Instagram is toch wel mijn favoriet onder de social media. Ja, ondanks mijn struggles met de perfecte Instagram-feed. Dagelijks geniet ik wel een paar keer van alle kleurrijke, originele, spontane of grappige foto’s die ik op dit medium voorbij zie komen. Inmiddels volg ik aardig wat accounts met heel veel plezier. Het leek me leuk om daarvan eens een paar accounts in het zonnetje te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn om te volgen en omdat ik er zelf vrolijk van word. Dit zijn 6 inspirerende Instagram-accounts die wat mij betreft een plekje in de spotlights verdienen.

inspirerende instagram accounts

1. By José Chan

Yep, dat ben ik op de foto. In maart fotografeerde José mij namelijk in Den Haag voor een mooie roze muur. Maar al voor die tijd was ik groot fan van haar foto’s. José maakt namelijk de mooiste portretfoto’s van bloggers, waar ik nog heel veel van kan leren. Verder heeft ze laatst een fotografiereis gemaakt om meer te leren over landschapsfotografie. Ook daar is ze inmiddels een ster in aan het worden. De combinatie van prachtige portretfoto’s met mooie snapshots en indrukwekkende landschappen maken van haar account een enorme inspiratiebron.

Hier word ik vrolijk van! Tijd voor wat kleur.. ? wie zoekt een roze muur? Kom naar Den Haag! ?? #byjosechan

Een bericht gedeeld door José Chan (@byjosechan) op

2. Around San

De blog van Sandra volg ik al een hele tijd, maar ook haar Instagram-account is zeker een bezoekje waard. Sandra maakt vooral foto’s tijdens haar reizen en die foto’s zijn echt jaloersmakend mooi. Ik zou dankzij haar foto’s zo een reis naar Azië willen boeken om alle mooie rijstvelden en stranden met mijn eigen ogen te kunnen bewonderen. Maar gelukkig kan ik door haar mooie foto’s ook vanuit het verre Nederland een beetje meegenieten. Haar account is zeker een aanrader als je van reisfotografie houdt!

3. Femke Kamps

Ik vind Femke als blogger altijd zo positief en vrolijk overkomen, maar haar Instagram-account straalt ook een en al vrolijkheid uit. Femke maakt prachtige lichte foto’s: van portretten of flatlays tot hotspots en fotogenieke maaltijden. Haar foto’s stralen altijd een bepaalde rust uit, maar zijn tegelijkertijd lekker kleurrijk. Ik word alleen al blij van een blik op haar feed. Een heerlijke account dus om te volgen!

4. Shifra Jumelet 

Shifra zou je alleen al moeten volgen vanwege haar schattige hondje Charlie, dat regelmatig op haar foto’s staat. Verder zijn haar foto’s een groot kleurenfestijn, waar ik altijd graag naar kijk. Shifra staat bekend om haar prachtige interieur en gave DIY-projecten en laat die regelmatig zien in haar posts. Dat wisselt ze af met foto’s van de dingen die ze meemaakt (check deze eenhoorntaart bijvoorbeeld voor haar gender reveal party!) en met supervrolijke foto’s van haarzelf.

 

I mean this cake… ?? (? @riancahouthuijsen) #hansenshifraBABY

Een bericht gedeeld door Shifra Jumelet //A Cup of Life (@shifrajumelet) op

5. Lifestylebylinda.nl

Linda is een groene lifestyle- en beautyblogger en haar foto’s zijn altijd adembenemend mooi. Haar liefde voor de natuur blijkt uit alle foto’s die ze plaatst. Verder stralen haar foto’s altijd een soort warmte uit door de mooie diepe kleuren. Daarnaast vind ik haar manier van fotograferen en haar kledingstijl gewoon heel erg tof. Linda maakt allerlei soorten foto’s, maar toch past alles in haar feed helemaal bij elkaar. Als je nog op zoek bent naar geweldige foto-inspiratie, dan is haar account (net als haar blog trouwens!) zeker een aanrader.

6. By Dagmar Valerie

Oeps, ik zie nu pas dat alle inspirerende Instagram-accounts in dit rijtje van bloggers zijn die ik volg. Nog een blogger van wie ik het Instagram-account met veel plezier bekijk, is die van Dagmar. Niet alleen is zij onlangs moeder geworden van de superknappe Lucas, maar ook deelt ze foto’s van allerlei geluksmomenten in haar leven. Denk aan vakanties en dagjes weg, maar ook aan iets simpels als een goed boek of een mooie plant. Ze wisselt rustige witte foto’s af met hele kleurrijke plaatjes, waardoor ook haar account een feestje is om doorheen te scrollen.

