7x waarom maandag eigenlijk best leuk is!

Het is weer maandag, tijd voor een gloednieuwe week en een blanco pagina in je agenda. Eigenlijk is het toch best jammer dat deze dag van de week niet altijd de waardering krijgt die hij verdient. Twee dagen geleden gaf ik tips om je weekend optimaal te benutten. Maar wat nu als die maandag dan echt is aangebroken? Je hebt geen tijd meer om te snoozen en moet toch echt weer aan de week beginnen. Gelukkig heeft de maandag ook zo zijn voordelen. Dit zijn 7 redenen waarom maandag eigenlijk best een leuke dag is!

waarom maandag leuk is

 1. Nieuw begin. Lekker cliché, maar maandag is als 1 januari. Je kunt de pagina van je agenda of bullet journal weer omslaan en een nieuw plan maken voor de week. Het is ook tijd voor een nieuwe to do list en een nieuwe kans om aan je doelen te werken.
 2. Normaal ritme. Leuke dingen ondernemen, uitslapen en tot laat ‘s avonds weg zijn kan heerlijk zijn. Aan de andere kant kan een normale dag werken, studeren of druk bezig zijn in het huishouden ook voldoening geven. Maandag is zo’n dag om je ritme weer op te pakken en jezelf daar vervolgens een welverdiend schouderklopje voor te geven.
 3. Rustig opstarten. Tegelijkertijd is maandag ook de dag waarop je een goed excuus hebt om het iets rustiger aan te doen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van je situatie, maar vaak hoef je op maandagochtend niet meteen een topprestatie te leveren. Zo’n rustige start maakt de maandag eigenlijk best wel leuk.
 4. Weekendgevoel vasthouden. Nog een reden waarom maandag leuk is, is omdat alle herinneringen aan een fijn weekend nog in je geheugen gegrift staan. Tijd om nog even weg te dromen bij de mooie herinneringen en om aan anderen je spectaculaire verhalen te vertellen. Meer tips nodig om dat weekendgevoel vast te houden? Ik gaf eerder 10 tips.
 5. Alles begint weer. Er staan op maandag een paar leuke dingen op je te wachten. De eerste doordeweekse dag betekent dat de winkels weer de hele dag open zijn, je favoriete serie weer te zien is, de krant weer komt, er nieuwe artikelen op je favoriete blogs te lezen zijn… Ja, maandag is eigenlijk zo slecht nog niet!
 6. Vrolijkheid om je heen. Ook de mensen om je heen hebben net weekend gehad en hebben waarschijnlijk genoeg enthousiaste verhalen te vertellen. Met nog een hele week in het verschiet is er vast wel tijd voor een fijn praatje (in het echt of via de app) met een collega, vriendin, familielid of de caissière in de supermarkt. Een fijn begin van de week!
 7. Goede start van de week. Maandag betekent ook een uitgeruste kickstart van de week. Tijd voor vroege ochtenden met de krant, de restjes van het superdeluxe weekendontbijt en die ochtendshow op de radio. Geniet van een mooi begin van vandaag!

Kun jij maandagen ook wel waarderen of zie je er juist als een berg tegenop?

Volg:
Deel:

51 Reacties

 1. Aneta
  10 april 2017 / 06:54

  Ik kan de maandagen zeker wel waarderen. Een maandag is voor mij ook een nieuw begin van een nieuwe start, al houd ik dit vrolijke weekend nog even in m’n achterhoofd. Wat een heerlijk weer was het!
  Aneta blogde over…Love4seasons gaat stoppen

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:44

   Ja, het weer was echt heerlijk! Zo fijn om zo’n echt lenteweekend te hebben gehad. Goed om te horen dat jij er ook zo van hebt genoten en nu nog aan het nagenieten bent :)

 2. 10 april 2017 / 08:06

  Ik kan maandagen wel waarderen, juist doordat ik het ook altijd als een nieuw begin zie. Maar de vrijdagen waardeer ik denk ik net een tikkie meer. :p
  Tof hoe jij zelfs maandagen zo lekker positief kunt omschrijven aangezien het volgens mij de meest gehate dag is..

