Boedapest

5 Europese steden die ik nóg een keer wil bezoeken

 • 26 januari 2017
 • 41 Reacties
Categorieën: Op reis

Mijn travel wish list wordt ieder jaar langer en langer. Er zijn nog zoveel plekken op de wereld die ik zou willen ontdekken. Naast alle verre bestemmingen aan de andere kant van de oceaan, zijn er ook een paar mooie plekken in Europa die ik graag nog een tweede (of derde) keer wil zien. Afgelopen winter gingen wij al eens terug naar een bestemming in Europa waar we eerder zijn geweest: Barcelona. Deze reis inspireerde mij om weer eens in mijn vakantiefoto’s van de afgelopen jaren te duiken. Dit zijn 5 Europese steden die ik graag opnieuw zou willen bezoeken tijdens een stedentrip.

Boedepast Europese steden nog keer bezoeken stedentrip

5. Boedapest

Een van de Europese steden die mij heel erg heeft verrast, is Boedapest. Ik was eerlijk gezegd niet direct overtuigd toen mijn moeder in 2012 met deze bestemming aankwam, maar ik nam al snel mijn woorden terug. Boedapest is echt een pareltje met alle prachtige gebouwen en mooie natuur. Het enorme Parlementsgebouw is toch wel waar ik het liefst nog een keer naartoe wil. Het lijkt wel een heel groot paleis. Ook bezochten wij daar de Gellèrt berg, vanaf waar je een heel mooi uitzicht hebt over de hele stad. Alleen al vanwege het leuke kabelbaantje naar boven zou ik die berg nog een keer willen bezoeken. Een ander pluspunt van Boedapest is dat het er absoluut niet duur is. Voor vrij weinig geld heb je een uitgebreide lunch of maaltijd en ook de meeste winkels zijn er heel vriendelijk geprijsd.

Stockholm Europese steden bezoeken stedentrips

4. Stockholm

In 2011 reisde ik met mijn moeder af naar Stockholm. Als ik aan de hoofdstad van Zweden terugdenk, herinner ik me vooral de strakblauwe lucht en het heldere water overal om ons heen. Stockholm bestaat namelijk uit talloze eilanden, die met bruggetjes aan elkaar zijn verbonden. Wij verbleven daar in de zomer en hadden mazzel met het zonnige weer, waardoor we op en top konden genieten van deze stad. We bezochten er onder andere het Vasa museum (een gigantisch schip), de Gamla Stan (de oude stad) en heel veel leuke authentieke winkeltjes met Zweedse specialiteiten. Een andere reden voor mij om nog eens terug te gaan naar Stockholm zijn de Zweedse mensen. Iedereen die wij daar tegenkwamen, was zo aardig en behulpzaam. De stad was daardoor niet alleen heel mooi, maar we voelden ons ook overal erg welkom.

Berlijn Europese steden bezoeken stedentrips

3. Berlijn

Redelijk dichtbij huis, maar daarmee niet minder leuk, is Berlijn. Deze stad met een uitgebreide geschiedenis heeft diepe indruk op mij gemaakt. Het begon met een bezoekje aan de restanten van de Berlijnse muur, waar inmiddels een groot kleurrijk kunstwerk van is gemaakt. Ook het monument voor de Tweede Wereldoorlog (de grijze blokken) vond ik erg indrukwekkend. Toch vond ik het meest bijzondere aan Berlijn de geschiedenis van de stad. Daarover kun je onder andere meer leren in Museum Haus am Checkpoint Charlie, een museum dat ik bij een tweede bezoekje aan Berlijn zeker nog wat uitgebreider zou willen bekijken. Een andere plek waar ik nog een keer naartoe zou willen, is de Potsdamer Platz. Dit is een heel mooi paleis met een enorme tuin eromheen, dat net iets buiten Berlijn ligt. Je moet er Berlijn dus even voor verlaten, maar ik vond het een bezoekje meer dan waard.

Londen Europese steden bezoeken stedentrips

2. Londen

Van Londen kan ik nooit, maar dan ook echt nóóit, genoeg krijgen. De Britse hoofdstad heeft op de middelbare school al mijn hart gestolen en deed dat drie jaar geleden nog een keer. Na een vlucht van nog geen uur bevind je je in de stad van de rode telefooncellen, de musicals en de vele leuke winkelstraten. Ik droom dan ook nu al van een derde bezoekje aan Londen. Daarbij zou ik als eerste heerlijk vertoeven op Travalgar Square, mijn favoriete plekje in de stad. De London Eye vond ik de vorige keer erg prijzig en zou ik daarom overslaan, terwijl ik de Tower Bridge juist graag nog een keer zou bezoeken. Verder vind ik Londen de perfecte winkelstad. Je kunt er wel een hele middag doorbrengen in de grote winkels in Oxford Street, maar er zijn ook kleine boetiekjes door de hele stad te vinden.

Rome Europese steden bezoeken stedentrips

1. Rome

Rome staat voor mij toch wel op de eerste plek van alle Europese steden die ik nog een keer wil bezoeken. Op de middelbare school heb ik bij Latijn ooit een jaar lang alleen maar dingen geleerd over Rome, tot aan de stadsplattegrond aan toe. Ik was dan ook erg enthousiast toen we vier jaar geleden zelf op reis gingen naar deze stad. Ik zie Rome als een heel groot openluchtmuseum, waar je nooit uitgekeken raakt. Of je nu op het Forum Romanum naar oude ruïnes uit de Romeinse tijd kijkt of een wandeling maakt langs de rivier de Tiber, overal keek ik mijn ogen uit. Vooral de Trevifontein vond ik erg indrukwekkend met al zijn beelden en het grote aantal toeristen dat eromheen staat om een wens te doen. De wens die ik vier jaar geleden deed, is inmiddels uitgekomen. Alleen al daarom wil ik nog een keer terug om opnieuw een muntje in de fontein te gooien. Dat wordt weer sparen voor vliegtickets!

Welke Europese stad staat bovenaan jouw lijstje om te bezoeken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 26 januari 2017 op 7:55 am - Beantwoord

  Alle 5 de steden wil ik ook graag een keer bezoeken. London en Berlijn ben ik wel eens geweest maar zou ik nog een keer heen willen. Plus Rome, Porto, Barcelona en uiteraard Parijs.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

   Ja, Porto lijkt mij ook heel erg mooi! Sowieso ben ik gek op alle steden in die hoek van Europa. Barcelona en Parijs zijn beide ook echt aanraders!

 2. Irene 26 januari 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik wil ook een keer naar Boedapest! Sowieso lijkt mij Hongarije erg mooi!

 3. Aneta 26 januari 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Berlijn en Stockholm zijn twee hele mooie steden. Stiekem lijken ze wel een beetje op elkaar vanwege hun grofheid. Wat mooi dat Budapest jou verrast heeft. Dit is echt nog een stad waar ik graag heen zou willen. Misschien de eerst volgende keer wel!

  • Romy 26 januari 2017 op 11:33 pm - Beantwoord

   Wat onwijs gaaf dat je dit jaar naar zowel Boedapest als Praag gaat! Alvast heel veel plezier! Daar zul je je vast goed vermaken 🙂 In Praag ben ik ook een paar jaar geleden geweest en die stad vond ik ook geweldig.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:34 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je dit jaar naar Kopenhagen gaat! Dat vond ik zelf ook een erg mooie stad. Vooral die kleurrijke huisjes bij Nyhavn zijn echt prachtig. Reykjavik lijkt me trouwens ook erg bijzonder, juist omdat het niet zo’n doorsnee bestemming voor een stedentrip is 😉

  • Romy 26 januari 2017 op 11:35 pm - Beantwoord

   Oh ja, Lissabon lijkt mij ook echt supermooi en naar Oslo ben ik ook erg benieuwd. Leuk om te horen dat we veel dezelfde droombestemmingen qua Europese steden hebben 🙂

  • Romy 26 januari 2017 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook nog eens naar Boedapest zou willen! Het is echt een aanrader en heel erg budgetproof, dus een bestemming die goed past bij jouw artikel van laatst 🙂

 4. Susan 26 januari 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Oh mooi lijstje! Boedapest is inderdaad heel tof en goedkoop! Zelf wil ik echt nog naar Berlijn en Rome, want daar ben ik nog nooit geweest..

 5. Svenja 26 januari 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Eigenlijk sluit ik mij aan bij héél jouw lijstje! Londen en Berlijn heb ik al eens bezocht maar wil ik heel graag nog eens zien! Vooral Londen vind ik een heerlijke stad. In Rome, Boedapest en Stockholm ben ik nog nooit geweest, maar ben er heel nieuwsgierig naar. Verder wil ik ook heel graag nog eens een bezoekje brengen aan Lissabon en Oslo!

 6. Claire 26 januari 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooie wishlist. Ik wil ook nog een x naar Rome en door deze blog alleen maar meer!

 7. Tineke 26 januari 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Londen staat hier op nummer 1! Mooie lijst, ik heb gister besloten dat ik beter moet sparen zodat we hier ook wat meer leuke reisjes kunnen maken.
  Liefs

 8. Josephine 26 januari 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Mooie foto’s en herinneringen! Ik krijg zelf ook zin om terug te gaan naar een aantal steden die je noemt. In Budapest ben ik nog nooit geweest, die stad lijkt me ook wel heel mooi.

  Ik zou zelf graag nog (meer dan) eens terug willen naar Edinburgh. En Kopenhagen lijkt me ook heel mooi; gelukkig gaan we daar dit jaar waarschijnlijk naar toe. 😀
  En ik zou ook wel eens naar Reykjavik willen, gewoon, omdat het zo in een uithoek ligt!

 9. laura 26 januari 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  wauw je bent echt al naar veel prachtige steden geweest zeg! Ik ga dit jaar naar Boedapest en Praag! Erg leuk om te lezen dat je het parlementsgebouw wilt bezoeken en de berg nog eens op wilt dus daar ga ik dan ook maar eens naar kijken! En Praag is ook een prachtige stad trouwens ! 😀

 10. Lindsey Beljaars 26 januari 2017 op 11:21 am - Beantwoord

  Oeh ik kan me helemaal in jouw lijstje vinden! Al ben ik al wel in Londen geweest en die stad kan ik je echt enorm aanraden. Daarnaast kan ik je ook Madrid aanraden, dat is echt een fantastische stad!

  • Romy 26 januari 2017 op 11:32 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Je maakt me heel nieuwsgierig naar Madrid 🙂

 11. Monique | WritingMonique 26 januari 2017 op 11:25 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Budapest lijkt me fantastisch, net als Stockholm trouwens! 🙂

 12. Sandra 26 januari 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat een mooie steden heb je al bezocht Romy! Mij lijken van dit lijstje Stockholm, Berlijn en Rome erg gaaf. Oslo lijkt mij trouwens ook tof, maar een aantal Spaanse steden ook wel. 🙂 Al blijf ik wel meer een natuurmens moet ik zeggen! De enige stad die écht hoog op mijn bucketlist staat is Marrakesh, maar dat is geen Europa haha.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:24 pm - Beantwoord

   Ja, Zweden is zo’n leuk land! De cultuur is echt heel fijn en de mensen zijn er zo vriendelijk.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat we zo te horen veel favoriete bestemmingen gemeen hebben. Rome is echt zo leuk om te zien als je er al veel over hebt gehoord. Opeens zag ik alles niet meer op plaatjes in boeken, maar in het echt. Heel bijzonder! Griekenland lijkt me trouwens ook een prachtig land om eens naartoe te gaan.

