unnamed file 35 1

5 tips voor uitjes in het najaar

 • 12 november 2016
 • 17 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Als het in het najaar echt koud begint te worden, zit ik vaak het liefst thuis achter de computer series te kijken en te knutselen. Toch moet ik er in het najaar vaak voor waken dat ik niet te veel binnen zit. Er even op uitgaan kan een mens ontzettend goed doen. Ik ga dan ook graag (mid)dagjes weg. Uiteraard wel dik ingepakt in mijn winterproof outfit, compleet met sjaal, handschoenen en dikke sokken. Maar die yeti-look heb ik er graag voor over, want er is in Nederland genoeg te beleven in de laatste maanden van het jaar. Inspiratie nodig? Vandaag deel ik 5 tips voor leuke uitjes in het najaar.

herfstwandeling

Wandelen door het bos

Als je er even op uit wilt gaan, hoef je soms niet eens zo ver weg te gaan. Ik besteed mijn vrije dagen bijvoorbeeld graag in het bos, zeker nu de laatste tekenen van de herfst nog zichtbaar zijn. Mijn favoriete plekjes zijn het Amsterdamse Bos en het Jac P. Thijssepark, dat direct aan het Amsterdamse bos ligt. Hier heb ik onder andere de bovenstaande foto’s gemaakt. Echt uren kan ik me vermaken tussen al het natuurschoon, zeker als ik mijn camera bij me heb.

Tijdens zo’n wandeling vergeet ik ook nooit om een sweater voor dames aan te trekken. Zo voel je een stuk minder van de gure wind en maak je een herfstwandeling veel aangenamer voor jezelf.

kattencafé

Kattencafé

Eerder schreef ik al een blog over Kattencafé Kopjes in Amsterdam. Wat vind ik het heerlijk om hier te vertoeven. Een kopje thee smaakt naar mijn mening toch net iets lekkerder in een kattenparadijs met 8 mooie beestjes dan thuis op de bank. Alhoewel, het gezelschap van onze eigen katten kan ik ook erg waarderen. Het leuke aan dit café vind ik dat het een fijn plekje is voor mens én kat. Overal staan krabpalen en klimrekken en liggen fijne kleedjes om de katten echt op hun gemak te stellen. Je zit dus echt tussen de katten wanneer je van je kopje biologische thee of een stukje red velvet cake geniet.

strand

Naar het strand

In de zomer vind ik het heerlijk om een strandwandeling te maken of zittend van de zonsondergang te genieten. Maar ook in het najaar is het op het strand prachtig. Er waait misschien een gure wind, maar eigenlijk heeft het ook wel wat om met een kop warme chocolademelk al om vier uur ’s middags de zon te zien ondergaan. Een bezoekje aan het strand staat bij mij dan ook zeker op de planning voor dit najaar.

schaatsen

Schaatsen op de kunstijsbaan

Helaas laten de winters de laatste jaren wat te wensen over in Nederland. Schaatsen op natuurijs zit er dan ook vaak niet in. Gelukkig zijn er door heel Nederland ook talloze kunstijsbanen te vinden, waar je je schaatstalenten al vanaf november kunt oefenen. Mijn favoriet is toch wel de kunstijsbaan op het Museumplein in Amsterdam. Ik blijf het magisch vinden om middenin de stad tussen de grote musea en het drukke verkeer mijn ijzers onder te binden. Deze foto is alweer van een paar jaar geleden, maar ik wil dit jaar zeker weer eens gaan schaatsen.

winter efteling

Winter Efteling

Naar een pretpark in de winter? Een bezoekje aan de Efteling (bekijk hier alle acties) zou ik je in de winter zeker aanraden. Twee jaar geleden ging ik naar de Winter Efteling en dat gaf me echt dat typische wintergevoel. In het sprookjesbos hangen kerstkransen, het hele park is verlicht en het hoogtepunt is toch wel Langnek met een ijspegel aan zijn neus. Je handen kun je opwarmen aan de kampvuren die door het park verspreid staan. En heb je zin in een kop erwtensoep of een portie poffertjes? Die kun je bij de vele ‘koek & zopie’-kraampjes krijgen. De Winter Efteling gaat aanstaande maandag (14 november) al van start.

walibi

Toch liever weg in de zomer?

Ben je toch niet zo van de uitjes in de winter en zie je nu al uit naar de zomer? Dan kun je ook al de nodige voorpret beleven vanachter je computer door alvast kaartjes te bestellen voor de uitjes die je deze zomer wilt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Walibi? Deze foto is gemaakt tijdens het afscheidsuitje van mijn middelbare school en wat heb ik toen genoten van dit park. Sommige attracties zijn wel echt voor daredevils, maar juist dat maakt Walibi voor alle leeftijden leuk. Goh, als ik hier zo aan terugdenk, heeft de zomer toch ook wel weer wat…

Welke uitjes maak jij graag in het najaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lieke - Life As Lieke 12 november 2016 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een leuke uitjes! Ik ga vanmiddag naar het bos, nu al zin in! <3 Lekker wat foto`s maken, heerlijk 🙂 Fijn weekend!

  • Romy 12 november 2016 op 10:53 am - Beantwoord

   Oh dat klinkt heerlijk! Geniet ervan en fijn weekend 🙂

 2. Naomi 12 november 2016 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik kan niet wachten om te gaan schaatsen! Vind dat echt super leuk om te doen. Maar ik tel ook al weer af naar de zomer haha, het is nu al véél te koud

  • Romy 12 november 2016 op 12:50 pm - Beantwoord

   Haha, dat begrijp ik! Ik ben ook meer een zomermens, maar met leuke uitjes kun je van de winter ook iets heel leuks maken 😉

 3. Iris 12 november 2016 op 11:59 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik krijg ook zin om te gaan schaatsen en naar de Efteling te gaan!

  • Romy 12 november 2016 op 12:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, heerlijk hè? Ik werd ook helemaal blij toen ik zag dat de Winter Efteling bijna begint. Wie weet ga ik daar dit jaar weer eens naartoe.

 4. Cindy 12 november 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

  Wij willen graag een keer schaatsen daar!
  Dus wie weet dat het er dit jaar nog van komt.
  En de winterefteling is heel bijzonder..lekker bij het kampvuur staan! Echt leuk, als het tenminste niet ijzig koud is! 😉

  • Romy 12 november 2016 op 1:17 pm - Beantwoord

   Dat schaatsen is echt een aanrader! Een relatief goedkoop, maar wel een leuk uitje! En de Winter Efteling vind ik ook zo bijzonder. Het was onwijs koud toen wij er de vorige keer waren, maar juist daarom had het misschien wel wat magisch 🙂

 5. Sandra 12 november 2016 op 1:42 pm - Beantwoord

  Wandelen in het bos vind ik ook altijd zo fijn! En naar het strand ga ik bijna elke dag. Ik hoef er maar 5 minuten voor te lopen haha. Is inderdaad een fijne bezigheid in de herfst! Alleen wel gaan als het niet stuift, want anders is het wat minder leuk… :p

  • Romy 12 november 2016 op 2:26 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zeg dat je zo dichtbij het strand woont! Het lijkt me zo fijn om elke dag daar even naartoe te kunnen gaan. Alleen dat stuiven is inderdaad wat minder 😉

 6. Charel 12 november 2016 op 5:31 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk! De foto’s die je maakt vind ik echt heel erg mooi! De winter Efteling blijf ik altijd geweldig vinden!

 7. Rebecca 12 november 2016 op 9:35 pm - Beantwoord

  Ah jaaa, de winterefteling! Daar wil ik echt al jaren heen maar het is er nooit van gekomen haha.
  Ook schaatsen op zo een baan in een mooie, gezellige stad wil ik dit jaar doen.

 8. Vivian 13 november 2016 op 4:58 pm - Beantwoord

  Zoveel liefde voor de Efteling <3 ik ga er alleen pas weer naartoe als die nieuwe attractie open is haha, dat duurt nu al zo lang! Naar het bos vind ik ook heerlijk. En ik ga waarschijnlijk volgende week naar het Rotterdamse kattencafé, zoveel zin in! =D

  • Romy 13 november 2016 op 5:33 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk! Heel veel plezier bij het kattencafé in Rotterdam!

 9. Nicole @ Everyday-Life.nl 13 november 2016 op 6:30 pm - Beantwoord

  Dat kattencafé dat lijkt me wel wat een keer!!

 10. Marielle | About That Blonde 13 november 2016 op 9:39 pm - Beantwoord

  Leuke tips, het strand is altijd goed!

Recente blogs

30 simpele blijmakers die je maar 5 minuten kosten

4 september 2017|Positiviteit|

Wat nu als je wel een positieve oppepper kunt gebruiken, maar geen tijd hebt om iets leuks te ondernemen? Gelukkig zijn er voor dat soort momenten genoeg instant blijmakers te bedenken. Soms kun je in nog geen 5 minuten tijd al een glimlach op je eigen gezicht toveren. Die paar minuten heb je zelfs op een propvolle dag nog wel over, toch? Zeker als het je een fijner gevoel oplevert voor de rest van de dag! Dit zijn dan ook 30 tips om jezelf in 5 minuten tijd op te vrolijken. Hopelijk zit er iets tussen waar ook jij blij van wordt.

10 tips om te ontstressen | Mijn actieplan!

3 januari 2019|Persoonlijke groei|

Ontstressen is een van mijn doelen voor dit jaar. Ik wil me minder vaak gehaast of gestrest voelen. En ik heb het vermoeden dat er met mij meer mensen zijn die dit doel willen waarmaken. Ontstressen is alleen geen makkie: het betekent niet alleen een beetje (of een beetje boel) minder doen, maar ook acties ondernemen om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik bedacht voor mezelf een actieplan en deel graag de 10 tips voor ontstressen die ik wil toepassen. Vaarwel stress! Nou ja, dat is in ieder geval het idee.

25 burgerlijke gelukjes waar ik intens blij van word

19 mei 2023|Persoonlijk, Positiviteit|

Hoe hard je je ook verzet tegen burgerlijkheid, soms moet je toegeven dat lekker burgerlijke en volwassen dingen ook gewoon heel fijn zijn. Als introverte huismus met een niet al te grote behoefte om de wereld rond te trekken of feestjes af te gaan, heb ik volgens mij een flinke hoeveelheid burgerlijkheid in me. En daar ben ik helemaal oké mee! Dit zijn 25 lekker burgerlijke dingen waarvan ik er niet omheen kan dat ze me erg blij maken.