Duurzame kleding kopen? Tot drie jaar geleden had ik niet verwacht dat dat mij nog eens zou lukken. Want ik was toch gek op kleding? Lukt dat wel zonder te veel geld uit te geven? En duurzame items, zijn die wel kleurrijk en mooi? Inmiddels ben ik helemaal om! In dit artikel laat ik je mijn twee nieuwste duurzame outfits van watMooi zien. Ook geef ik 7 tips voor duurzame kleding. En oh ja, ik mag ook nog een geweldig duurzaam tasje weggeven.

Mijn 2 outfits van watMooi

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met mijn favoriete duurzame webshop watMooi. Als je nog twijfelt of er duurzame mode bestaat zonder geitenwollensokkenimago, dan zou ik zeggen “Neem een kijkje bij watMooi!”. Die webshop bewijst in één oogopslag dat het tegendeel waar is. Je vindt bij watMooi duurzame kledingstukken en accessoires die allesbehalve geitenwollensokken zijn. Van bamboe T-shirts tot jurken gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En van vegan leren tassen tot duurzame panty’s.

In ruil voor dit artikel zocht ik twee prachtige items uit bij watMooi die helemaal in mijn kleurrijke straatje passen. Ik koos voor een geweldige hoodie en een mooie jurk van het merk King Louie. En blij dat ik daarmee ben!

king louie jurk emmy kyoto
tips voor duurzame kleding

Goed, over naar mijn 7 tips voor duurzame kleding kopen.

1. Koop je kleding bewust

Voor sommige mensen werkt het goed om in één keer alleen nog maar tweedehands kleding of alleen nog maar fair fashion te kopen. Ik weet dat dat voor mij heel erg zou voelen als “iets niet meer mogen”. Daarom pak ik het wat anders aan. Ik koop niet alleen maar duurzame mode, maar als ik iets niet-duurzaams koop denk ik daar wel tien keer over na. Alleen al dat bewust dingen kopen, maakt items in mijn ogenduurzamer.

Een paar dingen waar ik op let:

 • Ik koop nooit dingen om het kopen.
 • Als items niet duurzaam of niet tweedehands zijn, check ik of het item van mooie kwaliteit is.
 • Winkels als Primark en H&M vermijd ik zoveel mogelijk.
 • Bij winkelketens als C&A zoek ik vaak eerst gericht op duurzame mode voordat ik iets niet-duurzaams koop.
 • Als ik een keer een “ik wil nieuwe kleding kopen”-bui heb, ga ik naar de kringloopwinkel. Dan zijn die geshopte items in ieder geval tweedehands.

2. Koop minder kleding

Verder koop ik bewust minder kleding. Dat vond ik in het begin heus even wennen. Ik betrapte mezelf nogal vaak op “Oh nee, ik heb niets om aan te trekken”-gedachten. Maar eigenlijk betekent minder kleding kopen helemaal niet dat je minder hebt om aan te trekken. Als ik naar mijn kledingkast kijk, dan heb ik vooral minder “mwah”-kledingstukken liggen. Over alles wat ik heb liggen of hangen, ben ik heel enthousiast. En de hele stapel “mwah”-kledingstukken die ik ooit dacht nodig te hebben, heb ik nog geen seconde gemist.

Een paar tips die mij helpen om minder “mwah”-kleding te kopen:

 • Meld je af voor onnodige nieuwsbrieven. Dat scheelt verleidingen.
 • Ga voor elke kledingaankoop na hoe vaak je die ongeveer gaat dragen. Want als je van plan bent een dure jurk elke week te dragen, dan is dat een veel betere investering dan een shirtje van 10 euro dat je één keer aantrekt.
 • Koop alleen kleding die 100% lekker zit.
 • Koop items die je meerdere seizoenen kunt dragen of bedenk verrassende combinaties. Zo trek ik regelmatig zomerjurkjes ook in het najaar aan.
 • Koop een item niet snel-snel-snel, maar laat het even bezinken voordat je iets in je (virtuele) winkelmandje gooit.
 • Koop geen kledingstukken die lijken op iets wat je al hebt hangen.
duurzame kleding tips
duurzame kleding tips

3. Bedenk wat duurzaamheid voor jou betekent

Het zou natuurlijk superhandig zijn als er aan bepaalde items een labeltje “duurzaam” hangt. Maar nee, zo simpel is het helaas niet. “Duurzaam” kan gaan over de arbeidsomstandigheden, over de gebruikte stoffen, over de productie van de kleding, over de levensduur ervan, etc. Er zijn nogal veel aspecten waar je op kunt letten. Dat ene item dat op al die punten een 10 scoort is waarschijnlijk niet te vinden.

