50mm 1 1

7 fijne verwennerijen die ik mezelf graag gun

 • 9 februari 2019
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Zelfliefde

Lief zijn voor jezelf is anno nu een veel genoemd advies. Steeds meer mensen realiseren zich hoe belangrijk het is om net zo lief voor jezelf te zijn als voor anderen om je heen. Iets wat ik alleen maar luidkeels kan toejuichen! Ook mij lukt steeds beter om mezelf soms iets te gunnen wat aanvoelt als een fijne verwennerij. Een kleine traktatie voor mezelf, omdat ik vind dat ik die verdiend heb! Dit zijn 7 van die verwennerijen waar ik mezelf graag op trakteer. Wie weet inspireer ik jou hiermee om jezelf deze fijne dingen ook te gunnen.

dingen om jezelf te verwennen
 1. Mezelf op een langgekoesterde aankoop trakteren. Sorry not sorry! Een mooi item voor mezelf kopen waar ik al lange tijd naar smacht, voelt echt aan als pure verwennerij. Vaak is dat een wat “duurder” item dat ik normaal niet zomaar even mee naar huis zou nemen. Het jurkje van Desigual dat ik in Bologna kocht bijvoorbeeld. Of dingen voor in huis waar een prijskaartje aan hangt maar waarvan ik wéét dat ik er veel plezier aan ga beleven.
 2. De boel de boel laten. Nog blijer dan met materiële dingen maak je mij met een spontaan moment voor mezelf. Bijvoorbeeld door, als ik daar behoefte aan heb, eens bewust niet achter mijn computer te kruipen voor de nodige ‘moetjes’ en mijn pyjama en badjas tot mijn outfit van de dag te benoemen. Of door spontaan naar de kringloopwinkel te gaan, een wandeling te maken of desnoods domweg grappige video’s te kijken omdat die mij een vrolijke bui bezorgen.
 3. Vinkjes op mijn (spontane) bucketlist. Ook een echte verwennerij vind ik het om mezelf zo nu en dan op een leuk tripje te trakteren. Vaak zijn dat dagjes weg die ik al lange tijd op mijn bucketlist heb staan of waarvan ik ter plekke besluit dat ze op die lijst thuishoren. Dat kunnen mini-tripjes zijn, zoals een dag fotograferen in de stad of een nieuwe kringloopwinkel bezoeken. Maar ook wanneer ik mezelf bijvoorbeeld een dagje Artis of een bezoekje aan een concert (Krezip!) gun, voelt dat als een waar cadeautje.
 4. Een goed boek – en de tijd nemen om daarin te lezen. Lezen is zoiets wat ik mezelf altijd voorneem te gaan doen, maar wat er niet altijd van komt. Juist daarom trakteer ik mezelf af en toe op een boek dat mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt en waar ik me met liefde in verlies. Het voelt dan als een waar cadeautje als het boek vervolgens met de groetjes van bol.com aan de deur wordt gezorgd. Net zoals een kwartier rustig lezen in dat felbegeerde boek een feestje op zich is.
 5. Een afspraak met Netflix, mijn pyjama en niets meer. De laatste tijd lukt het me vaker om mijn avonden na werktijd lekker vrij te houden. Ik kan er juist in drukke weken van genieten als ik ’s avonds een klein moment voor mezelf heb. Ook als iemand dan vraagt of ik die avond zin heb in film X, chilsessie Y of uitstapje Z, geef ik het tegenwoordig eerlijk aan dat ik eigenlijk al een date met mijn pyjama, kop thee en Netflix heb gepland. Juist dan voelt zo’n avond écht als een cadeautje. Van mij én voor mij.
 6. Een douchebeurt met alles erop en eraan! Ik kan volop genieten van uitgebreid onder de douche staan. En daar maak ik graag een momentje van. Ik douche bewust ’s avonds, zodat ik meer tijd heb dan wanneer ik me ’s ochtends in alle haast alleen even schoon kan spoelen om op tijd bij de bushalte te staan. Aan zo’n uitgebreide douchesessie komen heel wat fijne producten te pas: in ieder geval mijn favoriete douchefoam (Rituals!), een geweldig geurende vanilleshampoo en een fijne body butter achteraf. Een kwartiertje pure verwennerij!
 7. Momenten van persoonlijke groei. Wat ik misschien nog wel de mooiste vorm van mezelf iets gunnen vind, is tijd steken in persoonlijke groei. Eigenlijk niet eens een luxe traktatie, maar vooral een belangrijke levensbehoefte die mijn geluksgevoel drastisch verhoogt. Dat doe ik bijvoorbeeld door zo nu en dan geld en energie te steken in cursussen, door tijd vrij te maken voor een coach als ik daar behoefte aan heb en door me op internet regelmatig te verdiepen in interessante teksten, video’s en e-books over onderwerpen waarover ik graag meer te weten kom. Want ervoor zorgen dat je nooit stopt met groeien, is toch een onbetaalbaar mooi cadeau dat je jezelf altijd mag gunnen?!

Wat is voor jou een echte traktatie voor jezelf?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 februari 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Het is zeker belangrijk om jezelf te trakteren. Een echte traktatie voor mijzelf is tijd voor mijzelf, een bos bloemen, een mooi kledingstuk of een boek. Zeker als ik een belangrijke deadline heb gehaald of iets met goed vervolg heb bereikt, dan is een traktatie zeker op zijn plaats.

  • Romy 9 februari 2019 op 6:29 pm - Beantwoord

   Absoluut! Juist op dat soort momenten mag je een klein of groot succes best vieren door jezelf op wat moois te trakteren. Je noemt een paar prachtige dingen op om jezelf mee te verwennen <3

 2. Anna 9 februari 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Mooi geschreven! Dit jaar wil ik ook liever zijn voor mezelf en dan met name op dagen dat ik al heb gewerkt bij mijn andere baan. Door de jaren heen heb ik geleerd om goed naar mijn lichaam te luisteren, maar nog niet altijd naar mijn geest.

 3. Marije 9 februari 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  De tijd nemen en doen waar ik mij goed bij voel is het allergrootste geschenk wat ik mijzelf kan geven.

  Mooie reminder deze blog ♡

  • Romy 9 februari 2019 op 6:30 pm - Beantwoord

   Wat een mooi voornemen! En ook heel belangrijk, denk ik. Zeker als je een lange werkdag achter de rug is, is een momentje van rust en tijd voor jezelf onwijs fijn.

  • Romy 9 februari 2019 op 6:31 pm - Beantwoord

   Wat mooi gezegd! En je hebt helemaal gelijk: jezelf tijd voor iets fijns gunnen is een heel mooi cadeautje aan jezelf.

 4. Anna 9 februari 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Mooie lijst Romy! Ik probeer de tijd te nemen om te lezen. Het meeste van de tijd mislukt dit gigantisch maar ik probeer het wel! Ik word er zo ontspannen van! Liefs

  • Romy 9 februari 2019 op 6:32 pm - Beantwoord

   Lezen is inderdaad superfijn om te doen. Maar ik herken wat je zegt: soms is het nog best lastig om daar tijd voor vrij te maken. Toch goed dat je het blijft proberen. Dat doe ik zelf ook de laatste tijd. En ik weet zeker dat bij ons allebei uiteindelijk de aanhouder wint 😉 Liefs!

 5. Saskia 9 februari 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Fijn lijstje en zeker fijn om even iets voor jezelf te doen!
  Ik geniet van theetjes drinken, boeken lezen (nu bezig in de nieuwe van mijn favoriete schrijver), series kijken, een xxl lange douche (inclusief fijne douche schuim) of lekker rommelen in huis. Heerlijk<3

 6. Daenelia 9 februari 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Ik ben altijd lief voor mezelf, daar hoef ik niet bij na te denken. Op tijd opstaan, zodat ik in alle rust me kan klaarmaken voor een nieuwe dag; niet nog meer aankopen doen, omdat ons huis al vol staat; overbodige spullen naar de kringloop brengen; lekker met de hond wandelen; alles wat ik doe is lief zijn voor mezelf.

