Ik noemde mezelf al eerder Klein Duimpje. Niet omdat ik een spoor van broodkruimels achterlaat, maar wel af en toe een spoor van troep. Nagellak, stickers, pennen, notitieboekjes, opbergdozen… Dit weekend besloot ik daar verandering in te brengen. Ik ging opruimen, ondanks dat ik daar niet van houd. Eindelijk zijn er geen polsstokhoogspringtaferelen meer nodig om bij mijn bed te komen en hebben dingen weer een plekje gekregen. Wat ik kan, kun jij ook! Dit zijn 6 opruimtips die mij hebben geholpen om weer orde in de chaos te krijgen.

opruimen als een pro opruimtips

1. Zoek eerst alle troep bij elkaar

Het klinkt misschien het tegenovergestelde van efficiënt, maar mijn opruimbeurt begint altijd met eerst nog meer troep maken. Ik zoek eerst alle troep bij elkaar, leg het op een hoop en zorg ervoor dat ik wel móet opruimen. Vaak kiep ik bijvoorbeeld een paar dozen gewoon achter elkaar leeg, waardoor ik niet anders kan dan direct met die flinke sorteerklus te beginnen. Stap 1 is gezet!

2. Maak het leuk

Opruimen en schoonmaken hoeft echt niet saai te zijn. Je kunt er best iets leuks van maken. Probeer bijvoorbeeld stil te staan bij de spullen die je bekijkt. Er zitten waarschijnlijk waardevolle dingen tussen waar je mooie herinneringen aan hebt. Daar kun je best even bij stil staan (oké, niet té lang!). Of neem eens je laptop mee en zet je favoriete serie aan tijdens het opruimen. Of draai de volumeknop van de radio flink omhoog (sorry buren, ik ben aan het opruimen!)! Je mag het jezelf best aangenaam maken als je aan het opruimen bent.

3. Maak met jezelf afspraken over houden/wegdoen

Als je gaat opruimen, kun je van tevoren een paar duidelijke afspraken voor jezelf op papier zetten. Hoeveel wil je weggooien of hoeveel wil je juist houden? Wil je bijvoorbeeld 10 kledingstukken weggooien? Zorg er dan voor dat er daadwerkelijk 10 kledingstukken in de vuilniszak belanden. Of wil je dat een bepaalde doos eindelijk weer dicht kan? Spreek dan met jezelf af dat je ervoor zorgt dat het deksel straks probleemloos op de doos past door genoeg spullen weg te doen. Zo’n afspraak of harde maatregel kan je helpen om iets kritischer te kijken als je een keuze maakt tussen houden of weggooien.

opruimen als een pro opruimtips

4. Maak het opruimen voor jezelf haalbaar 

Het liefst wil ik mijn kamer altijd in één keer helemaal aan kant hebben. Dat is alleen niet altijd een haalbaar streven. Misschien is het wel zo’n uitzoekwerk geworden dat je zelfs in een hele dag niet alles kunt opruimen. Stel dan een aantal doelen voor jezelf op die wel realistisch zijn. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je vandaag je kledingkast uitzoekt en morgen aan de slag gaat met alle spullen op je nachtkastje. Zelf vind ik het fijn om te beginnen met de grote spullen, zodat het er meteen opgeruimd uitziet. Later ga ik dan met de kleinere spullen aan de slag. Doe waar jij je prettig bij voelt en wat jij kunt waarmaken.

5. Zoek een goede bestemming voor wat je wegdoet

Heb je ook moeite met spullen wegdoen? Het maakt het opruimen niet makkelijker als je tussendoor met pijn in je hart steeds dat leuke hemdje of die leuke maar ietwat uit de kluiten gewassen souvenir in een vuilniszak stopt. Wat daarbij kan helpen, is om vooraf een goede bestemming voor dat soort spullen te bepalen. Zo kun je veel spullen kwijt bij de kringloopwinkel, waar je er anderen een groot plezier mee doet. Of geef de te kleine kleding aan een vriendin. En dat ene knuffeltje zou maar net je nichtje dolblij kunnen maken. Ook Facebook-groepen en Marktplaats zijn natuurlijk een optie. Een goede bestemming verzacht de ‘pijn’ en maakt het makkelijker om van een aantal spullen voorgoed afscheid te nemen.

6. Bewonder het resultaat

Dit is misschien wel de belangrijkste opruimtip van allemaal. Als ik aan het opruimen ben, kan ik dolgelukkig worden wanneer ik het resultaat tussendoor bekijk. Voor mij voelt zelfs één opgeruimde kast al als een wereld van verschil. Het kan heel motiverend zijn om tussendoor even glunderend naar de nette stapeltjes kleding en je keurig gesorteerde schoenen te kijken. Of naar je perfect schoongemaakte bureau. Dat geeft mij in ieder geval zo’n boost dat ik daarna helemaal in de opruimflow zit.

Nóg meer tips!

Nog niet overtuigd dat opruimen of schoonmaken best leuk kan zijn? Dan kun je altijd nog een schoonmaker vragen om dat voor jou te doen. Of bekijk eens deze opruimtips van Marie Kondo. Wie weet kan deze ware opruimgoeroe en minimalist jou wél enthousiast maken om de bezem door je huis te halen.

Note to self: genoeg bewonderd nu, ik ga maar weer snel met dat laatste kastje verder.

Heb jij nog een ultieme opruimtip? 

opruimtips voor wie niet van opruimen houdt

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 14 april 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Ik wil dit lange weekend ook aan de slag gaan met opruimen. Even goed puinruimen. Je tips komen precies op tijd.

  Voor mij is het belangrijkste om kleine stapjes te nemen en niet meteen alles in een keer. Dan wordt het behapbaar.

  • Romy 14 april 2017 op 9:32 am - Beantwoord

   Wat goed dat je dit weekend aan de slag gaat! Veel succes met het opruimen 🙂

 2. Jonna@burgertrutjes 14 april 2017 op 7:12 am - Beantwoord

  Ik ruim het liefst per categorie op in plaats van per kamer. Lekker effectief.

  • Romy 14 april 2017 op 9:32 am - Beantwoord

   Goede tip! Dat maakt het inderdaad ook behapbaar en heel effectief!

 3. Mariska 14 april 2017 op 7:36 am - Beantwoord

  Oei, als ik echt stil ga staan bij de dingen die ik opruim (en herinneringen op ga halen) duurt het bij mij altijd een eeuwigheid. Vind ik ineens een dagboek van tien jaar terug, ga ik daar even door heen bladeren. Oh en daar nog een leuke foto. Zo ga ik dan maar door 🙂 Ik kan beter niet te veel nadenken over zulke dingen haha.

 4. Marlieke 14 april 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Goedemorgen. Ik ben doorgaans best nestjes. Maar…met 4 personen in 1 huis waaronder 2 kinderen kan het soms toch sneller dan je wilt wat rommelig worden. Sinds de start van 2017 ben ik begonnen met een 365 dagen challenge: elke dag minstens 3 spullen weggooien. Want….er komen wel steeds nieuwe spullen het huis in, maar er gaan er doorgaans weinig uit. Dagelijks houd ik bij hoeveel ik weggegooid heb. Aan het einde van de maand tel ik alles bij elkaar op en kijk ik of ik het maandtotaal gehaald heb. De ene keer lukt het (net) wel en een andere keer (helemaal) niet. Maar dat is niet erg; het bewust elke dag 3 dingen weg proberen te gooien, is nu onderdeel van mijn dag zonder dat ik erover na hoef te denken. En dat helpt om elke keer toch een heel eind te komen met deze challenge.

 5. Sofie 14 april 2017 op 8:03 am - Beantwoord

  Oh, ik hou eigenlijk wel van opruimen. Dingen sorteren en efficiënt terug in de kast leggen, heerlijk, haha. Het is inderdaad wel zo dat ik ook kan blijven hangen bij spullen die ik dan terugvind, dat is niet zo handig maar wel leuk!
  Hopelijk hoef je nu niet meer in je bed te polsstokspringen 🙂

 6. Lisette 14 april 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Heerlijk he als alles weer lekker is opgeruimd! Handige tips! Bij mij helpt het ook als ik echt de opruimkriebeĺs heb, dan gaat het extra snel. En natuurlijk een muziekje bij erbij aan ☺

