Lang leve de creatieve hobby’s! Al meer dan 10 jaar doe ik met veel plezier aan scrapbooken en kaarten maken. Het enige nadeel? Aan bijna alle prachtige papier, mooie stempels en andere leuke frutsels hangt wel een prijskaartje. Gelukkig is budgetproof knutselen tegenwoordig iets makkelijker. Zelf kijk ik bijvoorbeeld regelmatig tussen de knutselspullen bij Action. Niet alles is kwalitatief geweldig en helemaal mijn ding, maar ik heb zeker een aantal producten waarvoor ik tegenwoordig altijd naar Action ga. Benieuwd naar mijn aanraders en favorieten? Dit zijn 7 knutselspullen waarvoor ik graag bij Action kom.

Stempels

Stempels van de bekende knutselmerken zijn vaak nogal aan de prijs. Op z’n tijd is een mooie stempel best een investering waard, maar vooral stempels met een thema gebruik ik eigenlijk niet zo vaak. Dan kies ik toch liever voor een minstens zo leuke (en goede!) stempelset bij Action voor veel minder geld. Je vindt in hun assortiment zowel houten stempels als transparante rubberen stempels die je met een acrylblok kunt gebruiken. Helemaal leuk!

action kaarten maken favorieten

Plakparels

Op bijna alles wat ik maak, plak ik wel een parel hier en daar. Oké, dat klinkt wel heel decadent, maar ik heb het over plastic plakpareltjes die ik nogal vaak gebruik. Al lange tijd maak ik daarvoor dankbaar gebruik van de plakparels die bij Action te koop zijn. Ik heb inmiddels al heel wat velletjes versleten. Ik plak ze trouwens voor de zekerheid altijd met een extra dotje lijm op. Dan weet ik zeker dat ze niet loslaten als ik bijvoorbeeld een zelfgemaakte kaart per post verstuur.

action kaarten maken knutselspullen

Washitape

Ik was een beetje late to the party wat washitape betreft. Pas vorig jaar ontdekte ik hoe leuk dit spul is om mee te werken. Ik gebruik het bijvoorbeeld om een mooie achtergrond op een kaart mee te maken of om iets als een agenda mee op te leuken. Ook daarvoor kijk ik graag bij het schap met knutselspullen bij Action, waar de tape in allerlei soorten, maten en kleuren ligt. Ik houd het meestal bij hooguit één pakje, maar er is keuze genoeg.

action kaarten maken knutselspullen

Resin frames

Deze resin frames heb ik een tijdje terug nogal flink ingeslagen bij Action. Het was bijna gênant hoeveel verpakkingen er in mijn mandje lagen, maar ik kan eerlijk zeggen dat ik ze ook echt heel vaak gebruik. Je kunt deze frames bijvoorbeeld op een kaart plakken met een klein figuurtje in het midden of met een plaatje erachter. Benieuwd hoe ik ze gebruik? In dit artikel voor #EPIC kun je een kaart zien waarop ik deze frames heb verwerkt.

action kaarten maken knutselspullen

Labels

Ook van dit soort kleine labels ben ik een schaamteloze grootverbruiker. Je kunt ze bijvoorbeeld aan een cadeautje hangen, maar ze zijn ook heel goed op een kaart te verwerken. Met stempels, verf of handlettering kun je ze helemaal naar jouw smaak versieren. Bij Action liggen deze leuke labels voor een klein prijsje en neem ik dan ook regelmatig een nieuw pakje mee.

action kaarten maken favorieten

Houten figuurtjes

Mijn favoriete versiersels voor op kaarten zijn houten figuurtjes. En laten ze daarvoor nu volop keuze hebben bij Action. Action heeft verschillende doosjes met vaak 9 x 4 houten figuurtjes in een bepaald thema, variërend van verjaardagen tot winterse taferelen. Ik gebruik ze graag en vaak en neem dan ook regelmatig een kijkje of het schap alweer aangevuld is met nieuwe varianten.

action kaarten maken favorieten

Snijmallen of ponsen

De duurste materialen voor scrapbooken en kaarten maken zijn toch wel stansmallen en ponsen. Voor dit soort producten leg je in hobbywinkels soms wel €15 of €20 neer. Zo af en toe koop ik nog wel een iets duurdere stansmal, maar ik ben blij dat Action inmiddels ook een paar véél goedkopere alternatieven biedt. Vooral met deze stansmallen van tags ben ik erg blij, maar ook het vlinderponsje links gebruik ik graag.

Conclusie

Al met al heb ik aardig wat knutselspullen van Action in mijn kast liggen. Toch shop ik tegenwoordig wel bewuster en neem ik bijvoorbeeld niet 5 verpakkingen mee van iets ‘omdat het zo goedkoop is’. Afgewisseld met wat duurdere producten op z’n tijd is mijn hobby in ieder geval een stuk betaalbaarder geworden sinds ik het knutselschap bij Action heb ontdekt. En daar zijn ik en mijn portemonnee blij mee!

Ga jij weleens voor knutselspullen naar Action? Wat is jouw favoriete product? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Ik knutsel nooit maar ben wel gek op stickers, waar ik mijn notitieboekje mee versier. En het is altijd leuk om bij de Action rond te neuzen.

 2. Kim 6 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Action heeft inderdaad echt hele leuke spullen. Jammer is wel dat de inkt zo snel ingedroogd is van de stempelkussens.

  • Romy 6 november 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   De inkt vind ik inderdaad helaas ook niet echt een aanrader. De stempelkussentjes gooi ik vaak na een paar keer gebruiken weg om alleen de stempels nog te blijven gebruiken.

  • Lifestyle Mommy's ~ Linda 10 januari 2018 op 9:08 pm - Beantwoord

   Het scheelt vaak wel als je stempelkussens ondersteboven bewaard dus met het inktkussen naar beneden 🙂

 3. Simone 6 november 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Jaaaa! Zo leuk! Ik koop altijd dingen om leuke pakketjes te maken voor mijn vriend als hij op uitzending is (heb nu bijvoorbeeld een pakketje gemaakt waarin een houten letterslingertje zit als hij hem openmaakt!) en om cadeautjes leuk te verpakken!

  • Romy 7 november 2017 op 6:59 am - Beantwoord

   Wat onwijs lief zeg dat je je vriend zelfgemaakte pakketjes stuurt als hij is uitgezonden. Het moet heerlijk zijn voor hem om zo’n mooi pakketje te openen 🙂

 4. evelien 6 november 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Ik heb een tijd lang zoveel geknutseld en kaarten gemaakt, het blijft leuk!
  Ik vind de houten figuurtjes heel erg cute. <3
  Liefs,
  Evelien

 5. Laura 6 november 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Ik vind die opplak pareltjes heel erg leuk, ik ben zelf niet zo heel creatief aangelegd op dat vlak, maar mijn moeder maakt wel regelmatig kaarten en dergelijke.

 6. Maaike 6 november 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Washi tape koop ik ook veel bij Action. De kinderen knutselen daar ook veel mee. Die parelstickers ga ik even op mijn lijstje zetten. Ik mag van mezelf namelijk niet meer zo vaak naar action 🙂

 7. marleen 6 november 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Aaah, die washitape vind ik altijd zo leuk. Ik ben HELEMAAL NIET creatief. Ik heb altijd bewondering voor mensen die leuk kunnen knutselen, haha! Ik eindig dan met lijm aan mn vingers enzo 🙂
  MAAR, ik teken wel veel en hoewel ik dure materialen heb zijn de canvassen en de acrylverf van action best wel prima! Helemaal voor die prijs 🙂

  • Romy 7 november 2017 op 7:00 am - Beantwoord

   Haha, het is misschien wel zo veilig dat je je bezoekjes aan Action probeert te beperken. Vaak kom je toch terug met iets meer dan je van plan was, is mijn ervaring in ieder geval 😉

  • Romy 7 november 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Haha, met die lijm aan mijn vingers eindig ik ook, hoor 😉 Dat hoort een beetje bij een creatieve proces, vind ik dan.
   Ik vind jouw tekeningen trouwens prachtig. Dat is dan weer iets wat ik echt niet kan op creatief vlak 🙂

 8. Els 6 november 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuke knutsekspullen. Herkenbaar! Ik ben ook helemaal fan van de Action.

 9. Josephine 6 november 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Ik vind zelf de stempels altijd erg leuk; ik heb leuke met vogeltjes en hartjes. Maar iemand zei hierboven al dat de inkt niet geweldig is, inderdaad. Waar zou jij een stempelkussen kopen?

 10. Liese 6 november 2017 op 11:29 am - Beantwoord

  Ik kom eigenlijk niet erg vaak in de Action, van plakparels, resin frames en snijmallen had ik zelfs nog nooit gehoord, dat zegt al genoeg 🙂 Kan me voorstellen wat een walhalla het kan zijn voor je hobby, al vind ik het goed dat je bewust met die aankopen omgaat. Als ik iets meeneem is het eerder sobere labels of washitape, over de stempels twijfelde ik altijd 🙂

  • Romy 7 november 2017 op 7:05 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat niet iedereen al die producten kent. Maar voor simpele labels en washitape kun je bij Action ook meestal wel goed slagen 🙂

 11. Loes 6 november 2017 op 12:05 pm - Beantwoord

  Zoveel leuke knutselspulletjes! Vind vooral die labels zo super leuk voor een cadeautje.

