44 leuke dingen om te doen met washi tape

 • 26 januari 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: DIY

Mijn verzameling washi tape groeit gestaag. Inmiddels heb ik in mijn kast heel wat rolletjes liggen in alle kleuren van de regenboog. Washi tape kost bijna niets, ziet er vrolijk uit en heeft ook nog eens honderden (wat zeg ik: duizenden!) doeleinden. Je kunt er nog net niet je band mee plakken. Ben jij nog op zoek naar leuke dingen om te doen met washi tape? Of zoek je gewoon een goed excuus om nóg meer rolletjes in te slaan? Dan zit je hier goed! Ik deel 44 leuke dingen om te doen met washi tape.

44 leuke dingen om te doen met washi tape

Washi tape is minstens zo veelzijdig als de bio-olie waar iedereen zo lovend over is. Ik ben dan ook groot fan en gebruik zeker wekelijks de rolletjes washi tape uit mijn snel groeiende verzameling. Er zijn zó veel leuke dingen om te doen met washi tape. Deze 44 tips zijn nog maar een greep uit alle mogelijke ideeën!

 1. Kaarten maken – mijn nummer 1 favoriet van alle leuke dingen om te doen met washi tape! Je kunt er met kaarten maken alle kanten mee op (lees hier eventueel mijn tips voor kaarten maken!).
 2. Maak bijvoorbeeld de hele achtergrond van een kaart zelf met washi tape. Hoe? Dat lees je in mijn tutorial op de blog van Post & Papier.
 3. Of vrolijk de binnenkant van een kaart op met washi tape. Dat maakt leuke post nóg leuker.
 4. Een vrolijke kaart hoort natuurlijk thuis in een vrolijke envelop. En wat heb je daarvoor nodig? Juist, washi tape! Plak bijvoorbeeld een paar strookjes over de breedte van de envelop.
 5. Wil je foto’s creatief inplakken in een album? Ook dan is washi tape precies wat je nodig hebt. Bevestig bij elke hoek een klein stukje voor een vrolijk effect.
 6. Of maak een fotocollage op een whiteboard met washi tape. Plakt goed en ziet er leuk uit!
 7. Washi tape is ook heel fotogeniek, dus rolletjes tape lenen zich uitstekend voor flatlayfoto’s voor je website, blog of Instagram.
 8. Sommige saaie agenda’s kunnen wel wat kleur gebruiken. Hoi, washi tape! Ook een planner kun je er prima mee versieren overigens.
 9. Heb je nog een grote plattegrond liggen? Dan is washi tape ideaal om op de plattegrond te markeren waar op de wereld je al bent geweest.
 10. Met washi tape kun je prima je to do list afvinken. In plaats van afgeronde taken door te krassen, kun je ze natuurlijk ook (lekker vrolijk!) bedekken met tape.
 11. Meerdere huisgenoten of gezinsleden? Markeer met washi tape de binnengekomen post. Wat is voor wie?
dingen om te doen met washi tape
dingen om te doen met washi tape
 1. Voorzie met tape je potlood of pen van een gekleurd laagje of een vrolijk patroon.
 2. Glazen potjes weggooien? Welnee! Met een beetje tape maak je er heel eenvoudig leuke woonaccessoires van.
 3. Maak vlaggetjes van washi tape door een stukje washi tape om een cocktailprikker te plakken. Perfect voor een feestje!
 4. Stoor je je aan een lichtknopje? Ook dan is gekleurde tape een uitkomst! Maak er iets leuks van. En als het niet naar je zin is, kun je de tape eenvoudig weer verwijderen.
 5. Heb je saaie potloden of pennen liggen? Washi tape is jouw beste vriend! Wikkel tape om een potlood of pen heen en houd daar uniek schrijfgerei aan over.
 6. Maak op papier een collage van washi tape. Bijvoorbeeld met de techniek die ik in deze DIY voor kaarten maken heb gebruikt.
 7. Versier ballonnen met washi tape. Maak er een gezichtje mee, vorm een letter of verzin iets anders leuks. 
 8. Decoreer een klein vaasje of een glazen potje met washi tape.
 9. Geef met washi tape kant-en-klare kaarten of enveloppen wat extra kleur.
 10. Gebruik washi tape als bladwijzer in een (studie)boek door aan het uiteinde van een pagina een stukje washi tape dubbel te plakken. Daar wordt zelfs het allersaaiste theorieboek nog leuk van!
 11. Pak een cadeau eerst met egaal cadeaupapier in en versier het daarna met tape.
dingen om te doen met washi tape
 1. Gebruik washi tape om je bullet journal te versieren. Ook zonder tekentalent kun je met washi tape in no time prachtige spreads maken met een vrolijk tintje.
 2. Ben je altijd kwijt welke stekker waarbij hoort? Washi tape is jouw redding! Plak om elk snoertje een andere kleur tape en maak daarbij een legenda.
 3. Versier wasknijpers met washi tape. Hallo kleur! 
 4. Heb je nog polaroidfoto’s liggen? Gebruik washi tape om ze te versieren en eventueel van een datum te voorzien. 
 5.  Heb je een ruimte vol staan met opbergdozen of voorraadpotten? Gebruik washi tape om dozen te markeren. Schrijf eventueel op de tape wat er in de dozen zit.
 6. Maak (voor een feestje of gewoon voor de leuk!) een vrolijke slinger met tape. Hier vind je een mooi voorbeeld. 
 7. Scrapbooken! Ook voor scrapbookpagina’s is washi tape geweldig. Bijvoorbeeld voor een achtergrond of juist als detail. Lees mijn beste tips om te beginnen met scrapbooken.
 8. Waxinelichtjes saai? Plak tape rondom de metalen houder en de “saaiheid” is verleden tijd.
 9. Organiseer je een cocktail party of heb je voor jezelf een drankje gemaakt? Dat smaakt vast nóg beter als je de bovenkant van een rietje versiert met washi tape.
 10. Cadeautasjes zijn al een feestje op zich. Maar met tape ter versiering worden ze al helemaal te leuk om uit te pakken.
 11. Geef je bloempotten een vrolijk kleurtje. Je raadt het al: een rolletje washi tape ter versiering is het recept.
dingen om te doen met washi tape
 1. Ooit felgekleurde pleisters gezien? Dit idee op dit lijstje met leuke dingen om te doen met washi tape vond ik nogal slim. Misschien niet heel handig als je een hoofdwond hebt en een serieuze afspraak hebt, maar hé.
 2. Maak met lange stroken washi tape de vakken van een planner, die je daarna zelf kunt invullen.
 3. Gebruik washi tape in plaats van een lintje door het gaatje van een label. Even dubbelvouwen en klaar!
 4. Nog een van de leuke dingen om te doen met washi tape is zelf een passe-partout voor foto’s maken. Neem een gekleurd strookje tape en plak dat om een foto heen voordat je de foto inlijst.
 5. Plak bij een feestje washi tape op ieder glas. Zo kan iedereen zijn eigen glas herkennen.
 6. Maak een pagina met washi tape swatches, zodat je je collectie nog beter kunt bewonderen.
 7. Beplak de wand van een klok (liever geen erfstuk!) met tape.
 8. Geef met tape je humeur aan in je bullet journal. Bloemetjestape betekent ‘vrolijk’, blauwe tape betekent ‘bekoeld’, etc.
 9. Versier er je telefoonhoesje mee, zoals in dit voorbeeld.
 10. Gebruik het om open verpakkingen mee af te sluiten. Heel functioneel!
 11. Of maak een lijst met nóg meer leuke dingen om te doen met washi tape en markeer die met – jawel! – washi tape in alle kleuren, soorten en maten uit jouw collectie.
dingen om te doen met washi tape

Wat vind jij leuke dingen om te doen met washi tape?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 26 januari 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Toffe ideeën! Ik heb een aantal snoeren en stekkers met washi tape en versier er soms een envelop mee. En dan liggen ze weer lang in de la…..dus dit artikel kan ik goed gebruiken!

 2. Darina 26 januari 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Hele leuke ideeen. Ik heb maar een paar rolletjes maar doe er eigenlijk niks mee maar door dit artikel ga ik er wel weer iets mee doen.

  • Romy 26 januari 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je iets aan mijn artikel hebt! Je kunt eigenlijk zó veel met washi tape 🙂

   • Lisa 12 juli 2020 op 9:56 am - Beantwoord

    Vandaag het artikel weer opgezocht. Ik heb een lege pot van body cream. Veel te handig om weg te gooien. Etiket kan er niet af, dus daar gaat washi tape overheen.

    • Romy 25 juli 2020 op 4:52 pm - Beantwoord

     Ha wat een leuk idee! Met zo’n pot kun je inderdaad nog genoeg leuke dingen doen.

  • Romy 26 januari 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Superleuk! Ik ben benieuwd wat je straks nog meer met washi tape gaat maken 🙂

 3. bychristiana 26 januari 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Wauw, wat een inspiratie! Ik volg zelf veel interieurblogs en ik heb wel eens Gallery walls voorbij zien komen waar foto’s met washitape aan de wand zijn geplakt. Dat vind ik er ook altijd wel geinig uitzien.

  • Romy 26 januari 2019 op 7:40 pm - Beantwoord

   Oh wat een leuk idee! Ik vind het zelf wel een ding om tape op de muur te plakken 😉 Maar het idee is wel echt heel leuk gevonden!

 4. Jacqueline 26 januari 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Om één of andere reden heb ik ook een voorraadje washitape. Ik vind er alleen niet zoveel aan. Sommige scheuren te snel, zo irritant!
  Ik heb nu mijn whiteboard ermee in vakken verdeeld en verder gebruik ik ze om cadeautjes in te pakken als ik het gewone plakband niet kan vinden.

  • Romy 26 januari 2019 op 8:36 pm - Beantwoord

   De kwaliteit van washi tape kan inderdaad heel erg verschillen. Vaak is (helaas) wat duurdere washi tape een stuk beter dan bijvoorbeeld de meeste tape van Action.
   Wel een leuk idee, die vakverdeling op het whiteboard! En voor cadeautjes inpakken is washi tape inderdaad ook ideaal.

 5. Marije 26 januari 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  En dit zijn Dus de redenen waarom ik van washi tape hou en zo’n enorme collectie heb ?

  • Romy 26 januari 2019 op 8:37 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Datzelfde geldt voor mij 🙂

 6. Veerlez 26 januari 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  Ik hou van dit soort posts en ik hou van washi! Als je nou een verticale afbeelding zou maken waarop staat ’44 leue dingen om te doen met washi tape’ dan zou ik die ook zeker delen op mijn washi Pinterest bord!

  Ik denk sowieso dat je met je blog echt veel meer traffic kan krijgen, wanneer je ook Pinterest iets meer meeneemt in je socials!

  • Romy 26 januari 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en voor de tip! Ik dacht er al heel lang aan om eens actiever te worden op Pinterest en jouw reactie gaf net dat duwtje in de rug om er écht werk van te maken 🙂 Ik heb meteen een Pinterest-afbeelding aan het artikel toegevoegd en ga vanavond mijn borden maar eens updaten.
   Thanks voor het lieve meedenken! 🙂

   • Veerlez 27 januari 2019 op 11:04 am - Beantwoord

    Super goed! Ik ga hem meteen opslaan! Het is vaak een kleine moeite en het kan best veel opbrengen!

    • Romy 28 januari 2019 op 7:41 am - Beantwoord

     Zeker! Een extra verticale foto is zo gemaakt en wie weet levert het toch wat op 🙂
     Nogmaals bedankt!

 7. Anouk 26 januari 2019 op 1:11 pm - Beantwoord

  Aaah… je kunt er zoveel mee, haha! Als ik een leuk tapeje zie, moet ik hem hebben!

  • Romy 26 januari 2019 op 8:38 pm - Beantwoord

   Haha, hier nog zo’n washi-tapeverslaafde, alleen al omdat je inderdaad zó veel kanten op kunt met washi tape 🙂

 8. Els 26 januari 2019 op 2:19 pm - Beantwoord

  Kaarten maken is ook mijn favoriet. Al gebruik ik het ook vaak in mijn bullet journal en bij cadeautje inpakken. Wat een leuke ideeën verder!

  • Romy 26 januari 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Jij maakt ook altijd zulke mooie dingen met washi tape 🙂

 9. Evelien 27 januari 2019 op 8:27 pm - Beantwoord

  Ik ken washi tapes al heel lang, maar ik had nooit een idee wat ermee te doen. Dus dit artikel is héél fijn! Volgens mij heb ik wel eens wat washi tapes aangeschaft, dus ik ga ze weer even op zoeken. Wasknijpers ermee versieren vind ik zo leuk, net als ‘gewone’ dingen ermee versieren. Super leuk! Ik ga mijn crea bea even wakker maken ?

  • Romy 28 januari 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Zó leuk om dit te horen! Ik ben nu al heel benieuwd naar het resultaat. Veel plezier met creabea’en! 😉

 10. Mirjam 28 januari 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuke tips! Ik gebruikte vroeger veel washi tape bij het kaarten maken, maar ik heb laatst alles rigoreus opgeruimd. De leukste rolletjes heb ik zelf gehouden en de anderen aan mijn moeder gegeven, zodat mijn nichtjes (5 & 3) ermee kunnen knutselen.

  • Romy 29 januari 2019 op 7:43 am - Beantwoord

   Wat lief dat je veel washi tape aan haar hebt gegeven! Washi tape is leuk voor jong en oud, dus ik kan me zo voorstellen dat je nichtjes daar héél blij mee waren 🙂

 11. zwartraafje 30 januari 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Het viel me op dat ik mijn grote washitape-collectie al voor heel veel van deze zaken heb gebruikt. De glasmarkering vond ik heel handig tijdens een feestje en zodra ik aan het knutselen ga of een brief wil versturen haal ik steeds mijn dozen boven. Ook bij mijn Bullet Journal gebruik ik washi tape (vooral de smalle rolletjes). Ik praat mijn uitgebreide collectie goed doordat ik ze ook echt gebruik en je er zoveel mee kan doen. Die met de wolkjes en hartjes die ik op enkele foto’s zag opduiken vind ik trouwens heel leuk.

  • Romy 30 januari 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook fan bent van washi tape en al heel wat toepassingen voor deze kleurrijke tape hebt ontdekt! Ik geef je groot gelijk: je kunt zó veel met washi tape doen dat je eigenlijk altijd wel een excuus hebt om toch dat ene rolletje ook nog te kopen 🙂

 12. L 6 maart 2020 op 12:12 am - Beantwoord

  Wat een leuke blog! Ben zojuist begonnen aan een scrapbook voor mijn moeder en zocht inspiratie (wil graag 50 bladzijdes vullen voor haar 50ste verjaardag).
  Met jouw tips en zeer inspirerende foto’s gaat dat zeker lukken!

  • Romy 13 maart 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk om dat te horen! En wat een prachtig cadeau-idee ook, zo’n scrapbook! Ik wens je heel veel scrapbookplezier toe.

 13. Chantal 28 juni 2021 op 7:10 am - Beantwoord

  Voor het eerst washi tape gekocht om een fotoboek mee op te leuken (ik plakte ze op de hoeken vd foto). Om te beginnen twee verschillende soorten gekocht bij Action, doosjes en rolletjes. Ervaring is dat sommige rolletjes kleven, aan beide zijden, en helaas niet te gebruiken. Of heeft iemand dé tip? Verder razend enthousiast!

 14. Anne 21 juli 2023 op 1:01 pm - Beantwoord

  Kan ik washi tape om de leidingen plakken, zodat deze er wat leuker uitzien?

Recente blogs

“Ik ben verlegen” – zo kom je van verlegenheid af (9 tips uit ervaring)

5 februari 2024|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Wel wat stil" stond er standaard op mijn schoolrapporten. Ik haalde prima cijfers, maar durfde weinig te zeggen in de klas. Het was zeker niet zo dat er niets te zeggen viel. Mijn hoofd maakte overuren, maar ik was te verlegen om al mijn hersenspinsels in de groep te gooien. Wat zouden ze wel niet van me vinden? Wat als ik compleet afga? Dus hield ik wijselijk mijn mond. Lange tijd dacht ik dat ik nu eenmaal dat verlegen, stille meisje in niet te opvallende kleding was. Totdat ik ging inzien dat ik - ondanks de reactie van mijn juf - helemaal niet aan dat verlegen-meisje-imago hoefde vast te houden. Ja, ik ben verlegen. Maar dat hoef ik niet te blijven. Je kunt je verlegenheid stapje voor stapje minderen. Dit zijn 9 tips die mij hielpen.

Sta jij open voor de verrassingen van vandaag?

7 december 2017|Persoonlijke groei|

Laat jij je graag verrassen? Er zijn in mijn leven veel dingen die ik graag volledig uitstippel of tot in de puntjes verzorg. Toch ben ik juist de laatste tijd meer gaan openstaan voor spontane dingen, die zomaar op mijn pad komen. Dingen die geen onderdeel waren van welk plan dan ook, maar die te wijten zijn aan stom toeval of een klein beetje geluk. Van spontane ontmoetingen tot onverwachte e-mails, het leven zit vol kleine verrassingen. Waarom het zo waardevol is om open te staan voor die kleine verrassingen van elke dag? Dat vertel ik je in mijn pleidooi voor de kleine toevalligheden en verrassingen die het leven zo mooi maken.

15 tips tegen de middagdip | Zo kom je ervan af (ook zonder siësta)!

27 juli 2022|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Het Cup-a-Soup-moment, de after-lunch-dip of ook wel gewoon de middagdip. Wie kent ‘m niet? Helaas. Je hebt er net een paar productieve uren op zitten en dan opeens ben je niet meer vooruit te branden. Of het nu is omdat je darmen de broodjes van de lunch nog moeten verteren of omdat je gewoonweg moe bent van alle vervelende tussendoordingen op het werk, de middagdip is serieus rot. Ik had er jarenlang veel last van, maar de laatste tijd komt de middagdip bij mij nauwelijks nog voor mij. Dit zijn 15 tips die voor mij succesvol werken tegen de middag-inkakker.