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:47

   Haha, ik vind vrijdagen ook net iets leuker dan maandagen, hoor ;) Maar maandag heeft zo ook zijn positieve kanten gelukkig. Dankjewel voor je leuke reactie!

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:48

   Ik kan me voorstellen dat het als student even anders is. Ik had dat ook toen ik nog studeerde en een paar colleges had per week. Als je thuis veel studeert, is eigenlijk elke dag een beetje een werkdag ;)

 3. Sylvia
  10 april 2017 / 08:40

  Heerlijk weer om te lezen! Ik gebruik maandag ook altijd als nieuwe week, nieuwe kansen.. probeer er ook altijd maar het beste van te maken ook al zijn heel veel mensen toch altijd wel een beetje chagrijnig haha
  Sylvia blogde over…About last week.. #14

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:48

   Haha, ja ik geloof dat veel mensen het niet zo op hebben met de maandag ;) Wat fijn dat jij er ook zo positief in staat :)

 4. Mylène
  10 april 2017 / 08:41

  Ik keek er eigenlijk een beetje tegenop gisteren. Maar ik ga mijn best doen met jouw tips! Thankssss

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:49

   Zo leuk om te horen :) Heb je toch nog een fijne maandag gehad?

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:50

   Zo leuk om te horen! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad!

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:51

   Haha, maandag is ook niet mijn favoriete dag van de week, hoor ;) Maar ik vond het wel fijn om het eens op een positieve manier te bekijken :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:52

   Ik kan me voorstellen dat het zeker met kinderen wel lekker is om weer in het gewone ritme te komen :) Zelf vind ik het ook fijn om op maandag weer alles op de rit te hebben en aan de slag te gaan.

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:57

   Wat mooi om te horen dat jij ook juist kunt genieten van de maandag! Ik moet meteen denken aan de spreuk ‘Choose a job you love and you never have to work a single day’ :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:58

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn tips kon! Hopelijk ben je de maandag toch een beetje goed doorgekomen :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:59

   Haha, daar zit zeker wat in! Ik vind het ook heerlijk dat alles weer een beetje leeft op de maandag :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 18:00

   Haha, dat scheelt! Een late zondagavond is inderdaad niet de beste start van de maandag de volgende dag ;)

 5. Suzanne | Reading Traveller
  10 april 2017 / 12:16

  Ik vind de maandag best fijn! Op de een of andere manier ben ik juist vrolijk op deze dag :)
  Suzanne | Reading Traveller blogde over…Weekendje Limburg

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 17:59

   Haha, daar kan ik me iets bij voorstellen. Die twee vrije dagen zijn toch fijner. Gelukkig is de kop er nu af en zit werkdag 1 er alweer op :)

 6. Mariska
  10 april 2017 / 13:46

  Ik vind de maandag eigenlijk best oke :) Tuurlijk bleef ik liever nog even in bed liggen ipv dat ik aan het werk moet, maar ik vind het best lekker als de week weer begonnen is! Voor mij geen probleem. Als je altijd weekend hebt zou je het weekend ook minder waarderen toch?

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 18:01

   Mooi gezegd en daar zit zeker wat in! Juist doordat ik doordeweeks hard werk, kan ik in het weekend echt genieten van de vrijheid. Ik vind de maandag ook best een prima dag eigenlijk :)

 7. 10 april 2017 / 15:11

  Ahh, maandagen. Soms vind ik ze inderdaad fijn omwille van bovenstaande redenen, maar toch… Kan zo genieten van weekenden haha! Tot vorige week had ik op maandag als ultiem ding om naar uit te kijken de aflevering van De Mol (haha) maar dat is nu jammer genoeg voorbij. Gelukkig is het nu lekker weer en dat maakt eigenlijk elke dag wel fijner :) X

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 18:03

   Haha, dat gebrek aan een leuke serie is dan wel een beetje een domper op deze maandag. Maar goed weer maakt inderdaad veel goed! Ik hoop dat je vandaag nog een beetje kon nagenieten van een fijn weekend :)

 8. Kaylin
  10 april 2017 / 17:30

  Als verpleegkundige heb ik niet altijd weekend op zaterdag en zondag. Hierdoor maakt het voor mij niet echt of het nu maandag of niet. Je ziet, ieder nadeel heeft een voordeel… :)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 18:03

   Dat is inderdaad een voordeel van onregelmatige werktijden. Het lijkt me eigenlijk ook best heerlijk om juist weekend te hebben als de rest van het land aan het werk is ;)

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 19:22

   Maandag is ook niet mijn favoriete dag, hoor ;) Maar ik vond het zelf wel fijn om eens naar de positieve kanten van maandag te kijken. Dat wekkermoment op de maandag is inderdaad niet echt het ultieme geluksmoment van de week, maar gelukkig is de kop er weer af en komt het volgende weekend alweer ietsje dichterbij ;)

 9. Simone
  10 april 2017 / 18:21

  Het klinkt misschien heel raar, maar ik heb vaak het meeste moeite met de dinsdag. Ik weet niet waarom. Meestal heb ik op maandag een gevoel van ‘jeej, we kunnen weer’. Maar op dinsdag is het vaak: Poeh, wat duurt het toch lang voor het weer weekend is… :P
  Simone blogde over…Afvallen | Hoe gaat het tot nu toe?

  • Romy
   Auteur
   10 april 2017 / 19:22

   Wat grappig en eigenlijk klinkt dat ook nog best logisch! Het schijnt bijvoorbeeld ook dat veel mensen moeite hebben met woensdag, omdat die dag het verst van beide weekenden vandaan ligt. Daar zit eigenlijk wel wat in!

 10. 10 april 2017 / 19:31

  Normaal gesproken heb ik geen last van de maandag dip en uitgerekend vandaag zat ik vanochtend haast slapend in de trein.

  Je geeft weer fijne tips en normaal gesproken vind ik de eerste dag van de week juist fijn, een frisse start met normaal gesproken veel energie ;-)
  Nesrin blogde over…Small Talk on Sunday #49

  • Romy
   Auteur
   11 april 2017 / 08:19

   Haha, dat klinkt inderdaad niet als de beste start van de maandag ;) Maar na een weekend is zo’n energiedipje ook niet gek. Hopelijk zit je vanochtend iets prettiger in de trein :)

 11. 10 april 2017 / 20:38

  Sinds ik mijn nieuwe baan heb, kan ik maandagen zeker weer waarderen ?. In het weekend hang ik toch veel thuis en beweeg ik ook minder, en doordeweeks ben ik weer lekker actief. Wandelen naar werk is dan een fijn begin van de week! Goede tips verder om er nóg een fijnere maandag van te maken ?!
  Benthe blogde over…De grote social media lenteschoonmaak

  • Romy
   Auteur
   11 april 2017 / 08:20

   Wat heerlijk om te horen dat je sinds je nieuwe baan ook de maandag heerlijk vindt! Wat fijn trouwens dat je naar je werk kunt wandelen. Een heerlijk begin van de dag, lijkt me :)

 12. 11 april 2017 / 09:41

  Maandagen vind ik nooit erg. Wel het moment waarop Zondag avond overgaat in: Ik moet morgen werken.
  Ik vind juist (door mijn werkschema) Donderdag een lastige dag, erg lang maar wetende dat ik de dag erna weer moet werken.

  • Romy
   Auteur
   11 april 2017 / 22:01

   Oh ja, dat zondagavondmoment herken ik. Dat is inderdaad ook niet mijn favoriete onderdeel van de week ;) De donderdag klinkt in jouw geval inderdaad niet echt ideaal, zeker niet met een lange dag erachteraan. Zelf associeer ik donderdag altijd met ‘bijna weekend’ en kan ik er daarom juist wel van genieten.

  • Romy
   Auteur
   11 april 2017 / 22:03

   Haha, dat kan ik me voorstellen! Dan is zo’n maandag juist een leuke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge