0 2

5 positieve mantra's om de dag vrolijk door te komen

 • 27 februari 2017
 • 34 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Mantra’s? Ik vond het als meisje met beide voetjes op de grond lange tijd maar spiritueel gedoe. Toch probeer ik mezelf de laatste tijd zo af en toe een mantra in te fluisteren. En raad eens?! Het doet echt iets met me! Mantra’s zijn positieve spreuken waarmee je jezelf toespreekt en waar je vaak niet 100% achter staat. Sterker nog, ze staan vaak lijnrecht tegenover jouw (negatieve) en hardnekkige manier van denken. Juist daardoor kunnen ze je eens op andere gedachten brengen. Wil jij een mantra ook eens een kans geven? Met deze 5 mantra’s kun je jezelf de nodige positiviteit influisteren.

Elke dag is een feestje, ik moet alleen zelf de slingers ophangen

Op basis van dit spreekwoord begon ik ooit mijn blog Vaker Vrolijk. Nu klinkt dit mantra misschien een tikkeltje cheesy en ik weet ook echt dat niemand elk uur van de dag met een glimlach van oor tot oor rondloopt. Maar mantra’s zijn er om je denken eens om te gooien, toch? Daarom zou je jezelf eens met dit mantra kunnen toespreken als je dag niet zo goed van start is gegaan. Een leuke dag komt je meestal niet zomaar aanwaaien, maar je kunt wel zelf proberen om er iets van te maken. Ga er eens op uit, maak een vrolijk lijstje, blader door je oude foto’s of pak er een comedyserie bij. Die simpele ingrediënten zijn jouw slingers. Ze liggen soms voor het oprapen, maar je moet ze wel zelf nog netjes ophangen.

Als ik lach, lacht de wereld met me mee

Ik schreef eerder een artikel over mijn eigen zoektocht naar positiviteit. Daarin benadrukte ik al dat ik merk dat je met jouw eigen positiviteit vaak ook anderen positiever in het leven kunt laten staan. Kort gezegd: als jij lacht, lacht de wereld een beetje met je mee. Ik heb zelf gemerkt dat positiviteit aanstekelijk is en dat ik in een positieve vicieuze cirkel kom door iets positiever te zijn. Als je zelf iets positiefs uitstraalt, zal een ander daar eerder positief op reageren en dat stimuleert jouw positiviteit vervolgens weer. Alleen al door daar eens bij stil te staan, kun je jezelf soms stimuleren om de dag vrolijk(er) door te komen.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Dit mantra heb ik ontleend aan mijn roodharige jeugdidool: Pippi Langkous. Heb jij er ook een handje van om de moed te laten zakken als je iets nog nooit hebt geprobeerd? Ik krijg daar zelf vaak de nodige zenuwen van en gooi ook weleens bij voorbaat de handdoek in de ring. Nergens voor nodig eigenlijk, want we kunnen vaak meer dan we denken. Dit mantra van Pippi Langkous kan je misschien op positievere gedachten brengen. Want welk bewijs heb je dat je iets niet aankunt? Wie zegt dat je niet sterker, slimmer en knapper bent dan je denkt? Met geloof in jezelf en doorzettingsvermogen kom je, net als Pippi, een heel eind.

Ik behandel mezelf zoals ieder ander

Veel mensen, waaronder ik, zijn voor anderen net iets liever dan voor zichzelf. Zou je bijvoorbeeld een ander tot in de oneindigheid herinneren aan een fout? Of zou je een ander beledigen om haar lichaam? Waarschijnlijk verklaar je me voor gek dat ik je die vraag alleen al stel. Toch is dit wel wat we soms bij onszelf doen. Maar waarom behandelen we onszelf niet zoals we ook met een ander omgaan? Jij bent het net zo goed waard als ieder ander om jouw eigen liefde en respect te krijgen. Spreek jezelf eens streng toe met dit mantra. Wie weet helpt het je om iets liever voor jezelf te zijn.

Ik ben goed, precies zoals ik ben

Over liever zijn voor jezelf gesproken, wist je dat er wel duizenden redenen zijn waarom jij goed bent zoals je bent?! Misschien glimlach je wel als het allemaal niet zo makkelijk is. Wellicht zet je je elke dag over angsten heen. Of doe je je stinkende best om het andere mensen naar de zin te maken. Dat kost de nodige strijd, maar toch zet je jezelf er elke dag weer toe. Het maakt van jou een uniek persoon, een mooi mens en een toffe vrouw. Daarom verdien je best eens een glimlach in de spiegel én een paar mooie woorden. Jij bent goed, precies zoals jij bent.

Heb jij jezelf weleens met een mantra toegesproken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 27 februari 2017 op 7:52 am - Beantwoord

  Mantra’s zijn ook niet mijn ding, maar precies zoals bij jou merk ik wél dat ze iets met mij doen. Het heeft zeker een positief effect op mijn gedachten en gevoelens! Wel toevallig trouwens dat ik alle vijf de mantra’s erg mooi vind, want ik vind ze altijd snel een beetje te ‘cheesy’. Nu we er toch mee bezig zijn pik ik er gelijk eentje uit voor vandaag! Dat wordt ‘Als ik lach, lacht de wereld met mij mee’. 🙂

 2. marije 27 februari 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Ik heb geleerd om mantra’s te gebruiken en was ook een nuchtere meid maar merk wel dat het bij mij helpt. Ik gebruik een variant van de laatste die jij noemt en die helpt me ontzettend

 3. Susan 27 februari 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Nee nog nooit.. Het is eigenlijk ook niet mijn ding haha. Ik zou dit niet gauw zeggen, maar misschien moet ik het toch eens doen. Als het helpt.. 😉

 4. Claire 27 februari 2017 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een mooie mantra’s! Ik gebruik het zelf nooit maar misschien moet ik het eens proberen. Ik denk dat het wel een groot verschil kan maken.

  • Romy 27 februari 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Ik vind het echt een aanrader. In het begin dacht ik steeds “Wat is dit nu weer voor onzin?”. Maar nu ik het vaker doe, begin ik wel te merken dat er echt iets in zit om jezelf zo op een positieve manier toe te spreken.

 5. Esmee 27 februari 2017 op 10:49 am - Beantwoord

  Aaww wat een mooie mantra’s! Ik word altijd zo positief en vrolijk van jouw artikelen! Fijne tips om zeker wat meer naar te leven… Goeie start van de maandagochtend 🙂

  • Romy 27 februari 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! Ik hoop dat je een fijne maandag hebt gehad 🙂

 6. Lieke - Life as Lieke 27 februari 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Wat een goede mantra`s! Zo fijn al jou positiviteit, echt inspirerend! 🙂

  • Romy 27 februari 2017 op 7:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Zo leuk om te horen dat je het inspirerend vindt!

 7. Josephine 27 februari 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Haha, ik ben ook niet zo van de mantra’s en tegeltjeswijsheden. Maar die van Pipi Langkous vind ik wel een hele goede, die ga ik onthouden! 😀

  Mijn lieve oude omaatje zei een keer: “Aus Allem kommt etwas Gutes.” “Uit alles komt iets goeds voort”, dus. Deze heb ik wel onthouden en ik denk er vaak aan. Het is namelijk echt waar!

  • Romy 27 februari 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Wat een mooie spreuk! En hij is inderdaad helemaal waar! Ik heb bijvoorbeeld in het verleden weleens gemerkt dat je na een afwijzing voor de ene sollicitatie vervolgens juist een nóg leukere functie krijgt. Zo komt er uit iets vervelends juist iets mooiers voort.

 8. Nienke 27 februari 2017 op 12:48 pm - Beantwoord

  Ik vind eigenlijk alleen die van de slingers leuk. Door een zinnetje is het niet zo dat ik extreem positief en blij word. Maar leuk dat je dit met ons deelt, zeker in het thema van je blog.

 9. Nesrin 27 februari 2017 op 1:32 pm - Beantwoord

  Mooi geschreven. Ik gebruik dan niet echt mantra’s maar bij situaties waar ik onzeker ben herpak ik mezelf wel door te denken dat ook dit mij gaat lukken en zo niet tja life goes on.

 10. Amina 27 februari 2017 op 1:36 pm - Beantwoord

  Mooie mantra’s hoor! Ik doe dit eigenlijk te weinig en vind de laatste erg mooi. Wat is je header leuk geworden 🙂 xxx

  • Romy 27 februari 2017 op 8:27 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat niet iedereen fan is van mantra’s. Op zich word ik ook niet meteen van een zinnetje blij, maar het kan wel helpen om je gedachten door het maar vaak genoeg te herhalen een beetje te veranderen. Maar ieder zijn ding natuurlijk! 🙂

  • Romy 27 februari 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een mooie manier om jezelf wat moed in te spreken. En inderdaad, ook dingen die mislukken zijn zo erg nog niet!

  • Romy 27 februari 2017 op 8:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zowel voor je compliment over mijn mantra’s als over de header. Daar ben ik zelf ook zó blij mee 🙂

 11. Sofie 27 februari 2017 op 4:22 pm - Beantwoord

  Ik gebruik ze niet zozeer als mantra’s maar ik hou wel van een mooie quote of spreuk op z’n tijd. Die van Pippi Langkous is eigenlijk wel leuk, hihi. Zo waar!

 12. Beautyjuf 27 februari 2017 op 4:37 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige mantra’s! De eerste mantra spreek ik mezelf ook vaak toe. Wat leuk om te weten dat jij met die mantra je blog bent begonnen.

 13. marleen 27 februari 2017 op 5:27 pm - Beantwoord

  Jaaaa, Pippi! Hahaha! Wat een leuk artikel Romy!
  En even offtopic maar wat heb je een supergaaf nieuw logo!

  • Romy 27 februari 2017 op 8:30 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! Ik ben er zelf ook superblij mee 🙂

 14. Evelyne 27 februari 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

  Op de mantra Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan zou ik eerder zeggen Zal ik dat wel kunnen? Ach, negatieve Evelyne is weer bezig. Ik heb dus niets met mantra’s

 15. Lilian 27 februari 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

  Wat leuk, ik kende het woord wel, maar heb er nog nooit over gelezen wat het nou precies is. Wat een leuk idee! Ga er ook eens over nadenken. Anna (5) zei vandaag: ‘Van proberen ga je leren’, dat is misschien ook een goed mantra. Ik denk soms dat ik alles in één keer moet kunnen 😉

 16. Irene 27 februari 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Die van Pipi vind ik echt super inspirerend! Ga ik mezelf ook vaker voorhouden als ik een keer iets nieuws ga proberen.

 17. Benthe 28 februari 2017 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat een mooie spreuken! Ik heb nog nooit geprobeerd om mezelf mantra’s toe te spreken, maar terwijl ik dit lees krijg ik al positieve energie en… de zon begint te schijnen! Voor mij een teken dat ik me hier mee bezig moet gaan houden. Dankjewel voor het delen!

  • Romy 28 februari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn artikel je positieve energie gaf en dat je nu ook eens mantra’s wilt gaan proberen. Het zonnetje kan ook echt al voor zoveel positiviteit zorgen 🙂

 18. Priscilla 28 februari 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

  ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ is al jaren mijn levensmotto. Pippi Langkous is mijn heldin. Ik had vroeger zelfs een Pippi Langkouspop die ik overal mee naartoe nam, haha.

  • Romy 1 maart 2017 op 8:18 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat dat jouw motto is! Ik vind Pippi Langkous ook echt geweldig. ‘Vroeger’ werd ik zelfs weleens met haar vergeleken, omdat ik ook rood haar heb.

Recente blogs

Dit zijn 10 guilty pleasures van mij!

23 augustus 2017|Persoonlijk|

Vorige week viel de nieuwe IKEA-catalogus bij ons op de deurmat. Nog geen half uur later bladerde ik enthousiast door de vele ingerichte kamers. Om even later toe te geven dat interieurcatalogi doorlezen toch wel echt een van mijn guilty pleasures is. Oftewel iets waar ik stiekem heel erg van kan genieten. Maar dat is niet het enige: er zijn nog heel wat andere guilty pleasures, waar ik meer plezier aan beleef dan ik soms toegeef. Vandaag kom ik er graag eerlijk voor uit: dit zijn 10 van die guilty pleasures waar ik stiekem heel vrolijk van word.

Be proud! | 5 inzichten over trots op jezelf zijn

27 januari 2018|Zelfliefde|

Ben jij weleens oprecht trots op jezelf? Je bent vast wel vaker trots op een ander. Maar trots op jezelf? Dat is niet altijd eenvoudig. Wellicht ben je bang om arrogant over te komen of kun/durf je zo snel niet uit te spreken dat je ergens trots op bent. Hartstikke zonde! Schouderklopjes zijn namelijk niet vanzelfsprekend en complimentjes van anderen evenmin. Hoe mooi zou het daarom zijn als je in ieder geval jezelf een compliment kunt geven. Ik geef je graag een duwtje in de goede richting. Dit zijn 5 inzichten die je misschien helpen om trots op jezelf te zijn.

13 dingen die je ook zonder welke reden dan ook mag doen

14 oktober 2021|Zelfliefde|

Soms lijkt het alsof er op z'n minst iets heel bijzonders aan de hand moet zijn voordat je iets zou doen. Je gunt jezelf bijvoorbeeld pas een spontane middag vrij als je zó uitgeput bent dat naar je werk gaan geen optie meer is. Of je doet jezelf die mooie jurk pas cadeau als je een enorme mijlpaal hebt bereikt. En als je ergens verdrietig of down over voelt, dan moet daar toch wel iets achter zitten. Maar nee hoor, niet overal hoeft een reden voor te zijn. Deze 13 fijne dingen mag je ook gerust zonder redenen, excuses en aanleidingen een keer doen.