7x waarom maandag eigenlijk best leuk is!

10 apr 2017 | Positiviteit | 51 reacties

Het is weer maandag, tijd voor een gloednieuwe week en een blanco pagina in je agenda. Eigenlijk is het toch best jammer dat deze dag van de week niet altijd de waardering krijgt die hij verdient. Twee dagen geleden gaf ik tips om je weekend optimaal te benutten. Maar wat nu als die maandag dan echt is aangebroken? Je hebt geen tijd meer om te snoozen en moet toch echt weer aan de week beginnen. Gelukkig heeft de maandag ook zo zijn voordelen. Dit zijn 7 redenen waarom maandag eigenlijk best een leuke dag is!

waarom maandag leuk is

 1. Nieuw begin. Lekker cliché, maar maandag is als 1 januari. Je kunt de pagina van je agenda of bullet journal weer omslaan en een nieuw plan maken voor de week. Het is ook tijd voor een nieuwe to do list en een nieuwe kans om aan je doelen te werken.
 2. Normaal ritme. Leuke dingen ondernemen, uitslapen en tot laat ‘s avonds weg zijn kan heerlijk zijn. Aan de andere kant kan een normale dag werken, studeren of druk bezig zijn in het huishouden ook voldoening geven. Maandag is zo’n dag om je ritme weer op te pakken en jezelf daar vervolgens een welverdiend schouderklopje voor te geven.
 3. Rustig opstarten. Tegelijkertijd is maandag ook de dag waarop je een goed excuus hebt om het iets rustiger aan te doen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van je situatie, maar vaak hoef je op maandagochtend niet meteen een topprestatie te leveren. Zo’n rustige start maakt de maandag eigenlijk best wel leuk.
 4. Weekendgevoel vasthouden. Nog een reden waarom maandag leuk is, is omdat alle herinneringen aan een fijn weekend nog in je geheugen gegrift staan. Tijd om nog even weg te dromen bij de mooie herinneringen en om aan anderen je spectaculaire verhalen te vertellen. Meer tips nodig om dat weekendgevoel vast te houden? Ik gaf eerder 10 tips.
 5. Alles begint weer. Er staan op maandag een paar leuke dingen op je te wachten. De eerste doordeweekse dag betekent dat de winkels weer de hele dag open zijn, je favoriete serie weer te zien is, de krant weer komt, er nieuwe artikelen op je favoriete blogs te lezen zijn… Ja, maandag is eigenlijk zo slecht nog niet!
 6. Vrolijkheid om je heen. Ook de mensen om je heen hebben net weekend gehad en hebben waarschijnlijk genoeg enthousiaste verhalen te vertellen. Met nog een hele week in het verschiet is er vast wel tijd voor een fijn praatje (in het echt of via de app) met een collega, vriendin, familielid of de caissière in de supermarkt. Een fijn begin van de week!
 7. Goede start van de week. Maandag betekent ook een uitgeruste kickstart van de week. Tijd voor vroege ochtenden met de krant, de restjes van het superdeluxe weekendontbijt en die ochtendshow op de radio. Geniet van een mooi begin van vandaag!

Kun jij maandagen ook wel waarderen of zie je er juist als een berg tegenop?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

51 Reacties

 1. marije

  Ik zie de maandag weer als een blanco pagina en nieuwe start om nieuwe stappen te zetten.

  Antwoord
 2. jonna@burgertrutjes

  Vooral met dit mooie weer is het een feest een Nieuwe week te beginnen! Lekker vrolijk aritkel weer

  Antwoord
 3. Aneta

  Ik kan de maandagen zeker wel waarderen. Een maandag is voor mij ook een nieuw begin van een nieuwe start, al houd ik dit vrolijke weekend nog even in m’n achterhoofd. Wat een heerlijk weer was het!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, het weer was echt heerlijk! Zo fijn om zo’n echt lenteweekend te hebben gehad. Goed om te horen dat jij er ook zo van hebt genoten en nu nog aan het nagenieten bent :)

   Antwoord
 4. Evelien

  Ik kan maandagen wel waarderen, juist doordat ik het ook altijd als een nieuw begin zie. Maar de vrijdagen waardeer ik denk ik net een tikkie meer. :p
  Tof hoe jij zelfs maandagen zo lekker positief kunt omschrijven aangezien het volgens mij de meest gehate dag is..

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik vind vrijdagen ook net iets leuker dan maandagen, hoor ;) Maar maandag heeft zo ook zijn positieve kanten gelukkig. Dankjewel voor je leuke reactie!

   Antwoord
 5. Iris

  Dit had ik echt nodig! Ik kon echt niet uit bed komen vanmorgen!

  Antwoord
 6. Susan

  Sinds ik op de universiteit zit is de maandag voor mij eigenlijk een ”normale” dag geworden haha. Net zoals een zaterdag of zondag. Niet altijd hoor! Ligt een beetje aan het rooster.