Zo, dit waren ze: 6 inspirerende Instagram-accounts die ik volg. Misschien ga ik vaker op deze manier een paar inspirerende Instagram-accounts in het zonnetje zetten, want ik heb nog veel meer aanraders. Heb jij ook nog aanraders voor mij?

Volg je mij trouwens al op Instagram @vakervrolijk?

Welke Instagram-accounts volg jij graag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Jonna@burgertrutjes 12 mei 2017 op 7:13 am - Beantwoord

  Leuk!! Alleen Sandra volg ik al. De rest nog niet

 2. Darina 12 mei 2017 op 7:13 am - Beantwoord

  Wat een mooie accounts. Leuk om zo nieuwe accounts te leren kennen!

 3. Danique 12 mei 2017 op 7:17 am - Beantwoord

  Wat een prachtige accounts! Ik wou dat ik zulke mooie foto’s kon maken haha. Ik volg ze allemaal niet, maar ik denk dag ik daar nu verandering in ga brengen!

  • Romy 12 mei 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Ja, echt hè?! Hier nog zo’n jaloers meisje op hun fotografieskills, hoor 😉 Leuk dat je ze gaat volgen!

 4. Sylvia 12 mei 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke instagram accounts sommige ken ik nog niet. Ik ga gauw eens een kijkje nemen! Dankjewel voor de tips!

  • Romy 12 mei 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat er een paar accounts tussen zitten die je nog niet kende. Dat was precies mijn bedoeling met dit artikel 🙂

 5. Susan 12 mei 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Ik ken niet iedereen! Ik ga eens kijken.

 6. Eveline Fleur 12 mei 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Wat leuk! Een aantal volgde ik al, maar nog niet iedereen. Ik ga zeker even kijken. <3

  • Romy 12 mei 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat je van de andere accounts vindt 🙂

 7. Lisette 12 mei 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Ik ga eens een kijkje nemen! Mooi foto ’s ook hebben ze allemaal. Zelf ben ik daar niet zo handig in en doe maar iets. Instagram is momenteel erg favoriet bij mij!

 8. marije 12 mei 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Leuk om zo inspiratie op te doen. Ik kende nog niet alle accounts. Ga zeker even kijken

 9. Sandra 12 mei 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Aaaaah dankjewel lieve Romy! Wat ontzettend lief van je. Ik klap een beetje dicht haha. Vind het zó leuk om ineens mijn account hier te zien staan, en dan jouw lueve woorden er bij… Thanks meid! De andeee accounts volg ik toevallig ook allemaal al, hihi!

 10. Klaske 12 mei 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Leukleuk! Ik volg ze bijna allemaal, behalve Linda. Op haar account ga ik nu een kijkje nemen. De andere accounts vind ik inderdaad ook heel tof en verdienen hier zeker een plekje. 🙂

 11. Lindsey Beljaars 12 mei 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Heel erg leuk om te zien! Ik ken ze nog niet allemaal dus ik ga zeker even doorklikken 🙂

 12. Mariëlle 12 mei 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! 🙂 Ik ken ze bijna allemaal hihi! Ik zou ook echt meer moeten doen met mijn Instagram account, maar dat komt er maar niet van 🙁

  • Romy 12 mei 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ja, Instagram is ook zo leuk! Ik beschouw mezelf ook niet echt als een geweldige fotograaf, maar juist daarom vind ik het zo leuk om wat inspiratie op te doen bij anderen 🙂 Daar leer ik vaak ook weer veel van.

  • Romy 12 mei 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Zo lief, je reactie! Heel graag gedaan, want je hebt het helemaal verdiend 🙂

  • Romy 12 mei 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je zoveel dezelfde accounts volgt! Die van Linda is zeker ook een aanrader! Ik val een beetje in herhaling, geloof ik, maar haar foto’s zijn zó mooi 🙂

  • Romy 12 mei 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Ik vind jouw Instagram-account anders ook hartstikke mooi, hoor 🙂 En je kunt nu eenmaal niet overal tijd in steken. Mijn eigen account is ook niet altijd helemaal naar mijn zin, maar ik vind het gewoon leuk om af en toe iets te plaatsen waar ik zelf blij van word 🙂

 13. Claire 12 mei 2017 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zo andere bloggers/Instagrammers in het zonnetje zet. Een aantal ken ik nog niet dus die ga ik even bekijken 🙂

  • Romy 12 mei 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat er een paar accounts tussen zitten die je nog niet kende 🙂 Ik ben benieuwd wat je van hun accounts vindt!