 13. Jessica J. 26 januari 2017 op 1:18 pm - Beantwoord

  Ik heb m’n hart verloren aan Stockholm. ♥ Wat een prachtige stad. In Berlijn ben ik al 2x “geweest”, we gingen naar een festivalletje bij Berlijn en moesten er dus af-/overstappen, maar that’s it. Ik wil er gauw écht naartoe, heb er al zo veel goede dingen over gehoord! Boedapest lijkt me ook helemaal iets voor mij. En Rome, tsjah, ik heb ook Latijn gestudeerd, dus wil die stad om dezelfde reden zien, haha! Ik ben naar Griekenland op eindejaarsreis geweest; ook fijn om al die plekken in het echt te zien!

 14. Irene 26 januari 2017 op 3:43 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Londen is de enige stad op je lijstje die ik al heb gezien en daar zou ik ook zo nog es heen willen! En ik wil sowieso graag eens naar Zweden.

 15. sabrina 26 januari 2017 op 4:28 pm - Beantwoord

  Ik ben nog nergens van deze lijst geweest, Rome lijkt me geweldig!

 16. Evelyne 26 januari 2017 op 8:24 pm - Beantwoord

  Twee jaar terug ging ik tot 2x toe naar Parijs. Daar wil ik zeker nog eens naartoe, volgens mij verveeld die stad nooit. Vorig jaar ging ik naar Rotterdam. Ook daar wil ik nog eens naartoe, alhoewel het niet mijn echte favoriet is. Ik vind Parijs veel charmanter. Ieder zijn mening 😉 Als tiener ging ik enkele keren mee met mijn ouders naar de Mosel in Duitsland, daar wil ik ook wel nog eens naar terug. Verder heb ik zelf ook een lang TravelWishList, maar of ik die ooit allemaal zal kunnen bezoeken is een andere vraag. Waar ik zeker ooit eens naartoe wil is Londen.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, Parijs en Rotterdam is inderdaad nogal een verschil. Zelf vind ik Rotterdam vooral erg industrieel en Parijs is zo mooi romantisch en charmant inderdaad. Ik hoop dat het je binnenkort lukt om zowel Parijs als Londen nog eens te bezoeken 🙂

 17. Nesrin 26 januari 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

  Mooie lijst heb je. Ik ben in Stockholm en Londen heb ik gezien en ik zou er graag nog een keer naar toe willen. Voor nu zou ik heel graag Barcelona willen zien, dit lijkt mij een geweldige stad. Ik heb een zwak voor Parijs, hier wil ik nog een keer naar toe. Eigenlijk nog veel meer 😉

  • Romy 26 januari 2017 op 11:22 pm - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Ook mijn lijstje is eindeloos 😉 Zowel Parijs als Barcelona ben ik toevallig dit jaar geweest en het zijn echt geweldige steden! Mijn broertje zit nu in Barcelona, dus we hebben daar een privérondleiding langs een aantal minder bekende plekken gekregen. Er valt zoveel moois te zien daar!

 18. Jonna@burgertrutjesNL 26 januari 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Berlijn is echt aan te raden! Wat een feest was het in de zomer. Geweldige stad waar je wel een week of langer kunt verblijven. Zo veel moois te zien. Love it!

  • Romy 26 januari 2017 op 11:21 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt zo mooi in Berlijn! Wij zaten er de vorige keer 5 dagen en waren toen ook nog lang niet uitgekeken. Zoveel moois te ontdekken! Alleen al daarom moet ik snel nog een keer terug 🙂

 19. Sara | MevrouwMiauw 26 januari 2017 op 10:20 pm - Beantwoord

  Zowel Boedapest als Berlijn staan op mijn “to visit” lijstje. En als ik jouw verhalen zo lees dan zou ik dat ook absoluut moeten doen. Je hebt zo te lezen al heel wat mooie steden bezocht. Erg leuk om te lezen.

  • Romy 26 januari 2017 op 11:20 pm - Beantwoord

   Ja, ik voel me soms echt een geluksvogel dat ik zoveel mooie steden al hebt gezien. Berlijn en Boedapest zijn beide echt aanraders! Boedapest is echt een fijne budgetproof bestemming en Berlijn is vooral erg indrukwekkend.