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat het als student even anders is. Ik had dat ook toen ik nog studeerde en een paar colleges had per week. Als je thuis veel studeert, is eigenlijk elke dag een beetje een werkdag ;)

   Antwoord
 7. Sylvia

  Heerlijk weer om te lezen! Ik gebruik maandag ook altijd als nieuwe week, nieuwe kansen.. probeer er ook altijd maar het beste van te maken ook al zijn heel veel mensen toch altijd wel een beetje chagrijnig haha

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja ik geloof dat veel mensen het niet zo op hebben met de maandag ;) Wat fijn dat jij er ook zo positief in staat :)

   Antwoord
 8. Mylène

  Ik keek er eigenlijk een beetje tegenop gisteren. Maar ik ga mijn best doen met jouw tips! Thankssss

  Antwoord
  • Romy

   Zo leuk om te horen :) Heb je toch nog een fijne maandag gehad?

   Antwoord
 9. Sija

  Ik vind de maandag ook hartstikke fijn! Zoals jij ook zegt, het is als 1 januari, een nieuw begin maar dan van een nieuwe week. Handige tips! :) Liefs, Sija

  Antwoord
 10. Danique

  Dankjewel voor deze lijst vol positiviteit! Ik ga deze maandag met veel plezier beginnen!

  Antwoord
  • Romy

   Zo leuk om te horen! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad!

   Antwoord
 11. Loes

  Ik heb echt een hekel aan maandagen haha, maar eigenlijk heb je wel gelijk. Een fris, nieuw begin!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, maandag is ook niet mijn favoriete dag van de week, hoor ;) Maar ik vond het wel fijn om het eens op een positieve manier te bekijken :)

   Antwoord
 12. Liset - Beautydagboek

  Ik vind de maandag ook niet zo erg gelukkig! Toen ik studeerde vond ik het minder leuk, want dan moest je weer vroeg op om naar college te gaan en dat eindeloze studeren, maar nu is het eigenlijk wel chill!

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat het zeker met kinderen wel lekker is om weer in het gewone ritme te komen :) Zelf vind ik het ook fijn om op maandag weer alles op de rit te hebben en aan de slag te gaan.

   Antwoord
 13. Vivian

  Ik vind maandagen vaak ook helemaal niet erg haha. Ik hou er altijd wel van om weer lekker naar school of aan de bak te mogen: dat zijn ook dingen die ik leuk vind! En inderdaad, het ritme weer te pakken hebben is érg fijn en waardevol.

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat jij ook juist kunt genieten van de maandag! Ik moet meteen denken aan de spreuk ‘Choose a job you love and you never have to work a single day’ :)

   Antwoord
 14. Irene

  Ik vind maandagen nooit zo tof. Maar ik ga wel aan de slag met jouw tips!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn tips kon! Hopelijk ben je de maandag toch een beetje goed doorgekomen :)

   Antwoord
 15. Rebecca

  Zelf ben ik ook niet een anti-maandag persoon. Het is juist leuk dat alles inderdaad weer begint.. Drukte terug op straat en juist minder druk in de supermarkt haha

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar zit zeker wat in! Ik vind het ook heerlijk dat alles weer een beetje leeft op de maandag :)

   Antwoord
 16. Jessica J.

  Ik vind maandag helemaal zo erg niet, tenzij ik het de avond ervoor laat gemaakt heb, natuurlijk. O:-) Gelukkig viel het deze keer mee, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat scheelt! Een late zondagavond is inderdaad niet de beste start van de maandag de volgende dag ;)

   Antwoord
 17. Suzanne | Reading Traveller

  Ik vind de maandag best fijn! Op de een of andere manier ben ik juist vrolijk op deze dag :)

  Antwoord
 18. Bente

  Als een berg er tegen op zien ook niet, maar mijn minst favoriete dag van de week, ja zeker! Dat betekend namelijk weer dat ik 5 dagen moet werken ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar kan ik me iets bij voorstellen. Die twee vrije dagen zijn toch fijner. Gelukkig is de kop er nu af en zit werkdag 1 er alweer op :)

   Antwoord
 19. Mariska

  Ik vind de maandag eigenlijk best oke :) Tuurlijk bleef ik liever nog even in bed liggen ipv dat ik aan het werk moet, maar ik vind het best lekker als de week weer begonnen is! Voor mij geen probleem. Als je altijd weekend hebt zou je het weekend ook minder waarderen toch?