 12. Lies 6 november 2017 op 12:09 pm - Beantwoord

  Af en toe heb ik eens een creatieve bui, maar ik heb washi tape om nog minstens een jaar toe te komen denk ik. Die ziet er altijd zo mooi uit en dan gebruik ik hem amper.
  Ik kom niet zo heel vaak in de Action, maar vind in Hema ook wel vaak leuke dingen.

  • Romy 7 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Ja, Hema heeft ook steeds leukere dingen de laatste tijd, ook op het gebied van knutselen. Daar kijk ik ook altijd graag even rond. En washitape is inderdaad zoiets wat je soms blijft kopen zonder het daadwerkelijk te gebruiken. Dat herken ik wel een beetje 😉

 13. Anna 6 november 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes allemaal! De Action heeft ook gewoon zoveel leuks, ik moet echt met oogkleppen die winkel in om niet gelijk mijn weekloon te spenderen, haha :’). Washi tape van de Action heb ik ook, ideaal voor bijvoorbeeld foto boeken <3

 14. Mevrouw Marloes 6 november 2017 op 12:58 pm - Beantwoord

  Ik wist niet dat de action ook zulke leuke spullen verkocht! Bij mij in de Action is het altijd één grote rommel, dus ik loop er het liefst zo snel mogelijk doorheen als ik iets nodig heb. Kom er eigenlijk alleen voor de fietslampjes.

  • Romy 7 november 2017 op 7:08 am - Beantwoord

   Jammer dat jouw Action een beetje rommelig is. Dat maakt het inderdaad al lastig om de leuke spulletjes te vinden. Maar voor fietslampjes kun je bij Action ook zeker goed terecht 😉

 15. Lilian 6 november 2017 op 1:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Moet ook wat vaker naar de action hiervoor. Hier zijn plakparels overigens favoriet bij dochterlief, ik vind ze overal terug 😉

 16. Astrid 6 november 2017 op 1:37 pm - Beantwoord

  Wat een goede ideeën. Ik maak nu nauwelijks nog kaarten en mijn man heeft volgens mij mijn stansmachine pas naar de kringloop grbracht, omdat ik er toch niks meer mee deed. Stempels vind ik wel leuk, dus dankje voor die tip. Ik kocht in de tijd dat ik nog wel kaarten maakte, vooral 3D-stansvellen bij Action.

  • Romy 7 november 2017 op 7:09 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad het ‘gevaar’ met plakparels. Als ik een velletje laat vallen, vind ik de pareltjes ook vaak een maand later nog terug in hoekjes van mijn kamer, haha.

  • Romy 7 november 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je enthousiast bent over de stempels! Jammer dat je niet meer zoveel kaarten maakt. Dat kan zo fijn en rustgevend zijn om te doen, vind ik zelf 🙂

 17. Rosita Elise 6 november 2017 op 1:53 pm - Beantwoord

  Ik knutse veel te weinig maar in mijn agenda ga ik wel altijd los! Maar ben niet zon sticker persoon; ik hou van clean en rustig. En met stickers vind ik het vaak al snel te druk. Washi tape is wel heel eluk; ik zie helaas nooit leuke als ik bij de action ben!

  Liefs!

  • Romy 7 november 2017 op 7:12 am - Beantwoord

   Je agenda versieren is altijd een goed idee! Een opgepimpte agenda maakt afspraken plannen meteen al iets leuker 🙂 Zelf ben ik trouwens ook niet zo van de stickers, maar met washitape kan ik altijd wel uit de voeten. Hopelijk kom je binnenkort toch eens leuke tape tegen bij Action en anders zou je het eens bij Xenos of Wibra kunnen proberen. Daar heb je ook weleens leuke soorten.

 18. Kimberly 6 november 2017 op 4:45 pm - Beantwoord

  Ik ben ook gek op knutselen en vind de stempels, washi tape en houten figuren ook ontzettend leuk en heb er ook al een aardige verzameling van.. oeps! De Resin frames zien er ook super leuk uit en zijn me eigenlijk nog nooit opgevallen maar zal eens gaan kijken de volgende keer dat ik bij de action ben 😀

  • Romy 7 november 2017 op 7:16 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook zo graag knutselt en van sommige producten al een flinke verzameling hebt. Dat is ook zo verleidelijk als ze weer leuke producten hebben liggen 🙂 De resin frames zijn zeker een aanrader!

