Favoriete hotspots in Europa Tuvia park

Mijn 8 favoriete hotspots in Europa

 • 14 september 2016
 • 18 Reacties
Categorieën: Op reis

Voor stedentrips kan je mij zelfs om drie uur ’s nachts wakker maken. Als kind hield ik nooit zo van vakanties en nog steeds ga ik niet graag een paar weken weg. Maar van korte bezoekjes aan een stad in Europa word ik wel altijd blij. Inmiddels maak ik al zo’n zeven jaar lang elk jaar ten minste een stedentrip naar een Europese stad, met het hele gezin, met een van mijn ouders of met een vriendin. Vandaag deel ik mijn 8 favoriete hotspots die ik in al die jaren citytrippen heb bezocht. Ik geef jullie daarbij meteen een kijkje in mijn vakantiefotoboek.

favoriete_hotspots_in_europa_turia_park

 1. Túria park (Valencia, Spanje)

Afgelopen oud & nieuw zaten wij in het heerlijk zonnige Valencia. Wat een mooie stad! Naast dat de temperaturen er zelfs hartje winter nog heel aangenaam zijn, heeft de stad ook een aantal mooie plekjes te bieden. Het mooiste van alles vond ik toch wel het Túria park. Dit is een heel modern park met het hipste van het hipste qua architectuur en dat temidden van alle oudere gebouwen in Valencia. Je kunt heerlijk door dit park fietsen, zonnen langs het water of picknicken in het gras tussen de vele fiets- en wandelpaden.

vaker_vrolijk_travalgar_square_londen

 1. Travalgar Square (Londen, Engeland)

In Londen ben ik inmiddels twee keer geweest en Travalgar Square blijft toch wel mijn favoriete plekje in deze Europese wereldstad. Op dit plein is het altijd gezellig druk, er staan een paar mooie (wens)fonteinen en je kunt er prachtige foto’s maken. Ook zijn er vaak shows van straatartiesten te zien. De laatste keer dat ik in Londen was, was de show zo leuk dat ik zelfs na een half uur nog oprecht geïnteresseerd aan het kijken was.

vaker_vrolijk_nyhavn_kopenhagen

 1. Nyhavn (Kopenhagen, Denemarken)

Ik moet eerlijk bekennen dat wij Kopenhagen als stad een beetje vonden tegenvallen, maar misschien komt dat ook doordat de lat voor ons een beetje hoog ligt na steden als Valencia en Londen te hebben bezocht. Toch is er één plekje in Kopenhagen dat me altijd bij zal blijven en dat is Nyhavn. Je waant je hier tussen de oude schepen, felgekleurde huizen en schattige bruggetjes. Volgens mijn ouders doet het er zelfs een beetje aan Willemstad denken. Volgens mij zijn we tijdens ons weekje Kopenhagen wel drie keer terug geweest naar Nyhavn, gewoon om daar nog een keer vanaf een terrasje van alle moois te genieten.

vaker_vrolijk_karlsbrug_praag

 1. Karlsbrug (Praag, Tsjechië)

Bij iedere toerist die naar Praag gaat, staat de Karlsbrug waarschijnlijk bovenaan het lijstje van bezienswaardigheden. Zo ook bij ons. Vanaf een afstandje is de brug al prachtig om te zien, zeker in de schemering zoals op deze foto. Maar ook een wandeling over de brug zelf mag tijdens je reis naar Praag niet ontbreken. Op de brug staan tig straatverkopers met souvenirs of zelfgemaakte tekeningen, maar je ziet ook om de zoveel meter de meest prachtige beelden staan. Een aantal beelden hebben gouden details. Het schijnt geluk te brengen als je zo’n gouden stukje met je hand aanraakt. Bijgeloof, ik houd ervan!

vaker_vrolijk_trevifontein_rome

 1. Trevifontein (Rome, Italië)

Wat was ik blij toen we drie jaar geleden naar Rome gingen. Die stad stond al jarenlang hoog op mijn lijstje van Europese steden die ik nog wilde bezoeken. Nu vond ik eigenlijk heel Rome een soort magisch openluchtmuseum, maar één plek is me in het bijzonder bijgebleven: de Trevifontein, een immense fontein waar inmiddels waarschijnlijk tienduizenden euro’s aan muntjes in is gegooid. Oké, zelfs om tien uur ’s avonds kun je niet rustig langs de kant van de fontein zitten en word je verdrongen door mensen die foto’s willen maken en wensen willen doen. Maar een prachtige plek blijft het zeker!

vaker_vrolijk_grote_markt_brugge

 1. Grote Markt (Brugge, België)

Iets dichterbij huis maar zeker niet minder mooi is de Grote Markt in Brugge. De gebouwen aan de Grote Markt deden me denken aan  grachtenpanden in Amsterdam, maar dan met iets meer kleur. Op de Grote Markt kom je eigenlijk ogen tekort. Aan alle kanten is er wel iets moois te zien: grachtenpanden, het Belfort, gezellige terrasjes, vlaggen en natuurlijk kraampjes met echte Vlaamse frieten. Tijdens ons weekendje Brugge zijn mijn vader en ik wel zo’n tien keer op dit plein neergestreken om even uit te puffen en gezellig mensen te kijken.

vaker_vrolijk_schloss_schönbrunn

 1. Schloss Schönbrunn (Wenen, Oostenrijk)

De film Sissi heb ik nooit gezien (shame on me, want naamgenote Romy Schneider speelt erin), maar toch vonden wij dat een bezoekje aan Sissi’s paleis niet kon ontbreken tijdens onze stedentrip naar Wenen. Het paleis zelf hebben we niet bekeken vanwege de lange wachtrijen, maar de buitenkant van het paleis en de tuinen eromheen waren ook ontzettend mooi (en gratis te bezoeken). Overal stonden bloemperkjes, loofbomen en fonteinen. Ik vond het een heel bizar idee dat dit alles ooit de tuin van één koning en koningin is geweest.

vaker_vrolijk_parc_guell_barcelona

 1. Parc Guell (Barcelona, Spanje)

Ik begon dit lijstje met een mooi park in Spanje en ik eindig het ook met een Spaans park. Een van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien, bevindt zich in Barcelona: Parc Guell. Het hele park is ontworpen door de architect Gaudí en is herkenbaar aan het vele mozaïekwerk. Je ziet er mooie plafonddecoraties, prachtige hagedissen en enorme banken – allemaal voorzien van kleine mozaïeksteentjes. Het is alsof je door één groot kunstwerk loopt. Tegenwoordig heb je geen gratis toegang meer tot het park, maar ik vind dat een bezoekje aan Parc Guell het geld meer dan waard is.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Europa?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Jessy 14 september 2016 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik wil zo graag een keer naar Kopenhagen. Het lijkt mij er echt prachtig! Tot nu toe is mijn favoriete stad in Europa absoluut Manchester 🙂

  • Romy 14 september 2016 op 9:13 am - Beantwoord

   Wat leuk, daar ben ik nog nooit geweest. Manchester komt bij deze ook op mijn lijstje te staan 🙂

 2. Iris 14 september 2016 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Ik ben alleen naar Tsjechië geweest van jouw lijstje, maar ik hoop ooit een keer naar al die andere mooie plekjes te gaan! Ik zet ze op mijn to do list 😀

  • Romy 14 september 2016 op 10:17 am - Beantwoord

   Leuk! Er is echt zoveel moois te zien in Europa!

 3. Kim 14 september 2016 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk blogje! Op veel plekken ben ik nog niet geweest, maar zou ik wel graag willen zien 🙂 Europa is ook zo mooi en divers!

  • Romy 14 september 2016 op 12:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, er is inderdaad zoveel moois te zien in Europa!

 4. Marjolijn 14 september 2016 op 2:04 pm - Beantwoord

  Jij hebt zeker al heel wat gezien. Tsjechië ben ik nog niet geweest, maar staat wel in de planning. Parijs blijf ik een superstad vinden. Wij zijn diverse keren naar Davos en Pontresina (Zwitserland) geweest. Niet vanwege de mooie plaatsen maar vanwege de mooie omgeving. Vanaf Piz Corvatsch is het uitzicht super. En dan Pompeï bij Rome, ook heel indrukwekkend.

  • Romy 14 september 2016 op 5:34 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Je brengt me op een paar ideetjes voor toekomstige stedentrips.

 5. Malou 14 september 2016 op 2:35 pm - Beantwoord

  In Valencia ben ik ook geweest, het is inderdaad mooi daar!

  • Romy 14 september 2016 op 5:34 pm - Beantwoord

   Ja echt wel! Valencia staat denk ik wel in mijn top 3 van favoriete steden.

 6. Demi | DE KOOKFABRIEK 14 september 2016 op 3:50 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen!

 7. Robin Valentine 14 september 2016 op 5:24 pm - Beantwoord

  Leuk artikel dit! Ik wil heel graag naar Kopenhagen, lijkt mij zo mooi <3

  • Romy 14 september 2016 op 5:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, Kopenhagen is prachtig!

 8. Danielle 14 september 2016 op 9:55 pm - Beantwoord

  Oh ik hou ook echt van stedentripjes! Kopenhagen ben ik nog nooit geweest, maar die staat wel hoog op mijn lijstje. Barcelona ben ik afgelopen zomer geweest en ik vond Parc Guell inderdaad ook mooi!

  • Romy 15 september 2016 op 12:05 am - Beantwoord

   Ja, echt zo’n mooie plek! En Kopenhagen is ook een aanrader!

 9. Sandra 14 september 2016 op 11:34 pm - Beantwoord

  Op de Grote Markt in Brugge en in Parc Guell ben ik ook geweest! Vooral Parc Guell vond ik erg tof. Mijn favoriete plekjes in Europa? Ik denk Barcelona, Hallstätter See en Parga. 🙂

  • Romy 15 september 2016 op 12:06 am - Beantwoord

   Leuk! Barcelona wil ik zeker nog een tweede keer heen. De andere plekken ken ik nog niet, maar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar.

Recente blogs

Wat betekent vrijheid voor mij?

5 mei 2017|Lifestyle|

Vandaag is het Bevrijdingsdag, de dag waarop we onze vrijheid vieren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal niet zoveel doe met Bevrijdingsdag, maar dit jaar wil ik toch eens stilstaan bij deze dag. Hoe bijzonder is het namelijk dat we in een land leven waarin de meeste mensen vrij zijn! Ik probeer me er dit jaar eens echt van bewust te zijn hoe dankbaar ik mag zijn voor de vrijheid die ik heb. Benieuwd wat vrijheid voor mij betekent? Dat vertel ik in dit artikel.

Een tweeling zijn: hoe is dat?

4 november 2016|Lifestyle|

Voor mij zijn tweelingen eigenlijk heel normaal geworden. Mijn broertjes zijn namelijk een (twee-eiige) tweeling, dus ik ben er min of meer mee opgegroeid. Bovendien hebben mijn ouders mijn broertjes altijd als twee individuen behandeld en sta ik er daardoor vaak niet bij stil dat ze ooit 5 minuten na elkaar geboren zijn. Toch merk ik dat mijn broertjes als tweeling iets bijzonders met elkaar hebben. Vaak voelen ze elkaar bijvoorbeeld haarfijn aan en lachen ze om precies dezelfde grappen. Ik was daarom benieuwd hoe het is om een tweeling te zijn en legde ze een aantal prangende vragen voor.

Een cadeautje voor mezelf | Sieraden van DRKS

19 juni 2018|Outfits|

Cadeaus kopen voor anderen is bijna een hobby geworden. Iets leuks kopen om mezelf cadeau te doen? Dát vind ik dan weer een veel grotere uitdaging. Vaak laat ik mijn geld liever braaf op mijn spaarrekening staan. Op zich niets mis mee, maar soms heeft het juist wel wat om jezelf iets moois cadeau te doen waar je al tijden naar hunkert. Bovenaan mijn lijstje stonden nog mooie, kwalitatieve sieraden die ik jarenlang met plezier kan dragen. Toen ik van DRKS beeldschone sieraden mocht uitzoeken uit hun collectie, twijfelde ik dan ook geen moment. Ik laat je met plezier de pareltjes zien die ik uitkoos voor mezelf.

Ga naar de bovenkant