7x waarom de ochtend zo slecht nog niet is

Door een hard geluid word je ‘s ochtends vroeg gewekt. Met één oog nog dicht tast je af waar die vervelende wekker nu weer staat. Het is weer zover: tijd om je warme bed te verlaten en aan een nieuwe dag te beginnen. Of zou je toch nog even op de snoozeknop drukken? Dat knopje zit er niet voor niets, dus waarom zou je ook eigenlijk nu opstaan? Natuurlijk is niet elke vroege ochtend een feestje, zeker niet als je ochtend wel heel vroeg begint. Maar toch zijn er elke ochtend zoveel redenen te bedenken om toch op te staan in plaats van tien keer te snoozen. Dit zijn 7 redenen waarom de ochtend zo slecht nog niet is.

's ochtends opstaan redenen

 1. Goed begin van de dag. Een rustige ochtend waarin je de tijd kunt nemen voor je ontbijt, een wandeling en een uitgebreide douche is zoveel fijner dan het gevoel dat je een race tegen de klok aan het rennen bent. Hoe eerder je ‘s ochtends opstaat, des te meer je rustig kunt opstarten en van de ochtend toch iets fijns kunt maken. Meer tips voor een goede start van de dag of van de week? Ik schreef er eerder dit artikel over.
 2. Tijd voor het ontbijt. Ik heb weleens gehoord dat je slaap eigenlijk een tijdmachine is naar het ontbijt. Voor wie echt kan genieten van een bakje havermout of een stapel boterhammen betekent de ochtend dus dat het tijd is voor een heerlijke energieboost in de vorm van je favoriete eten.
 3. Nieuws, radioshows en de ochtendkrant. De ochtend is ook het moment om te beginnen met een nieuwe krant, de fijne radioshow of het ochtendnieuws op televisie. Met een kop thee of koffie erbij kun je in alle rust en stilte nog even genieten van wat fijn leeswerk. Houd je niet zo van de krant of het nieuws? Zet dan een leuke vlog of serie aan en geniet daar lekker van, eventueel onder het genot van je ontbijtje.
 4. Een nieuwe dag met leuke momenten. Ook al kun je je er misschien niets bij voorstellen als je voor dag en dauw moet opstaan, ook vandaag heeft vast een paar fijne momenten. Misschien heb je wel ‘s avonds na je werk of na school iets leuks afgesproken of verwacht je een mooi pakketje. Kun je echt niet aan een lichtpuntje denken? Dan kun je altijd nog zelf actie ondernemen om er toch een beetje een topdag van te maken.
 5. Nieuwe blogs. Tegenwoordig begin ik mijn dag graag met een blogrondje. Ik trek er een half uur de tijd voor uit om alle nieuwe artikelen te lezen van een aantal favoriete bloggers. Geloof het of niet, maar daar kan ik al bij het opstaan naar uitzien. Nog een reden waarom de ochtend volgens mij zo slecht nog niet is.
 6. Ochtendroutine. Heb jij ook een fijne ochtendroutine? Ik vind het in ieder geval altijd fijn om ‘s ochtends weer een nieuwe outfit samen te stellen en mijn make-up aan te brengen. Ook een fijne douchebeurt met om de dag mijn favoriete nieuwe shampoo mag niet ontbreken. Nog even mijn tandenpoetsen en klaar. Voor mij is deze routine in ieder geval iets waar ik echt naar kan uitzien.
 7. Nog een hele dag voor je. Misschien denk je ‘s ochtends wel “Oh nee, ik heb nog een hele dag te gaan.” Maar je kunt daar ook “Oh yes, ik heb nog een hele dag voor me” van maken. De ochtend betekent namelijk dat je nog heel veel uren hebt om je plannen uit te voeren en te genieten van wat er komen gaat. Natuurlijk is dat niet altijd allemaal geweldig en leuk, maar ik weet zeker dat er op z’n minst een moment bij zal zitten waar ook jij vandaag blij van wordt.

Ben jij meer een ochtend-, een middag- of een avondmens?

Volg:
Deel:

61 Reacties

 1. 2 mei 2017 / 06:48

  Ik ben zeer zeker een ochtendmens. Vind niets fijner dan de stilte van de vroege ochtend en de dag vroeg beginnen. Zo heb je nog de hele dag voor je.
  marije blogde over…Inner Soul Tuesday: Haptonomie

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:36

   Helemaal mee eens! Ik vind zo’n stille ochtend ook altijd heerlijk. Ik sta ook graag lekker vroeg op, zodat ik extra rustig kan beginnen :)

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:37

   Ja, vlogs kijken is ook een heerlijk begin van de dag! Ik word ook altijd graag wakker met blogs en vlogs :)

 2. Darina
  2 mei 2017 / 06:44

  Ik ben wel een ochtendmens, vooral in de zomer :) Het idee dat je nog een hele dag voor je hebt liggen…en ik vind het fijn om de ochtend rustig te beginnen.
  Darina blogde over…Instagram Photo Diary April

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:35

   Precies! Vooral in de zomer is het heerlijk om in het licht wakker te worden met het idee dat je nog een hele dag hebt te gaan. Zo’n rustig begin van de dag kan ik ook altijd wel waarderen :)

 3. Sylvia
  2 mei 2017 / 07:57

  Ook een ochtendmens.. alhoewel ik een tijd heb gehad dat mijn dochtertje om vijf uur al naast het bed stond.. Dat is mij nog een beetje te vroeg haha.. in de ochtend lees ik ook graag blogs. Geen nieuws met alle ellende daar word ik alleen maar treurig cq chagrijnig van haha.. Fijne dag weer!
  Sylvia blogde over…About last week..#17

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:38

   Haha, vijf uur ‘s ochtends is inderdaad wel erg vroeg! En blogs zijn inderdaad wel een stuk leuker om ‘s ochtends vroeg te lezen dan een lading slecht nieuws ;)

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:39

   Ja, heerlijk, precies die dingen die jij noemt! Dat YouTube-rondje heb ik helaas nooit tijd voor ‘s ochtends, maar dat bewaar ik dan heerlijk voor de avond :)

 4. 2 mei 2017 / 08:08

  Ik heb nog nooit in mijn leven de snooze gebruikt haha. Ik hou dus ook van de ochtend. Ik wil altijd graag aan de dag beginnen en die niet al half verslapen.
  Sofie blogde over…Leukste momenten van april

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:39

   Helemaal mee eens! Ik vind het ook zonde van mijn dag om lang in bed te blijven liggen. En gelukkig ben ik van nature al niet echt een snoozer ;)

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:40

   Haha, je hebt gelijk inderdaad. Wij zijn blijkbaar niet de enigen die graag ‘s ochtends de dag met een blogrondje beginnen :) Ik ben zelf ook altijd ‘s ochtends het meest creatief en vind het heerlijk om de dag met blogs en een kop thee te beginnen.

 5. 2 mei 2017 / 08:47

  Heerlijk! Ik hou wel van ochtenden, hoewel ik wel moeite moet doen om vroeg op te staan. Lichamelijk ben ik meer een avondmens eigenlijk.
  Jenn blogde over…Mei mini-bucketlist

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:41

   Grappig eigenlijk hoe het kan verschillen wat je zelf fijn vindt en wat je lichaam aangeeft. Vroeg opstaan kost mij ook altijd even moeite, maar toch ben ik vaak blij als ik dan mijn bed uit ben en de dag weer kan beginnen :)

 6. Marlieke
  2 mei 2017 / 09:01

  Goedemorgen! ;-)
  Dat zijn stuk voor stuk goede redenen.
  Ik zal je vertellen dat ik altijd een ochtendmens was. De laatste jaren is dat echter veranderd en ben ik een typisch avondmens geworden. Dat bevalt me overigens niet zo goed, haha.

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:42

   Oh echt? Wat grappig hoe dat dan zo veranderd is! Misschien ligt het er ook aan dat je kinderen hebt en dat de avond dan een rustig dagdeel is. Als ouder lijkt het me stiekem ook wel heerlijk om ‘s avonds even de tijd voor jezelf te hebben ;)

 7. Sija
  2 mei 2017 / 09:16

  Ik begin steeds meer een ochtendmens te worden en herken me ook in deze 7 dingen! Wanneer ik vroeg op sta voel ik me veel relaxter gedurende dag. Ik vind het ook heerlijk om de ochtend te beginnen met een blogrondje :D Liefs, Sija
  Sija blogde over…Moederdag tip! Scrub & Rub’s Secret collectie

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:43

   Wat leuk om te horen dat je zoveel herkent! Heerlijk hè, zo’n rustig begin van de dag, zeker met leuke blogs erbij!

 8. 2 mei 2017 / 09:29

  Oef, dit zijn dingen die ik mij ‘s ochtends moet gaan voorhouden. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Maar het schijnt zo te zijn dat je dagritme biologisch is bepaald. Dus ik probeer te accepteren dat ik ben zoals ik ben haha ;-). Maar dit zijn echt tips waar ik gebruik van moeten maken ‘s ochtends, om het in ieder geval ietsje gemakkelijker te maken.
  Johanne blogde over…5 dingen die bijdragen aan jouw werkgeluk

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:46

   Je hebt gelijk hoor, sommige mensen zijn nu eenmaal meer een avondmens! Het heeft ook wel weer voordelen om juist een avondmens te zijn. Wat fijn dat je iets met mijn tips kunt. Hopelijk helpt het je een beetje om ook van de ochtend iets fijns te maken ;)

 9. 2 mei 2017 / 09:33

  Ik heb nooit zin om op te staan ‘s ochtends, maar deze puntjes kloppen wel heel erg! Vooral een nieuwe dag waarin je zoooo veel kunt doen, daar word ik soms wel echt blij van! Ik kan e r ook niet zo goed tegen als ik allemaal afspraken heb, daardoor… Met dat blogrondje ben ik trouwens nu bezig (al ben i kwel een beetje laat, oeps). Malou x

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:47

   Wat leuk dat ik onderdeel was van je blogrondje :) Ik vind opstaan ook nooit zo’n feest, maar als ik eenmaal mijn bed uit ben vind ik de ochtend wel echt heerlijk. Vooral fijn inderdaad als je op een dag al je plannen gewoon kunt uitvoeren!

 10. 2 mei 2017 / 09:42

  Ik ben altijd het productiefst in de ochtend. Momenteel heb ik wel moeite om de dag te beginnen maar dat heeft andere redenen.
  irene blogde over…Gedichtenbundel

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:48

   Wat naar om te horen dat je wel vaak moeite hebt om de dag te beginnen ‘s ochtends! Ik hoop dat daar snel verandering in komt. Sterkte <3

 11. 2 mei 2017 / 11:50

  Ik ben niet echt een ochtendmens, ik ben meer een middagmens haha! Toch kan ik me wel vinden in dit lijstje. Het is heerlijk om de dag nog voor je te hebben en ik ben ook dol op ontbijt!
  Loes blogde over…Levende Loes #11 – 22 tot 28 april

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:51

   Haha, dat kan ook natuurlijk! Middagmensen moeten er ook zijn ;) Ik heb zelf weleens een inkakmomentje in de middag en ben ook echt het productiefst in de ochtend.

 12. Lisette
  2 mei 2017 / 11:29

  Herkenbaar lijstje! Ik ben meer een ochtendmens. Ik vind het heerlijk om op tijd op te staan , al het een en ander aan klusjes te hebben gedaan, en dan het gevoel nog een hele dag voor je te hebben, vind ik fijn. Ik slaap ook bijna nooit uit.
  Lisette blogde over…Jurkjes!

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:50

   Precies wat je zegt inderdaad! Heerlijk om de dag productief te beginnen en daardoor meteen een fijn gevoel te hebben over wat je hebt gedaan :) Ik kan daar ook zo van genieten.

 13. Mylene
  2 mei 2017 / 12:42

  Ik mis de laatste tijd een beetje die liefde voor ochtenden. Weinig zin en wil vooral blijven liggen. Stom hè??? Ik moet gewoon weer eens streng voor mezelf zijn!
  Mylene blogde over…Blogdip – ik heb respect voor jou!

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:53

   Dat is niet stom hoor, sommige mensen hebben nu eenmaal niet zoveel met de ochtend ;) Maar hopelijk lukt het je toch de komende tijd om iets makkelijker en fijner je bed uit te komen :)

 14. 2 mei 2017 / 15:08

  Ik begin in de ochtend het liefst direct aan mijn to-do list. Als ik dit niet doe en eerst ‘rust’ pak, dan lukt het me niet goed om daarna weer productief te zijn. Uiteindelijk kom ik zogenaamd niet meer aan die rustmomentjes toe en daar baal ik aan het einde van de dag enorm van. Iets om aan te werken dus!
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 17

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:56

   Wat een goed idee, zo’n to-do-list om de ochtend mee te beginnen. Ik kan me voorstellen dat het je houvast geeft en ervoor zorgt dat je veel gedaan krijgt. En goed dat je eraan werkt om ook rustmomenten te pakken! Die zijn inderdaad ook zo belangrijk.

 15. Kaylin
  2 mei 2017 / 15:36

  Ik denk dat ik een middagmens ben. Toen ik nog studeerde kon ik toen ook het best leerstof verwerken. Wanneer ik niet hoef te werken slaap ik graag uit (op werkdagen sta ik om 6u of 6u35 op). En ‘s avonds ben ik vaak te moe om productief te zijn.

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:57

   Oeh, 6 uur opstaan is best vroeg! En het gebrek aan productiviteit ‘s avonds herken ik wel. Ik ben dan ook altijd het liefst met iets rustigs en ontspannends bezig. Grappig dat jij juist een middagmens bent in plaats van een ochtendmens! Ik heb ‘s middags vaak een beetje een inkakmoment ;)

 16. Charel
  2 mei 2017 / 16:00

  Ik ben zo productief in de ochtend, dat vind ik altijd het fijnst!
  Charel blogde over…Nieuwe hoesjes

 17. 2 mei 2017 / 18:50

  Goede tips, ik heb daar best veel moeite mee. Ik ben echt een avondmens, alhoewel ik trouwens niet zoveel moeite hoef te doen om ‘s morgens op te staan. Maar dan zit ik mezelf met een slaperig hoofd aan te kleden en te ontbijten, en ik neem eigenlijk te weinig de tijd om van de ochtend te genieten. Ik heb namelijk nooit zin om eerder op te staan om te gaan douchen en uitgebreid mijn make-up te gaan doen, maar blogs lezen, iets lekkers bij mijn ontbijt of een verheugmomentje kan natuurlijk altijd helpen :)

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:59

   Wat grappig dat jij juist een avondmens bent! Ik vind avonden ook wel fijn, maar ben dan nooit zo heel productief ;) En een blogrondje of iets lekkers ontbijten kan echt helpen om de ochtend net iets leuker te maken! Hopelijk kun je daar iets mee :)

 18. Anouk
  2 mei 2017 / 19:02

  Ik houd niet van de ochtend, maar ik ben wel het meest productief. Gelukkig heeft niemand dan last van mij, haha

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 22:00

   Wat grappig dat je aan de ene kant niet zo van ochtenden houdt, maar aan de andere kant wel het meest productief bent dan!

 19. 2 mei 2017 / 19:53

  Met de ochtend heb ik een haat liefde verhouding. Heerlijk omdat ik dan inderdaad aan mijn ontbijtje kan beginnen, maar niet lekker omdat ik dan inderdaad mijn warme bedje uit moet. Over twee maanden hoop ik eindelijk een nieuw bed aan te schaffen en dan hoop ik eindelijk op goede nachtrust. Ik ben bang dat ik dan helemaal mijn bed niet uit wil haha
  Rebecca blogde over…Thermen Bussloo | Eindelijk een dagje naar de wellness

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 22:01

   Oh wat heerlijk, zo’n nieuw bed! Hopelijk biedt het uitkomst en helpt het je om iets beter te slapen. Alhoewel, ik kan me inderdaad voorstellen dat je bed dan juist misschien te lekker ligt ;)

 20. 2 mei 2017 / 20:04

  Ik ben altijd een avondmens geweest, tot ik vorig jaar fulltime ging werken. Ik moet op tijd in bed kruipen of ik heb moeite om de volgende dag op te staan. Wanneer ik de volgende dag vrij heb kan ik helaas niet meer zo lang op de bank hangen zoals vroeger. Of ik nu een ochtendmens geworden ben, dat nu ook weer niet. Ik word het liefst nog langzaam wakker ;)
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#17

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 22:04

   Heel begrijpelijk dat je fulltime baan je ritme een beetje heeft veranderd. En het langzaam wakker willen worden, herken ik wel. Ik blijf ook altijd graag nog 5 minuutjes liggen, maar kan daarna wel opgewekt mijn bed uit komen :)

 21. wendy
  2 mei 2017 / 21:49

  Ik ben een ochtendmens. Als het zomers vroeg ligt is heb ik soms moeite om nog te blijven liggen vooral als het al mooi weer is, maar je kunt slecht om 5 uur al opstaan dus verplicht nog even omdraaien

  • Romy
   Auteur
   2 mei 2017 / 22:05

   Wat grappig dat jij juist moeite hebt om ‘s ochtends nog te blijven liggen! Vijf uur opstaan zou inderdaad niet echt ideaal zijn, haha ;)

 22. 2 mei 2017 / 22:12

  Love ochtenden. Maar ook niet té vroeg. Ik vind voor 7u opstaan eigenlijk godsgruwelijk vroeg. Haha :p ben meer een dagmens dan een ochtend- of avondmens. Nochtans kan ik wel supergoed uit bed, maar ik ben vrijwel meteen erna super moe. Als ik voor 7u opsta dan. Heel raar. Ik zorg er nochtans altijd voor dat ik genoeg slaap. Ik kijk altijd super hard uit naar m’n ontbijtje :) En m’n dagcrèmepje smeren is ook een fijn momentje. Gewoon even rustig in de badkamer wakker worden.
  Irene blogde over…Duizend vragen aan jezelf • Deel 33

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2017 / 17:19

   Haha, dat van de té vroege ochtenden herken ik. Alhoewel 7 uur voor mij nog wel gaat ;) Wat goed dat je er altijd wel op let dat je genoeg slaap krijgt. Dat is inderdaad zó belangrijk. En inderdaad, er gaat niets boven rustig wakker worden mét een dagcrème én een goed ontbijt :)

 23. 2 mei 2017 / 22:37

  Ik ben meer een avond mens, maar met deze lijst is de ochtend inderdaad niet zo slecht :D

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2017 / 17:21

   Wat leuk om te horen dat mijn lijst de ochtend iets minder erg maakt :)

 24. 2 mei 2017 / 22:42

  Stiekem vind ik de ochtenden toch altijd vreselijk. Misschien zou dat anders zijn als ik ze heel relaxt zou beginnen, maar ik kies er toch liever voor om langer te slapen en daardoor ‘s morgens alles maar hophop te moeten doen. I luv slapen. Maar het lijkt me geweldig om je ochtend met een lekker ontbijtje en fijne blogs te kunnen beginnen.
  Sara | MevrouwMiauw blogde over…Essence Make-Up winactie

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2017 / 17:22

   Heel begrijpelijk dat je dan toch liever ‘s ochtends iets langer blijft liggen! Ik moet zeggen dat ik opstaan wel altijd een dingetje vind, maar als ik eenmaal wakker ben, kan ik wel echt genieten van een rustig begin van de dag. Eens zien of dat nog steeds zo is als ik voor werk over een tijdje misschien nog eerder dan om 7 uur mijn bed uit moet ;)

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2017 / 17:23

   Dankjewel! Ik had door je blogs al zo’n vermoeden dat je echt een avondmens bent, als ik lees tot hoe laat je soms aan het bloggen bent ;) Maar inderdaad, zo’n productieve ochtend is echt heerlijk!

  • Romy
   Auteur
   3 mei 2017 / 17:38

   Inderdaad heerlijk om zo’n ochtend lekker productief te beginnen en meteen veel gedaan te krijgen. Ik ben trouwens echt een superslechte uitslaper. Zelfs als ik me voorneem om lang in bed te blijven liggen, lukt dat me niet ;)

 25. Kimdy
  4 mei 2017 / 15:44

  Ik ben echt een ochtendmens en vind de ochtend altijd heerlijk! Vooral als het zonnetje schijnt en de vogels (niet al te hard, anders ben ik om 5 uur al wakker haha) fluiten. Heerlijk vind ik dat! Ook kijk ik altijd uit naar het ontbijt :P
  Kimdy blogde over…Gaming • League of Legends guide

  • Romy
   Auteur
   4 mei 2017 / 19:23

   Ja inderdaad, precies dat: ochtenden zijn het beste met een zonnetje en vogels erbij. Echt genieten is het dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge