5 boeken die ik deze zomer wil “lezen”

Lezen. Ik vind het geweldig leuk om te doen, maar maak er eigenlijk nooit echt tijd voor. En daar wil ik deze zomer eens verandering in brengen! Ik ga mezelf niet enorm uitdagen met 10 dikke pillen, maar houd het haalbaar met 5 niet al te dikke boeken. Ik heb bewust in de titel ‘lezen’ tussen aanhalingstekens gezet. Ik heb namelijk vooral een zwak voor zelfhulpboeken en andere boeken waarvan ik iets kan leren. Er staat welgeteld één fictieboek op mijn lijstje. Maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk ga ik aan deze 5 boeken nog veel plezier beleven deze zomer.

huidpijn

Saskia Noort – Huidpijn

Als het om fictie gaat, houd ik vooral van thrillers. En dan het liefst van bekende Nederlandse auteurs. Tot nu toe heb ik bijvoorbeeld alle boeken van Saskia Noort gelezen. Ik vind ze eerlijk gezegd niet denderend en heb toch meer een voorkeur voor Esther Verhoef of Simone van der Vlucht. Toch wil ik geen boek van Saskia Noort overslaan. Haar boeken lezen makkelijk weg en zijn tegelijkertijd een tikkeltje spannend. Naar haar boek Huidpijn ben ik heel nieuwsgierig. Ik heb er al veel recensies over gelezen, waarvan de meeste positief. Leuk om bijvoorbeeld eens tussendoor in de bus te lezen, denk ik.

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

geluk is dom

Patrick van Hees – Geluk is D.O.M.

Afgelopen lente bezocht ik met een vriendin een geluksworkshop van Patrick van Hees. Hij is psycholoog en schrijft op een luchtige manier over wetenschappelijk onderzoek naar geluk. Met concrete tips, waar je echt iets mee kunt. Tijdens de workshop ontving ik ook zijn nieuwe boek Geluk is D.O.MEen vrij dun boekje, dus handig om af en toe even tussendoor te lezen. Ik verwacht niet dat dit boek mijn leven zal veranderen, maar tot nu toe vind ik er wel inspirerende dingen in staan. Stay tuned voor een recensie binnenkort!

Patrick van Hees is dé Nederlandse expert op het gebied van geluk. Op basis van onderzoeken en publicaties van deskundigen over de hele wereld, aangevuld met inzichten uit persoonlijke gesprekken met experts uit theorie én praktijk, komt hij met zijn theorie over geluk: ‘Geluk is D.O.M. Oftewel: Doelen, Oplaadpunten, Mensen.’ Wat zijn precies deze doelen? Hoe vind je jouw persoonlijke oplaadpunten, en waarom is verbinding met andere mensen zo belangrijk? In Geluk is D.O.M. legt Patrick van Hees op frisse, duidelijke wijze uit hoe je jouw geluksgevoel kunt optimaliseren.

nooit meer te druk

Tony Crabbé – Nooit meer te druk

Het boek Nooit meer te druk is inmiddels een langetermijnproject geworden, geloof ik. Ik ben er al een hele tijd in bezig, maar vergeet steeds om verder te lezen. Tot nu toe ben ik echt heel enthousiast over dit boek. Er staan veel goede inzichten in, waar ik juist nu met een baan + blog + andere bezigheden iets mee kan. Mijn plan voor de zomer is om dit boek nu eindelijk eens écht uit te lezen. En daarna ook te gaan toepassen natuurlijk.

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

wetboek voor bloggers

Charlotte Meindersma – Wetboek voor bloggers

Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik voor mijn verjaardag Wetboek voor bloggers kreeg. In een ver verleden heb ik nog eens overwogen om rechten te studeren, omdat ik het razend interessant vind. Maar zelf vind ik het nog veel interessanter om te lezen over wetten die direct op mij – als blogger – van toepassing zijn. Daarom ben ik erg benieuwd wat ik nog uit dit boek kan leren. Vast nog veel meer dan ik denk!

Wetboek voor Bloggers – studie editie is een boek voor studenten en professionals die meer willen weten over intellectueel eigendomsrecht of daarmee te maken krijgen in hun werk. Dit boek is geen traditioneel studieboek. Het is een zeer praktisch boek. De structuur gaat uit van de problemen die content creators in het dagelijks leven tegenkomen. Veel juridische onderwerpen worden besproken per probleem in plaats van per rechtsgebied. Het sluit daardoor beter aan bij de realiteit waarmee journalisten, content creators en studenten te maken hebben en is daarmee ook geschikt als naslagwerk voor de praktijk.

leer handletteren met hemelsblauw

Hanneke Bos – Leer handletteren met hemelsblauw

Als laatste staat er nog een luchtig niet-echt-leesboek op mijn lijstje met te lezen boeken. Omdat ik me meer wil gaan verdiepen in handletteren, wil ik deze zomer ook met Leer handletteren met hemelsblauw gaan oefenen. Ik heb hiernaast nog twee boeken over handletteren gekregen voor mijn verjaardag, dus ik kan lekker aan de slag met pen en papier. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn eerste pogingen tot handletterkunsten.

Welk boek wil jij deze zomer gaan lezen?

De links naar Bol.com zijn affiliate links.

Volg:
Deel:

49 Reacties

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:28

   Goed om te horen dat jij zo van Huidpijn hebt genoten! Ik ben er nu ook wel heel benieuwd naar. En heerlijk om weer wat boeken te hebben om te lezen! Veel leesplezier!

 1. Essma
  2 juli 2017 / 07:38

  Hallo Romy! Leuk artikel! Als ik het lees, denk ik meteen wat was het laatste boek wat ik gelezen heb? Sinds ik mama ben, kom ik se echt maar zelden aan toe. Ik lees wel blogs! ? Ben wel benieuwd naar ‘geluk is dom’!
  Essma blogde over…Little Origin Photo Diary #16

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:28

   Ik kan me voorstellen dat je leestijd een beetje schaars is sinds je moeder bent. Maar hopelijk komt het er binnenkort toch nog eens van :) En in de tussentijd is blogs lezen gelukkig ook heerlijk!

 2. 2 juli 2017 / 08:05

  Het boek Huidpijn van mijn favoriete schrijver Saskia Noort staat hoog op mijn verlanglijstje. Leuke tips met de andere boeken ben ik nog niet bekend
  Jonna@Burgertrutjes blogde over…Ziekenhuislucht

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:30

   Wat leuk om te horen dat jij ook nogal van de non-fictie bent! Ik vind het altijd zo fijn om echt iets van een boek te leren of er iets uit te kunnen toepassen. En met deze boeken gaat dat vast lukken :)

 3. 2 juli 2017 / 08:42

  Wat leuk dat je meer wilt lezen! Ik lees vooral in de zomervakantie. Ik vind het zo fijn om in het zonnetje te zitten en dan te lezen ;) Enne ik vind dit gewoon lezen zonder aanhalingstekens hoor haha!

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:31

   Haha, ik zat te twijfelen of de aanhalingstekens toepasselijk waren of niet ;) Maar inderdaad, eigenlijk is non-fictie net zo goed gewoon lezen als fictie. Hopelijk heb jij ook deze zomer wat tijd om heerlijk in het zonnetje te lezen :)

 4. Sija
  2 juli 2017 / 09:34

  Ik ben ook benieuwd naar Huidpijn! En geluk is d.o.m. lijkt me ook een erg leuk boek. Ik lees ook het liefste zelfhulp & wikkeling boeken, zo interessant! :)
  Sija blogde over…REVIEW || Vogue Glamour & Shine

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:33

   Jammer is dat eigenlijk, hè?! Ik vind lezen heerlijk, maar het komt er dan gewoon steeds niet van. Zodra ik het wetboek voor bloggers uit heb, zal ik er een keer iets over schrijven op mijn blog. Ik ben er zelf ook heel nieuwsgierig naar.

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:34

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd naar dat wetboek voor bloggers. Leuk om te horen dat jij het ook zo’n leerzaam boek vond! En kun je Huidpijn niet bij de bieb lenen? Dan is het minder erg als het boek tegenvalt ;)

 5. 2 juli 2017 / 10:32

  Mooi lijstje! Ik ben ook dol op lezen, vooral in de zomer. Ik wil misschien ook wel gaan beginnen met handletteren deze zomer, want het lijkt me zo tof. En het wetboek voor bloggers lijkt me ook heel tof, omdat ik natuurlijk blogger ben en rechtenstudent!
  Loes blogde over…Tag – Als ik mocht kiezen dan was ik…

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:35

   Oeh, dat wetboek voor bloggers is echt voor jou gemaakt volgens mij :) Zou tof zijn als je dat een keer kunt lezen!

 6. Simone
  2 juli 2017 / 09:50

  Ik ben bezig in een boek van Tess Gerritsen. Als ik deze uit heb denk ik dat ik een boek van J.D. Robb (Nora Roberts) ga lezen.
  Simone blogde over…Blijmakers #5

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:31

   Oh leuk! Ik ben zelf ook heel benieuwd naar Tess Gerritsen en heb al veel goede verhalen over haar boeken gehoord.

 7. Darina
  2 juli 2017 / 09:52

  Leuk dat je meer wilt gaan lezen. Ik heb ook periodes dat ik bijna geen boek aan raak en dan weer elke week een boek uitlees. Op mijn lijstje staat Nazomer van Esther Verhoef.
  Darina blogde over…Instagram Photo Diary June 2017

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:32

   Wat grappig dat het bij jou ook echt in vlagen komt! Ik wist niet dat Esther Verhoef een nieuw boek heeft geschreven trouwens. Nazomer komt nu ook op mijn lijstje te staan :)

 8. 2 juli 2017 / 11:11

  Huidpijn staat ook op m’n leeslijstje! Ben er ook benieuwd naar. En ik las nog nooit een boek van haar dus ‘t zal er op of er onder zijn. Hihi :)
  Irene blogde over…Currently #1

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:35

   Wat leuk dat Huidpijn je eerste boek van Saskia Noort zou zijn. Ik vind haar boeken altijd wel lekker weglezen. Het zijn typische vrouwenboeken en niet megaspannend, maar wel gewoon leuk voor tussendoor :)

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:36

   Oh goed om te horen! Ik heb inderdaad wel vaker goede verhalen gehoord over Suzanne Vermeer. Misschien ga ik ook nog eens een van zijn/haar boeken lezen.

 9. 2 juli 2017 / 12:35

  ‘Huidpijn’ ligt in de kast om meegenomen te worden op vakantie. Daarnaast neem ik een aantal Bookazines mee van Libelle. Complete boeken uitgebracht in een tijdschrift. Scheelt veel kilo’s in de koffer. Veel leesplezier en succes met handletteren!

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:36

   Wat handig, die bookazines! Inderdaad ideaal voor op reis! Veel leesplezier alvast :)

 10. Pauline
  2 juli 2017 / 12:50

  Leuke boeken op je lijstje! Huidpijn heb ik al gelezen, ik denk dat je er wel de juiste verwachtingen bij hebt. Binnen een dag heb je ‘m uit ;) Want je wil echt doorlezen en dat gaat ook gemakkelijk.
  Zelf heb ik net De schaduw van de wind uit, ken je die? Dat is wel een wat dikker boek waar je de tijd voor moet nemen, maar echt prachtig!

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:37

   Wat leuk om te horen dat jij Huidpijn zo makkelijk weg te lezen vond! Ik ben benieuwd of ik hem straks ook binnen een dag uit heb :)
   Toevallig heb ik De schaduw van de wind voor mijn verjaardag gekregen. Ik dacht eerst ‘Oh jee, wat een dik boek’ ;) Maar heb er inderdaad zulke goede verhalen over gehoord. Daar wil ik me binnenkort ook eens aan gaan wagen.

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 13:38

   Haha, herkenbaar! Ik was zelfs te druk om het boek te gaan lezen de laatste tijd :P

 11. 2 juli 2017 / 13:54

  Wat een prachtig lijstje! Je spoort me nu ook aan om zo’n lijstje te maken, want ik ben dol op boeken lezen. Maar ik maak er gewoon te weinig tijd voor… Dus ik ben wel benieuwd naar dat boek nooit meer te druk. ;)
  Elke blogde over…DIY // short with lace

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 19:40

   Haha, Nooit meer te druk is dan zeker een aanrader! Hopelijk kom je deze zomer ook iets meer aan lezen toe :) Het kan zo heerlijk zijn!

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 19:40

   Dankjewel! Ja, ik heb het een beetje realistisch gehouden. Deze vijf boeken moet ik toch wel uit kunnen krijgen in drie maanden tijd :)

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 19:42

   Haha, dat was ook mijn probleem: te druk voor Nooit meer te druk ;) Hopelijk heb ik wat aan dit boek om voortaan ook meer leestijd te hebben, haha. De boeken van Saskia Noort lezen echt heerlijk weg. Ik vond zelf vooral Terug naar de kust heel leuk.

 12. 2 juli 2017 / 18:52

  Ik ben ook echt dol op lezen. Vroeger verslond ik enorm veel boeken, nu probeer ik in ieder geval om telkens wanneer ik in de trein zit te lezen. Nu het bijna vakantie is ben ik ook van plan om veel boeken te gaan lezen. Huidpijn lijkt me ook erg leuk, ik vind thrillers altijd heel leuk om te lezen.
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 26

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2017 / 19:43

   Goed idee om in de trein een boek te lezen! Dat is inderdaad hét moment om er eens een boek bij te pakken. Hopelijk kun je deze zomer nog veel boeken uitlezen :)

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2017 / 20:19

   Oh leuk! Dat lijkt mij ook een heel mooi boek om nog eens te lezen.

 13. 3 juli 2017 / 15:27

  ik heb het ‘Wetboek voor bloggers’ in een vorig artikel van je gezien en ik heb hem toen gelijk besteld. Ben er afgelopen weekend in begonnen en heb al heel wat interessante dingen gelezen.

  Veel plezier met lezen!
  Annika blogde over…Husband Tag

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2017 / 20:16

   Wat leuk om te horen dat je het wetboek voor bloggers ook hebt besteld en er al veel interessante dingen uit hebt gehaald! Veel leesplezier nog :)

 14. Northflix
  3 juli 2017 / 19:36

  Leuk om te zien!
  Ik ben nu bezig in de nieuwste van Karen Slaughter – kon het niet wegleggen vannacht – en wilde zo op Hebban even een lijstje maken voor nieuw leesvoer.

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2017 / 20:18

   Oh wat leuk! Ik neem mezelf ook al jaren voor dat ik eens een boek van Karen Slaughter moet lezen. Volgens mij zijn haar boeken echt heel goed en spannend.

 15. 4 juli 2017 / 06:24

  Toffe boeken staan er op je lijstje. Ik kende eigenlijk alleen het wetboek voor bloggers en daar ben ik stiekem ook wel razend benieuwd naar. Laat je weten of het een aanrader is als je ‘m uit hebt en of er veel (nieuwe) nuttige dingen in staan?
  Justine blogde over…8 dingen die ik mis van thuis

  • Romy
   Auteur
   4 juli 2017 / 21:50

   Ja, dat zal ik zeker doen! :) Ik ben zelf ook heel erg benieuwd of ik nog veel nieuwe dingen leer uit het boek en hoop er binnenkort een keer een artikel over te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge