unnamed file 95 2

6x mijn (dag)dromen voor de komende 5 jaar

 • 26 november 2016
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zonder dromen en idealen zou het leven maar saai zijn. Ik ben groot voorstander van vasthouden aan een paar mooie dromen voor de toekomst. Zelf ben ik al vanaf mijn kleutertijd een echte dromer. Ik kan uren fantaseren over wat ik zou willen bereiken of hoe ik zou willen dat mijn leven er over een paar jaar uitziet. Zeker als pas afgestudeerde twintiger die de nodige veranderingen doormaakt, vind ik het leuk om lijstjes met toekomstdromen op te stellen. Voor dit blogje zette ik daarom 6 dromen voor de komende 5 jaar op een rijtje.

dromen

Droom 1: Fijne werkplek

Momenteel ben ik hard aan het solliciteren, maar ik hoop dat ik over een tijdje op een fijn kantoor het werk kan doen waar ik blij van word en met leuke collega’s. Het liefste zou ik willen schrijven en elke dag met taal en teksten bezig zijn, oftewel van mijn hobby mijn werk maken. Verder zit er best wel een ambitieus meisje in mij en lijkt het me geweldig om elke dag in mijn werk nieuwe dingen te leren. Nieuwe uitdagingen aangaan, cursussen volgen en mezelf stapje voor stapje een klein beetje verder kunnen ontwikkelen.

Droom 2: Huisje, boompje, beestje

Hoewel ik het op dit moment nog prima naar mijn zin heb thuis, zou ik over vijf jaar toch echt al wel een paar jaar een eigen huisje willen hebben. Ik kan al blij worden van het idee dat ik dan alles naar mijn eigen zin kan inrichten. Ik zie mijn Blond Amsterdam-servies dan in een witte servieskast staan en heb ook al een aantal schilderijen gekocht met het idee dat ik die ooit in mijn eigen huis aan de muur kan hangen. Het liefste zou ik een huisje kopen samen met een vriend, maar je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt en of ik wel of niet iemand ontmoet. Ook het welbekende boompje en beestje (een kat in mijn geval) kunnen in mijn ideaalplaatje zeker niet ontbreken.

Droom 3: De prins op het witte paard

Oké, ‘prins op het witte paard’ klinkt misschien iets kieskeuriger dan ik het bedoel. Ik zou gewoon heel graag een soulmate ontmoeten met wie ik elke dag gezellig kan praten, lachen en vooral veel mooie herinneringen kan delen. Wat betreft jongens ben ik soms best wel cheesy. Ik ben dol op romantiek, gezellig kaarslicht en slotjes aan bruggen hangen. Ik ben benieuwd of ik ooit iemand ontmoet die ik daadwerkelijk zover krijg. Wie weet denk ik over vijf jaar wel aan kinderen. Die zou ik heel graag willen, als dat me gegund is, maar ik durf nu nog niet te zeggen wanneer precies.

Droom 4: Mooie reizen maken

Alleen al in Europa zijn er nog zoveel steden en plekken die ik graag eens in het echt zou willen zien. Lissabon en Venetië lijken me prachtig, maar ik zou bijvoorbeeld ook heel graag nog naar Oostenrijk en Kroatië willen gaan. Buiten Europa zou ik wel meer van de Verenigde Staten willen zien. Tot nu toe ben ik alleen in New York geweest, maar dit land heeft nog zoveel meer bijzondere steden, natuurparken en mooie uitgestrekte vlaktes. Je hoort het al: voorlopig ben ik niet klaar met reizen.

Droom 5: Elke dag schrijven

Sinds ik aan het bloggen ben, heb ik de schrijfsmaak echt te pakken. Geef mij een computer, een toetsenbord en Word en ik ben al snel dolgelukkig. Het bevalt me wel om elke dag iets te schrijven en dat zou ik graag de komende jaren volhouden. Of dat nu aantekeningen in een notitieboekje zijn, een kort gedichtje of een artikel voor mijn blog. Als ik maar elke dag iets neer kan pennen of typen.

Droom 6: Zelfverzekerd in de auto

In de auto heb ik nog wel de nodige angsten te overwinnen. Op zich stap ik elke week wel een paar keer in de auto van mijn ouders, maar dat doe ik nog niet altijd met evenveel zelfvertrouwen. Over vijf jaar wil ik graag een eigen auto hebben en daar met meer zelfvertrouwen kilometers in maken. Geen angsten meer voor rijden in het donker en geen problemen meer met rijden in vreemde omgevingen. Ja, dat lijkt me wel een goed doel om naartoe te werken.

Als ik dit lijstje zo zie, heb ik genoeg mooie dingen om naartoe te leven en om me elke dag aan vast te houden. Gelukkig heb ik nog 1826 dagen de tijd om elke dag van het leven te genieten en vooral veel te blijven dromen.

Wat zijn jouw dromen voor de komende 5 jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lieke - Life As Lieke 26 november 2016 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! En mooie dromen, ik hoop echt dat je ze waar kunt gaan maken! Ben benieuwd hoe jij je huisje zou inrichten! Mijn dromen… op nummer 1 staat wel meer energie hebben want dat heb ik de afgelopen anderhalf jaar niet gehad, en verder een leuk bijbaantje vinden, mijn rijbewijs halen, gezond zijn, lekker bloggen en een leuke baan vinden in de gehandicaptenzorg 🙂 Wat een lijst hè 😉

  • Romy 26 november 2016 op 1:28 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dromen heb jij ook! En dromenlijstjes zijn nooit te lang: het is goed om altijd te kunnen blijven dromen 🙂 Ik hoop voor je dat al die dromen mogen uitkomen!

 2. Josephine 26 november 2016 op 11:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Eigenlijk lijkt het heel erg op mijn lijstje toen ik 23 was (nu 10 jaar geleden ;)). Missie 2, 3 & 4 zijn geslaagd. De laatste jaren is mijn gezondheid helaas verslechterd, maar daarom zijn mijn wensen voor de komende vijf jaar: kunnen blijven genieten van 2, 3 en 4! En daarbij ook nog lekker blijven schrijven aan mijn blog. 🙂 Ik vind het ontzettend leuk om te leren van alle historische research die ik daarvoor doe.

  • Romy 26 november 2016 op 1:28 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen en heel mooi dat je al drie doelen de afgelopen jaren hebt bereikt! Ik hoop voor je dat je gezondheid het toelaat om volop te genieten van het leven. Het zou zo mooi zijn om die lichtpuntjes altijd te kunnen blijven koesteren.

 3. Charel 26 november 2016 op 1:16 pm - Beantwoord

  Hele mooi dromen! Ik zou ook heel graag een eigen huisje willen samen met mijn vriend, kan daar zo naar uitkijken! En een auto staat ook hoog op mijn lijstje. Ik weet zeker dat jij ooit ook zelfverzekerd in de auto stapt xx

  • Romy 26 november 2016 op 1:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik denk ook dat die angst vanzelf wel wegebt als ik wat vaker rij. Het is nu ook al zoveel minder erg dan tijdens mijn rijlessen en stiekem vind ik het ook wel stoer om in mijn eentje in een eigen autootje Nederland door te crossen 🙂 Jij hebt ook mooie doelen! Wat een heerlijk vooruitzicht om met je vriend een eigen huisje te hebben!

 4. Laura 26 november 2016 op 1:23 pm - Beantwoord

  Mooie dromen! Sommige staan ook zeker in mijn droomlijstje;)

 5. Cindy 26 november 2016 op 1:54 pm - Beantwoord

  Blijven dromen hoor! Dat is toch heerlijk!! Ik ben ook heel benieuwd hoe het bij ons over vijf jaar is.. 😉
  Fijn weekend!

  • Romy 26 november 2016 op 6:47 pm - Beantwoord

   Dat doe ik zeker 🙂 Ik hoop ook dat jullie mooie dromen mogen uitkomen! Het is altijd spannend en lastig in te schatten hoe je leven er over vijf jaar uitziet.

 6. Iris 26 november 2016 op 3:03 pm - Beantwoord

  Ik hoop dat al deze mooie dromen uitkomen! En dat van dat auto rijden kan ik mij heel goed voorstellen. Ik ben er ook geen held in.

 7. Elana 26 november 2016 op 4:45 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje zo!! Voor mij staat op nummer 1; mijn PHD starten en ook afmaken. Ik wil echt zo graag verder het onderzoek in. Daarnaast kijken mijn vriend en ik voor een huisje samen, maar nog geen haast. Binnen 5 jaar moet dat ook wel gaan lukken hoop ik. In het autorijden herken ik mezelf wel, ik voel me ook niet altijd even zeker. Ik hoop dat je al dit moois mag waarmaken de komende jaren!

  • Romy 26 november 2016 op 6:47 pm - Beantwoord

   Wat een mooie en spannende droom! Zo gaaf dat je een PHD wilt doen! Ik heb dat zelf ook lange tijd overwogen, maar ga nu toch een andere kant op. Maar wie weet ooit…? 😉 Heel veel succes met je PHD en met het zoeken naar een huisje. Zoveel moois om van te dromen!

 8. Sara | MevrouwMiauw 26 november 2016 op 6:16 pm - Beantwoord

  Wat leuk om je dagdromen op deze manier te delen. Ik hoop dat je dromen over 5 jaar allemaal uitgekomen zijn. En wat betreft dat relaxt autorijden. Ik weet precies wat je bedoelt. Sinds mijn vriend een auto heeft en ik daar gewoon in rijd, gaat het prima. Maar voorheen bleef ik het ook spannend vinden..

  • Romy 26 november 2016 op 6:45 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat het autorijden bij jou nu een stuk beter gaat! Ze zeggen ook niet voor niets ‘je moet kilometers maken’. Ik merk wel dat mijn angst voor bepaalde dingen in de auto vaak al snel wegebt als ik eenmaal achter het stuur heb gezeten. Het is soms echt een kwestie van mezelf over mijn angsten heen zetten en dan gaat het prima.

 9. Rebecca 26 november 2016 op 6:32 pm - Beantwoord

  Haha vaak herken ik me wel in jou. Ik ben ook dol op dat ouderwetse romantiek. Samen slotjes aan bruggen hangen, waarom niet? Dat mag echt wel hihi. Ik ben nu alvast benieuwd naar hoe je witte kast er precies uit komt te zien met je te leuke servies.

  • Romy 26 november 2016 op 6:43 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige! Ik kan ook echt wegzwijmelen bij dat soort tafereeltjes in films. Tegen de tijd dat ik een huis én kast heb, ben ik vast zo trots dat ik er een keer een heel blogje over schrijf 🙂

 10. Linda 26 november 2016 op 7:37 pm - Beantwoord

  Mooi artikel (en wat verfrissen om zoiets eens niet eind december of begin januari te lezen haha). Dat autorijden komt wel goed! Na het halen van mijn rijbewijs liep ik een klein trauma op en reed ik zo’n drie jaar gewoon helemaal niet. Nu vind ik rijden echt heerlijk, maak ik onwijs veel kilometers, en heb ik zelfs al anderhalf jaar mijn eigen auto. Het komt echt! Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het gaat.

  • Romy 26 november 2016 op 8:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat goed dat je de knop wat betreft autorijden echt hebt kunnen omzetten en nu met veel plezier in je eigen auto rijdt! Ik denk ook dat dat bij mij nog wel gaat komen. Gewoon blijven rijden en soms een uitdaging aangaan en dan komt het vanzelf goed 🙂

 11. hillybillybeauty 26 november 2016 op 9:03 pm - Beantwoord

  Mooie toekomstdoelen/dromen heb je Romy! En dat wat angstig in de auto zitten heb ik nog steeds hoor, en dan rij ik al zo’n 15 jaar. haha.
  Ik zou binnen 5 jaar een keer een shoptripje met Amy en Fenna willen maken naar Londen. Een romantisch weekend met manlief weg naar een mooie stad en met het hele gezin eens lekker op vakantie met alles erop en eraan.
  En ik hoop dat ik wat kan gaan verdienen met mijn blog zodat ik dat als “werk” kan doen.

  • Romy 27 november 2016 op 1:50 am - Beantwoord

   Wat een heerlijke doelen voor de komende vijf jaar! Vooral zo’n shoptripje met je dochters lijkt me heerlijk! En wat betreft het bloggen ben je volgens mij hard aan de weg aan het timmeren 🙂

 12. Justine 26 november 2016 op 10:52 pm - Beantwoord

  Mooie dromen! Ik heb ook een lijstje.. zeg maar gerust een flinke! Ik heb een bucketlist gemaakt en werk ‘m zo nu en dan weer bij. Heel motiverend, al zeg ik t zelf haha!

  • Romy 27 november 2016 op 1:33 am - Beantwoord

   Wat een mooi idee! Inderdaad zo fijn als je regelmatig een vinkje kunt zetten bij je doelen! Dat werkt heel motiverend. En hoe langer, hoe beter, toch? 🙂

 13. Cynthia 27 november 2016 op 4:32 pm - Beantwoord

  Heerlijk toch, dromen?! Blijf dit vooral doen. Ik ben er ook dol op, van kinds af aan ook. Ik ontsnap even aan de werkelijkheid en doe het vaak!

  • Romy 27 november 2016 op 5:29 pm - Beantwoord

   Ja precies! Er is echt niets heerlijker dan fantaseren over de toekomst 🙂

 14. Lifeaholic.nl 27 november 2016 op 4:35 pm - Beantwoord

  Wat een mooi en persoonlijk artikel! Ik ben ervan overtuigd dat al jouw dromen vroeg of laat gaan uitkomen! 🙂

 15. Claire 27 november 2016 op 6:40 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie dromen Romy! Ik wil heel graag nog reizen en een mooi huisje. Ik woon nu een jaar samen met mijn vriend en kat dus stiekem heb ik al huisje, boompje en beestje haha. Ik weet zeker dat jij dat ook snel krijgt! Ik vind je zo lief en leuk overkomen 🙂

Recente blogs

Snel afgeleid? | 9 tips om minder snel afgeleid te raken!

15 januari 2019|Lifestyle|

Even een taak afronden? Even snel een tekst typen? Het klinkt zo simpel, maar is soms verrekte lastig als je met honderd mogelijke afleiders te maken hebt. Dat kan van alles zijn: oplichtende telefoonschermpjes, je collega die haar weekendverhalen nog kwijt wilt of gewoon je eigen gedachten die van hot naar her gaan. Hoe kun je dan ooit die ene taak afmaken zonder er úúren over te doen? Het kan! Tijdens mijn scriptieperiode dacht ik ook dat mijn concentratievermogens voor altijd verpest waren, maar ook ik mijn concentratie een paar jaar geleden teruggevonden. Geeft hoop, toch?! Dit zijn mijn 9 tips om minder snel afgeleid te raken.

Gezonde bananenmuffins met chocola & blauwe bessen

1 maart 2022|Recepten|

Meestal ben ik meer een ontbijtjesmaker en koker dan een bakker. Maar sinds een tijdje heb ik het muffins maken helemaal ontdekt. En ik moet zeggen: op deze gezonde bananenmuffins was ik schaamteloos trots. Ze smaken alsof je je tanden in een smeuïg cakeje zet, terwijl je eigenlijk een soort-van-bananenbrood aan het eten bent. Maar dan met bosbessen en stukjes pure chocolade erin. Lekker als stevige snack of om jezelf bij het ontbijt of de lunch op te trakteren in het kader van “Verwennen mag best soms!”.

Het huis uit gaan | 9x Wat mij daar leuk aan lijkt!

12 februari 2019|Persoonlijk|

Tja, mijn enthousiasme over mijn nieuwe woning kan ik onmogelijk onder stoelen of banken steken. Ik ga al glunderen als ik over mijn nieuwe woning praat of stiekem een ritje maak door mijn toekomstige omgeving. Natuurlijk vind ik het razend spannend om na 25 jaar het nest te verlaten. Ik laat mijn vertrouwde omgeving achter, ga op mezelf wonen, zie mijn ouders, broers en de katten niet meer dagelijks en ga een spannende nieuwe fase in. Toch is het vooral een fase waar ik erg naar uitzie. Wat me zo leuk lijkt aan het huis uit gaan? Dit zijn 9 punten die volgens mij fijn zijn aan een eigen stekkie.