7 leuke romcoms voor de kerstvakantie (+ tip & WINACTIE)

23 nov 2019 | Lifestyle | 22 reacties

leukste romcoms voor de kerstvakantie

Spanning, moordzaken en doordenkscenario’s zijn in films vaak wel aan mij besteed. Maar eerlijk is eerlijk, zo nu en dan kan ik een film met iets minder spanning ook erg waarderen. Bij voorkeur kijk ik dan een film met veel romantiek, zoetsappigheid en de garantie op een goede afloop. Altijd fijn om weg te zwijmelen bij de romantische belevenissen van anderen! Gelukkig kan ik dat in de kerstvakantie weer volop doen, mede dankzij WithLove – de streamingdienst voor romantische komedies. In dit artikel deel ik 7 leuke romcoms voor de kerstvakantie met je en vertel ik je meteen meer over deze leuke nieuwe streamingdienst voor romcomliefhebbers.

Leuke romcoms voor de kerstvakantie – klassiekers

Laat ik eerst een paar klassiekers onder de romcoms delen, die bij inmiddels zijn uitgegroeid tot grote favorieten. Van romantische drama’s tot feelgood musicalfilms die ik met veel plezier grijs draai.

1. The Best of Me

Ik heb sowieso iets met de verfilmingen van de boeken van Nicholas Sparks. Stuk voor stuk prachtige romcoms met een vleugje drama en niet de verhaallijn die je verwacht. The Best of Me is een van mijn favorieten. In deze film ontmoeten twee jeugdliefdes elkaar 21 jaar na hun romance opnieuw. Hun levens zijn totaal verschillend, maar oude liefde blijkt niet te roesten. Met alle gevolgen van dien. Het is een prachtige film met mooie wisselingen tussen vroeger en nu. Mijn advies? Houd de tissues alvast paraat.

2. Hartenstraat

Er zijn niet veel Nederlandse romcoms waarvoor ik uitgebreid ga zitten, maar Hartenstraat vormt daarop zeker een uitzondering. Deze film keek ik via WithLove en speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. Het is precies het soort romcom waar ik van houd: meerdere romantische verhalen die door elkaar lopen én die goed aflopen. De film gaat over Katje, die haar nieuwe winkel opent in de Hartenstraat, en haar buurman stiekem niet kan uitstaan. Maar als de twee elkaar online ontmoeten, blijken ze elkaar toch zo vervelend nog niet te vinden. Zoetsappigheid alom! Oftewel, anderhalf uur genieten en zwijmelen.

leukste romcoms voor de kerstvakantie

3. Mamma Mia the Movie

Als we het over films met romantische muziek hebben, dan mag Mamma Mia the Movie natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met leuke romcoms voor de kerstvakantie. Ik vond het nog een hele opgave om stil te blijven zitten toen de eerste noten van de mooie ABBA-liedjes uit de speakers klonken. Dit is dan ook een heerlijke feelgoodfilm om op een druilerige middag van te genieten. Inclusief humor, zoetsappigheid en prachtige plaatjes op een mooi Grieks eiland. Wees gewaarschuwd: je zult niet de enige zijn die na het kijken van deze film acuut een tripje naar Griekenland wil boeken.

4. Bridget Jones’ Diary

Mijn favoriet der favorieten onder de romcoms: Bridget Jones’ Diary. Deel 3 heb ik nog steeds niet gezien, maar de dvd’s van deel 1 en 2 heb ik inmiddels haast grijs gedraaid. Ik ben gek op Bridget met haar correctieondergoed, romantische fantasieën die niet altijd werkelijkheid worden en natuurlijk de knappe man op wie ze een crush heeft. Mijn voorliefde voor Bridget komt misschien deels doordat ik me wel een beetje in haar herken met mijn klunzigheid en soms ietwat onhandige uitspraken.

5. Silver Linings Playbook

Dit is een van de weinige romcoms die ik keek met een brok in mijn keel. Pat, een van de twee hoofdpersonen, komt weer bij zijn ouders te wonen nadat hij een tijdje in een psychiatrische instelling heeft doorgebracht. Terwijl hij werkt aan zichzelf, ontmoet hij Tiffany, die op haar beurt met haar eigen psychische problemen worstelt. Ze besluiten elkaar te helpen hun doelen te bereiken, maar in de tussentijd komen er onverwachte gevoelens om de hoek kijken. Een prachtige romantische film waarin ook op een mooie manier aandacht wordt besteed aan psychische problemen!

leukste romcoms voor de kerstvakantie

Leuke romcoms voor de kerstvakantie – minder bekende films

De bovenstaande 5 films zullen de meeste romcomliefhebbers waarschijnlijk wel kennen. Daarom deel ik ook graag twee tips voor meer unieke romcoms die minstens zo leuk zijn. Beide films ontdekte ik via de streamingdienst WithLove en hebben me blij verrast.

6. Groomzilla

De bridezilla’s kennen we allemaal wel van de Amerikaanse realityseries, maar in deze film zijn de rollen precies omgedraaid. In deze nogal grappige romcom gaat Tucker voor zijn Alyssa op de knieën. Als Tucker schittert in afwezigheid op zijn eigen verlovingsfeest, baalt Alyssa als een stekker dat hij nauwelijks om de bruiloft lijkt te geven. Tucker hoort dat en vanaf dat moment verandert alles. Hij verandert in een ware groomzilla, die alles rondom het huwelijk tot in de puntjes wil verzorgen en daarin soms iets te ver gaat. Ik heb smakelijk moeten lachen om deze film. Echt een feelgoodfilm voor als je zin hebt in iets luchtigs!

7. This Isn’t Funny

Grappig en mooi tegelijk is deze film over Eliot (een stand-upcomedian met faalangst) en Jamie. De twee ontmoeten elkaar als Jamie per ongeluk tegen de auto van Eliot aan fietst. Niet per se het perfecte begin van een romance. Maar – zoals ik dat zo graag zie in romcoms – bloeit er na verloop van tijd toch iets tussen de twee op, zodra Eliot de gebeurtenis een plek geeft in haar optreden en Jamie daar toevallig bij aanwezig is. Echt een verhaal om bij weg te zwijmelen! Verwacht geen hoogstandje, maar gewoon een leuke film om na een lange dag met je verstand op nul te kijken.

Tip: WithLove, dé streamingdienst voor romcoms

Met de kerstvakantie voor de deur verheug ik me al volop op een aantal zondagmiddagfilmsessies met een fijne romcom en een kop thee. Gelukkig hoef ik voorlopig niet om nieuwe romcoms verlegen te zitten: dankzij de nieuwe streamingdienst WithLove heb ik nog genoeg leuke romcoms om de komende tijd bij weg te zwijmelen. Ook bij romcoms die ik dus nog helemaal niet kende.

Wat is WithLove?

WithLove is hét platform voor romantische feelgoodfilms. Liefhebbers van romcoms kunnen hier hun hart ophalen dankzij het grote aanbod aan romantische films dat voor ieder wel wat wils biedt. Het leuke is dat op WithLove dus niet alleen klassiekers staan, maar ook nieuwe en minder bekende films. Zo weet je zeker dat je niet al het halve filmaanbod kent. Ook worden er wekelijks nieuwe films toegevoegd. Daarbij kun je in aanloop naar de kerstdagen een groot aantal nieuwe kerstfilms verwachten.

Mijn ervaring met WithLove

Ik heb WithLove zelf een tijdje getest (geen straf om te doen, kan ik je zeggen!) en ben erg enthousiast. Een aantal voor mij nog onbekende kerstfilms staan hoog op mijn lijstje om binnenkort te gaan kijken en ook bij films als Hartenstraat zwijmel ik graag nog een keer weg. Stiekem vond ik het eerst jammer dat een paar van mijn favoriete klassiekers geen plek in het filmaanbod hebben, maar aan de andere kant is het juist leuk om eens iets nieuws te zien. Daardoor heb ik voorlopig zeker geen gebrek aan leuke films die ik nog niet ken.

De streamingdienst van WithLove werkt overigens heel eenvoudig. Voor maar € 59,95 kun je een jaar lang onbeperkt films kijken. Op je televisie, je tablet of je telefoon en waar je maar wilt.

leukste romcoms voor de kerstvakantie

Win een gratis jaarabonnement!

Zie jij een paar romcomavonden ook wel zitten? Voor mede-romcomliefhebbers heb ik een leuk nieuwtje. Ik mag in samenwerking met WithLove 3 jaarabonnementen t.w.v. € 59,95 op deze romantische streamingdienst weggeven. Kans maken? Doorloop dan de volgende stappen:

 • Meld je via de actiepagina (volledig gratis!) aan voor een proefabonnement op WithLove van 1 maand.
 • Laat, als je dat leuk vindt, hieronder een reactie aangeeft waarin je jouw favoriete romcom voor de kerstvakantie deelt.

Je kunt meedoen t/m 3 december 2019. Behoor je tot een van de drie willekeurig gekozen winnaars? Dan ontvang je na afloop van de winactie persoonlijk bericht van mij.

Wat is jouw favoriete romcom?

Dit artikel betreft een samenwerking met WithLove.

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

22 Reacties

 1. Naomi

  Hihi, heerlijk zoetsappig, maar zeker niet mijn genre. Oké, misschien inderdaad één keer per jaar, met Kerst. Maar daar blijft het bij voor mij;).
  Veel plezier met zwijmelen jij!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, thanks! Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen een even grote fan van romcoms is. Ik krijg ook niet al mijn vriendinnen even enthousiast om mee te gaan naar dit soort films ;)

   Antwoord
 2. Geke

  Dank je wel voor de tips, er zitten er een aantal bij die mij wel aanspreken :)

  Mijn favoriet allertijden is toch wel ‘Notting Hill’ . Die ben ik zelfs drie keer in de bioscoop gaan zien… en intussen al ontelbare keren op dvd, of blijven hangen als ze hem nog eens op tv uitzenden :)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen! Over Notting Hill heb ik wel veel gehoord, maar ik heb hem zelf nog nooit gezien. Misschien tijd om daar toch eens verandering in te brengen!

   Antwoord
 3. Lianne

  Ja, ik had de actie al bij een paar andere bloggers gezien! Ik kende de streamingsdienst helemaal niet, maar klinkt als echt iets voor mij! Dus waarom ook niet? Ik doe gewoon mee met de winactie!

  Voor de feestdagen vind ik iets in kerstsfeer wel leuk, zoals The Holiday of Alles is liefde tijdens Sinterklaas. Heerlijk om dan dat soort films te kijken! :)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk dat je meedoet! Romcoms zijn ook gewoon (bijna) altijd goed :) De films die jij noemt, vind ik ook geweldig trouwens. En met kerst zijn dat soort films natuurlijk al helemaal leuk om te kijken.

   Antwoord
 4. bychristiana

  Ah, wat leuk dat je The best of me noemt. WAT een tranentrekker is dat zeg! Ik heb zo bij deze film moeten huilen, wat een ellende. Volgens mij is die film van dezelfde maker als The notebook, daarbij heb ik ook al tranen met tuiten gehuild haha;-) Hartenstraat heb ik ook al twee keer met plezier gekeken. (zo lief, dat meisje met die spreekbeurt; zwanen, die blijven altijd bij elkaar!)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, de films van Nicholas Sparks (de schrijver van o.a. The Notebook) zijn inderdaad nogal tranentrekkers. Ik kan het daar ook echt niet droog bij houden. Ik wissel dat soort films dan ook graag af met wat luchtigere romcoms, zoals Hartenstraat dus ;)

   Antwoord
 5. Simone

  Mijn favorieten zijn onder andere Weg van Jou & The Holiday :)

  Antwoord
 6. Ayla

  Leuke actie
  Mijn favoriet is 10 things I hate about you

  Antwoord
 7. Irene

  Ik heb vorig weekend nog naar The silver livings playbook gekeken. Vind het ook echt een prachtige film omdat het niet zo’n cliché romantisch verhaal is. En ik zie Bradley Cooper en Jennifer Lawrence wel graag spelen :) Bridget Jones is hier ook een favoriet. Die derde film vond ik hilarisch dus als je die eens kunt bekijken, zeker doen! Heb ‘m in de cinema gezien en dat was letterlijk de enige keer ooit dat de hele zaal plat lag van het lachen.

  Antwoord
  • Romy

   Ik hoop ook echt dat ik de derde film van The Bridget Jones’ Diary nog eens kan zien. Na het lezen van jouw reactie al helemaal, want ik vond de eerste twee films allebei al helemaal geweldig.

   Antwoord
 8. Jantine

  Wat leuk, ik wist niet eens dat het bestond…
  Ik ga het zeker uitproberen, op zijn tijd is een romcom heerlijk!
  Groetjes
  Jantine

  Antwoord
 9. Justine

  Wat een leuk concept! Net als je lijstje met films. Er zitten zeker een paar toppers bij. Silver Linings Playbook en The Best Of Me vond ik ook allebei heel goed. Sowieso zijn Sparks’ films altijd goed ;)

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Ik vind de films van Nicholas Sparks ook altijd zo mooi. Echte tranentrekkers zijn het wel meestal ;)

   Antwoord
 10. Anouk

  Leuk concept. Ik denk alleen niet dat het iets voor mij is, alleen op netflix is al zo idioot veel keuze dat ik niet weet waar ik moet beginnen haha :)

  Antwoord
 11. Anna

  Wat leuk dat je ook een samenwerking hebt met WithLove! Ik ben echt fan van kerstfilms haha, er staan nu heel veel op. Vooral in de winter vind ik het heerlijk om films te kijken dus ik ga even goed gebruik maken van mijn jaarabonnement :D. Dankjewel voor je filmtips, komt zeker van pas!!!

  Antwoord
  • Romy

   Echt heel tof dat jij ook met WithLove samenwerkt! Zo’n fijn concept vind ik hun streamingdienst. Als romcomliefhebbers hoeven we het komende jaar niet om nieuwe romantische films verlegen te zitten ;)

   Antwoord
 12. Saskia

  Leuk concept! Maar ben toch zelf meer van de crime/thrillers ;-)

  Antwoord
 13. Suzanne

  Wat een leuk concept, ik ken het helemaal niet! Leuk die winactie ook, ik doe mee!

  Antwoord
 14. Nikita

  Ik ben geen romcom kijker. Niet perse. Ik kijk er wel soms, maar vaak moet er meer inzitten dan dat. Ik kijk heel graag films waar achteraf een mooie boodschap in zit. Dat kan van animatiefilms gaan tot echt volwassen films. Trolls is een van mijn favoriete animatiefilms vanwege de boodschap dat geluk niet in iets anders zit. En dat we allemaal gelukkig kunnen zijn als we kijken naar wat in ons hart zit en vanbinnen zit. Het is een kinderfilm, maar ik vind hem geweldig. Ik doe niet mee aan de winactie, omdat dit gewoon niet echt iets voor mij is. En ik wil geen prijs wegkapen voor iemand die het veel meer gaat gebruiken dan ik. Dus ik laat gewoon een reactie achter omdat ik je blog leuk vind en wilde reageren, maar niet voor de prijs. Ik heb Netflix, en daar ben ik tevreden mee.

  Antwoord
  • Romy

   Een mooie boodschap maakt een film inderdaad extra bijzonder en leuk. Mede daarom ben ik gek op de films van Nicholas Sparks. Dat zijn romantische dramafilms waarin vaak een aantal prachtige boodschappen zijn verpakt. Ik blijf het trouwens mooi vinden dat ook in animatiefilms vaak een boodschap zit. Trolls ken ik nog niet, maar je maakt me zeker nieuwsgierig naar die film :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs