vakantie11 1

7 dagen in Poederoijen in 14 hoogtepunten

 • 5 augustus 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Op reis

Terugblikken op een fijne week vakantie kun je niet vaak genoeg doen. Daarom wijd ik er met veel plezier nog maar een blogartikel aan. Onze vakantieweek in eigen land had nogal wat fijne hoogtepunten. Ik wist ze met enige moeite terug te brengen tot een soort-van-beknopt artikel met 14 hoogtepunten. Deze 14 dingen vond ik het allerfijnst aan onze vakantie in eigen land.

1. Tijd zonder werk

Dit had ik om eerlijk te zijn niet verwacht, omdat ik gek ben op mijn werk als ondernemer. Toch merkte ik hoe heerlijk het was om tijdens de vakantie niet om calls en deadlines heen te hoeven plannen, en even niemand te hebben die iets van me wilde. Het voelde goed om afstand te nemen en de laptop enkel te pakken voor het schrijven van blogs voor Vaker Vrolijk (alleen als ik er zin in had). Het was fijn om niet ’s ochtends als eerste te denken aan dat ene mailtje dat ik nog moet sturen en om door het afstandje tot mijn werk nog helderder voor mezelf te krijgen welke kant ik op wil. Daardoor kan ik oprecht met hernieuwde energie en frisse ideeën weer aan het werkzame leven beginnen.

2. Het bucketlistding: Kinderdijk

We waren er – eindelijk. Nadat ik al jaren roep dat ik eens naar Kinderdijk wil, heb ik van die plannen eindelijk werk gemaakt. We wandelden zo’n 8 kilometer door het polderlandschap, klikten erop los toen de molens in zicht kwamen, en vonden zelfs die ene onvoorspelde regenbui wel wat hebben. Hoe vaak maak je nu mee dat je naast een molen tegen elkaar aangekropen onder een parapluutje staat te schuilen in the middle of nowhere? Romcoms zijn er niets bij.

3. Onze overwinningen op Buienradar

Ik heb nog nooit zo vaak Buienradar geopend als afgelopen week. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Voor elke dag van de week was een grijs wolkje met één of zelfs een paar regenspatten eronder te zien op de KNMI-site. Toch hebben we nog heel veel dingen buiten kunnen doen dankzij die geniale buiensite. We hielden de regenbuien steeds nauwlettend in de gaten en zorgden er gewoon voor dat we precies op het juiste moment in een stad of parkje waren, en op het juiste moment onder de paraplu stonden of beschut zaten in het huisje. Dat we het er zonder verregende coupe en natte broeken van af hebben gebracht én dat we voor een regenachtige week nog verrassend veel hebben kunnen doen in het zonnetje, was een hoogtepunt op zich.

4. De autoritjes door de polder

We zaten zó midden in de polder dat ik vanuit de woonkamer van ons huisje niet kon bellen. Pas als ik naar buiten liep of op de trap op ging, had ik weer bereik. Dan weet je dat je een rustige plek hebt uitgekozen! Ook de autoritjes die we dagelijks maakten naar dorpjes, winkeltjes of de supermarkt, hoorden absoluut bij de fun van een huisje op een meer afgelegen plek. Elke dag reden we om de rivieren heen op weg naar onze bestemming. Radio aan, één persoon achter het stuur, de ander spelend voor levende navigatie. We hebben het er met slechts minimale routediscussies en met vooral een hoop lol van afgebracht.

't oude raedthuys woudrichem
't oude raedthuys woudrichem

5. Dineren in Woerkum

Ons laatste etentje buiten de deur stamde alweer van augustus vorig jaar. We gaan vanwege corona liever niet vaak uitgebreid uit eten en vinden het sowieso – los van corona – ook wel prima om zelf lekker te koken. Maar deze vakantie reserveerden we een tafeltje in ’t Oude Raedthuys, een restaurant in Woudrichem. Een absolute aanrader! Niet alleen omdat Woudrichem (ook wel: Woerkum) een heel schattig dorpje is en ik diep onder de indruk was dat dit hét dorp uit de serie Dokter Tinus bleek. Nee, ook omdat het eten er verrukkelijk was.

Mijn tip: probeer vooral de perzikmousse als toetje en de groentenstrüdel als hoofdgerecht eens. Ga je geen spijt van krijgen! Ook scoorde het restaurant bij ons bonuspunten doordat ze de saus bij een bestaand gerecht speciaal aanpasten voor Bart, zodat het wél glutenvrij was.

