Door een hard geluid word je ’s ochtends vroeg gewekt. Met één oog nog dicht tast je af waar die vervelende wekker nu weer staat. Het is weer zover: tijd om je warme bed te verlaten en aan een nieuwe dag te beginnen. Of zou je toch nog even op de snoozeknop drukken? Dat knopje zit er niet voor niets, dus waarom zou je ook eigenlijk nu opstaan? Natuurlijk is niet elke vroege ochtend een feestje, zeker niet als je ochtend wel heel vroeg begint. Maar toch zijn er elke ochtend zoveel redenen te bedenken om toch op te staan in plaats van tien keer te snoozen. Dit zijn 7 redenen waarom de ochtend zo slecht nog niet is.

's ochtends opstaan redenen

 1. Goed begin van de dag. Een rustige ochtend waarin je de tijd kunt nemen voor je ontbijt, een wandeling en een uitgebreide douche is zoveel fijner dan het gevoel dat je een race tegen de klok aan het rennen bent. Hoe eerder je ’s ochtends opstaat, des te meer je rustig kunt opstarten en van de ochtend toch iets fijns kunt maken. Meer tips voor een goede start van de dag of van de week? Ik schreef er eerder dit artikel over.
 2. Tijd voor het ontbijt. Ik heb weleens gehoord dat je slaap eigenlijk een tijdmachine is naar het ontbijt. Voor wie echt kan genieten van een bakje havermout of een stapel boterhammen betekent de ochtend dus dat het tijd is voor een heerlijke energieboost in de vorm van je favoriete eten.
 3. Nieuws, radioshows en de ochtendkrant. De ochtend is ook het moment om te beginnen met een nieuwe krant, de fijne radioshow of het ochtendnieuws op televisie. Met een kop thee of koffie erbij kun je in alle rust en stilte nog even genieten van wat fijn leeswerk. Houd je niet zo van de krant of het nieuws? Zet dan een leuke vlog of serie aan en geniet daar lekker van, eventueel onder het genot van je ontbijtje.
 4. Een nieuwe dag met leuke momenten. Ook al kun je je er misschien niets bij voorstellen als je voor dag en dauw moet opstaan, ook vandaag heeft vast een paar fijne momenten. Misschien heb je wel ’s avonds na je werk of na school iets leuks afgesproken of verwacht je een mooi pakketje. Kun je echt niet aan een lichtpuntje denken? Dan kun je altijd nog zelf actie ondernemen om er toch een beetje een topdag van te maken.
 5. Nieuwe blogs. Tegenwoordig begin ik mijn dag graag met een blogrondje. Ik trek er een half uur de tijd voor uit om alle nieuwe artikelen te lezen van een aantal favoriete bloggers. Geloof het of niet, maar daar kan ik al bij het opstaan naar uitzien. Nog een reden waarom de ochtend volgens mij zo slecht nog niet is.
 6. Ochtendroutine. Heb jij ook een fijne ochtendroutine? Ik vind het in ieder geval altijd fijn om ’s ochtends weer een nieuwe outfit samen te stellen en mijn make-up aan te brengen. Ook een fijne douchebeurt met om de dag mijn favoriete nieuwe shampoo mag niet ontbreken. Nog even mijn tandenpoetsen en klaar. Voor mij is deze routine in ieder geval iets waar ik echt naar kan uitzien.
 7. Nog een hele dag voor je. Misschien denk je ’s ochtends wel “Oh nee, ik heb nog een hele dag te gaan.” Maar je kunt daar ook “Oh yes, ik heb nog een hele dag voor me” van maken. De ochtend betekent namelijk dat je nog heel veel uren hebt om je plannen uit te voeren en te genieten van wat er komen gaat. Natuurlijk is dat niet altijd allemaal geweldig en leuk, maar ik weet zeker dat er op z’n minst een moment bij zal zitten waar ook jij vandaag blij van wordt.

Ben jij meer een ochtend-, een middag- of een avondmens?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 mei 2017 op 6:44 am - Beantwoord

  Ik ben wel een ochtendmens, vooral in de zomer 🙂 Het idee dat je nog een hele dag voor je hebt liggen…en ik vind het fijn om de ochtend rustig te beginnen.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

   Precies! Vooral in de zomer is het heerlijk om in het licht wakker te worden met het idee dat je nog een hele dag hebt te gaan. Zo’n rustig begin van de dag kan ik ook altijd wel waarderen 🙂

 2. marije 2 mei 2017 op 6:48 am - Beantwoord

  Ik ben zeer zeker een ochtendmens. Vind niets fijner dan de stilte van de vroege ochtend en de dag vroeg beginnen. Zo heb je nog de hele dag voor je.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik vind zo’n stille ochtend ook altijd heerlijk. Ik sta ook graag lekker vroeg op, zodat ik extra rustig kan beginnen 🙂

 3. Jonna@burgertrutjes 2 mei 2017 op 6:49 am - Beantwoord

  Ik ben absoluut een ochtendmens. Amd i love it!

 4. Eveline Fleur 2 mei 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Hoe dol ik ook ben op slapen.. ik vind het toch fijn om vlogs te kijken tijdens mijn ontbijt. Heerlijk is dat! <3

  • Romy 2 mei 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

   Ja, vlogs kijken is ook een heerlijk begin van de dag! Ik word ook altijd graag wakker met blogs en vlogs 🙂

 5. Sylvia 2 mei 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Ook een ochtendmens.. alhoewel ik een tijd heb gehad dat mijn dochtertje om vijf uur al naast het bed stond.. Dat is mij nog een beetje te vroeg haha.. in de ochtend lees ik ook graag blogs. Geen nieuws met alle ellende daar word ik alleen maar treurig cq chagrijnig van haha.. Fijne dag weer!

 6. Sandra 2 mei 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Ik vind de ochtend ook echt niet zo rot hoor! Heb nooit echt moeite met opstaan gehad. Kan inderdaad echt uitkijken naar een lekker ontbijt, een rondje blogs lezen en mijn standaard YouTube rondje! 😀 Zo fijn.

 7. Sofie 2 mei 2017 op 8:08 am - Beantwoord

  Ik heb nog nooit in mijn leven de snooze gebruikt haha. Ik hou dus ook van de ochtend. Ik wil altijd graag aan de dag beginnen en die niet al half verslapen.

 8. Josephine 2 mei 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat grappig, alle vroege reageerders zijn ochtendmensen. Ik dus ook. 🙂 In de ochtend ben ik het meest fit en creatief. Het liefste start ik met een kopje thee en een blogrondje.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Haha, vijf uur ’s ochtends is inderdaad wel erg vroeg! En blogs zijn inderdaad wel een stuk leuker om ’s ochtends vroeg te lezen dan een lading slecht nieuws 😉

  • Romy 2 mei 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

   Ja, heerlijk, precies die dingen die jij noemt! Dat YouTube-rondje heb ik helaas nooit tijd voor ’s ochtends, maar dat bewaar ik dan heerlijk voor de avond 🙂

  • Romy 2 mei 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik vind het ook zonde van mijn dag om lang in bed te blijven liggen. En gelukkig ben ik van nature al niet echt een snoozer 😉

  • Romy 2 mei 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Haha, je hebt gelijk inderdaad. Wij zijn blijkbaar niet de enigen die graag ’s ochtends de dag met een blogrondje beginnen 🙂 Ik ben zelf ook altijd ’s ochtends het meest creatief en vind het heerlijk om de dag met blogs en een kop thee te beginnen.

 9. Jenn 2 mei 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Heerlijk! Ik hou wel van ochtenden, hoewel ik wel moeite moet doen om vroeg op te staan. Lichamelijk ben ik meer een avondmens eigenlijk.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Grappig eigenlijk hoe het kan verschillen wat je zelf fijn vindt en wat je lichaam aangeeft. Vroeg opstaan kost mij ook altijd even moeite, maar toch ben ik vaak blij als ik dan mijn bed uit ben en de dag weer kan beginnen 🙂

 10. Marlieke 2 mei 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Goedemorgen! 😉
  Dat zijn stuk voor stuk goede redenen.
  Ik zal je vertellen dat ik altijd een ochtendmens was. De laatste jaren is dat echter veranderd en ben ik een typisch avondmens geworden. Dat bevalt me overigens niet zo goed, haha.

 11. Sija 2 mei 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Ik begin steeds meer een ochtendmens te worden en herken me ook in deze 7 dingen! Wanneer ik vroeg op sta voel ik me veel relaxter gedurende dag. Ik vind het ook heerlijk om de ochtend te beginnen met een blogrondje 😀 Liefs, Sija

 12. Johanne 2 mei 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Oef, dit zijn dingen die ik mij ’s ochtends moet gaan voorhouden. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Maar het schijnt zo te zijn dat je dagritme biologisch is bepaald. Dus ik probeer te accepteren dat ik ben zoals ik ben haha ;-). Maar dit zijn echt tips waar ik gebruik van moeten maken ’s ochtends, om het in ieder geval ietsje gemakkelijker te maken.

 13. Malou | Blonde Blossom 2 mei 2017 op 9:33 am - Beantwoord

  Ik heb nooit zin om op te staan ’s ochtends, maar deze puntjes kloppen wel heel erg! Vooral een nieuwe dag waarin je zoooo veel kunt doen, daar word ik soms wel echt blij van! Ik kan e r ook niet zo goed tegen als ik allemaal afspraken heb, daardoor… Met dat blogrondje ben ik trouwens nu bezig (al ben i kwel een beetje laat, oeps). Malou x

  • Romy 2 mei 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Oh echt? Wat grappig hoe dat dan zo veranderd is! Misschien ligt het er ook aan dat je kinderen hebt en dat de avond dan een rustig dagdeel is. Als ouder lijkt het me stiekem ook wel heerlijk om ’s avonds even de tijd voor jezelf te hebben 😉

  • Romy 2 mei 2017 op 9:43 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je zoveel herkent! Heerlijk hè, zo’n rustig begin van de dag, zeker met leuke blogs erbij!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Je hebt gelijk hoor, sommige mensen zijn nu eenmaal meer een avondmens! Het heeft ook wel weer voordelen om juist een avondmens te zijn. Wat fijn dat je iets met mijn tips kunt. Hopelijk helpt het je een beetje om ook van de ochtend iets fijns te maken 😉

  • Romy 2 mei 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat ik onderdeel was van je blogrondje 🙂 Ik vind opstaan ook nooit zo’n feest, maar als ik eenmaal mijn bed uit ben vind ik de ochtend wel echt heerlijk. Vooral fijn inderdaad als je op een dag al je plannen gewoon kunt uitvoeren!

 14. irene 2 mei 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Ik ben altijd het productiefst in de ochtend. Momenteel heb ik wel moeite om de dag te beginnen maar dat heeft andere redenen.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je wel vaak moeite hebt om de dag te beginnen ’s ochtends! Ik hoop dat daar snel verandering in komt. Sterkte <3

 15. Lisette 2 mei 2017 op 11:29 am - Beantwoord

  Herkenbaar lijstje! Ik ben meer een ochtendmens. Ik vind het heerlijk om op tijd op te staan , al het een en ander aan klusjes te hebben gedaan, en dan het gevoel nog een hele dag voor je te hebben, vind ik fijn. Ik slaap ook bijna nooit uit.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Precies wat je zegt inderdaad! Heerlijk om de dag productief te beginnen en daardoor meteen een fijn gevoel te hebben over wat je hebt gedaan 🙂 Ik kan daar ook zo van genieten.

 16. Loes 2 mei 2017 op 11:50 am - Beantwoord

  Ik ben niet echt een ochtendmens, ik ben meer een middagmens haha! Toch kan ik me wel vinden in dit lijstje. Het is heerlijk om de dag nog voor je te hebben en ik ben ook dol op ontbijt!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan ook natuurlijk! Middagmensen moeten er ook zijn 😉 Ik heb zelf weleens een inkakmomentje in de middag en ben ook echt het productiefst in de ochtend.

 17. Mylene 2 mei 2017 op 12:42 pm - Beantwoord

  Ik mis de laatste tijd een beetje die liefde voor ochtenden. Weinig zin en wil vooral blijven liggen. Stom hè??? Ik moet gewoon weer eens streng voor mezelf zijn!

  • Romy 2 mei 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dat is niet stom hoor, sommige mensen hebben nu eenmaal niet zoveel met de ochtend 😉 Maar hopelijk lukt het je toch de komende tijd om iets makkelijker en fijner je bed uit te komen 🙂

 18. Danique 2 mei 2017 op 3:08 pm - Beantwoord

  Ik begin in de ochtend het liefst direct aan mijn to-do list. Als ik dit niet doe en eerst ‘rust’ pak, dan lukt het me niet goed om daarna weer productief te zijn. Uiteindelijk kom ik zogenaamd niet meer aan die rustmomentjes toe en daar baal ik aan het einde van de dag enorm van. Iets om aan te werken dus!

 19. Kaylin 2 mei 2017 op 3:36 pm - Beantwoord

  Ik denk dat ik een middagmens ben. Toen ik nog studeerde kon ik toen ook het best leerstof verwerken. Wanneer ik niet hoef te werken slaap ik graag uit (op werkdagen sta ik om 6u of 6u35 op). En ’s avonds ben ik vaak te moe om productief te zijn.

 20. Charel 2 mei 2017 op 4:00 pm - Beantwoord

  Ik ben zo productief in de ochtend, dat vind ik altijd het fijnst!

 21. Lianne 2 mei 2017 op 6:50 pm - Beantwoord

  Goede tips, ik heb daar best veel moeite mee. Ik ben echt een avondmens, alhoewel ik trouwens niet zoveel moeite hoef te doen om ’s morgens op te staan. Maar dan zit ik mezelf met een slaperig hoofd aan te kleden en te ontbijten, en ik neem eigenlijk te weinig de tijd om van de ochtend te genieten. Ik heb namelijk nooit zin om eerder op te staan om te gaan douchen en uitgebreid mijn make-up te gaan doen, maar blogs lezen, iets lekkers bij mijn ontbijt of een verheugmomentje kan natuurlijk altijd helpen 🙂

 22. Anouk 2 mei 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

  Ik houd niet van de ochtend, maar ik ben wel het meest productief. Gelukkig heeft niemand dan last van mij, haha

  • Romy 2 mei 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je aan de ene kant niet zo van ochtenden houdt, maar aan de andere kant wel het meest productief bent dan!

 23. Rebecca 2 mei 2017 op 7:53 pm - Beantwoord

  Met de ochtend heb ik een haat liefde verhouding. Heerlijk omdat ik dan inderdaad aan mijn ontbijtje kan beginnen, maar niet lekker omdat ik dan inderdaad mijn warme bedje uit moet. Over twee maanden hoop ik eindelijk een nieuw bed aan te schaffen en dan hoop ik eindelijk op goede nachtrust. Ik ben bang dat ik dan helemaal mijn bed niet uit wil haha

  • Romy 2 mei 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Oh wat heerlijk, zo’n nieuw bed! Hopelijk biedt het uitkomst en helpt het je om iets beter te slapen. Alhoewel, ik kan me inderdaad voorstellen dat je bed dan juist misschien te lekker ligt 😉

 24. Evelyne 2 mei 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

  Ik ben altijd een avondmens geweest, tot ik vorig jaar fulltime ging werken. Ik moet op tijd in bed kruipen of ik heb moeite om de volgende dag op te staan. Wanneer ik de volgende dag vrij heb kan ik helaas niet meer zo lang op de bank hangen zoals vroeger. Of ik nu een ochtendmens geworden ben, dat nu ook weer niet. Ik word het liefst nog langzaam wakker 😉

  • Romy 2 mei 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat je fulltime baan je ritme een beetje heeft veranderd. En het langzaam wakker willen worden, herken ik wel. Ik blijf ook altijd graag nog 5 minuutjes liggen, maar kan daarna wel opgewekt mijn bed uit komen 🙂

 25. wendy 2 mei 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

  Ik ben een ochtendmens. Als het zomers vroeg ligt is heb ik soms moeite om nog te blijven liggen vooral als het al mooi weer is, maar je kunt slecht om 5 uur al opstaan dus verplicht nog even omdraaien

  • Romy 2 mei 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat jij juist moeite hebt om ’s ochtends nog te blijven liggen! Vijf uur opstaan zou inderdaad niet echt ideaal zijn, haha 😉

 26. Irene 2 mei 2017 op 10:12 pm - Beantwoord

  Love ochtenden. Maar ook niet té vroeg. Ik vind voor 7u opstaan eigenlijk godsgruwelijk vroeg. Haha :p ben meer een dagmens dan een ochtend- of avondmens. Nochtans kan ik wel supergoed uit bed, maar ik ben vrijwel meteen erna super moe. Als ik voor 7u opsta dan. Heel raar. Ik zorg er nochtans altijd voor dat ik genoeg slaap. Ik kijk altijd super hard uit naar m’n ontbijtje 🙂 En m’n dagcrèmepje smeren is ook een fijn momentje. Gewoon even rustig in de badkamer wakker worden.

  • Romy 3 mei 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

   Haha, dat van de té vroege ochtenden herken ik. Alhoewel 7 uur voor mij nog wel gaat 😉 Wat goed dat je er altijd wel op let dat je genoeg slaap krijgt. Dat is inderdaad zó belangrijk. En inderdaad, er gaat niets boven rustig wakker worden mét een dagcrème én een goed ontbijt 🙂

 27. Maaike 2 mei 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

  Ik ben meer een avond mens, maar met deze lijst is de ochtend inderdaad niet zo slecht 😀

  • Romy 3 mei 2017 op 5:21 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn lijst de ochtend iets minder erg maakt 🙂

 28. Sara | MevrouwMiauw 2 mei 2017 op 10:42 pm - Beantwoord

  Stiekem vind ik de ochtenden toch altijd vreselijk. Misschien zou dat anders zijn als ik ze heel relaxt zou beginnen, maar ik kies er toch liever voor om langer te slapen en daardoor ’s morgens alles maar hophop te moeten doen. I luv slapen. Maar het lijkt me geweldig om je ochtend met een lekker ontbijtje en fijne blogs te kunnen beginnen.

  • Romy 3 mei 2017 op 5:22 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat je dan toch liever ’s ochtends iets langer blijft liggen! Ik moet zeggen dat ik opstaan wel altijd een dingetje vind, maar als ik eenmaal wakker ben, kan ik wel echt genieten van een rustig begin van de dag. Eens zien of dat nog steeds zo is als ik voor werk over een tijdje misschien nog eerder dan om 7 uur mijn bed uit moet 😉

 29. Nesrin 2 mei 2017 op 10:51 pm - Beantwoord

  Ik ben meer een avondmens maar ik vind uitgerust vroeg wakker worden ook heerlijk. Ik kan echt genieten als ik ’s ochtends productief ben geweest, dit is een kickstart van de dag. Leuk artikel weer!

  • Romy 3 mei 2017 op 5:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik had door je blogs al zo’n vermoeden dat je echt een avondmens bent, als ik lees tot hoe laat je soms aan het bloggen bent 😉 Maar inderdaad, zo’n productieve ochtend is echt heerlijk!

 30. marleen 3 mei 2017 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ik hou echt van uitslapen!
  Máár, als ik dan op een vrije dag vroeg wakker ben doe ik alles wat echt moet lekker ’s ochtends en dat is ook echt wel heel erg fijn 🙂

  • Romy 3 mei 2017 op 5:38 pm - Beantwoord

   Inderdaad heerlijk om zo’n ochtend lekker productief te beginnen en meteen veel gedaan te krijgen. Ik ben trouwens echt een superslechte uitslaper. Zelfs als ik me voorneem om lang in bed te blijven liggen, lukt dat me niet 😉

 31. Lifeaholic.nl 3 mei 2017 op 7:36 pm - Beantwoord

  Ik herken mezelf helemaal in punt 7! Heerlijk om de dag vroeg te beginnen en te weten dat je nog een hele dag voor je hebt!

 32. Kimdy 4 mei 2017 op 3:44 pm - Beantwoord

  Ik ben echt een ochtendmens en vind de ochtend altijd heerlijk! Vooral als het zonnetje schijnt en de vogels (niet al te hard, anders ben ik om 5 uur al wakker haha) fluiten. Heerlijk vind ik dat! Ook kijk ik altijd uit naar het ontbijt 😛

  • Romy 4 mei 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, precies dat: ochtenden zijn het beste met een zonnetje