Meestal denk ik liever niet in clichés. Ook niet in bloggerclichés, want iedere blogger is natuurlijk anders. Maar zo nu en dan houd ik wel van lekker cynisch zijn en ongegeneerd in hokjes en vakjes denken. Bloggerclichés dus. Ook ik maak me schuldig aan heel wat clichés die voor menig blogger lijken te gelden. Zo heb ook ik een flinke voorraad notitieboekjes, heb ik een zwak voor lijstjes en ga ik de deur niet uit zonder mijn camera. Maar er zijn daarnaast genoeg bloggerclichés die mij juist vreemd zijn en waar ik me niet in herken. Ik zet 7 van die clichés op een rij.

bloggerclichés die ik niet herken
 1. Charmante selfies maken. Net zulke knappe selfies maken als menig andere blogger? Ik zou willen dat ik het kon. Ik doe ook weleens een nieuwe dappere poging tot een mooie selfie. Dan steek ik, precies zoals ik bij de kenners heb afgekeken, mijn arm ver voor me uit, houd ik mijn hoofd een beetje schuin en lach ik op mijn meest charmant naar de camera. Hè, weer mislukt! Nee hoor, aan selfieskills ontbreekt het mij gewoon!
 2. Altijd online. Ik scrol dagelijks wel een keer door foto’s op Instagram en lees ook tweets van anderen met grote interesse. Maar om nu te zeggen dat ik een ster ben met social media? Dat zeker niet. Ik heb bijvoorbeeld geen notificaties aan staan op mijn telefoon, waardoor ik regelmatig pas ’s avonds een privébericht zie dat iemand me die ochtend al had gestuurd (niets persoonlijks dus!). Instagram Stories moet ik nog leren kennen en qua hashtags doe ik maar wat. Het bloggercliché van perfecte Instagramkiekjes en een altijd up-to-date profiel herken ik dus niet bepaald.
 3. Met je laptop in een café. Ik zie regelmatig bloggers werken in de hipste koffietentjes. “Goh, zal ik ook eens…?”, denk ik dan.  Toch zie ik het mezelf niet snel doen en gebruik ik liever mijn wellicht iets minder inspirerende oude bureau in mijn slaapkamer als werkplek. Ik denk dat ik kriegel zou worden als ik steeds mensen in en uit zie lopen en dat ik in een café toch liever mensen kijk dan dat ik me daar op mijn blogartikelen stort. Overigens zie ik het ook al gebeuren dat ik in zo’n café aankom met een lege accu, waardoor de “uitgebreide” blogdag iets eerder ten einde komt dan verwacht.
 4. Uitgebreide beauty- en haarroutines. Bij heel wat bloggers zie ik uitgebreide routines voorbijkomen. Dan heb ik het over verzorgingsroutines (zowel ’s ochtends als ’s avonds), maar ook heuse haarroutines. En dat terwijl mijn beautyskills niet veel verder gaan dan concealer, mascara en lipstick net aan fatsoenlijk kunnen aanbrengen en af en toe wat prutsen met eyeliner. Om over mijn haarroutine nog maar te zwijgen. Die bestaat uit niet meer dan twee stappen: haren wassen met shampoo, haren kammen en hup de deur uit of mijn bed in.
 5. Avocado, acai bowls en havermout. Op foto’s van anderen op Instagram en blogs, zie ik opvallend veel avocado’s, ontbijtjes met havermout en acai bowls (huh, wat?!) voorbijkomen. En ik? Ik eet ’s ochtends boterhammen met hummus die er allerminst fotogeniek uitzien. Als ik met yoghurt ontbijt, doe ik dat uit een feloranje plastic bakje in plaats van uit een prachtige mediterraanse kom. En van de toppings die ik zie, ken ik als newbie zeker de helft van de ingrediënten niet.
 6. XXL-shopsessies én -shoplogs. In blogland lijkt het soms wel een hype te zijn om in één blogartikel of video zo veel mogelijk gekochte producten te laten zien. Nu moet ik toegeven dat ik op de knutselafdeling van Action vaak ook met iets meer knutselspullen de winkel uit loop dan nodig is. Ook van de IJ-hallen kom ik allerminst met lege handen thuis. Maar buiten dat kom ik meestal met hooguit 1 of 2 nieuwe items terug van een shopsessie. Blogger of niet, aan XXL-shopsessies doe ik meestal niet. Vindt mijn portemonnee wel zo fijn!
 7. Van hotspot naar hotspot. Vol bewondering kijk ik vaak naar de mooie hotspots die andere bloggers laten zien. Dat varieert van luxe lunchtentjes en practhtige pop-upstores tot daverende donutwinkels, terwijl ik steevast met een kop muntthee bij HEMA, Bagels & Beans of hooguit een simpel café eindig. En als ik al een keer op een inspirerende plek zit, dan vergeet ik vaak mijn camera of heb ik simpelweg geen zin om mijn kop verse muntthee koud te laten worden voor een paar foto’s. Dat laat ik toch liever aan anderen over.

Wat vind jij een typisch bloggercliché?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 14 juni 2018 op 6:18 am - Beantwoord

  Oooh wat een heerlijk herkenbaar artikel. Ik herken mij in alle punten!

 2. Darina 14 juni 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, bijna alle 7 🙂 maar selfies lukken mij ook niet en ik heb ook geen uitgebreide routines 🙂

 3. Janne 14 juni 2018 op 7:38 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij dat je al die dingen niet doet! Een shoplog van een paar spulletjes is veel leuker en ik denk dat niet continu online zijn alleen maar gezond is.
  Ik zat ook aan het bloggercliché van alles doen voor samenwerkingen te denken, voordat ik dit artikel opende. Er zijn naar mijn indruk te veel bloggers die in de loop van de tijd steeds meer afhankelijk worden van samenwerkingen en praktisch alleen nog gesponsorde spullen en belevenissen beschrijven… Fijn dat jij daar niet in trapt en jezelf blijft. 🙂

  • Romy 14 juni 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je het fijn vindt dat mijn blog niet aan elkaar hangt van samenwerkingen en gesponsorde producten 🙂 Ik probeer daar zelf ook goed op te letten. Hoewel het heel leuk is om zo nu en dan een pakketje te ontvangen, vind ik wel dat het bij mij moet passen. Ik gebruik mijn blog liever als mijn online dagboek dan als een reclamebord 😉
   Al moet ik toegeven dat ik een gesponsorde reis wel zou zien zitten. Het klinkt toch wel heel verleidelijk om naar de andere kant van de wereld te vliegen zonder kosten te hoeven maken. Maar of dat er ooit in zit… haha!

   • Janne 15 juni 2018 op 10:59 am - Beantwoord

    Oeh ja, zoals Ik Vrouw Van Jou die nu in een villa in Frankrijk zitten… alleen daarom zou ik wel al blogger willen worden 😛
    Ik vind het heel mooi dat je zo goed nadenkt over wat je wilt en doet met je blog 🙂

    • Romy 16 juni 2018 op 1:55 pm - Beantwoord

     Haha, echt hè?! Ik heb de vlog van Ik Vrouw Van Jou ook met veel plezier gekeken. Wat een mooie omgeving! Doe mij ook maar zo’n reisje, hoor 😉

 4. Josephine 14 juni 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat jij liever geniet van thee bij de hema en je eigen bureautje dan van de hipste cafés. Tevreden zijn met wat je hebt is denk ik een belangrijk onderdeel van een gelukkig leven.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel eens in een koffietentje aan mijn blogs zit te werken. Maar die momenten zijn voor mij echt een uitje. 🙂 (Gisteren nog, met een heel groot stuk chocoladetaart! 🙂 )

  Een bloggerscliché? Op zoek naar dat wimperserum… 😉 Of zou dat komen, omdat ik weer eens onder een steen geleefd heb en het bestaan ervan uit de krant moest vernemen? 😛

  • Romy 14 juni 2018 op 10:02 pm - Beantwoord

   Heerlijk dat jij wel zo nu en dan aan je blog kunt werken in een café, zeker als je er een lekker stuk taart bij neemt 🙂 Ik vind het zelf vooral knap hoe mensen dat voor elkaar krijgen, omdat ik meestal thuis een stuk beter werk dan op zo’n plek.
   Haha, dat wimperserum is inderdaad ook wel een echte bloggershype. Ik had nog nooit van het bestaan van zoiets als wimperserum gehoord, laat staan dat ik ooit had overwogen zelf zoiets te kopen. Maar ja, ook ik moest en zou opeens naar Kruidvat gaan, waar het wimperserum overigens al uitverkocht bleek tegen de tijd dat ik onder die steen vandaan was gekomen en het serum een paar weken na de ontdekking wilde kopen 😛

 5. Geke 14 juni 2018 op 7:52 am - Beantwoord

  Ik denk dat moest je al die dingetjes wel doen, ik je blog maar half zo leuk zou vinden :-)!
  Hou net van het soms nuchtere, soms speelse, soms grappige (of dat alles samen),… maar altijd echt en geen schijn om de schijn.
  Gewoon lekker jezelf en dat is perfect!

  • Romy 14 juni 2018 op 10:04 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooie woorden! Dit is stiekem een van de mooiste complimenten die ik had kunnen krijgen 🙂 Ik vind het zelf ook heel belangrijk om altijd mezelf te zijn op mijn blog en soms hoort daar ook lekker cynisch zijn bij.
   Ik vind het superleuk om te horen dat ik op jou ook overkom als iemand die vooral gewoon zichzelf is.

 6. Daenelia 14 juni 2018 op 8:38 am - Beantwoord

  Geen vaan die zaken hebben iets met bloggen te maken, in de puurste zin van het woord. Dat zijn webcontent-schrijvers die hun website, die ze een blog noemen, gebruiken om hun skills te tonen.
  Ik ben old skool: bloggers zijn mensen die hun mening en gedachten op en blog zetten, puur om dat te delen met anderen. Dat kunnen reviews zijn van films of cosmetica, hotels of action hauls, maar het zijn geen eenmansbedrijven die opdrachten (samenwerkingen) proberen binnen te halen.
  Nu heeft elke corporate site wel iets van een blog en is het idee van bloggen echt veranderd. Gelukkig doe jij gewoon je eigen ding en ik gun het je ook allemaal. Doe gewoon wat jij leuk vind, ook als het niet voldoet aan wat nu onder ‘ blogger’ verstaan wordt.

 7. Sandra 14 juni 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Het enige waar ik mezelf wél half in herken is het tweede punt. Ik ben echt niet altijd online, zeker niet, maar ik heb wel mijn notificaties aan staan. Ik reageer bijna nooit gelijk, dus het is niet zo dat ik als ik een notificatie zie staan dat ik daar gelijk op klik. Dus ja, ik herken mezelf hier half in haha. Verder lijkt het mij wel chill om eens in een café te werken aan mijn blog, maar heb ik nog nooit gedaan!
  Die mega shoplogs begrijp ik ook niet hoor. Ik heb al moeite met één kledingstuk vinden die ik leuk vind, laat staan 15! :’) Ik denk dat we maar blijj moeten zijn dat sommige bloggerscliches niet bij ons passen, haha.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:07 pm - Beantwoord

   Daar heb je op zich wel een punt. Dit zijn niet per se dingen die de meeste webcontentschrijvers doen. Het waren vooral een paar clichés die ik regelmatig op populaire blogs of Instagramaccounts zie. Er is niets mis mee, maar ik vond het wel grappig om er eens bij stil te staan welke ik daarvan herken en welke juist niet. En inderdaad, het belangrijkste is om vooral te doen waar je jezelf goed bij voelt. Of dat nu bijvoorbeeld ontbijten met havermout en toppings is of juist ontbijten met een ouderwetse en onhippe boterham met pindakaas 😉
   Ik ben het wel met je eens dat het jammer is dat sommige bloggen meer opgezet lijken te zijn voor samenwerkingen. Zelf lees ik nog altijd het liefst persoonlijke blogs of lifestyleblogs van mensen die hun blog echt als een online dagboek of inspiratieplatform gebruiken.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:09 pm - Beantwoord

   Werken in een café lijkt mij stiekem ook wel heel inspirerend. Het is dat ik me niet zo goed kan concentreren als ik zoiets doe, maar het idee klinkt natuurlijk wel heel tof 🙂 Knap dat je de notificaties vaak laat voor wat ze zijn en niet meteen berichtjes beantwoordt. Ik ben zelf best wel gevoelig voor notificaties en heb ze daarom bewust allemaal uitstaan (behalve bijvoorbeeld WhatsApp). Ik denk dat ik continu afgeleid zou zijn als ik dat niet zou doen, haha.
   Ik ben het trouwens helemaal eens met je laatste opmerking. Zeker met die XXL-shoplogs mogen we blij zijn dat we daar niet zo veel mee hebben. Dat zou toch al snel een duur geintje worden 😉

 8. Jessica J. 14 juni 2018 op 8:41 am - Beantwoord

  Het feit dat je jezelf niet in deze clichés herkent, is juist de reden waarom jouw blog zo fijn leest! Ik kan me ook volledig in jouw lijstje vinden. En uhm, hotspots bezoek ik wel, maar ik ben altijd te verlegen om m’n camera mee te nemen en kom meestal niet verder dan een niet-Instagramwaardig kiekje van m’n eten of drinken, haha.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:11 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! 🙂 Vind ik stiekem wel een mooi compliment!
   Ik herken trouwens wel wat je zegt over hotspots. Als ik al in een hotspot zit, vind ik het ook vaak nogal lastig om uitgebreid de tijd te nemen voor een fotosessie 😉

 9. Marieke 14 juni 2018 op 8:42 am - Beantwoord

  Haha, heel herkenbaar! Ik ben ook geen standaard blogger wat dat betreft. Al die punten die jij beschrijft doe ik zelf ook niet ?

 10. Esmeralda 14 juni 2018 op 11:12 am - Beantwoord

  Ik blog nog niet zo heel lang op mijn nieuwe blog (Girlboss.pink) maar heb wel al 7 jaar ervaring met andere blogs gehad, en je lijstje is zo herkenbaar! Selfies maken wil me nog wel lukken maar die routines en bloggen in een café? No way.. ik kan me dan geen 5 tellen concentreren. Laat mij maar lekker thuis aan de keukentafel of in mijn werkkamer de blogjes tikken 😀

  • Romy 14 juni 2018 op 10:15 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die niets heeft met in cafétjes werken. Ik zou willen dat ik dat kon, maar ik zou continu afgeleid raken in een overvol koffietentje 😉
   Wat leuk trouwens dat je al zo lang bezig bent met bloggen! Ik ga straks meteen even een kijkje nemen op jouw blog.

 11. Johanne 14 juni 2018 op 11:34 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk! Ik voldoe ook totaal niet aan het stereotype bloggersplaatje. Ik heb altijd het gevoel dat bloggers allemaal mooie huizen hebben, want de plaatjes die ze daar schieten zijn altijd zo mooi. Zet mij op mijn bank, schiet er een foto van en ik delete ‘m meteen weer omdat mijn huis écht niet fotowaardig is. En al die koffiekopjes die mensen hebben? Ik heb er ook vijf ofzo, maar sommigen lijken er wel twintig te hebben! Ik wou dat ik het allemaal kon betalen. Dan zou ik misschien ook een mooier huis hebben, meer hotspots aantikken en mooiere ontbijtjes hebben ;p. Of anders gezegd: ik wou dat ik er geld voor over had? En selfies is bij mij ook een dingetje hoor. Die van mij worden ook nooit zo zuiver als die van anderen? Volgens mij heb ik een te donker huis. Help, blogge -fail!

  • Romy 14 juni 2018 op 10:34 pm - Beantwoord

   Haha, lang leve een beetje zelfspot! Een Instagramwaardige slaapkamer heb ik ook absoluut niet. Als ik al een keer foto’s in mijn kamer maak, moet ik eerst een heleboel opruimen om het een beetje toonbaar te maken 😉 Een geweldig fotogeniek huis kost alleen inderdaad vaak wel wat geld en dan leid ik toch liever een fijn leven waarin ik mijn geld aan iets anders besteed dan aan een Instagramwaardig huis 🙂

 12. Anja - Minimalist Dutchie 14 juni 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Dat van die charmante selfies kwam natuurlijk door die van mij *ahum kuch* 😀 Ik ben daar ook totaal geen ster in! Ik zat af en toe met m’n laptop in een café, maar hou het nu vaker thuis, merk dat dit veel productiever werkt. XXL shopsessies zijn al helemaal niet aan mij besteedt, maar dat is vast niet vreemd 🙂

  • Romy 14 juni 2018 op 10:17 pm - Beantwoord

   Haha, ik vind jouw selfie anders hartstikke goed gelukt, hoor! En ik had van iemand met jouw domeinnaam inderdaad niet verwacht dat je elke dag doorbrengt in het winkelcentrum om met goed gevulde tassen terug te komen, haha 😉

 13. Lianne 14 juni 2018 op 11:57 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar dit! Ik kan ook nooit selfies maken, post ook nooit elke dag wat op Instagram en de enige beautyroutine die ik ’s morgens heb is mijn haren doen. Cafeetjes vind ik soms wel fijn, maar het is niet dat ik het elke week doe. En zolang jij je maar goed voelt bij wat je doet als blogger, dan hoef je niet te doen wat iedereen doet toch? 🙂 Geen clichéblogger, maar lekker origineel!

  • Romy 14 juni 2018 op 10:19 pm - Beantwoord

   Dat laatste is zeker helemaal waar! Ik houd me ook niet zo bezig met of ik aan bepaalde stereotypes voldoe of niet. Juist omdat ik gewoon mezelf kan zijn op mijn blog, vind ik het bloggen zo leuk 🙂
   Leuk om te horen welke clichés jij wel en niet herkent! Ik vind het zelf ook wel knap dat sommige mensen wél in een café kunnen werken. Ik vind het er altijd heel inspirerend uitzien, maar voor mij werkt het in de praktijk vaak niet zo goed 😉

 14. Fleur 14 juni 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Oh wauw, heel herkenbaar dit!
  En ik nog denken dat ik de enige was die geen selfies kan maken, geen uitgebreide beauty/haar routines heeft of geen fotogeniek ontbijt eet! Niks is minder waar dus en eerlijk; dat vind ik helemaal niet erg. Fijn artikel:).

 15. Laurine 14 juni 2018 op 1:54 pm - Beantwoord

  Erg herkenbaar! Ik zou echt niet kunnen werken in een café, ik werk veel liever rustig thuis!

 16. Hermien - KouweKleren 14 juni 2018 op 2:06 pm - Beantwoord

  Ha, best herkenbaar. Ik eet mijn eten ook liever op dan dat ik het koud laat worden! Ik houd bovendien niet echt van foto’s maken en ook niet enorm van erop staan, dat is ook niet echt standaard voor iemand die over kleding blogt, haha.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:20 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat deze punten zo herkenbaar voor je zijn! Ik vind het ook juist leuk dat de een bepaalde clichés wel herkent en de ander juist niet. Lekker jezelf zijn als blogger, dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste 🙂