6. Shoppen bij Appel & Ei

Voor mij is shoppen niet per se een onmisbaar onderdeel van de vakantie. Maar er was één winkel waar ik absoluut naartoe móest. Dat is ‘Appel & Ei’: een tweedehands winkel waar je mooie merkkleding kunt kopen. Volgens Bart zag ik er intens gelukkig uit toen ik daar mijn geel/oranje gebloemd jurkje uit het rek wist te grissen en ontdekte dat het ook nog mijn maat was. Spullen maken niet gelukkig, maar dit jurkje kreeg dat stiekem wel voor elkaar. Dat het een duurzame en tweedehands vondst is, maakte me nóg gelukkiger.

slot loevestein

7. Slot Loevestein

Als er een kasteel op slechts 10 minuten rijden zit, dan móet je dat natuurlijk hebben gezien voordat je naar huis gaat. Blij dat wij dat hebben gedaan, want Slot Loevestein was zeer de moeite waard. Het was vooral een goede manier om mijn geschiedenislessen uit de vwo-bovenbouw opnieuw op te halen (“Oh ja, dat was er gebeurd met Hugo de Groot!”). Ook blijft het toch indrukwekkend hoe mensen in een tijd zonder computers en machines zelf zo’n groot en doordacht gebouw weten op te bouwen.

8. De wandelschoenen aan

Thuis in Aalsmeer wandel ik ook elke dag een blokje om, maar inmiddels heb je elk mogelijke rondje al wel een keer of tien gelopen. Extra leuk dus om hier in een nieuwe omgeving te lopen en via ANWB leuke routes op het spoor te komen. We hebben er aardig wat wandelkilometers op zitten: door het bos, door de duinen, door de polder. De frisse lucht opsnuivend en heerlijk tot rust komend terwijl je voeten het “zware” werk verrichten. De vele wandelingen brachten me zelfs zover dat ik voor het eerst overwoog om in goede wandelschoenen te investeren.

9. Luieren en lummelen op de bank

De één zal het zonde vinden dat we vaak ’s avonds in het huis een serie keken in plaats van tot in de late uurtjes op een terras te zitten. Ik vond het zelf vooral héérlijk. Zeker na de dagen waarop we een pittig eind hadden gelopen. Thuis komt er vaak wel wat tussendoor. Het aanrecht moet nog blinken, de vuile vaat moet nog afgespoeld worden en er dartelt nog een hongerige kat rond. In een vakantiehuisje hoeft het allemaal minder blinkend schoon te zijn, pakken we niet steeds de stofzuiger voor kruimels erbij en lagen de knutselspullen een week lang uitgestald op tafel. Er was tijd om series te kijken, eindeloos kaartjes te maken en relaxed te koken. Precies zoals een vakantie hoort te zijn!

10. Dromen, durven, Heusden

Yup, die geweldige slogan (*kuch kuch*) is blijkbaar de dorpskreet van Heusden. Maar zo slecht als ik de slogan vind, zo leuk vond ik het dorp zelf. Een leuk vestingstadje dat doet denken aan de Middeleeuwen en waar je nog piepkleine winkeltjes vindt in plaats van grote H&M’s of Primarks. Dit dorpje wist ons zeker te verrassen en je kunt er ook nog eens prachtig wandelen over de dijk langs de kanonnen van vroeger.

11. Een week in een nieuwbouwhuis

De Airbnb die we hadden gehuurd, was eigenlijk gewoon een nieuwbouwhuis. Dat betekende dat we ons appartement voor één week verruilden voor een huis van drie hoog midden tussen de spelende kinderen en gloednieuwe huizen. Een bijzondere gewaarwording om een eigen voordeur te hebben, een achtertuin te hebben, geen rekening te hoeven houden met onderburen en de auto voor de deur te hebben staan. Ik voelde me om een of andere reden heel burgerlijk tussen alle jonge gezinnetjes. Stiekem kreeg ik er wel extra zin van om over een tijdje samen voor een rijtjeswoning te kijken. Maar voor nu was ik ook heel blij om weer op twee hoog in ons fijne appartement (en met kat) thuis te komen.

loonse en drunense duinen

12. Loonse & Drunense Duinen

Toen ik elf was, ben ik op schoolkamp geweest naar dit mooie gebied. Dat herinner ik me nog als de dag van gisteren (keten tot midden in de nacht, een modeshow met kranten, kampliedjes, etc.). Hoe leuk om daar nu – vele jaren later – terug te zijn. Het was dit keer een meer regenachtige bedoening, maar we vonden het alsnog geweldig om dit mooie stukje Brabantse natuur te ontdekken. Een prima besteding van de ochtend!

