1 2 12

7 onverwachte (en leuke!) voordelen van bloggen

 • 22 juli 2018
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Bloggen is leuk. Dat bloggen me ook nog eens heel veel heeft opgeleverd, heb ik ook al vaker benadrukt. Maar naast dat bloggen mijn schrijfzin heeft aangewakkerd, ervoor heeft gezorgd dat ik meer fotografeer en een fijne digitale uitlaatklep is, heeft bloggen ook voordelen die je misschien niet meteen verwacht. Twijfel jij nog of een blog beginnen wat voor jou is? Realiseer je dan dat je als blogger ook maar mooi van de volgende 7 onverwachte voordelen kunt profiteren.

onverwachte voordelen van bloggen

 1. Altijd foto’s en herinneringen bij de hand. Als ik met iemand praat over een vakantie van anderhalf jaar geleden of als ik trots aan het opscheppen ben over mijn kat, dan heb ik dankzij mijn blog altijd foto’s en verhalen bij de hand. Laatst had ik het met een collega over bucketlists bijvoorbeeld. Die van mij had ik dankzij mijn blog zo boven tafel. En toen ik laatst een foto wilde laten zien uit mijn iets-te-enthousiast-met-oogpotloodperiode kon ik ook die met een paar muisklikken tevoorschijn halen dankzij mijn blog.
 2. Cadeautips genoeg! Als ik jarig ben, zijn er weinig mensen die zich afvragen wat voor spullen ik leuk vind om te krijgen. Wat dat betreft helpen de vele productfoto’s op mijn blog vast wel. Iedereen om me heen weet inmiddels dat Blond Amsterdam, notitieboekjes, body butters en alles wat roze is al snel meer dan welkom is als ik jarig ben. Het aantal keren dat vriendinnen me nog vragen “Wat wil je voor je verjaardag?” is dan ook op één hand te tellen.
 3. Meer stilstaan bij wat ik meemaak. Voordat ik blogde, genoot ik ook heus van alles wat ik meemaakte. Maar dankzij mijn blog ben ik me veel meer bewust van alles. Door te schrijven over een fijne vakantie, een mooie film of een bijzonder inzicht, stap ik soms uit de waan van de dag en sta ik bewust stil bij de dingen die het leven zo mooi (of leerzaam) maken. Zo ga ik binnenkort naar Italië en zie ik er nu al naar uit om na afloop van mijn vakantie door mijn blogartikelen nog lange tijd na te genieten.
 4. Een blog is ook een portfolio. Iets waar je misschien niet bij stilstaat als je een blog begint, is dat een blog ook een mooi portfolio kan zijn voor werkgevers of opdrachtgevers. Zeker als je bijvoorbeeld als tekstschrijver, fotograaf of vormgever aan de weg wilt timmeren, is een blog een mooi voorbeeld van je werk. Mijn eerste werkgever hechtte er bijvoorbeeld veel waarde aan voor de communicatiefunctie waarin ik ging werken en op de VU kreeg ik te horen dat ze door mijn blog zagen dat ik “een kleurrijke persoonlijkheid” heb en oog heb voor vormgeving. Wie weet helpt een blog dus ook wel mee bij jouw sollicitaties of pitches.
 5. Tips van bezoekers. Op mijn blog geef ik niet alleen tips, maar ik krijg ook regelmatig tips van bezoekers terug waar ik echt wat aan heb. Zo installeerde ik deze week nog de app DuoLingo op mijn telefoon nadat iemand daarover begon, heb ik dankzij bezoekers nieuwe vakantiebestemmingen en leuke hotspots ontdekt, hebben jullie me zover gekregen dat ik nu regelmatig panty’s draag en heb ik al een paar leuke winkeladresjes ontdekt die ik zelf nog niet kende. En ook als ik ergens openhartig over ben, krijg ik weleens waardevolle tips van anderen die hetzelfde hebben ervaren. Superfijn!
 6. Altijd op zoek naar inspiratie. Sinds ik blog en dus altijd wel een dosis inspiratie kan gebruiken, ben ik in mijn zoektocht naar inspiratie veel meer inspirerende artikelen en boeken gaan lezen, me gaan verdiepen in de onderwerpen waar ik over schrijf en sta ik ook meer open voor wijze inzichten van mensen om me heen. Zeker iets positiefs!
 7. “Nooit alleen!”. Dankzij mijn blog voel ik me eigenlijk nooit alleen en heb ik altijd wel contact met de buitenwereld. Dat komt door de lieve en leuke reacties die ik ontvang, maar ook alleen al door het idee dat mensen lezen wat ik schrijf. Zo vind ik mijlpalen extra leuk als ik ze met mijn bloglezers kan delen die mij inmiddels – virtueel – ook steeds beter kennen. Dat ik zulke leuke contacten, lieve volgers, fijne mailtjes en soms zelfs ontmoetingen in het echt aan het bloggen zou overhouden, dat had ik nooit durven dromen.

