vakantie3

5 vakanties waaraan ik warme herinneringen heb

 • 8 april 2020
 • 19 Reacties
Categorieën: Op reis

Veel verder dan de andere kant van mijn dorp reis ik op dit moment niet. Maar ik kan natuurlijk wel nog een-soort-van-reizen door oude vakantieboeken uitgebreid te bekijken. Terug in de tijd en terug naar een paar mooie plekken waaraan ik warme herinneringen heb! Op een vrije middag besloot ik weer eens mijn harde schijf erbij te pakken en foto’s uit te zoeken. Tijd om een heleboel vakantiekiekjes, dierbare herinneringen en een paar mooie reizen van de afgelopen 10 jaar met je te delen. Ik ben toch vast niet de enige die nu wel wat zonnige vakantiefoto’s kan gebruiken?!

terrasjes in rome
rome
romy in rome
tekeningen in rome

Rome – 2013

We gaan terug naar 2013. Naar het mooie en warme Rome. Een trip naar de Italiaanse hoofdstad was al jarenlang een droom voor mij. Op de middelbare school heb ik bij Latijnveel geleerd over Rome, maar het is natuurlijk veel leuker om alles met eigen ogen te kunnen bewonderen dan om het met plaatjes in theorieboeken te moeten doen. De hele stad voelde aan als één groot openluchtmuseum.

Het was er toen in augustus enorm warm (zo’n 38 graden), dus overdag maakten we er vooral een sport van om van schaduwplek naar schaduwplek te rennen. Maar dat alles maakte de stad er niet minder mooi op. Van de pittoreske pizzeria’s tot de waanzinnige architectuur – we keken onze ogen uit. En natuurlijk was het ook geweldig dat de hele stad een groot feest der herkenning was van de foto’s in mijn Latijn-boek. Ooit in mijn leven wil ik al dit moois zeker nóg een keer bewonderen. Maar dan bij voorkeur bij iets lagere temperaturen.

stuwmeer kaprum
stuwmeer kaprum

Kaprun – 2008

Laten we nóg verder terug in de tijd gaan. Twaalf jaar terug maar liefst, naar het jaar waarin de puberhormonen nog door mijn vijftienjarige lijf gierden en ik het met een vrij belabberde camera moest doen. Maar slechte camera of niet, de prachtige Oostenrijkse landschappen zijn er niet minder mooi op. De twee foto’s hierboven zijn namelijk geen Google-plaatjes, maar echte foto’s die ik maakte toen ik deze mooie plek met eigen ogen kon bewonderen.

Als kind ben ik met mijn ouders meerdere keren naar Oostenrijk geweest. Nog steeds heb ik geweldige herinneringen aan dit mooie land met de schone lucht, de hoge bergen, de (soms doodenge) slingerweggetjes en de (niet altijd even succesvolle) mountainbikerondjes die we hier maakten. Maar vooral dit stuwmeer bij Kaprun herinner ik me nog goed. Helderblauw water midden tussen de bergen en de besneeuwde toppen. Ontzettend mooi! Mocht ik zelf ooit kinderen hebben, dan hoop ik zeker dat ik ook mijn kinderen deze prachtige plek kan laten zien.

new york
stedentrip naar New York
stedentrip naar New York

New York – 2011 (en 2016)

Iets heel anders dan de rustgevende meren bij Kaprun is natuurlijk de bruisende 24/7-cultuur in New York. The Big Apple is de eerste en enige bestemming buiten Europa waarnaartoe ik ben afgereisd. Maar reken maar dat de lange vliegreis deze trip waard was (lees dit artikel op mijn blog maar!). Nog steeds is mijn New York-reis een van de meest geweldige reizen ooit die ik heb gemaakt.

Ik herinner me nog heel goed dat ik mijn ogen uitkeek toen ik me – net uit het vliegtuig gestapt – een piepklein mens voelde tussen de vele wolkenkrabbers. En dan de neonreclames die altijd doorgaan, de groots-grootser-grootst-winkels die het hele jaar door kerstspullen of M&M-merchandise verkopen en ook de musicals die op Broadway mooier zijn dan waar dan ook – New York was onvergetelijk in alle opzichten.

Overigens krijg ik vaak de vraag of vliegtickets naar New York niet superduur zijn. Dat viel ons eerlijk gezegd alles mee. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo’n probleem om op onhandige tijdstippen te vliegen als dat me een paar honderd euro scheelt. En vroeg boeken helpt natuurlijk ook. Verder kan het schelen in de kosten als je vanaf een ander vliegveld dan Schiphol vertrekt, bijvoorbeeld vanaf Eindhoven airport. Parkeren bij een vliegveld kost trouwens ook echt niet altijd een rib uit je lijf. Op deze site kun je bijvoorbeeld de kosten voor parkeren bij Eindhoven Airport achterhalen. En de kosten voor parkeren bij vliegvelden vergelijken kan met ParkCare. Heel handig, zodat je echt de voordeligste optie kunt vinden.

En laat me je één ding zeggen: New York is het meer dan waard!

stockholm
stedentrip naar stockholm tips

Stockholm – 2011

Iets dichter bij huis bevindt zich het mooie Stockholm, waar ik in 2011 een paar dagen met mijn moeder genoot van de Scandinavische gemoedelijkheid. Stockholm is een stad waar ik geen hooggespannen verwachtingen van had, maar die me ontzettend wist te verrassen. Het is er zó mooi met alle helderblauwe water, de bruggetjes en natuurlijk de Scandinavische sfeer en leuke boetiekjes. Nu scheelde het ongetwijfeld dat wij toevallig heel veel mazzel hadden met het weer. Maar zelfs in de winter lijkt Stockholm mij heel erg mooi. Genoeg reden voor mij om zeker nog een keer naar Stockholm af te reizen.

Overigens deelt Amy op haar blog Sommarmorgon.com ook heel veel leuke ideeën en inspiratie voor een tripje naar Stockholm. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!

terug van vakantie naar italië
bezoek aan burano bij venetië
cinque terra manarola ervaringen

Cinque Terre, Venetië, Burano & Bologna – 2018

En als laatste mijn meest recente vakantie: onze Italië-rondreis in 2018. Samen met mijn moeder had ik zelf een hele reis uitgestippeld langs de prachtigste plekken in Noord-Italië. Vanuit ons fijne appartement in Bologna reisden we elke dag af naar een andere plek in de omgeving. Voor een dagtrip naar het idyllische (maar o zo drukke) Cinque Terre stonden we zelfs al om vijf uur naast ons bed. Maar wat was deze trip de vele wandelkilometers en het vroege opstaan waard.

Vooral het kleurrijke Burano, waar elk huis een andere kleur heeft, wist mijn hart te stelen tijdens deze rondreis, maar ook Bologna, Florence, Siena en Venetië waren geweldig mooi. Veel van de plekken zou ik nog wel een keer buiten het hoogseizoen willen bewonderen als de thermometers een iets lagere temperatuur aangeven dan 35 graden. Ik kan niet wachten!

Maar eerst staat er een trip naar Londen op het programma. Althans, die boekten mijn vriend en ik nog vóór de coronacrisis voor eind juni. Waarschijnlijk gaat dat dus niet door. Ach, kunnen we vast fantaseren over een ander moment om een leuke stedentrip te maken!

Aan welke reis heb jij de meeste warme herinneringen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 8 april 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Prachtige vakantie herinneringen en foto’s. Je hebt hele mooie plaatsen bezocht. Eén van mijn mooiste reizen was 21 jaar geleden naar Israël. Dat land heeft een onwisbare indruk op mij achtergelaten.

 2. Simone 8 april 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Oh heerlijk, ik moet ook echt mijn HDD afstoffen en nog alle blogs maken van de reizen die ik gemaakt heb,. Er zijn nog zoveel foto’s uit te zoeken en blogs te schrijven. Hopelijk herinner ik me alles nog goed. Dat had ik meteen moeten doen…Haha.

 3. Naomi 8 april 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s! Vooral de foto’s van Oostenrijk maken dat ik zin krijg om (als dat weer mag uiteraard) weer eens een vakantie te boeken. Ik ben al een paar jaar niet op vakantie geweest en miste het ook niet, maar als ik dat dan zie…

 4. Audrey 8 april 2020 op 8:31 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee! Heel gek om je zonder bril te zien trouwens, haha.

  Mijn mooiste reis was toch wel mijn solotrip met de trein naar en door Groot-Brittannie. Vanuit Londen naar Schotland en weer terug. Ik ben verliefd geworden op Edinburgh en de Schotse Hooglanden zijn echt waanzinnig. Ik wil zeker nog een keer terug en dan naast die prachtige plekken ook nog een aantal nieuwe plaatsen die op mijn wishlist staan bezoeken.

 5. bychristiana 8 april 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Ah, allereerst wat leuk om eens zo’n heel jonge Romy te zien;-) Wij zijn vorig jaar in Rome geweest en toen was het inderdaad ook enorm heet! De meest bijzondere ‘reis’ / ‘vakantie’ was toen wij in Frankrijk gingen trouwen. We zijn daar toen een hele week geweest en ik kan die week nog steeds helemaal van dag tot dag naleven!

 6. evelien 8 april 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat een mooie vakanties!
  Mijn vakantie naar Afytos (Griekenland), Marrakech en Londen met mijn moeder geven mij hele warme herinneringen.
  Ik zou graag naar Rome nog willen!

  Liefs,
  Evelien

 7. Anouk 8 april 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Mooie foto’s, leuk om eens zo’n jonge versie van jou te zien! Ik heb hele fijne herinneringen aan de kampeervakanties met mijn ouders, niet specifiek aan een want we gingen elk jaar kamperen. Gewoon aan de sfeer van kamperen in een warm land, ik wordt er nu al blij van.

 8. Anna 8 april 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtige reizen! New York staat zeker nog op mijn lijstje, maar Los Angeles lijkt me ook geweldig. En stiekem denk ik dat LA meer iets is voor mij, dus daar wil ik eigenlijk als eerste naartoe! Stockholm zou ik ook nog zeker willen bezoeken. En wat een prachtige foto’s van Oostenrijk, ik krijg er echt heimwee van! Ik heb ook hele warme herinneringen aan mijn vakanties in Oostenrijk, het is er prachtig!

 9. Marlies 8 april 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Heel leuk om terug te kijken! Ben zelf nu ook bezig om al mijn IJslandfoto’s weer uit te zoeken, word er helemaal blij van haha. Eind juni voor een Londentripje wordt inderdaad een beetje spannend ja! Ik heb eind juli een vakantie op de planning staan, ik houd nog wel een klein beetje hoop, maar ook daarvan is de kans groot dat het niet doorgaat. Ach, er komt weer een tijd dat we zorgeloos reisjes maken!

 10. Meaghan 8 april 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Super leuk al die vakanties op een rijtje! Heerlijk om daarnaar te kijken nu we niet weg kunnen. Ik vind vakantieverhalen sowieso altijd leuk om aan te horen. Ik ben zelf nog nooit geweest naar de plaatsen die jij noemt, maar vooral Stockholm lijkt mij prachtig e staat ook hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken!
  De vakantie waar ik de meest warme herinneringen aan heb is naar Belfast (Noord-Ierland). Dat is nu drie jaar geleden en toen ging ik voor het eerst in mijn leven met het vliegtuig en werd ik verliefd op deze (bij toeristen nog wat onbekende) stad! Ik vond het echt een prachtige stad! En verder hebben we daar ook een tour gedaan van Game of Thrones, aangezien dat in zowel Belfast als in een gedeelte van Noord-Ierland is opgenomen. We gingen toen naar alle locaties en zo zag je dus ook echt heel veel mooie plekken en natuur van Noord-Ierland! Zelfs als je geen Game of Thrones fan bent is het een gave tour om te doen. Haha, nu ik erover schrijf krijg ik weer helemaal die vakantie vibes terug!

 11. Anna 8 april 2020 op 9:29 am - Beantwoord

  Wauw wat een ontzettend mooie plaatsen heb jij bezocht Romy! Heel leuk deze post! Liefs

 12. Tineke 8 april 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Ik heb niet veel plaatsen gezien. Ik ben jaren op rij met mijn vriend naar Malgrat de Mar geweest, die vakanties waren heerlijk. Maar ik ben mijn hart echt verloren aan Ameland. Ik kan niet wachten tot wij hier weer naartoe kunnen.

 13. Daenelia 8 april 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Leuk fotos! En wij zijn ook van plan eens naar het noorden te gaan. Maar mijn favoriete plek is toch wel … Florence, met Siena on the side. Vanwege lekkere koekjes in Siena. Maar Florence, Firenze, is prachtig.

 14. johanna 8 april 2020 op 1:34 pm - Beantwoord

  Leuke fotos en herinneringen. Goed idee om in deze tijd zulke dingen weer boven te halen. De bergen zijn eigenlijk hier om de hoek, maar ook daar mogen we (liever) niet met de Pasen heen. Eigenlijk gek. Zo moeten de mensen in het vroegere Oostblok zich gevoeld hebben. Nergens heen kunnen of mogen.
  Mijn mooiste vakantieherinneringen… dat zijn er veel… maar als eerste zou ik weer naar Oost-Europa (Slovenië, Albanië en Griekenland) willen, en Südtirol voor een beetje wellness. We zullen zien wanneer dat weer mag.
  Als afwisseling probeer ik nu een paar reisverhalen te lezen.

 15. Silke 8 april 2020 op 2:49 pm - Beantwoord

  Wauw wat leuk om te lezen en zien! Het viel mij op dat ik de laatste tijd meer terug denk aan vakanties, misschien doordat het er voorlopig zeker niet in zit.

 16. Giovanna Jansen 10 april 2020 op 1:04 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! Wat een prachtige reizen heb je gemaakt, ik kan goed begrijpen dat je daar warme herinneringen aan hebt! (Met 28 graden al helemaal. ;-))
  Ik denk de laatste weken ook veel terug aan vakanties van afgelopen jaren. Onze korte vakantie naar Londen vorig voorjaar en onze vakantie naar Zwitserland & Italië het jaar daarvoor komen het meeste in mijn gedachten langs. Om die reden koos ik voor mijn blog van vandaag denk ik ook foto’s uit die ik tijdens die vakantie in Zwitserland heb gemaakt.

 17. Els 11 april 2020 op 1:00 pm - Beantwoord

  Heerlijk om zo terug te kijken :-). Wat mis ik het leven voor Corona. Vorig jaar eind juni naar Noorwegen geweest. Dat zou dit jaar niet kunnen. Die reis was ook zo mooi.

 18. Odetta 13 april 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Tja, in de wereld van nu koester je je vakantieherinneringen nog meer. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.
  Mijn favoriete vakantie is toch wel de vakantie in Bretagne samen met Rob. Iets wat al heel lang op ons lijstje stond.
  En op mijn vijftigste voor het eerst op een camping, weliswaar in een stacaravan. Maar ik heb volop hiervan genoten.
  Tussen België en Frankrijk ligt een apart land, namelijk Bretagne. Ik kan zulk soort rebellie enorm waarderen, het past bij ons.
  Ook was het daar niet te warm, want zo konden wij voldoende wandelen en de Keltische cultuur opsnuiven.
  Graag zou ik weer eens naar toe willen.

 19. Saskia 13 april 2020 op 5:24 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s en zo fijn om terug te kunnen blikken door foto’s…
  Moet zeker wennen aan de foto’s van jou zónder bril haha.
  En tsja warme herinneringen? Onze eerste vakantie in Italië, Kos, Kreta en vooral de 2 trip naar Londen uiteraard!
  Maar ook in eigen land de vakanties naar Centerparcs of de kleine uitstapjes…

Recente blogs

Omgaan met hoogsensitiviteit | 5 mooie tips die ik van een HSP-coach kreeg

31 mei 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Met een HSP-coach in gesprek gaan stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen Denise van Color Your Life coaching (goed gegokt, HSP-coach!) mij benaderde, twijfelde ik geen milliseconde dat ik daar iets mee wilde. Sinds ik een hele tijd geleden ontdekte dat het label 'hoogsensitief' bij mij past, zijn er een hoop kwartjes gevallen. Maar terwijl ik steeds meer mijn weg vind als hoogsensitieveling in een wereld voor prikkels, belanden er ook regelmatig uitdagende rotsblokken op mijn pad. Oftewel: dingen waar ik als HSP’er in sociale situaties tegenaan loop. Denise biedt gelukkig eerste hulp bij HSP. Ons gesprek leverde me een enorme mindset-switch op. Deze 5 tips voor omgaan met hoogsensitiviteit die ik uit het gesprek haalde, deel ik ook graag met jou.

Wish List voor mijn 27e verjaardag (ja, nu al…)

11 april 2020|Lifestyle|

Ja ja, ik kan er niet meer onderuit. Eind mei staan er alweer 27 kaarsjes op mijn verjaardagstaart. Of ik daadwerkelijk mensen kan ontvangen en taart kan voorschotelen, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar hoe dan ook zal ik vast mijn ouders en vriend rond mijn verjaardag zien. En aangezien ik de eerste "Wat wil je voor je verjaardag?"-vraag alweer in mijn schoot geworpen kreeg, besloot ik alvast te brainstormen over een verlanglijstje. Dit zijn een paar spullen waarvan ik als kersverse 27-jarige straks dolgelukkig zou worden.

Outfit | Tweedehands jurk en schoenen van Koningsdag

21 mei 2017|Outfits|

Laatst liet ik mijn aankopen van Koningsdag zien op mijn blog. Ik vond daar niet alleen leuke boeken en frutsels voor in huis, maar ook gave jurkjes en een mooi paar schoenen. Meerdere mensen waren benieuwd naar outfitfoto's (zo lief!), dus schakelde ik mijn moeder in om mijn outfit op de gevoelige plaat vast te leggen. Kijk je mee hoe ik mijn jurk met polokraag en gebloemde laarzen combineerde?