13. De rustige ochtenden

Op je dooie gemak ontbijten, iets te lang YouTube-filmpjes kijken, ’s ochtends al aan het aquarellen slaan of langer onder de douche staan dan de bedoeling was? Het kon allemaal. Heerlijk vond ik die rustige ochtenden afgelopen week! Ik moet eerlijk bekennen dat ik zo gek ben op mijn standaardontbijtjes (kwark met heel veel toppings) dat ik die ook op vakantie precies hetzelfde heb klaargemaakt. Maar het feit dat ik ze in alle rust kon opeten samen met Bart maakte wel dat mijn standaardontbijtjes nóg lekkerder smaakten.

vakantie

14. Samen herinneringen maken

Uiteraard maak je eigenlijk elke dag herinneringen, ook op werkdagen. Maar het allerfijnste van de hele vakantie is toch wel dat je samen extra veel herinneringen maakt. Dat je écht samen bent (in plaats van allebei achter een computer verscholen te zitten en van call naar call te gaan), dat je samen dingen beleeft en dat je voor alles meer tijd neemt dan anders. Van de tussenstop bij Starbucks na een uitstapje naar Den Bosch tot de prachtige regenboog langs de dijk, de regenachtige wandelingen en de serie-avonden op de bank – het voelde geweldig om er gewoon te zijn. Samen. Zonder verplichtingen. Zonder huishoudelijke taken. Zonder wat dan ook.

Boffen wij even dat we er nog een weekje vakantie thuis achteraan hebben geplakt! Verder ben ik alvast aan het nadenken hoe we de doodgewone weken ook een vleugje vakantiegevoel kunnen geven. Want zo fijn en rustgevend als dit was, zo mag het elke week wel een beetje meer zijn. Met de vakantie nog in ons achterhoofd en de vele foto’s als aandenken, moet dat zonder enige twijfel gaan lukken.

Tegelijkertijd popt er maar één gedachte in me op: wanneer gaan we weer?

Ben jij op vakantie geweest deze zomer (of ga je nog)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 augustus 2021 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke vakantie hebben jullie beleefd.Heerlijk om even niets te moeten! Woudrichem vind ik ook zo’n leuk plaatsje, in Heusden ben ik nog nooit geweest dus ga ik zeker ook eens bezoeken.

 2. bychristiana 5 augustus 2021 op 9:33 am - Beantwoord

  Oh heerlijk zeg, en nu nog lekker volop nagenieten. Ik denk trouwens vaak precies hetzelfde als ik van die grote indrukwekkende gebouwen zien die al heel oud zijn! Hoe dan? Hoe deden de mensen dat vroeger;-) ? En wat de buienradar betreft, het is inderdaad raar weer, wij hadden vorige week een weekje vrij en ook diverse plannen dus wij hebben ook regelmatig gekeken, maar heel vaak klopte er niets van! Dan regende het op dat moment heel hard en volgens de buienradar zou het dan droog zijn.

 3. Daenelia 5 augustus 2021 op 9:51 am - Beantwoord

  Ik las laatst al de vraag ‘wat deden mensen dan voor 2000 toen er nog geen internet was?’ … ehh, echt. Ja, vroeger waren mensen niet dommer dan nu, en vroeger deden mensen gewoon dezelfde dingen offline die we nu online doen, en verdorie: mensen van toen zijn net mensen van nu. Punt. Pet peeve van een dinosaurus, deze punten.
  (Vroeger, bijvoorbeeld, was Instagram eindeloos diavoorstellingen kijken van familie en vrienden. Net zo boring als insta nu is, minus de memes.)
  Maar je hebt een fijne vakantie gehad en ook zonder foto’s blijft dat hangen 🙂 geloof me, dat is waar het om gaat. En je moet maar een cursus buienradar lezen geven, want wij hebben altijd de pech dat buienradar net niet goed inschat wanneer de bui boven ons plkje hangt …

 4. Audrey 5 augustus 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Heerlijk relaxen, daar is vakantie wat mij betreft echt voor. Onze vakantie op Texel had behoorlijk wat overeenkomsten met die van jullie nu. Overdag leuke dingen ondernemen en verder heeeeerlijk rustig de dag opstarten en ’s avonds ook lekker ontspannen. Wij gunden onszelf trouwens ook de luxe van allerlei lekkers shoppen bij de supermarkt, waardoor onze ontbijtjes en lunches ook een leuke upgrade kregen tov thuis.

 5. Els 5 augustus 2021 op 2:24 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen. Ook leuk dat je in de Loonse & Drunense Duinen bent geweest. Daar kom ik echt zo vaak. ZO’n mooi gebied. Voor een Tilburger is dat dan weer heel normaal. Daarom gaan wij dit jaar naar het strand van Zandvoort. Ik kan niet wachten :-).

 6. Zo simpel is dan geluk 5 augustus 2021 op 2:31 pm - Beantwoord

  De Loonse en Drunense duinen zijn inderdaad heel mooi. Heusden ben ik nog nooit geweest, maar klinkt wel heel leuk. Fijn dat jullie zo Gent hebben.

 7. Samaja 5 augustus 2021 op 4:31 pm - Beantwoord

  Wij gaan volgende week naar Duitsland op vakantie, vrij dichtbij omdat we toch nog niet teveel risico wilden nemen. Leuke vakantie hebben jullie gehad zeg!

 8. Iris 5 augustus 2021 op 10:16 pm - Beantwoord

  Wat gek dat mensen in een nieuwbouwhuis hun huis beschikbaar stellen. Maar voor de rest hebben jullie wel heel veel leuke dingen gedaan en beleefd. Kinderdijk lijkt me ook erg leuk en door de polder gaan ook!

 9. Giovanna Jansen 6 augustus 2021 op 7:06 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad zo te lezen én te zien! Kinderdijk is erg leuk en echt een bucketlist item (was het bij mij tot dit voorjaar ook) en de Loonse en Drunense duinen ben ik vroeger ook wel eens geweest, kan mij ook nog herinneren dat ik het er erg mooi vond.

 10. Anouk 8 augustus 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Wij gaan in september op zomervakantie, heel veel zin in. We weten nog niet waarheen dat hangt ook af van welke landen open zijn voor toeristen natuurlijk en het weer.

 11. Saskia 8 augustus 2021 op 9:06 pm - Beantwoord

  wat een fijne vakantie kiekjes zeg! Ik word er helemaal vrolijk van 🙂 Mooie herinneringen ook gemaakt. Wij zijn in Juni natuurlijk een weekje weggeweest en verder nog niets op de planning. Eerst maar verbouwen 😉

Recente blogs

10 willekeurige feiten over mij #2

6 januari 2017|Persoonlijk|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om op mijn blog een aantal willekeurige feiten over mezelf te delen. Tijdens onze metroritten in Barcelona had ik gelukkig ruim de tijd om in mijn mobiel een aantal feitjes te noteren. Heb ik bijvoorbeeld muzikaal talent? En welke thee vind ik echt niet te pruimen? In dit artikel heb ik 10 feiten voor je onder elkaar gezet. Zet je schrap voor 10 gekke, grappige of suffe dingen die je nog niet over mij wist.

Inkiekje #105 | Pittig pittigheidsgehalte, pakketjesparade & PAX-projecten

26 februari 2024|Persoonlijk|

Soms start je de dagen iets pittiger dan je van plan was. En dan in de letterlijke zin van het woord 'pittig'. Gelukkig gebeurde er ook een hoop leuks naast die pittig gepeperde verrassing op de vroege morgen. Zo maken steeds meer lege peertjes plaats voor echte lampen, stortte Bart zich op Project PAX, besloot ik mezelf na veel volle weekenden een uitpufdag te gunnen, proefde ik de beste dadels ooit, veranderde onze wijk plotsklaps in een roze bloemenfeest en kregen we eindelijk een vrij essentieel onderdeel voor ons huis binnen. Kortom: tijd voor weer een Inkiekje in mijn twee weken!

Inspiratie | Trots zijn op jezelf (juist op KLEINE dingen!)

15 juli 2018|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Groot, groter, grootst. Dat motto lijkt vaak te gelden als het gaat om waar je trots op bent. Wat zou jij bijvoorbeeld als eerste noemen als iemand vraagt naar jouw grootste trots? Zelf zou ik ongetwijfeld gaan voor mijn masterdiploma, mijn rijbewijs en mijn nieuwe baan. En dat terwijl kleine prestaties die geen enorme mijlpaal zijn soms net zo goed trotsmakers kunnen zijn. Juist kleine overwinningen op jezelf of kleine stapjes in de goede richting zijn ook een schouderklopje waard. Dus waar ben jij trots op vandaag? Met dit artikel wil ik jou inspireren om op die vraag een antwoord te vinden.