  • Romy 9 februari 2019 op 6:32 pm - Beantwoord

   Wat een fijne manieren om iets voor jezelf te doen en heerlijk tot rust te komen! Heerlijk cocoonen met een kop thee vind ik ook altijd een goed idee <3

  • Romy 9 februari 2019 op 6:34 pm - Beantwoord

   Wat mooi om dat te horen! Juist heel goed dat lief zijn voor jezelf inmiddels een standaard onderdeel van je leven is geworden. Op tijd opstaan is inderdaad ook nog wel een vorm van lief zijn voor jezelf. Dat is iets waar ik ook altijd blij van word ’s ochtends.

 7. Alex 9 februari 2019 op 11:28 am - Beantwoord

  Oh ja, het verhaal met de aankopen ken ik heel goed! Ik zat super lang naar een designer tas te kijken maar ik vond hem wel eigenlijk echt te duur. Maar toen ik afgelopen jaar een wat grotere opdracht binnenkrijg voor teksten schrijven en hij dan ook nog eens in de aanbieding was…nog steeds super blij mee! 🙂

  • Romy 9 februari 2019 op 6:35 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je jezelf die tas uiteindelijk tóch hebt gegund. Een mooie traktatie voor jezelf! En eigenlijk is het extra leuk dat je elke keer als je naar de tas kijkt nog steeds terugdenkt aan het moment dat je jezelf daar op trakteerde 🙂

 8. Yvonne 9 februari 2019 op 11:38 am - Beantwoord

  Lekker lijstje hoor, een aantal punten vallen voor mij ook echt onder me-time en daar verwen ik mezelf ook heel graag mee! Mezelf tijd gunnen om een boek te lezen (momenteel heb ik dat in overvloed omdat ik noodgedwongen veel thuis ben; heel veel boeken lezen is daarvan dan wel weer het voordeel, ik probeer daar dan ook maar van te genieten), maar ook mezelf trakteren op een lekkere take away koffie of in de wintermaanden een warme choco met slagroom vind ik echt verwennerij.

  • Romy 9 februari 2019 op 6:37 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je echt van de momenten met een goed boek kunt genieten. Juist omdat je om een niet zo fijne reden thuis zit, is het mooi dat je de tijd zo toch op een fijne manier kunt benutten. Jezelf op iets lekkers trakteren, is natuurlijk ook een fijne verwennerij. Ik vind alleen al een kop thee buiten de deur drinken altijd al heerlijk 🙂

 9. Evelyne 9 februari 2019 op 12:25 pm - Beantwoord

  Een warm bad (of douche in mijn geval) met maskertje en peeling.. Een volledig me-time moment. Ik koop niet zo overdreven vaak iets voor mezelf, maar eens ik het mezelf dan gun voel ik mij een stuk opgewekter. Vooral als het met fotografie te maken heeft 😉

  • Romy 9 februari 2019 op 7:19 pm - Beantwoord

   Nieuwe fotografie-aankopen zijn ook gewoon altijd goed 🙂 Heerlijk, zo’n douchebeurt met maskertje en peeling erbij! Daar kan ik ook oprecht van genieten.

 10. Corine N 9 februari 2019 op 2:16 pm - Beantwoord

  Lekker op de bank met een fijn tijdschrift of boek, ergens een lekker koffietje bestellen of een verse muntthee, een paar uurtjes voor mezelf (vrij nemen) zodat ik een rustig kringloop rondje kan doen, een uurtje eerder naar boven (bed) en dan een serietje kijken of lekker wat langer lezen, een net verschoond dekbed, lekker in bad met een bruisbal of een heerlijke badschuim…best simpel allemaal en daarom ook haalbaar zodat mezelf trakteren ook af en toe echt kan

 11. Zo simpel is dan geluk 9 februari 2019 op 3:39 pm - Beantwoord

  Heerlijk met een boek en een kop thee op de bank wegkruipen. Een bezoekje aan de zonnebank word ik ook altijd blij van!

  • Romy 9 februari 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig lijstje met fijne dingen om jezelf te gunnen. Ik kan me van elk van die dingen goed voorstellen dat je daar heel blij van wordt. Stuk voor stuk haalbare manieren om jezelf te verwennen, maar tegelijkertijd wel heel waardevol en fijn 🙂

  • Romy 9 februari 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat zo’n zonnebankbezoekje ook echt genieten is, zeker in de winter 🙂

 12. Nikita 9 februari 2019 op 6:05 pm - Beantwoord

  De laatste tijd verwen ik mezelf heel graag met nieuwe kleding. Niet om in de laatste mode rond te lopen of om te showen. Maar omdat ik mezelf accepteer en het mezelf gun om me goed te voelen en iedere dag een leuke outfit aan te hebben. En omdat ik weet dat ik het verdien om te stralen, net als iedereen. De laatste tijd koop ik ook vaak kaarsjes, omdat ik het heerlijk vind om bij kaarsjes te lezen. De geur van de kaarsjes maakt me rustig. Ik merk gewoon dat ik mezelf stilletjes aan meer en meer begin te gunnen. Geluk, liefde, fijne spullen, fijne kleding en rust. En ik merk ook steeds meer dat ik trots op mezelf leer zijn en ben. Die panda die je gisteren zag op mijn Instagram die ik getekend heb? Ik kan niet stoppen met glimlachen omdat ik hem zo leuk vind. En nee, dit is geen arrogantie. Dit is zelfacceptatie. Een van de mooiste dingen je die je kan krijgen in het leven. Mooie blogpost Romy

  • Romy 9 februari 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je jezelf steeds wat meer van die fijne dingen voor jezelf gunt. Alleen al zoiets als een mooie nieuwe outfit is inderdaad een echte blijmaker, zeker als je jezelf daar uit zelfliefde op hebt getrakteerd <3
   Op die panda mag je ook met recht heel erg trots zijn. Hij is prachtig. Jouw tekentalent is zeker iets om heel hard te koesteren 🙂

 13. Simone 9 februari 2019 op 8:38 pm - Beantwoord

  De grootste traktatie op dit moment is/was ons weekendje weg. Wat hebben we dáár naar uitgekeken!
  Verder word ik erg blij van het lezen van leuke blogs en kijken van (sommige) vlogs.

  • Romy 10 februari 2019 op 9:19 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zeg dat jullie er even tussenuit zijn geweest! Ik kan me voorstellen dat dat heel fijn was, zeker tussen alle voorbereidingen voor jullie nieuwbouwhuis 🙂 Van blogs lezen en vlogs kijken, kan ik ook altijd genieten trouwens. Heerlijk om dat te doen!

 14. Lianne 10 februari 2019 op 12:49 am - Beantwoord

  Wat een mooie blog! Wat fijn dat je de laatste tijd meer rust voor jezelf neemt en jezelf op dingen trakteert. Dat is zo waardevol! Net als jij vind ik het heerlijk om ’s avonds uitgebreid te douchen of eens lekker met een goed boek of een film op Netflix op de bank te kruipen. Oh wat leuk zeg, ik heb ook kaartjes gekocht voor Krezip! Geld aan een leuk concert wil ik inderdaad ook altijd wel uitgeven 🙂

  • Romy 10 februari 2019 op 9:21 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook naar Krezip gaat! Het is mijn eerste concert sinds een paar jaar, maar dit concert van Krezip kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Echt jeugdsentiment is hun muziek! En je hebt helemaal gelijk: een concert is het geld absoluut waard. Ga jij op vrijdag of op zaterdag naar Krezip? 🙂
   Mooi om te horen waar jij zo van kunt genieten als traktaties voor jezelf. Dat soort momenten voor jezelf zijn inderdaad goud waard.

   • Lianne 11 februari 2019 op 12:38 pm - Beantwoord

    Haha, dan mag het ook wel weer eens een keertje, toch? 🙂 Stefan en ik gaan vaker naar concerten of voorstellingen, gezellig een avondje uit en dat vind ik leuker dan in de kroeg zitten ofzo. Ik ga op vrijdag, de kaartjes voor zaterdag waren al helemaal uitverkocht. Maar ik wilde er toch wel graag heen. Wat je zegt, die muziek is echt van mijn middelbare schooltijd en ik vond hun liedjes altijd goed (en nog steeds)! Sweet Goodbyes was een liedje dat uitkwam in mijn examenjaar van de middelbare school, dus dat liedje was erg speciaal tijdens dat jaar, vanwege het afscheid nemen enzo. Dus ik wilde ze nu toch eigenlijk graag wel live zien en daarmee mag je jezelf inderdaad wel verwennen, toch? 🙂

    • Romy 11 februari 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

     Helemaal mee eens! Zo’n uitje naar bijvoorbeeld een concert vind ik ook veel leuker dan ergens in een café hangen. Een mooi concert is het geld voor een ticket meer dan waard. Wat mooi om te horen dat dat nummer van Krezip voor jou een extra bijzondere betekenis heeft. Inderdaad heel toepasselijk! Ik heb al sinds mijn pubertijd twee all time favourite liedjes en dat zijn toevallig allebei nummers van Krezip: Sweet Goodbyes en I Would Stay. Alleen al daarom wilde ik onwijs graag naar dit concert 🙂
     Wat toevallig dat je op vrijdag gaat, want ik ga ook die vrijdag! Wie weet kom ik je nog tegen daar die avond 🙂

     • Lianne 11 februari 2019 op 11:35 pm

      Oh wat toevallig en leuk zeg! Hopelijk kom ik je daar nog tegen, lijkt me erg leuk! 😀

     • Romy 13 februari 2019 op 7:09 am

      Ja, lijkt mij ook heel leuk! We kunnen elkaar vast wel even spreken daar voor het concert 🙂

 15. Mariska 10 februari 2019 op 3:59 pm - Beantwoord

  Heerlijk vind ik het ook om zo lang onder de douche te staan. Zeker ook met heerlijke doucheproducten 🙂

 16. Maaike 11 februari 2019 op 12:42 am - Beantwoord

  Heel leuk! Het is belangrijk om je zelf af en toe ook te mogen trakteren 🙂

Recente blogs

Terugblik | Heb ik mijn doelen voor 2018 bereikt?

20 december 2018|Persoonlijk|

Ik begon het jaar 2018 met een lijst met 5 doelen. Ik had grootse plannen, mooie dromen en voornemens waarmee ik iets "moest" doen. Nu het einde van het jaar in zicht komt, praat ik je natuurlijk graag bij over wat er van die doelen terecht is gekomen. Ben ik aan het einde van 2018 helemaal zen, heb ik de vakantie geboekt waar ik van droomde en lukte het om mijn eigen pad te volgen? Dat verklap ik allemaal in dit artikel. Ik kan je wel alvast zeggen dat ik in ieder geval achter een paar doelen vinkjes heb kunnen zetten.

Dit heb ik al gekocht (of gekregen) voor mijn nieuwe huis!

25 januari 2019|Interieur|

Het is nog maar een week of zes wachten totdat ik de sleutel voor mijn nieuwe appartement krijg. Een week of zes? Jeetje, ik schrik er zelf bijna van! Gelukkig heb ik al veel spullen voor mijn interieur besteld of klaarstaan om straks een plekje in mijn appartement te geven. Tijd voor een klein voorproefje, ook al heb ik de sleutel nog niet. Ik laat je alvast een paar spullen zien die ik voor mijn woning heb gekregen of gekocht. En ja, er zitten ook een paar spullen bij die nog naar mij onderweg zijn en waar ik met smart op wacht.

Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

22 januari 2019|Lifestyle|

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.