999 vragen 4 2

5 favoriete quotes (HEMA – Een blik vol geluk)

 • 31 juli 2017
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

De een vindt het misschien cliché, maar ik heb er wel iets mee (hé, dat rijmt!). Ik heb het over quotes. Bij HEMA kocht ik laatst een blik vol geluk, oftewel een blik gevuld met 50 quotes die gaan over geluk. Echte doordenkertjes, quotes die ik wel heel cheesy vond en quotes waar ik van flauwheid om moest gniffelen. Benieuwd welke quotes me echt zijn bijgebleven? Uit al die kaartjes met quotes heb ik mijn 5 favorieten gekozen. Die zet ik vandaag in dit artikel voor je op een rij. Mét een korte toelichting.

quotes hema blik vol geluk

Quote #1

Zelf heb ik weleens de neiging om te denken dat geluk iets is waar je naartoe werkt. Het is een droom die uitkomt of een langgekoesterde wens die van het ene op het andere moment werkelijkheid wordt. Maar in feite is het eigenlijk vooral de weg naar het uitkomen van die droom of wens toe die belangrijk is. Vaak is de weg die je aflegt op weg naar dat einddoel op zich al een enorme leerschool of iets om trots op te zijn. Een studie volg je bijvoorbeeld niet alleen voor een diploma, dat je gelukkig maakt, maar is ook een bijzondere weg op zich. Een weg waarop je al zoveel geluksmomentjes tegenkomt. Daarom vond ik deze quote zo mooi: er is geen weg naar geluk, geluk is een weg.

quotes hema blik vol geluk

Quote #2

Zelf heb ik altijd al iets gehad met metaforen. Op de universiteit heb ik er zelfs een paar vakken over gevolgd. Deze quote mocht daarom niet ontbreken in mijn rijtje met favorieten uit het HEMA Blik vol geluk. Vooral de toevoeging ‘de bloemen waar je bij kunt’ vind ik heel mooi. Soms stel ik me bij geluk dingen voor die voor mij niet binnen handbereik liggen. Maar eigenlijk gaat het er bij geluk om dat je kunt genieten van wat wél mogelijk is en die kansen met beide handen aangrijpt. Het gaat om mogelijkheden aanpakken die op je pad komen en je ogen openhouden voor alle opties die je hebt. Dat is zoveel belangrijker dan je lat steeds te verhogen naar het onbereikbare.

quotes hema blik vol geluk

Quote #3

Al eerder schreef ik over het accepteren van je imperfecties. Het leven van niemand is perfect. Een perfect leven zou in mijn ogen zelfs juist saai zijn. Stel je voor dat ik nooit bloopers zou begaan en altijd zou doen wat iedereen van mij verwacht. Poeh, dat idee spreekt me niet echt aan. Geluk betekent jouw eigen imperfecties en die van anderen accepteren en ook juist het mooie inzien van jouw niet 100% perfecte leven. Naar mijn mening kunnen imperfecties het leven soms juist leuker maken. Hoe vaak heb ik al niet achteraf gelachen om dingen die verkeerd liepen. En hoe vaak heb ik wel niet iets geleerd van dingen de eerste keer niet helemaal perfect gingen.

quotes hema blik vol geluk

Quote #4

Ik denk dat tevredenheid essentieel is om gelukkig te kunnen zijn. De bekende vraag of het glas half vol of half leeg is. Je hoeft niet elke dag positief te zijn, maar het is belangrijk om niet altijd te kijken naar wat er ontbreekt in je leven en wat je nog zou willen. Ik heb gemerkt dat het mij helpt om dankbaar te zijn voor wat ik wel heb. En om stil te staan bij dingen die ik wél heb bereikt in plaats van te kijken naar wat ik nog meer had willen doen of hebben. Natuurlijk is het goed om altijd te blijven dromen en om iets te wensen over te houden. Maar vergeet ook niet om te kijken naar je dromen die al wel in vervulling zijn gegaan.

quotes hema blik vol geluk

Quote #5

Bij de laatste quote uit het HEMA Blik vol geluk wil ik wel een kanttekening plaatsen. Zelf heb ik wel degelijk mensen om me heen nodig. Anders zou ik een luisterend oor missen, maar ook een gezellig kletspraatje of een fijne lachbui op z’n tijd. Toch kan ik me deels wel in deze quote vinden. Ik geloof bijvoorbeeld dat je vaak zelf de sleutel in handen hebt om dingen te veranderen. Een ander kan jou niet ieder moment gelukkig maken of jou voortdurend de bevestiging geven die je zoekt. Het is belangrijk dat je jezelf kunt vermaken, jezelf dingen gunt en zelf beseft dat jij een leuk mens bent.

Wat is jouw favoriete quote?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 31 juli 2017 op 6:29 am - Beantwoord

  Mooie quotes met uitleg! Vooral omdat het even wat andere quotes zijn dan de zinnetjes die je overal leest. De quote met de bloemen, nummer twee, vind ik het mooist. Ik lees je blog trouwens op mijn telefoon en kan niet alle quotes heel goed lezen op de foto’s, maar dat kan ook komen doordat het nog vroeg Is hoor 🙂

 2. Darina 31 juli 2017 op 6:44 am - Beantwoord

  Mooie en inspirerende quotes! Vooral de eerste. We vergeten weleens de weg naar het geluk ook écht te beleven!

 3. Jonna@Burgertrutjes 31 juli 2017 op 7:00 am - Beantwoord

  Ik kan mij wel vinden in de 5e quote. De enige die jou gelukkig kan maken dat ben jij zelf . En hier geloof ik absoluut in. Leuk concept van de Hema trouwens!

 4. marije 31 juli 2017 op 7:05 am - Beantwoord

  Ik vind de 2e quote heel pakkend. De bloemen waar je bij kunt en niet altijd maar voor meer willen gaan

 5. Aneta 31 juli 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Mooie quotes. Ik kan me wel vinden in quotes 1 en 5. Velen van ons zijn gefocust op op het eindresultaat. Maar de weg er naar toe is juist zo mooi. Daarnaast denken wij precies hetzelfde over quote 5. Ik heb ook mensen om me heen nodig maar ik blijf wel de sleutel in m’n handen houden

 6. Sofie 31 juli 2017 op 8:31 am - Beantwoord

  Dit blikje zag ik laatst liggen en ik vond het er al leuk uit zien. Tof cadeautje!

 7. Liset - Beautydagboek 31 juli 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Quote 3 spreekt mij het meeste aan. In ieders leven zijn er wel dingen die niet goed gaan of niet zoals gehoopt. Maar verder gaan en dingen achter je laten of juist los kunnen laten is denk ik heel belangrijk om je gelukkig te voelen :).

 8. Donna 31 juli 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Dit bakje is zo leuk! De Hema heeft de laatste tijd steeds leukere dingetjes!

  • Romy 31 juli 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Ik kom de laatste tijd ook echt steeds vaker bij Hema. Oeps!

 9. Sylvia 31 juli 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een mooie quotes! Ik kan niet wachten om ook weer naar de hem te gaan. Dit blikje staat zeker op mijn lijstje?

 10. irene 31 juli 2017 op 10:41 am - Beantwoord

  Mooie quotes! Ik denk ook dat geluk ook alles te maken heeft met tevreden te zijn met wat je hebt en daar ook dankbaar voor te zijn. Over die laatste quote, ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat je ook dingen alleen moet kunnen doen. Je gaat hier namelijk ook alleen weg(klinkt erg zweverig, ik weet het)

 11. Loes 31 juli 2017 op 11:22 am - Beantwoord

  Er zitten echt een paar quotes tussen waar je wat langer over na moet denken, heel leuk. Vind sowieso dit blikje van Hema heel tof!

 12. Josephine 31 juli 2017 op 12:21 pm - Beantwoord

  Erg mooie quotes, en gelukkig niet zo cliché. Dat had ik stiekem wel gedacht van het HEMA-blikje, dus ik ben positief verrast! Quote 2 is mijn favoriet. Ook leuk dat je er zo’n persoonlijke uitleg bij geeft.