 19. kaylin 6 november 2017 op 4:50 pm - Beantwoord

  I love de washi tape! Danzij action is m’n collectie serieus uitgebreid. Niet enkel de plakparels maar ook de stickers vind ik een grote aanrader! Er zitten vaak heel mooie tussen.

  • Romy 7 november 2017 op 7:17 am - Beantwoord

   Groot gelijk heb je! Er ligt genoeg leuke washitape bij Action, dus het is heel verleidelijk om daar flink van in te slaan 😉

 20. Larissa 6 november 2017 op 5:34 pm - Beantwoord

  Altijd fijn shoppen bij de Action! Ik knutsel zelf niet echt, maar ik koop wel van dit soort spullentjes rond de feestdagen. Kan ik de cadeautjes extra mooi inpakken!

 21. Rebecca 6 november 2017 op 6:21 pm - Beantwoord

  Ohh die houten figuurtjes zijn zo ontzettend schattig! Zou ook heel erg leuk zijn om te gebruiken bij mijn fotootjes hihi. Washi tape blijft ook zo leuk en daar kun je heel goed voor terecht bij Action.

  • Romy 7 november 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Ja, leuk idee! Die houten figuurtjes passen perfect bij foto’s of in een mooi fotoboekje 🙂

 22. Nikita 6 november 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

  Zoals ik de vorige keer al zei, ik knutsel veel te weinig. Maar mijn kast ligt er ook vol mee. Vooral washi-tape is een klassieker, heb een volledige pennenzak vol met allerlei printjes en kleurtjes. En ook stoffen roosjes heb ik en waarschijnlijk nog veel meer. Ik wil er zo graag een keer iets mee doen, maar wat… Dan mis ik die creatieveling in mij toen ik kind was wel. Vergis je niet, ik ben nog steeds creatief (dat moet ook wel in een opleiding als de mijne, en je hoort me zeker niet klagen). Maar het is gewoon op een andere manier creatief. Mijn favoriete knutselspullen uit de action aller tijden zijn trouwens de loom-elastiekjes. Ik was toen de rage bezig was echt er hard mee bezig en altijd op zoek naar nieuwe elastiekjes om te loomen (geen idee of je die rage hebt gehoord toen, is al een paar jaar geleden), maar de elastiekjes liepen al snel op tot 4.99 per pakje. En dat was dan nog maar een kleur meestal. En je had dan ook speciale elastiekjes (die in zonlicht verkleurden, glow in the dark) en daar vroeg men nog meer voor. En de action? Die verkocht alle elastiekjes die je maar wilde aan 79 cent per pakje. En dan twijfel je misschien aan de kwaliteit, maar ze waren stevig. Ietsje minder stevig als de echte, maar stevig genoeg om de meest leuke dingen mee te maken, heb nooit problemen gehad ermee!

 23. Mariska 6 november 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Die tags en die plakparels heb ik ook toevallig! Die tags had ik toen gekocht voor Echte post is cool, maar uiteindelijk daarna niet meer gebruikt. Wel leuk als opvulling voor mijn creatieve la, haha! Die plakparels heb ik ooit gebruikt om een telefoonhoesje, die ik zelf gepimpt had, nog meer op te leuken.

  • Romy 7 november 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Wat een leuk idee om met de plakparels een telefoonhoesje te pimpen. Daar zijn ze inderdaad ook perfect voor! 🙂

 24. Nesrin 6 november 2017 op 10:54 pm - Beantwoord

  Ik vind het leuk dat je je hobby graag deelt op je blog. Ik ben niet creatief en kan echt letterlijk niets met de spulletjes die je zo mooi op de foto hebt gezet. Ik koop wel spulletjes waar de kinderen heerlijk mee aan de slag kunnen want ik wil niet dat ze net als hun madre eindigen haha.

  • Romy 7 november 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Haha, in ieder geval leuk dat je je kinderen stimuleert om lekker creatief bezig te zijn! En op zich is bloggen ook al een creatieve hobby, toch? In die zin ben jij ook best wel creatief bezig 🙂

 25. Wendy (B) 7 november 2017 op 6:32 am - Beantwoord

  Inderdaad, Action heeft veel leuke knutselspullen!
  Een tijdje terug heb ik veel washi tape gekocht: genoeg keuze en niet duur!

 26. Lifestylemo Mommy's ~ Linda 7 november 2017 op 11:49 am - Beantwoord

  Helaas iets te vaak, voor dezelfde categorie spullen als jij. De laatste tijd iets meer voor handletter spullen maar toch. Stempels en mallen doen het altijd goed hihi

 27. Jeanine 7 november 2017 op 1:29 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk om lekker te knutstelen en te freubelen.. Ik shop ook graag bij de action. Die pennen met leuke teksten vind ik ook zo’n succes. Ik zie ze bij jou op de foto ook.

  Wat ik graag doe is cadeautjes creatief in te pakken. Die houten stickers zijn daar ook leuk voor. Leuke tips dank je wel.

  Groetjes Jeanine.

  • Romy 8 november 2017 op 7:23 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je graag tijd steekt in een creatieve verpakking voor cadeaus! Dat maakt het nog net iets leuker om iets cadeau te doen.
   Die pennen met tekst vind ik inderdaad ook erg leuk. Ik gebruik ze alleen al heel graag als photo props 🙂

 28. Marije 7 november 2017 op 7:52 pm - Beantwoord

  Ik kijk altijd bij de Action voor hobby spullen. Hun beste set ever om hobbyspullen aan het assortiment toe te voegen.

 29. Irene 7 november 2017 op 8:45 pm - Beantwoord

  Jaaa olé olé ik hou van de Action! Ik kom er ook graag. Ik ben niet meer zo’n knutselaar maar ik sta toch vaak te kwijlen bij de knutselspulletjes. Kan me gelukkig wel vaak bedwingen want dat ligt hier dan toch maar te verstoffen. Haha

  • Romy 8 november 2017 op 7:32 am - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad soms nog best verleidelijk om knutselspullen te kopen die je vervolgens niet gebruikt 😉 Ik kan me gelukkig ook steeds iets beter bedwingen en koop echt alleen dingen waarvan ik weet dat ik ze ga gebruiken.

 30. zwartraafje 12 november 2017 op 2:42 pm - Beantwoord

  Mijn washi-tape collectie is ontzettend gegroeid sinds ze ook bij Action te vinden zijn. Ook stempels en snijvormen durf ik er te kopen indien er iets interessants ligt. Verder kocht ik er vroeger ook heel papier in printjes om als achtergrond te gebruiken bij mijn zelfgemaakte kaarten. Ook de effen gekleurde en witte kaarten+enveloppen koop ik er af en toe. (De laatste tijd weer wat vaker bij Wibra vermits het daar neutraal papier is ipv glanzend). Oh, hun plakrollers, rollen dubbelzijdige tape en 3D-foam koop ik er regelmatig én ik heb ook een hele verzameling felgekleurde knoopjes uit hun knutselaanbod. Die gebruik ik zelf nog vaker dan de plakpareltjes. Momenteel zit ik nog volop in een Kerstkaarten-knutselperiode maar zodra die klaar zijn ga ik er weer wat andere maken.

  • Romy 12 november 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je ook voor heel wat knutselspullen graag naar Action gaat. Het is ook echt een perfecte winkel voor al die dingen. Hun dubbelzijdige tape en kaartenkarton gebruik ik overigens ook graag 🙂
   Ik zit ook volop in de kerstkaarten nu, maar kan niet wachten om binnenkort weer met de verjaardagskaarten en kaarten voor andere gelegenheden te beginnen.

 31. Hilde 3 december 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

  Bij Action koop ik ook veel hobbymaterialen. Geweldig vind ik dat! Al denk ik er dan gewoonlijk bij ‘Wat kan ik hiermee maken?’. Voor dingen die langer moeten meegaan zoals stempels/ponsen zal ik dan eerder naar iets duurder gaan. Ik werk ook liefst met clear stamps, zo zie je meteen waar je stempel wordt afgedrukt.

  • Romy 4 december 2017 op 7:25 am - Beantwoord

   Clear stamps vind ik inderdaad ook het fijnst. Dat werkt vaak net iets preciezer 🙂 Voor dingen als stempels en ponsen heb ik ook veel duurdere materialen liggen, omdat de kwaliteit daarvan soms beter is. Voor sommige materialen koop ik ook juist liever niet bij Action. De kwaliteit van hun lijm durf ik bijvoorbeeld niet echt op te vertrouwen. Dan ga ik toch liever voor een iets duurdere lijm, die zeker weten goed blijft zitten 😉

 32. Valerie 23 september 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Hallo,
  Ik koop ook af en toe kleine dingen om bij m’n scrapbooking te gebruiken. Ze zijn goedkoper en ook goed.
  Ik zag in de reclame dat ze nu een Stans en embossingmachine verkopen, merk Love2Craft. Iemand ervaring hiermee? Of kies ik toch beter voor een Big Shot?
  Grts