4 3

7x waar het leven eigenlijk te kort voor is

 • 26 juni 2017
 • 43 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Pluk de dag. Geniet van het nu. Beleef elke dag alsof het je laatste dag is. Zomaar een paar ietwat cheesy quotes om je zo nu en dan bij de les te houden. Het leven is namelijk niet eindeloos. Soms gebeuren er dingen waardoor ook ik weer even met beide benen op de grond leer te staan. Mensen die te vroeg overlijden, de gebeurtenissen in Londen of iemand die plotseling wordt geveld door een ernstige ziekte. Juist omdat je nooit weet hoe het leven loopt, is het tijd om te genieten. En wel nu. Daarom in dit artikel een lijst met 7 dingen waar het leven eigenlijk te kort voor is.

het leven is te kort voor

Het leven is te kort om…

 1. …jezelf te vergelijken met anderen. Anderen die het beter lijken te doen, mooier lijken te zijn of een perfecter leven lijken te leiden. Het is zo zonde. Probeer je te concentreren op jouw leven en wat je daarin wilt beleven. Maak je eigen keuzes en laat je niet negatief beïnvloeden door hoe een ander de dingen aanpakt. Leef jouw leven en probeer dáár met volle teugen van te genieten.
 2. …je te laten tegenhouden door angst. Angst is vaak een slechte raadgever als het je ervan weerhoudt om iets te doen wat je eigenlijk wel zou willen. Ben je bang om te vliegen, maar wil je wel naar Amerika reizen? Ben je bang voor autorijden, maar wil je wel vaker Nederland door crossen? Ga er dan voor en bedenk een plan om je angst eens echt een schop onder zijn kont te geven.
 3. …je dromen ‘onhaalbaar’ te noemen. We hebben allemaal dromen, waarvan sommige misschien irreëel lijken. En toch zou het jammer zijn om zo’n droom meteen als ‘onhaalbaar’ te bestempelen. Dromen zijn er om waar te maken of in ieder geval om je best daarvoor te doen. Kijk wat er mogelijk is, stel doelen en ga ervoor als je het echt wilt. Waar een wil is, is een weg.
 4. …spijt te hebben van dingen die je hebt gedaan. Been there, done that. Maar spijt hebben van wat er is gebeurd, is hartstikke zonde. In mijn ogen leer je van je grootste fouten vaak de meest wijze lessen. Aan het verleden kun je niets veranderen, maar je kunt er wel heel veel van leren om in de toekomst te voorkomen. Spijt brengt je vaak niet veel verder. Richt je blik liever op het nu en op wat je in de toekomst anders wilt doen.
 5. …geen tijd vrij te maken voor iets leuks. Met werken kun je ver komen en met keihard studeren ook. Toch is het leven te kort om niet regelmatig iets leuks te ondernemen. Het is goed om te kunnen lachen, te kletsen, gek te doen en herinneringen te creëren die je voor altijd bijblijven. Het is ook belangrijk om die reis te maken waar je al zo lang naar hunkert. Kortom, maak tijd vrij om onvergetelijke momenten te beleven.
 6. …te blijven hangen in kleine negatieve dingen. We hebben allemaal weleens een baaldag of een opeenstapeling van pechmomenten. Natuurlijk is dat hartstikke rot. Maar is het niet eigenlijk zonde om te lang stil te staan bij die vervelende dingen? We hebben allemaal dingen die tegenzitten, vervelende collega’s of mensen die je teleurstellen. Laat het niet je leven bepalen, maar zoek afleiding en focus je op wat écht belangrijk is.
 7. …je te laten leiden door wat je denkt dat anderen denken. Dit is een punt waar ik mezelf regelmatig schuldig aan maak. Denken voor andere mensen. Eigenlijk is het zo zonde (en onmogelijk!) om de gedachten van anderen in te vullen en vooral om dat soms je leven te laten beïnvloeden. We kunnen niet weten wat een ander denkt. En al zou iemand anders iets denken, eigenlijk is het jouw leven en is het belangrijkste dat jij doet wat jouw hart je ingeeft.

Kun jij mijn lijstje aanvullen? Waar is volgens jou het leven te kort voor?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 26 juni 2017 op 6:08 am - Beantwoord

  Goed lijstje! Helemaal niets aan toe te voegen

 2. Darina 26 juni 2017 op 6:29 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Het laatste punt is ook iets waar ik me soms schuldig aan maak. Werk aan de winkel 🙂

 3. Kim 26 juni 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Goed lijstje! Van sommige dingen zou ik me wel meer bewust mogen zijn!

 4. Claire 26 juni 2017 op 7:13 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer! Je leven laten leiden door angst is inderdaad een goede. Het is makkelijk om dingen uit te stellen omdat ze eng lijken maar als je ze eenmaal hebt overwonnen voelt dat zó goed. Hoe klein of groot ook!

  • Romy 26 juni 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Ja, het voelt echt zo heerlijk als je dan toch tegen je angst in bent gegaan. Ik kan bijvoorbeeld echt een kick krijgen van een ‘enge’ autorit die dan toch goed is gegaan. Ik hoop dat jij ook met zo’n overwinnaarsgevoel thuis bent gekomen van je eerste werkdag <3

 5. Susan 26 juni 2017 op 7:30 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens!

 6. Shirley 26 juni 2017 op 7:52 am - Beantwoord

  … iets te blijven doen waar je je ongelukkig door voelt. Niet alles kan altijd even leuk zijn, maar als het iets is dat aanhoudt, is het tijd om actie te ondernemen.

 7. Sofie 26 juni 2017 op 8:20 am - Beantwoord

  Beter spijt van iets dat je probeerde dan spijt omdat je het niet durfde proberen!

  • Romy 26 juni 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dat is ook een mooie inderdaad! Het is zonde als je dingen niet aanpakt uit angst er spijt van te krijgen. Dan maar beter een beetje spijt achteraf dan altijd leven met de gedachte ‘wat als?’.

 8. Maaike 26 juni 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  … je te veel laten leiden door wat normaal is en wat er verwacht wordt.
  Goed lijstje hoor! Ik zag laatst nog zo’n leuke quote op pinterest over dat je je inderdaad niet te veel moet bezighouden met de dingen die niet goed gaan. Iets van: did you have a whole bad day or a few bad minutes in the morning that you milked all day?

  • Romy 26 juni 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Mooi punt en zeker waar! Het is zonde als je iets blijft doen waar je niet blij van wordt. Dat is dan eigenlijk een teken dat er echt iets moet veranderen.

  • Romy 26 juni 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Mooie aanvulling! Daar kan ik me zeker in vinden. Het is zonde om altijd te voldoen aan wat je denkt dat anderen van je verwachten in plaats van je eigen keuzes te maken. Die quote vind ik ook heel raak trouwens! Eigenlijk is een rotdag vaak inderdaad meer één vervelend moment waar je de hele dag over inzit.

 9. Marloes 26 juni 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Helemaal waar. Soms zou ik wel wat meer stil kunnen staan bij sommige punten. Zo’n lijstje is een goede reminder!

 10. Sylvia 26 juni 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Een superlijstje! Ik probeer nu ook wat meer te doen wat ik echt leuk vind ook in het motto wat jij zegt. Liever geprobeerd en niet gelukt dan niet geprobeerd en later de vraag wat als..

  • Romy 26 juni 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je daar zo actief mee bezig probeert te zijn. Je kunt inderdaad beter spijt hebben van iets wat je in ieder geval hebt geprobeerd. Dan weet je hoe het is gelopen en kun je niet blijven spelen met de vraag ‘wat als ik het wel had gedaan?’.

 11. Donna 26 juni 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Toch is dit altijd wel even lastig, helemaal als je gewoon bang bent voor bepaalde dingen. Het is dan wel meteen een mooie challenge om jezelf over de angst heen te zetten!

 12. Loes 26 juni 2017 op 10:31 am - Beantwoord

  Ik kan me hier zo erg aan vinden! Ik maak me denk ik aan allemaal wel schuldig, maar je hebt er inderdaad niets aan. Je kan beter genieten van ieder moment en je dromen najagen.

 13. Johanne 26 juni 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Dit is zo’n lijstje die ik eigenlijk boven mijn bed moet hangen. Zulke goede reminders om alles uit je leven te halen. Want waarom zou je het niet doen? Bij overheerst angst vaak nog. Maar ik heb altijd duidelijk voor ogen gehad dat ik nergens spijt van moet hebben. Alles wat ik in mijn leven heb gedaan, heeft mij uiteindelijk op dit punt gebracht. Ik kan eigenlijk niet één dingen benoemen, want ik vind dat jouw zeven punten eigenlijk wel de spijker op de kop slaan.

 14. Larissa 26 juni 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Ik kan mij helemaal in dit lijstje vinden. Ik moet eigenlijk wel vaker stilstaan bij deze dingen. Fijn zulke positieve artikelen 🙂

  • Romy 26 juni 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Klopt, helaas zijn alle 7 punten soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het al mooi om jezelf er van bewust te zijn. En je kunt angsten inderdaad ook zien als een uitdaging. Je hoeft ze niet in één keer te overwinnen, maar kunt wel stapje voor stapje uitdagen waar je bang voor bent. Om uiteindelijk vaak te merken dat het toch minder eng is dan je van tevoren dacht 🙂

  • Romy 26 juni 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Ook ik maak me aan veel dingen wel schuldig, maar het is echt zo zonde eigenlijk, zeker als je je bedenkt hoe kort het leven eigenlijk maar is. Inderdaad: genieten, dromen en doen! 🙂

  • Romy 26 juni 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat angst soms een lastig ding is om mee te dealen. Het kan je soms echt van mooie en waardevolle dingen weerhouden. Goed om te horen dat je van spijt in ieder geval geen last hebt. En terecht! Wat je zegt, uiteindelijk hebben zelfs de slechtste beslissingen of fouten je gebracht waar je nu staat 🙂

  • Romy 26 juni 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 15. Laurine 26 juni 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik ben het helemaal met je eens! Dit was weer een goede reminder om elke dag aan te denken, dat zo’n dingen het niet waard zijn om triest over te zijn!

 16. Lianne 26 juni 2017 op 2:14 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje, en het klopt helemaal. Ik had dat eerst ook heel erg. Onzeker zijn over wat anderen van mij en mijn dromen vinden en te vaak in het negatieve blijven hangen. Mede dankzij jou kan ik dit nu veel beter opzij zetten. Ik leef in het nu, ik ga mijn dromen waarmaken en het maakt niet uit wat anderen daarvan vinden, want het gaat om mij en het is mijn hart dat ik wil volgen. Mijn vriend zegt wel eens: je kan alleen spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt. En dat is ook zo. Het leven is te kort om je over alles op dit lijstje druk te maken!

  • Romy 26 juni 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment dat ik er een beetje aan heb kunnen bijdragen dat je die gedachten meer opzij zet. En wat verwoord je dat mooi! Het is inderdaad zo belangrijk dat je voor jouw dromen gaat, wat anderen daar ook van vinden, en dat je doet wat jouw hart je ingeeft. Inderdaad: doe vooral wat goed voelt, ook al zou je daar spijt van kunnen krijgen. Beter een beetje spijt dan altijd maar denken ‘wat als?’ 🙂

 17. Annika 26 juni 2017 op 2:58 pm - Beantwoord

  Ik kan me heel goed in deze lijst vinden en ik heb er dan ook niets aan toe te voegen.

 18. Simone 26 juni 2017 op 3:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik kan er dan ook niets aan toevoegen.

 19. Rebecca 26 juni 2017 op 5:25 pm - Beantwoord

  Ondanks dat ik het er helemaal mee eens ben, ben ik toch schuldig aan alle 7 dingen. Misschien ook omdat ik in een andere situatie zit als andere mensen. Stukje bij beetje gaat het beter, maar helaas gaat t niet zo snel.

  • Romy 26 juni 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Het is al hartstikke knap dat het langzaamaan iets beter gaat, toch? Ook kleine vooruitgang is vooruitgang! Ik maak me zelf ook aan al deze punten weleens schuldig, maar het voelt alleen al fijn om me daar een beetje bewust van te zijn. Je mag in ieder geval al hartstikke trots zijn op wat tot nu toe wel iets beter gaat, hoe groot of klein die stappen ook zijn 🙂

 20. Charel 26 juni 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

  Dit had ik echt even nodig! Dankjewel fijn zeg! Inderdaad het leven is maar zooo kort!

 21. jonna@burgertrutjes 26 juni 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

  Mooi artikel Romy, complimenten!
  Ook ik heb een paar jaar geleden geleerd de mening van anderen los te laten. Anders doe je het toch nooit goed. En wat is goed? Leven en laten leven en jezelf accepteren zoals je bent. Je kan alleen jezelf gelukkig maken.

  • Romy 26 juni 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En wat mooi om te horen dat het jou lukt om je minder van meningen van anderen aan te trekken. Je hebt ook helemaal gelijk: mensen hebben altijd meningen over je en je kunt het nooit in de ogen van iedereen goed doen. Dan kun je maar beter doen wat voor jezelf goed voelt.

 22. Nesrin 26 juni 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

  Ik vind het elke keer weer knap geschreven en mooi verwoord. Ik ben het helemaal eens met jouw lijstje en vooral nummer 1 is zo zonde.

  • Romy 26 juni 2017 op 11:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! 🙂

 23. Sara | MevrouwMiauw 26 juni 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje zeg! En o zo waar. Het leven is veel te kort om op dit soort dingen “vast te lopen” of minder plezier te beleven. Ik word me daar ook steeds meer van bewust.

  • Romy 26 juni 2017 op 11:39 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij je ook steeds meer van deze dingen bewust wordt! Ik merk ook dat ik er steeds een beetje in groei, naarmate ik ‘ouder’ word en dat is zo fijn om te ervaren.

 24. Justine 27 juni 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  So true! Ik wilde het een en ander noemen, maar denk dat ik alles wel onder deze dingen kan scharen. Je hebt gewoon helemaal gelijk. Het leven is al kort genoeg, waarom nog moeilijk doen en niet gewoon genieten van alles dat er is en wat je kunt doen <3

  • Romy 27 juni 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Mooi gezegd! Genieten is inderdaad zo belangrijk. Niet altijd zit alles mee, maar eigenlijk is het ook op die momenten zo belangrijk om stil te staan bij alles wat er is en wat je kunt doen 🙂

 25. Nienke 27 juni 2017 op 2:40 pm - Beantwoord

  Top artikel zeg! Helemaal met je eens. Genieten is erg belangrijk! Je kapot werken en helemaal niks leuks doen is zo slecht. 🙂

 26. Jessica J. 27 juni 2017 op 3:38 pm - Beantwoord

  Zo waar! Het leven is ook te kort om te blijven hangen waar je je niet goed voelt. Word je ongelukkig van je job? Zoek dan een andere! Blijven mensen je kwetsen? Ban ze uit je leven! Dat zijn erg moeilijke knopen om door te hakken, maar soms moet het nu eenmaal gebeuren…

  • Romy 27 juni 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik ben zelf ook lange tijd iemand geweest die baalde van hoe dingen gingen en daar in bleef hangen. Maar soms moet je inderdaad knopen doorhakken en gaan voor wat je echt wilt!

 27. Vivian 10 juli 2017 op 6:39 pm - Beantwoord

  Wat een mooie reminder! Ik ben het er helemaal mee eens, het is zo zonde om ergens in te blijven hangen terwijl je veel beter kunt focussen op het positieve en de groei die je doormaakt 🙂

Recente blogs

Inkiekje #62 | Van IJ-hallen naar cocktailbar naar eindelijk VAKANTIE

4 juli 2022|Persoonlijk|

Net voor onze vakantie ontdekte ik dat mijn filmrol zó vol staat dat ik met gemak na een week alweer een Inkiekje kon vullen. Het was dan ook een bruisende week. Of nou ja, bruisend voor mij als introvert met een voorliefde voor de granny lifestyle. Ik was op mijn 29e voor het eerst in mijn leven in een cocktailbar (waar het blijkbaar ook als niet-alcoholdrinker prima vertoeven is), telde de dagen af tot onze vakantie, verbaasde me over een onbenullig supermarktproduct waar ik me gek genoeg door liet verleiden, en beleefde het hoogtepunt van de afgelopen twee maanden: een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik neem je graag mee: van IJ-hallen naar coctailbar naar vakantie (inclusief de nodige inpakstress die daar bij mij aan voorafgaat).