  • Romy 14 april 2017 op 9:34 am - Beantwoord

   Haha, daar kan ik me wat bij voorstellen! Zelf moet ik er ook voor waken dat ik niet té lang bij alles stilsta. Soms is het ook gewoon een kwestie van niet nadenken en weggooien! 😉

  • Romy 14 april 2017 op 9:34 am - Beantwoord

   Wat een goed idee, die challenge! Daar kan ik zeker wel wat mee om te voorkomen dat het een troep wordt en dat er te veel spullen in huis staan. Dankjewel voor de tip 🙂

  • Romy 14 april 2017 op 9:35 am - Beantwoord

   Haha, het polsstokhoogspringen is gelukkig verleden tijd 😉 Wat fijn dat je zo kunt genieten van het opruimen! Zelf geniet ik vooral van het resultaat altijd 🙂

  • Romy 14 april 2017 op 9:35 am - Beantwoord

   Ja, de opruimkriebels zijn zo fijn! Dan gaat het bij mij vaak ook als een speer 🙂

 7. Sylvia 14 april 2017 op 8:14 am - Beantwoord

  Opruimen doe ik altijd met een muziekje aan en lekker meebleren/dansen haha. Een keer per maand heb ik altijd grote opruimmani en dan zoek ik alles uit. Gelukkig wonen we niet zo heel groot dus dat is wel handig. Dan heb je namelijk ook geen ruimte voor troep?

  • Romy 14 april 2017 op 9:36 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk als je er met een muziekje en dansje een klein feestje van kunt maken! En een klein huis is inderdaad ideaal. Als je geen troep kunt maken, hoef je het later ook niet op te ruimen 😉

 8. Josephine 14 april 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Haha, eigenlijk herken ik het niet zo, ik ben best wel een opruimer. OK, ik heb soms wel stapeltjes spullen liggen (waar mijn man gek van wordt 😉 ), maar dat zijn in mijn ogen georganiseerde stapeltjes. 😛 Maar in principe maken we elke avond de woonkamer aan kant. Zo is het gezellig opstaan én kan de troep niet zo aangroeien.

  Mijn opruimtip voor kleding: maak met jezelf geen afspraak voor een aantal kledingstukken, maar bijvoorbeeld wel: ik gooi alles weg, wat ik niet meer pas of meer dan een jaar niet gedragen heb.

  • Romy 14 april 2017 op 9:37 am - Beantwoord

   Het lijkt me heerlijk als je juist wel van opruimen houdt en als je troepjes in ieder geval netjes opgestapeld ergens liggen 😉 Goed idee trouwens om elke dag het opruimen een beetje bij te houden! Misschien moet ik me daar ook maar eens aan gaan wagen. Als je geen troep maakt, hoef je later ook niet een flinke opruimbeurt te houden.

 9. Susan 14 april 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Haha ik ben gek op opruimen. Heb de tips dus niet echt nodig 🙂

 10. Janne 14 april 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Het zijn Hans en Grietje die een spoor van kiezelstenen en later broodkruimels achterlaten 😉

  • Romy 14 april 2017 op 9:15 am - Beantwoord

   Oh haha, oeps! Ik ga het meteen even aanpassen. Dankjewel voor de tip!

  • Romy 14 april 2017 op 9:29 am - Beantwoord

   Volgens Wikipedia laten ze allebei broodkruimels achter 😉 Ik was ook even in de war, want het zit inderdaad ook in het sprookje van Hans en Grietje. Blijkbaar waren de schrijvers van die twee sprookjes niet zo innovatief met hun ideeën 😉

  • Janne 14 april 2017 op 9:32 am - Beantwoord

   Oh, wat grappig, inderdaad. Ik wist niet dat er twee versies van Klein Duimpje zijn, ik kende alleen de eerste waarbij hij in het oor van een paard zit en met rovers meegaat. Die andere lijkt wel héél erg op het verhaal van Hans en Grietje.
   Weer wat geleerd vandaag! Dankjewel voor je snelle reactie.

 11. Saskia 14 april 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Ik heb deze tips niet nodig hihi. Schoonmaken en opruimen vind ik altijd erg fijne bezigheden 🙂

 12. Anne - Ditisanne.nl 14 april 2017 op 10:19 am - Beantwoord

  Leuk! Wij hebben een relatief groot huis waardoor je al snel veel spullen bewaart… Omdat we vorig jaar zijn gaan samenwonen hebben we echt dozenvol spullen op zolder staan. Op Koningsdag gaan we op de Oranjemarkt in ons dorp zitten dus hopelijk raken we dan een hoop kwijt! 🙂

  • Romy 14 april 2017 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee! Koningsdag is altijd een fijne manier om van spullen af te komen en er hopelijk ook nog wat geld aan over te houden. Veel succes met de verkoop 🙂

 13. Nadine 14 april 2017 op 11:08 am - Beantwoord

  Hier in huis is het best opgeruimd, ik word heel onrustig van onnodig veel rommel. Maar soms ontkom je er niet aan. Ik begin meestal met eerst met de makkelijke dingen. Oud papier weg, glazen in de vaatwasser. En uiteindelijk heb je altijd een aantal spullen die je niet kwijt kan… Dus daar is een speciale lade voor, voor alle spullen waar je geen plek voor weet haha. Maar wat ik altijd leuk vind is om het foute uur van Q-music op te zetten, of lekkere foute 80’s en 90’s muziek. Beetje meezingen (schreeuwen) en een dansje maken.

 14. Stephanie 14 april 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  ZO goed, ik zag alleen je titel en besloot om de bezem erdoor te halen.
  Alles weer lekker fris! 🙂

 15. Maaike 14 april 2017 op 11:46 am - Beantwoord

  Ik maak ook altijd eerst meer troep voor het opruimen begint. Voor mij is het fijn om een soort sorteer of uitzoek plek te hebben. Dus alles wat er op het grote bureau staat gaat dan op een hoop zodat het bureau vrij is en ik goed kan uitzoeken. Eigenlijk is opruimen een beetje als sporten. Achteraf heb je een goed gevoel en ben je blij dat je doorgezet hebt 🙂

  • Romy 14 april 2017 op 6:53 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb ook precies zo’n lade met spullen waar ik verder geen plek voor weet 😉 Helaas wordt die lade soms ook heel erg vol en moet ik daar toch ook eens aan geloven. Ik kan me voorstellen dat opruimen met het foute uur erbij meteen een stuk aangenamer is 🙂

  • Romy 14 april 2017 op 6:54 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn titel je meteen aan de slag deed gaan! Geniet lekker van het opgeruimde huis dit weekend 🙂

 16. Irene 14 april 2017 op 12:11 pm - Beantwoord

  Ik ga aan de slag met je tips. Als ik opruim gaat het vaak verkeerd. Ik begin bijv met een kast, zie iets wat eigenlijk op de badkamer hoort, besef me dan dat de badkamer ook opgeruimder kan, ga vervolgens in de badkamer verder, vind tussen mijn make-up spullen opeens op wonderbaarlijke wijze een pen en ga richting mijn bureau. En ga zo maar door.

  • Romy 14 april 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Haha, wat beschrijf je dat leuk! Maar ik kan me voorstellen dat het best wel frustrerend is als je steeds iets anders gaat opruimen en daardoor nergens echt helemaal aan toekomt. Hopelijk kun je iets met mijn tips 🙂 Opruim ze!

 17. Linda 14 april 2017 op 1:09 pm - Beantwoord

  Zal het in de lucht hangen? Ik heb de laatste tijd ook weer met vlagen opruim buien. Een keer in de 2 á 3 weken pak ik weer een nieuwe kast aan. En afgelopen week was mijn beauty stash aan de beurt. Het geeft zoveel lucht als alles weer opgeruimd en overzichtelijk is. Rommel in huis geeft wat dat betreft wel rommel in mijn kop. Dus ik ga ook voor een heerlijk opgeruimd appartement, en dat geeft veel voldoening. Zo erg dat het opruimen soms best leuk is haha!