  Antwoord
  • Romy

   Mooi gezegd en daar zit zeker wat in! Juist doordat ik doordeweeks hard werk, kan ik in het weekend echt genieten van de vrijheid. Ik vind de maandag ook best een prima dag eigenlijk :)

   Antwoord
 20. Frauke

  Ahh, maandagen. Soms vind ik ze inderdaad fijn omwille van bovenstaande redenen, maar toch… Kan zo genieten van weekenden haha! Tot vorige week had ik op maandag als ultiem ding om naar uit te kijken de aflevering van De Mol (haha) maar dat is nu jammer genoeg voorbij. Gelukkig is het nu lekker weer en dat maakt eigenlijk elke dag wel fijner :) X

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat gebrek aan een leuke serie is dan wel een beetje een domper op deze maandag. Maar goed weer maakt inderdaad veel goed! Ik hoop dat je vandaag nog een beetje kon nagenieten van een fijn weekend :)

   Antwoord
 21. Kaylin

  Als verpleegkundige heb ik niet altijd weekend op zaterdag en zondag. Hierdoor maakt het voor mij niet echt of het nu maandag of niet. Je ziet, ieder nadeel heeft een voordeel… :)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is inderdaad een voordeel van onregelmatige werktijden. Het lijkt me eigenlijk ook best heerlijk om juist weekend te hebben als de rest van het land aan het werk is ;)

   Antwoord
 22. Sara | MevrouwMiauw

  Geweldig hoe je overal een positieve draai aan weet te geven. Heel eerlijk gezegd vind ik de maandagen vaak toch wel lastig. Vooral als ‘s morgens de wekker weer gaat. Maar dat vaste ritme is inderdaad ook best prettig.

  Antwoord
  • Romy

   Maandag is ook niet mijn favoriete dag, hoor ;) Maar ik vond het zelf wel fijn om eens naar de positieve kanten van maandag te kijken. Dat wekkermoment op de maandag is inderdaad niet echt het ultieme geluksmoment van de week, maar gelukkig is de kop er weer af en komt het volgende weekend alweer ietsje dichterbij ;)

   Antwoord
 23. Mariëlle

  Ja, je hebt gelijk hihi! Ik begin ook altijd rustig aan op maandag, maar op mijn werk gaat dat helaas niet: top drukte…

  Antwoord
 24. Simone

  Het klinkt misschien heel raar, maar ik heb vaak het meeste moeite met de dinsdag. Ik weet niet waarom. Meestal heb ik op maandag een gevoel van ‘jeej, we kunnen weer’. Maar op dinsdag is het vaak: Poeh, wat duurt het toch lang voor het weer weekend is… :P

  Antwoord
  • Romy

   Wat grappig en eigenlijk klinkt dat ook nog best logisch! Het schijnt bijvoorbeeld ook dat veel mensen moeite hebben met woensdag, omdat die dag het verst van beide weekenden vandaan ligt. Daar zit eigenlijk wel wat in!

   Antwoord
 25. Nesrin

  Normaal gesproken heb ik geen last van de maandag dip en uitgerekend vandaag zat ik vanochtend haast slapend in de trein.

  Je geeft weer fijne tips en normaal gesproken vind ik de eerste dag van de week juist fijn, een frisse start met normaal gesproken veel energie ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat klinkt inderdaad niet als de beste start van de maandag ;) Maar na een weekend is zo’n energiedipje ook niet gek. Hopelijk zit je vanochtend iets prettiger in de trein :)

   Antwoord
 26. Benthe

  Sinds ik mijn nieuwe baan heb, kan ik maandagen zeker weer waarderen ?. In het weekend hang ik toch veel thuis en beweeg ik ook minder, en doordeweeks ben ik weer lekker actief. Wandelen naar werk is dan een fijn begin van de week! Goede tips verder om er nóg een fijnere maandag van te maken ?!

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk om te horen dat je sinds je nieuwe baan ook de maandag heerlijk vindt! Wat fijn trouwens dat je naar je werk kunt wandelen. Een heerlijk begin van de dag, lijkt me :)

   Antwoord
 27. Saskia

  Maandagen vind ik nooit erg. Wel het moment waarop Zondag avond overgaat in: Ik moet morgen werken.
  Ik vind juist (door mijn werkschema) Donderdag een lastige dag, erg lang maar wetende dat ik de dag erna weer moet werken.

  Antwoord
  • Romy

   Oh ja, dat zondagavondmoment herken ik. Dat is inderdaad ook niet mijn favoriete onderdeel van de week ;) De donderdag klinkt in jouw geval inderdaad niet echt ideaal, zeker niet met een lange dag erachteraan. Zelf associeer ik donderdag altijd met ‘bijna weekend’ en kan ik er daarom juist wel van genieten.

   Antwoord
 28. Nadine

  Ik vind de maandagen juist fijn. Weekend voorbij, alles weer in een normaal ritme en het huis schoonmaken. Heerlijk!

  Antwoord
 29. Jenn

  Haha, ik ben op maandag vrij, dus helemaal geen problemen mee!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat kan ik me voorstellen! Dan is zo’n maandag juist een leuke dag!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs