Voordat ik begon met werken, checkte ik mijn e-mail zeker elke 10 minuten en deed ik niets liever dan mijn Twitter-feed verversen. Op Instagram checkte ik elk half uur weer of ik likes of reacties had gehad. En soms was ik ook heel wat tijd kwijt aan Facebook. Eenmaal begonnen op mijn werk ben ik cold turkey gestopt met alle apps en e-mails overdag. Ik heb prepaid beltegoed en heb dus alleen internet als er wifi is. Dat bleek het beste medicijn ooit. Alleen nog ’s ochtends en ’s avonds heb ik een kort rondje appen en mailen. En dat bevalt me best prima! Waarom? Nou, dit zijn in mijn ogen 5 voordelen van minder op social media zitten.

minder op social media voordelen

1. Ik heb mijn concentratie terug

Aan het begin van mijn studie had ik een concentratie waar je ‘u’ tegen zegt. Daar stak de komst van Facebook en later van de social media voor mijn blog alleen een stokje voor. Ik plaatste dan wel niet de hele dag berichten, maar elke 10 minuten schoot er wel door mijn hoofd “Goh, waar zou dat trilgeluidje voor zijn?”. Mijn nieuwsgierigheid won het dan vaak. Voor ik het wist zat ik alweer met mijn telefoon in mijn hand en werd ‘even checken’ zeker een paar minuten fanatiek scrollen. Nu ik op werk alleen maar iets hoor als ik word gebeld, heb ik mijn concentratie teruggekregen. Ik kan eindelijk weer moeiteloos een paar uur aan één taak werken. En dat voelt zo fijn.

2. Het geeft rust in mijn hoofd

Ook creëert het rust in mijn hoofd dat ik nu minder op social media zit. Alleen al de gedachte “Goh, wat zou dat berichtje zijn?” maakte me hiervóór nerveus. Ik werkte dan wel vaak nog een kwartiertje door, maar de gedachte aan dat berichtje bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik was wel aan het werk, maar mijn hoofd was deels ergens anders. Als ik nu aan het werk of aan het bloggen ben, dan is die onrust van mijn telefoon er niet. Ik heb niet die drang om even iets aan te klikken of om ‘snel’ een berichtje te checken. Ik denk ook niet meer tussendoor ‘Oh ja, die moet ik nog contacten.’ Alleen ’s avonds als ik echt rust heb en tijd heb om berichtjes te beantwoorden, ga ik ervoor zitten.

3. Ik kan meer genieten van mijn tijd op social media

Nog een voordeel van minder tijd op social media is dat ik nu meer kan genieten van de tijd dat ik wél op social media zit. Op werk check ik vaak in de pauze even mijn e-mail en is dat echt een rustmomentje. Even later open ik thuis Twitter en maak ik daar een moment met een kop thee van om alle berichten te bekijken. Hetzelfde geldt voor Instagram. Ik kan echt genieten van door alle nieuw geplaatste foto’s scrollen. Ik heb dan ook daadwerkelijk iets om doorheen te scrollen. Vaak plan ik ’s avonds nog een paar momenten in om Twitter, Facebook en Instagram te checken. De tijd díe ik nu wél aan deze social media besteed, voelt nu des te fijner.

4. Eigenlijk mis je helemaal niet zoveel

Voordat ik begon met social media minderen, was ik bang dat ik de hele dag belangrijke dingen zou missen. Ik had de illusie dat ik vast dringende e-mails en appjes zou ontvangen op het moment dat ik niet keek. Alsof ik de loterij zou winnen en zou moeten reageren binnen één uur om voor die 1 miljoen in aanmerking te komen. Pas nu ik daadwerkelijk minder tijd op social media zit, merk ik hoe weinig ik mis. Nu pas besef ik hoe bizar het is dat ik al die tijd zo in heb gezeten over de notificaties. Waren die paar berichtjes nu echt de reden dat ik heel wat tijd al mailend, append en op social media doorbracht?

5. Meer genieten van het échte (offline) leven

Hoe leuk social media ook zijn, het lokt ook een beetje vergelijking met anderen uit. Er is bijvoorbeeld niets zo erg als zien dat anderen met hun voetjes omhoog van het zonnetje genieten terwijl jij hard aan je scriptie werkt. Of het idee dat een ander de hele dag toffe reizen maakt, maar dat jij alleen thuis zit. Ik vind social media echt geweldig leuk en beleef er zeker plezier aan. Maar het voelt wel heel fijn om nu meer in het échte leven te zijn. Tijd voor wat er echt toe doet en voor alles wat je echt kunt voelen, proeven, ruiken en ervaren. Op social media zie je vaak een mooie wereld, maar de échte wereld is nog zoveel mooier.

Besteed jij veel tijd aan social media?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 28 juni 2017 op 6:07 am - Beantwoord

  Ik ben ook steeds meer offline en kies daar heel bewust voor. Ongemerkt was ik toch heel veel tijd kwijt aan social media. Ik heb alle meldingen sowieso uitstaan en dat geeft zoveel rust.

  • Romy 28 juni 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

   Wat een goede keuze om de meldingen uit te zetten! Ik kan me voorstellen dat dat al veel tijd scheelt. Er gaat inderdaad soms zoveel tijd zitten in reageren op en checken van social media.

 2. Darina 28 juni 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Ik ben ook minder offline de laatste tijd en dat is zo fijn! Meldingen had ik altijd al uit staan en ik merk zeker dat het me meer rust brengt ook!

 3. Lisette 28 juni 2017 op 6:31 am - Beantwoord

  Nu ik sinds een kleine maand ook weer aan het werk ben zit ik er ook niet veel meer op. Dit kan en mag ook niet op mijn werk. Dit geeft ook niet, want je mist inderdaad niets. Ik ga er nu even meer voor zitten ipv vaker te kijken. Ik kies er dan nu ook even bewust voor om geen Facebook te nemen.

 4. Neverdullmoments 28 juni 2017 op 7:01 am - Beantwoord

  Bij mij is het ook echt teruggebracht naar een paar momenten per dag! Doordeweeks check ik mijn telefoon bijvoorbeeld ’s ochtends, in mijn pauze op het werk en dan s avonds weer. In het weekend gaat het wel een beetje door elkaar heen, maar dat vind ik niet zo erg. Voor bloginspiratie moet ik ook echt naar de offline wereld kjjken, heerlijk!

 5. Claire 28 juni 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zoveel voordelen ervaart aan die sociale media break! Ik vind het ook fijn om minder actief te zijn op sociale media. Het geeft zoveel meer rust!

  • Romy 28 juni 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je daar ook bewust mee bezig bent! Misschien zou ik ook mijn meldingen eens uit moeten zetten. Dat zou ook thuis veel onrust schelen, denk ik.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:07 pm - Beantwoord

   Grappig is het dat het verplicht niet op social media kunnen zitten soms eigenlijk best fijn is. Zo ervaar ik het ook! En het voelt inderdaad zo fijn om even heel bewust op social media te zitten en echt van die tijd te genieten in plaats van steeds tussendoor te kijken.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Mijn socialmediaroutine is precies hetzelfde inderdaad: 3 vaste momenten op een dag en dan ’s avonds en in het weekend een paar keer extra. Zoveel fijner dan de tientallen momenten waarop ik het eerst deed. En inderdaad, de beste bloginspiratie komt ook uit het echte leven en niet van social media 🙂

  • Romy 28 juni 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, het voelt zo rustig om even zonder social media te zitten! Ik had hele afkickverschijnselen verwacht van tevoren, maar eigenlijk bevalt het me best prima zo 🙂

 6. Ayla 28 juni 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Fijn dat het je zo goed bevalt! Ik mis soms wel eens een foto of een blogpost, maar wat ik echt leuk vind zoek ik zelf wel weer op en voor de rest geldt: mis je echt iets? Ik vind het ook heerlijk om weinig op social media te zitten. Het is zo’n zwart gat waar je in gezogen wordt! Wij moesten voor werk iets op Facebook doen, en na 10 minuten allemaal doelloos rondgescrold te hebben zei iemand ‘wat gingen we nou ook alweer doen?’ Nope, liever met mijn hoofd in het hier en nu!

  • Romy 28 juni 2017 op 9:10 pm - Beantwoord

   Haha, zo herkenbaar van dat ‘even iets plaatsen op Facebook’. Tegenwoordig is dat gewoon bijna niet meer te doen, omdat je zo snel wordt afgeleid door alle andere notificaties die je dan te zien krijgt. En inderdaad, eigenlijk mis je helemaal niet zoveel. Ook niet als je een keer een leuke foto niet ziet, is er eigenlijk geen man overboord.

 7. Sylvia 28 juni 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Nu dat mijn schoonouders er zijn heb ik bijna mijn telefoon niet in mijn handen. Dus ja ook hier een (beetje) afgekickt. Ik kijk nu alleen in de ochtend en savonds op instagram en probeer alle blogs in de ochtend te lezen. Facebook deed ik niet zoveel mee eigenlijk alleen promoten van mijn artikelen. Wat je zegt je krijgt wat rust in je hoofd. Heerlijk vind ik dat.

 8. Susan 28 juni 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Oh ja zo herkenbaar. Hoewel ik het ook wel erg leuk vind haha!

 9. Sofie 28 juni 2017 op 9:14 am - Beantwoord

  Ik denk dat ik dit ook nog eens moet proberen. Omdat ik thuis zit/werk is het makkelijker om toch even te kijken… maar ik kan me voorstellen dat het heel wat tijd bespaart. Als ik echt bezig ben met bloggen dan let ik er wel niet op, dan ben ik gefocust bezig gelukkig ?

 10. Danique 28 juni 2017 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat fijn dat het jou zo veel voordelen biedt. Ik ben zelf sinds een jaar in ieder geval veel minder actief op Facebook. Vaak staat er toch niets zinnigs op. Instagram bekijk ik wel geregeld op een dag. Wel vervelend om erachter te komen hoeveel tijd je hier eigenlijk mee verspilt. Ik vind het nog wel lastig, je hebt toch het idee dat je van alles ‘mist’, terwijl dat helemaal niet zo is. Soms verlang ik terug naar de tijd van MSN. Toen mocht ik van mijn ouders maximaal een uur per dag op de computer, meer niet.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat jij ook een beetje noodgedwongen social media aan het minderen bent. Fijn dat het jou ook zo’n rustig gevoel geeft in je hoofd! Ik gebruik zelf Facebook ook bijna alleen om mijn artikelen te promoten en af en toe voor Messenger. Het lukt me tegenwoordig zelfs iets beter om de meldingen van Facebook op mijn computerscherm te negeren. Kleine overwinning op mezelf 😉

  • Romy 28 juni 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Haha, klopt, social media zijn aan de andere kant ook wel weer heel erg leuk om mee bezig te zijn. Ik zou het voor geen goud helemaal willen missen, maar iets minder voelt wel fijn 🙂

  • Romy 28 juni 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Ja, thuis werken is mede door social media soms nog best lastig. In mijn thuiswerktijd werd ik er ook zo vaak en zo snel door afgeleid. Fijn dat het bloggen in ieder geval wel lukt zonder afgeleid te raken. Toch een teken dat je dat écht heel erg leuk vindt om te doen 🙂

  • Romy 28 juni 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Het is eigenlijk inderdaad bizar om terug te denken aan de tijd waarin je nog internetbeperkingen had en bijvoorbeeld alleen op MSN kon zitten. Ik vraag me soms ook echt af hoe ik me in die tijd vermaakte zonder veel op de computer te zitten. Erg eigenlijk, hè?! Instagram is ook wel mijn grootste verslaving van social media en Twitter vind ik ook erg leuk. Facebook vind ik steeds minder leuk worden en kan ik daardoor ook makkelijker links laten liggen. Maar met het idee hoeveel tijd ik win door ook de andere twee wat vaker achterwege te laten, lukt het steeds iets beter om niet meer hele dagen op social media te zitten 🙂

 11. Nina Simplynspecial 28 juni 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Ik herken dat wel! Soms ben ik ook een dagje niet actief op Instagram ofzo. Dan kijk ik wel af en toe, maar voel ik niet de behoefte om zelf te posten/reageren 🙂 Geeft idd rust.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Af en toe is het inderdaad echt heerlijk, zo’n dagje zonder social media! En het levert soms zoveel tijdswinst op, zonder dat ik daar eigenlijk bij stilsta.

 12. Sandra 28 juni 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Zo fijn dat je merkt dat het je goed doet en dus voordelen oplevert! Ik leg elke dag heel bewust mijn telefoon weg of ik zet hem op zo’n stand waarop je niks binnen krijgt. Heer-lijk! Het zorgt inderdaad voor meer rust in je hoofd en social media blijft op deze manier leuker!

 13. Jessica J. 28 juni 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik begrijp het volledig. Social media geeft mij soms ook echt een opgejaagd gevoel, maar van waar kómt dat gevoel dat we steeds bovenop het nieuws moeten zitten? Het blijft een vreemd iets.
  Vandaag leg ik mezelf heel bewust een social media ban op. Iets met de finale van Pretty Little Liars en spoilers vermijden. :’) Zowel mobiel internet als WiFi zijn uitgeschakeld op m’n telefoon en ik merk nu al dat ik meer rust heb, doordat ik niet constant opzij kijk om te zien of m’n notificatielampje knippert.
  Mijn Facebookaccount heb ik trouwens al een paar keer volledig willen verwijderen, maar intussen hangen zowel het bedrijfsaccount van m’n werk en m’n blogaccount eraan vast. Dat kan dus helaas niet meer…

 14. Kim 28 juni 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat goed dat je dit hebt gedaan! Ik merk sinds ik een abbo heb dat ik ook meer online ben dan mij lief is.

 15. Melissa 28 juni 2017 op 11:09 am - Beantwoord

  Helaas ben ik, ook vanwege mijn blog heel veel bezig met social media. Zelfs zo veel dat het mij soms in de weg zit. Dan heb ik gewerkt en wil ik alles lezen en updates plaatsen omdat ik dan een paar uur ‘afwezig’ ben geweest. Eigenlijk zou ik soms liever even m’n dag bespreken met m’n vriend. Maar het is zooooooo verslavend!

 16. Loes 28 juni 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Heel goed om hier even bij stil te staan! Ik merk ook dat je soms te vaak via je telefoon leeft en dat is zo zonde. Ik merk dat bijvoorbeeld bij concerten heel erg. Voortaan maak ik nog maar 1 foto en that’s it, want al die filmpjes ed kijk je toch niet terug! Genieten van het moment is dan belangrijker.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Wat knap dat je ook als je thuis werkt/studeert, je telefoon vaak weglegt of zorgt dat je geen meldingen krijgt. Ik kan me voorstellen dat je dan thuis ook productiever bent! Ik merk ook dat ik social media zelf alleen maar leuker ben gaan vinden sinds ik het minder gebruik. Het voelt daardoor echt als een beetje ontspanning in plaats van als pure afleiding 🙂

  • Romy 28 juni 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, het is eigenlijk zo apart dat we eigenlijk elke minuut op de hoogte willen zijn van alle updates. Ik moest wel lachen om je socialmediaban rondom Pretty Little Liars. Ik zie er inderdaad overal berichten over opduiken 😉
   Lastig is het hè als je werk en blog ook aan Facebook gekoppeld zijn. Ik heb ook zo vaak gehad dat ik voor mijn werk even iets op Facebook moest zetten en vervolgens heel wat tijd verder was voordat ik weer écht aan het werk ging 😉

  • Romy 28 juni 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Wat lastig dat het je soms zelfs in de weg zit en dat je een soort drang voelt om veel updates te plaatsen. Ik herken het wel: na een lange werkdag voel ik me ook weleens een slechte blogger als ik niets op Twitter te plaatsen heb. Het is inderdaad best verslavend, terwijl een écht gesprek eigenlijk zoveel fijner is soms.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je daar ook zo bewust mee bezig bent! Ook met foto’s en filmpjes maken ben je inderdaad eigenlijk niet meer in het echte leven en dat is soms zo zonde. Mooi hoe je jezelf daarmee een beperking hebt opgelegd 🙂

 17. Deb 28 juni 2017 op 11:33 am - Beantwoord

  Goed om hierbij stil te staan. Vooral het laatste punt dat je noemt vind ik heel belangrijk, naast dat het erg afleidt.

 18. Bettie 28 juni 2017 op 11:35 am - Beantwoord

  Ik heb ook altijd het gevoel of ik opeens meer uren in een dag heb zitten. Als ik even op social media rond zit te snuffelen, ben ik echt snel een halfuur verder.

  Ik heb inmiddels al een jaar geen facebook meer en ik merk nu pas dat het eigenlijk geen toegevoegde waarde had aan mijn leven.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:43 pm - Beantwoord

   Wat knap dat je helemaal met Facebook bent gestopt! Ik kan me voorstellen dat het dan ook eigenlijk veel minder een gemis is dan je van tevoren dacht. Het is soms zo zonde van je tijd, al die social media. Ik merk nu pas hoeveel tijd ik overhoud nu ik er veel minder mee bezig ben.

 19. Maaike 28 juni 2017 op 12:28 pm - Beantwoord

  Kan ik me helemaal in vinden. Ik loop te vaak weer met mijn telefoon in mijn hand. En eigenlijk Is het hetzelfde als wanneer je terug komt van vakantie. Je denkt dat er veel veranderd Is of dat je dingen gemist hebt. Maar alles is nog hetzelfde en je hebt niks gemist.
  Je artikel doet mij wel denken dat ik voor mezelf ook maar eens wat vaste momenten moet bepalen voor sociale media. Zeker voor de sociale media die ik eigenlijk alleen voor mijn blog heb aangemaakt.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

   Precies wat jij zegt inderdaad! Op vakantie loop ik ook regelmatig rond met zo’n gevoel van ‘Ik moet nu mijn mail checken, want ik mis zoveel belangrijks!’. Vervolgens kijk je ’s avonds naar al je mails van de dag en zitten er alleen een paar SPAM-berichten tussen. Pure mindfuck zo af en toe. Wat goed dat je ook wat vaste momenten wilt inplannen. Bij mij helpt dat heel erg. Ik geniet daardoor veel meer van social media als ik er wel op zit en houd zoveel meer tijd over.

 20. Oui Nathalie 28 juni 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

  Ik herken het heel erg. Soms word ik er zo gek van dat ik m’n telefoon uit zet om dan echt alleen de focussen wat ik doe. Vaak helpt het maar niet altijd!
  Ik merk dat je hoofd er inderdaad een stuk meer rust van krijgt.

  Liefs Nathalie

 21. Lianne 28 juni 2017 op 3:04 pm - Beantwoord

  Inderdaad, dit klopt heel erg. Ik doe behalve Facebook en Whatsapp niet aan social media, en ik heb ook niet echt het gevoel dat ik echt wat mis. Ik heb ook geen internet op mijn telefoon behalve wifi, dus als ik aan het werk ben bijvoorbeeld word ik tenminste niet gestoord of afgeleid door binnenkomende berichten. Dat is zo fijn! Ik herken echt wat je beschrijft 🙂

 22. Saskia 28 juni 2017 op 4:00 pm - Beantwoord

  Ik zit steeds minder op social media. Geeft inderdaad een stukje rust… Niet alles meer lezen of er juist opzetten. Ik zit zelf vaak op Instagram, soms op Twitter en FB bekijk ik meer dan dat ik post.

 23. Nesrin 28 juni 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

  Heerlijk en wat knap van jou!

  Ik ben veel minder online en het boeit mij ook allemaal minder moet ik zeggen. Maar social media blijft leuk en een onderdeel van mijn dagelijks leven.

 24. Johanne 28 juni 2017 op 8:25 pm - Beantwoord

  Wauw, nog steeds op prepaid? Da’s pas knap 😉 vind het supergoed wat je doet. Ik denk er ook steeds meer over na om te minderen, want het is echt een verslaving. ‘Nadeel’ van mijn kantoor is dat ik daar ook gewoon op de WiFi zit en m’n baas van me verwacht dat ik mijn telefoon naar me heb liggen ?. Schiet niet op dus! Moet er nog even een goede invulling voor vinden, want nu heb ik weer de hele avons verspild aan m’n telefoon ??‍♀️

  • Romy 28 juni 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Haha, ja, de medewerker in de telefoonwinkel keek me ook echt vreemd aan toen ik zei dat ik een prepaidtegoed wilde. Maar voor mij helpt het echt goed, omdat ik daardoor niet de hele dag op mijn telefoon zit. Ik kan me voorstellen dat het extra lastig is als je op werk de hele dag de telefoon naast je hebt liggen én wifi hebt op kantoor. Misschien kun je eens proberen om thuis je telefoon in een lade te stoppen als je je ergens op wilt concentreren. Of om op werk alle meldingen uit te zetten van Instagram en Facebook bijvoorbeeld. Dat scheelt vast al een beetje.

 25. Irene 28 juni 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooie balans heb je hierin gevonden. Ik heb een heel goedkoop abonnement, dus ik internet ook niet veel als ik niet thuis ben. Maar de balans, daar ben ik nog naar opzoek.

 26. Sara | MevrouwMiauw 28 juni 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

  Wauw, wat goed dat je “cold turkey” gestopt bent met social media. Ik zou eigenlijk ook echt minder met social media moeten/willen doen. Laatst had ik mijn telefoon thuis laten liggen toen ik buiten in de zon ging zitten. Heerlijk was dat! Ik genoot echt van de warmte en van het “ik hoef even niets” gevoel. Echt bevrijdend.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat het soms eigenlijk heel fijn is om je telefoon even te vergeten! Ik kan me voorstellen dat je dan juist geniet van zo’n momentje buiten. Bij mij was het min of meer zo dat ik geen keuze had, omdat ik me zonder wifi blauw betaal aan internet met mijn prepaidtegoed 😉 Maar ik moet zeggen dat het me dus echt heel goed bevalt om alleen ’s ochtends een moment en ’s avonds een paar momentjes op social media te hebben 🙂 Ik kan het je zeker aanraden!

 27. Simone 29 juni 2017 op 12:13 pm - Beantwoord

  Ik zou ook echt wel wat mogen minderen. Maar zit momenteel nog overdag veel thuis en ben je al gauw op zoek naar leedvermaak (ja, van poetsen word ik helaas niet al te vrolijk haha). Maar we proberen nu wel – sinds onze vakantie – de telefoon vaker weg te leggen en gewoon even samen gezellig te zijn. Echt een verademing voor je relatie!

  • Romy 29 juni 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om social media te minderen als je thuis bent. Ik vond het tijdens het thuiswerken ook een veel grotere uitdaging. Goed dat je in ieder geval probeert om vaker je telefoon weg te leggen. Een echt gesprek en tijd met je vriend samen is zoveel waardevoller dan alle appgesprekken bij elkaar 🙂

 28. Babs 29 juni 2017 op 12:34 pm - Beantwoord

  Ik heb ook alle geluidjes uitgezet, is nu een stuk rustiger. Ik herken dat, eerst wilde ik ook steeds kijken en vaak mis je gewoon helemaal niets belangrijks. Geen miljoen inderdaad. Als ik de tijd heb dan ga ik pas echt actief op social media kijken en dat is dan een stuk leuker!

  • Romy 29 juni 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je je tijd op social media ook echt hebt teruggebracht naar een paar momenten! Grappig is het eigenlijk dat je dan zoveel minder mist dan je denkt!

 29. Josephine 29 juni 2017 op 12:48 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk! Ik ben nu een weekje bijna volledig offline geweest, en ik vond het heerlijk! Heb ik echt wat gemist? Misschien een enkel blog ( :o) ) of het feit dat Facebook iets met Harry Potter deed. Maar voor de rest had ik ook gelijk mijn concentartie terug en kon ik meer genieten van bijvoorbeeld het lezen van een boek.

  • Romy 29 juni 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zo’n weekje helemaal offline! Dat zou ik zelf nog wel een te grote uitdaging vinden 😉 Maar aan de andere kant lijkt het me ook best een verademing. Heerlijk om dan tijd te kunnen besteden aan andere dingen, zoals een boek lezen!

 30. Irene 29 juni 2017 op 6:08 pm - Beantwoord

  Sinds ik ziek ben geweest, ben ik ook geminderd. Vind het ook veel fijner. Rustiger. En inderdaad, je mist niets.

 31. Mariska 29 juni 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

  Vooral het rust in je hoofd inderdaad, dat heb ik ook wel eens in de gaten. En wat mis je nu eigenlijk? Niet zo heel veel.