 14. Johanne 12 mei 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  Ik kende ze allemaal nog niet, zal eens even kijken! Jou volgde ik al wel 😉

 15. Jessica J. 12 mei 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Sandra, José en Femke volgde ik al, de anderen nog niet – al heb ik daar nu net verandering in gebracht. 😉 Leuke post, dit!

 16. Rebecca 12 mei 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Ik ben DOL op het account van Linda. Haar instagram is echt underrated en verdiend zo veel meer aandacht!

  • Romy 12 mei 2017 op 7:05 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je mij volgt 🙂 En ik ben heel benieuwd wat je van de andere accounts vindt!

  • Romy 12 mei 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je er nu een paar accounts bij hebt om te volgen 🙂

 17. Merel 12 mei 2017 op 2:22 pm - Beantwoord

  4/6 ken ik ook! Grappig om te zien dat je dezelfde mensen ook volgt :). Linda ga en Shifra ga ik ook zeker even volgen!

  • Romy 12 mei 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat we zoveel dezelfde mensen volgen 🙂 En leuk dat je er twee nieuwe accounts bij hebt om te volgen!

 18. Kimdy 12 mei 2017 op 3:26 pm - Beantwoord

  José en Sandra kende ik nog niet, maar hun instagrams zien er super leuk uit! Dagmar vind ik ook heel leuk om te volgen, ik word altijd heel vrolijk van haar!

  • Romy 12 mei 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Ja, Dagmar is altijd zo lekker positief en vrolijk! Leuk om te horen dat je de accounts van José en Sandra nu door mijn artikel hebt leren kennen 🙂

 19. Suzanne | Reading Traveller 12 mei 2017 op 5:25 pm - Beantwoord

  Super toffe accounts! Leuk dat je ze in het zonnetje zet 🙂

 20. Ilse van Kreanimo 12 mei 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

  Ik deelde een paar weken geleden mijn favorietjes ook. Vooral de creatieve dan…

  • Romy 13 mei 2017 op 8:52 am - Beantwoord

   Oh leuk! Ik ga het artikel eens terugzoeken 🙂

 21. Jenn 12 mei 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik volg alleen de laatste twee, maar ik ga even kijken bij de rest. En jou ben ik ook gaan volgen 🙂

 22. Charèl 12 mei 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Sifra is zo leuk! Ik ben dol op haar!

 23. Esmee 13 mei 2017 op 11:49 am - Beantwoord

  Leuk! De meeste blogs volgde ik al, maar de instagrams vaak nog niet! De roze muur-foto is echt heel mooi, heeft Jose zeker gaaf gedaan!

  • Romy 13 mei 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

   Ja, we waren zo blij met die roze muur en ik ben ook superblij met de foto 🙂 Leuk dat je een paar nieuwe Instagram-accounts hebt ontdekt!

 24. Lianne 13 mei 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk die roze muur! Waar ergens in Den Haag ligt die? Ik was die toen ik daar was niet tegengekomen, wel jammer! Ik heb geen Instagram (volgens mij als enige twintiger ter wereld). Maar ik vind het altijd wel knap hoe mensen zulke mooie foto’s kunnen maken, want dat kan ik helaas niet 😉 Lijkt me erg inspirerend om zo’n profielen dan te volgen!

  • Romy 13 mei 2017 op 11:57 pm - Beantwoord

   Die roze muur is vlakbij Holland Spoor, in een straatje langs een kanaal. Ik weet het adres niet precies, maar het ligt op loopafstand vanaf Holland Spoor 🙂 Ja, Instagram is zo’n leuk medium om anderen op te volgen. Ik kijk er graag op voor de leuke foto’s van anderen en ter inspiratie voor mijn eigen foto’s 🙂

 25. Linda 17 mei 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

  Oooh Romy, wat een lieve woorden van jou! (En je lezers, kon het niet laten om de commens even door te nemen..) Onwijs tof dat je mijn account tussen deze andere inspirerende accounts hebt geplaatst, zo lief! Ik volg de andere dames ook met veel plezier!

  • Romy 18 mei 2017 op 10:46 pm - Beantwoord

   Zo lief, je reactie! Je hebt het meer dan verdiend om in dit lijstje te staan. Ik volg je blog heel graag en geniet steeds van je prachtige foto’s 🙂