Mijn 7 favoriete momenten op zondag

3 dec 2017 | Persoonlijk | 39 reacties

Zondagse kneuterigheid? Ik ben er dol op! Stiekem heb ik mijn hart een beetje verloren aan de zondag. Op zaterdag vlieg ik vaak van hot naar her, maar mijn zondagen besteed ik graag iets rustiger. Of nou ja, ik ben niet zo van de luie zondagen. Wel vind ik het fijn om op zondag alles net iets minder gehaast te doen. Dan geniet ik met vriendinnen, familie of soms juist alleen van de laatste dag van de week. Benieuwd waarom ik zo dol ben op de zondag? Ik deelgraag mijn 7 favoriete zondagmomenten met je. Om ook jou te inspireren van vandaag een geweldige zondag te maken!

ingrediënten perfecte zondag

 1. Rustig wakker worden. Op mijn ideale zondag sta ik rond een uur of negen op. Niet met een knappe man naast me, maar wel in een warm bed dat juist op zondag heel lekker ligt. Ik heb de bijzondere gewoonte om ook in het weekend mijn wekker vaak vroeg te zetten. Dan vind ik het heerlijk om alvast wakker te worden en daarna nog een beetje half in te dutten en me een paar keer om te draaien. Langer dan tot negen uur blijf ik bijna nooit liggen, maar ik vind het al een luxe om niet om half zeven mijn bed uit te hoeven.
 2. Op mijn gemak blogs lezen. Op zondagochtend geniet ik graag van leuke blogs lezen, onder het genot van een kop thee. Dit alles heerlijk op mijn gemak, zonder een bus die op me wacht en ook zonder het idee dat ik me razendsnel moet omkleden. In mijn fluffy pyjama en warme vest geniet ik van het gezellige leesvoer van collega-bloggers. Ik scrol door Instagram en Twitter en trek pas rond een uur of half elf mijn gewone kleding aan. Make-up laat ik op zondag nog weleens zitten. Lang leve de no make-up days in het weekend! Alleen als ik een afspraak heb buiten de deur, doe ik snel wat mascara en lipstick op.
 3. Ochtendwandeling. Op zondagochtend is een wandeling vaste prik. Of het nu 35 graden is of de straten juist bedekt zijn met een laagje Hollandse sneeuw, ik vind het altijd fijn om een blokje om te lopen. Het liefst doe ik dat vergezeld door mijn camera, voor het geval ik toevallig een mooie bloem, een prachtig landschap of iets anders fotowaardigs tegenkom. Soms gaat mijn vader ook mee en maakt hij een paar outfitfoto’s voor mijn blog. Thanks, pap!
 4. Knutselen en series kijken. Voor de zondagmiddag heb ik twee scenario’s. Het eerste is binnen cocoonen met mijn knutselspullen en een leuke serie erbij. Vooral in de winter vind ik het heerlijk om op zondag mijn scrapbookspullen erbij te pakken en ondertussen op mijn laptop tv-programma’s terug te kijken. Netflix heb ik niet, maar gelukkig is er op Kijk.nl of Tvblik.nl vaak ook genoeg te zien. Dat kan ik zo een paar uur achter elkaar doen, inmiddels dan heel wat afleveringen van die leuke serie verder.
 5. Tijd met vriendinnen of familie. Mijn tweede zondagmiddagscenario is om iets leuks te doen met een vriendin of met familie. Zo vind ik het gezellig om op zondagmiddag iets in Amsterdam te drinken, gewoon op de bank met een vriendin thee te drinken of om een perfecte zondagmiddagfilm te kijken in de bioscoop. Ook een bezoekje aan opa en oma is altijd een succes.
 6. ‘s Avonds binnen cocoonen. Zeker op winterse zondagen ben ik blij als ik ’s avonds de deur niet uit hoef. Doordeweeks heb ik regelmatig na mijn werk nog afspraken, maar op zondagavond blijf ik meestal lekker thuis. Dan douche ik net iets uitgebreider dan anders, trek ik al ver voor bedtijd mijn pyjama aan en blijf ik zo de hele avond binnen cocoonen met een kop thee erbij. Vaak werk ik ondertussen aan mijn blog of beantwoord ik mails.
 7. Voorbereiden op de week. Aan het eind van de zondagavond bereid ik me graag alvast voor op de week die er weer aankomt. Ik check alvast mijn werkmail, pak eventueel post in die ik nog wil versturen, bewerk blogfoto’s of leg mijn tas alvast klaar voor de volgende dag. Dit alles met de nodige feelgood zondagavondtelevisie op de achtergrond. De laatste tijd is dat steevast All You Need Is Love. Er is geen betere afsluiting van het weekend dan wegzwijmelen bij ware liefde op tv. Tijd voor een nieuwe week!

Wat is jouw favoriete moment op een perfecte zondag?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

39 Reacties

 1. Maaike

  De zondag is inderdaad eigenlijk het fijnst als er niks gepland staat en niks moet. Ik vind het ook altijd wel fijn om te wandelen op zondag. Heerlijk die frisse lucht.

  Antwoord
 2. Darina

  Op zondag doe ik niet zo heel veel. Ik slaap een beetje uit, lees de blogs en tik er zelf een paar. Soms ga ik ook erop uit om te wandelen en daarna ga ik heerlijk series kijken. ‘s Avonds bereid ik me ook altijd voor op de nieuwe werkweek. Dat geeft rust. Fijne zondag!

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt als een heerlijke zondag! Wat leuk dat je op zondag ook graag tijd aan bloggen besteedt :)

   Antwoord
 3. Odetta

  De ochtend! Heerlijk en bewust naar muziek luisteren bij een kop koffie en ook jouw blog lezen.

  Antwoord
 4. Marina

  Heerlijk de zondag ik kan er ook altijd zo van genieten en vandaag maar eens beginnen met de kerstversiering.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je gisteren de kerstversiering hebt opgehangen! Dat is inderdaad ook een perfecte zondagactiviteit :)

   Antwoord
 5. Michelle

  Vooral het niks moeten is zo fijn. Afspreken doe ik vrijwel nooit op zondag. En cocoonen ben ik ‘s avonds heel goed in! Tussen zeven en acht uur ben ik gedoucht waarna ik alleen nog maar op de bank hang (tv kijken, lezen..). Love it!

  Antwoord
 6. Saskia

  Helemaal eens met alle bovenstaande punten. Zo fijn die Zondagen<3
  Geniet van vandaag lieve Romy!

  Ik ga (eindelijk) wat tijd aan mijn blog besteden en straks lekker met een boek/serie op de bank

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Hopelijk heb jij ook een heerlijke zondag gehad gisteren :)

   Antwoord
 7. Justine

  wat een heerlijke en relaxte zondagen heb jij altijd zo te lezen!
  Als ik echt even een dagje wil ‘zondagen” dan slaap ik uit, kijk ik een serie of film en trakteer ik mezelf op een lekker etentje. Met als kers op de taart natuurlijk een dagje strandhangen hier in aussie hihi <3

  Antwoord
  • Romy

   Jouw zondagen klinken ook heel fijn en relaxed! Oh, strandhangen, dat lijkt me heerlijk op dit moment, haha. Dat wordt hem helaas niet de komende zondagen in Nederland ;)

   Antwoord
 8. Sandra

  Alles wat jij beschrijft herken ik heel erg! Ik word daar ook allemaal blij van op een zondag. Het fijnste vind ik dat het een relaxte dag is waarop mijn vriend thuis is en we lekker kunnen doen wat we willen. Heel fijn! Lekker koken en iets nieuws uitproberen op de zondag vind ik ook heel leuk om te doen. :)

  Antwoord
  • Romy

   Zo fijn om de zondag samen te kunnen doorbrengen! Zondag is inderdaad ook echt zo’n dag om uitgebreid in de keuken te staan en eens een nieuw recept uit te proberen :)

   Antwoord
 9. Evelyne

  Op zondag slaap ik graag uit, maar tegenwoordig lukt dat niet meer zo. Om de 3 weken werk ik een weekend en de andere 2 weekends blijf ik liever niet meer lang liggen daar ik er terug vroeg onder de wol kruip op zondagavond. Mijn dagbesteding op zondag ziet er elke week wel anders uit. Deze morgen zijn we op het gemak een koffie gaan drinken in de tea-room op zo’n 200m van de deur. Lekker gezellig en er komt altijd wel iemand dat je kent. Straks komt mijn oom en gaan we samen naar het huis van oma en opa die we langzaamaan aan het leeghalen zijn. Dan gaan we hoogstwaarschijnlijk nog een pannenkoek ofzo eten en nog eens langs oma en opa in het rusthuis. Of omgekeerd.. dat zie ik straks nog wel ;) Ik vind het wel heerlijk als het op zondag ongeremd gaat. Ik kijk alleen niet uit naar de zondagavond, want dat betekent dat een nieuwe werkweek voor de deur staat.. Kon het maar eeuwig weekend blijven ;)

  Antwoord
  • Romy

   Zo te horen heb je gisteren een heerlijke zondag gehad, inclusief lekker eten :) Hopelijk heb je er flink van kunnen genieten! Wel balen dat je op zondagavond altijd een beetje opziet tegen de nieuwe werkweek. Ik kan me voorstellen dat dat niet de fijnste avond van de week is als je niet de baan hebt waar je blij van wordt.

   Antwoord
 10. Shirley

  Op zondag ben ik meestal alleen thuis en doe ik de was en andere dingen in huis. Meestal eet ik bij mijn moeder en zusje, dus dat is ook erg gezellig. Maar verder voer ik op ren gemiddelde zondag weinig uit!

  Antwoord
 11. Sam - singlereadytomingleblog

  Haha, wow, een wekker op zondag, dat kan ik me echt niet inbeelden :D Ik blijf echt minstens tot elf uur liggen, haha, en dan haal ik er mijn laptop bij en kijk ik Netflix tot één uur. Dan eten we dus moet ik dat bed wel uit! Al kruip ik er daarna vaak weer in, my god, ik ben echt erg!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar is het zondag voor, toch?! Heerlijk om even écht heel rustig aan te doen!

   Antwoord
 12. Johanne

  Ja, liefde voor de zondag! Wij zitten de afgelopen dagen helemaal in Vikings en hebben tot gisteren 2.00 nog gekeken. Rollen dan om 2.30 in bed, waardoor ik vanmorgen om 11.30 wakker schrok. Ik vind het een beetje zonde, maar aan de andere kant heb ik al tijden niet zo lekker uitgeslapen. Meestal sta ik rond een uurtje of tien op en het liefste ben ik de hele dag bezig met mijn blog. ‘S avonds lekker simpel eten en daarna de tv aan en he-le-maal niets meer!

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt als een heerlijke zondag. En zondag is ook zo’n dag waarop het gewoon moet kunnen dat je wat later je bed uit rolt en de hele dag rustig aan doet. En zie het maar zo: door op zondag lang te blijven liggen, ben je op maandag op het werk weer helemaal uitgerust ;) Best nuttig dus, zo’n uitslaapsessie! :)

   Antwoord
 13. Liset - Beautydagboek

  Dat klinkt als een heerlijke zondag! Vroeger deed ik dat ook, lekker uitslapen, beetje lezen, series of een film kijken en vooral heel veel chillen :). Nu ik kinderen heb, is uitslapen er helaas niet meer bij en is het voornamelijk weekend voor hen ;).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me zo voorstellen dat de zondag iets anders is als je kinderen hebt. Dan lijkt uitslapen me iets minder makkelijk en is de hele dag uitrusten er vast niet meer bij ;)

   Antwoord
 14. Rosita Elise

  haha herkenbaar dat op je gemak rustig wakker worden; en dan met laptop in bed rustig blogs lezen! Ik hou er ook van! Helaas werk ik zo lekker onregelmatig; maar als ik dan vrij ben doe ik dat ook absoluut! Netflix is idd je beste vriend op deze koude dagen! Wat lief dat je vader foto’s van je maakt! <3

  Antwoord
  • Romy

   Ja, dat is zo lekker! Ik lees op zondag ook vaak het liefst in mijn bed blogs van anderen. Heerlijk om daar even echt voor te gaan liggen!
   Jammer dat je door je werktijden niet altijd op zondag vrij hebt. Maar des te meer is het genieten geblazen als je wel een keer een zondag niet hoeft te werken :)

   Antwoord
 15. Simone

  Ik ben ook niet zo heel erg van rustige zondagen. Maar soms wel, haha. Heel soms dan. Vandaag waren we overigens wel heel erg vroeg wakker (7 uur is echt te vroeg voor een zondag). Dus hebben lekker lang in bed gelegen. Van blogs lezen komt het er nu pas van, want de kerstboom moest even gezet worden.

  Antwoord
  • Romy

   Zeven uur is inderdaad wel heel bijtijds ;) Maar wel lekker om dan nog even te kunnen blijven liggen! Wat leuk dat je gisteren de kerstboom hebt opgetuigd :)

   Antwoord
 16. Hilde

  Op zondag mag het hier ook allemaal wat rustiger aan. Een heerlijk verwenontbijtje, lekker lang blijven rondhangen in pyjama, een uitgebreid bad. Het hoort er allemaal bij. En zoals vandaag nog wat verder knutselen (Kerstkaartjes), rustig lezen bij een lekker kop thee. Ja, ik ken dat maar al te goed :-)

  Antwoord
  • Romy

   Zo te horen heb jij gisteren ook een heerlijke zondag gehad! Er gaat niets boven lekker met de kerstkaarten aan de slag gaan op een vrije zondag :)

   Antwoord
 17. Lilian

  Wij ontbijten op zondag altijd uitgebreid met z’n drietjes en we gaan vaak naar een museum of een dagje rondrijden. En ‘s avonds inderdaad – net als jij – me voorbereiden op de werkweek. Dan krijg ik er weer zin in en kan ik maandag meteen als een raket beginnen aan m’n nieuwe werkweek ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Jouw zondag klinkt ook heel erg fijn! Wat gezellig om op zondag uitgebreid samen te ontbijten. En er gaat inderdaad niets boven een vliegende start van de werkweek :)

   Antwoord
 18. Nesrin

  Zo een ochtendwandeling klinkt goed, ik zou dit eigenlijk ook moeten doen. Ik sluit de week tegenwoordig zo vaak mogelijk rustig af en dit vind ik heerlijk.

  Antwoord
 19. Evelyn

  Dat lang wakker worden herken ik heel erg. Ik vind het altijd fijn om op zondag mij voor te bereiden op de komende week. Dan maak ik mijn planning. En creëer ik overzicht in alles wat de komende week gaat gebeuren.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, een goed begin van een nieuwe week is zo fijn! Het geeft mij op maandag ook een rustiger gevoel als ik op zondag alvast wat voorbereidingen heb getroffen :)

   Antwoord
 20. EmilyLotus

  Zondag is inderdaad een dag voor knusheid <3

  Antwoord
 21. Anna

  Dit klinkt echt als een heerlijke zondag! Ik heb ook geen Netflix, maar met YouTube en Uitzending Gemist vermaak ik me ook altijd prima :-). En oh, ik kan er ook zo van genieten om lekker in pyjama op de bank te hangen!

  Antwoord
 22. Nikita

  Zondag is rustdag, ook voor mij. Als ik geen werk heb, lig ik soms tot 14u op bed (nee, niet te slapen). Mijn bed is dan opgemaakt maar ik lig dan met mijn kusen als rugsteun video’s te kijken, blogs te lezen en lui te zijn in mijn pyjama. Ik moet er al een hele week om 6u en dan nog van hot naar her vliegen (wisselen van lokaal op school, bus halen, huiswerk maken etc…) dat ik wel een dag alles mag laten toch? Mijn zusje vraagt dan vaak om op stap te gaan en dat vind ik superlief, maar meestal geniet ik liever van mijn rustdag. En gelukkig kan ik inmiddels nee zeggen zonder schuldgevoel!

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Juist als je elke week al druk bent en vroeg moet opstaan, is het zo fijn om op zondag wat rust te kunnen pakken. En alleen maar goed dat je ook nee kunt zeggen om je rustige zondag een beetje te beschermen :)

   Antwoord
 23. Anneke

  Zondag is de beste dag van de week ;) Hier starten wij altijd met een uitgebreide brunch en daarna doen we gewoon waar we zin in hebben. Zo’n beetje het alles mag en kan, niets moet-gevoel. Zalig gewoon! ;)

  Antwoord
  • Romy

   Precies dat inderdaad! Zondag is zo’n dag waarop alles kan, maar niets moet. En juist dat maakt het zo’n heerlijke dag :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs