5 tips voor uitjes in het najaar

12 nov 2016 | Lifestyle | 17 reacties

Als het in het najaar echt koud begint te worden, zit ik vaak het liefst thuis achter de computer series te kijken en te knutselen. Toch moet ik er in het najaar vaak voor waken dat ik niet te veel binnen zit. Er even op uitgaan kan een mens ontzettend goed doen. Ik ga dan ook graag (mid)dagjes weg. Uiteraard wel dik ingepakt in mijn winterproof outfit, compleet met sjaal, handschoenen en dikke sokken. Maar die yeti-look heb ik er graag voor over, want er is in Nederland genoeg te beleven in de laatste maanden van het jaar. Inspiratie nodig? Vandaag deel ik 5 tips voor leuke uitjes in het najaar.

herfstwandeling

Wandelen door het bos

Als je er even op uit wilt gaan, hoef je soms niet eens zo ver weg te gaan. Ik besteed mijn vrije dagen bijvoorbeeld graag in het bos, zeker nu de laatste tekenen van de herfst nog zichtbaar zijn. Mijn favoriete plekjes zijn het Amsterdamse Bos en het Jac P. Thijssepark, dat direct aan het Amsterdamse bos ligt. Hier heb ik onder andere de bovenstaande foto’s gemaakt. Echt uren kan ik me vermaken tussen al het natuurschoon, zeker als ik mijn camera bij me heb.

Tijdens zo’n wandeling vergeet ik ook nooit om een sweater voor dames aan te trekken. Zo voel je een stuk minder van de gure wind en maak je een herfstwandeling veel aangenamer voor jezelf.

kattencafé

Kattencafé

Eerder schreef ik al een blog over Kattencafé Kopjes in Amsterdam. Wat vind ik het heerlijk om hier te vertoeven. Een kopje thee smaakt naar mijn mening toch net iets lekkerder in een kattenparadijs met 8 mooie beestjes dan thuis op de bank. Alhoewel, het gezelschap van onze eigen katten kan ik ook erg waarderen. Het leuke aan dit café vind ik dat het een fijn plekje is voor mens én kat. Overal staan krabpalen en klimrekken en liggen fijne kleedjes om de katten echt op hun gemak te stellen. Je zit dus echt tussen de katten wanneer je van je kopje biologische thee of een stukje red velvet cake geniet.

strand

Naar het strand

In de zomer vind ik het heerlijk om een strandwandeling te maken of zittend van de zonsondergang te genieten. Maar ook in het najaar is het op het strand prachtig. Er waait misschien een gure wind, maar eigenlijk heeft het ook wel wat om met een kop warme chocolademelk al om vier uur ‘s middags de zon te zien ondergaan. Een bezoekje aan het strand staat bij mij dan ook zeker op de planning voor dit najaar.

schaatsen

Schaatsen op de kunstijsbaan

Helaas laten de winters de laatste jaren wat te wensen over in Nederland. Schaatsen op natuurijs zit er dan ook vaak niet in. Gelukkig zijn er door heel Nederland ook talloze kunstijsbanen te vinden, waar je je schaatstalenten al vanaf november kunt oefenen. Mijn favoriet is toch wel de kunstijsbaan op het Museumplein in Amsterdam. Ik blijf het magisch vinden om middenin de stad tussen de grote musea en het drukke verkeer mijn ijzers onder te binden. Deze foto is alweer van een paar jaar geleden, maar ik wil dit jaar zeker weer eens gaan schaatsen.

winter efteling

Winter Efteling

Naar een pretpark in de winter? Een bezoekje aan de Efteling (bekijk hier alle acties) zou ik je in de winter zeker aanraden. Twee jaar geleden ging ik naar de Winter Efteling en dat gaf me echt dat typische wintergevoel. In het sprookjesbos hangen kerstkransen, het hele park is verlicht en het hoogtepunt is toch wel Langnek met een ijspegel aan zijn neus. Je handen kun je opwarmen aan de kampvuren die door het park verspreid staan. En heb je zin in een kop erwtensoep of een portie poffertjes? Die kun je bij de vele ‘koek & zopie’-kraampjes krijgen. De Winter Efteling gaat aanstaande maandag (14 november) al van start.

walibi

Toch liever weg in de zomer?

Ben je toch niet zo van de uitjes in de winter en zie je nu al uit naar de zomer? Dan kun je ook al de nodige voorpret beleven vanachter je computer door alvast kaartjes te bestellen voor de uitjes die je deze zomer wilt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Walibi? Deze foto is gemaakt tijdens het afscheidsuitje van mijn middelbare school en wat heb ik toen genoten van dit park. Sommige attracties zijn wel echt voor daredevils, maar juist dat maakt Walibi voor alle leeftijden leuk. Goh, als ik hier zo aan terugdenk, heeft de zomer toch ook wel weer wat…

Welke uitjes maak jij graag in het najaar?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

17 Reacties

 1. Naomi

  Ik kan niet wachten om te gaan schaatsen! Vind dat echt super leuk om te doen. Maar ik tel ook al weer af naar de zomer haha, het is nu al véél te koud

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat begrijp ik! Ik ben ook meer een zomermens, maar met leuke uitjes kun je van de winter ook iets heel leuks maken ;)

   Antwoord
 2. Lieke - Life As Lieke

  Wat een leuke uitjes! Ik ga vanmiddag naar het bos, nu al zin in! <3 Lekker wat foto`s maken, heerlijk :) Fijn weekend!

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk! Geniet ervan en fijn weekend :)

   Antwoord
 3. Iris

  Wat een leuk artikel! Ik krijg ook zin om te gaan schaatsen en naar de Efteling te gaan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, heerlijk hè? Ik werd ook helemaal blij toen ik zag dat de Winter Efteling bijna begint. Wie weet ga ik daar dit jaar weer eens naartoe.

   Antwoord
 4. Cindy

  Wij willen graag een keer schaatsen daar!
  Dus wie weet dat het er dit jaar nog van komt.
  En de winterefteling is heel bijzonder..lekker bij het kampvuur staan! Echt leuk, als het tenminste niet ijzig koud is! ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Dat schaatsen is echt een aanrader! Een relatief goedkoop, maar wel een leuk uitje! En de Winter Efteling vind ik ook zo bijzonder. Het was onwijs koud toen wij er de vorige keer waren, maar juist daarom had het misschien wel wat magisch :)

   Antwoord
 5. Sandra

  Wandelen in het bos vind ik ook altijd zo fijn! En naar het strand ga ik bijna elke dag. Ik hoef er maar 5 minuten voor te lopen haha. Is inderdaad een fijne bezigheid in de herfst! Alleen wel gaan als het niet stuift, want anders is het wat minder leuk… :p

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk zeg dat je zo dichtbij het strand woont! Het lijkt me zo fijn om elke dag daar even naartoe te kunnen gaan. Alleen dat stuiven is inderdaad wat minder ;)

   Antwoord
 6. Charel

  Heel erg leuk! De foto’s die je maakt vind ik echt heel erg mooi! De winter Efteling blijf ik altijd geweldig vinden!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat een lieve reactie!

   Antwoord
 7. Rebecca

  Ah jaaa, de winterefteling! Daar wil ik echt al jaren heen maar het is er nooit van gekomen haha.
  Ook schaatsen op zo een baan in een mooie, gezellige stad wil ik dit jaar doen.

  Antwoord
 8. Vivian

  Zoveel liefde voor de Efteling <3 ik ga er alleen pas weer naartoe als die nieuwe attractie open is haha, dat duurt nu al zo lang! Naar het bos vind ik ook heerlijk. En ik ga waarschijnlijk volgende week naar het Rotterdamse kattencafé, zoveel zin in! =D

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk! Heel veel plezier bij het kattencafé in Rotterdam!

   Antwoord
 9. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Dat kattencafé dat lijkt me wel wat een keer!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs