Mijn map met blogconcepten in WordPress is nooit leeg. Het komt nogal eens voor dat ik een “geweldig” artikelidee heb, dat uitwerk en het conceptartikel vervolgens eventjes wil laten rusten. Maar soms duurt “even” langer dan ik had bedacht en plaats ik het artikel nooit meer op mijn blog. Soms bewust (toch te gevoelig!), soms totaal onbewust (vergeten en niet relevant meer!). Vandaag geef ik je graag een klein inkijkje in een paar ongepubliceerde schrijfsels. Dit zijn 7 conceptartikelen die mijn blog nooit hebben gehaald.

Hooggevoelig, overemotioneel of gewoon kwetsbaar?

Dit artikel plaatste ik nooit omdat ik bang was er mensen mee voor het hoofd te stoten. En omdat het een wel heel persoonlijk artikel was. Waar het over gaat? Ik heb wel eens de vraag gekregen of ik misschien hooggevoelig ben. En ik ben dan zo iemand die een minuut later al met een (totaal niet wetenschappelijk onderbouwde) HSP-test voor haar neus zit. De uitslag was wat ik al dacht: ik kan wel gevoelig reageren op uitspraken van anderen, maar herkende bepaalde andere gevoeligheden (bijvoorbeeld voor lawaai) dan weer niet. Oftewel, geen HSP, wel bepaalde kenmerken daarvan.

“Wat heb je daar nu aan?”, vroeg ik me na die test af. Is een labeltje niet fijn om te hebben, zodat je “ergens bij hoort”? Pas later realiseerde ik me dat wel of niet in een hokje passen mij geen ander persoon maakt. Ik ben ik. Daar verandert geen enkel hokje of half-hokje iets aan.

15 leuke uitjes die mijn vriend en ik willen beleven

Zo nu en dan schrijf ik een half artikel, vergeet ik vervolgens helemaal dat ik het artikel nog in mijn conceptenmap heb staan en is het artikel, zodra ik het opnieuw tegenkom, helemaal niet relevant meer. Zo ook dit artikel. Ik schreef het in de herfst, wat betekent dat we nog minstens 8 maanden moeten wachten voordat we de meeste activiteiten kunnen uitvoeren. Iemand weleens pompoenen uitgehold in de lente? Ik denk dat ik dit lijstje maar eens moet aanpassen en aanvullen. Altijd leuk om nieuwe plannen te maken! En om die plannen wél op mijn blog te delen.

Wat je anders maakt, maakt je mooier!

Op de Roodharigendag gaf ik een lezing over “anders zijn”. En over waarom dat juist mooi kan zijn. Omdat mijn toespraak iets langer was dan een gemiddeld blogartikel, heb ik de tekst naderhand ingekort tot de lengte van een artikel. Je raadt het al: dat artikel staat nog steeds ongepubliceerd tussen mijn concepten. Het voelt nu, een half jaar na de lezing, als mosterd na de maaltijd om het te delen. Of zijn er toch liefhebbers om de tekst online te lezen?

Deze blogsamenwerkingen zou ik NIET aangaan

Over tips voor blogsamenwerkingen schreef ik eerder al dit (wél gepubliceerde) artikel. Een van mijn belangrijkste tips voor samenwerkingen blijft om alleen samen te werken met merken die echt bij jou en je blog passen. Voordat ik dat artikel publiceerde, schreef ik ooit over samenwerkingen die ik om die reden nooit zou aangaan. En over de meest bijzondere samenwerkingsvoorstellen die ik al eens heb afgewezen. Een lekker cynisch artikel! Ik twijfel nog steeds of ik het artikel niet té cynisch vind voor mijn overwegend vrolijke blog. Maar wie weet verschijnt dit artikel toch een keer online.

Wat doe ik nog met mijn studie?

Dit artikel schreef ik toen ik net met mijn vorige baan was begonnen. Ahum, drie jaar geleden alweer! Ik voelde me destijds nog weleens een student die dappere pogingen deed voor volwassen werknemer te spelen. Inmiddels ben ik drie jaar ouder, een baan en een onderneming verder en de nodige werkervaring rijker. Alles wat in het artikel staat is dan ook nogal achterhaald. Ik kan me haast niet meer voorstellen dat ik vier jaar geleden nog midden in de scriptiestress zat.

Het leed dat online daten heet

Ver voordat ik mijn lieve vriend leerde kennen, heb ik via een datingsite weleens een paar dates gehad. Ik blijf het een wondere wereld vinden, dat online daten. En ik heb dan ook nogal wat smeuïge anekdotes en belevenissen. Zoals die ene jongen met wie ik ooit twee uur aan een tafel zat zonder hem te kunnen verstaan (iets met een zachte stem en luide muziek). Ik zou heel wat artikelen kunnen vullen met kleine maar hilarische dingen die ik als onervaren dater heb meegemaakt, maar vind dat niet helemaal gepast om te doen. Helaas zal je het dus met mijn Tinder-kennismaking van twee jaar geleden moeten doen.

15 manieren om terug te blikken op het afgelopen jaar

Dit artikel schreef ik eind 2018. Een lijstje met heel wat ideeën om op een mooie manier terug te kijken op 2018. Het artikel paste uiteindelijk niet in mijn blogplanning, dus besloot ik het eind 2019 te gaan plaatsen. Tja, aangezien dit artikel in deze lijst met nooit gepubliceerde artikelen verschijnt, heb je vast al wel door dat ook van die publicatie weinig terecht is gekomen. Oeps! Zal ik het in december 2020 niet vergeten?

Naar welke van deze artikelen zou jij wel benieuwd zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. bychristiana 12 februari 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Sowieso vind ik behind-the-blog artikelen altijd leuk om te lezen, waar ik vooral benieuwd naar ben is dan toch de samenwerkingen die je niet zou gaan en uiteraard alle smeuïge details (haha, autocorrect maakt er direct ‘smerige’ van;-) ;-)) over het leed dat online daten heet! Ik ben dus benieuwd wat andere lezeressen kiezen en met welke artikelen je ons binnenkort gaat verblijden.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Hihi, ik heb zo’n vermoeden dat ik een aantal van deze concepten toch nog maar een keer ga plaatsen 😉 Het artikel over samenwerkingen wil ik sowieso nog wel een keer delen. Alhoewel ik zo’n vermoeden heb dat dat lijstje voor veel trouwe lezers niet vol verrassingen zal zitten 😉

 2. Shirley 12 februari 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Herkenbaar die verdwaalde concepten. Ik zou alle artikelen lezen, haha. Maar het is vooral belangrijk dat je ze alleen plaatst als je er zelf (nog) enthousiast over bent. Die lijst met plannen is sowieso leuk om te bewaren. Wie weet kun je de volgende keer dat je het artikel tegenkomt de helft al afvinken.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om dat te horen! En de lijst met plannen bewaren we sowieso nog een tijdje. Wie weet kunnen we er dit jaar herfst heel wat plannen van afvinken.

 3. Ilona Wielinga 12 februari 2020 op 7:57 am - Beantwoord

  Grappig om te lezen. En herkenbaar. Ik kan ook t ene moment ergens heel enthousiast over zijn en de dag erna denken, nee dit is het toch niet haha.

  • Josephine 12 februari 2020 op 10:25 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar! Ik heb ook een aantal concepten staan waar ik waarschijnlijk niets meer mee doe. Voor andere heb ik nog goede voornemens. Het voordeel van mijn blog is, dat onderwerpen niet snel achterhaald raken.

   Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel nieuwsgierig ben naar jouw ‘Wat je anders maakt, maakt je mooier!’. En van mij mag het ook wel een long-read zijn, hoor. Je schrijft vlot genoeg. 😉

   • Romy 16 februari 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

    Ha, wat leuk om te horen! Ik heb het artikel over de lezing wat aangepast en voor morgen ingepland 😀

  • Romy 17 februari 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat heeft. Ik schrijf mijn ongepubliceerde blogconcepten ook weleens in een opwelling en vind ze dan helemaal je van het om daar daarna weer op terug te komen 😉

 4. Els 12 februari 2020 op 8:00 am - Beantwoord

  Dit soort artikel zijn vaak erg grappig om te lezen: Het leed dat online daten heet. Maar wel als niemand belachelijk wordt gemaakt. Ik schrijf meestal helemaal iets af. Maar soms plaats ik het artikel dan en vind ik het minder leuk dan toen ik het schreef, haha.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook nog! Ik moet zeggen dat ik ook wel een paar artikelen online heb staan (vooral van bijvoorbeeld twee jaar geleden) waar ik nu iets minder fan van ben.

 5. Darina 12 februari 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Herkenbaar die concepten, ik heb er ook genoeg staan. De artikelen over blog samenwerkingen en de 15 uitjes zou ik best willen lezen 🙂

 6. Marloes 12 februari 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Artikelen die met bloggen te maken hebben, lees ik altijd graag. Dus dat artikel over welke samenwerkingen je niet aan zou gaan, zou ik willen lezen. Verder vind ik het niet te laat om die ingekorte toespraak te lezen over anders zijn. Dat is een onderwerp dat altijd wel relevant is.

 7. Naomi 12 februari 2020 op 8:22 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik ben toch wel heel benieuwd naar dat artikel met manieren om terug te blikken op het jaar. En over de blogsamenwerkingen die het niet werden heb ik nu ook ineens allerlei ideeën, dus kom maar op;). Best herkenbaar trouwens ook wel. Ik loop vaak ver voor met schrijven. Soms werk ik een dag voor plaatsing een artikel nog even bij naar de huidige omstandigheden. Wel zo handig.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je altijd flink vooruitwerkt met blogartikelen. Ik merk dat ik dan vaak ook veel beter eventuele foutjes kan spotten in het definitieve artikel. Ideaal!

 8. Daenelia 12 februari 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Zeg nooit nooit. Dus plaats die blog over welke samenwerking je niet aan zou gaan liever niet. Tenzij het overduidelijk niet bij je past, zou je nooit samenwerking uit moeten sluiten.
  Ik zie jou niet samenwerken met slachthuizen, mannen met witte punthoedjes, of quickfix botox vullers. Meer hoef ik niet te weten.
  … ik grijp er wel een paar bij elkaar… niet dat ik die allemaal op dezelfde lijn zet.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat zijn inderdaad het type samenwerkingen dat ik niet zou aangaan. En juist van dat soort samenwerkingen weet ik zeker dat nooit echt nooit is, omdat ze totaal niet bij mij en mijn blog passen 😉

 9. Audrey 12 februari 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Hahaha, ik ben naar allemaal wel benieuwd! Ik heb meestal ook wel wat concepten klaar staan, maar niet zoveel dat ik het overzicht kwijt raak en er vergeet. Enne: die lezing-tekst zou ik nog wel willen lezen, hoor!

 10. Meaghan 12 februari 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Leuk om eens een kijkje achter de schermen te krijgen! Van sommige artikelen snap ik dat je twijfelt, dat heb ik met sommige soortgelijke artikelen ook wel. Je blog die aansluit op je speech van de roodharige dag lijkt me juist heel mooi en interessant! En ook blogsamenwerkingen die je NIET moet aangaan lijkt mij toch goed om te delen, ook al is het wat minder positief en past het minder in je thema van je blog. Ik denk dat je daar beginnende bloggers juist mee kan helpen, omdat je er een bepaald licht op zet. Maar uiteraard is het helemaal aan jezelf of dat goed voelt!

  • Romy 17 februari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen welke artikelen jij nog wel zou willen lezen. Ik denk dat ik het artikel over de samenwerkingen inderdaad toch maar eens op mijn blog wil delen. Eens zien of ik er een leuke draai aan kan geven 🙂

 11. johanna 12 februari 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Die lezing zou ik graag lezen, niet als blog, maar gewoon als tekst. Misschien kun je hem ergens hier of op je bedrijfswebsite zetten. Is toch ook een stukje reclame voor wat je kunt!

  Verder vind ik je blog super.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee eigenlijk om de lezing op een andere manier aan te bieden! Ik heb er voor nu voor gekozen om de tekst alsnog in verkorte vorm als artikel te delen op mijn blog (morgen komt hij online!). Maar een langere publicatie op een aparte plek op mijn site zou voor de toekomst ook een goed idee zijn 🙂
   Dank je voor je lieve compliment trouwens!

 12. Mariska 12 februari 2020 op 10:19 am - Beantwoord

  Ah die met die datingsites ben ik wel benieuwd naar haha! 🙂

 13. Nikita 12 februari 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Ik ben p zich wel benieuwd naar dat stuk over wat je anders maakt, je mooi maakt. Soms kan ik die boodschap nog wel eens gebruiken, maar ik weet dat ik niet de enige ben die het daar moeilijk mee heeft. Ik voel me al mijn hele leven anders, maar ik heb dat geaccepteerd ondertussen. Maar er zijn momenten dat ik die reminder wel nog eens zou kunnen gebruiken. Dat wat mij anders maakt, me juist die Nikita maakt die ik ben.

  Wat betreft HSP zijn. Ik ben zelf hooggevoelig dus met die eerste tussentitel had je direct al mijn aandacht. Niet dat ik enkel enthousiast ben als ik iets lees dat op mezelf slaat, maar HSP komt echt nog te weinig in de media naar mijn idee. Trouwens, als je je heel hard herkent in een paar eigenschappen ben je normaal gezien ook HSP. Dat is wat ik ooit heb gelezen. Maar inderdaad, je bent meer dan het labeltje alleen. Jij bent Romy, en daar verandert geen enkel labeltje of hokje iets aan. Dus je hebt zeker wel een punt. Ik voelde me trouwens absoluut niet beledigd met die tekst. Ik vind het wel fijn om te weten dat ik HSP ben, en ja het is een labeltje. Maar -zoals vele HSP’ers zullen zeggen- ik voelde me al mijn hele leven anders en gek. Ik voelde me raar en bovendien veel te gevoelig. En ineens stuitte ik op de term HSP en toen ik het liet bezinken wist ik ineens dat ik niet gek ben, maar hooggevoelig. Voor mij was dat een stukje vrede en daarmee heb ik ook mijn gevoeligheid volledig in mijn armen gesloten. Want vroeger haatte ik mijn gevoeligheid. Maar zoiets als ‘De HSP’er’ bestaat niet. We hebben wel allemaal dingen gemeen. Maar uiteindelijk ben ik ook meer dan mijn labeltje en meer dan alleen hooggevoelig. Maar het was voor mij destijds een fijne bevestiging, en als ik nu soms overstuur reageer op dingen of of drukke situaties dan weet ik ook hoe dat komt en wat ik eraan kan doen. Dus voor mij is het vooral helpend om te weten dat dat normaal is en het helpt natuurlijk ook dat ik weet hoe ik mezelf weer kan kalmeren. Ik was trouwens niet de enige die zei dat ik HSP ben. Toen ik in de middelbare zat had ik een leerkracht en een jaar later vertelde ik ooit eens dat ik hooggevoelig was. En zijn eerste reactie was; ik had al vanaf een van de eerste lessen door dat jij hooggevoelig bent. Dus blijkbaar ben ik niet de enige die het ‘opvalt’. Mijn hooggevoeligheid maakt me wie ik ben, maar er zijn nog zoveel meer dingen die dat doen. Daarnaast zou ik het ook niet willen missen. Ik ervaar dingen soms heel heftig en als ik kijk naar de afgelopen tijd vol emoties en hoogtes en dieptes is dat enorm vermoeiend. Maar het is een stuk door mijn gevoeligheid dat ik altijd met mijn hart in het leven sta. En dat maakt zaken niet altijd gemakkelijk. Maar het maakt vooral mijn leven mooi en het verrijkt mijn leven. Dus ik zou het niet anders willen. Ik hoop dat ik je niet heb afgeschrikt met mijn lange reactie haha. Ik wilde ook geen ‘protest’ of wat dan ook tegen je artikel opbouwen. Maar ik voelde me er absoluut niet beledigd door. We zijn allemaal wie we zijn 🙂

  • Romy 17 februari 2020 op 11:34 pm - Beantwoord

   Juist heel erg mooi om te horen dat het label HSP jou veel duidelijkheid heeft gegeven. Ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets je ook kan helpen om jezelf te accepteren en te beseffen dat bepaalde eigenschappen helemaal niet gek zijn. Veel kenmerken van HSP (ik herken bijvoorbeeld het goed kunnen aanvoelen van een gevoel of sfeer dat ergens heerst) zijn juist iets heel positiefs of zelfs een talent, denk ik zo. Daar mag je heel trots op zijn en hoef je je absoluut niet voor te schamen.

 14. Jessica J. 12 februari 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Ik ben juist heel erg benieuwd naar het artikel over de blogsamenwerkingen die je niet zou aangaan! Altijd leuk om zo wat achter de schermen te kunnen meekijken.

 15. Anna 12 februari 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Interessant om een kijkje te krijgen in jouw blog concepten! 😀 Ik ben wel heel benieuwd naar het artikel over blog samenwerkingen die je niet zou aangaan, haha!

 16. Giovanna Jansen 12 februari 2020 op 2:26 pm - Beantwoord

  Herkenbaar! Er zijn bij mij ook artikelen (soms slechts een opzet van drie regels) die al heel lang in de conceptenlijst staan, maar om wat voor reden dan ook nooit online komen. Ook het een jaar door verhuizen van een blogconcept voor bijvoorbeeld eind van het jaar is mij niet vreemd haha.
  Ik ben nog wel benieuwd naar je blog over samenwerkingen die je niet aan wilde gaan. Misschien kun je er toch op de een of andere manier een positieve twist aan geven, zodat het wel op jouw positieve blog past?

  • Romy 17 februari 2020 op 11:31 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die niet alle concepten uiteindelijk een plekje op haar blog geeft. Ik denk inderdaad dat ik het artikel over samenwerkingen toch nog eens een plekje op mijn blog wil geven. Leuk idee om eens te brainstormen over een goede en positieve manier om dat aan te pakken!

 17. Evelyne 12 februari 2020 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ik heb ook wel een hele lijst vol onafgewerke concepten staan. Eveneens staat er zo’n artikel als dit te wachten om gepubliceerd te worden :p

  • Romy 17 februari 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

   Haha, leuk! Nu ben ik ook heel benieuwd naar jouw artikel over je ongepubliceerde artikelen (lekker ingewikkelde zin zo ;)).

 18. Simone 12 februari 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

  Ik ben stiekem toch wel benieuwd naar je online dating verhalen haha! Zelf heb ik kort geleden nog al mijn oude concepten eens lekker opgeschoond. Sommige artikelen stonden er al jaren in en ik wist gewoon dat ik dit niet meer zou posten. Ruimt lekker op en maakte in mijn hoofd weer ruimte voor nieuwe ideeën 🙂

  • Romy 17 februari 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Slim om eens wat oude concepten op te ruimen. Dat moet ik misschien ook maar eens doen om een beetje orde in de chaos te krijgen. Dan ontstaan er vast vanzelf wel weer frisse nieuwe ideeën 🙂

 19. Anouk 13 februari 2020 op 7:05 am - Beantwoord

  De blog van de roodharigen dag zou ik best nog willen lezen!

 20. Saskia 13 februari 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Mijn concepten staan echt retevol met dingen haha… Heb echt een waslijst aan ideeën die klaar staan om te worden uitgewerkt. Naar een aantal bovenstaande ben ik wel benieuwd… je samenwerkingen die je niet zou aangaan en dat terugblik artikel.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch dat je aan ideeën voor blogartikelen nooit een gebrek hebt 😉

 21. Suzanne 14 februari 2020 op 4:55 pm - Beantwoord

  Nu ben ik toch wel benieuwd geworden! Ik zelf heb meerdere blogpost geschreven over hooggevoeligheid en vond het ook altijd een beetje spannend!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:04 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Ik ga jouw artikelen even teruglezen. Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar.

 22. Maaike 14 februari 2020 op 9:12 pm - Beantwoord

  Over hooggevoeligheid lijkt me leuk om te lezen 🙂

 23. Olga // Daar Was Eens 15 februari 2020 op 6:33 pm - Beantwoord

  Ik lees je blog graag en vind wat je schrijft altijd heel inspirerend. Ik denk dat alle stukken die je nu tussen je concepten hebt staan het lezen waard zijn. Pas ze aan en deel, ik denk dat ze met plezier gelezen zullen worden!