Collage Smartphonefotos

5 leuke herfstactiviteiten om je niet te vervelen

 • 23 oktober 2018
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Voor mij als zomerliefhebber is de herfst misschien niet direct het seizoen waar ik het hele jaar naar uitzie. Maar als het najaar zich eenmaal aandient, kan ik daar tegenwoordig zeker wel van genieten. Deze herfst alleen al heb ik heel wat fijne dingen gedaan die mij oprecht blij maakten. Zo genoot ik van het uitvoeren van een aantal herfstplannen, maar ook van spontane uitjes die de herfst (nóg) leuker maakten. Ook inspiratie nodig om je niet te vervelen deze herfst? Deze 5 fijne herfstactiviteiten kan ik jou van harte aanbevelen.

leuke herfstactiviteiten

1. Maak herfstfoto’s met je (smartphone)camera

Je kunt veel zeggen over de herfst en de koudere dagen, maar feit blijft dat de natuur in de herfst bijzonder mooi is. Deze herfst neem ik er dan ook vaker de tijd voor om de mooie herfsttaferelen op beeld vast te leggen. Zo maakte ik laatst bovenstaande herfstfoto’s tijdens een wandeling door Amsterdam. Overigens kun je ook prima zonder een zware camera mee te sjouwen, op jacht naar fotogenieke plekken. Er bestaan immers ook smartphones met prima camera’s. Mocht je nog een geschikt toestel zoeken met een goede camera, dan schijnt met name een Samsung Galaxy (te vinden bij Telfort) een prima keuze te zijn. De Samsung Galaxy-serie focust specifiek op kwalitatief goede telefooncamera’s, zowel in een hoog prijssegment als voor wie liever iets minder aan een telefoon met mooie camera uitgeeft.

leuke herfstactiviteiten

2. Bezoek het Haagse bos (of een ander bos)

Den Haag is niet een stad waar ik vaak kom. Om eerlijk te zijn, wist ik niet eens dat daar een bos te vinden is. En wat voor bos! Ik zou met een vriendin in eerste instantie alleen naar de Japanse tuin in Den Haag gaan en daarna wat gaan drinken, maar het Haagse bos wist ons iets langer vast te houden. Dit wijd uitgestrekte gebied is een fijne oase van rust in het drukke Den Haag. Ideaal voor een herfstachtige boswandeling! Ik heb er volop foto’s gemaakt, heb al wandelend bijgekletst met een vriendin en heb daarna genoten van een kop verse muntthee. En dat alles op een herfstdag waarop het als cadeautje ook nog eens verbazingwekkend zomers weer was!

3. Zoek een creatieve hobby

Herfst en knutselen gaan bij mij geweldig goed samen. Ik ben sinds kort weer volop aan het kaarten maken. Geloof het of niet, maar as we speak ben ik zelfs kerstkaarten aan het maken. Tja, je moet toch wat als je in de drukke decembermaand een hele stapel zelfgemaakte kaarten wilt versturen. Ook is de herfst voor mij hét seizoen om nieuwe creatieve hobby’s op te pakken. Zo wil ik graag creatiever leren inpakken en ben ik onlangs begonnen aan een bullet journal, maar dan op mijn eigen manier met stickers, tape en stempels.

Zoek je nog leuke inspiratie voor lijstjes in jouw bullet journal? Bekijk dan ook eens mijn artikel met 44 ideeën voor lijstjes.

appels plukken bij De Olmenhorst

4. Ga op kringloopwinkelontdekkingstocht

Zo, als ik dit woord toch eens bij Scrabble (ook een leuke herfstactiviteit trouwens!) kon gebruiken! Maar buiten de lengte van het woord om, is kringloopwinkels ontdekken ook echt heel leuk om te doen. Dat ik gek ben op kringloopwinkels is geen geheim. Maar naast regelmatig een kijkje nemen bij mijn “vaste” winkel, vind ik het ook fijn om andere kringloopwinkels te ontdekken. Zo ging ik met Johanne naar de kringloopwinkels in Utrecht. Eerst bezochten we Kringloopwarenhuis Hoograven. Wat een enorm pand! Ook de kringloopstraat bij de Oudegracht is een aanrader, vooral het pand met kasten vol boeken. Daar ga ik met plezier nog een keer naartoe deze herfst.

5. Ga eropuit in eigen land

Sinds deze week mag ik mezelf de trotse eigenaar noemen van een gele Ford Ka. Dat vraagt natuurlijk om een dagje weg in eigen land. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke plekken in Nederland te ontdekken, ook voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Ik kan nu al niet wachten om met mijn auto het land door te crossen, of dat nu is voor een mooie wandeling, een shopsessie of bioscoopbezoekje of om een voor mij onbekende stad in Nederland te ontdekken. Zet je zonnebril maar op, want mijn bakkie in knalkleur en ik gaan de wegen met alle liefde samen onveilig maken!

Wat is jouw favoriete herfstactiviteit? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Veronique 23 oktober 2018 op 6:53 am - Beantwoord

  Mooie foto’s!

 2. Iris - Thebeautymagazine.nl 23 oktober 2018 op 7:22 am - Beantwoord

  Leuke ideetjes! Naar het bos gaan bij dik heel erg leuk. Vooral ’s morgens vroeg.

 3. Marije 23 oktober 2018 op 7:32 am - Beantwoord

  Of gewoon op de bank met een dekentje en een boek/ serie ?

  • Romy 23 oktober 2018 op 8:02 am - Beantwoord

   Haha, dat is natuurlijk ook altijd een goed idee in de herfst 😉

 4. Darina 23 oktober 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Mooie tips! Ik hou vooral van herfstwandelingen maken en fotograferen. De natuur is zo mooi nu met al die kleuren.

  • Romy 23 oktober 2018 op 8:03 am - Beantwoord

   Absoluut! De natuur vind ik in de herfst toch wel echt op zijn mooist 🙂

 5. Sandra 23 oktober 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Er op uit gaan in eigen land is toch wel mijn favoriet! Leuke dagje weg, lekker wandelen en misschien een beetje shoppen en ergens wat eten… Mijn vriend heeft volgende week een weekje vakantie en dan gaan we ook een paar leuke dingen doen! Hopelijk is het weer dan goed, want we willen graag herfst foto’s gaan maken in het bos. Dat vind ik altijd zo leuk elk jaar!

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:51 am - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht dat je vriend volgende week vrij is. Hopelijk kunnen jullie volgende week veel leuke dingen doen én mooie foto’s maken!

 6. Nikita 23 oktober 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Op zich heb ik geen problemen met de herfst, hoewel mijn humeur iets minder werd toen ik ontdeke dat het nog lang geen licht ging worden toen ik van de trein kwam. En nu ik dit zit te typen vlak voor mijn eerste lesuur, is het nog steeds geen licht buiten. Ik ben absoluut geen fan van de donkere dagen en ik ben een beetje bang dit jaar. Vorig jaar was ik nog positief en vechtlustig, maar dit jaar zit het helemaal anders in elkaar. Ik zal al zorgen genoeg op zich hebben en dan nog eens die winterdip daarbovenop. Dat zal extra zelfzorg vragen. Een reden te meer om goed op mezelf te passen deze winter! Maar ik ga het ook wel leuk maken. Het is niet omdat het nu slecht gaat, dat ik daarom niet doorzet. Ik kom hier wel doorheen 😉

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:52 am - Beantwoord

   De donkere dagen zijn ook niet fijn, zeker niet als je al niet zo’n herfst- en winterliefhebber bent. Wat rot om te horen dat je niet goed in je vel zit en daardoor extra opziet tegen de winter. Net wat je zegt, juist dan is zelfzorg heel belangrijk. Pas goed op jezelf en probeer vooral ook leuke dingen te ondernemen om je zinnen te verzetten. Hoe moeilijk het ook kan zijn om met koud weer naar buiten te gaan en iets te ondernemen, soms kan dat al heel erg helpen.

 7. Shirley 23 oktober 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  De natuur vind ik in de herfst heel mooi. Ik ga als de zon schijnt graag naar buiten. Ik kijk nu het kouder is ook weer meer series en schrijven is het hele jaar een hobby.

 8. Madelon 23 oktober 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën weer! En om je laatste zin moest ik wel lachen, ik zal mijn zonnebril opzetten haha! In de herfst ga ik het liefst het bos in, altijd zo mooi rond deze tijd. En kleine stedentripjes in eigen land zijn ook leuk om te doen, zeker als het regenachtig is en je een museum in kan duiken 🙂

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:53 am - Beantwoord

   Series kijken en schrijven zijn natuurlijk ook perfecte herfstactiviteiten! Alhoewel ik vooral dat laatste, net als jij, met liefde het hele jaar doe 😉

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:54 am - Beantwoord

   Een museum is met dit weer ook zeker een perfect uitstapje! En zeker in het gebied waar jij woont, is volgens mij onwijs veel mooie natuur te vinden. Met de herfstkleuren zal alles er alleen maar nóg mooier uitzien 🙂

 9. Sarah 23 oktober 2018 op 12:28 pm - Beantwoord

  Je doet me er altijd weer aan denken dat ik wat meer naar de kringloopwinkel moet trekken. Ik doe dat veel te weinig, terwijl je daar toch wel op leuke items kan stoten als je wat geluk hebt. Verder maak ik extra graag boswandelingen tijdens de herfst, en dan gaat de camera ook standaard mee. Heerlijk vind ik dat. Al vind ik het ook gewoon plezant om binnen onder een dekentje weg te kruipen en naar tv te kijken. Dat doe ik automatisch meer en meer nu het buiten wat kouder begint te worden.

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:55 am - Beantwoord

   Zeker doen, zo’n uitje naar de kringloopwinkel! Dat kan zo leuk zijn. En wie weet levert het je nog nieuwe herfstkleding op ook 🙂
   Binnen onder een dekentje kruipen is natuurlijk ook extra fijn in de herfst (en winter). Een echt genietmomentje om zo de dag af te sluiten!

 10. Jenn 23 oktober 2018 op 12:42 pm - Beantwoord

  Leuke ideeën, en mooie foto’s. Ik ga ook graag naar het bos om foto’s te maken.

 11. Johanne 23 oktober 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Hahaha, heerlijk met je gele bakkie de weg op! Zonnebril ligt standaard in de auto, dus ik kan ‘m zo pakken als je voorbij scheurt ;p. Fijne ideeën! Ik zou eigenlijk ook meer naar buiten moeten in de herfst, al is het alleen om te genieten van de mooi gekleurde blaadjes op de grond.

  En jaa, die boekenkast. Zo stom dat ik vroeg weg moest, had graag nog een tijdje willen rondneuzen daar.

 12. Ilona Wielinga 23 oktober 2018 op 1:05 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik word er echt gelukkig van als ik alle mooi gekleurde bladeren weer op de grond zie liggen. Ik wandel en fotografeer dan ook graag in de herfst. Alhoewel ik het ook heerlijk vind om met een dekentje en warme chocolademelk een goede serie te kijken.

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:56 am - Beantwoord

   Dat komt vast goed, die kringloopwinkel met de mega-boekenkasten! Het is een extra goede reden om nog eens terug te gaan naar Utrecht 🙂

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

   Lekker binnen zitten met chocolademelk (of thee) en een dekentje is ook gewoon heel fijn. Ook dat blijft een heerlijke herfstactiviteit 🙂

 13. Giovanna Jansen 23 oktober 2018 op 2:15 pm - Beantwoord

  Leuk artikel met mooie foto’s! Ik ben dol op het bos, vooral in de herfst. Probeer dan net wat vaker een wandeling te maken.

  Verder vind ik het in de herfst extra leuk om te bakken en koken, lekkere hersftige gerechten maken.

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:58 am - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat jij ook graag een herfstwandeling maakt. En wat leuk dat je in de herfst graag dingen gaat bakken en koken. Daar is het ook zeker het perfecte seizoen voor 🙂

 14. Linda 23 oktober 2018 op 3:40 pm - Beantwoord

  Ik kan gelukkig ook steeds meer van de herfst genieten. Zeker als de temperaturen rond de 20 graden blijven hangen en we veel zonnige dagen hebben. De natuur is dan zo mooi! Verder vermaak ik mij met fijne wandelingen, ben ik veel in de weer met mijn camera (want 101 ideeen en de herfst is zo kort!) en ben nu ook graag in de keuken bezig. De foto van jou en je oma vind ik ook zo leuk. Doet mij denken aan de fijne tijd die ik tot begin dit jaar had met mijn oma. Heerlijk bakken en braden in de keuken. Zo leuk!

 15. Evelyne 23 oktober 2018 op 3:53 pm - Beantwoord

  Tijdens de herfst kun je mij vaak in het bos of één of ander park vinden met mijn camera 😉 Al moet ik zeggen dat de herfstkleuren zich wel wat laten wachten deze keer. Rondom mij is er nog heel wat groen ipv de vele mooie herfstkleuren. Ofwel slaan ze dit jaar de herfst over, dat kan ook :p

  • Romy 24 oktober 2018 op 8:02 am - Beantwoord

   Oh jee! Hopelijk krijg je toch nog wat mooie herfstkleuren te zien de komende tijd! Al is het alleen al voor de mooie herfstfoto’s 🙂

 16. Els 24 oktober 2018 op 12:29 pm - Beantwoord

  Het maken van herfstfoto’s ben ik inderdaad druk mee bezig! Een creatieve hobby is natuurlijk altijd een goed idee ;-).

 17. Mevrouw Marloes 24 oktober 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

  Vooral relaxen op de bank onder een dekentje en met een kop thee vind ik fijn om te doen. Verder wil ik mijn bullet journal vanaf januari als agenda gaan gebruiken, dus ik denk dat ik daar de komende maanden veel in ga ‘werken’ 🙂 Ga ik meteen even je artikel bekijken om inspiratie op te doen!

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 24 oktober 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook aan een bullet journal gaat beginnen! En wat een goed idee om hem als agenda te gaan gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂

 18. Saskia 26 oktober 2018 op 4:00 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s! Leuke dingen om te doen tijdens de herfst <3
  Ik kijk graag series, lees een boek met een theetje erbij.. Maak een mooie herfstwandeling en kringlopen zijn inderdaad ook erg fijn<3

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Zo te horen hoef jij je ook niet te vervelen in de herfst 🙂 Heerlijk lijstje met fijne herfstactiviteiten zo!

 19. Mariska 27 oktober 2018 op 10:14 pm - Beantwoord

  Kringloopwinkel met regelmaat bezoeken is tegenwoordig ook mijn ding en heb er al heel wat leuke dingen vandaan 🙂

Recente blogs

Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)

25 mei 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Sommige mensen zeggen dat je verjaardag steeds minder bijzonder wordt naarmate je ouder wordt. Ik ben duidelijk niet een van die mensen, want nog elk jaar vind ik het geweldig om jarig te zijn. Ik vind het altijd een mooie mijlpaal als ik weer een jaar bij mijn leeftijd kan optellen en geniet er echt van om dat met familie en vrienden te vieren. Maar ook op mijn blog wil ik graag een feestje vieren. Wie jarig is, trakteert. Ik heb dan ook een kleine giveaway voor één gelukkige winnaar klaar staan. Maar ik zou ik niet zijn als ik eerst nog even iets vertel over hoe ik mijn verjaardag vandaag vier.

Last van altijd druk zijn? 9 tips voor meer lucht in je agenda & leven!

12 december 2022|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

"Lekker druk" zijn we allemaal weleens. Niets mis met een deadline op z'n tijd of een spoedje tussendoor. Maar je kunt natuurlijk niet oneindig extra hooi op je vork blijven prikken. Er komt een moment dat alle hooi eraf valt, je hoofd een warboel is en je agenda zó uitpuilt dat je geen flauw idee meer hebt waar te beginnen. Ook ik ben graag een bezige bij totdat de heilige 'te druk'-grens is bereikt. Als ik daaroverheen ga, merk ik: er moet maar weer eens een rempedaal ingetrapt worden. Omdat ik vast niet de enige ben die het probleem van de vork en het hooi kent, zijn dit 9 tips tegen altijd druk zijn.

Wat als je een rotdag hebt? | 25 overleef-je-rotdag-tips

8 december 2019|Positiviteit|

Eenhoorns, regenbogen en zonnestralen? Hoe mooi dat ook zou zijn, niet elke dag ga je huppelend van roze wolk naar roze wolk door het leven. Er zijn van die dagen waarop werkelijk alles lijkt tegen te zitten. Zelfs als je keihard je best doet om positief te blijven, zit er op sommige dagen gewoon niet meer in dan een glimlach als een boer met kiespijn. Hoe overleef je dan die rotdag? Ik deel mijn eerste-hulp-bij-rotdagen-actielijst. Dit zijn 25 dingen die je kunt doen als je een rotdag hebt.