3 1 13

39 kleine gelukjes die mij altijd vrolijk maken

 • 22 september 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Dat ik een groot voorstander ben van kleine gelukjes, zullen mijn trouwe lezers wel weten. Kleine gelukjes zijn de dingen die je juist op een dag vol pech niet over het hoofd moet zien. Ze zijn een geweldig medicijn tegen een negatieve spiraal en helpen je om het wat positiever in te zien als je denkt dat alles tegenzit. Juist dan is een lijstje met fijne dingen samenstellen dus heel waardevol. Omdat ik laatst een dag vol pechmomenten (voornamelijk OV-gerelateerd) had, besloot ik in de trein een lijstje op te stellen met 39 kleine, simpele dingen die mij altijd opvrolijken.

 1. De geur van een een schoongemaakte badkamer.
 2. Scherpe of grappige opmerkingen van collega’s. Mijn favoriet van laatst was deze opmerking van een collega: “Ik koop tegenwoordig de chocopasta van Lidl. Die vind ik niet zo lekker, maar daarom koop ik hem juist. Dan eet ik er niet zo veel van.” Logisch.
 3. Iemand tegenkomen die een kleurrijke outfit draagt.
 4. Inparkeren in een heel klein plekje. Bij voorkeur zonder brokken te maken uiteraard.
 5. Smintjes. Ik ben een beetje verslaafd aan die dingen. En dan het liefst van het échte merk. (Goh, misschien moet ik de tip van mijn collega toch toepassen!)
 6. Mijn boodschappen uitgestald in de koelkast zien staan.
 7. Pippa die zich na een werkdag languit laat vallen op de drempel. “En nu is het tijd voor mij!”
 8. Het laatste sesamtarwebrood (mijn favoriet!) scoren in de supermarkt.
 9. De dag beginnen met een vlog bij mijn ontbijt. Vooral de vlogs van Ik Vrouw van Jou volg ik met plezier.
 10. Een nieuw kledingstuk voor het eerst aantrekken.
kleine gelukjes

 1. Mijn gewassen roze handdoeken aan het droogrek zien wapperen.
 2. Denken dat het zondag is, terwijl het zaterdag is.
 3. Een iets luxere lunch maken dan anders. Uiteraard komt daar meestal geitenkaas aan te pas, aangezien ik daar groot afnemer van ben.
 4. Vroeg wakker worden en dan meteen zin hebben om dingen te doen. (Ik ben zo’n irritant persoon die niet kan uitslapen!)
 5. Mailtjes ontvangen. Tenzij het SPAM is, word ik nog altijd blij als er een “You’ve got mail!”-berichtje op mijn telefoon verschijnt.
 6. Twee zitjes voor mezelf hebben in de bus of trein. Ik houd wel van gezelligheid, maar vind het heerlijk om in de bus soms even alleen te zitten.
 7. Voor of na een afspraak tijd overhebben en snel een leuke winkel binnenlopen.
 8. Of nog leuker: in een vreemde stad plotseling een kringloopwinkel tegenkomen.
 9. De bakken met non-foodspullen bij Lidl bekijken. Van een roze weegschaal tot een fruitschaal – ik heb er van alles vandaan gehaald.
 10. Op Pinterest wooninspiratie opdoen en fantaseren over de 1001 nieuwe woonideeën die ik nog weleens zou willen verwezenlijken.
 11. Na een lange dag mijn knellende schoenen uitschoppen en makkelijke sloffen aantrekken.
 12. Goed-nieuws-appjes ontvangen. Een nieuwe baan, een huwelijksaanzoek, een zwangerschapsaankondiging – het is allemaal even leuk om te lezen.
 13. Als ik na een rommelige week van afspraken ‘s avonds weer een “normale” avond heb. Inclusief aardappels met groenten – zo Hollands ben ik dan ook wel weer.
 14. Winkels die lekker ruiken. Een marketingtruc die mij héél goed werkt!
 15. Op tv plekken zien waar ik ooit ben geweest op vakantie. Ik krijg dan altijd acuut “Hé, daar was ik ook!”-reacties.
 16. De zeldzame situatie dat ik zonder Google Maps weet hoe ik moet rijden.
 17. De nieuwste IKEA-folder doorbladeren. Is het al bijna zover?
 18. Dat je een favoriet kledingstuk eerst niet koopt omdat je het te duur vindt en dat het dan opeens in de aanbieding is.
 19. Vrolijke caissières in de supermarkt.
 20. Gebeld worden. Ik word niet zo vaak gebeld (behalve voor snelle regeldingen), dus ik vind het altijd gezellig als bijvoorbeeld mijn oma opbelt om bij te kletsen.
 21. Appjes van opa.
 22. Onderweg naar een afspraak mooie bloemen tegenkomen. Ik pas dan altijd het gezegde Stop and smell the flowers (en maak een foto) letterlijk toe.
 23. Vanuit mijn raam de zon heel mooi zien ondergaan. Het voordeel van twee hoog wonen!
 24. Buschauffeurs die flink doorrijden (tenzij ik moet staan; dan is het minder fijn).
 25. Bij de kassa ontdekken dat je zonder het te weten een aanbieding hebt gescoord.
 26. Taalvoutjes, bijvoorbeeld op de gelijknamige Facebook-pagina of “voutjes” die ik zelf in het wild ben tegengekomen.
 27. Cadeautjes kopen voor jarigen die hetzelfde leuk vinden dan ik. Overigens krijg ik daar wel vaak “Dit wil ik ook!”-neigingen van.
 28. In de bus of trein dit soort lijstjes typen.
 29. Het vooruitzicht van een rustige zondag die ik kan indelen zoals ik maar wil. En daar ga ik nu van genieten!