 20. Charel 26 januari 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

  Hele mooie lijst! Ik moet ook nog naar veel steden! Rome wil ik graag nog eens zien <3

 21. Galina 27 januari 2017 op 3:35 pm - Beantwoord

  Jaaa, Boedapest was inderdaad ook een fijne verrassing destijds. Heel leuke tijd gehad daar. Mocht je nog eens gaan, dan zou ik ook een badhuis bezoeken. Heb er destijds een hele dag doorgebracht en het was heerlijk.

  Ik zou graag nog eens naar Edinburgh, London, Dublin, Stockholm en Kopenhagen willen. Hopelijk gaat in ieder geval één van die steden deze zomer lukken.

  • Romy 27 januari 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Een badhuis heb ik vorige keer niet bezocht, maar het lijkt me wel erg leuk om dat nog eens te doen als ik terug zou gaan. Volgens mij is dat heerlijk inderdaad. Wat een leuke steden staan er op je lijstje! Het moet vast lukken om er daar minstens een van te bezoeken dit jaar 🙂

 22. Veerlez 28 januari 2017 op 1:07 pm - Beantwoord

  Ik ben alleen in Berlijn en Rome nog niet geweest en als het goed is, kort ik dat lijstje dit jaar nog in! Berlijn wil ik over een maand of 2 heen.. Boedapest is inderdaad een stad waar ik ook heel graag nog een keer heen zou willen gaan, misschien ook maar eens plannen.. Dank voor je inspiratie!

  • Romy 28 januari 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je waarschijnlijk over een paar maanden naar Berlijn gaat. Dat is echt zo’n leuke stad! Wat ik echt een aanrader vond daar was een fietstocht. Je kunt daar redelijk goedkoop fietsen huren en kunt heel makkelijk door de hele stad en langs de toeristische trekpleisters fietsen.

 23. Zoë-Amber 28 januari 2017 op 4:38 pm - Beantwoord

  Ik heb van die dagen dat je me kunt vragen waar ik ooit nog eens heen wil, en dan dreun ik braaf een lijstje van prachtige bestemmingen op…

  Maar op de meeste dagen – telt mijn bedje ook als citytrip?
  Vast niet aangezien ik in een dorpje woon…

  Maar Boedapest stond niet op mijn wishlist en moet ik dankzij jouw lovende recensies misschien toch eens gaan overwegen :O

  • Romy 28 januari 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me als echte huismus ook wel voorstellen dat je soms liever gewoon thuis blijft. Ik ben na een citytrip ook altijd wel weer blij om thuis te komen 🙂 Boedapest is inderdaad echt een aanrader om eens naartoe te gaan!

 24. Dalinka 28 januari 2017 op 6:41 pm - Beantwoord

  Er zijn zoveel steden waar ik heen wil of die ik nog een keer wil bezoeken. Van Londen en Dublin krijg ik nooit genoeg, maar ik wil ook heel graag naar Rome, Stockholm en landen als Noorwegen, IJsland en Hongarije wil ik ook nog een keer bezoeken. En dan zijn dit alleen nog maar plaatsen in Europa…

  • Romy 28 januari 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Dat zijn veel mooie plekken om nog eens te bezoeken! Noorwegen en IJsland lijken mij ook echt heel mooi. Volgens mij ziet de natuur er daar echt prachtig uit.

Recente blogs

Hoogvliet Too Good To Go-box | Wat zit erin? (mijn ervaring na 7 boxen)

24 juni 2022|Lifestyle, Groen doen|

Een box vol boodschappen voor een prikkie. Dat klinkt als helemaal iets voor mij. Als je daar dan ook nog boodschappen mee red van een reisje naar de container, dan word ik er al helemaal blij van. Niet heel verrassend dus dat de Too Good To Go-app regelmatig openstaat op mijn telefoon om nieuwe boxen te scoren. De laatste tijd heb ik onder andere meerdere boxen van Hoogvliet geprobeerd. Nadat de eerste box een groot succes bleek, was ik heel benieuwd naar meer. Is de box elke keer het geld waard? Ik denk dat ik na