  • Romy 14 juni 2018 op 10:21 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad vrij uniek voor kledingbloggers! Maar op de foto staan blijft inderdaad wel een uitdaging, alhoewel ik er wel iets meer mijn weg in heb leren vinden sinds ik begon met bloggen (op de selfies na dan). Ik vind trouwens jouw outfitfoto’s op Instagram ook hartstikke tof om te zien 🙂

 17. Marsha 14 juni 2018 op 2:41 pm - Beantwoord

  Haha alleen de selfies maak ik me schuldig aan. De rest valt hartstikke mee bij mij! 😉

  • Romy 14 juni 2018 op 10:22 pm - Beantwoord

   Ik verbaas me regelmatig over jouw selfieskills. Je staat altijd zo mooi op de foto! Misschien moet ik eens een cursus volgen, want mij lukt dat dus echt nooit 😉

 18. Evelyne 14 juni 2018 op 6:31 pm - Beantwoord

  Mocht het mij lukken, ik ging ook elders bloggen dan thuis. Gewoon, omdat me dat wel leuk lijkt en ik er misschien meer inspiratie door krijg. Maar denk ik, wat een rompslomp zou dat wel niet zijn? Het is toch ook leuk in de zetel voor tv bloggen 😉 Tjah..

 19. Irene 14 juni 2018 op 6:39 pm - Beantwoord

  Ik herken me ook niet in die cliché’s, behalve dan shoppingsessies. Haha. Maar dat doe ik nu ook niet elke maand. Ik zou trouwens wel nog graag ergens anders gaan zitten bloggen. Rustig plekje, lekker drankje er bij. Verandering doet eens goed vind ik 🙂 Maar wij hebben hier bij ons niet van die hippe koffietentjes 😉 haha en ik denk ook dat de mensen hier raar zouden opkijken als er ineens iemand met z’n laptop zou zitten werken.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:23 pm - Beantwoord

   Haha, precies zo sta ik er ook in! Het klinkt heerlijk om ergens anders te gaan bloggen, maar in de praktijk werkt het vaak allemaal niet zo makkelijk en fijn 😉 Dan blijf ik ook liever thuis om gewoon lekker makkelijk aan mijn bureau te werken.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

   Een shoppingsessie op z’n tijd moet best kunnen, toch?! Zolang je niet je hele maandsalaris kwijt bent aan een shopsessie, is er volgens mij niets mis mee 😉
   Jammer dat jullie niet echt leuke koffietentjes hebben om bijvoorbeeld te gaan bloggen. Ik kan me voorstellen dat zo’n plek best inspirerend is om te werken. Het is dat ik me vaak thuis een stuk beter kan concentreren dan in zo’n koffietentje, maar anders zou ik mezelf wel een keer een roze hotspot in Amsterdam zien opzoeken om daar te gaan bloggen met een kop muntthee 🙂

 20. Nikita 14 juni 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

  Ik heb niet eens een laptop, dus werken in een cafeetje zit er niet in. Maar ook andere bloggersclichés zijn niet aan mij besteed. Zo heb ik geen duizenden notitieboekjes of stationary. Ik heb er wel een zwak voor, dat wel. En het feit dat bloggers een perfect en handig leventje lijken hebben zonder stoot? Ik denk dat ik mezelf maar eens goed toelach terwijl ik vanavond mijn voet die ik vanmiddag omsloeg insmeer met zalf. En wat betreft online zijn, ik ben amper online nu. Alleen dingen buiten social media ben ik online. Maar ook zonder die pauzes ben ik dat hoor. Ik gooi wel eens dingen online, maar niet zo fanatiek als sommige mensen in mijn vriendenlijst en ook niet dagelijks.

  • Romy 14 juni 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

   Zo te horen ben jij vooral lekker jezelf, of dat nu aansluit op bloggerclichés of niet. En jezelf zijn is misschien wel het allerbelangrijkste 🙂
   Alleen maar goed dat je op een vrij rustige manier omgaat met social media! Het is veel fijner om ook nog een offline leven te hebben naast wat je online deelt in plaats van dat je fanatiek de hele dag berichten plaatst 🙂

 21. Simone 15 juni 2018 op 9:20 am - Beantwoord

  Herkenbaar! Ik volg sowieso op de meeste vlakken eigenlijk nooit de menigte. Heel gek maar ben eerder zo’n late ontdekker haha!

 22. Anna 15 juni 2018 op 11:59 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Wat fijn dat je niet zo’n uitgebreide haarroutine hebt, haha, dat zou ik ook wel willen ;-). Ik snap ook helemaal niks van die acai bowls en matcha lattes en zo. Als iemand dat bestelt vraag ik altijd wat er in zit en waar het naar smaakt, haha! En XXL shoppen doe ik meestal ook niet, vaak bestaan zulke blogposts ook uit gesponsorde artikelen :p.

  • Romy 16 juni 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat sommige mensen weer jaloers zijn dat mijn haarroutine zo simpel is 😉 Maar aan de andere kant heb jij, juist door je haarroutine, wel supermooie krullen!
   Gelukkig ben ik niet de enige die veel van dat soort drankjes en de bowls niet kent, haha. Wat betreft de XXL-shoplogs heb je wel gelijk: vaak zijn dat vast gekregen spullen, waardoor je sowieso al eerder met een tas vol spullen thuiskomt 😉

 23. Mevrouw Marloes 15 juni 2018 op 1:23 pm - Beantwoord

  Hahahahah, zo herkenbaar! Ik ben ’s ochtends ook snel klaar, omdat ik of geen make-up, of alleen mascara (en soms lippenstift) draag. En mijn haar borstel ik of doe ik in een staart en klaar! I wish dat ik mooie selfies kon maken. Meestal koop ik als ik ga winkelen ook niet erg veel. Tot nu toe heb ik één shoplog op mijn blog staan, met dingen die ik verspreid over twee weken heb gekocht. Maar echt XXL is die shoplog niet 😛

  • Romy 16 juni 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

   Alleen maar leuk om te horen dat ik niet de enige ben die niet al te veel make-up draagt, snel klaar is met haar haren en totaal geen selfies kan maken 😉 Ach ja, ieder zijn ding natuurlijk en juist dat houdt het blogwereldje misschien wel zo leuk 🙂

 24. Saskia 16 juni 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar, al deze clichés zijn op mij ook niet van toepassing…

 25. Beautyjuf 16 juni 2018 op 9:34 pm - Beantwoord

  Noppes, ik ben niet verslaafd aan social media, maar bekijk wel regelmatig mijn Instagram. Al kan ik dat ook gerust een dagje overslaan… Verder herken ik me ook in geen enkel punt wat jij beschrijft. Ok, ik shop wel veel, haha! Maar, laat geen uitgebreide shopsessies zien op YouTube (heb ik niet) of Instagram. Ik laat het meestal wel voorbijkomen op mijn blog. Telt dat of niet?! Haha!

  • Romy 17 juni 2018 op 10:03 am - Beantwoord

   Haha, met uitgebreide shopsessies is niets mis, hoor. Ik vind het ook altijd alleen maar leuk om de aankopen van anderen te zien. Het is meer dat dat mij nooit lukt. Zelfs als ik me voorneem om een keer heel uitgebreid te shoppen en met tassen vol spullen thuis te komen, kom ik niet heel ver, haha.

 26. Haha, ik blog weleens in de Starbucks of zo als ik op mijn trein moet wachten, maar ik ben dan altijd bang dat er iemand meeleest, wat soms nogal gênant is omdat het dan echt lijkt alsof ik over mijn dates in een soort dagboek zit te schrijven, haha!

  • Romy 17 juni 2018 op 10:12 pm - Beantwoord

   Haha, zeker met jouw blogonderwerp kan ik me voorstellen dat je liever geen pottenkijkers hebt als je aan je blog werkt 😉 Ik vind het zelf ook nog weleens ongemakkelijk als ik in de bus een blogartik