Kun jij een klein gelukje opnoemen dat jij vandaag hebt meegemaakt?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 september 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Een heel mooi geluksmoment lijstje. Op dit moment is mijn vakantie een groot geluksmoment waar ik heel erg van geniet.

  • Romy 22 september 2019 op 9:37 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je lekker vakantie hebt nu! Geniet er volop van!

 2. Tineke 22 september 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Dat van die cadeautjes had ik ook regelmatig, voor je het weet sta je het twee keer af te rekenen. Een keer voor jezelf en een keer voor de jarige!
  Liefs

  • Romy 22 september 2019 op 9:38 pm - Beantwoord

   Haha, inderdaad! Dat is mij ook al een paar keer overkomen. Gelukkig ben ik niet de enige die om die reden weleens twee exemplaren van iets afrekent 😉

 3. Neverdullmoments 22 september 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Veel herkenbare dingen! Ik hou van mensen die gedag zeggen wanneer ze langslopen, automobilisten die hun hand opsteken wanneer ze voorrang krijgen, kleffe katten die de hele dag bij je in de buurt willen zijn, wanneer mijn vriend het buitenlampje aanzet (hahaha) en uiteraard wanneer een Eftelingliedje langskomt op mijn playlist op Spotify. O, en ook het afvinken van weer een to do puntje voor onze bruiloft!

  • Romy 22 september 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

   Ah wat een fijn lijstje! Kleffe katten zijn ook een ultieme blijmaker inderdaad. Gelukkig houdt Pippa wel van klef doen en achter me aan lopen alsof ik stroop aan mijn kont heb. Een kat naar mijn hart! 😉
   Zo leuk trouwens dat je al volop met de to do list voor de bruiloft bezig bent! Het komt nu echt steeds dichterbij.

 4. Naomi 22 september 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! En die truc van je collega heb ik toegepast op ijs. Ik at veel te veel ijs, dus toen besloot ik de goedkoopste bak ijs mee te nemen. Dat zou vast niet zo lekker zijn en me dus remmen. De eerste twee weken werkte dat, want toen stond de bak ongeopend in de vriezer. Maar ja, toen de bak eenmaal open was, bleek ik het echt heeeeeel erg lekker te vinden….
  Blijmaker van vandaag? Ik teer nog op die van gisteren. Een hele avond gelezen. Heerlijk!

  • Romy 22 september 2019 op 9:40 pm - Beantwoord

   Haha, oeps, die ijstruc pakte dus helaas niet helemaal uit zoals je had gehoopt. Je hebt in ieder geval een dappere poging gewaagd en bent nu misschien wat minder geld aan ijs kwijt dankzij deze variant. Dat zijn de pluspunten 😉
   Heerlijk trouwens, een hele avond lezen! Hopelijk kun je vanavond ook even genieten van het lezen van een boek.

 5. Audrey 22 september 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Ik heb dus een soortgelijk artikel ingepland voor later deze week, haha! Ik “schrok” even bij het zien van de titel, maar ik heb ‘m toch weer anders ingevuld. To be continued dus!

  • Romy 22 september 2019 op 9:41 pm - Beantwoord

   Haha, juist leuk dat je ook zo’n artikel met gelukjes hebt geschreven! Ik ben héél benieuwd naar je artikel 🙂

 6. Mariska 22 september 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Leuke lijst! Over Ikea gesproken.. ik was daar afgelopen week nog want we zouden ‘even’ gaan kijken naar wat kleine dingen. Ik zag natuurlijk een leuke stellingkast, salontafel, tv meubel (uit dezelfde serie) en nog veel meer dingen. Gelukkig heb ik me in weten te houden en ging ik met alleen wat kleine dingen naar huis 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 9:41 pm - Beantwoord

   Haha, bij Ikea kom je inderdaad altijd meer tegen dan je nodig hebt 😉 Wie weet komen die mooie stellingkast, salontafel en het tv-meubel er toch nog eens van!

 7. Zo simpel is dan geluk 22 september 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Heerlijk zo’n lijst vol met kleine geluksmomentjes! 🙂

 8. bychristiana 22 september 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Haha, die opmerking van jouw collega, die vond ik wel komisch! En van veel dingen die je schrijft word ik ook wel blij, zoals inderdaad een eigen plekje in het OV;-) Als ik na het werken in de avond in de trein zit, vind ik het ook heerlijk om lekker te kunnen zitten met een lekker boek erbij, vind ik echt ontspannend. Oh ja, en knellende schoenen uittrekken, net als je BH ‘s avonds haha;-) Heer-lijk!

  • Romy 22 september 2019 op 9:42 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest ook hardop lachen toen mijn collega haar redenatie achter de chocopasta uitlegde. Leuk om te lezen dat je het rustmomentje in de trein of bus ook zo ontspannend vindt. Ik vind het om die reden ook eigenlijk helemaal niet zo erg om een tijdje in het OV te zitten.

 9. Simone 22 september 2019 op 11:23 am - Beantwoord

  Ik word ook altijd dolgelukkig van de zonsondergang. Ik woon op 12 hoog en kan super ver kijken… over de snelweg, weilanden en een open vlakte. Zo prachtig! <3

  • Romy 22 september 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt als een geweldig uitzicht, zeker met de zonsondergang! Gaaf hoor!

 10. Anna 22 september 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! En met opa’s appen is heel leuk ja! Liefs

 11. Evelyne 22 september 2019 op 12:47 pm - Beantwoord

  Een koffie-moment op zondagmorgen met mijn ouders. Klein, maar fijn momentje 🙂 Ik kan hoe langer hoe meer genieten van gewone simpele dingen omdat ik soms echt besef dat het morgen voorbij kan zijn. Geniet van vandaag en zie wat er morgen komt als het er is.

  • Romy 22 september 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Wat prachtig gezegd en je hebt helemaal gelijk! Juist de kleine dingen in het leven zijn soms zo mooi en fijn.

 12. Jorinde 22 september 2019 op 2:16 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje! En goed om af en toe bij de kleine dingen die je gelukkig maken stil te staan! Kleine dingetjes die mij afgelopen weekend gelukkig maken zijn: een mooie zonsondergang, nu samen met de kat Pip op het balkon wat blog dingetjes doen, een filmpje kijken met m’n vriend en samen koken. 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 9:44 pm - Beantwoord

   Wat een fijn lijstje met geluksmomentjes! Jouw blogsetting met de kat er gezellig bij klinkt ook heerlijk trouwens 🙂

 13. Celine 22 september 2019 op 3:38 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Soms zijn het inderdaad de kleine dingen die een hele dag kunnen opvrolijken. Waar ik zelf heel blij kan van worden, is als de ambulance of politie langs rijdt en iedereen netjes stopt. Dan kan ik heel gelukkig worden van het respect dat wordt getoond. Ik ben het ook eens met dit lijstje, behalve die van de taalfoutjes. Daar kan ik me toch zo aan ergeren!

  • Celine 22 september 2019 op 3:39 pm - Beantwoord

   En alsof het zo moest zijn, maakte ik natuurlijk een foutje in de reactie. Oeps!

  • Romy 22 september 2019 op 9:45 pm - Beantwoord

   Inderdaad, dat soort respectvolle acties zijn wel mooi! Het is fijn om te merken dat er nog steeds mensen zijn die zo netjes reageren.

 14. Anouk 22 september 2019 op 3:43 pm - Beantwoord

  Hmm een klein gelukje was vandaag wel dat het me eindelijk is gelukt om aan mijn verslag te werken, dat het zulk lekker weer is, en dat ik onverwachts toch mee kan met een familie uitje volgend weekend.

  • Romy 22 september 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een dag vol leuke kleine gelukjes! En superfijn dat je toch nog mee kunt gaan naar het familie-uitje!

 15. Wendy 22 september 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

  Het moment dat de waterkoker afslaat. 🙂 Koffie! Of thee!

  • Romy 22 september 2019 op 9:48 pm - Beantwoord

   Oeh ja, dat is ook echt een fijn momentje inderdaad!

 16. Nikita 23 september 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Als ik aan het werk ben heb ik vaak klanten die bijna dagelijks komen dus je begint de mensen echt te kennen en zij jou ook. Sommige zijn dan zo lief of geven zulke mooie complimenten. Echt alleen dat al kan mijn dag maken. Ook sommige mensen als je ze helpt met hun boodschappen kunnen zo dankbaar zijn. Het zijn net die dingen die mijn job zo leuk maken en de reden dat ik ervan geniet.

  Daarnaast ook, toen gisteren dit artikel online stond van je was ik aan het werk. Maar ik was vrij moe en ik bedacht me dat ik de volgende dag (vandaag dus) gewoon lekker een dagje thuis ben terwijl iedereen aan het werk is vandaag. Dus ook dat was een geluksmomentje. Dat van twee zitjes hebben voor jezelf herken ik trouwens! Ik vind dat ook wel fijn en zeker na een lange werkdag. Dan ben ik graag eventjes op mijn gemak om mijn hoofd leeg te maken. Ik ga trouwens een jaartje in social media pauze, dus dan heb ik nog meer tijd om de wereld om me heen op te merken. Ik denk dat dat ook wel vele geluksmomentjes zal opleveren. Nu de eerste dag voelt het vooral onwennig en raar, maar dat went wel denk ik.

  • Romy 28 september 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Zo fijn als een klant je net even wat extra dankbaarheid of lieve complimenten geven. Dat kan inderdaad echt je dag maken! Hopelijk heb je heerlijk van je vrije dag maandag kunnen genieten.
   Wat een goede stap trouwens, die social-mediapauze! Wel een uitdaging, denk ik, maar ik weet zeker dat zo’n pauze enorm helpt om echt van het hier en nu te genieten 🙂

 17. Saskia 25 september 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Super fijn lijstje en tof om altijd even bij stil te staan, kleine & grote gelukjes. Een gelukje van vandaag?! Noa sliep door tot 6 uur, terwijl hij zijn fles veel vroeger had gisteravond en hij eigenlijk in de nacht een voeding had moeten krijgen. Zag er erg tegenop maar meneer sliep gewoon door, yay voor nachtrust! Nu ligt hij na zijn fles heerlijk op bed, kan ik blog bij lezen en gaan we zo naar de eerste wendag op het kinderdagverblijf 🙂 Al met al een hele fijne dag.

  Tot morgen! xx <3

  • Romy 25 september 2019 op 11:47 pm - Beantwoord

   Ah wat fijn dat Noa goed heeft geslapen vandaag en ook fijn om (op Instagram) te lezen dat zijn eerste wendag goed ging. Toch best wel spannend, denk ik!
   Tot morgen, lieve Sas <3 Ik zie ernaar uit.

Recente blogs

*1 jaar samen*

25 augustus 2020|Persoonlijk|

Ik zie ons nog zo zitten. Vandaag precies één jaar geleden. We waren net naar The Lion King geweest en namen in de auto afscheid van elkaar. Tenminste, dat dacht ik. Er viel een korte stilte en toen kwam dé vraag: "Wil je mijn vriendinnetje zijn?". Nou, daar hoefde ik geen seconde over na te denken. En nog steeds niet! Zo zijn we alweer één jaar verder. Een jaar vol liefdevolle herinneringen, mooie belevenissen, fijne momenten en ook vele lachbuien en een traan op z'n tijd. Maar vooral een jaar met heel veel liefde.

Raar maar waar?! | 10 gekke gewoontes van mij

8 augustus 2018|Persoonlijk|

Geef het maar toe: ik ben vast niet de enige die in de loop der jaren de nodige gekke gewoontes heeft ontwikkeld. Zo typ ik op mijn telefoon standaard met één vinger, was ik mijn haren standaard met mijn hoofd ondersteboven en schrijf ik in notitieboekjes standaard eerst op de rechterpagina. Een beetje gek wel misschien. Maar dat is nog niet alles! In dit artikel deel ik nóg 10 gekke gewoontes van mij.

10 dingen die ik niet had verwacht aan ondernemer zijn

20 juli 2021|Carrière en ondernemen|

Toen ik de KvK meer dan drie jaar geleden binnen stapte, had ik natuurlijk wel een beeld bij mijn leven als ondernemer. Grappig hoe dan toch alles weer anders blijkt te zijn als je eenmaal écht volledig voor jezelf werkt. Er zijn een aantal dingen waar ik drie jaar geleden nóóit bij had stilgestaan, maar die nu de normaalste zaak van de wereld zijn. Je leest ze allemaal in dit artikel over belastingpost, concullega's en rotte appels die helemaal nog niet zo rot zijn.