 18. Johanne 14 april 2017 op 1:43 pm - Beantwoord

  Pfff, ik zit net om me heen te kijken en zie dat ik enorm hard moet opruimen. Mijn probleem is alleen dat ik nóg meer troep lijk te maken als ik opruim en daarna al helemaal niet meer weet wat ik moet doen! Punten 3 en 4 zijn misschien nog wel tips waar ik als mega chaoot en opruimhater iets aan heb. 😀

 19. Charel 14 april 2017 op 2:08 pm - Beantwoord

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt een opruimfreak ben haha! Ik gun mezelf geen rust! Toch is het een fijne blog voor mij ook hoor! Van het weekend weer lekker aan de schoonmaak, lenteschoonmaak haha!

  • Romy 14 april 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk inderdaad dat veel mensen door het voorjaar opeens een soort opruimwoede krijgen. Wat heerlijk dat je ook zo aan het opruimen bent geslagen! Ik vind het van tevoren nooit zo leuk en kan er echt tegenop zien, maar naderhand ben ik ook altijd zo blij als alles weer netjes en opgeruimd is.

  • Romy 14 april 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Dat van het extra troep maken herken ik helemaal. Bij mij wordt het ook altijd eerst een groter zooitje en pas daarna merk je het verschil. Het begin is vaak het lastigst, maar met een leuke serie of wat muziek erbij kan het echt best fijn zijn om op te ruimen 🙂

 20. Laura 14 april 2017 op 2:55 pm - Beantwoord

  Ik hou echt van opruimen en lezen over opruimen, maar op de één of andere manier lukt het me toch niet om er tijd voor te maken 😉 Wat ik wel echt heerlijk vind is om overal een plek voor te creëren. Ik heb echt eindeloos veel bakjes, doosjes en lades in huis waar ik dingen in opberg.

  Thuis heb ik ook de gewoonte om mijn jas, tas en schoenen gewoon ergens neer te kwakken. Eigenlijk zou je bij elk spul wat je neerlegt kunnen zeggen: kan ik het in minder dan 1 minuut opruimen? Ja? Okee, dan doe ik het meteen. (Dan moet je dus wel overal een plek voor hebben!)

  Wel kan ik mijn spullen altijd sneller vinden in een puinhoop dan wanneer het netjes is… 😉

  • Romy 14 april 2017 op 7:07 pm - Beantwoord

   Haha, dat laatste herken ik van het jassen, schoenen etc. ergens neerkwakken. Dat is ook hoe bij mij vaak de troep ontstaat. Na een tijdje moet ik me dan toch echt aan die hele berg spullen gaan wagen. Goed idee om jezelf af te vragen of je het in 1 minuut kunt opruimen. Ik denk dat ik mezelf die vraag ook iets vaker moet stellen. Hoe minder erg de troep is die ik ervan maak, des te minder ik uiteindelijk ook bij een grote opruiming hoef op te ruimen 🙂

 21. Nina Simplynspecial 14 april 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

  Ik zie ook altijd op tegen opruimen, maar als ik eenmaal klaar ben besef ik weer waarom opruimen eigenlijk heel fijn is 🙂

 22. Sara | MevrouwMiauw 14 april 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

  Hahaha!! Wat schrijf je toch leuk. “polsstokhoogspringtaferelen”, geweldig! Ik was het even aan het visualiseren en ik zag het echt voor me. Zo’n aanloop nemen met zo’n stok en dan in het bed belanden. Wat betreft je tips: vooral dat eindresultaat bewonderen vind ik altijd zó fijn. Dan kan ik echt een beetje trots zijn.

  • Romy 15 april 2017 op 7:05 pm - Beantwoord

   Haha, het was soms echt een kwestie van spullen ontwijken als ik bij mijn bed wilde komen, dus zo’n polsstok was geen overbodige luxe geweest 😉 Heerlijk is het hè als je eenmaal alles hebt opgeruimd? Ik kan ook echt glunderen van trots als ik dan naar mijn georganiseerde bureau en kledingkast kijk naderhand.

 23. Mike 14 april 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

  Opruimen is ook voor mij één van de minst leuke bezigheden. Inmiddels heb ik me aangeleerd om al me spullen een vast plekje te geven (geen rommel laatjes en bakjes meer) Daarbij heb ik voor mezelf de harde regel, past het niet, dan moet ik een of twee dingen eruit halen om het nieuwe erin te laten passen. Zo heb ik onderlaatst nieuwe kleding gekocht. Uiteraard paste het niet meer in de kast, dus meteen een mooie gelegenheid om wat oude kleding weg te gooien. Door het op deze manier met regelmaat bij te houden, hoef ik gelukkig bijna niet meer op te ruimen. Ik heb zelfs vandaag twee kasten weg kunnen geven, whoehoeeee:-)

  • Romy 15 april 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Wat een fijne methode en ideaal dat je daardoor niet meer zo vaak een grote opruimbeurt hoeft te houden! Dat rommellaatje heb ik helaas wel vaak, maar dat helpt inderdaad niet om de troep tegen te gaan. Ik ga proberen jouw tips op te volgen om dat soort grote opruimbeurten ook te vermijden 🙂

 24. Klaske 15 april 2017 op 10:24 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik had vroeger altijd echt een rotzooi op m’n kamer, waardoor ik minstens een dag over opruimen deed. Ik kwam dan allerlei schriften vol geschreven verhalen en dergelijke tegen, die ik dan ging lezen, waardoor alles een beetje vertraging opliep haha. Zelf ruim ik aan het eind van de dag altijd vijf minuutjes wat dingen op, zodat het weer netjes oogt (ik heb nu, in tegenstelling tot vroeger, een hekel aan rommel). Eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld aan het einde van een semester) ruim ik echt goed op en gooi ik veel weg (papieren van school en dergelijke). Dit werkt voor mij echt heel goed en zo ben ik dan maximaal een uurtje bezig om de boel echt netjes te krijgen. De beste tip is natuurlijk: geen rommel maken dan hoef je ook niet op te ruimen. 😉

  • Romy 15 april 2017 op 7:15 pm - Beantwoord

   Haha, geen rommel maken is inderdaad wel echt het handigst! Dat moet ik mezelf ook nog een beetje aanleren 😉 Wat een handig opruimschema heb je trouwens bedacht. Elke dag vijf minuutjes opruimen is wel meer behapbaar dan eens in de zoveel tijd een enorme opruimbeurt. Dat ga ik ook eens uitproberen!

 25. Anouk 15 april 2017 op 11:49 am - Beantwoord

  Oh, ik houd juist van opruimen haha… ik laat wel dingen slingeren hoor, maar dan ben ik voornamelijk druk. Als ik weet wat rust heb, heb ik dan enorme opruimbuien…

  • Romy 15 april 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Wat ideaal dat je opruimen juist zo fijn vindt! Die voorliefde voor opruimen zou ik ook wel willen hebben, haha.

 26. Vivian 15 april 2017 op 2:50 pm - Beantwoord

  Ik vind opruimen niet per se vervelend: vaak geeft het me juist een lekker opgelucht gevoel haha. Maar ik betrap mezelf er wel op dat ik vaak niet wil zien hoe rommelig het eigenlijk is en dat ik een bepaalde la écht wel eens mag uitmesten. Maar het voelt dan ook wel heel goed om dat te doen!

 27. Claire 16 april 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een super goeie tips! Als ik ga opruimen zet ik ook een foute playlist met allemaal jaren 00’s nummers. Heerlijk is dat 😉 Ik heb alleen het probleem dat ik te snel dingen weggooi haha. Dan ben ik zo lekker bezig en denk ik: nou dat heb ik echt niet nodig. En ja hoor, wat heb ik een aantal weken later ineens nodig?!

  • Romy 16 april 2017 op 2:14 pm - Beantwoord

   Jaaa, er gaat niets boven opruimen met foute muziek erbij 😉 Wat grappig (maar ook onhandig) dat je vaak juist spullen weggooit die je later nog nodig hebt. Ik heb dat bij vlagen ook een beetje, maar heb gelukkig nog nooit echt spijt gehad van dingen die ik heb weggegooid, op mijn Barbies van ‘vroeger’ na dan. Die had ik achteraf wel willen houden voor later…

 28. yvonne 16 april 2017 op 6:42 pm - Beantwoord

  goede tips!