 13. Typisch Kim 31 juli 2017 op 1:02 pm - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad erg mooie quotes. Interessant om je eigen opmerkingen erbij te lezen!

 14. Kim 31 juli 2017 op 1:21 pm - Beantwoord

  Mooie quotes! Dit blikje heb ik cadeau gedaan aan een vriendin die voor een aantal maanden naar Kaapstad ging voor een minor, zo leuk! Zelf heb ik geen favoriete quote eigenlijk.

 15. Nienke 31 juli 2017 op 1:21 pm - Beantwoord

  Wat leuk van HEMA! Dit wil ik ook gaan halen, wat tof! Ik vind vooral quote 1 heel erg mooi.

 16. Annika 31 juli 2017 op 1:31 pm - Beantwoord

  Leuke quotes! Er zit zeker wat tussen om over na te denken. Vooral dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

 17. marleen 31 juli 2017 op 2:51 pm - Beantwoord

  Hahaha, ik ben zo cheesy maar ik hou hier zooo van! Ik vind de 2e quote prachtig!

 18. Katrien 31 juli 2017 op 3:25 pm - Beantwoord

  De tweede quote vind ik heel erg mooi. Kijken naar de opties die binnen je mogelijkheden liggen en daar het beste uithalen en oprecht blij en voldaan mee zijn.

 19. Nesrin 31 juli 2017 op 4:21 pm - Beantwoord

  Mooi quotes en wauw wat een prachtige foto’s! Heel leuk bedacht van de HEMA, het is en blijft en een topwinkel.

  • Romy 31 juli 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment over de foto’s! En HEMA is inderdaad echt zo’n leuke winkel!

 20. Nicky 31 juli 2017 op 4:25 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je hier een blog over hebt gemaakt! Ik heb het blikje ook thuis en ze inspireren mij echt.

 21. Charel 31 juli 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

  Hema heeft zulke leuke producten 🙂

 22. Linda 31 juli 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

  De eerste is denk ik wel mijn favoriet, dat er geen weg naar geluk is. Ik denk dat teveel mensen alleen naar een eindproduct of naar een eindstation kijken, terwijl de weg ernaartoe vaak het mooiste is. Precies wat jij zegt, ik kan mij daar helemaal in vinden. En ondanks mijn perfectionisme heb ik geleerd te genieten van alles wat ik doe, en dat is vaak nog belangrijker dan het eindproduct 🙂

  • Romy 31 juli 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

   Heel mooi gezegd! Er is zoveel meer in het leven dan alleen het resultaat dat je uiteindelijk bereikt. Het is de kunst om die hele weg daarnaartoe ook al ten volle te genieten 🙂 Wat mooi om te horen dat jij dat ook echt hebt geleerd om te doen!

 23. Sara | MevrouwMiauw 31 juli 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

  De quote dat geluk de kunst is van het plukken van de bloemen waar je bij kunt is echt een quote voor mijn vriend. Hij probeert altijd de appels te plukken die te hoog in de boom hangen. Ook zo’n uitdrukking maar wel helemaal waar!

  • Romy 31 juli 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Mooie uitdrukking en dat kan inderdaad best wel een valkuil zijn. Aan de ene kant is het niet verkeerd om groot te dromen, maar aan de andere kant is het vooral belangrijk om tevreden te zijn met wat haalbaar is op dit moment.

 24. Jenn 1 augustus 2017 op 12:18 am - Beantwoord

  Mooie quotes! Is dit een nieuw blik? Volgens mij heb ik een paar kaarten uit een andere versie.

 25. Nikita 1 augustus 2017 op 7:49 pm - Beantwoord

  Die quotes zijn zo leuk! Vooral de 2de is zo mooi! Wel eentje waar je moet over nadenken vind ik. Maar het is gewoon zo. Mensen willen altijd meer en het onbereikbare. Maar je bent het allergelukkigst als je beseft wat je hebt en dat je een gezegend mens bent. En dat je de kansen grijpt die je kan grijpen natuurlijk 🙂

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

   Precies! Ik vond die quote ook echt een mooie doordenker. Gelukkig kun je pas echt zijn als je niet altijd streeft naar dingen die níet mogelijk zijn en in plaats daarvan kijkt naar alle mooie mogelijkheden die je wel hebt.

 26. Mariska 2 augustus 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

  Mooie quotes! Ik heb dit volgens mij nog niet gezien bij Hema, maar wel leuk om zo te lezen en erbij stil te staan.

 27. Saskia 3 augustus 2017 op 1:06 pm - Beantwoord

  Ik heb hem ook net als het ‘oude geluksdoosje van van de HEMA’ Zo blij met beide. Soms stuur ik deze kaartjes ook bij een kaart die ik stuur naar dierbare. Om ze een hart onder de riem te steken.

  • Romy 3 augustus 2017 op 6:29 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee om zo’n kaartje met een quote op te sturen! Echt een lieve toevoeging aan een wenskaart!

 28. Vivian 29 augustus 2017 op 3:05 pm - Beantwoord

  Leuke post, Romy! Ik heb dat Blik vol Geluk ook, samen met de oudere editie en een Denk Positief-kaartenblik. Ik doe er eigenlijk weinig mee, terwijl ik het zo’n leuk idee vind – snel eens gaan pakken en kijken wat ik ermee kan dus!

  • Romy 29 augustus 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je drie van dit soort blikjes met quotes hebt! Je kunt er soms onverwacht best veel inspiratie uithalen en de quotes zijn ook heel leuk om bijvoorbeeld elke dag een van te pakken en die even te laten bezinken 🙂

Recente blogs

Wat te doen in Windsor? 11 leuke ideeën (naast Windsor Castle)

7 augustus 2023|Op reis|

Onze trip naar Windsor was het resultaat van random plekken bekijken op de kaart. We wilden een paar dagen Londen combineren met een aantal dagen in een stad daar in de buurt. We overwogen Canterbury, Brighton en Oxford, maar uiteindelijk viel onze keuze op Windsor. Het was onder andere Windsor Castle, hét kasteel van Harry en Meghan, dat ons naar die stad trok. Maar na vier dagen Windsor kan ik niet anders zeggen dan dat dit knusse Engelse stadje veel meer te bieden heeft dan hét kasteel alleen. Ik kan je een stedentrip naar Windsor zeker aanraden. Wat je kunt doen in Windsor? Dit zijn onze 11 beste tips.

Favorieten der favorieten | Beste ontdekkingen van 2018

29 december 2018|Lifestyle|

Regelmatig deel ik op Vaker Vrolijk mijn persoonlijke favorieten. Allerlei producten, plekken en andere dingen die mij in positieve zin hebben verrast in 2018. Een paar van die favorieten verdienen wat mij betreft een extra plekje in de spotlights. Daarom laat ik je in dit artikel graag mijn favorieten der favorieten zien. Wat was bijvoorbeeld mijn favoriete serie van dit jaar? Met welke tweedehands vondst ben ik het meest blij? En welke hotspot was in 2018 favoriet bij mij?

15x bemoedigende woorden voor als je het moeilijk hebt

15 september 2022|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Soms, als je lamlendig op de bank ligt, piekert over het leven of je afvraagt of je ooit nog wel vooruit komt, heb je gewoon behoefte aan de juiste woorden. Een tekstueel steuntje in de rug dat je weer de moed geeft om door te gaan. Of om überhaupt te gaan. Bemoedigende woorden dus! Sinds het boek 'De jongen, de mol, de vos en het paard' op mijn nachtkastje ligt, merk ik dat een paar lettercombinaties achter elkaar soms alles zijn wat je nodig hebt. Daarom voor als jij dat nodig hebt: 15 bemoedigende woorden waar ik zelf troost uit haal. Laat ze op je inwerken, lees ze opnieuw en opnieuw, of spreek ze uit naar iemand anders die ze goed kan gebruiken.