Wat vind jij het mooiste aan bloggen (of aan blogs lezen)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 juli 2018 op 8:30 am - Beantwoord

  Ik sluit me hier helemaal bij aan! Kan me ook niet meer voorstellen zonder blog 🙂

 2. Shirley 22 juli 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Mooi dat je al zoveel uit je blog hebt gehaald en dat het zelfs mee heeft geholpen bij je sollicitaties. Ik vermeld mijn blog daarbij niet en hoop dat ze me niet zo grondig Googlen dat ze hem vinden, haha. Ik haal er vooral veel plezier uit door het schrijven en ook de reacties vind ik heel leuk. Daardoor voelt het echt alsof je elkaar beter leert kennen.

  • Romy 22 juli 2018 op 9:22 am - Beantwoord

   Het is ook net waar je je prettig bij voelt wat betreft je blog delen bij sollicitaties of met je werkgever, natuurlijk 😉 Mooi om te horen dat jouw blog je ook zo veel plezier geeft! Dat is natuurlijk het belangrijkste 🙂

 3. Sandra 22 juli 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Ben het volledig met je eens dat dit zeven grote leuke voordelen zijn! Ik denk dat als ik zelf zo’n blog als deze zou maken, dat ik ook precies deze dingen had opgenoemd, hihi. Ik vind het ook heel leuk dat mijn interessegebied veel groter is geworden dankzij het bloggen. Door andere bloggers, veel verschillende blogs lezen, maar ook door het bloggen zélf. 🙂

  • Romy 22 juli 2018 op 9:24 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je je in mijn punten herkent 🙂 En wat mooi inderdaad dat bloggen ook je interesses kan verbreden. Ik ben zelf ook bijvoorbeeld veel meer geïnteresseerd geraakt in sommige psychologische kwesties. En eerder sloeg ik in tijdschriften altijd de lange diepzinnige artikelen over, terwijl ik die nu júist leest 😉 Je weet maar nooit of je er nog inspiratie uit haalt 🙂

 4. Marije 22 juli 2018 op 9:34 am - Beantwoord

  Je bent idd nooit meer alleen. Dat is echt een grote winst van het bloggen. Er is altijd interactie.

 5. Josephine 22 juli 2018 op 10:06 am - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb door bloggen veel bijgeleerd over mijn onderwerp (de Victoriaanse tijd), maar ook over de digitale wereld en fotografie. Je hebt altijd wel een leuk onderwerp om over te filosoferen. Daarnaast vind ik het leuk dat ik nieuwe mensen heb leren kennen en geven mijn volgers ook vaak interessante tips!

  Leuk dat jij nu meer panty’s draagt. Ik heb via jouw tip nu ook mooie gevonden bij HEMA. 🙂

  • Romy 22 juli 2018 op 11:42 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen hoe jij er instaat en dat jij ook al veel mooie dingen aan het bloggen hebt overgehouden. Ik had nooit verwacht dat bloggen in die zin eigenlijk veel meer zou zijn dan alleen “wat stukjes schrijven” 🙂
   Leuk dat jij de panty’s van HEMA nu ook hebt ontdekt! Ik heb ze zelf gevonden door een tip op Twitter en ben nu helemaal fan.

 6. Elisabeth 22 juli 2018 op 10:49 am - Beantwoord

  Ik maak ook weer meer foto’s nu ik blog. Deed ik vroeger ook, maar dat was minder geworden. En het is inderdaad een portfolio en een plek al je herinneringen te bewaren.

  • Romy 22 juli 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dat punt van herinneringen bewaren is ook wel een goede. Dat vind ik zelf ook mooi aan een blog bijhouden 🙂

 7. Daenelia 22 juli 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  😉 Klopt als een bus. Succes met duolingo!

  • Romy 22 juli 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dankje! En ook hartstikke bedankt voor de goede tip natuurlijk! 🙂

 8. Vera 22 juli 2018 op 1:24 pm - Beantwoord

  Helemaal eens met deze voordelen! Ik geniet ook echt van het bloggen, misschien valt het af en toe even tegen maar als ik dan aan de positieve dingen denk weet ik weer waar ik het voor doe.

 9. Johanne 22 juli 2018 op 2:28 pm - Beantwoord

  Mijn broertje heeft ooit eens voor mijn verjaardag een supermooie lipstick van Mac gekocht omdat hij daarover op mijn blog had gelezen. Schattig toch! Wat ik vooral heel erg leuk vind aan bloggen zijn de nieuwe super leuke contacten die ik erdoor op doe en wat je zegt, het stilstaan bij je leven. Bij de mooie dingen. Bloggen heeft me echt dankbaarder gemaakt.

  • Romy 22 juli 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Bloggen is ook wel hard werken soms, maar het levert inderdaad heel wat moois op 🙂 Alleen al daarom is het alles meer dan waard wat mij betreft.

  • Romy 22 juli 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Ah, hoe lief dat je broertje dat van je blog had onthouden en met je favoriete lipstick kwam aanzetten 🙂 Ik kreeg zelf vorig jaar voor mijn verjaardag een boek dat ik in een wish list had gezet cadeau van een vriend. Ook zo leuk! Ik wist niet eens dat hij heel trouw mijn blog las 😉
   Mooi om te horen wat het bloggen je nog meer aan mooie dingen heeft gebracht! Het punt van dankbaarheid herken ik ook wel. Bijzonder eigenlijk hoe bloggen wat dat betreft ook je mindset positief kan beïnvloeden.

 10. Een blog is haast een soort van dagboek vol met dingen die jezelf heel leuk vindt.

  • Romy 22 juli 2018 op 11:48 pm - Beantwoord

   Precies! Ook leuk om door je blog bijzondere gebeurtenissen of herinneringen vast te leggen 🙂

 11. Minke 22 juli 2018 op 3:25 pm - Beantwoord

  Ik blog niet echt over persoonlijke dingen, maar nu ik er sinds eind mei weer mee bezig ben merk ik wel hoe erg ik het in de 1,5 jaar daarvoor had gemist. Ik had toen een DIY-blog maar had niet genoeg tijd om er echt wat moois van te maken. Gelukkig nu dus een nieuw onderwerp gevonden. Het leukste vind ik denk ik toch wel contact met volgers…

  …en ik hoop vlug ook wat meer ‘echte’ contacten te leggen met andere bloggers!

 12. Evelyne 22 juli 2018 op 5:40 pm - Beantwoord

  Zo had ik er nog niet over nagedacht. Dat een blog ook een portfolio kon zijn. Stel je voor, dat iemand mij contacteert ivm de fotografie. Ik zou waarschijnlijk eerst denken dat het een grap is, haha.

  • Romy 22 juli 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je het bloggen weer zo leuk vindt om te doen! En al helemaal leuk dat je nu echt een blogonderwerp hebt ontdekt waar je graag over schrijft 🙂
   Echte contacten met andere bloggers vind ik zelf ook al helemaal heel bijzonder. Ik hoop nog steeds dat er ooit een grote blogger meet-up voor bloggers uit het hele land komt 😉 Dan ben ik graag van de partij!

  • Romy 22 juli 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wie weet! Het zou zomaar eens kunnen 🙂 Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en een keer je fotografiediensten aanbieden met een linkje naar je blog voor voorbeelden. Zo heb ik het met tekstschrijven weleens aangepakt 🙂

 13. Irene 22 juli 2018 op 6:37 pm - Beantwoord

  Ik vind vooral het een beetje leren kennen van mijn lezers leuk ^^ en ook het schrijven op zich natuurlijk. Overal inspiratie vinden, foto’s maken, dingen delen. Het ding is dat ik in mijn dagelijks leven ook echt wel een babbelkont ben en vaak voor andere onzinnige dingen vertel. Als in dat een ander misschien denkt: ja oké fijn voor jou. Haha. Op mijn blog kan ik gewoon alles kwijt! 😀

  • Romy 22 juli 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat ervaar ik dus ook met het bloggen! Het liefst klets ik de hele dag door en op mijn blog kan ik dat lekker ongestoord doen, omdat mensen die het niet interessant vinden gewoon kunnen wegklikken 😉 Wel zo handig eigenlijk!

 14. Karin 22 juli 2018 op 6:41 pm - Beantwoord

  Daar had ik nog niet bij stilgestaan!

  Maar hoezo draag je nu wel panty’s? Ik vind ze nog steeds vreselijk maar met airco op standje Siberie op kantoor moet het wel 😛

  • Romy 22 juli 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Ik droeg hiervoor eigenlijk standaard leggings, maar vind panty’s een stuk mooier staan. Blote benen vind ik zelf nooit zo’n fijn idee onder een jurkje, zeker niet op kantoor. Dus vandaar dat ik nu regelmatig (vaak huidkleurige) panty’s draag 🙂 Echt geweldig lekker zitten ze inderdaad niet, maar handig vind ik ze vaak wel 😉

 15. noor 22 juli 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

  Ik blogde voordien ook maar na een bepaalde tijd wist ik niet meer over wat ik wilde schrijven, ookal was mijn passie niet-toxische cosmetica. In het begin was het zo, zo leuk maar na een bepaalde tijd had ik eerder het gevoel dat het bloggen een ‘moeten’ werd. Zo had ik vaste dagen en uren maar merkte dat dat niet meer werkte voor mij. Eerder een fan van het spontane bloggen. Misschien dat ik het ooit weer oppak en gewoon schrijf, zonder moetjes of magjes! Ps: in België is bloggen trouwens niet zo hip als in Nederland!

  • Romy 22 juli 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Alleen maar goed dat je voor jezelf de knoop hebt doorgehakt om te stoppen als het vooral als een “moetje” voelde om te schrijven. Het belangrijkste is natuurlijk dat je bloggen vooral leuk blijft vinden en er plezier aan beleeft. Wie weet komt het nog eens als je het wat losser kunt doen. Zo te horen heb je er wel nog steeds een passie voor 🙂
   Grappig trouwens dat bloggen in België minder “hip” is dan in Nederland. Hier is het zeker de laatste jaren best populair geworden volgens mij.

 16. Jessica J. 23 juli 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  DuoLingo is inderdaad een erg toffe app! En wat goed dat je blog geholpen heeft bij het solliciteren! Bij dat voordeel had ik nog niet stilgestaan. Verder een erg herkenbaar lijstje, hoewel m’n familie nog steeds niet echt weet dat ik een blog heb. O:-)

  • Romy 23 juli 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Oh echt? Je familie zou het vast hartstikke leuk vinden om eens mee te lezen op je blog 🙂 Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen even graag een blog deelt met iedereen. Bepaalde kennissen vertel ik er eigenlijk ook nooit over 😉

 17. bychristiana 23 juli 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

  Ik kan me vooral vinden in punt 1,5 en 7. Voor mij is mijn blog in veel opzichten ook een fijne plek om herinneringen op te halen; tijdens vakanties bijvoorbeeld heb ik van vrijwel elke dag een soort ‘plog’ gemaakt en die kijk ik regelmatig met veel plezier terug. Ook heb ik door het bloggen en het bezoeken van andere blogs heel veel leuke inspiratie en ideeën opgedaan voor van alles en nog wat, maar met name voor leuke plekjes om te bezoeken en bijvoorbeeld voor mooie spulletjes voor in huis.

