5 favoriete quotes (HEMA – Een blik vol geluk)

31 jul 2017 | Persoonlijke groei | 41 reacties

De een vindt het misschien cliché, maar ik heb er wel iets mee (hé, dat rijmt!). Ik heb het over quotes. Bij HEMA kocht ik laatst een blik vol geluk, oftewel een blik gevuld met 50 quotes die gaan over geluk. Echte doordenkertjes, quotes die ik wel heel cheesy vond en quotes waar ik van flauwheid om moest gniffelen. Benieuwd welke quotes me echt zijn bijgebleven? Uit al die kaartjes met quotes heb ik mijn 5 favorieten gekozen. Die zet ik vandaag in dit artikel voor je op een rij. Mét een korte toelichting.

quotes hema blik vol geluk

Quote #1

Zelf heb ik weleens de neiging om te denken dat geluk iets is waar je naartoe werkt. Het is een droom die uitkomt of een langgekoesterde wens die van het ene op het andere moment werkelijkheid wordt. Maar in feite is het eigenlijk vooral de weg naar het uitkomen van die droom of wens toe die belangrijk is. Vaak is de weg die je aflegt op weg naar dat einddoel op zich al een enorme leerschool of iets om trots op te zijn. Een studie volg je bijvoorbeeld niet alleen voor een diploma, dat je gelukkig maakt, maar is ook een bijzondere weg op zich. Een weg waarop je al zoveel geluksmomentjes tegenkomt. Daarom vond ik deze quote zo mooi: er is geen weg naar geluk, geluk is een weg.

quotes hema blik vol geluk

Quote #2

Zelf heb ik altijd al iets gehad met metaforen. Op de universiteit heb ik er zelfs een paar vakken over gevolgd. Deze quote mocht daarom niet ontbreken in mijn rijtje met favorieten uit het HEMA Blik vol geluk. Vooral de toevoeging ‘de bloemen waar je bij kunt’ vind ik heel mooi. Soms stel ik me bij geluk dingen voor die voor mij niet binnen handbereik liggen. Maar eigenlijk gaat het er bij geluk om dat je kunt genieten van wat wél mogelijk is en die kansen met beide handen aangrijpt. Het gaat om mogelijkheden aanpakken die op je pad komen en je ogen openhouden voor alle opties die je hebt. Dat is zoveel belangrijker dan je lat steeds te verhogen naar het onbereikbare.

quotes hema blik vol geluk

Quote #3

Al eerder schreef ik over het accepteren van je imperfecties. Het leven van niemand is perfect. Een perfect leven zou in mijn ogen zelfs juist saai zijn. Stel je voor dat ik nooit bloopers zou begaan en altijd zou doen wat iedereen van mij verwacht. Poeh, dat idee spreekt me niet echt aan. Geluk betekent jouw eigen imperfecties en die van anderen accepteren en ook juist het mooie inzien van jouw niet 100% perfecte leven. Naar mijn mening kunnen imperfecties het leven soms juist leuker maken. Hoe vaak heb ik al niet achteraf gelachen om dingen die verkeerd liepen. En hoe vaak heb ik wel niet iets geleerd van dingen de eerste keer niet helemaal perfect gingen.

quotes hema blik vol geluk

Quote #4

Ik denk dat tevredenheid essentieel is om gelukkig te kunnen zijn. De bekende vraag of het glas half vol of half leeg is. Je hoeft niet elke dag positief te zijn, maar het is belangrijk om niet altijd te kijken naar wat er ontbreekt in je leven en wat je nog zou willen. Ik heb gemerkt dat het mij helpt om dankbaar te zijn voor wat ik wel heb. En om stil te staan bij dingen die ik wél heb bereikt in plaats van te kijken naar wat ik nog meer had willen doen of hebben. Natuurlijk is het goed om altijd te blijven dromen en om iets te wensen over te houden. Maar vergeet ook niet om te kijken naar je dromen die al wel in vervulling zijn gegaan.

quotes hema blik vol geluk

Quote #5

Bij de laatste quote uit het HEMA Blik vol geluk wil ik wel een kanttekening plaatsen. Zelf heb ik wel degelijk mensen om me heen nodig. Anders zou ik een luisterend oor missen, maar ook een gezellig kletspraatje of een fijne lachbui op z’n tijd. Toch kan ik me deels wel in deze quote vinden. Ik geloof bijvoorbeeld dat je vaak zelf de sleutel in handen hebt om dingen te veranderen. Een ander kan jou niet ieder moment gelukkig maken of jou voortdurend de bevestiging geven die je zoekt. Het is belangrijk dat je jezelf kunt vermaken, jezelf dingen gunt en zelf beseft dat jij een leuk mens bent.

Wat is jouw favoriete quote?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

41 Reacties

 1. Maaike

  Mooie quotes met uitleg! Vooral omdat het even wat andere quotes zijn dan de zinnetjes die je overal leest. De quote met de bloemen, nummer twee, vind ik het mooist. Ik lees je blog trouwens op mijn telefoon en kan niet alle quotes heel goed lezen op de foto’s, maar dat kan ook komen doordat het nog vroeg Is hoor :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankje voor de tip over de leesbaarheid van de quotes! Op mijn telefoon zijn ze wel goed leesbaar, maar ik kan me voorstellen dat het ook van je scherm kan afhangen. Misschien zijn de roze inderdaad wat lastig te lezen met de lichte letters.
   Ik vond het ook leuk dat het niet zulke standaardquotes zijn. Eigenlijk kende ik er nog geen een en er zaten heel wat quotes tussen die me echt aan het denken zetten :)

   Antwoord
 2. Jonna@Burgertrutjes

  Ik kan mij wel vinden in de 5e quote. De enige die jou gelukkig kan maken dat ben jij zelf . En hier geloof ik absoluut in. Leuk concept van de Hema trouwens!

  Antwoord
 3. marije

  Ik vind de 2e quote heel pakkend. De bloemen waar je bij kunt en niet altijd maar voor meer willen gaan

  Antwoord
 4. Darina

  Mooie en inspirerende quotes! Vooral de eerste. We vergeten weleens de weg naar het geluk ook écht te beleven!

  Antwoord
 5. Aneta

  Mooie quotes. Ik kan me wel vinden in quotes 1 en 5. Velen van ons zijn gefocust op op het eindresultaat. Maar de weg er naar toe is juist zo mooi. Daarnaast denken wij precies hetzelfde over quote 5. Ik heb ook mensen om me heen nodig maar ik blijf wel de sleutel in m’n handen houden

  Antwoord
  • Romy

   Mooi gezegd over die vijfde quote! Ik geloof ook echt dat je aan de ene kant meer uit jezelf kunt halen door contact met anderen, maar dat je aan de andere kant ook ontzettend ver kunt komen door zélf stappen te zetten :)

   Antwoord
 6. Sofie

  Dit blikje zag ik laatst liggen en ik vond het er al leuk uit zien. Tof cadeautje!

  Antwoord
 7. Liset - Beautydagboek

  Quote 3 spreekt mij het meeste aan. In ieders leven zijn er wel dingen die niet goed gaan of niet zoals gehoopt. Maar verder gaan en dingen achter je laten of juist los kunnen laten is denk ik heel belangrijk om je gelukkig te voelen :).

  Antwoord
 8. Donna

  Dit bakje is zo leuk! De Hema heeft de laatste tijd steeds leukere dingetjes!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Ik kom de laatste tijd ook echt steeds vaker bij Hema. Oeps!

   Antwoord
 9. Sylvia

  Wat een mooie quotes! Ik kan niet wachten om ook weer naar de hem te gaan. Dit blikje staat zeker op mijn lijstje?

  Antwoord
 10. irene

  Mooie quotes! Ik denk ook dat geluk ook alles te maken heeft met tevreden te zijn met wat je hebt en daar ook dankbaar voor te zijn. Over die laatste quote, ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat je ook dingen alleen moet kunnen doen. Je gaat hier namelijk ook alleen weg(klinkt erg zweverig, ik weet het)

  Antwoord
  • Romy

   Helemaal waar wat je zegt! Ik denk dat dingen in je eentje ondernemen en zelf plezier kunnen hebben, ook wel een van de belangrijkste dingen is. Je kunt nog zoveel leuke mensen om je heen hebben, maar het blijft belangrijk dat je ook in je eentje blij kunt zijn.

   Antwoord
 11. Loes

  Er zitten echt een paar quotes tussen waar je wat langer over na moet denken, heel leuk. Vind sowieso dit blikje van Hema heel tof!

  Antwoord
 12. Josephine

  Erg mooie quotes, en gelukkig niet zo cliché. Dat had ik stiekem wel gedacht van het HEMA-blikje, dus ik ben positief verrast! Quote 2 is mijn favoriet. Ook leuk dat je er zo’n persoonlijke uitleg bij geeft.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik was ook echt aangenaam verrast door de quotes in het blikje. Er zat geen enkele quote tussen die ik al kende en bijna alle quotes zetten me wel even aan het denken.

   Antwoord
 13. Typisch Kim

  Dat zijn inderdaad erg mooie quotes. Interessant om je eigen opmerkingen erbij te lezen!

  Antwoord
 14. Kim

  Mooie quotes! Dit blikje heb ik cadeau gedaan aan een vriendin die voor een aantal maanden naar Kaapstad ging voor een minor, zo leuk! Zelf heb ik geen favoriete quote eigenlijk.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een onwijs leuk cadeautje! Ik weet zeker dat het ook een feestje is om zoveel mooie quotes over geluk cadeau te krijgen :)

   Antwoord
 15. Annika

  Leuke quotes! Er zit zeker wat tussen om over na te denken. Vooral dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

  Antwoord
 16. Nienke

  Wat leuk van HEMA! Dit wil ik ook gaan halen, wat tof! Ik vind vooral quote 1 heel erg mooi.

  Antwoord
 17. marleen

  Hahaha, ik ben zo cheesy maar ik hou hier zooo van! Ik vind de 2e quote prachtig!

  Antwoord
 18. Katrien

  De tweede quote vind ik heel erg mooi. Kijken naar de opties die binnen je mogelijkheden liggen en daar het beste uithalen en oprecht blij en voldaan mee zijn.

  Antwoord
 19. Nesrin

  Mooi quotes en wauw wat een prachtige foto’s! Heel leuk bedacht van de HEMA, het is en blijft en een topwinkel.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment over de foto’s! En HEMA is inderdaad echt zo’n leuke winkel!

   Antwoord
 20. Nicky

  Wat leuk dat je hier een blog over hebt gemaakt! Ik heb het blikje ook thuis en ze inspireren mij echt.

  Antwoord
 21. Charel

  Hema heeft zulke leuke producten :)

  Antwoord
 22. Linda

  De eerste is denk ik wel mijn favoriet, dat er geen weg naar geluk is. Ik denk dat teveel mensen alleen naar een eindproduct of naar een eindstation kijken, terwijl de weg ernaartoe vaak het mooiste is. Precies wat jij zegt, ik kan mij daar helemaal in vinden. En ondanks mijn perfectionisme heb ik geleerd te genieten van alles wat ik doe, en dat is vaak nog belangrijker dan het eindproduct :)

  Antwoord
  • Romy

   Heel mooi gezegd! Er is zoveel meer in het leven dan alleen het resultaat dat je uiteindelijk bereikt. Het is de kunst om die hele weg daarnaartoe ook al ten volle te genieten :) Wat mooi om te horen dat jij dat ook echt hebt geleerd om te doen!

   Antwoord
 23. Sara | MevrouwMiauw

  De quote dat geluk de kunst is van het plukken van de bloemen waar je bij kunt is echt een quote voor mijn vriend. Hij probeert altijd de appels te plukken die te hoog in de boom hangen. Ook zo’n uitdrukking maar wel helemaal waar!

  Antwoord
  • Romy

   Mooie uitdrukking en dat kan inderdaad best wel een valkuil zijn. Aan de ene kant is het niet verkeerd om groot te dromen, maar aan de andere kant is het vooral belangrijk om tevreden te zijn met wat haalbaar is op dit moment.

   Antwoord
 24. Jenn

  Mooie quotes! Is dit een nieuw blik? Volgens mij heb ik een paar kaarten uit een andere versie.

  Antwoord
  • Romy

   Ja klopt, dit is een blikje! Het schijnt inderdaad dat dit een nieuwe versie is en dat er al eerder zo’n blik met andere quotes is uitgebracht.

   Antwoord
 25. Nikita

  Die quotes zijn zo leuk! Vooral de 2de is zo mooi! Wel eentje waar je moet over nadenken vind ik. Maar het is gewoon zo. Mensen willen altijd meer en het onbereikbare. Maar je bent het allergelukkigst als je beseft wat je hebt en dat je een gezegend mens bent. En dat je de kansen grijpt die je kan grijpen natuurlijk :)

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Ik vond die quote ook echt een mooie doordenker. Gelukkig kun je pas echt zijn als je niet altijd streeft naar dingen die níet mogelijk zijn en in plaats daarvan kijkt naar alle mooie mogelijkheden die je wel hebt.

   Antwoord
 26. Mariska

  Mooie quotes! Ik heb dit volgens mij nog niet gezien bij Hema, maar wel leuk om zo te lezen en erbij stil te staan.

  Antwoord
 27. Saskia

  Ik heb hem ook net als het ‘oude geluksdoosje van van de HEMA’ Zo blij met beide. Soms stuur ik deze kaartjes ook bij een kaart die ik stuur naar dierbare. Om ze een hart onder de riem te steken.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuk idee om zo’n kaartje met een quote op te sturen! Echt een lieve toevoeging aan een wenskaart!

   Antwoord
 28. Vivian

  Leuke post, Romy! Ik heb dat Blik vol Geluk ook, samen met de oudere editie en een Denk Positief-kaartenblik. Ik doe er eigenlijk weinig mee, terwijl ik het zo’n leuk idee vind – snel eens gaan pakken en kijken wat ik ermee kan dus!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je drie van dit soort blikjes met quotes hebt! Je kunt er soms onverwacht best veel inspiratie uithalen en de quotes zijn ook heel leuk om bijvoorbeeld elke dag een van te pakken en die even te laten bezinken :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs