veluwe13

4 dagen naar de Veluwe in 14 hoogtepunten

 • 28 augustus 2020
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Op reis

De afgelopen dagen bracht ik eens niet door in mijn fijne appartement achter mijn laptopje. Nee, ik vierde mini-vakantie op de Veluwe met mijn vriend. En dat was me een feestje! Ik kon eindelijk de paarse heide in het echt bewonderen, genoot van de liefste opmerking ooit, ontdekte in de auto de mooiste plekken en werd door mijn vriend verrast met een lunch op een wel heel bijzondere plek. Ik laat je graag meegenieten van mijn Veluwe-tripje in 14 hoogtepunten.

1. De paarse heide (in het echie)

Al heel wat jaren had ik het strakke plan om de paarse heide op de Veluwe te bewonderen. Maar om een of andere reden kwam het er elk jaar niet van en moest ik het steeds met de Instagram-kiekjes van anderen doen. Tot dit jaar dus! Het is alsof ik alle “schade” in één keer heb ingehaald, want ik heb nógal wat prachtige paarse heide gezien de afgelopen dagen. Ik was er vol van. En mijn SD-kaart inmiddels ook.

Na maandenlang vooral blokjes om in eigen dorp lopen was het heerlijk om eens zo’n mooie omgeving te verkennen in deze paarse periode. Geen twijfel over mogelijk dat ik hier volgend jaar nog eens te vinden ben!

2. Liefde

Niet alleen van de paarse heide werd ik enthousiast, maar ook van de persoon met wie ik over de heide liep. Oftewel, mijn vriend. Het was heerlijk om samen te wandelen, hotelontbijtjes te eten, te roadtrippen, te shoppen, spelletjes te spelen en gewoon gezellig te kletsen. Heel dierbaar, die tijd samen! Wat is het fijn om even van elkaar te genieten zonder de dagelijkse beslommeringen (eten koken, werken, etc.)! De foto hierboven zegt genoeg volgens mij. Mijn vriend maakte deze foto met de zelfontspanner toen ik het niet doorhad en ik geloof dat de foto aardig goed samenvat hoe ik me op dat moment voelde. Eén dag voor ons 1-jarig jubileum. Oprecht heel gelukkig (en natuurlijk ben ik dat nu nog steeds).

3. De liefste uitspraak ooit

Blijkbaar straalden we ook geluk uit, want we kregen van een onbekende man de allerliefste opmerking ooit uit onverwachte hoek. Toen we op een (rustig) terras zaten, keek een mannenstel zo nu en dan vanuit hun ooghoeken naar ons. Ze hadden al aangeboden ons met onze vruchtensorbets te vereeuwigen en maakten daar een heuse fotoshoot van. Toen we uiteindelijk wegliepen, zei een van de mannen: “Geniet van elkaar en veel geluk! Het was echt genieten om jullie zo samen te zien!”. En ja, dat is dus zo’n zin waarop ik in de app acuut met de verliefd kijkende emoticon zou reageren. *smelt*

4. Wandelen – héél veel wandelen

Als je ergens kunt wandelen, dan is het wel op de Veluwe. Dat hebben we dan ook volop gedaan. Ik als enige niet op goede wandelschoenen, maar gewoon op mijn All Stars. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Van een wandeling over de hei tot de zogenaamde kabouterroute en ook een paar avondwandelingen – allemaal waren ze even fijn. De weergoden (of Buienradar?) waren ons blijkbaar ook goed gezind. Zelfs toen de lucht op standje dreigend stond, wisten we droog thuis te komen.

5. De overwinning op de uitkijktoren

In de tussentijd overwon ik een “semi-angst”. Ik vond de mooie heide reden genoeg om me aan een uitkijktoren te wagen. Hoogtevrees heb ik niet (meer), maar trappen met doorzichtige treden van tralies zijn normaal niet aan mij besteed. Drie keer raden hoe deze trap eruitzag… Juist!

Het voelde dan ook als een heuse overwinning toen ik me daar toch aan had gewaagd. Met een helpende hand van vriendlief en een blik op oneindig (niet naar beneden kijken – NIET naar beneden kijken) – dat dan weer wel. Alles voor een mooie panoramafoto!

6. De Veluwse stadjes

Naast paarse bloemetjes waren er ook genoeg mooie stadjes te vinden in de regio. Elburg bijvoorbeeld! Op zondag was daar bijzonder weinig geopend, maar dat maakte ons bliksembezoekje er niet minder leuk op. Elburg is een schattig vestingstadje met alle petite huisjes, mooie gevels en de bijzondere gracht en haven. Eerlijk gezegd was windowshoppen daar ook geen verkeerde bezigheid. Ook Putten en Nunspeet hadden trouwens een heel leuk centrum (inclusief een leuke kringloopwinkel in Nunspeet: De Cirkel). Nooit geweten dat je in dat soort dorpjes prima (en lekker rustig) kunt winkelen.

7. In het echie winkelen

In diezelfde Veluwse dorpjes ging ik voor het eerst sinds 6 maanden weer eens echte (als in: niet online) kledingwinkels in. Ik voelde me haast wereldvreemd toen ik ontdekte dat er tegenwoordig in elke kledingwinkel een desinfectiepaal staat. Na maandenlang geen kleding kopen had ik daar geen flauw benul van. Gelukkig was coronaproof shoppen rond sluitingstijd prima te doen in het mooie oosten des lands. Ook leuk is dat ik geen enkele H&M, C&A of Zara heb gezien. Unieke boetiekjes maken winkelen op vakantie een stuk leuker dan als je steeds alleen maar de bekende winkelketens tegenkomt.

Ik kwam niet bepaald met lege handen thuis en kocht maar liefst 7 nieuwe kledingstukken die ik allemaal écht al een tijdje nodig had. Mijn nieuwe okergele blouse hierboven moest natuurlijk acuut de volgende dag al aan.

8. Geen mensen

Mensenschuw ben ik niet bepaald, maar ik vond het wel verrassend fijn om even geen voorbijrijdende auto’s, pizzakoeriers op scooters of feestjes van buren te horen. Als we ’s avonds gingen wandelen, was het haast bijzonder om “een mens” tegen te komen. Zeker in coronatijd, nu ik in mijn eigen dorp steeds moet slalommen om de mensen heen, was het heel fijn om even alleen maar stilte om je heen te hebben. Ik dacht altijd dat ik een stedentrip-persoon ben, maar vond het verrassend fijn om op een plek te zijn waar je soms een half uur lang niemand tegenkomt.

9. Goed eten

Nu denk je misschien “Wat wil een mens nog meer?”. Nou ja, goed eten dus! Ook daar ontbrak het niet aan. Poffertjes voor ontbijt – need I say more? De familie van mijn vriend had een huisje gehuurd in de buurt en heeft ons nogal in de watten gelegd met een paar heerlijke avondmaaltijden. Daarnaast gingen we een keer uit eten op een rustig terrasje dat bekend stond als het beste coronaproof restaurant van de regio. Daar kreeg ik onder andere deze overheerlijke mini-quiches met spinazie en een mega-vruchtensorbet voorgeschoteld. Nou, zo kunstig zien mijn kookresultaten er thuis niet uit, hoor!

10. De autopicknick

Op 25 augustus waren mijn vriend en ik één jaar samen. Vriendlief verraste me niet alleen met prachtige oorbellen, maar ook met een “ontvoering”. Het regende die dag nogal hard, maar hij was op het creatieve idee gekomen om een autopicknick te houden. Eenmaal ontvoerd in de auto voor “een lunch buiten de deur” had ik geen flauw benul waar we zouden neerstrijken. Bleek ik gewoon al die tijd met al dit lekkers in de achterbak in de auto te hebben gezeten. Stiekem vond ik de autopicknick met de regen die tegen de ramen tikte nóg romantischer dan samen op een kleedje in het gras zitten. Een stuk knusser ook.

Overigens moet het er wel grappig uitgezien hebben toen er net een auto voorbij reed terwijl mijn vriend mij uit de kofferbak hielp in the middle of nowhere in het bos. Ach, kan die voorbijganger thuis ook weer een spannend verhaal vertellen.

11. Foto’s, foto’s en nog meer foto’s

Sorry not sorry! In zo’n mooie omgeving als deze kon ik natuurlijk niet anders dan flink losgaan met mijn camera. Ik drukte het knopje van mijn camera heel wat keren in, onder andere bij het zien van deze schattige maar niet al te goed meewerkende kat. Ook de Elburgse bloemen, de prachtige landschappen en de zebra die we op iemands erf spotten, moesten eraan geloven. Net als mijn vriend en ik trouwens. Hoera voor de zelfontspanner!

12. Even rust

Ik ben niet vies van hard werken en van mijn dagen vol plannen. Maar ook een beetje rust is niet verkeerd, zo bleek deze vakantie maar weer. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, ik vond het heel fijn om even een paar dagen niet met werkklussen bezig te zijn. En ook even geen wasjes, geen telefoontjes, geen stofzuiger en geen dweiltjes te hoeven zien, maar gewoon ’s ochtends bij het ontbijt aan te schuiven en te denken “Wat zullen we vandaag eens gaan doen?”. Alleen al dat laatste is absoluut voor herhaling vatbaar.

13. Gezelligheid

Verder hebben we gezellig wat tijd doorgebracht in het huisje van mijn schoonfamilie dat dus écht midden in het bos staat. En dan bedoel ik dus niet op een vakantiepark, maar echt afgelegen op een plek waar je ’s avonds de sterren kunt zien. We speelden gezellig spelletjes, kletsten, lachten en keken filmpjes van vroegâh. Ook dat was oprecht genieten.

14. Een warm welkom thuis

Gelukkig bleek ook thuiskomen na mijn fijne mini-vakantie helemaal niet verkeerd. Ik werd enthousiast verwelkomd door mijn eigen pluizenbol, die in de tussentijd flink door mijn moeder (lees: haar persoonlijke kattenoppas) was vertroeteld. Pip heeft me gelukkig inmiddels vergeven dat ik het een paar dagen voor gezien had gehouden.

En zo heb ik alweer een paar dagen het gewone leven opgepakt, maar dan met fijne herinneringen aan deze mini-vakantie. Én met de gedachte dat ik de komende tijd gewoon wat vaker leuke dagjes weg of weekendjes weg wil plannen. Dat is me namelijk meer dan uitstekend bevallen!

Ben jij al eens op de Veluwe geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 augustus 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke dagen hebben jullie beleefd. De heide ziet er prachtig uit. Ik wil ook eens naar de Veluwe, de rust en de natuur trekken mij heel erg. En de picknick in de auto vind ik een geweldig idee.

 2. Shirley 28 augustus 2020 op 8:25 am - Beantwoord

  Heerlijk! Wat een mooie foto’s, zowel van jullie als de omgeving. Jammer dat Londen niet doorging, maar de Veluwe was zo te zien een waardige vervanger. En leuk dat jullie er waren toen de heide in bloei stond!

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Absoluut! De Veluwe bleek een prima alternatief. In Londen hadden we tenslotte de paarse heide moeten missen 😉

 3. Lianne 28 augustus 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een lieve foto’s van jullie! Fijn dat jullie je zo vermaakt hebben en dat je kon genieten van de rust en van elkaar. De Veluwe is sowieso een hele mooie plek. Ik wil er nog wel eens gaan wandelen, dat heb ik nog nooit gedaan.

 4. Rachel 28 augustus 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Ik ben er echt heeeeel lang niet geweest, jullie stralen ook echt geluk uit.. mooi om te zien! Verder is die paarse heide zo mooi om te zien, ziet er goed uit. Jullie hebben in ieder geval super mooie foto’s gemaakt.

 5. Audrey 28 augustus 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Oooo, zo tof allemaal dit! Echt prachtige foto’s – vooral die van jullie samen 🙂

 6. Janne 28 augustus 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Je vakantie klinkt echt fantastisch. Wat leuk dat jullie het zo fijn hadden en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt.

  Wij gingen vroeger altijd rond de verjaardag van mijn oma eind oktober met de familie in een paar huisjes op de Veluwe. We hebben dus een hoop familiefoto’s met de mooiste herfstkleuren op de achtergrond. We gingen altijd fietsen, uit eten, spelletjes spelen, samen ontbijten. Ons gezin had het geluk dat opa en oma een zespersoons huisje met ons deelden en daar genoten mijn broer en ik enorm van, ook al betekende dat wel dat we veel rustiger moesten doen dan onze neven. Met opa’s verjaardag in april gingen we altijd naar Zeeland en soms was het dan al warm genoeg om in zee te kunnen. Fijne herinneringen.

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige herinneringen aan vroeger zijn dat! In de herfst is het in zo’n bosrijke omgeving volgens mij al helemaal prachtig. En er is nog (meer dan) genoeg te doen op de Veluwe ook. Heel waardevol om dat soort herinneringen te hebben aan die fijne vakanties met de familie! Zeker iets om te koesteren 🙂

 7. Naomi 28 augustus 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s en het meest opvallend: je straalt! Ik kom regelmatig op de Veluwe, maar het blijft er fijn, vind ik.

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:34 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt, dank je wel! <3
   En leuk dat jij ook regelmatig naar de Veluwe gaat. Ik heb mezelf ook al voorgenomen om nog vaak die kant op te gaan. Het is daar zo mooi en rustig!

 8. Meaghan 28 augustus 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat romantisch! <3 Awww ik word er gewoon helemaal blij van. En die tweede zwart-wit foto van jullie vind ik echt prachtig en heel puur. Wat mooi dat jullie zo hebben kunnen genieten van jullie tijd op de Veluwe. Nu heb ik ook helemaal zin om daarheen te gaan. Ik ben er namelijk nog nooit geweest. Lijkt mij ook heerlijk om daar een weekendje met mijn vriend door te brengen en om te genieten van de mooie omgeving en de rust. In welk hotel zaten jullie?

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! Ik werd ook helemaal blij toen ik die zwart-witfoto (in kleur ;)) op mijn camera tegenkwam. Die had mijn vriend stiekem goed gemaakt tussen het klikken door 🙂
   Wij zaten in Hotel de Hoeve in Nunspeet. Zeker een aanrader wat ons betreft! Sowieso is de omgeving daar echt heel erg mooi, ook als je een keer een dagje weg wilt trouwens.

 9. Johanna 28 augustus 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Mooie stralende fotos, en zulke pitoreske stadjes, ja…. ik zou ook weer eens weg moeten, om mijn stadblik wat bijtestellen. Eens andere winkels en uitzichten doet vast deugd. De Veluwe zjjn zo mooi, maar toch een beetje vergeten, helaas. Heg beste voor de toekomst! Geniet ervan!

 10. Saskia 28 augustus 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat ziet dit er gezellig en liefdevol uit. Ik snap de uitspraken van de mannen op het terrasje helemaal 😉
  Genoten zo te zien en geniet nog even na met deze prachtige foto’s!

 11. Anna 28 augustus 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad op de Veluwe! Prachtige foto’s heb je gemaakt. En wat lief, die opmerking van de mannen op het terras, haha :D.

 12. Simone 28 augustus 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke foto’s en wat stralen jullie <3 Zoooo lief en mooi om te zien! Heerlijk. En wat een lief compliment, die kun je maar mooi in je zak steken.
  Voor mij is het erg lang geleden dat ik op de Veluwe ben geweest, maar hier in de buurt hebben we gelukkig ook veel mooie grote heidevelden.

 13. Irene 28 augustus 2020 op 11:04 am - Beantwoord

  Het ziet er echt uit als een fijne minivakantie! Superleuk trouwens, die autopicknick 😀 Jullie zien er heel gelukkig uit op de foto’s.

 14. Anouk 28 augustus 2020 op 1:17 pm - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige foto’s! En geweldig die auto picknick, echt te leuk!

 15. Giovanna Jansen 28 augustus 2020 op 9:28 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s en een heerlijk verslag! Voor mij is het ook beetje voorpret, want volgende gaan wij naar de Veluwe! Ik kan niet wachten, ik hoop dat de heide dan nog zo mooi in bloei staat.
  En wat een geweldig mooi en lief compliment van die man!

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Daar gaan jullie vast ook enorm van genieten 🙂 Ik duim met je mee dat de paarse heide nog even blijft. Het is zo mooi om te zien, haast alsof je in Frankrijk bent.

 16. Zo simpel is dan geluk 29 augustus 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Het was ‘maar’ een mini-vakantie, maar wat heb jij ontzettend genoten als ik het zo lees. De foto’s zijn ook echt prachtig. Zelf ben ik een aantal keer op de Veluwe geweest, het is inderdaad echt heel mooi daar. Leuk ook dat ze in de dorpen veel boetiekjes hebben, dat vind ik ook altijd een stuk leuker dan de grote winkelketens.

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:19 pm - Beantwoord

   Klopt! Het was een kleine vakantie, maar ik heb wel net zo hard genoten als van een lange vakantie 🙂 Was zo fijn om even in dit mooie stukje van Nederland te zijn!

 17. Josephine 31 augustus 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heerlijke mini-vakantie, Romy! Die sponate foto van jullie is superromantisch, heel mooi! Jullie geluk spat van het scherm, en het verbaast me dan ook niet dat de heren op het terras ook blij werden van jullie geluk. Ook ik word er helemaal vrolijk van op de maandagochtend!

Recente blogs

Mijn laatste werkdag | Waar een deur dichtgaat…

15 mei 2020|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Half elf. Tijd om te Zoomen met mijn collega. Onze statusupdate zoals we die elke week hebben. Toch is er vandaag iets anders dan bij alle eerdere Zoom-meetings. Gisteren was namelijk de allerlaatste keer Zoomen. Sterker nog, vandaag is zelfs mijn allerlaatste werkdag voor mijn werkgever. Over een paar mailtjes trek ik een virtuele deur achter me dicht en opent er tegelijkertijd een andere deur. Mijn ondernemersavontuur gaat beginnen en mijn laatste werkdag is aangebroken.

15 dingen waarin ik onhandig ben (en die je misschien herkent)

14 april 2023|Persoonlijk|

Het is niet voor niets dat ik bijna geen witte kleding in de kast heb hangen. Eén klunzige actie en ik loop er alweer bij met een tomaten-, chocolade- of andersoortige vlek op mijn blouse. Het is een wonder dat ik mijn hele servies nog heb staan en geen grote verzekeringsclaims heb hoeven doen, want onhandigheid is mijn tweede naam. Van spullen die in duizend stukjes op de grond vielen tot slechte navigeeracties en ontdekkingen die ik als spuit elf wel heel laat deed – dit zijn 15 dingen waarmee ik totaal niet handig ben.

Zo ontdekte ik mijn eigen kledingstijl!

12 augustus 2017|Outfits|

“Dat jurkje past helemaal bij jou!” en “Oh, dat rokje is écht jouw stijl!”. Veel mensen in mijn omgeving weten inmiddels dat je mij kunt uittekenen in vrolijke jurkjes en rokjes. Als het maar zwiert en het liefst in vrolijke kleuren en met een rok op knielengte. Inmiddels ben ik helemaal happy met de kleding die ik in mijn kast heb hangen, maar dat heeft best wel een zoektocht en de nodige miskopen gekost. Hoe zie ik mijn kledingstijl? Wat is het verhaal erachter? En hoe heb ik in de loop der tijd mijn eigen stijl ontdekt?