Ik heb wel geleerd dat je het nooit 100% goed kunt doen. Maar laat dat je er niet van weerhouden om “iets” te doen. Bepaal wat duurzaamheid voor jou inhoudt. Vind je het belangrijk dat kleding eerlijk is geproduceerd? Of telt het voor jou zwaarder dat de gebruikte stof niet milieubelastend is? Als je dat voor jezelf helder hebt, kun je veel beter bepalen of kleding aan jouw standaarden voldoet.

Wees daarin ook niet te streng voor jezelf als dat voor jou nu (nog) niet haalbaar voelt. Een van mijn belangrijkste tips voor duurzame kleding kopen is om te kijken wat mogelijk is voor jou. Als jij makkelijker kunt verduurzamen door de lat wat lager te leggen, doe het!

4. Ga naar duurzame webshops

Duurzame kleding, waar vind je die? Dat vroeg ik me een paar jaar geleden ook af. Ik was al snel bang in een biologisch winkeltje met zelfgebreide truien te eindigen (wat overigens niet eens zo’n onaantrekkelijk idee is!). Maar nee hoor, je kunt ook in hartstikke hippe webshops leuke duurzame kleding vinden.

Mijn favoriete duurzame webshop is dus watMooi. Ik vind het vooral fijn dat je bij watMooi per item precies kunt zien wat het kledingstuk duurzaam maakt. Veel fast fashion-ketens verkopen tegenwoordig ook “duurzame kleding”, maar die is vaak helemaal niet zo duurzaam (bijvoorbeeld wel bio-katoen, maar geen goede arbeidsomstandigheden, vervuilende productie, etc.). watMooi is daar heel eerlijk in, zodat je precies weet wat je koopt.

Zo is deze ‘Hoodie Prado Beet Red’ van het mooie merk King Louie op meerdere manieren duurzaam. De trui is gemaakt van bio-katoen, is onder eerlijke omstandigheden gemaakt, is vegan, is schoon geproduceerd en is fairtrade (=eerlijk loon). Dat maakt de trui voor mij nog leuker dan hij – met zijn vrolijke bloemetjes – al was. En ook niet onbelangrijk: hij zit héérlijk.

king louie trui rood met bloemen
king louie trui rood met bloemen

5. Kijk op een andere manier naar kledingprijzen

Misschien wel de belangrijkste van mijn tips voor duurzame kleding: verander de manier waarop je naar kledingprijzen kijkt. Ik heb heel lang gedacht dat duurzame mode “duur” is. Inmiddels sta ik er anders in. Duurzame kleding is niet duur, maar veel niet-duurzame kleding is eigenlijk té goedkoop om waar te zijn.

Toen ik nog volle tassen bij Primark bij elkaar shopte, deed ik regelmatig miskopen. Alles was zo goedkoop dat ik er helemaal niet over nadacht of ik een item wel vaker dan vijf keer zou dragen. Tel daarbij op dat veel items helemaal niet lang mooi bleven. Sinds ik wat meer geld voor een jurk neertel, doe ik veel bewuster aankopen. Ik geef niet zomaar zo’n bedrag uit, dus bestel ik het pas als ik er laaiend enthousiast van wordt.

Het grappige is: sinds ik duurdere kledingstukken koop, geef ik niet méér uit aan kleding. Ik heb alleen minder items voor hetzelfde geld, maar wel items waar ik echt heel blij van word.

6. Werp een blik op het label

Viscose? Polyester? Katoen? Als mensen me een jaar geleden vroegen van wat voor stofje bepaalde kleding is gemaakt, had ik geen flauw idee. Nu maak ik van labels uitpluizen een leuke “sport”. Voordat ik kleding koop, check ik waar een item van gemaakt is. Polyester is pure plastic en is daarom niet zo goed voor het milieu. Ook kan het een zweetstofje zijn. Daarom kies ik liever voor kleding van viscose, katoen of wol.

Maar het leuke is dat polyester soms op een wél duurzame manier wordt gemaakt. Hieronder zie je bijvoorbeeld mijn King Louie ‘Emmy Kyoto Tokyo Blue’-jurk van watMooi. Deze fijne jurk is gemaakt van gerecycled plastic. Het polyester stofje van de jurk is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Hoe tof! Dat maakt deze vrolijke jurk nóg leuker.

duurzame kleding tips

7. Koop tweedehands kleding

Niets is leuker dan voor weinig geld een mooi item op de kop tikken dat jij een tweede leven gunt. En nee hoor, bij kringloopwinkels hangen dus echt niet alleen maar jurken die wel wat weg hebben van je oma’s gordijnen. Daarvan getuigen de vele artikelen met kringloopkoopjes op mijn blog wel. Ik heb heel wat pre-loved kledingstukken in mijn kast hangen. Overigens is kringloopshoppen echt geen kwestie van mazzel hebben. Bekijk mijn tips voor tweedehands winkelen maar.

Ben je niet zo’n kringloopshopper? Dan kun je ook prima online tweedehands shoppen. Ik ben zelf gek op de apps Vinted en Vinted. Vooral handig als je gek bent op bepaalde (dure) merken!

Andere tips voor duurzame kleding

Naast tips voor duurzame kleding kopen, zijn dit ook tips die mij helpen om bewuster met kleding om te gaan:

 • Geef je oude kleding zelf een tweede leven. Breng de kleding naar de kringloopwinkel, doneer het aan het Leger des Heils of Dress for Success. Of zet duurdere items te koop op Marktplaats, Vinted of United Wardrobe.
 • Verdiep je in kledingmerken. Wat zegt het merk op zijn site over duurzaamheid? En nog belangrijker: wat is er nog meer te vinden over de duurzaamheid van dit merk? Want niet elk merk is daar zelf even eerlijk over.
 • Was kleding niet te vaak en ook niet te warm. Zo blijft je kleding langer mooi.
 • Ruil eens kleding met vrienden. Wie weet worden zij blij van iets wat jij nooit meer draagt.
 • Wees kritisch. Fast-fashion-ketens die duurzame kleding aanbieden, zijn niet altijd even eerlijk. Zo bestaat er het “Better Cotton Iniatitive”. Als je kleding koopt die aan dat initiatief voldoet, klinkt het misschien alsof je een geweldige duurzame stap zet, maar in feite betekent het dat een klein percentage van de kleding van die keten van biologisch katoen is gemaakt. Waarschijnlijk is jouw ene item dus helemaal niet van duurzaam katoen gemaakt. Verdiep je goed in labels en keurmerken voordat je ze vertrouwt.
duurzame kleding tips
king louie jurk blauw

Kortingscode bij watMooi

Wil je ook eens een kijkje nemen tussen de mooie duurzame items van watMooi? Dan heb ik iets leuks voor je: met de kortingscode ‘duurzaam9’ krijg je 15% korting op je bestelling bij watMooi. Mooi meegenomen toch?! De kortingscode is trouwens geldig t/m 16 september 2020.

winactie duurzame tas

Winactie: een duurzaam cadeautje

En ik heb nóg iets leuks: ik mag van watMooi aan één gelukkige winnaar deze mooie schoudertas van het merk Fraenck weggeven. De tas is gemaakt van volledig gerecycled vegan leer. Hoe leuk! En vrolijk!

Meedoen is simpel:

 • Laat uiterlijk woensdag 16 september 2020 een reactie achter onder dit artikel.
 • Bezoek de website van watMooi en laat in je reactie achter wat jouw favoriete item uit de webshop is.
 • Vul in het e-mailvak een geldig e-mailadres in, zodat ik je kan bereiken als je hebt gewonnen.

De winactie is alleen voor inwoners van Nederland. Ik trek op 17 september willekeurig een winnaar via Random.org. Die lucky one ontvangt die dag nog persoonlijk bericht van mij.

Heb jij nog meer tips voor duurzame kleding vinden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 september 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Een heel mooi artikel met fijne tips en geweldige winactie. De sweater die je draagt staat heel mooi. Ik let ook meer op kleding kopen en dat voelt echt goed! Mijn favoriete item uit de shop is de Trui Esme Houndstooth Mosgroen. Een pareltje!

 2. Naomi 9 september 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Prachtig, die jurk die je hebt uitgezocht. En toen zag ik de tas (rood, mijn kleur!) en dacht ik: Die wil ik. Want mijn huidige tas begint kapot te gaan, dus ik kijk bewust om me heen. Blijkt ’t een winactie te zijn. Ik heb mijn favoriete item dus snel gevonden en doe heel graag mee;). Ik ben trouwens ook fan van trui Agnes, maar die wint niet van de tas.

 3. Geke 9 september 2020 op 7:56 am - Beantwoord

  Mooie items heb je gekozen die goed bij je passen!

  Ik probeer er ook wel op te letten maar het is niet altijd eenvoudig. Vooral maat (waarom vallen die maten van duurzame kleding vaak zo groot of begint het maar vanaf Small? kom ik daar met mijn maat 32, welke ze bij H&M dus wel hebben natuurlijk) en budget (80 euro voor één kledingstuk is voor mij niet zo vanzelfsprekend) zijn de moeilijkste aspecten.
  Wel heb ik Vinted ontdekt en daar al wat leuke tweedehands koopjes gevonden, oa dat loop-regenjasje waar ik al zo lang naar op zoek was en een leuke blouse. Verder probeer ik de kleding die ik heb, zo goed mogelijk te behandelen, of het nu dure kleding is, of van H&M komt. Dus laten herstellen indien nodig, voorzichtig wassen etc.

  • Romy 20 september 2020 op 11:41 am - Beantwoord

   Wat jammer inderdaad dat duurzame merken niet altijd jouw maat hebben. Dat is zeker nog een verbeterpuntje, ook wat betreft grotere maten dan XL volgens mij (dat kreeg ik van iemand anders te horen).
   Maar wel al heel goed dat je bewust veel tijd en aandacht aan de zorg voor je kleding besteedt. Je bestaande items lang mooi houden is natuurlijk ook een goede manier om elk item wat duurzamer te maken. En om er gewoon langer plezier van te hebben!

 4. bychristiana 9 september 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Wat een mooie jurk, die past ook echt weer perfect bij jou! Ik koop niet echt bewust duurzame kleding, ik koop echter wel heel bewust kleding; sowieso veel minder dan ‘vroeger’ , en ik probeer ook wel dingen te kopen waar ik echt lang plezier van heb. Ik geef ook veel liever wat meer geld uit aan iets moois wat dan misschien wat duurder is, dan voor dat zelfde geld meerdere goedkope items te shoppen. Je zult mij dan bijvoorbeeld ook niet gauw bij de Primark zien.

 5. Jantine 9 september 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Mooi herkenbaar artikel. Ik vind online kopen nog steeds wel lastig, ivm maten, maar dankzij corona heb ik het afgelopen zomer toch wel eens gedaan.
  Mijn favoriet in de webshop van watMooi is “Jurk Ma Chere Enrouler Happy Harvest“, ik ga nu heel hard nadenken of ik deze prachtige jurk wel echt nodig heb, maar ben een klein beetje verliefd….
  Groetjes
  Jantine

 6. Corine N 9 september 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Die website doet zijn naam eer aan, echt hele mooie kleding! Hoe tof ook dat ze sieraden van gerecycled zilver hebben, ben nogal van de sieraden dus ik denk dat ik daarvan wat op mijn feestdagen wishlist ga zetten ( ben ik er op tijd bij, haha) m8jn oog vie ook op de Jas Anorak Wild Weather Long Apple Turnover Blue van Blutsgeschwister, prijzig dat wel maar een eyecatcher…nachtje over slapen maar. Ik doe graag mee voor het tasje,ook al zo leuk!

 7. Audrey 9 september 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Toffe outfits! Leuk om je ook eens in een hoodie te zien – met die bloemetjes is hij echt helemaal Romy. Ik koop echt bijna nooit meer (nieuwe) kleding en ik denk net als jij goed na over elke aankoop.

 8. Ida 9 september 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s en outfits! Ik heb zojuist een kijkje genomen op de website van wat ooi en ik zie genoeg leuke items! Maar één van de mooiste vind ik toch wel de jurk die jij aan hebt op de foto’s: Emmy Kyoto Tokyo Blue! Ik koop nooit meer Primark items en let ook goed op waar kleding vandaan komt. Liever een goed duur merk dat lang mee gaat dan iets heel goedkoops! Het rode tasje is heel tof! Ik doe graag mee! 🙂

 9. Anna 9 september 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! En wat een leuke items heb je uitgezocht :-). Ik ben zelf ook veel bewuster wat betreft kleding shoppen dan een aantal jaar geleden. Mijn kleding is niet allemaal heel duurzaam, maar ik heb veel items wel al jaren en ik koop ook niet vaak iets nieuws. Bij de Kringloop scoor ik niet zo vaak leuke kleding, maar op marktjes bijvoorbeeld wel.

 10. Maaike 9 september 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel om te lezen. Dankjewel voor de tips en wat een toffe jurk heb je geshopt! En dat tasje, I love it. Dus ik doe graag mee met de win actie!

 11. Daenelia 9 september 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Ik heb nog kleding die mijn moeder gedragen heeft, dus dat is echt duurzaam. Ik ben helaas heel veel van mijn favo outfits kwijt, omdat ik van maat verwisselde. Die kleding zag er ook nog picobello uit, dus die hebben vast via de kringloopwinkel een andere bkledingkast gevonden. En heel eerlijk: ik heb nog nooit een Primark van binnen gezien en bij H&M heb ik alleen, uit nood, eens nieuwe riemen gekocht omdat ik elders alleen grote maten kon vinden.
  Je hebt leuke items bij elkaar gezocht. Je zu de hoodie zelfs nog over een zomerjurk kunnen dragen! Zelf ben ik nog op zoek naar een mooie nieuwe kat-bestendige pantalon, maar ik zag in de webshop niets wat ik niet al in de kast heb hangen. Leuk om te zien dat mijn smaak dus overeenkomt 😀
  Fijn dat er vegan opties zijn! Niet dat ik vegan ben, maar ik kan totaal niet tegen wol 🙁 De ragwear trui sweet chelsea zou dus wel een optie zijn. Maar ik koop geen kleding in september, dus maar hopen dat ik in oktober er niet naast grijp.

  • Romy 20 september 2020 op 11:38 am - Beantwoord

   Goed idee, die hoodie over een zomerjurk! Dat ga ik binnenkort eens proberen. Ben in ieder geval intens gelukkig met die fijne hoodie!
   Leuk om te merken dat je kledingkast al aardig lijkt op de duurzame kleding van watMooi. Een goed teken!

 12. Lianne 9 september 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Een hele mooie jurk en een mooi initiatief! Ik kende het niet eens, maar dat is zeker iets moois om bij stil te staan als je erover denkt nieuwe kleding te kopen. Ik heb eigenlijk sinds de coronacrisis helemaal geen kleding meer gekocht, op een paar items op Vinted na. Vind ik hartstikke leuk, een mooi en wat duurder merk voor wat goedkoper op de kop tikken! Het enige wat ik echt nog zou kopen bij H&M of Primark zijn hemdjes, sokken en ondergoed. Gaat me iets te ver om dat tweedehands te kopen, haha!

  • Romy 20 september 2020 op 11:35 am - Beantwoord

   Haha, precies die dingen zou ik inderdaad ook niet tweedehands kopen. Dat gaat mij ook net wat te ver 😉

 13. Mirjam 9 september 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  leuk artikel en fijn dat we hier meer mee bezig zijn met zijn allen! Ik heb twee jaar geleden een kleuranalyse laten doen, dit helpt ook heel erg om alleen kleding te kopen die mij echt goed staan en daarom vaker gedragen wordt door mij. Ik ben ook veel kritischer geworden en kan heel makkelijk filteren. Is wel de reden waarom ik minder vaak echt volledig fairtrade merken kleding koop, want deze merken hebben vaak ‘mijn’ kleuren niet of is het model geen match. Voor mij zijn de arbeidsomstandigheden het belangrijkste, dus kan daar gelukkig wel wat winkels uit filteren die het daarop goed doen. En inderdaad goed nadenken of ik het wel echt nodig heb.

  Waar ik het meest moeite mee heb is dat ik vaak (voor corona) dansoptreden deed binnen bepaalde thema’s. Ik heb een tijdje geen nieuwe kleding daarvoor gekocht maar de foto’s zijn wel gewoon leuker als je iets aan hebt wat matcht. Ik probeer nu altijd even eerst te kijken naar de kleding die ik heb, of naar tweedehandswinkels te gaan, of kleding te kopen die ik nog vaker ga dragen. Maar ik vind dit altijd heel lastig.

  Ik hoef trouwens niet mee te doen aan de winactie :-).

  • Romy 20 september 2020 op 11:34 am - Beantwoord

   Wat een slim idee, zo’n kleuranalyse! Ik kan me voorstellen dat dat alleen al helpt om kritischer te kijken naar wat je koopt. Jammer dat niet alle fairtrade-merken jouw kleuren verkopen, maar met kritisch nadenken over wat je koopt kom je ook al een heel eind. En dat scheelt weer keuzestress voor de kledingkast natuurlijk.

   Wel lastig trouwens van die kleding bij dansoptredens. Begrijpelijk dat je dan niet altijd een totaal nieuwe outfit wilt kopen, maar dat het tegelijkertijd ook niet leuk is om steeds iets te dragen wat je al hebt. Dan is kringloopshoppen sowieso een slimme optie. Of misschien een keer op Vinted of United Wardrobe kijken? Ik combineer trouwens zelf ook weleens items als kerstjurkjes het hele jaar door. Vestje eroverheen, panty en sneakers eronder en dan ziet het er best casual uit 🙂

 14. Hermien - KouweKleren 9 september 2020 op 2:41 pm - Beantwoord

  Mij maak je in elk geval helemaal vrolijk met je artikel over duurzame en eerlijke kleding, echt een onderwerp waar nog lang niet iedereen bij stilstaat. watMooi heeft prachtige spullen en ze zijn echt een fair fashion pionier. Ik streef er naar om alleen tweedehands kleding te kopen of bij merken die ik met trots kan steunen met mijn centen. En dat is zoveel makkelijker dan vaak gedacht wordt! Tassen heb ik meer dan genoeg, dus daar wordt een ander vast héél blij van!

  • Romy 20 september 2020 op 11:31 am - Beantwoord

   Ik blijf het zo mooi en inspirerend vinden hoe jij je weg hebt gevonden in duurzame kleding kopen! Ik merk inderdaad ook dat duurzame alternatieven vinden eigenlijk zo lastig nog niet is als ik dacht.

 15. Irene 9 september 2020 op 4:15 pm - Beantwoord

  Super fijn artikel Romy! Ik koop nu eigenlijk bijna alleen maar tweedehands dingen. Wat je zegt over prijzen is helemaal waar. Als je erover nadenkt is het niet normaal dat je voor 5 euro een t-shirt kan kopen. Ik blijf zelf wel echt een koopjesjager en ik krijg er een kick van als ik een super mooi bloesje voor diezelfde prijs kan scoren dus ik zoek mijn heil vooral op Vinted 😀 Ook gewoon een goed alternatief voor als je toch H&M of Mango spullen wil kopen maar de keten zelf geen geld meer wil geven.
  Ik doe graag mee voor je winactie, die tas is super tof! En ik vind de kleding die je zelf hebt uitgezocht ook héél erg mooi. Die trui zou ik dus zelf ook direct kiezen maar ik denk dat mijn favoriete stuk van de website de Audrey Bell Sleeve Niji Black van King Louie is. Al vind ik stiekem die lange truijurk van Blutsgeschwister (met de paddenstoelen op) ook echt geweldig tof ^^

  • Romy 20 september 2020 op 11:29 am - Beantwoord

   Ik sta er inderdaad precies zo in als jij qua goedkope kleding. Als ik dan zin heb om voor weinig geld wat te shoppen, dan kijk ik naar tweedehands alternatieven. Vinted of de kringloopwinkel is gelukkig ook vaak een prima optie om leuke koopje ste scoren, maar dan ietsje duurzamer.

 16. Anita te Gussinklo 9 september 2020 op 11:11 pm - Beantwoord

  Wat een tot artikel, goede tips ook.
  Ik vind de trui Perfect Breton in white/navy erg leuk.

 17. Maaike 9 september 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

  Ik ben de laatste tijd wel wat bewuster met kleding kopen, niet zomaar meer alles kopen wat leuk is. Maar alleen goed nadenken of ik het echt nodig heb en het wel echt ga dragen.
  Ik doe mee met de website en ik zag een geweldig gaaf shirt op de webshop 😀 Met een koala in de kleur mint en het shirtje in zwart. Ik ben ontzettend gek op koala’s. Maar jouw trui vind ik ook erg gaaf 😀

 18. marlee 10 september 2020 op 6:47 am - Beantwoord

  Eigenlijk alles is mooi daar 😀
  Maar de hoodie Prado beet red is mijn favoriet

 19. wilmsen anita 10 september 2020 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik vind het jeansrokje een mooi item. de tas zou ik graag meenemen op reis

 20. Jacqueline de Waal 10 september 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een fantastisch tas en sweater echt kei gaaf

 21. Yvonne 10 september 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Allereerst dank voor je tips en enthousiasme! Deze prachtige items bewijzen maar weer dat duurzaamheid alles behalve saai of oudbollig is! Ik vind Blouse Nala York Pond Blue van King Louie erg mooi: een mooie herfstkleur, simpel én bijzonder tegelijkertijd. Het tasje van Fraenck zou er super bij staan! Duimen!!

 22. Nelly 10 september 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Ik vind de Blazer Bypatricia Zwart Mix erg mooi

 23. w.brugge 10 september 2020 op 9:29 am - Beantwoord

  de jurk uit het artikel, de Emmy Kyoto vind ik erg mooi 1

 24. Marijke 10 september 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Ik vind de Yoga Tanktop Om Coral erg mooi!

 25. Marian 10 september 2020 op 10:19 am - Beantwoord

  Leuke trui, staat je goed!
  Ik vind de Jeans Bykato Leopard Black van b.young erg leuk.

 26. Sonja Schaap 10 september 2020 op 10:31 am - Beantwoord

  Super leuke actie, wat een mooie schoudertas om te winnen.
  Mijn favoriete item is: Trui Remia Coal Oatmeal

 27. anja 10 september 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Trui Hoodie Prado Beet Red vind ik erg leuk en vrolijk maar er stond nog veel meer leuks.

 28. Angelique andreoli 10 september 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Trui fluffy Maysha beige erg mooi

 29. Sunny 10 september 2020 op 11:19 am - Beantwoord

  Cape Ifinity Flamingo, die vind ik werkelijk prachtig !! Ik ben dol op roze, en de kleurstelling in deze cape is geweldig.

 30. Tanja van Hattum 10 september 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Yoga Top Good Karma Deep Cherry
  Want die hoeft echt niet alleen naar Yoga aan!

 31. Lisanne Bons 10 september 2020 op 12:58 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Ik koop graag 2ehands. Ook een beetje duurzaam…. Ik ben dol op de jurkjes en kleding van Tante Betsy en King Louie. Ik vind de trui die je aanhebt van King Louie dan ook super leuk!!! Ik vond de zwarte jurk met bloementjes en vogeltjes genaamd Jurk Heart Full Of Joy Fall Finch Black echt heel leuk. En de tas is echt super leuk!!!

 32. Miek 10 september 2020 op 2:07 pm - Beantwoord

  Rok Francine Khaki is mijn favoriete item! Zowel in de zomer als de winter te dragen. Lekker vrouwelijk, beetje stoer en toch ook praktisch! Alle kenmerken waar een kledingstuk bij mij aan moet voldoen om minimaal aantrekkelijk gevonden te worden.

 33. Nienke 10 september 2020 op 2:48 pm - Beantwoord

  Moeilijke vraag hoor! Vind de kleding die je in dit artikel hebt laten zien erg mooi, maar denk dat ik toch zou gaan voor Blouse Rio Dark Forest, omdat het zo’n bijzondere kleur is. De tas is ook prachtig, dus ik doe graag mee!

 34. Lida 10 september 2020 op 2:58 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tas in een mooie kleur.
  Ik doe graag mee aan deze super winactie.

 35. Anneliese de Waal 10 september 2020 op 4:42 pm