantenvrouwtje van.
 15. Als mijn vriend iets wat ik heb gekookt “echt lekker” vindt. Mooiste compliment!
 16. Video’s voor fitness- en dans-work-outs kijken en daarmee nog om half elf ’s avonds de sportieveling uithangen.
 17. Een weekend hebben met precies nul plannen.
 18. Een huilbui hebben en naderhand merken dat dat ook gewoon een enorme opluchting kan zijn.
 19. Op de bank liggen met een tv-serie aan en een spinnende kat op mijn buik. Als bezige bij die de televisie bijna nooit aanzet, was dat in het begin een unicum. Nu doe ik het toch wat vaker én geniet ik er nog van ook. Leve de kneuterigheid!
 20. Afspraken die niet doorgaan. Het komt stiekem regelmatig voor dat ik daar helemaal niet zo rouwig om ben en meteen al weet wat ik met de extra tijd ga doen.
 21. Met een fris gebit bij de mondhygiëniste vandaan komen en weten dat ik er weer een half jaar klaar mee ben.
 22. Cashewnoten eten. Dat voelt nog altijd als iets bijzonders nadat ik het 1,5 jaar niet mocht met mijn beugel in. Hopelijk kan ik dat gevoel nog héél lang vasthouden.
 23. Heel enthousiast namenpolls invullen op een account voor geboortekaartjes, dat ik puur en alleen volg voor die polls.

Waarvan had jij nooit verwacht er nog eens zó blij van te worden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. NB 15 juli 2021 op 7:45 am - Beantwoord

  Ook na mijn pensionering om 6 uur ’s morgens buiten op balkon van mijn koffie te genieten

 2. Janne 15 juli 2021 op 9:55 am - Beantwoord

  Waarschijnlijk zou je hangop dan ook heel lekker vinden. Dat is uitgelekte yoghurt, dus alleen maar dat smeuïge gedeelte eigenlijk!

  Een van de dingen waar ik opvallend blij mee was laatst, was dat mijn gatenplant-stekje nieuwe bladeren begint te krijgen. Het stekje is bijna een jaar helemaal niet gegroeid, en nu begint het ineens wel te groeien. Inmiddels is het tweede blad zich aan het ontvouwen. Het is echt heel mooi.

  Ik verwachtte niet meer dat het zou gebeuren, maar ik heb deze week te horen gekregen dat het wetenschappelijke artikel waar ik 4 jaar geleden aan was begonnen met mijn toenmalige stagebegeleider eindelijk goedgekeurd is voor publicatie. Die 4 jaar waren een opeenstapeling van gezondheidsproblemen, gedoe in de samenwerking, twijfels en onduidelijkheden, feedback waar we niks aan hadden en nog veel meer van dat soort ellende. Ik heb meerdere keren overwogen om er toch maar mee te stoppen, want ik dacht niet dat al het verbeteren en overdoen en controleren nog wat ging oplevern. En nu kan het artikel tóch gepubliceerd worden, zijn onze verbeteringen tóch genoeg! Over een tijdje ben ik een auteur. 😀

  • Romy 25 juli 2021 op 4:04 pm - Beantwoord

   Oeh, die hangop klinkt zeker goed! Niets zo lekker als het smeuïge deel van yoghurt.
   Hoe leuk trouwens dat je je gatenplantje nu wél bladeren krijgt. Ik hoop heel hard dat mijn gatenplant ook nog eens een stekje krijgt. Het is zo’n mooie plantensoort.

   Maar nog veel belangrijker dan plantjes en hangop, gefeliciteerd met je wetenschappelijke artikel! Wat geweldig dat je artikel toch is geaccepteerd, en vooral wat een geweldige beloning na die vier hectische jaren! Je hebt gewoon een wetenschappelijke publicatie op je naam staan, wauw!

 3. bychristiana 15 juli 2021 op 10:23 am - Beantwoord

  Oh cashewnoten! Die vind ik dus ook heel erg lekker, ik ben er inmiddels echter helemaal mee gestopt. Ik las op een gegeven moment dat noten een koortslip konden triggeren en vorig jaar had ik dus ook heel vaak een koortslip. Nu ik geen noten meer eet heb ik al heel lang geen koortslip meer gehad. Geen idee hoor, of het echt verband houdt met elkaar, maar better safe than sorry. Van een opgeruimde kast kan ik ook heel blij worden, haha. #huisvrouwgelukjes.

  • Noor 15 juli 2021 op 1:22 pm - Beantwoord

   Jakkes, dat wist ik niet dat noten een koortslip kunnen triggeren. Zelf eet ik geen handjevol noten (de restjes noten tussen mijn tanden die achterblijven vind ik vreselijk) maar eet het wel gemixt. Mss maar eens naar een vervanger kijken

   • bychristiana 15 juli 2021 op 1:30 pm - Beantwoord

    Hi Noor! Google het maar eens, er is vrij veel over te vinden. Het schijnt te komen door arganine in voedingsmiddelen. Ik moet echt zeggen dat sinds ik geen noten meer eet, ik helemaal geen koortslip meer gehad heb. Het is altijd het proberen waard natuurlijk;-)

  • Romy 25 juli 2021 op 3:55 pm - Beantwoord

   Oh echt? Ik had ook geen idee dat er een verband kan zijn tussen koortslippen en noten eten. Ik heb gelukkig nog nooit een koortslip gehad (heb wel ook door mijn beugel 1,5 jaar geen noten gegeten, moet ik zeggen ;)), maar ga dat even afkloppen 😉

 4. Audrey 15 juli 2021 op 10:29 am - Beantwoord

  Jaaa, hoera voor nieuwe blaadjes en kliekjes! Ik word ook altijd blij van gerechten grotendeels of volledig bereiden in de oven. Huppakee, bijna geen afwassen of opruimen.

 5. Darina 15 juli 2021 op 1:41 pm - Beantwoord

  Oja, de swiffer, daar ben ik ook zo blij mee! En van kliekjes word ik ook altijd blij, soms smaakt het nog lekkerder dan de eerste keer:)

 6. Madelon 15 juli 2021 op 7:29 pm - Beantwoord

  Heerlijke blije lijst! En inderdaad, kattenavonturen vertellen aan wie het maar wel of niet wil horen: guilty! Mijn andere onverwachte blijheid is mijn klerenkast opruimen. Of eigenlijk elke kast wel, maar er zit een speciaal soort gevoel van voldoening en blijheid in een klerenkast die weer helemaal uitgezocht wordt (kleren die ik niet meer draag/pas/etc. weg) en daarna lekker geordend is.

  • Romy 25 juli 2021 op 3:52 pm - Beantwoord

   Yes, opgeruimde kledingkasten zijn ge-wel-dig! Ik word daar ook altijd blij van, zeker als alles ook nog op kleur gesorteerd is 😉

 7. Meaghan 15 juli 2021 op 10:55 pm - Beantwoord

  Aaah zo leuk dit lijstje en er staan ook heel deel dingen in waar ik zelf ook blij van word! Cashewnoten eten, Funda doorspitten voor interieurprijzen (nu gelukkig niet meer voor de huizenjacht, wat op deze manier zo veel meer ontspannend is), het ochtendjournaal kijken, alleen auto rijden, vlogs op YouTube kijken en hand in hand lopen zijn voor mij ook blije momentjes! Zo leuk dat jij die ook ervaart! <3

 8. Anna 16 juli 2021 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Het uitkijken naar je ontbijt herken ik wel ;-). En een weekend zonder plannen, heerlijk!

 9. Irene 16 juli 2021 op 2:31 pm - Beantwoord

  Haha afspraken die niet doorgaan is echt een groot plezier van mij :p ook al kijk ik uit naar de afspraak, ik ben meestal toch blij als het afgezegd wordt.
  Wij eten onze restjes de middag erna op. Vroeger was dat echt een zaligheid als ik een restje avondeten mee nam naar mijn werk om als lunch op te eten.

 10. Anouk 18 juli 2021 op 4:50 pm - Beantwoord

  Oh ja wat een heerlijk lijstje dit! Ik heb laatst super enthousiast alle verschillende dysons op de coolblue website zitten bekijken en daar heel enthousiast met mijn man over gepraat, we hebben helemaal geen geld voor zo’n stofzuiger maar ze bekijken was heel leuk. Ik zit ook graag op funda, ik vind het vooral leuk om huizen van buurtgenoten van binnen te bekijken 🙂

  • Romy 22 juli 2021 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, leuk! Toevallig zit ik ook regelmatig naar die Dysons te kijken op Instagram. Ik kan ook nog steeds oprecht enthousiast worden van mijn eigen vrij luxe stofzuiger, haha. Had ik vier jaar geleden nooit van mezelf verwacht 😉

 11. Saskia 22 juli 2021 op 7:52 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik kan altijd blij worden als de nieuwe krantjes op de mat vallen. Vooral de Kruidvat, hup lekker bladeren en zoeken. Het zijn de kleine dingen he 😉

Recente blogs

Happy 2020 | Mijn persoonlijke doelen voor 2020

1 januari 2020|Persoonlijk|

Of je Oudejaarsavond nu met oliebollen op de bank hebt gevierd of bij een groots feest met cocktails, ik hoop dat je het nieuwe jaar op een spetterende manier hebt ingeluid. Ik wil je graag heel veel moois voor 2020 toewensen. Dat het maar een mooi, gezond en vooral gelukkig jaar mag worden. Zelf begin ik het jaar met een aantal persoonlijke doelen die ik voor 2020 heb. Geen angstaanjagend grote voornemens die ik mezelf opleg, maar wat kleine dingen om het leven (nog) leuker te maken. Ik neem je graag mee in mijn 7 persoonlijke doelen voor dit jaar.

Recept ramen noedels met paksoi, mango & sojabonen (vegan!)

17 mei 2023|Recepten|

Ken je de films van Kung Fu Panda? Dan gaat er bij de term "noedeldroom" vast een lampje branden. Ik moet bekennen dat ik zelf een paar keer letterlijk over noedels heb gedroomd. Het is gewoon zo'n gerecht waar je me zowel bij de lunch als bij het avondeten gelukkig mee maakt. Noedels met pindasaus zijn bij ons thuis altijd een hit. Maar voor de momenten dat ik iets anders zoek, heb ik laatst een nieuw recept bedacht: noedels met een zoet tintje én een lekkere umami smaak door de sojasaus. Dit vegan recept bestaat uit noedels met paksoi, sojabonen, mango en peultjes. Een heerlijke combinatie die je zó op tafel hebt staan en die hopelijk ook aan jouw noedeldromen tegemoetkomt.

Inkiekje #19 | Kattenliefde, kaartjes & kwetsbaarheid

17 november 2020|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken stonden in het teken van liefde en emoties, en van dankbaarheid voor fijne, kleine dingen. Zo moest ik hard lachen om een onhandige verwarring in de keuken die bijna misging, werd ik heel gelukkig van een doos vol IKEA-spul en zette ik mezelf over mijn "selfie-angst" heen. Ik neem je graag mee in een heleboel foto's van mijn ups van de laatste 14 dagen. Ook praat ik je kort bij over hoe het nu echt gaat.