  • Romy 23 juli 2018 op 7:35 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen wat bloggen jou nog meer allemaal heeft gebracht! Ik heb overigens ook al veel mooie vakantiebestemmingen overgehouden aan het lezen van blogs. Altijd leuk om zo op nieuwe ideeën voor mijn travel bucket list te komen 🙂
   En wat tof dat je van je vakanties vaak een plog maakt. Zo kun je de vakantie altijd nog eens “herbeleven” door je eigen artikelen terug te lezen en je foto’s opnieuw te bekijken.

 18. Nikita 25 juli 2018 op 7:36 am - Beantwoord

  Ik ben trots blogger. Zeker sinds Sensitive Soul. Dat was ik met mijn vorige blog ook hoor. Maar ik herken me heel erg in wat je schrijft, want bloggen heeft me ook die mooie voordelen opgeleverd. Maar ook heb ik veel zelfvertrouwen in mijn schrijfstijl gekregen door bloggen. En ja, het uitlaatklep-gedeelte heeft me ook al heel vaak fijne dingen opgeleverd. Van rust en opluchting tot herkenbaarheid vij lezers. Ik merk ook dat als ik blogposts van in het begin teruglees, ik merk dat ik verander en evolueer. Niet enkel op schrijfgebied, gewoon op alle gebieden.

  • Romy 25 juli 2018 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi om te horen hoeveel je blog jou heeft gebracht, vooral ook op persoonlijk vlak! Het is eigenlijk prachtig wat een blog met je kan doen en hoe het bijvoorbeeld zelfs je zelfvertrouwen een boost kan geven 🙂

Recente blogs

Vaker Vrolijkheid #20: koppelpogingen, vriendenboekjes en pittige paprika's

15 mei 2018|Persoonlijk|

Geef mij een lentezonnetje en ik word al bijna vanzelf vrolijk. Maar ook naast de zonnige dagen waren er genoeg dingen die mij de afgelopen tijd vrolijk maakten. Zo moest ik hard lachen om een paprika die geen paprika bleek te zijn, werd ik intens blij van lieve reacties op mijn recente Instagrampost en kwam de postbode mij verrassen met een knalroze pakketje ingepakt in eenhoornpapier. Daarnaast werd ik blij van mijn KvK-inschrijving (joehoe, ik ben zzp'er!) en vertel ik je meer over een ietwat mislukte koppelpoging van mijn vader die me graag mijn tv-debuut ziet maken.

Mag jij soms weer even klein zijn?

22 juni 2022|Zelfliefde, Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Kun jij ermee dealen als je soms een schouder om op te leunen nodig hebt? Als je een keer huilend op de bank zit en onmogelijk nog in oplossingen kunt denken? Gun je jezelf dat uurtje Simsen, ook al ligt er een berg volwassen verantwoordelijkheden op je te wachten? Zelfs letterlijk in de vorm van een stapel ongevouwen en compleet verkreukelde was. Ben jij er oké mee als je soms je super(wo)man-cape afgooit en even de hulpbehoevende bent? Misschien zelfs medelijden hebt met jezelf? Oftewel: mag jij soms niet die verantwoordelijke volwassene zijn en heel even klein zijn? Het is een vraag die mij de laatste tijd bezighoudt.

Aankomen in gewicht terwijl “iedereen afvalt” | Hoe was dat? + 9 tips

13 mei 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

“Joh, weet je wel hoeveel suiker er in zo’n taartje zit?”, vroeg iemand me toen ik vrolijk met mijn vork in een stuk appelgebak prikte. En “Nu nog even zondigen, morgen gaan we weer richting de sportschool om de kilo’s eraf te trainen”, klinkt het vaak genoeg bij het kerstdiner. Tegenwoordig doen die opmerkingen van anderen me weinig. Maar toen ik in mijn herstel van mijn eetstoornis zit, viel het me pas op: mensen zijn massaal bezig met gewicht, labels op voedingsstoffen plakken, afvallen en bikinistress. Best lastig als jij juist moet aankomen in gewicht. Dit is hoe ik daar destijds mijn weg in heb gevonden en toch 14 kilo kon aankomen.