Collage je beter voelen

51 tips om je beter te voelen (snel & simpel!)

 • 15 juni 2019
 • 21 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Positiviteit

Voel je je even niet je vrolijke zelf? Heb je last van piekergedachten of is er iets negatiefs gebeurd dat je nogal bezighoudt? We hebben allemaal weleens dagen waarop we ons niet 100% voelen. Soms blijft het bij een enkele baaldag, soms houden die gevoelens (helaas) langer aan. In dit artikel deel ik 51 simpele en direct toepasbare tips om je beter te voelen.

51 simpele tips om je beter te voelen

 1. Ruim je kledingkast op en ontdek zo kledingstukken waarvan je alweer vergeten was dat je ze had.
 2. Stap onder de douche. Niet razendsnel even afspoelen, maar neem het ervan met fijne doucheproducten, een haarmaskertje en de hele mikmak. Geniet!
 3. Zoek de buitenlucht op voor een korte wandeling. In een rustig park of juist in alle drukte op een plein, net wat jij fijn vindt.
 4. Zet je favoriete nummer op en maak een dansje door de kamer.
 5. Lees een feelgood-boek of juist een spannende thriller die jou helpt om je even volledig in een boek te verliezen.
 6. Zet een enorme kop thee. Ga rustig zitten en neem uitgebreid de tijd om de thee slok voor slok op te drinken.
 7. Ga op zoek naar een nieuwe serie op Netflix of Videoland en maak daarmee een beginnetje.
 8. Ga op tijd naar bed, ook al wil je eigenlijk nog de propvolle wasmand wegwerken of je mailbox legen.
 9. Koop een bosje bloemen of een mooie plant voor jezelf en leef je uit op je nieuwe plantenkind.
 10. Trek je allermooiste jurk, top of broek aan. Ja, ook als je de hele dag binnen blijft zitten.
 11. Koop een fijne luchtverfrisser of een heerlijke geurkaars en zet die in huis neer.
 12. Zoek een heerlijk recept uit (bekijk mijn Pinterest-bord voor vega-recepten voor inspiratie) en maak dat klaar.
 13. Of bak een taart. Ja, ik weet dat het vandaag geen feestje is. Juist daarom moet je er zelf een feestje van máken.
 14. Bel iemand op die jou als geen ander kan steunen. Bang dat het niet gelegen komt? Stuur een appje om dat van tevoren te checken.
 15. Leeg de prullenbak, mest je lades uit, duik in de vergeten mandjes in je voorraadkast en breng alle oude spullen weg. Een frisse start kan helpen om je beter te voelen.
 16. Ga met je camera (of telefoon) op pad en daag jezelf uit om 5 mooie dingen te fotograferen. Dat helpt om echt oog voor je omgeving te hebben.
 17. Schrap één of twee taken van je to-do-list. Meld je af voor wat niet kan of vraag om uitstel. Soms heb je rust en ruimte in je agenda nodig.
 18. Ga spontaan op bezoek bij een familielid dat je al een tijdje niet hebt gesproken.
 19. Geef een hoekje in huis een kleine make-over. Verwissel spullen van plek, haal decoratie uit de berging of koop iets kleins om je plekje weer helemaal jouw ding te maken.
 20. Lak je nagels in een vrolijke kleur. Dat maakt je in ieder geval vrolijker wanneer je een blik op je nagels werpt.
 21. Maak een plan om iets leuks te organiseren. Bijvoorbeeld een kledingruil of een spelletjesavond met vrienden. Dat geeft je nu iets om mee bezig te zijn en iets fijns om naar uit te zien.
 22. Meld je aan voor een leuke cursus. Verdiep je in wat jij leuk vindt, waar je iets van kunt opsteken en wat jou blij zou maken.
 23. Schrijf 10 dingen op die jou trots maken op jezelf.
 24. Raap al je moed bij elkaar om één vervelende taak af te ronden waarvan je weet dat je daar achteraf veel voldoening uit haalt.
 25. Gek op dieren? Knuffel je eigen huisdier flink of ga op bezoek bij iemand anders die een pluizige viervoeter heeft rondlopen die graag vrijwilliger is voor een aai- en knuffelsessie.
 26. Trakteer jezelf op een feestelijke lunch. Of dat nu een tosti met een flinke klodder mayonaise is of een culinair hoogstandje van de heerlijke lunchroom waar je graag komt.
 27. Zet een stap om je social-mediagebruik te beperken, al is het maar om de focus meer op jezelf en op het hier en nu te kunnen leggen.
 28. Zit je in over iets wat niet is gelukt? Noteer 5 dingen uit je hele leven die jou wél verrassend goed afgingen. En wees daar trots op!
tips om je beter te voelen

Nog meer tips om je beter te voelen? Ja, hier komen ze!

 1. Koop een pot verf om een muur, een meubel of desnoods een klein vaasje van wat kleur te voorzien.
 2. Schrijf je gedachten op papier. In een mooi notitieboekje of juist op een oud vodje dat je direct daarna weggooit, dat is aan jou!
 3. Nog een tip om je beter te voelen: kijk foto’s terug van een vakantie waar je nog steeds geweldige herinneringen aan hebt.
 4. Maak een ander blij. Bijvoorbeeld door je kleding of overtollige spullen te doneren aan een doel als Dress for Success (#nospon!).
 5. Verdiep je alvast in een leuke bestemming voor een volgende vakantie of voor een dagje weg.
 6. Zorg goed voor jezelf. Met een goede maaltijd, genoeg drinken en de nodige persoonlijke verzorging.
 7. Zeg een keer ‘nee’ als iemand iets voorstelt waar jij echt de puf, energie en zin niet voor hebt. Dat mag best, ook zonder je te verantwoorden.
 8. Doe iets creatiefs wat je nog niet eerder hebt gedaan. Bijvoorbeeld een macraméhanger maken, kaarten maken of handletteren. Het helpt soms om je op iets positievers te kunnen focussen.
 9. Maak een ingewikkelde puzzel (een legpuzzel of juist een kruiswoordraadsel) om je gedachten te verzetten.
 10. Lees blogs die je opvrolijken of op een positieve manier aan het denken zetten.
 11. Een altijd werkende tip om je beter te voelen: bekijk je favoriete film, ook al heb je die al 20484 keer gezien.
 12. Ga bij jezelf na wat jouw guilty pleasures zijn en gun jezelf er daarvan minimaal één. Alles is toegestaan!
 13. Las een piekerkwartier in en noteer al je vervelende gedachten op papier. Maak het papiertje vol en daarmee je hoofd een beetje leger.
 14. Doe een visualisatieoefening: sluit je ogen en neem 5 minuten de tijd om je voor te stellen wat je het allerliefst zou willen.
 15. Koop vers fruit en trakteer jezelf op een fantastisch lekkere smoothie. Of een heerlijke smoothie bowl – ook dat is een absolute aanrader.
 16. Onderneem iets in je eentje wat je normaal met anderen zou doen. Een terrasje pakken of naar de bioscoop gaan bijvoorbeeld.
 17. Doe iets buiten wat je normaal binnen doet (mits het niet met bakken uit de hemel stort natuurlijk!). Bijvoorbeeld avondeten, creatief bezig zijn of op je laptop werken.
 18. Zeg tegen iemand dat je je niet goed voelt. Al is het maar zodat je het gevoel hebt dat je niet alleen bent.
 19. Begin een gesprek met een oude bekende die je vaker zou willen spreken.
 20. Bedenk één ding dat je heel graag wilt bereiken en maak een plan (of zet zelfs alvast een eerste stap) om daar werk van te maken.
 21. Maak een lijstje met 5 dingen waar jij vandaag blij van werd.
 22. Spreek met iemand af die jou als geen ander een goed gevoel kan geven of weer aan het lachen kan maken.
 23. Of – als afsluiter van dit lijstje met tips om je beter te voelen – doe gewoon helemaal niets. Houd je pyjama aan, pak een kop thee, bestel een pizza voor vanavond en blijf in je pantoffels op de bank liggen. Morgen kan alles zomaar in positieve zin anders zijn.

Heb jij nog goede tips om je beter te voelen? Wat helpt voor jou?

Pinterest tips om je beter te voelen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nikita 15 juni 2019 op 6:16 am - Beantwoord

  Als ik me slecht voel, dan probeer ik toch een positieve mindset op te trekken. Ook al is dat lastig. ’t Is niet dat ik dan dat slechte gevoel wil verbergen voor de buitenwereld, maar dat maakt het gewoon makkelijker voor mezelf. Ook lief zijn voor mezelf is iets wat ik dan doe. Normaal kan ik mezelf kleineren om de stomste dingen (bv. een gemiste bus, dat ik niet snel genoeg op een berichtje antwoord, misverstanden…). Het is zo makkelijk om jezelf dan te kleineren. Maar dan probeer ik lief te zijn voor mezelf en let ik erop dat mijn gedachten niet kleinerend zijn. En dat lukt de laatste tijd prima! Ook mijn lijstje met geluksmomentjes aanvullen is een goeie om me beter te voelen. Ik let dan vanzelf op de kleine dingen en dan besef ik ineens wat er belangrijk is. En als ik echt niet stop met piekeren? Dan haal ik mijn stiften en schetsboek uit en begin ik te tekenen. En anders lekker lui in pyjama met een boek op bed. ’t Is zo simpel, maar het maakt me beter.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:14 am - Beantwoord

   Wat mooi om te lezen dat jij zo te horen al heel wat goede blijmakers voor jezelf hebt gevonden waarmee je het beter voor jezelf kunt maken als je je even wat minder voelt. Lief zijn voor jezelf is misschien wel een van de belangrijkste dingen om te doen op een mindere dag. Daarmee maak je het voor jezelf al een stuk aangenamer 🙂

 2. Daenelia 15 juni 2019 op 7:24 am - Beantwoord

  Naar buiten gaan. Dat is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat je met een uur of twee buiten zijn in een groene omgeving daar echt van opknapt. Zelfs in de regen.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:17 am - Beantwoord

   Naar buiten gaan helpt inderdaad altijd als je je minder voelt. Al is het maar vanwege de frisse lucht en (in de zomer) vitamine D.

 3. Naomi 15 juni 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke tips. Veel zijn er voor mij herkenbaar en helpen mij ook om me beter te voelen. Ik ga vooral naar buiten als ik me niet goed voel of ga iets creatiefs doen. Doe ik allebei trouwens ook als ik me wél goed voel, maar het helpt dan ook weer om ellendig voelen te voorkomen.
  Ik vind de tip van naar buiten gaan met het idee om vijf mooie dingen te fotograferen wel heel gaaf. Ik denk dat ik die maar eens ga uitproberen.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:18 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je die tip een goed idee vindt! Ik ben nu al benieuwd welke 5 foto’s dat zal opleveren 🙂
   Goed dat je ook creatief bezig bent en naar buiten gaat als je je wél goed voelt. Die twee dingen zijn inderdaad altijd fijn.

 4. Ilona Wielinga 15 juni 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel, met tips waar ik zo gauw niet aan gedacht had. Voor mij helpt douchen of hard meezingen met een positief nummer altijd goed. Of lekker lang wandelen en even lekker op een bankje gaan zitten.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:19 am - Beantwoord

   Wat een fijne dingen om je beter door te voelen! Een fijne wandeling of een lange douche nemen is inderdaad altijd fijn.

 5. Lisa 15 juni 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Geweldig lijstje! Er staan toch weer veel toffe bruikbare tips op. Bij piekeren moet ik iets doen waarbij ik m’n gedachten stil kan zetten. Dus naar buiten, maar dan wel met een luisterboek. Netflix en een boek lezen is ook fijn.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:20 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn tips bruikbaar vindt! En slim om iets te doen waarbij je je gedachten even kunt uitzetten. Een boek lezen of luisteren of een serie kijken waar je even je aandacht bij nodig hebt, werkt dan inderdaad vaak wel.

 6. J 15 juni 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Die ga ik zeker onthouden voor als me eens wat minder voel. Dingen als douchen, nagels lakken etc. helpen bij mij altijd wel goed, maar er staan ook dingen in waar ik niet zo snel aan zou denken! Het maken van een kruiswoordpuzzel doe ik thuis bijvoorbeeld nooit, terwijl ik daar op vakantie uren zoet mee ben elke dag. Gek eigenlijk!

  • Romy 16 juni 2019 op 9:21 am - Beantwoord

   Inderdaad bijzonder dat we sommige dingen niet snel uit onszelf zullen doen, terwijl we ze wel heel fijn vinden. Kruiswoordpuzzels zijn vaak wel een fijne afleiding, juist omdat je je gedachten er echt bij moet gebruiken.

 7. Darina 15 juni 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Hele fijn tips die ik zeker ga bewaren. Als ik me minder voel, ga ik een wandeling maken, want de natuur helpt altijd om me weer wat beter te voelen en tijdens de wandeling kan ik de zaken eens op een rij zetten. Ook een goed boek lezen of een serie kijken helpen wel.

  • Romy 16 juni 2019 op 9:22 am - Beantwoord

   Wat mooi dat een wandeling buiten je helpt om je beter te voelen. Een beetje frisse lucht en even onder de mensen zijn is natuurlijk altijd goed 🙂

 8. Olga // Daar Was Eens 15 juni 2019 op 11:18 am - Beantwoord

  De laatste tijd bekijk ik jouw blog ook wel om me weer vrolijk te voelen. Ik vind vooral je kringloopblogs heel leuk en word er vrolijk van als er weer een nieuw stukje online staat!

 9. Anna 15 juni 2019 op 4:21 pm - Beantwoord

  Gisteren had ik een mindere dag, maar ging ik oppassen bij een heel lief kindje om daarna vervolgens heerlijk op de bank te ploffen en lekker mijn eigen ding kunnen doen! Een paar feel good filmpjes kijken, om daarna thuis heerlijk onder de douche te springen. Dus voor mij, douche en even rust werken perfect! Hele leuke post Romy! Staan echt mega leuke tips tussen! Liefs

  • Romy 16 juni 2019 op 9:23 am - Beantwoord

   Zo te horen heb je voor jezelf fijne manieren gevonden om de dag gisteren toch wat beter te maken. Wat goed! Kleine kinderen zijn natuurlijk ook altijd fijne blijmakers op zich 🙂

 10. Anouk 16 juni 2019 op 9:29 pm - Beantwoord

  Wat veel tips zeg! Eerlijk gezegd ben ik niet zo goed in zulke lange blogs echt te lezen, en lees ik vooral de dikgedrukte tips. Ik voel me zelf vaak beter van thee en een youtubevideo of serie echt kijken (en dus niet nog even iets googelen/je mail lezen) 🙂

 11. bychristiana 17 juni 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Ik heb ook wel eens dagen dat ik niet lekker in mijn vel zit. De verleiding is dan zo groot om binnen te blijven. Toch merk ik altijd dat even naar buiten gaan me toch altijd een fijner gevoel geeft;-) Verder kan ik ook altijd opknappen van een flinke poetsbeurt / opruimsessie in huis. Daarna heb ik dan helemaal zo’n tevreden gevoel als ik om me heen kijk haha-;-)

  • Romy 20 juni 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Naar buiten gaan werkt inderdaad bijna altijd wel om je beter te voelen. Net als opruimen trouwens. Het is zo fijn om weer een frisse start te maken. Dat kan soms ook helpen om weer wat rust in je hoofd te hebben.

 12. Giovanna Jansen 2 juli 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Daar kan ik verder niets aan toevoegen. 🙂

Recente blogs

6 inspirerende Instagram-accounts in het zonnetje

12 mei 2017|Lifestyle|

Instagram is toch wel mijn favoriet onder de social media. Ja, ondanks mijn struggles met de perfecte Instagram-feed. Dagelijks geniet ik wel een paar keer van alle kleurrijke, originele, spontane of grappige foto's die ik op dit medium voorbij zie komen. Inmiddels volg ik aardig wat accounts met heel veel plezier. Het leek me leuk om daarvan eens een paar accounts in het zonnetje te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn om te volgen en omdat ik er zelf vrolijk van word. Dit zijn 6 inspirerende Instagram-accounts die wat mij betreft een plekje in de spotlights verdienen.

Recept havermoutpannenkoeken met banaan & rood fruit

14 april 2022|Recepten|

Pannenkoeken als ontbijt - wie wil dat nu niet? Ik word van het idee alleen al als een kind zo blij. De stapel met pannenkoeken steeds groter zien worden en er daarna rijkelijk honing of stroop overheen schenken - mij kun je niet blijer maken! Of nou, het opeten van de pannenkoeken daarna is natuurlijk het allergrootste feest. Heb jij ook zin in een pannenkoekenontbijt of -lunch of gewoon een lekkere snack? Dan heb je met dit recept voor havermoutpannenkoeken met banaan binnen no time een stapel gezonde (!) pannenkoeken klaarstaan om van te genieten.

November 2020 | Steun, liefde, Sinterzin & snertpret

2 december 2020|Persoonlijk|

2020 is alweer bijna ten einde. Nog maar 30 dagen en we kunnen dit jaar (zonder vuurwerk, maar met mooie wensen) afsluiten. De afgelopen maand gebeurde er zo veel dat het soms haast leek alsof dit een jaar op zich was. De maand stond in het teken van afscheid nemen van iemand die me dierbaar is, anderen steunen en tegelijkertijd ook op zoek gaan naar de fijne kleine dingen die er nog steeds waren. Ik was lief voor mezelf, stortte me op de podcasts, kreeg Sinterzin en kerstvoorpret, en genoot van heel veel lekkere snert. Een terugblik met een lach en een traan!